***RØKKE*** STATSBUDSJETTET OG SKATTERANET 2023/24/25++

*JBJB
12.09.2022 kl 18:39 107743

Hei folkens:))

Og...advarslene har stått i kø etter at Bjørn Dæhli flyttet til Sveits i fjor, men politikerne har vendt det døve øret til, folkens - politikerne på stortinget som selv har utnyttet alle lovlige og ulovlige triks i skatte og pendlerboligsakene reiser seg nå protest mot Røkke - selv har skatteakrobatikken til politikerne medført at skatteetaten har ilagt en rekke politikere straffeskatt - nå roper de samme politikerne ukvemsord etter Kjell I. Røkke for at han tar nødvendige, men helt lovlige grep for å sikre sine verdier - hva som skjer med alle hans bedrifter (Aker, Aker Solution, AkerBP+++) og andre underliggende firma vil bare fremtiden vise - zånn går no dagan...ZnageZz....

Kjell Inge Røkke sto foran et umulig dilemma. I 15 år har han levd uten inntekt, men betalt formuesskatt av beskattede midler. Den tiden er over. Nå ventet 250 millioner i utbytteskatt for å betale formuesskatten på 360 millioner.
https://www.finansavisen.no/nyheter/finans/2022/09/12/7928222/rokke-matte-ta-ut-612-millioner-i-utbytte-bare-for-a-betale-skatt

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 18.08.2024 kl 10:41 Du må logge inn for å svare
Paragrafen
09.11.2023 kl 16:20 3147

Ja nå skal vi bli like, like som inntørkede blåbær og visne roser alle sammen. I alle fall de som blir igjen i nordens venezuela;)
Kajtek
09.11.2023 kl 16:29 3201

Begriper ikke at i disse tider fins det så mange lite kunnskapsrike politikkerne. Det er til å grine av. Så sitter en gammel AP politikker som snakker om at man må få SV med seg for at AP skal kunne få mer stemmer. Tragisk. Forstår de ingenting ?
True
09.11.2023 kl 17:02 3203

Så nettopp intervjuet med Hegnar vedr. dette og jeg gidder nesten ikke å kommentere det, da det 1) ikke kommer som noen overraskelse, og 2) spiller ingen rolle så lenge disse sosialist trollene styrer showet…

Her må man bare sitte stille og rolig i opposisjonsbåten til det er på tide og ta både makten OG fornuften tilbake. Fordi så lenge disse premieklovnene får viljen sin, kommer vi trolig snart til å betale 50% i utbytteskatt. No joke.

Er snart ikke lenger særlig lønnsomt å investere. I det minste kommer det godt med dersom man har et stort tap, men jeg foretrekker fortsatt en lavere skatteprosent overall. SV er heldigvis ikke i regjering og kommer neppe til å få gjennomslag med dette.
Felixcat
09.11.2023 kl 17:44 3168

Fint med høy inntektsskatt om man har tap. Nei det blir en "smerteterskel", og samlet inntektsskatt er allerede over 50%. Tenker vi oss at As-et har kr 100 i overskudd skal selskapet med 22% skatt betale kr 22. Om resten tas ut i utbytte skal så aksjonær betale 37,84% (22% oppjustert med en faktor på 1,72) av det, altså kr 29,51 av overskuddet. Totalt blir skatten 51,51%. Om vi får 43,34%, oppjustering med 1,97, blir aksjonærens skatteandel av overskuddet 33,80%, totalt skatt 55,80%. Så kommer formuesskatt som er foreslått økt til 1,8%, og som lett kan gi 10-20% eller mer i skatt. Antagelig blir det ingen endring med det første.
Redigert 09.11.2023 kl 17:44 Du må logge inn for å svare
True
09.11.2023 kl 17:58 3166

Ja, tenk at det å straffe de rike ikke har lønt seg, men har gjort alt verre. Hvem skulle trodd det? "Nå skal vi ta de rike" sa de. Ja, flott - gratulerer så mye med oppnådd mål, nå som så mange rike har flyktet fra landet. Milliarder i skattetap, for en suksess! De rød-grønne må være såååå stolte!

Sånn er det når man er en missunnelig sosialist full av unskyldninger og som ikke har oppnådd noe som helst i hele sitt liv. Da er det kun jantelov, misunnelse og hat som gjenstår. Alle skal ned, alle skal ha det like ille, alle skal tape - det klassiske mantraet til de rød-grønne. Og ikke minst, "vi skal redde verden" med våre fornuftige klimatiltak, som om Norge utgjør noen som helst betydning i verdenskala på det området uansett...

Må bare elske den godhets-fasaden de stadig vekk presenterer til naive og godtroende nordmenn, mens de bedrar og svindler alle i bakgrunnen. Hvor mange Statsråder har gått av i vanære under denne regjeringen igjen?

Å gå ned i historien som den verste regjeringen noen sinne er det eneste de virkelig har oppnådd. Ser frem til en borgerlig regjering de neste 8 årene. Ingen med sunn fornuft kommer til å stemme rødt igjen etter dette hånet.

Det er helt utrolig at de stemte inn dette i utgangspunktet. ALT var mer eller mindre PERFEKT under forrige regjering, og da spesielt FØR pandemien! Økonomien gikk som bare det og Røkke og co var fortsatt VILLIG til å bidra og skatte i Norge!

GLEM ALDRI DETTE SVIKET!
Redigert 09.11.2023 kl 18:05 Du må logge inn for å svare
*JBJB
10.11.2023 kl 11:17 3108

Hei folkens:))

Og...siste mann som rømmer landet slokker lyset, folkens - Venezuelapolitikerne og medløperne har jo allerede sørget for at kommunene har mistet milliarder i skatteinntekter og stengt suppeutdelingen for de nederst ved bordet etter fjorårets skatteflukt - nøyaktig slik vi predikerte da tråden ble opprettet med påfølgende latterliggjøring fra sosialistene og medløperne - de skjønner ikke konsekvensene av egen poletikk, langt mindre at en krone er mer verdt enn 50 øre - read our lips - skrekk og gru - stay tuned...ZnageZz...

– Nå kan de rike bare pakke sammen og flytte
– Disse forslagene er hinsidiges all fornuft, mener Trygve Hegnar og tror enda flere nordmenn vil stikke av til Sveits om dette blir en realitet.
https://www.finansavisen.no/personlig-okonomi/2023/11/09/8056791/trygve-hegnar-na-kan-de-rike-bare-pakke-sammen-og-flytte

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 10.11.2023 kl 17:00 Du må logge inn for å svare
True
10.11.2023 kl 17:28 3109

Viser bare hvor god økonomi forståelse de har. Tragisk at folk er fattige, men det hjelper faktisk ikke å straffe de rike som om de har gjort noe galt. Det har bare gjort alt verre som om det kom som noen overraskelse.

De fleste har faktisk jobbet hardt for det og det er ingen snarveier til suksess her i livet selv om du arver en formue... Uten en grunnleggende mur i bånn, kommer du dessverre ikke langt her i livet. Sånn er det bare.

Men ALLE kan yte innsats dersom de bare går inn for det. Er ikke dermed sagt at det er enkelt eller noen garantier. Tvert imot. Jeg jobbet ræva av meg gjennom Norges Handelshøyskole og endte fortsatt kun opp med BS jobber, samt utallige BS tilbakemeldinger hvor jeg ikke har fått jobb på feil premisser. Faktisk hadde jeg klart meg mye bedre i disse tider uten utdannelsen enn med. Og det er faktisk ingen spøk.

Vi har et helt tåpelig system som belønner de late og som straffer de ressurssterke. NAV kan aldri i verden hjelpe en person som meg som kjenner til realiteten i næringslivet. Derfor jeg går all in for en PhD og kommer trolig til å holde meg i det offentlige for første gang og kanskje resten av livet. Er mildt sagt dritt lei dette sirkuset.
*JBJB
12.11.2023 kl 10:54 3024

Hei folkens:))

Og...det kan se ut til at finansminister komiske Ali og vingle Støre har mistet kontrollen over garderoben, folkens - budsjettforhandlingene starter som kjent neste uke og Venezuelapolitikerne vil ha enda mer Venezuela poletikk - alt av skatteskjerpelser skal økes til ekstreme høyder i følge støttehjulet SV, og de som klarer å oppføre seg som folk og bygger landet skal tas big time - sosialistene jobber hardt for å stenge enda flere suppekjøkken - men de som kjøper alt de ser og gråter når andre ler og som kjører seg selv i grøfta med uansvarlig økonomistyring skal premieres med enda flere puter under armene - antall kvoteflyktninger og familiegjenforeninger skal selvsagt også økes samtidig som oljekranene skal strupes - er det ingen voksne hjemme hos de ekstreme sosialistene - read our lips - skrekk og gru - stay tuned - ZnageZz...

NB! Ekstremvenstre som ikke vet hvor de selv bor vil også øke boligskatten til nye høyder, smart det...

I motsetning til regjeringen, vil SV øke skattene og avgiftene med 15,2 milliarder kroner neste år. Blant annet skrur de kraftig til på formuesskatten, og de innfører en ekstra høy skatt for formuer på over 100 millioner kroner, i sitt alternative budsjett.Hun er ikke bekymret for at flere rikinger kan flytte til Sveits dersom SV får gjennomslag.
– Det vil være superrike som har lyst til å putte pengene sine i skatteparadiser. Vi vil stenge flest mulig hull i skattesystemet som muliggjør akkurat det. Og det er også noen av forslagene i vårt budsjett, sier Kaski.
https://www.nettavisen.no/okonomi/sv-advarer-regjeringen-stores-skattelofte-kan-ryke/s/5-95-1450218

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 12.11.2023 kl 13:05 Du må logge inn for å svare
Mr Karma
12.11.2023 kl 13:09 3014

Er det noen på toppen som kan noe lenger?

Skatteparadiser er overhodet ikke skatteparadiser. Det er bare nasjoner som har åpninger på enkelte områder der man betaler ingen eller lite skatt. Bl.a. fordi de vet beløpene allerede er skattlagt en annen plass. Innbyggerne i disse landene betaler til det offentlige. De har ofte skatt, eiendomsskatter , avgifter, toll, og noe som ligner moms. Men de har valgt å ha enkelte gunstige ordninger her og der. Akkurat som Norge gjør. Her er det enkelte bransjer som t.o.m. blir subsidiert. I USA f.eks. hvis du selger en forretningseiendom med gevinst kan man rulle den videre inn i en annen eiendom innen en viss tid, og slippe gevinstbeskattning. Mange innen eiendom ville likt den her. Norge har f.eks. rederiskattordningen.

En del formuende flytter nok ganske enkelt fordi KAN egentlig ikke betale formueskatten. De har ikke CASH nok til å holde på formuen uten å måtte selge en bit av formuen. Hvert år. Den samme formuen som skatten beregnes av til å begynne med. Klart de flytter. Det hadde jeg også gjort, hvis jeg var i samme posisjon.
Kajtek
12.11.2023 kl 15:53 3006

Hva kan man forvente av en som ikke har særlig utdannelse. Det står ingenting om det i Wikipedia. Kaski sier at det gjør ingenting om flere av de rike skal flytte ut av Norge. Hun har vel aldri tenkt over hvor skal staten ta pengene i fra til alt den velferden SV snakker om ? Blir det fra middelklassen eller de fattige ?
Eller som Bergstø sa under en av debattene til en av gründerne . Hvis du ikke har nok penger for å betale formueskatt, kan du jo bare selge litt av selskapet. Hva foreslår hun at selskapet skulle selge unna ? Maskiner som de trenger til å produsere, pc er som de trenger for å ha styring, et kontor eller 2 ?
Vet ikke om jeg skal le eller grine. Det er helt tragisk.
Paragrafen
12.11.2023 kl 16:07 3063

Ideologene i SV er først og fremst opptatt av likhet. Velferd kommer i annen rekke.Tror de lever godt med en generell lavere levestandard, bare alle er like. Spørsmålet er om velgerne deres gjør det samme?
Redigert 12.11.2023 kl 16:30 Du må logge inn for å svare
Kajtek
12.11.2023 kl 17:03 3088

Jeg har enda ikke sett et land hvor alle er like , fungerer bra. Det er rett og slett ikke mulig at alle skal ha det likt. Hvem skal gidde å ha ansvar for noe da?
oivindl
12.11.2023 kl 19:27 3052

"Maskiner som de trenger til å produsere, pc er som de trenger for å ha styring, et kontor eller 2 ?"

Hva med aksjer?
Kajtek
12.11.2023 kl 19:33 3052

Det og.
True
12.11.2023 kl 19:36 3090

Nettopp. Det er derfor jeg har aldri tatt SV seriøst som parti og ser helst at vi bare blir kvitt hele partiet en gang for alle. Dessverre er det fortsatt mange naive idioter og tapere i samfunnet som fortsatt støtter dette partiet, da det er mye enklere å forsøke å benytte en slik snarvei enn å faktisk gjøre den innsatsen som skal til for å lykkes her i livet. Stolthet og ære, nei hva er det?

De er en pest og en plage og har alltid vært det. Husker dere da vi betalte 32% i utbytteskatt? Nå forsøker de nok en gang å heve grensen til langt over 40% etter regjeringen hevet den til ca. 38% for ikke så langt tilbake. Og de aller rikeste fortsetter å svare med å flykte fra landet, og den onde sirkelen bare fortsetter til ingen sitter igjen med noe og alle er tapere.

Hvis ikke dette er SV's ultimate mål og utopia, så er det hvertfall det som skjer i virkeligheten enten de vil innrømme det eller ikke. SV er et prakteksempel på at Janteloven lever i beste velgående. Ingen andre partier som er mer opptatt av den loven enn dem.
True
12.11.2023 kl 19:44 3093

Det er ingen "likhet". Den dagen de premieklovnene innrømmer det, kan samfunnet fungere normalt igjen... Så lenge de eksisterer og skal innføre misunnelses skatt og avgiftene sine, vil alt bare fortsette å gå til helvete. Det er en kamp for overlevelse og SV hjelper IKKE til med det. Tvert imot, de gjør faktisk alt verre.
Redigert 12.11.2023 kl 19:48 Du må logge inn for å svare
Mr Karma
12.11.2023 kl 20:05 3088

Hvis man skal ha høy utbytteskatt så burde selskapsskatten være tilnærmet null. Det er tross alt eiernes penger som bare flytter fra en konto til en annen. Dobbelskatt burde ikke forekomme.
*JBJB
12.11.2023 kl 20:18 3093

Hei one liner/folkens:))

Og..verdirabatten for arbeidende kapital (aksjer) vil de også fjerne, one liner - i tillegg vil uforutsigbarheten som finansminister komiske Ali og vingle Støre lefler med ved å leke med Ryk og Reis partiet sine røde teorier medføre svekket krone, høyere inflasjon, høyere renter, nedgang i aksjemarkedet og lengre suppekøer - zånn er det med den saken også...ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla

Redigert 12.11.2023 kl 21:28 Du må logge inn for å svare
Paragrafen
12.11.2023 kl 20:26 3089

Vi har allerede blitt 10-15 tusen kroner likere bare det siste året:)
Karybdis
12.11.2023 kl 21:43 3047

Kaski driver et høyt spill. Det kan selvfølgelig også bli regjeringskrise. Eller «opp som en bjønn og ned som en fell». Norge, landet som vil være super-statskapitalister ute og super-sosialister hjemme. Mitt tips er at det fort vil gå her som i USA; store deler av middelklassen forsvinner.
True
12.11.2023 kl 22:50 2986

Nei, denne regjeringens løsning på alle problemer er som alltid: økte skatter og avgifter på absolutt alt, næringslivet skal totalt slaktes til alle bedrifter går konkurs (og veldig mange bedrifter har faktisk gått konkurs de siste årene), samt absolutt alle Nordmenn skal jobbe i offentlig sektor hvor to tredjedeler av nordmenn allerede jobber...

Helt fantastisk eller hva? Er ikke rart AP og SP bare vokser på meningsmålingene. Å nei, vent nå litt.........

Jeg trenger aldri å si "hva var det jeg sa" etter dette kaoset, det spådde jeg allerede LENGE før alt dette og jeg hadde HELT RETT som vanlig.

Men siden jeg er Siviløkonom fra NHH og faktisk kompetent så er det jo naturligvis ingen som hører på meg. Viktigere å ansette inkomptente Politikere uten særlig utdanning og erfaring fra arbeidslivet og som i tillegg sviker sine landsborgere med både skattefusk, pendelbolig fusk, innsidehandel, venneverv m.m.

Venstresiden er litt av en flott gjeng eller hva? Noen som husker nærheten av så mange skandaler under forrige regjering? Hadde vi egentlig noen store problemer med økonomien? Flyktet de meste velstående her fra landet eller jobbet og bidro de med mer skatt enn noen andre?

Stem med hodet!
Redigert 12.11.2023 kl 22:53 Du må logge inn for å svare
True
12.11.2023 kl 22:56 2982

Virkelig? Det eneste jeg kan se er at nærmest alt har blitt verre utenom kanskje det offentlige. Er jo nesten kun det eneste denne regjeringen bryr seg om til det punktet hvor jeg har gitt opp næringslivet selv etter å ha jobbet der i alle år. Hadde aldri trodd det skulle skje, men det skjedde takket være denne regjeringen.
*JBJB
13.11.2023 kl 17:57 2902

Hei folkens:))

Og..."de rike" skal tas big time, folkens - til og med skjermingsfradraget vil kleptomanene ta på høylys dag både med og uten solbriller, har du egen bolig skal du også tas - les i tabellene under punkt. 36 - skrek og gru - stay tuned...ZnageZz...

NB! Grunnrenteskatten i havbruk skal opp til 35% i følge rakettforskerne i det alternative statsbudsjettet for 2024 til regjeringspartienes støttehjul.

https://www.sv.no/politikken/alternativt-statsbudsjett/

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Mr Karma
13.11.2023 kl 19:48 2854

Jeg har lenge savnet langsiktig ærlighet.

Disse som elsker skatter, offentlig sektor o.s.v. har sitt verdensbilde, og det ser ikke ut som om realiteter betyr så mye. Men sosialister har alltid hatt den svakheten at de tenker folket og ikke på folk. Så for de er folk bare legoklosser som de kan flytte rundt, eller gjete med forskjellige ordninger for å få det slik de vil. Og så er det lett å vedta nye reguleringer for de har ikke tenkt å følge de selv, eller det angår andre grupper som får jobben med det.

Så tilbake til utgangsspørsmålet. Er det en plan her som man følger. F.eks. når 90 % mer eller mindre jobber i det offentlige så er de fornøyd? Eller at når en viss prosent av samfunnskapitalen er statlig så er man kommet dit man ønsker? For å si det på en annen måte: Er det en endestasjon for alle disse togene? Skattetoget, Avgiftstoget, Byråkratitoget, Kronestuptoget, Reguleringstoget, Innvandringstoget, Utvandringstoget, Gjeldstoget, o.s.v.

Jeg vil ha noe å forholde meg for framtiden. Eller kanskje man skal anta at de neste 40 år blir MOTSATT av hva vi blir forespeilet.

Eks.:
Husker der innvandringsstopp på 1980 - tallet. Etter det gikk kurven bare oppover.
Husker dere gjentatte forsikringer om at Norge ikke skulle bli et nytt Kuwait? Hva er det som holder hele landet oppe nå?
Man skulle ikke ha sentralisering. Alle større byer har vokst.
I motsetning til utlandet skal man være trygg i Norge hvis man blir syk. Blir man syk sender NAV deg på tvangsarbeid. Seriøse behandles verst.
Norge har så mye billig strøm, så vi kan satse på kraftkrevende miljøvennlig industri. Kommentar unødvendig.
Det finnes nesten ikke korrupsjon i Norge. Hahahahahahahaha
Aldri mer 9.april. Forsvaret er nedbygd.
etc.
Dere skjønner tegninga.

Så rikspolitikere.....er det noe plan her?


oivindl
13.11.2023 kl 23:32 2777

"dei mest brukte argumenta mot formuesskatten «ikkje består ein fagleg test» og avviser at formuesskatten er eksepsjonell eller vesensforskjellig frå andre skattar og avgifter."
-NHH-professor Jarle Møen, nestleiar ved Norsk senter for skatteforsking.
https://www.nrk.no/vestland/brak-om-formuesskatten-etter-ferjesalet-1.16630948

Betryggende at vi har oppegående forskningsmiljøer.
*JBJB
14.11.2023 kl 08:34 2702

Hei one liner/folkens:))

Og...ta deg en bolle og lær deg at en krone er mer verdt enn 50 øre, one liner - som ekstremsosialist vil du alltid finne "forskere" som mener at skattene i Norge ikke er høye og at noen solbriller fra eller til ikke spiller noen rolle - de som har skoene på flykter nok ikke til Sveits uten grunn - at suppekøene blir lengre på grunn av tapte skatteinntekter er også en del av bildet og SVs forslag til nye skjerpelser vil forlenge køene, øke flyttestrømmen ut av landet og analfabeter inn, øke rentene, øke inflasjonen, sette arbeidsplasser i fare og derved føre flere ut i fattigdom - read our lips - skrekk og gru - stay tuned...ZnageZz...

SVs skatteforslag for 2024 gir en marginalskatt, ekskludert arbeidsgiveravgift, på 56,86 prosent. Inkludert arbeidsgiveravgift blir marginalskatten 62,1 prosent. Samlet skatt på utbytte og uttak fra selskap blir 55,81 prosent.
Det blir et subjektivt skjønn hva som er et høyt skattenivå, men vi mener de satsene vi her har regnet ut, viser et høyt skattenivå. Veldig høyt og skadelig.
Eller vist på en annen måte: Med en lønn i dag på 700.000 kroner, som er litt over gjennomsnittsinntekten, er marginalskatten nå 43,4. Latterlig høyt skattenivå.
Utbytte og gevinst ved aksjesalg har i dag en skattesats på 37,84 prosent. SV vil ha denne opp til 43,34 prosent i 2024. For et år siden var utbytteskatten 35,2 prosent.
SV vil ha formuesskatten opp fra 1,1 prosent til 1,8 prosent. Ser vi utbytte og formuesskatt i sammenheng, som man må, er det vel knapt noe land som har en høyere eierskatt.
https://www.finansavisen.no/politikk/2023/11/13/8058046/alle-skattelofter-skal-ryke

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
oivindl
14.11.2023 kl 08:41 2721

"som ekstremsosialist vil du alltid finne "forskere" som mener at skattene i Norge ikke er høye og at noen solbriller fra eller til ikke spiller noen rolle - de som har skoene på flykter nok ikke til Sveits uten grunn"

Mange nyttige avsløringer i denne setningen 👍
*JBJB
15.11.2023 kl 13:41 2583

Hei folkens:))

Og...et gufs fra Hugo Chavez i Venezuela sprer seg blant de ekstreme sosialistene, folkens - nå vil Rødt like godt heve utbytteskatten og formueskatten med i underkant av 30 milliarder for å understreke hvor viktig det er å jage de "rike" ut av landet as we speak - 50% av nordmenn sparer som kjent i aksjer/fond og vil dermed bli berørt av skatteskjerpelsene til ekstrem sosialistene i Rødt som ønsker såkalt "demokratisk revolusjon" i landet hvor kapitalismen avvikles og erstattes av planøkonomi - read our lips - skrekk og gru - stay tuned...ZnageZz....

Rødt vil øke skattene med nesten 27 milliarder kroner
Med mer utbytteskatt og mer formuesskatt blir den samlede skatteøkningen på 26,8 milliarder.
https://www.nettavisen.no/nyheter/rodt-vil-oke-skattene-med-nesten-27-milliarder-kroner/s/5-95-1456334

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 15.11.2023 kl 17:18 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
15.11.2023 kl 17:24 2526

Fra artikkelen din:

« Vi foreslår å kutte skattene for 80 prosent av nordmenn med til sammen 12 milliarder. Det er sånn sett tydelig, mener jeg, at folk skal sitte igjen med mer av pengene de får i lønn, sier Rødt-leder Marie Sneve Martinussen.»

Synes det er greit med mindre skatt jeg.
Redigert 15.11.2023 kl 17:25 Du må logge inn for å svare
oto1
15.11.2023 kl 17:46 2503

Ja, de aller fleste synes det er greit med lavere skatt.

Så lenge andre betaler moroa, ikke sant?

Og det er jo måten å få stemmer på.
De fleste skal få lavere skatt (litt rart at Rødt snakker om lavere skatt når målet er 100%), nå er det vanlige folks tur etc.

Problemet er at man får ikke mer skatt inn av å øke formue og utbytteskatt.
Man oppnår bare å jage ut de som må betale den.

Men hvis det er målet til norske velgere så får de det de ber om.
*JBJB
15.11.2023 kl 17:48 2511

Hei flue/folkens:))

Og...merkelig at du frekventerer et aksjeforum og er en av ekstremsosialistenes raskeste våpendrager, flue - tydeligvis uten aksjer/utbytte siden du får mindre skatt ved å støtte Rødt - de med aksjer/formue skal som kjent tas big time med 27 milliarder i skjerpelser, vettu - at du ønsker "demokratisk revolusjon", avvikle kapitalismen og erstatte den med planøkonomi i og med at det er Rødt som omtales er en no brainer...ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla

Redigert 15.11.2023 kl 17:49 Du må logge inn for å svare
Paragrafen
15.11.2023 kl 17:49 2563

Samtidig vil de beslaglegge store deler av folks sparepenger, dessuten vil norske krona miste det meste av det som er igjen av kjøpekraft. Sikker oppskrift på katastofe og utarming av innbyggerne. Slik det har blitt i ALLE land hvor dette har blitt utprøvd tidligere. Proletariates diktatur .......
Redigert 15.11.2023 kl 18:01 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
15.11.2023 kl 18:03 2571

Næringslivet vil helst ikke ha noen statlig innblanding. Så kommer vanskelighetene og så kaster de seg over politikerne for å få statlig støtte. Et eksempel er koronapengene. Mange trengte slett ikke dette og bukte dem til å ta ut store utbytter. Og hvem betaler?

Så kommer strømkrisa og det samme gjentar seg. Denne gangen er det en forutsetning om at det ikke skal tas ut utbytte, men så viser det seg at mange nok engang gjør nettopp det. Hva er logikken? Kapitalismen bygger på at man skal ta både risiko og fortjeneste. Det virker som de glemmer risikodelen. Det ønskes ingen offentlig innblanding. Kun når det er om å gjøre å få tak i skattebetalernes penger til støtte. Og se på Freyr. Her mottar de enorme summer fra fellesskapet som går til utbetaling til styret for en heller dårlig jobb. 60 millioner kroner fikk de mens skattebetalerne pumpet penger inn i selskapet.

Og hva med Norwegian ved koronautbruddet? Da ble det pumpet inn statlige midler der også selvsagt. Hadde de holdt seg til sin idelogi skulle dette selvsagt vært en sak mellom selskapet, investorene og bankene. Der ble det også hentet inn en mann som ikke fikk til noe og ble belønnet med 13 millioner kroner da han måtte gå. Er det virkelig så rart at folk reagerer på griskheten?

Fluefiskeren
15.11.2023 kl 18:08 2574

Det er vel ikke å enkelt. Den gangen det var litt mindre forskjeller mellom folk gikk det bedre for landet. Se bare på USA. Forskjellene der er ekstreme og landet faller stadig dypere ned med en polarisering som kan føre til borgerkrig. Er det slik vi vil ha det? Vi ser at det reiser seg en bølge av høyreekstreme grupper i mange europeiske land nå og det bekymrer meg.
PSI- Investor
15.11.2023 kl 18:11 2597

Så hvordan skal så eiere få til å betale den sterkt økte formueskatten da?
Det er ikke alle som eier aksjer som arbeider i bedriften de har aksjer i, så man kan ikke bare ta høyere lønn. Som jo ev også da straffes med høyere aga.
Løsningen er at man skal selge sine eiendeler for å betale sin skatt har jeg plukket opp at enkelte politikere har uttalt.
Men de sier aldri hvem som skal kjøpe. Hvem skal kjøpe hvis alle må selge for å betale skatt?
Og hvordan kan det være være bærekraftig over tid at de som eier aksjer årlig må selge for å betale skatt?
Eller bør alle som eier aksjer være forpliktet til å alltid ha en masse penger i banken til å betale skatt med?
Fluefiskeren
15.11.2023 kl 19:06 2677

Formueskatten bør forandres. Det bør være lite eller ingen formueskatt på arbeidende kapital.
oto1
15.11.2023 kl 19:29 2678

Joda, men måten Rødt skal betale din skattelette er ikke ved å redusere formueskatten, men øke den.

Andre forslag fra Rødt i samme alternativ:
- Øke utbytteskatten til 46%
- Øke formueskatten til 1,4% (opp til 100 mill, 1,6% over).
- Fjerne skjermingsfradraget.
- Fjerne verdirabatt på aksjer
- Gjeninnføre arveskatt

Er ikke du som aksjonær litt bekymret over dette?

Om du eier en bedrift som er verdsatt til 100 mill, og som etter at selskapsskatt er betalt har et overskudd på 5 mill (P/E 20), så skal du:
- Betale 1,4 mill i formueskatt.
- Ta ut 2,4 mill i utbytte for å betale denne samt utbytteskatt på 1 mill

Altså sitter du som eier igjen med 2,6 mill av overskuddet og staten 2,4 mill.

Det gir 2,6% avkastning for deg som eier på de 5% selskapet har,

Hvorfor skal du ikke heller selge selskapet og sette de 100 mill i banken til 6% rente?
Det gir deg 1,4 mill i formueskatt og 1,32 mill i skatt på rentene.

Og det fordrer jo selvsagt at selskapet faktisk klarer 5% avkastning. Om de ikke gjør det klarer de ikke å betale utbytte, og du har et problem.

Løsningen for de fleste blir enten å selge selskapet (utlendinger som slipper formueskatt kan være interessert), eller flytte utenlands.

Jeg er mer bekymret over at løsningen på forskjellen mellom rik og fattig ser ut til å være å gjøre de rike fattige.
Det å gjøre aksjer uinvesterbart kan ikke være veien å gå for å løfte de fattige.
Å gi de muligheten til å investere i aksjer bør være mye mer gunstig, og løsningen på pensjonsutfordringene er ifølge Rødt å også fjerne IPS.

Bare det at det fortsatt er noen som stemmer på disse partiene gjør meg nbekymret, mye mer enn at forskjellen mellom rik og fattig øker.
Det ligger i sakens natur at har man 1 mrd og klarer 10% avkastning et år så tjener man mer enn om man har 1 mill og klarer det samme.
Så forskjellene vil alltid øke.

Men det er mye bedre å få maaaaange flere opp i 10-50 mill i formue istedenfor å få noen få ut av landet.
Det skjønner ikke Rødt eller SV, og da er det viktigste å ta fra alle muligheten til å bygge en formue.
*JBJB
15.11.2023 kl 20:08 2634

Hei oto/folkens:))

Og...spot on, oto - Venezuelamedløperne og ekstremsosialistene tror fortsatt på det gamle utslitte mantraet som de lærte på Blitz akademiet om at de fattige blir rikere ved å gjøre de rike fattigere - sånn er det med den saken...ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 18.11.2023 kl 17:04 Du må logge inn for å svare
*JBJB
22.11.2023 kl 17:19 2176

Hei folkens:))

Og...finansminister komiske Ali og vingle Støre har greid det igjen, folkens - nå har de startet jakten på rotnorske selskaper som jages ut av landet - med på lasset følger fremtidige utbytter som ikke vil bli reinvestert i Norge, men bli investert i andre og mer vennligsinnede skatteregimer - først jaget de grunderne og jobbskaperne, men nå får hele bedrifter rødt kort og "ryk og reis" hilsen fra Venezuelapolitikerne med følge - de gjenværende i landet skal leve av å klippe hverandre, grønne ulønnsomme luftslott og import av NAV klienter - konsekvensene er svekket tillit til den Norske kronen, høye renter, lengre suppekøer og fortsatt høyere inflasjon enn land vi liker å sammenlikne oss med+++ - flyttebyråene vil fortsatt være en næring i vekst - read our lips - skrekk og gru - stay tuned - ZnageZz....

Det er bare å gratulere Støre og Vedum med nok en innertier etter at fergerederiet Fjord1 for kort tid siden ble solgt ut av landet.
Med på lasset følger det noe som det merkelig nok er lite fokus på, nemlig at fremtidige utbytter også fra dette selskapet vil gå til utlandet og bli investert videre derfra. Den dagen det meste er eid fra utlandet, vil alt overskudd norske bedrifter genererer gå ut av landet.
https://www.finansavisen.no/politikk/2023/11/22/8061443/gratulerer-til-store-og-vedum-med-nok-en-innertier

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 23.11.2023 kl 17:05 Du må logge inn for å svare