Vi vil ha kronen opp igjen.

-sannheten-
KRONEN 28.09.2022 kl 12:42 139900

$ 10,91
€ 10,45
SEK 95,70
DKK 140,38
£ 11,68
CHF 1100,32
Yuan 150,15
Yen 7,54
Rub 18,67
Osebx 1093
Olje 86,91

Dette går ikke. Vi kan ikke ha en så svak krone.
*JBJB
I går kl 15:48 753

Hei keisam/folkens:))

Og...du får se deg selv i speilet og lese hvilke påstander du kom med kl. 13:18, keisam - say no more...ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
keisam
I går kl 16:02 731

Ja at du har en vendetta mot Vedum og Støre.
Mr Karma
I går kl 16:24 697

Tror du må vente lenge på kollaps i USD. Uro i lange perioder ja, men ikke kollaps. Grunnen er den ekstreme dominansen USD har, det voldsomt vide og dype kapitalmarkedet der borte, og ikke minst at landet er en supermakt. Hvis man sitter med 1000 milliarder som må plasseres har man egentlig ingen annen plass å gå. USD er egentlig uten rivaler, selv om noen skulle prøve seg. Reservestatus tror jeg heller vi kan se noen endringer på. Ikke slik at andre land ikke vil ha den, men heller at den blir for utilgjengelig.

Skal forklare. For at andre land skal sitte med valutareserver i USD, må de først få tak i USD (enten utenfor USA eller på konto i USD) Det får de bare til hvis de kan eksportere til USA eller i USD, eller veksler over til USD. Skal andre land ha valutareserver i USD må USA på en eller annen måte gi slipp på de. Der kan det bli endringer. Store underskudd over mange år gir andre land mulighet til å ha rentepapirer i USD, og USD reserve for å betjene eget næringsliv til å importere f.eks. olje og råvarer, eller betale leverandører som krever oppgjør i dollar.

Hvis USA plutselig konsentrerer seg om hva som er best for de. D.v.s. fikse handelsunderskuddet og budsjettene raskt kan det bli et mareritt for resten av verden. USD vil i en periode gå til himmels for alle vil i panikk prøve å skaffe landet så mye som mulig USD for å unngå at sitt eget land blir et uland. Jeg kommer til å følge endringstakten på gjelda de nærmeste årene. Obama doblet gjelda (8 år), Trump + Biden (8 år), gjør vel omtrent det samme, men med Covid. Så gjelda vil øke framover men ny dobling om 8 år føles for vanvittig. Men hvem vet?

Trump snakker om å innføre toll og heller fjerne en del skatter innenlands hvis han blir valgt. Det er i så fall egentlig klassisk amerikansk politikk. Man må huske at verdensfinansene ble endret kraftig etter 1945, og USA ble i den frie verden kongen på haugen. I amerikansk sammenheng var dette en slags unntakstilstand. Man lagde ordninger at alle kunne handle med alle (og demontere imperiene , som ble sett på som en stor årsak til WW2)
Så USA gjorde det greit for andre land å selge til USA og verdensmarkedet for at de skulle bygge seg opp og bli funksjonelle frie land som kunne ta vare på seg selv.
Selv mener jeg at denne kolossen av en politikk er i endring og ville tvinge seg fram før eller siden fordi man kan ikke holde på med slike gigantisk underskudd fordi de koster. Det er begynt å bli litt kjent blant folk der borte at rentene på gjelda er på størrelse med forsvarsbudsjettet nå. Det klinger ikke bra der borte.

Om 20-40 så kan det bli USA som er "den nye verden" igjen.
*JBJB
I går kl 16:34 680

Hei keisam/folkens:))

Og...de to du nevner i tett samarbeid med "ryk og reis" partiet er ansvarlig for kronekollapsen, skatteøkningene som jager grunderne/investorene ut av landet, offentlig sløsing big time, import av NAV klienter og analfabeter+++, keisam - så enkelt, men dog så vanskelig å akseptere for dere - skrekk og gru - ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert i går kl 17:13 Du må logge inn for å svare
Mr Karma
I går kl 16:50 659

Enige om del her om vanlige folks kjøpekraft. Før var kjøpekraft et evig argument som kom fra venstresiden, men ser ut som de har mistet interessen. Aner ikke hvorfor.
Lave renter og husprisoppgang har skapt høyt forbruk hos mange som kompenserer for dårlig kjøpekraft utvikling.
lav kronekurs fører til at vi dreier for mye over til en eksportøkonomi, der arbeidskraften ikke samtidig er næringslivets kunder. Det er kulturforandrende.

Setter det på spissen: Med sterk valuta har man i realiteten 7 milliarder "slaver" der ute som kan produsere varer og tjenester for oss som vi simpelthen kan kjøpe fra de og importere. Å importere hundretusenvis av NAV-klienter for at de skal redde velferdsstaten er bare tull, fordi det er 7 milliarder der ute som vi kan sette i gang og arbeide for oss.
keisam
I går kl 17:26 615

For enkelte er det så enkelt og tydeligvis for deg. For andre er det mer komplekst. Vil anbefale deg å gå tilbake til din egen tråd, helst låst og gjenta det samme hele tiden. En kjent eks-komiker/gjøgler sier at gjennomsnittlig IQ er 100, og det er utrolig mange som har rundt 80.
*JBJB
I går kl 18:33 569

Hei keisam/folkens:))

Og...du må nok vise til mer økonomiske forståelse over tid før anbefalinger fra deg blir tatt til etterretning, keisam - men raust og hyggelig at du bruker dine telepatiske evner og estimerer IQ rundt 80:)) - ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Thesistulling
I går kl 18:57 543

Hmmm, kom til å tenke på Dunning-Kruger-effekten.

No point.....
keisam
I går kl 19:01 532

Trenger ikke å vise noe ovenfor deg. Faktum skjer hver dag og oppfatningen av disse hendelsene er ulike, noen tolker det annerledes i forhold til andre. Du har gnålet om akkurat det samme siste årene og vil gjøre det samme frem mot 2029, intet nytt under solen. Klipp og lim på din egen tråd, og helst lås den for godt, er ingen som gidder å få tilgang til å skrive på den.
Kvisla
I går kl 20:48 465

Høyresiden har vært så svak at i realiteten har de ikke kunnet sette begrensninger, men det kan forandre seg selv om det er for sent. Vi vil få alvorlige konfrontasjoner i europa etterhvert. Bør vel passe meg for å si Eurabia, da jeg blir satt i bås med en viss gærning, men det er sant desverre. Krf er i realiteten et venstreparti og de har og påskyndet utviklingen. Politikken til KRF vil føre til at vi kan hjelpe færre etterhvert, da det tar for mye resursser her hjemme. Jeg er personlig ikke for absolutt NULL innnvandring, men det vi har gjort siden 1986 er TOTAL GALSKAP. Så nå må vi faktisk stanse NAV importen. Er kun Frp som har kunnet gjøre noe, men de er av folket kalt tullinger og rasister. Så folk tørr ikke engang flagge at de stemmer på dem. Men det tvinger seg frem. Høyresiden vil bli sterkere i Europe, men nå er det vel allerede for sent. De får 8 barn og misbruker alt av stønader, så jeg vil bare ønske hele befolkningen lykke til. Gidder ikke mer om temaet da det stort sett er tullinger i Norge. Vi lever faen ta meg etter kardemommeloven og det blir vår egen undergang.

Det er bare å innse at vi har mistet tillit blant økonomer ute i verden og med de forpliktelsene vi har importert vil vi ALDRI komme tilbake til tidligere tider. DVS. kronekursen vil forbli lav. Rentene vil nok også forbli høyere her i Norge enn resten av verden på grunn av utviklingen så dere får bli vant til noe høyere renter her på Bjerget.

"Svakeste krone siden pandemien: – En krisesvak krone bør føre til krisetenkning
Om trenden ikke snur kan både renteheving og «dirty peg» bli aktuelt, mener økonomer E24 har snakket med."

Nå er NOK så billig at utlendinger kjøper opp det som er verdt å kjøpe opp her. Så skal bli "morsomt" etterhvert dette.
Redigert i går kl 21:26 Du må logge inn for å svare
keisam
I går kl 22:45 369

Høyresiden lå godt an etter første valgrunde i Frankrike og hvor sentrum/venstre rottet seg sammen i andre valgrunde. På Document radio er dette behørlig omtalt.

von der Leyen og hennes videre lederskap i Europakommisjonen er et rottegrep mot høyresiden. Hvis jeg ikke husker feil så snakket Asle Toje mye om dette i podcasten til Wolfgang Wee.

Eurabia, eurasia, brics osv har blant annet Glenn Diesen snakket om i flere episoder i Wolfgang Wee. Hvilken konstellasjoner som vil oppstå i fremtiden er usikkert, mange snakker om ulike varianter. Kina vil nok være en viktig del antakeligvis. Hvis man ser litt stort på det så utgjorde vestens befolkning ca 25-30% av verdens befolkning rett etter krigen. I 2050 vil antakeligvis vestens befolkning utgjøre 7-8% av verdens befolkning. Om noe av maktforholdet vil endres fra 1950 til 2050 kan man ikke se bort fra.

KrF tok et retningsvalg for noen år siden, hvor Hareide trekte seg. De valgte da høyresiden. Bollestad er ikke en magnet for velgerne.
Erik Selle i Konservativt var i sin ungdom medlem av unge Høyre og ifølge han så har han ikke flyttet seg mer til høyre men Høyre har flyttet seg mer til venstre.

FrP med dagens leder Sylvia Listhaug så er nok dette et parti som nærmer seg sentrum. Personlig så støttet hun Biden mens han var kandidat, regner med det er Harris som er hennes foretrukne kandidat i dag.

Svenneby i unge Høyre og Velle i FpU gjorde det bra ved siste skolevalg. Mulig kan det komme en mer konservativ gjeng etter hvert som kan skape en annen retning, men det vil nok ta noen år.

Når det gjelder innvandring så ble den veldig stor i forbindelse med Syriakrigen og nå med Russland-Ukraina-krigen. Norge er forholdsvis skånet i forhold til vest-Europa, hvor både tyskere og engelskmenn samler seg i større mønstringer. Om disse mønstringene blir knust av styresmaktene er for tidlig å si, men det virker slik.
Kvisla
I går kl 23:21 330

Vesten/Norge og USA vil bli de store taperne fremover. Tror enkelte kan kjøpe seg en "gunner" for å sikre seg selv. Jeg tror det kan bli så ille.
Mr Karma
I dag kl 09:34 218

Dessverre er det "gunner"-scenarioet ikke så vanvittig som den burde være. Tror ikke den blir sannsynlig, men la oss si den er med i scenariomiksen, og det viser bare hvor langt det har gått mange plasser. Vil tro det blir først mer flytting som blir løsningen, og kulturendringer først. Hvordan det vil påvirke NOK vet jeg ikke. GBP har jo styrket seg en del, og politisk uro der er på vei opp. Mange briter er redd for å gå på gata. Ungjenter foretrekker mange steder å være hjemme fordi de er oppriktig redde.

Har ikke gitt opp NOK enda. håper og tror den er under en viss kontroll. D.v.s. svak krone er ønsket. Det grønne skiftet (som jeg tror er altfor mote-preget) er gjør nok også til at NOK kommer ut av fokus. NOK er ingen interessant og positiv "story" for tiden. Men det kan snu, selv om det vrient å se.

Husker USD midt på 70-tallet. Da var den under 5. Familien min var avhengig av USD og det var tungt for oss. Det var liksom vedtatt at USA var ferdig. Vietnam, oljekrise, Watergate, o.s.v. Noen år senere var USD nesten i 10. Jeg er nesten glad for at foreldrene mine ikke opplever dagens krone, for hadde vi hatt dagens kurser da hadde vi hatt det veldig komfortabelt.

Så har ikke gitt opp enda. Det er en del flinke folk her, og det er enda en brukbar arbeidsmoral. Offentlige institusjoner har falt drastisk i kvalitet og nærmest kommet i et slags fiendeforhold til befolkningen de skal tjene. Det er min opplevelse, og det er ikke bra.
PSI- Investor
I dag kl 11:00 154

Fikk bare lyst til å kommentere det aller siste der:
I Moss gikk kommunen ut i avisen for en 2-3 år siden med at hos oss sier ‘nei’ når vi kan og ‘ja’ bare når vi må.
Fin holdning det, hva var oppgaven vi var satt til igjen… burde de ha spurt seg
Mr Karma
I dag kl 12:02 107

Ja der kan man se...

Noe av det har nok foregått i lang tid. Når man kobler den holdning med at det er mulig å få litt lettere ja hvis man er en av de rette folkene, så blir ikke gøy å være seriøs innbygger. I min kommune er ikke selv kommuneadministrasjonen så aller verst, det er heller de folkevalgte i utvalgene som svikter.

Uttalelsen fra Moss er også et tegn på noe som utviklet seg enormt siste årene. Nemlig at de gidder ikke skjule det. For en kommune å komme med slike uttalelser er egentlig hinsides useriøst. Hører ingen plass hjemme. Vet ikke hvordan det har virket for Moss. Kjørte gjennom Moss på tur på 80-tallet, så temmelig utdatert..

Generelt opplever jeg offentlig sektor for tiden som en plage for personer med integritet. De kjenner det ikke igjen engang. Det sier ikke så rent lite om forfallet i personellet. Kvinnene er verst. Gjør det jeg kan overalt for å unngå en kvinnelig saksbehandler. Det er etter min mening mennenes feil. Når de begynte å lete etter kvinner i lederstillinger for å være politisk korrekt, satset de på menn i kvinnekropp. Kvinnene har bare tatt hintet..
Hva har det med NOK? Sentralbanksjefen er kvinne, jeg synes hun kommer vel lettvint ut av intervjuer særlig når det gjelder kronekursen. Hun er visstnok faglig dyktig, men hva om faget er utdatert? For meg synes det som om mye innen økonomi ikke er så opplagt lenger. Det har skjedd før. For rundt hundre år siden hadde vi en sentralbanksjef som var nesten en katastrofe. Inflasjon var i fokus da også.

Kanskje det må en ny regjering inn for å reparere NOK, om ikke annet for at det gir utlandet en grunn til å se på NOK i et nytt lys. Egentlig har jeg ikke tro på hele Stortinget. Covid avgjorde den saken. Som så mange vestlige land var opposisjonen totalt fraværende. Ser på de som en stim med glassmaneter.
peaf
I dag kl 12:28 80

Det er som vanligt et ervinnerlig gnål om offentlig sektor, det er røde og blå regjeringer om vartannet men inget blir bedre. Det er alltid de andre som er årsaken, og så går dagerne. Men en sak skal de ha, offentlig sektor er meget gode forbrukere de spar ikke på pengerne eller bygger formue. Mange får til og med en pensjon de kan leve med.