ULTIMOVACS - once in a lifetime!

Ultimovax
ULTIMO 11.07.2022 kl 00:18 258393

Hvem er Ultimovacs og hvorfor de vil lykkes.

Ultimovacs er et norsk legemiddelselskap som er i gang med å utvikle en vaksine som skal kunne anvendes i forbindelse med all type kreft og holde den i sjakk. Selskapet mener at de har mulighet til å videreutvikle vaksinen for å virke forebyggende for pasienter som for eksempel har arvelig kreft i sin familie. Selskapet er spunnet ut av forskning på Radiumhospitalet og ble grunnlagt i 2011. Professor Gustav Gaudernack står bak selskapets ledende produkt, den universell kreftvaksine, UV1.

Gustav Gaudernack var en av de først som hadde ideen til å stimulere kroppens eget immunsystem mot de mutasjonene som fører til kreft, slik at det gjenkjente kreftceller og angrep dem. Den nye kreftvaksinen er den andre generasjonen av teknologien som professor Gustav Gaudernack har arbeidet med siden starten av 90-tallet. Som eneste selskap i verden har Ultimovacs blodprøver helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet som utgangspunktet for sin forskning og optimalisering.
Det første forsøket het GV1001, det var aldri meningen at denne vaksinen skulle være den «endelige» vaksinene, men en del av en to trinns rakett. Gjennom to studier av GV1001 klart man å mobilisere immunforsvaret til henholdsvis 55 og 80 prosent av dem som har fått vaksinen vi kaller GV1001. Noen av de dødssyke lungekreft pasientene har fått gjentatte doser av vaksinen gjennom over 15 år og er fortsatt symptomfrie.

Med utgangspunkt i pasienter som disse langtids overlevende, undersøkte Gaudernack og de andre forskerne i laboratoriet nærmere hvor årsaken ligger til at vaksinen er livsforlengende for enkelte, mens andre hadde liten effekt.
De fant ut at svaret ligger i tre proteinbiter, peptider, som de fant i immunresponsen til pasienter med lang overlevelse.

Basert på disse tre peptidene og 30års erfaring utviklet de det vi i dag kaller UV1.

HVORDAN FUNGERER UV1 OG HVA GJØR DEN UNIK?
Ideen med UV1 er å trene opp immunsystemet til bedre å gjenkjenne kreft. For å unngå oppmerksomheten til T-cellene skjuler kreftcellene det som skiller dem fra andre celler.De kan gjenkjennes ved at de bruker telomerase, som virker inne i cellen. Likevel avsløres cellens bruk av telomerase ved at telomeraktiviteten kommer til uttrykk på celleoverflaten gjennom ulike peptider, små biter av enkle proteiner.
I cirka 90 prosent av alle kreftformer benytter kreftcellene telomerase og gjør seg dermed sårbare for UV1.

UV1 består av store doser av de peptidene som kommer til uttrykk på overflaten i kreftcellene. Det lærer T-cellene hva de skal være oppmerksomme, på slik at de kan drepe slike celler. Enkelt og genialt

HVA GJØR AT VI TROR UV1 VIL FUNGERE OG HVOR STÅR VI?
Som nevnt har GV1001 blitt testet på rundt 1000 pasienter, erfaringer fra dette har vært med på å optimalisere sammensetningen brukt i UV1.
I tillegg har UV1 blitt testet i fire ulike fase I kliniske studier i totalt 82 pasienter. Studiene viser at vaksinen er trygg i bruk og har gitt sterke signaler på effekt. I tillegg er det en sterk validering at UV1 testes sammen med BP.Det at både klinikere og Big pharma har vist enorm interesse for å gjennomføre studier med UV1 er også naturligvis svært positivt, se bare på inkludering av pasienter, selv i en verdensomspennende pandemi. CEO, Carlos har presisert at det er ingen problemer å få samarbeidsavtaler det som er utfordringen er å velge riktig indikasjon, kombinasjon og partner – for å oppnå maksimal verdi for aksjonærer og pasienter.
Oppsummert har altså Ultimovacs i dag satt de største medisinselskapene i verden opp mot hverandre med de største og mest verdifulle CPI’ene og er svært godt kapitalisert til å gjennomføre studiene og til eventuelle forhandlinger med big pharma. (500 millioner i banken)
Det finnes ikke andre biotekselskap i verden som gjennomfører 5 store fase 2 studier og utvikler en profylaktisk plattform og samtidig ikke brenner mer enn rundt 35 millioner i kvartalet, (se for eksempel Nano som brenner rundt 110 millioner i kvartalet) og samtidig er priset til vanvittige lave 2 mrd.
Om Ultimo klarer å dokumentere tilsvarende effekt i fase2 som i tidligere forsøk har de skapt medisinsk historie! Aksjonærene sitter da på en universell kreftvaksine, som er billig å utvikle, enkel å distribuere og sette på pasientene, (et stikk i magen og reise hjem etter 30 minutter) og uten bivirkninger.
Ledelsen og innsiderne eier 80% av selskapet om det er omtrent ikke fri flyt, dette vil forsterke oppgangen etter hvert som markedet får opp øynene for Ultimovacs og UV1. Eierstrukturen er en stor fordel og noe som i stor grad sikrer at Ultimovacs ikke blir solgt til Big Pharma for knapper og glansbilder.

NØKKELPERSON
En viktig mann for å oppnå best mulig avtaler er Ton Berkien som Ultimovacs utrolig nok klarte å få på kroken for rundt 1.5 år siden. Ton Berkien har i 15 år jobbet med forretningsutvikling og oppkjøp i legemiddelindustrien.
Han har reist verden rundt, møtt forskere, håpefulle gründere og forretningsutviklere, og forhandlet på vegne av giganter som Amgen og Takeda. Kort fortalt er hans jobb å få Ultimovacs på radaren til de store farmasiselskaper over hele verden. En stilling han også hadde i danske Nuevolution, selskapet som i 2019 ble kjøpt opp av Amgen

En viktig driver de siste årene har vært de store internasjonale aktørenes ønsker om å sikre seg patenter på nye legemidler, etter hvert som deres egne bestselgere går ut på patent og derfor ikke lenger gir store inntekter.
Store oppkjøp i denne sektoren er lange prosesser som gjerne starter med at selskapene inngår samarbeidsavtaler.
Det er lett å ty til Algeta som en referanse. Selskapet ble kjøpt opp av Bayer i 2014, men det startet med et samarbeid de begynte med i 2009. Noe av det samme så vi i Nuevolution, vi inngikk en stor samarbeidsavtale i 2016, som igjen trigget et oppkjøp.
Når de store farmasigigantene er på jakt etter mulige samarbeidsavtaler eller kandidater for oppkjøp, er det spesielt to ting de ser etter: Et lovende utviklingsprogram for legemidler, eller en attraktiv teknologiplattform.
I Algeta sitt tilfelle var Bayer først og fremst interessert i selskapets hovedprogram, kreftmedisinen Xofigo.
For Nuevolution var Amgen interessert i teknologiplattformen for screening av molekyler. Denne ville Amgen bruke på flere av deres terapiområder, i hovedsak immunologi og onkologi.

En attraktiv teknologiplattform var også det Santaris Pharma satt med da det ble kjøpt av Roche i 2014.
– Interessen kan bli trigget av enten en teknologiplattform eller et forskningsprogram, eller begge deler.
Studiene som gjennomføres i dag:
Ultimovacs er i gang med to fase 2-studier der de kombinerer kreftvaksinen sin, UV1, med to sjekkpunkthemmere – nivolumab og ipilimumab – i behandling av pasienter med malignt melanom (føflekkreft med spredning) og mesoteliom (kreft i lungesekken, ofte relatert til asbest).
Den første studien, Initium, driver de selv, mens den andre studien, Nipu, er ledet av Åslaug Helland, som er lungekreftoverlege og forskningsleder for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus.

I sistnevnte studie er det farmasiselskapet Bristol-Myers Squibb (BMS), som står bak sjekkpunkthemmerne i studien.
Da nyheten om samarbeidet med dette selskapet ble kjent i desember 2019, skjøt aksjekursen til Ultimovacs i været.
I tillegg til de to fase 2-studiene som allerede er i gang, har Ultimovacs også en samarbeidsavtale med den nordiske gynekologiforeningen og AstraZeneca om en studie på livmorhalskreft.

Her bidrar AstraZeneca med sin sjekkpunkthemmer, durvalumab, og sin PARP-hemmer, olaparib, mens Ultimovacs bidrar med sin UV1-vaksine.
Selskapet har også et samarbeid med Halle University i Tyskland, hvor kombinasjonen UV1 og pembrolizumab testes på pasienter med hode-halskreft.
Det at Ultimovacs dag er partnere med BMS og AstraZeneca må ikke undervurderes.

Kort oppsummert
- Universal kreftvaksine
- Innsiderne og eierne eier 80% av selskapet
- Selv med verdensomspennende pandemi har de lykkes med rekrutering av pasienter
- Klinikerne elsker UV1
- Ingen birvirkninger av betydning
- 5 fase 2 studier med 600 pasienter og de største og mest verdifulle CPI’ene
- Partner med big pharma
- Egen teknologiplattform (TET)
- Ekstremt dyktige ansatte i den ypperste verdensklasse (Ton Berkieb, Carlos de Sousa, Sara Mangsbo, Gustav Gaudernack mm)
- Bransjens laveste cash burn vs studienes størrelse og omfang
- 500 millioner i egenkapital

Ultimovacs er det første biotekselskapet jeg har investert i siden Algeta, selskapet har alt, og den muligheten som ligger her får man kanskje bare en eller to ganger i livet. Oppsiden er enorm, krig, inflasjon og pandemi gjør at man faktisk kan handle Ultimovacs 40% fra toppen, dette til tross for at de i perioden har som verdens kanskje eneste biotekselskap holdt inkluderingstakten opp, forlenget patenter mm.

Oppsiden er enorm, tenk på et tall – en universell kreftvaksine…Her vil det skje mye de neste halvåret.
Anbefaler alle å selv lese seg opp på selskapet, teknologien, studiene de skal gjennomføre, eierstruktur og kompetansen til ledelsen.
Personlig er jeg tungt inn i Ultimovacs og har blitt spurt om å sette kursmål, men det ønsker jeg ikke å gjøre – rett og slett for man vil bli stemplet som useriøs, for kursmålene blir hinsides.
Redigert 11.07.2022 kl 00:39 Du må logge inn for å svare
SomSa
18.02.2024 kl 20:37 6115


"Londonmannen" har lang erfaring fra børsen og biotekaksjer og forstod, når du ikke forstår bør du holde deg langt unna selskaper som har behov for mer kapital.

-----
elnomi
Hvis du har fulgt biotekaksjer i flere år blir du også negativ til ledelsen, analytikere og Podcat. Hadde ikke PCIB en leveringsmekaisme som økte effekten med 100 ganger? Ledelsen, analytikere og Podcast har servert eventyrfortellinger år etter år.

Når de sier at "de har penger ut dette året " er kun svada og de vil ikke forteller sannheten om når de skal hente penger og folk som "klarak" blir lurt. Hvorfor skal jeg stole på ledelsen?

De som skal sitte uansett må først finne ut hvor god kommende dataene må være når det kreves "signifikant lengre progresjonsfri overlevelse". Er det 2 måneder, 4, 6, 8, eller 12 måneder?

Jeg har begynt å trade slike aksjer. Lavere risiko i forhold til avkastningen, og samme om aksjen krakker eller stiger kraftig. Alt har en bunn og topp.........
PHOinvestor
18.02.2024 kl 23:39 5933

hver obs på att det er mange som skal inn nå, så det kommer nok flere drittpakker on negative innslag de neste ukene. Ikke la dere lure
don_suger
19.02.2024 kl 00:51 5864

Har du ikke gitt deg med å male fanden på veggen ennå? 😂 Det er jo det eneste du har drevet med de siste 8 årene på Hegnar…
klaesp
19.02.2024 kl 08:05 5642

EMAs Orphan Drug Designation for UV1 i mesoteliom er et viktig skritt fremover i utviklingen av vår kreftvaksine for denne indikasjonen, sier konsernsjef Carlos de Sousa.

– Det gir viktige regulatoriske og kommersielle fordeler og gir oss muligheten til raskt å fremme UV1 for en pasientpopulasjon med dårlig prognose og et stort udekket medisinsk behov, legger han til.
elnomi
19.02.2024 kl 08:26 5557

Ultimovacs leverer, nok engang. Les meldingen her.
https://newsweb.oslobors.no/message/611188
PHOinvestor
19.02.2024 kl 09:18 5362

Volumet tar seg opp
Londonmannen
19.02.2024 kl 09:18 5357

Ja, og det blir tyngre og tyngre å holde kursen nede. Kan ikke skjønne annet enn at dem som sitter short i denne nå må telle på knappene og snart bestemme seg for å ta grep. For dersom de med sin eksponering i U mottar en børsmelding om PE met, da vil de stå i fare for enorme tap. Og ser man objektivt på hva som er presentert opp mot denne avlesningen, og på Q4 presentasjonen, da er det unektelig mye som taler for at den kommende børsmeldingen sier PE met.
Gunnars
19.02.2024 kl 09:22 5383

PHOinvestor skrev Volumet tar seg opp
Skal ikke forundre meg om anus har begynt inndekningen.
Da får vi rally fremover, U leverer igjen og igjen :)
Gunnars
19.02.2024 kl 09:39 5340

The dream of a universal cancer vaccine… we’re getting closer.

Vi har nå to uker før jeg håper og mener vi kan begynne å vente på resultatene.
Ser at ekspertene på tek diskuterer livlig hva vi får og ikke får, og ikke minst tyngden på resultatene.

Mitt håp er at selskapet har fått antydning fra CRO om at resultatene er klare i uke 10, og at resultatet viser PE met slik at selskapet blir ytterligere derisket og får den oppturen vi alle forventer.

Videre er håpet at selskapet har vært proaktive, slik at fullstendige resultater kan offentliggjøres på ASCO kongressen i slutten av mai.


Men dette er kun mulig hvis CRO leverer som antydet og at selskapet har gjort sine forberedelser i forkant mht til datoer på aktuelle søknader, innspill mv.
Ultimovacs har jo et stjernegalleri av ansatte, så dette bør være plass.

Datoene som er nødvendige for at dette skal gå i orden blir glimrende listet opp av eksperter som har peiling på tek; les dere opp!

Hvis vi må vente til høsten blir jeg skuffet over ytterligere ørkenvandring, men er egentlig forberedt på at alt kan skje, også muligheten for at flere Big Pharma kommer på banen.
Rassen
19.02.2024 kl 10:12 5275

Kan bli morsomt hvis sperren på 142,- ryker!
Rassen
19.02.2024 kl 10:20 5251

Det gikk fort…selger trakk seg
Redigert 19.02.2024 kl 10:21 Du må logge inn for å svare
VantageVolante
19.02.2024 kl 10:30 5199

Da har jeg også lagt flere egg i denne kurven etter dagens melding, bruker mye av gevinsten fra PLT, og kom meg inn "på dippen" idag. Jeg kan ikke mye om dette, men lærer stadig vekk noe på tråden på Tekinvestor.

Og en generell betraktning er at short muligens vil slite litt fremover. Vi får se...........
Gunnars
19.02.2024 kl 11:06 5089

Tenker de ser at kommunikasjonen mellom regulatoriske myndigheter og Ultimovacs blir bedre og bedre.
U virker som et kvalitetsselskap i alle ledd, flere og flere, også myndigheter som bestemmer, får øynene opp for det.
elnomi
19.02.2024 kl 11:07 5254

Glem heller ikke at anus må levere aksjene tilbake til FTF innen generalforsamlingen 24.04.24. Det er ikke mange dagene til og kombinert om resultatene blir PE met, ja da blir det virkelig fine uker og måneder fremover.
Gunnars
19.02.2024 kl 11:44 5174

Kan komme en positiv reaksjon fra usa også dd.
Utrolig spennende fremover, bare hold godt og la anus sliter for de få aksjene de greier å riste ut.
Vi er enda rundt 140 og det er billig, men de fleste her og på tek er nok lastet til ripa :)
Rule
19.02.2024 kl 11:53 5160

Det er voldsomt spandende - se nedenstående uddrag af kommentar på shareville idag:

Vi taler "kun" om hTERT som mål for UV1 her. Udtrykt i 85-90% af alle kræfttilfælde. Så hvis INITIUM læser af med PE opfyldt, så er chancen for en universel effekt nok ret stor. Og checkpoint-hæmmere? Hvilket betyder UV1 bruges sammen med? Gigantisk marked. Fra i dag er Big Pharmas store cash cow. Og gæt hvilke patenter der udløber i de næste par år? Jep, checkpoint-hæmmere.
Jeg tror ikke, folk helt forstår, hvor stort det kan være.
Rule
19.02.2024 kl 11:56 5178

Det virker som rent selvmord, hvis de ikke går igang med inddækning snarest. Nyheden idag var de vist ikke lige forberedt med short ammo på... :-)
Londonmannen
19.02.2024 kl 12:02 5155

Ja, det tror jeg nok er helt rikitg. Dette kan bli et virkelig monster. PE met er nøkkelen til en helt ny liga og helt andre, langt mektigere investorer. I dag virker kurser på kr 1000+ som eventyrlige og fantasifulle. Hva vi vil stå opp mot etter en eventuell melding om PE met tviler jeg på noen av oss virkelig evner å skjønne, men at det kan bli noe som ikke er dagligdags på OSE, tror jeg de fleste kan være enige om.....
Dåsemannen
19.02.2024 kl 12:09 5122

Jeg forsto ikke en dritt av børsmeldingen, men så lenge markedet reagerer positivt er jeg fornøyd :-)
Fluefiskeren
19.02.2024 kl 12:09 5131

Kortversjon av dagens melding:

ULTI: Fått ODD fra EMA for behandling av mesoteliom med UV1
9:31
Oslo (Infront TDN Direkt): Ultimovacs opplyser at Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) har gitt en positiv vurdering på selskapets søknad om Orphan Drug Designation (ODD) for sin terapeutiske kreftvaksine UV1 til behandlingen av mesoteliom.

Det fremgår av en melding mandag.

Vurderingen ble gitt basert på resultater fra fase II kliniske studien NIPU.

-EMAs Orphan Drug Designation for UV1 i mesoteliom er et viktig skritt fremover i utviklingen av vår kreftvaksine for denne indikasjonen, sier konsernsjef Carlos de Sousa.

-Det gir viktige regulatoriske og kommersielle fordeler og gir oss muligheten til raskt å fremme UV1 for en pasientpopulasjon med dårlig prognose og et stort udekket medisinsk behov, legger han til.

TDN Direkt finans@tdn.no

Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70
Londonmannen
19.02.2024 kl 12:42 5019

Spennende å se hvordan dagens melding påvirker appetitten il amerikanske investorer når de får gnidd søvnen ut av øynene….ikke lenge til.
Andersiverden
19.02.2024 kl 13:08 4947

Så vidt jeg kan se er det ingen amerikanske investorer blant selskapets 20 største.
Gunnars
19.02.2024 kl 13:37 4902

Gikk et jafs på over 4k nå, større poster på stigende kurser liker vi :)
h3nk1
19.02.2024 kl 14:03 4842

Om INITIUM møter endepunkt i mars (eller tidligere), så er finansiering den *siste* utfordringen til selskapet (og aksjonærene). De kan kjøre en rettet emisjon mot eksisterende på topp10 for å sikre runway til forhandlinger, de kan rette den mot store internasjonale, og/eller de kan rett og slett ble kjøpt opp innen kort tid. Om man *ikke* tror at INITIUM oppnår endepunkt, så bør man heller ikke eie aksjen. Så enkelt.
Redigert 19.02.2024 kl 14:09 Du må logge inn for å svare
klaesp
19.02.2024 kl 14:38 4726

Oppturen er i gang, med posjonering før avlesning og mulig short inndekning 💣💯
Gunnars
19.02.2024 kl 14:49 4725

Ser selgersiden tørker ut, bare hold hardt, ser ut til at dette går veien. Vi får en dag i mårå også.
klaesp
19.02.2024 kl 15:08 4682

Ja, lunta er i gang. Aksjen hadde gått lett over 200kr da selskapet fikk FDA fast track i steden fikk vi ny short fra Janus, men de må betale nå.
Londonmannen
19.02.2024 kl 15:18 4683

Å la de bare steke lenge og vel i sitt eget fett…
elnomi
19.02.2024 kl 15:28 4632

Nå sliter anus ordentlig. De har ingen virkemidler igjen og ligger ann til å gå på et kjempetap her. Vil ikke overraske om kursen nå går til kr 175-200 innen mars og resultatene publiseres.
Gunnars
19.02.2024 kl 15:31 4621

Og der åpnet usa, kanskje de har fått det med seg??
Rule
19.02.2024 kl 15:39 4596

Ja, de gode nyheder bare vælter ind imens kursen blev banket ned med short. Kan se ud til at de nu er gået tom for ammo og kursen kan lave en re-price imod kursmål - var det ikke 250'ish NOK som DNB bød ind med (inden topline results fra Initium)...? Og hvis deres knock-downs på sandsynligheder/LOA'er ryger (med gode resultater) var vi i +1000 NOK.
Redigert 19.02.2024 kl 15:49 Du må logge inn for å svare
Rule
19.02.2024 kl 15:50 4571

præcist - vi styrede sikkert imod +200 NOK inden short angreb...
Rubin
19.02.2024 kl 17:43 4306

Ved gode resultater i mars bør vi være forberedt på oppkjøpsforsøk fra BF. Hvor mye vil de betale for en UNIVERSELL og relativt BILLIG kreftvaksine? Først vil sikkert noen prøve seg med skambud, så mitt råd er å tviholde på aksjene da verdiene fort kan bli flere hundre milliarder kroner på sikt. Tenk ALGETA x 10 eller mye mer…
Rule
19.02.2024 kl 21:52 3925

ja, kommer der rigtig gode resultater så kan man fort få alvorlig højdeskræk...
PHOinvestor
19.02.2024 kl 22:26 3835

Tillot meg å lime inn dette

En glædens dag - endelig gav positive nyhed et positivt udslag i kursen. Den kom vist som lyn fra en klar himmel og interessen for Ulti vil nu bare øge og øge. Det lignede pæn akkumulering over hele dagen. Nyheden må vel egentlig også reducere den mulige nedside. Noget der ikke er sjovt for shorten. Så måske nogen er begyndt at dække ind. Med begrænset nedside - hvor sjovt er det så at sidde short på en alt for lav kurs…? NIPU studiet kan nu med ret god sandsynlighed lede til medicin med kommerciel upside.
Spændende om en re-pricing er startet eller om vi får sivning frem imod primo marts…
Redigert 19.02.2024 kl 22:27 Du må logge inn for å svare
PHOinvestor
19.02.2024 kl 22:54 3783

Londonmannen
177

Excession
1t
Nei, og selv med sensasjonelle data på ASCO/ESMO vil du neppe se analytikere som kommer med sensasjonelle høye kursmål. Analytikere legger gjerne kursmålet ikke så voldsomt over tidligere kursmål, for ikke å bli ansett som useriøse. Men blir det PE met i mars, da er det bare å bite seg fast og la tiden gjøre jobben for seg. For enten blir hele biutikken kjøpt opp på en sinnsyk høy kurs, eller så vil U bli en real utbyttemaski som vil gi oss solide økonomiske bidrag i overskuelig fremtid. Uansett hva resultatet blir i mars, så vil det bli et før og etter mars 2024.
PHOinvestor
20.02.2024 kl 14:30 3204

nå er det bare en børs uke til 1 mars, mye tyder på att meldingen kommer førtse uka i mars, pga frist til å melde seg på helsekomferanse, fremlegelse av data der.
SE på tek.invest, veldig aktivt ULT miljø der
Redigert 20.02.2024 kl 14:31 Du må logge inn for å svare
Gunnars
20.02.2024 kl 15:07 3053

Hvis vi drar igjennom 155 når, eller før usa åpner blir dette nok en stor dag. Potensialet er enormt her, flere og flere oppdager.