Vi vil ha kronen opp igjen.

-sannheten-
KRONEN 28.09.2022 kl 12:42 139192

$ 10,91
€ 10,45
SEK 95,70
DKK 140,38
£ 11,68
CHF 1100,32
Yuan 150,15
Yen 7,54
Rub 18,67
Osebx 1093
Olje 86,91

Dette går ikke. Vi kan ikke ha en så svak krone.
*JBJB
I dag kl 15:48 182

Hei keisam/folkens:))

Og...du får se deg selv i speilet og lese hvilke påstander du kom med kl. 13:18, keisam - say no more...ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
keisam
I dag kl 16:02 160

Ja at du har en vendetta mot Vedum og Støre.
Mr Karma
I dag kl 16:24 126

Tror du må vente lenge på kollaps i USD. Uro i lange perioder ja, men ikke kollaps. Grunnen er den ekstreme dominansen USD har, det voldsomt vide og dype kapitalmarkedet der borte, og ikke minst at landet er en supermakt. Hvis man sitter med 1000 milliarder som må plasseres har man egentlig ingen annen plass å gå. USD er egentlig uten rivaler, selv om noen skulle prøve seg. Reservestatus tror jeg heller vi kan se noen endringer på. Ikke slik at andre land ikke vil ha den, men heller at den blir for utilgjengelig.

Skal forklare. For at andre land skal sitte med valutareserver i USD, må de først få tak i USD (enten utenfor USA eller på konto i USD) Det får de bare til hvis de kan eksportere til USA eller i USD, eller veksler over til USD. Skal andre land ha valutareserver i USD må USA på en eller annen måte gi slipp på de. Der kan det bli endringer. Store underskudd over mange år gir andre land mulighet til å ha rentepapirer i USD, og USD reserve for å betjene eget næringsliv til å importere f.eks. olje og råvarer, eller betale leverandører som krever oppgjør i dollar.

Hvis USA plutselig konsentrerer seg om hva som er best for de. D.v.s. fikse handelsunderskuddet og budsjettene raskt kan det bli et mareritt for resten av verden. USD vil i en periode gå til himmels for alle vil i panikk prøve å skaffe landet så mye som mulig USD for å unngå at sitt eget land blir et uland. Jeg kommer til å følge endringstakten på gjelda de nærmeste årene. Obama doblet gjelda (8 år), Trump + Biden (8 år), gjør vel omtrent det samme, men med Covid. Så gjelda vil øke framover men ny dobling om 8 år føles for vanvittig. Men hvem vet?

Trump snakker om å innføre toll og heller fjerne en del skatter innenlands hvis han blir valgt. Det er i så fall egentlig klassisk amerikansk politikk. Man må huske at verdensfinansene ble endret kraftig etter 1945, og USA ble i den frie verden kongen på haugen. I amerikansk sammenheng var dette en slags unntakstilstand. Man lagde ordninger at alle kunne handle med alle (og demontere imperiene , som ble sett på som en stor årsak til WW2)
Så USA gjorde det greit for andre land å selge til USA og verdensmarkedet for at de skulle bygge seg opp og bli funksjonelle frie land som kunne ta vare på seg selv.
Selv mener jeg at denne kolossen av en politikk er i endring og ville tvinge seg fram før eller siden fordi man kan ikke holde på med slike gigantisk underskudd fordi de koster. Det er begynt å bli litt kjent blant folk der borte at rentene på gjelda er på størrelse med forsvarsbudsjettet nå. Det klinger ikke bra der borte.

Om 20-40 så kan det bli USA som er "den nye verden" igjen.
*JBJB
I dag kl 16:34 109

Hei keisam/folkens:))

Og...de to du nevner i tett samarbeid med "ryk og reis" partiet er ansvarlig for kronekollapsen, skatteøkningene som jager grunderne/investorene ut av landet, offentlig sløsing big time, import av NAV klienter og analfabeter+++, keisam - så enkelt, men dog så vanskelig å akseptere for dere - skrekk og gru - ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert i dag kl 17:13 Du må logge inn for å svare
Mr Karma
I dag kl 16:50 88

Enige om del her om vanlige folks kjøpekraft. Før var kjøpekraft et evig argument som kom fra venstresiden, men ser ut som de har mistet interessen. Aner ikke hvorfor.
Lave renter og husprisoppgang har skapt høyt forbruk hos mange som kompenserer for dårlig kjøpekraft utvikling.
lav kronekurs fører til at vi dreier for mye over til en eksportøkonomi, der arbeidskraften ikke samtidig er næringslivets kunder. Det er kulturforandrende.

Setter det på spissen: Med sterk valuta har man i realiteten 7 milliarder "slaver" der ute som kan produsere varer og tjenester for oss som vi simpelthen kan kjøpe fra de og importere. Å importere hundretusenvis av NAV-klienter for at de skal redde velferdsstaten er bare tull, fordi det er 7 milliarder der ute som vi kan sette i gang og arbeide for oss.
keisam
I dag kl 17:26 43

For enkelte er det så enkelt og tydeligvis for deg. For andre er det mer komplekst. Vil anbefale deg å gå tilbake til din egen tråd, helst låst og gjenta det samme hele tiden. En kjent eks-komiker/gjøgler sier at gjennomsnittlig IQ er 100, og det er utrolig mange som har rundt 80.