ULTIMOVACS - once in a lifetime!
Hvem er Ultimovacs og hvorfor de vil lykkes.
Ultimovacs er et norsk legemiddelselskap som er i gang med å utvikle en vaksine som skal kunne anvendes i forbindelse med all type kreft og holde den i sjakk. Selskapet mener at de har mulighet til å videreutvikle vaksinen for å virke forebyggende for pasienter som for eksempel har arvelig kreft i sin familie. Selskapet er spunnet ut av forskning på Radiumhospitalet og ble grunnlagt i 2011. Professor Gustav Gaudernack står bak selskapets ledende produkt, den universell kreftvaksine, UV1.
Gustav Gaudernack var en av de først som hadde ideen til å stimulere kroppens eget immunsystem mot de mutasjonene som fører til kreft, slik at det gjenkjente kreftceller og angrep dem. Den nye kreftvaksinen er den andre generasjonen av teknologien som professor Gustav Gaudernack har arbeidet med siden starten av 90-tallet. Som eneste selskap i verden har Ultimovacs blodprøver helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet som utgangspunktet for sin forskning og optimalisering.
Det første forsøket het GV1001, det var aldri meningen at denne vaksinen skulle være den «endelige» vaksinene, men en del av en to trinns rakett. Gjennom to studier av GV1001 klart man å mobilisere immunforsvaret til henholdsvis 55 og 80 prosent av dem som har fått vaksinen vi kaller GV1001. Noen av de dødssyke lungekreft pasientene har fått gjentatte doser av vaksinen gjennom over 15 år og er fortsatt symptomfrie.
Med utgangspunkt i pasienter som disse langtids overlevende, undersøkte Gaudernack og de andre forskerne i laboratoriet nærmere hvor årsaken ligger til at vaksinen er livsforlengende for enkelte, mens andre hadde liten effekt.
De fant ut at svaret ligger i tre proteinbiter, peptider, som de fant i immunresponsen til pasienter med lang overlevelse.
Basert på disse tre peptidene og 30års erfaring utviklet de det vi i dag kaller UV1.
HVORDAN FUNGERER UV1 OG HVA GJØR DEN UNIK?
Ideen med UV1 er å trene opp immunsystemet til bedre å gjenkjenne kreft. For å unngå oppmerksomheten til T-cellene skjuler kreftcellene det som skiller dem fra andre celler.De kan gjenkjennes ved at de bruker telomerase, som virker inne i cellen. Likevel avsløres cellens bruk av telomerase ved at telomeraktiviteten kommer til uttrykk på celleoverflaten gjennom ulike peptider, små biter av enkle proteiner.
I cirka 90 prosent av alle kreftformer benytter kreftcellene telomerase og gjør seg dermed sårbare for UV1.
UV1 består av store doser av de peptidene som kommer til uttrykk på overflaten i kreftcellene. Det lærer T-cellene hva de skal være oppmerksomme, på slik at de kan drepe slike celler. Enkelt og genialt
HVA GJØR AT VI TROR UV1 VIL FUNGERE OG HVOR STÅR VI?
Som nevnt har GV1001 blitt testet på rundt 1000 pasienter, erfaringer fra dette har vært med på å optimalisere sammensetningen brukt i UV1.
I tillegg har UV1 blitt testet i fire ulike fase I kliniske studier i totalt 82 pasienter. Studiene viser at vaksinen er trygg i bruk og har gitt sterke signaler på effekt. I tillegg er det en sterk validering at UV1 testes sammen med BP.Det at både klinikere og Big pharma har vist enorm interesse for å gjennomføre studier med UV1 er også naturligvis svært positivt, se bare på inkludering av pasienter, selv i en verdensomspennende pandemi. CEO, Carlos har presisert at det er ingen problemer å få samarbeidsavtaler det som er utfordringen er å velge riktig indikasjon, kombinasjon og partner – for å oppnå maksimal verdi for aksjonærer og pasienter.
Oppsummert har altså Ultimovacs i dag satt de største medisinselskapene i verden opp mot hverandre med de største og mest verdifulle CPI’ene og er svært godt kapitalisert til å gjennomføre studiene og til eventuelle forhandlinger med big pharma. (500 millioner i banken)
Det finnes ikke andre biotekselskap i verden som gjennomfører 5 store fase 2 studier og utvikler en profylaktisk plattform og samtidig ikke brenner mer enn rundt 35 millioner i kvartalet, (se for eksempel Nano som brenner rundt 110 millioner i kvartalet) og samtidig er priset til vanvittige lave 2 mrd.
Om Ultimo klarer å dokumentere tilsvarende effekt i fase2 som i tidligere forsøk har de skapt medisinsk historie! Aksjonærene sitter da på en universell kreftvaksine, som er billig å utvikle, enkel å distribuere og sette på pasientene, (et stikk i magen og reise hjem etter 30 minutter) og uten bivirkninger.
Ledelsen og innsiderne eier 80% av selskapet om det er omtrent ikke fri flyt, dette vil forsterke oppgangen etter hvert som markedet får opp øynene for Ultimovacs og UV1. Eierstrukturen er en stor fordel og noe som i stor grad sikrer at Ultimovacs ikke blir solgt til Big Pharma for knapper og glansbilder.
NØKKELPERSON
En viktig mann for å oppnå best mulig avtaler er Ton Berkien som Ultimovacs utrolig nok klarte å få på kroken for rundt 1.5 år siden. Ton Berkien har i 15 år jobbet med forretningsutvikling og oppkjøp i legemiddelindustrien.
Han har reist verden rundt, møtt forskere, håpefulle gründere og forretningsutviklere, og forhandlet på vegne av giganter som Amgen og Takeda. Kort fortalt er hans jobb å få Ultimovacs på radaren til de store farmasiselskaper over hele verden. En stilling han også hadde i danske Nuevolution, selskapet som i 2019 ble kjøpt opp av Amgen
En viktig driver de siste årene har vært de store internasjonale aktørenes ønsker om å sikre seg patenter på nye legemidler, etter hvert som deres egne bestselgere går ut på patent og derfor ikke lenger gir store inntekter.
Store oppkjøp i denne sektoren er lange prosesser som gjerne starter med at selskapene inngår samarbeidsavtaler.
Det er lett å ty til Algeta som en referanse. Selskapet ble kjøpt opp av Bayer i 2014, men det startet med et samarbeid de begynte med i 2009. Noe av det samme så vi i Nuevolution, vi inngikk en stor samarbeidsavtale i 2016, som igjen trigget et oppkjøp.
Når de store farmasigigantene er på jakt etter mulige samarbeidsavtaler eller kandidater for oppkjøp, er det spesielt to ting de ser etter: Et lovende utviklingsprogram for legemidler, eller en attraktiv teknologiplattform.
I Algeta sitt tilfelle var Bayer først og fremst interessert i selskapets hovedprogram, kreftmedisinen Xofigo.
For Nuevolution var Amgen interessert i teknologiplattformen for screening av molekyler. Denne ville Amgen bruke på flere av deres terapiområder, i hovedsak immunologi og onkologi.
En attraktiv teknologiplattform var også det Santaris Pharma satt med da det ble kjøpt av Roche i 2014.
– Interessen kan bli trigget av enten en teknologiplattform eller et forskningsprogram, eller begge deler.
Studiene som gjennomføres i dag:
Ultimovacs er i gang med to fase 2-studier der de kombinerer kreftvaksinen sin, UV1, med to sjekkpunkthemmere – nivolumab og ipilimumab – i behandling av pasienter med malignt melanom (føflekkreft med spredning) og mesoteliom (kreft i lungesekken, ofte relatert til asbest).
Den første studien, Initium, driver de selv, mens den andre studien, Nipu, er ledet av Åslaug Helland, som er lungekreftoverlege og forskningsleder for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus.
I sistnevnte studie er det farmasiselskapet Bristol-Myers Squibb (BMS), som står bak sjekkpunkthemmerne i studien.
Da nyheten om samarbeidet med dette selskapet ble kjent i desember 2019, skjøt aksjekursen til Ultimovacs i været.
I tillegg til de to fase 2-studiene som allerede er i gang, har Ultimovacs også en samarbeidsavtale med den nordiske gynekologiforeningen og AstraZeneca om en studie på livmorhalskreft.
Her bidrar AstraZeneca med sin sjekkpunkthemmer, durvalumab, og sin PARP-hemmer, olaparib, mens Ultimovacs bidrar med sin UV1-vaksine.
Selskapet har også et samarbeid med Halle University i Tyskland, hvor kombinasjonen UV1 og pembrolizumab testes på pasienter med hode-halskreft.
Det at Ultimovacs dag er partnere med BMS og AstraZeneca må ikke undervurderes.
Kort oppsummert
- Universal kreftvaksine
- Innsiderne og eierne eier 80% av selskapet
- Selv med verdensomspennende pandemi har de lykkes med rekrutering av pasienter
- Klinikerne elsker UV1
- Ingen birvirkninger av betydning
- 5 fase 2 studier med 600 pasienter og de største og mest verdifulle CPI’ene
- Partner med big pharma
- Egen teknologiplattform (TET)
- Ekstremt dyktige ansatte i den ypperste verdensklasse (Ton Berkieb, Carlos de Sousa, Sara Mangsbo, Gustav Gaudernack mm)
- Bransjens laveste cash burn vs studienes størrelse og omfang
- 500 millioner i egenkapital
Ultimovacs er det første biotekselskapet jeg har investert i siden Algeta, selskapet har alt, og den muligheten som ligger her får man kanskje bare en eller to ganger i livet. Oppsiden er enorm, krig, inflasjon og pandemi gjør at man faktisk kan handle Ultimovacs 40% fra toppen, dette til tross for at de i perioden har som verdens kanskje eneste biotekselskap holdt inkluderingstakten opp, forlenget patenter mm.
Oppsiden er enorm, tenk på et tall – en universell kreftvaksine…Her vil det skje mye de neste halvåret.
Anbefaler alle å selv lese seg opp på selskapet, teknologien, studiene de skal gjennomføre, eierstruktur og kompetansen til ledelsen.
Personlig er jeg tungt inn i Ultimovacs og har blitt spurt om å sette kursmål, men det ønsker jeg ikke å gjøre – rett og slett for man vil bli stemplet som useriøs, for kursmålene blir hinsides.
Ultimovacs er et norsk legemiddelselskap som er i gang med å utvikle en vaksine som skal kunne anvendes i forbindelse med all type kreft og holde den i sjakk. Selskapet mener at de har mulighet til å videreutvikle vaksinen for å virke forebyggende for pasienter som for eksempel har arvelig kreft i sin familie. Selskapet er spunnet ut av forskning på Radiumhospitalet og ble grunnlagt i 2011. Professor Gustav Gaudernack står bak selskapets ledende produkt, den universell kreftvaksine, UV1.
Gustav Gaudernack var en av de først som hadde ideen til å stimulere kroppens eget immunsystem mot de mutasjonene som fører til kreft, slik at det gjenkjente kreftceller og angrep dem. Den nye kreftvaksinen er den andre generasjonen av teknologien som professor Gustav Gaudernack har arbeidet med siden starten av 90-tallet. Som eneste selskap i verden har Ultimovacs blodprøver helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet som utgangspunktet for sin forskning og optimalisering.
Det første forsøket het GV1001, det var aldri meningen at denne vaksinen skulle være den «endelige» vaksinene, men en del av en to trinns rakett. Gjennom to studier av GV1001 klart man å mobilisere immunforsvaret til henholdsvis 55 og 80 prosent av dem som har fått vaksinen vi kaller GV1001. Noen av de dødssyke lungekreft pasientene har fått gjentatte doser av vaksinen gjennom over 15 år og er fortsatt symptomfrie.
Med utgangspunkt i pasienter som disse langtids overlevende, undersøkte Gaudernack og de andre forskerne i laboratoriet nærmere hvor årsaken ligger til at vaksinen er livsforlengende for enkelte, mens andre hadde liten effekt.
De fant ut at svaret ligger i tre proteinbiter, peptider, som de fant i immunresponsen til pasienter med lang overlevelse.
Basert på disse tre peptidene og 30års erfaring utviklet de det vi i dag kaller UV1.
HVORDAN FUNGERER UV1 OG HVA GJØR DEN UNIK?
Ideen med UV1 er å trene opp immunsystemet til bedre å gjenkjenne kreft. For å unngå oppmerksomheten til T-cellene skjuler kreftcellene det som skiller dem fra andre celler.De kan gjenkjennes ved at de bruker telomerase, som virker inne i cellen. Likevel avsløres cellens bruk av telomerase ved at telomeraktiviteten kommer til uttrykk på celleoverflaten gjennom ulike peptider, små biter av enkle proteiner.
I cirka 90 prosent av alle kreftformer benytter kreftcellene telomerase og gjør seg dermed sårbare for UV1.
UV1 består av store doser av de peptidene som kommer til uttrykk på overflaten i kreftcellene. Det lærer T-cellene hva de skal være oppmerksomme, på slik at de kan drepe slike celler. Enkelt og genialt
HVA GJØR AT VI TROR UV1 VIL FUNGERE OG HVOR STÅR VI?
Som nevnt har GV1001 blitt testet på rundt 1000 pasienter, erfaringer fra dette har vært med på å optimalisere sammensetningen brukt i UV1.
I tillegg har UV1 blitt testet i fire ulike fase I kliniske studier i totalt 82 pasienter. Studiene viser at vaksinen er trygg i bruk og har gitt sterke signaler på effekt. I tillegg er det en sterk validering at UV1 testes sammen med BP.Det at både klinikere og Big pharma har vist enorm interesse for å gjennomføre studier med UV1 er også naturligvis svært positivt, se bare på inkludering av pasienter, selv i en verdensomspennende pandemi. CEO, Carlos har presisert at det er ingen problemer å få samarbeidsavtaler det som er utfordringen er å velge riktig indikasjon, kombinasjon og partner – for å oppnå maksimal verdi for aksjonærer og pasienter.
Oppsummert har altså Ultimovacs i dag satt de største medisinselskapene i verden opp mot hverandre med de største og mest verdifulle CPI’ene og er svært godt kapitalisert til å gjennomføre studiene og til eventuelle forhandlinger med big pharma. (500 millioner i banken)
Det finnes ikke andre biotekselskap i verden som gjennomfører 5 store fase 2 studier og utvikler en profylaktisk plattform og samtidig ikke brenner mer enn rundt 35 millioner i kvartalet, (se for eksempel Nano som brenner rundt 110 millioner i kvartalet) og samtidig er priset til vanvittige lave 2 mrd.
Om Ultimo klarer å dokumentere tilsvarende effekt i fase2 som i tidligere forsøk har de skapt medisinsk historie! Aksjonærene sitter da på en universell kreftvaksine, som er billig å utvikle, enkel å distribuere og sette på pasientene, (et stikk i magen og reise hjem etter 30 minutter) og uten bivirkninger.
Ledelsen og innsiderne eier 80% av selskapet om det er omtrent ikke fri flyt, dette vil forsterke oppgangen etter hvert som markedet får opp øynene for Ultimovacs og UV1. Eierstrukturen er en stor fordel og noe som i stor grad sikrer at Ultimovacs ikke blir solgt til Big Pharma for knapper og glansbilder.
NØKKELPERSON
En viktig mann for å oppnå best mulig avtaler er Ton Berkien som Ultimovacs utrolig nok klarte å få på kroken for rundt 1.5 år siden. Ton Berkien har i 15 år jobbet med forretningsutvikling og oppkjøp i legemiddelindustrien.
Han har reist verden rundt, møtt forskere, håpefulle gründere og forretningsutviklere, og forhandlet på vegne av giganter som Amgen og Takeda. Kort fortalt er hans jobb å få Ultimovacs på radaren til de store farmasiselskaper over hele verden. En stilling han også hadde i danske Nuevolution, selskapet som i 2019 ble kjøpt opp av Amgen
En viktig driver de siste årene har vært de store internasjonale aktørenes ønsker om å sikre seg patenter på nye legemidler, etter hvert som deres egne bestselgere går ut på patent og derfor ikke lenger gir store inntekter.
Store oppkjøp i denne sektoren er lange prosesser som gjerne starter med at selskapene inngår samarbeidsavtaler.
Det er lett å ty til Algeta som en referanse. Selskapet ble kjøpt opp av Bayer i 2014, men det startet med et samarbeid de begynte med i 2009. Noe av det samme så vi i Nuevolution, vi inngikk en stor samarbeidsavtale i 2016, som igjen trigget et oppkjøp.
Når de store farmasigigantene er på jakt etter mulige samarbeidsavtaler eller kandidater for oppkjøp, er det spesielt to ting de ser etter: Et lovende utviklingsprogram for legemidler, eller en attraktiv teknologiplattform.
I Algeta sitt tilfelle var Bayer først og fremst interessert i selskapets hovedprogram, kreftmedisinen Xofigo.
For Nuevolution var Amgen interessert i teknologiplattformen for screening av molekyler. Denne ville Amgen bruke på flere av deres terapiområder, i hovedsak immunologi og onkologi.
En attraktiv teknologiplattform var også det Santaris Pharma satt med da det ble kjøpt av Roche i 2014.
– Interessen kan bli trigget av enten en teknologiplattform eller et forskningsprogram, eller begge deler.
Studiene som gjennomføres i dag:
Ultimovacs er i gang med to fase 2-studier der de kombinerer kreftvaksinen sin, UV1, med to sjekkpunkthemmere – nivolumab og ipilimumab – i behandling av pasienter med malignt melanom (føflekkreft med spredning) og mesoteliom (kreft i lungesekken, ofte relatert til asbest).
Den første studien, Initium, driver de selv, mens den andre studien, Nipu, er ledet av Åslaug Helland, som er lungekreftoverlege og forskningsleder for kreftklinikken ved Oslo universitetssykehus.
I sistnevnte studie er det farmasiselskapet Bristol-Myers Squibb (BMS), som står bak sjekkpunkthemmerne i studien.
Da nyheten om samarbeidet med dette selskapet ble kjent i desember 2019, skjøt aksjekursen til Ultimovacs i været.
I tillegg til de to fase 2-studiene som allerede er i gang, har Ultimovacs også en samarbeidsavtale med den nordiske gynekologiforeningen og AstraZeneca om en studie på livmorhalskreft.
Her bidrar AstraZeneca med sin sjekkpunkthemmer, durvalumab, og sin PARP-hemmer, olaparib, mens Ultimovacs bidrar med sin UV1-vaksine.
Selskapet har også et samarbeid med Halle University i Tyskland, hvor kombinasjonen UV1 og pembrolizumab testes på pasienter med hode-halskreft.
Det at Ultimovacs dag er partnere med BMS og AstraZeneca må ikke undervurderes.
Kort oppsummert
- Universal kreftvaksine
- Innsiderne og eierne eier 80% av selskapet
- Selv med verdensomspennende pandemi har de lykkes med rekrutering av pasienter
- Klinikerne elsker UV1
- Ingen birvirkninger av betydning
- 5 fase 2 studier med 600 pasienter og de største og mest verdifulle CPI’ene
- Partner med big pharma
- Egen teknologiplattform (TET)
- Ekstremt dyktige ansatte i den ypperste verdensklasse (Ton Berkieb, Carlos de Sousa, Sara Mangsbo, Gustav Gaudernack mm)
- Bransjens laveste cash burn vs studienes størrelse og omfang
- 500 millioner i egenkapital
Ultimovacs er det første biotekselskapet jeg har investert i siden Algeta, selskapet har alt, og den muligheten som ligger her får man kanskje bare en eller to ganger i livet. Oppsiden er enorm, krig, inflasjon og pandemi gjør at man faktisk kan handle Ultimovacs 40% fra toppen, dette til tross for at de i perioden har som verdens kanskje eneste biotekselskap holdt inkluderingstakten opp, forlenget patenter mm.
Oppsiden er enorm, tenk på et tall – en universell kreftvaksine…Her vil det skje mye de neste halvåret.
Anbefaler alle å selv lese seg opp på selskapet, teknologien, studiene de skal gjennomføre, eierstruktur og kompetansen til ledelsen.
Personlig er jeg tungt inn i Ultimovacs og har blitt spurt om å sette kursmål, men det ønsker jeg ikke å gjøre – rett og slett for man vil bli stemplet som useriøs, for kursmålene blir hinsides.
Redigert 11.07.2022 kl 00:39
Du må logge inn for å svare
Herman*
21.02.2024 kl 10:49
5453
Hvis selskapet ikke innfrir nå i mars, hva tror dere kursreaksjonen blir? Hva blir i så fall neste trigger?
Rubin
21.02.2024 kl 12:15
5291
Gjennom alle sine insidekjøp de siste månedene fra ledelsen så forventer de ganske sikkert gode resultater i mars. De har jo fulgt testingen «hands on» så de vet ganske sikkert mer enn oss andre. Derfor er sjansen for fiasko veldig liten…
VantageVolante
21.02.2024 kl 14:59
5071
Det litt pussige i den sammenhengen, er at flere av disse innsidekjøpene kom veldig tett på hverandre.
TILFELDIG?
Selvsagt ikke. "Noe" fikk de til å kjøpe.
TILFELDIG?
Selvsagt ikke. "Noe" fikk de til å kjøpe.
Gunnars
21.02.2024 kl 20:45
4750
Dette er bare rått kynisk, men selvfølgelig lovlig grunnet et lite oppegående regelverk. Stor short og lite "frie" aksjer skaper et godt regulert marked, iflg folketrygdfondet, som egentlig blir en fiende for oppstarts selskap. Men igjen, det er regelverket som ikke ser dette, sitter vel bare byråkrater i Finanstilsynet som ikke evner å se at det praktisk skaper et direkte ødeleggende marked.
Her må det forbedringer til, men de har vel aldri hørt om sukseen KT. :)
Her må det forbedringer til, men de har vel aldri hørt om sukseen KT. :)
Rassen
22.02.2024 kl 10:07
4582
Hvorfor kollapser kursen nå? Fra 161,50 til 144,- på et par dager… Veldig rart nå før mars….
Redigert 22.02.2024 kl 10:07
Du må logge inn for å svare
Gunnars
22.02.2024 kl 10:17
4598
Den blir manipulert ned av shorterne De setter short på gode oppganger og presser kursen ned påfølgende dager og rister derved ut investorer som er fornøyde øretrillerne. Det trasige med denne manipuleringen er at de kjøper og selger til seg selv eller til de som de har avtaler med, og så lenge FT ikke har et bedre regelverk så holder de på. Vi må bare stå han av. Hold og la de tape på spillet sitt. Håper bare det kommer noen store med midler og får satt en stopper.
elnomi
22.02.2024 kl 10:21
4587
Kun få børsdager igjen de kan holde på denne måten. Resultatene kommer om få dager (mars) og da vil vi se helt andre kursnivåer og volumer (opp eller mot formodning ned). I tillegg må samtlige lånte aksjer tilbake til FTF (folketrydfondet) innen generalforsamlingen i april. Så dette kan bli en dobbelt cocktail på kursen oppover. Anus er i ferd med å gå på et kjempetap.
Lodge
22.02.2024 kl 11:00
4478
Ja, vi får holde ut, ned ti kroner nå. Så mange 200 poster at det er vanskelig å fatte! Og alt er jo selvsagt «lovlig»….
Rubin
22.02.2024 kl 11:07
4484
Håper at alle er klar over at OSE er den mest lovløse mafiabørsen i den vestlige verden, og at ingen pantsetter hus og kjerring her…
Brygger
22.02.2024 kl 11:23
4447
Man kan se det på en annen måte også. Når de pøser ut med aksjer og får prisen ned blir det før eller senere fristende å kjøpe mer for langsiktige aksjonærer. Siste gangen jeg økte beholdning var på 92 kr 07.11.23 etter at de økte short og kjørte ned prisen 06.11.23 og jeg har ikke følt fristelsen på å selge de igjen enda. De vil selvsagt tjene penger dersom det går feil vei i mars, men dersom det går bra må de enten kjøpe tilbake eller øke short så mye at det blir farlig for dem dersom de prøver å holde den nede. Har vært med på shortsqueeze før og det kan være underholdende når man er på riktig side.
rischioso
22.02.2024 kl 12:10
4347
RE - I tillegg må samtlige lånte aksjer tilbake til FTF (folketrydfondet) innen generalforsamlingen i april.
* Ikke nødvendigvis for utlån til short er kun aksjen og ikke stemmeretten så man står fortsatt oppført som eier med tilhørende stemmerett selv om aksjene er lånt ut...;)
* Ikke nødvendigvis for utlån til short er kun aksjen og ikke stemmeretten så man står fortsatt oppført som eier med tilhørende stemmerett selv om aksjene er lånt ut...;)
Redigert 22.02.2024 kl 12:11
Du må logge inn for å svare
Gunnars
22.02.2024 kl 13:50
4199
Kan dette virkelig være riktig, at du sitter med stemmerett for aksjer som er utlånt til short ??
VantageVolante
22.02.2024 kl 14:00
4183
Åja.
Så når jeg kjøper en aksje som tilfeldigvis er lånt av en shortaktør, og solgt til meg.....så har jeg ikke stemmerett.
Akkurat
Skriver du slikt av ignoranse, eller skriver du slikt av andre grunner?
Så når jeg kjøper en aksje som tilfeldigvis er lånt av en shortaktør, og solgt til meg.....så har jeg ikke stemmerett.
Akkurat
Skriver du slikt av ignoranse, eller skriver du slikt av andre grunner?
Redigert 22.02.2024 kl 14:01
Du må logge inn for å svare
Nope, det gjør du ikke. Låner du ut til short har du ikke aksjene lenger. Derav at vedtektene til FTF sier at de kaller tilbake utlånte aksjer før Generalforsamling, men ikke nødvendigvis Ekstraordinære GF.
rischioso
22.02.2024 kl 15:31
4018
Om du låner ut aksjene dine så får du/beholder du:
(1) Tegningsretter (uansett)
(2) Utbytter (uansett)
(3) Stemmeretten (om ikke aksjene forlater VPS kontoen)
(1) Tegningsretter (uansett)
(2) Utbytter (uansett)
(3) Stemmeretten (om ikke aksjene forlater VPS kontoen)
elnomi
22.02.2024 kl 15:36
4004
Spiller liten rolle. Om få dager børsmeldes resultatene og blir de positive (noe forsinkelsen på 1 år indikerer) kommer anus til å møtte kjøpe tilbake på helt andre og høyere kursnivåer enn dagens lusne kr 146. Anus har malt seg inn i hjørnet og noen der svetter nok ekstra for tiden, de vil kanskje få tidenes mest kostbare lærepenge?
Rubin
22.02.2024 kl 15:36
4015
Så du mener at aksjene kan ha dobbelt eierskap?
Jaja, sikkert mulig på Mafiabørsen, eller?
Jaja, sikkert mulig på Mafiabørsen, eller?
rischioso
22.02.2024 kl 15:42
4007
Nei, dobbelt eierskap er ikke lov for om begge selger så er den ene naken short noe som er ulovlig, MEN det har man klart å omgå ved å etablere utlåns pool - altså at man får låne men vet ikke av hvem...
rischioso
22.02.2024 kl 15:44
4005
Noterer meg at historien til Anus så langt i dette caset er heller et sorgens kapittel:
https://shortnordic.com/history_player.php?player=JANUS%20HENDERSON%20INVESTORS%20UK%20LIMITED&land=norway
https://shortnordic.com/history_player.php?player=JANUS%20HENDERSON%20INVESTORS%20UK%20LIMITED&land=norway
Rubin
22.02.2024 kl 15:50
3995
Ansvarlig megler mister snart jobben der altså…
Minus 21 millioner er ikke særlig bra.
Minus 21 millioner er ikke særlig bra.
rischioso
22.02.2024 kl 16:02
3956
Det kommer an på totalen altså summen av alle case sett under ett for året - de pleier å være som katten - lander på bena...;)
heilo888
22.02.2024 kl 17:18
3940
Man kan også se det slik at den store shorten er en fordel for kursen uansett om det blir gode eller dårlige data i mars. Blir det gode data vil short-aktørene kjøpe tilbake å bidra til enda høyere aksjekurs enn det det eller ville blitt, og bli det dårlige data vil de kjøpe tilbake før GF 24. april og således stagge et synkende kursnivå i Ulti.
Men tror ellers ikke man skal bry seg så mye om shorten da det er data i mars og på Asco som til syvende og sist vil avgjøre om dette blir en suksess eller ikke.
Men tror ellers ikke man skal bry seg så mye om shorten da det er data i mars og på Asco som til syvende og sist vil avgjøre om dette blir en suksess eller ikke.
Herman*
22.02.2024 kl 18:33
3812
Hvor binært er dette utfallet for selskapets virksomhet som helhet?
elnomi
22.02.2024 kl 18:56
3794
Anbefaler at du går inn på tekinvestor og leser om Ultimovacs der. Du vil finne all informasjon du ønsker om caset og mer til. Det er der noen skribenter der med en imponerende innsikt og kompetanse.
Redigert 22.02.2024 kl 18:57
Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.02.2024 kl 19:03
3794
Ved låneavtalen overføres alle rettigheter knyttet til verdipapirene, for eksempel stemmerett, tegningsrett og rett til utbytte, fra utlåneren til innlåneren, som ved salg til tredjepart overfører disse rettighetene til kjøper av aksjene.
Tredjemann vil som regel ikke vite at kjøpet av verdipapirer er muliggjort ved at selgeren har skaffet verdipapirene til veie ved lån. For kjøperen er dette uansett uten betydning.
Tredjemann vil som regel ikke vite at kjøpet av verdipapirer er muliggjort ved at selgeren har skaffet verdipapirene til veie ved lån. For kjøperen er dette uansett uten betydning.
rischioso
22.02.2024 kl 19:18
3791
Det finnes et hav av alternativer, men det som går igjen er at om utlånsavtalen du inngår som den du refererer til om at utbytte følger aksjene så blir du kompensert for det.
rischioso
22.02.2024 kl 19:20
3796
Slettet bruker skrev Stakkars kjøper da som ikke får fullverdige aksjer!
Tunga rett i munn - det er en viss forskjell på å låne og kjøpe - kanskje få det på plass først...;)
Brygger
22.02.2024 kl 19:42
3732
Men noen kjøper den lånte aksjen når den som shorter selger den og den som kjøper den får utbytte, har stemmerett og får eventuelle tegningsretter dersom de blir tildelt mens den er eiet. Forstår ikke hva du prøver å påstå.
rischioso
22.02.2024 kl 19:55
3720
Om du leser ditt eget innlegg en gang til så tar du for deg 3 personer.Og ikke 2 som du virker å mene:
(1) Den som låner ut
(2) Den som låner
(3) Den som kjøper
Det er her man blander. Utgangspunktet for diskusjonen var plikter og rettigheter for 1 og 2, men så blander man inn tredjemann som ikke har inngått noen låne-/utlånsavtale, men som kjøper - klart tredjemann som kjøper får med seg alle rettigheter med på kjøpet, men det var ikke det diskusjonen handlet om innledningsvis...;)
(1) Den som låner ut
(2) Den som låner
(3) Den som kjøper
Det er her man blander. Utgangspunktet for diskusjonen var plikter og rettigheter for 1 og 2, men så blander man inn tredjemann som ikke har inngått noen låne-/utlånsavtale, men som kjøper - klart tredjemann som kjøper får med seg alle rettigheter med på kjøpet, men det var ikke det diskusjonen handlet om innledningsvis...;)
Slettet bruker
22.02.2024 kl 20:37
3652
Utlåner og kjøperen i siste hånd kan ikke begge ha stemmerett og øvrige rettigheter.
Den som låner gjør det for å selge short, kjøper overtar alle rettigheter.
Svaret gjaldt dette:
rischioso
I dag kl 15:31
940
Om du låner ut aksjene dine så får du/beholder du:
(1) Tegningsretter (uansett)
(2) Utbytter (uansett)
(3) Stemmeretten (om ikke aksjene forlater VPS kontoen)
Den som låner gjør det for å selge short, kjøper overtar alle rettigheter.
Svaret gjaldt dette:
rischioso
I dag kl 15:31
940
Om du låner ut aksjene dine så får du/beholder du:
(1) Tegningsretter (uansett)
(2) Utbytter (uansett)
(3) Stemmeretten (om ikke aksjene forlater VPS kontoen)
Redigert 22.02.2024 kl 22:49
Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.02.2024 kl 22:51
3485
Du blander, til ingen nytte.
—-
rischioso
I dag kl 15:31
940
Om du låner ut aksjene dine så får du/beholder du:
(1) Tegningsretter (uansett)
(2) Utbytter (uansett)
(3) Stemmeretten (om ikke aksjene forlater VPS kontoen)
—-
rischioso
I dag kl 15:31
940
Om du låner ut aksjene dine så får du/beholder du:
(1) Tegningsretter (uansett)
(2) Utbytter (uansett)
(3) Stemmeretten (om ikke aksjene forlater VPS kontoen)
Slettet bruker
22.02.2024 kl 22:55
3507
Utlån, lån, shortsalg, kjøp. Det er gangen i det.
En lånt aksje som selges short, kjøpes og deretter holdes eller selges opp til flere ganger. Den som sitter med aksjen har alle rettigheter.
En lånt aksje som selges short, kjøpes og deretter holdes eller selges opp til flere ganger. Den som sitter med aksjen har alle rettigheter.
Lodge
23.02.2024 kl 10:10
3227
Da er det business as usual i dag og, trykkes ned med de vanlige postene. Virker ikke akkurat på kursutviklingen at man tror på gjennombrudd om noen uker. Men, vi som har troen får holde ut manipulasjonen, hva alle disse «overvåkerne» som skal følge med på uregelmessigheter driver med får vi aldri svar på. Lykke til med dagen!
Rassen
23.02.2024 kl 16:47
2945
Hva om Janus øker posisjonen sin når meldingen i mars kommer….. vil stigningen da heller komme noen dager senere?? Føler liksom det er Janus som bestemmer og styrer over kursen.