USA og oljeprisen lover dårlig for tirsdag på OSE


Etter at olja snudde opp en periode i dag og ting så noenlunde greie ut, har kvelden blitt et dystert skue for dem som håper på drahjelp på OSE i morgen:
- olja er nå under 70
- USA er ned over 2% over hele fjøla, og US futures er nesten like råtne
- går også Asia dårlig i natt kan vi få det tungt i morra

Det kan virke litt pussig å ta opp dette under en farmaticker, men heller ikke farma er fristilt fra slike negative megatrender.
I tillegg er det selvsagt litt urovekkende at NANO sank godt under 70 igjen i dag - FØR markedet råtnet ned i kveld

Årsaker til markedsnervene nå?
Trump skylder på fake news, men internasjonale analytikere risser opp et mer komplekst bilde.
Det er ikke noe poeng å gå i detalsjer , men forklaringene tenderer til å preges av ståsted:
- her på berget er brått synkende oljepris alene nok til å senkie OSE betraktelig
- i USA er bl.a. rentebekymringer en kronisk kilde til børsuro
- i Østen er div. handelskonflikter en urofaktor
- osv.

I sum:
Skal aksjene på OSE klare seg i morra, må de komme opp med individuelle forhold som trumfer markedsdepresjon.
Jeg har ventet på en ny, generell markedskorreksjon en stund, og sitter derfor ikke så tungt lastet. Men tungt nok til at jeg ikke liker kveldens bilde.

Vi får bare satse på at dette ikke er begynnelsen på en ny børstrøkk, i praksis en third wave av kraftige korreksjoner i høst.

Redigert 12.11.2018 kl 22:29 Du må logge inn for å svare
Korsar
14.11.2018 kl 10:07 2995

Oregon,
hva er feil med min diagnose av haussekorpset her da? Du mener vel ikke at folk som de siste par år har vært troende til å forsvare/genierklære andre komplett inkompetente haussere med kursmål 4000+ de siste par år..., erklære markedet for "helt uvitende", æreskjelle folk som har vurdert kursutviklingen omtrent perfekt for "baissere", osv. Samtidig som de erklærer at de forstår "det fundamentale". Dette er folk som ikke vet verken fram eller bak på verken børs, medisin eller selskapsdrift.
Og jeg skal applaudere når de villeder hverandre med de tåpeligste hausseskrik?

Korsar
At noen plasserer kjøpene sine på en måte som understøtter det tekniske bildet i NANO er vel ikke mer enn man kan forvente som en motvekt mot shortere og andre som i et par år nå har brukt samme midler for alt det er verdt for å sikre seg kortsiktige gevinster. Det er tross alt et kritisk tidspunkt for NANO når man akkurat har trengt gjennom en vanskelig sperre for så å skulle etablere seg over et nyerobret støttenivå. Bare nervøse børser tilsier at man skulle få et fall tilbake nå, men det er også nok av krefter som ønsker aksjen ned, både for å kunne innløse en short på et behagelig nivå, men også for å kunne få en billig inngang selv når løpet synes å være kjørt for det. Man trenger ikke å snakke om kurser på verken 1000 eller 5000 for å mene at selskapet er håpløst underpriset, og har mye støtte å hente i det fundamentale. Bare baissere unnlater å ta dette fakum inn over seg.

Når det gjelder kurser som har vært nevnt av den ene eller andre så er det selvsagt viktig å skille skarpt mellom det man mener aksjen burde prises til pr idag basert på det som allerede er kjent, og det som er det optimale case hvis alle ting man har på beddingen (som f.eks. Archer-1 og Humalutin) skulle slå til med full styrke.
Redigert 14.11.2018 kl 10:30 Du må logge inn for å svare
Oregon
14.11.2018 kl 10:28 2921

Synes det var litt under grensen for normal standard, men nå er jo dette et anonymt forum og alle er seg selv nok og man blir ofte grepet av situasjonen og mister litt perspektivet. Men som nevnt burde du i dag gå inn på en rekke olje og oljerelaterte selskaper og virkelig få utløp for den aggresjonen du eventuelt måtte ha behov for å få ut selv om jeg skjønner at du tydeligvis bærer nag til noen NANO aksjonærer. Jeg har hengt en del inne på Photocuretrådene og har nok kommet litt i utakt med Pho aksjonærene ved å mene ting som ikke passet inn for alle hausserene før Q3. Men ser ingen grunn til at jeg skal mobbe videre der selv om jeg fikk påskrevet noen diagnoser i forkant av Q3 ( men traff egentlig ganske bra på Q3 ).
Redigert 14.11.2018 kl 10:29 Du må logge inn for å svare
Korsar
14.11.2018 kl 10:33 2902

Oregon,
det er ingen på oljeforumet som uttaler seg så uvitende arrogant og feilaktig om enkeltselskaper som på farma, og da NANO spesielt.
Olje er mitt faglige spesialområde, men på oljeforumet er der faktisk mange som har bra peiling, og den SYSTEMATISKE feilinformasjonen (haussingen) som NANO utsettes for er ukjent der. Derfor er det heller ikke nødvendig å irettesette dem som skriver der.

PS: Hvis du går inn og ser på hvordan NANO kom til 71,70 nå, kan du ta en titt på 20-postene og dets eier :-)¨
Redigert 14.11.2018 kl 10:34 Du må logge inn for å svare
Oregon
14.11.2018 kl 10:37 2859

Skjønner
Så bra utvikling på NANO ( enn så lenge), godt at jeg ikke solgte noe i går da.

Skjønner ikke at dere gidder å lese og ikke minst bry dere om hva denne krabaten sier. Når har han truffet på noe som helst?? Eller for å si det på en annen måte; når kunne han dokumentere noe av den backtradingen han gir uttrykk for??

Pr egne utsagn er han sikkert inne på full guffe fra 68 kroner i dag, for nå ser vi alle at kursen fortsetter i den retningen den har staket ut.
NANO kommer til å se tre-sifret kurs om ikke lenge, og hvis noen tenker at resepten på å hente noe ut av dette er å løpe inn og ut av aksjen, så vær så god, men hvorfor gidde når man ser at sjansen for at man blir fintet ut er enorm?

Vi snuste akkurat på 72 kroner her, som er marginalt fra toppen på en god del måneder, og når vi skyter gjennom dette nivået med litt volum, er det full åpning til 80 kroner i første omgang.

Sett dere ned og hør på Radium Podcast 64, og alle skjønner at minste motstands vei for NANO som selskap er opp. Ingen grunn til å ta ned posisjonene her.
Redigert 14.11.2018 kl 10:42 Du må logge inn for å svare

Korsar
Tror du må innse at det faktisk er noen som ønsker seg flere NANO-aksjer - og antagelig ikke bare en håndfull. Etter hvert som den erkjennelsen siger inn i markedet at det antagelig er et fåfengt håp å skulle få aksjer på lavt 60-tall i fanget så vil man kunne leve godt med å kjøpe på 70- og 80-tallet. Aksjer stiger gradvis for det tar litt tid å venne seg til tanken på et nytt prisnivå.
Oregon
14.11.2018 kl 10:47 2802

Korsar: Haussegjengen i PHO før Q3 tror jeg nok var et hakk vassere enn på NANO trådene.

Men vurderer det nok faktisk slik ( oppfattes vel som hausse, hausse) at NANO kan være et av de tryggeste steder å være også fremover selv om olje nå kanskje ser ut til å ha bunnet ut i lys av at Opec møtet skimtes i det fjerne og forventninger til balansering nok skapes allerede nå.
Redigert 14.11.2018 kl 10:48 Du må logge inn for å svare
SHARE-IT
14.11.2018 kl 10:48 2798

Vi som er aksjonærer i NANO og holdt ut lenge får i alle fall glede oss over NANO utvikler seg godt for tiden, tross oljepris og US-markedet som TS på en merkelig måte knyttet opp mot NANO. Personlig tror jeg NANO med ny ledelse er i ferd med å gjenvinne tilliten blant stadig flere investorer.
Korsar
14.11.2018 kl 10:49 2793

Fra Sidelinjen,
Hva er det du snakker om?!
NANO har akkurat nå steget 0% siste 12 mnd. Det er det passivt sittende har "tjent" de siste 12 mnd.
Jeg har tjent millionsum på å trade i aksjen i samme periode. Og kan fremdeles entre for full musikk for samme kostnad som for 12 mnd. siden.
Det kaller jeg å bruke aksjen genialt og iht. suverene fortløpende vurderinger. I all beskjedenhet.

PS: Nå skjer det som systematiske støttekjøp har som overordnet mål: Markedet kommer etter med større poster. Og selvsagt er jeg, som leser dette bedre enn alle andre her på forumet, som alltid inne og ute iht. disse parametrene.
Selv om hoveddelen av min tradekapasitet nå er på å følge oljeaksjer opp. Det blir moro i den sektoren der nå etter tidenes bunnfiskeanledninger de siste par dager.
Redigert 14.11.2018 kl 10:53 Du må logge inn for å svare
heilo888
14.11.2018 kl 10:56 2761

Etter test fra oversiden av trendkanalen de siste dagene og oppgang idag tror jeg nå vi kan si at den nedadgående trenden over 2 år endelig er brutt.
Oregon
14.11.2018 kl 10:58 2746

All honør til studenten86 som foreløpig ser ut til å treffe veldig godt i dag med sin analyse publisert i går kveld:

Studenten86
I går kl 19:33 1158
Kan tipse om at 20 dagers ser ut til å bryte 200 dagers glidende snitt i morgen, et kjøpssignal, om ikke det sterkeste i sin form. Hyggelig det, så gjetter på at du er fornøyd ved børsslutt i morgen at du ikke har solgt. =)
Korsar
14.11.2018 kl 10:58 2746

heilo888,
man kan ikke settle trendbrudd på en eller noen få intradager. Til det kreves minst 10 handledager.
Men aksjen STIGER, det er udiskutabelt :-)

Korsar;
Er det ikke påtide å gi opp? Alt du sier er renspikket tøv. Du har bommet på alt! Virker som du er temmelig desperat med baisingen av Nano. Hva gikk galt? Hvorfor er du så bitter?
Korsar
14.11.2018 kl 11:00 2720

Jeg bitter?
Jeg må da være den eneste her som har tjent en formue på NANO mens den har stått stille i 12 mnd?!
Jeg elsker NANO som børsobjekt, derfor er jeg engasjert i den.

Andre aksjer jeg har gjort store penger i, er bl.a. DNO, Aker BP, osv. Men der er ikke forumet fullt av haussende ignoranter som må korrigeres for sterkt villedende forståelse av virkeligheten :-)
Redigert 14.11.2018 kl 11:03 Du må logge inn for å svare

Det mer interessante spørsmålet er om det er større fisk på vei inn. Korsar peker på støttekjøp, mens jeg har hevdet at jeg ser tegn på at det er tiltagende konkurranse om aksjene, og når det nå nesten kan slås fast at støttenivået er tilstrekkelig befestet til at man kan rette blikket oppover så kan det være at man tar hanskene av.
14.11.2018 kl 11:15 2641

@Oregon, uka før ASH får du et større teknisk signal, 50 dagers glidende snitt krysser 200dagers. Tror den når igjen 100 dagers glidende snitt den uka også.
Intradag har det nok solid effekt. Men kanskje det viktigste med det er hvordan aksjen da er ferdig med en 7 måneders akkumuleringsfase, og har gjort seg ferdig med en 2 års nedtrend for å starte stigningsperiode. Stigningsperioden foran NANO i de kommende 2 år ser potent ut.
Det kommer til å gå gjetord i flere år om hvordan Korsar forsøkte å lure folk til å selge på 50 høsten 2018. Kanskje noen med tap er så flink at de prøver å ta han til rettsak, han har tross alt vært mindre enn ærlig med sine forsøk på å manipulere børs via forum.

*edit
dr Stockman, kaller Korsar det for støttekjøp? Alvorlig talt?
Det er store langsiktige tekniske trendlinjer som skaper store kjøpssignaler som algoritmer reagerer på. Støttekjøp er fullstendig vas og oppspinn.
Ok, jeg kan ikke garantere det, Oslo Børs gir meg ikke slikt innsyn. Men det virker svært logisk. Støttekjøp er helt latterlig påstand.
Tror det er på tide å mistenke at godeste Korsar kjenner noen med Marginal Zone Lymphoma, og håper de har store plager og helst dør før NANO kan hjelpe de med Betalutin til indikasjonen. Vet ikke hvorfor ellers han skulle sitte og dikte, lyve og svartmale biotek-selskap.
Redigert 14.11.2018 kl 11:20 Du må logge inn for å svare

Helt riktig dr.Stockman. Siste data fra NANO derisker aksjen veldig, og det betyr at selskapet mer og mer fremstår som en endelig suksess basert på tallmaterialene de fremlegger. Dataene er konsistente, og for de som ikke kjenner til hva det betyr, så innebærer det at etter hvert som mengden med resultater blir lest av i tråd med økte pasienter, så viser de akkumulerte dataene at resultatene som oppnås fra den økende pasientgruppen alle verifiserer og bekrefter det selskapet ønsker å oppnå med de.

De er altså på track, og er også grunnen til at de har fått Fast Track i USA og PIM i UK. Dette er ikke gitt gjennom loddtrekning i kantina, det er faktiske bekreftelser på at reguleringsmyndighetene mener at data er så solide og bekreftende at dette raskest mulig bør komme ut i markedet til de som trenger det.

I tillegg har NANO muskler nok til å sitte gjennom dette løpet og bære det selv økonomisk til de når visse milepæler, og det gir også et betydelig løft til verdien av selskapet da NANO ikke trenger å slippe til noen finansielle partnere før de faktisk ønsker det selv, og prisingen i dette reflekterer derisken som er gjort.

Korsar er i det minste tilstedeværende under oppganger såvel som nedganger. De verste baisserne forsvinner raskt fra forumet når aksjen er i medgang. Ingen nevnt ingen glemt.

Fra sidelinjen
Dette har jo vært presisert noen ganger tidligere, men er en viktig opplysning å ha i bakhodet for de mange som kanskje ikke har så lang fartstid i farmasiaksjer. Gode nyheter må ikke nødvendigvis være at sterke resultater blir enda sterkere, men snarere tvertimot så vil gode nyheter når man allerede er langt inne i prosessen være at de resultater man allerede har tilføres økt validitet. Det er helt tydelig blitt undervurdert av markedet hvor viktige de siste resultatene egentlig var.

Det forunderlige er jo at det fortsatt er noen som kvitter seg med NANO-aksjene. Kan ikke være tvangssalg nå ihvertfall.
sjerkyll
14.11.2018 kl 11:34 2549

Det er han, og jeg er faktisk ikke helt uenig i visse av de tingene han har fremhevet her. Når hele markedet er rødt, og olja (som dominerer mye på OSE); er det mer sannsynlig at aksjen vil falle enn stige om ikke annet foreligger. Det er her jeg tror Korsar bommer og ikke innser at ASH er en expectation-cooker som vil få kursen videre oppover. Jeg har ofte hatt en tradepott som jeg tar ut før ASH, det er vanligvis garanterte penger. Jeg forstår at Korsar er kortsiktig, men jeg tror dagen i dag viser at man later mye til sjanse, da det er total skivebom på spådommene hans her.
Redigert 14.11.2018 kl 11:35 Du må logge inn for å svare

Ja Korsar kjøpte sikkert 30-40.000 aksjer for 67.60 og solgte på 73,60, ikke de største summene for en oligark som han, men nok til å dekke utgiftene til vin, ost og kjeks for en uke kanskje? Virkelig morsom skrue det der :D
Lurer på om det er NOEN som helst som tror på han?
Makraka
14.11.2018 kl 11:59 2457

Korsar påsto at han IKKE kjøpte på dippen til 61,50 den 2. november fordi han som spesialist var sikker på at aksjen ville bli billigere påfølgende uke.
Vi så hvordan det gikk.
Korsar har ikke kommet seg inn denne gangen.

Aldri for sent Korsar. Hiv deg på karusellen.
Kongen
14.11.2018 kl 12:40 2393

Korsar. Ser ut som studenten86 er hakket vassere enn deg på TA korsar. Han forutså det som skjer nå alleree i går. Mens du baisset og mente han tok feil. På tide å kaste inn håndkleet?
sjerkyll
14.11.2018 kl 13:05 2324

Jeg skal leke litt djevelens advokat her. Vi trenger ikke øse oss i skadefryd over hvem som har rett og feil. Det er viktig å ha noen å være uenige med, for å teste sitt eget perspektiv og syn. Dagen i dag tror jeg like godt kunne endt i rødt, med tanke på resten av børsen da det ikke foreligger mye annet enn at det er en positiv trend i aksjen og at ASH nærmer seg. Selv om jeg stort sett er uenig med Korsar på mye, synes jeg det er greit at han deler sitt iblant.
Redigert 14.11.2018 kl 13:07 Du må logge inn for å svare
14.11.2018 kl 13:41 2246

Oppfatter han som uredelig.
Han prater svært sjeldent om reelle områder eller linker til tekniske bilder som forteller hva han tenker. Det er stort sett backtrading.
Det er ikke synspunkt eller argumentasjon. Hans argumentasjon er vel 'jeg har hatt rett i 2 år nå'. Mens det er bare nok et bevis på hvordan han lyver. Det er bare ikke sant. Han vil ofte prate om stråmenn rukes om han. Men hvordan han angriper andre på forumet, maler bilder av alle positive til NANO som evneveike fundamentalister som kun evner å synge halleluja. Det er vel ingen som benytter hersketeknikk mer enn denne Korsar.
Saklig kritikk er sjelden han kommer med, han vil mane til frykt og tvil og trading, samt idiot-stemple de som er positiv til selskapet.

Konstruktiv kritikk, saklig debatt, og når det kommer til TA at brukere faktisk tar med URL som viser til hva de prater om. Ikke vage referanser til ikke-eksisterende nedtrender(fordi de er forsert for flere dager siden).

Er nå spent på om USA og børsstart der kan lede til ny volum-spike i NANO. Tidligere har det sett ut som algoritmer har sparket i gang fra rundt 1430. Det var samme type teknisk signal som lå til grunne sist de viste mye liv. Eller siden det i dag kan tolkes som et svakere signal, enn både forrige og det som kommer kort før ASH, er de mer interessant når det blir 50 dagers som krysser 200 dagers?
Håper på volum i oppgang for siste børstimen i dag.

@Kongen, jeg kan lite og ingenting om candlesticks og formasjoner. Men de tekniske kjøpssignalene jeg har pekt ut nå, de glidende snittene er langsiktig positive signaler som er kjempespennende på sikt. Skal mye til at vi ikke får alle de glidende snittene i drømmeposisjonen for oppgang rett før ASH nå.
70-80 området har lite volum i seg historisk. Det kan fort skyte til 80+, og vi kan falle til under 70 igjen. Men pga hva som er i vente er det en meget risikabel periode å gå ut med midler tolker jeg det til.
sjerkyll
14.11.2018 kl 14:22 2169

Nja, hans argumentasjon er jo at det er markedet på det hele som rår og at NANO følger markedet mer eller mindre, kort fortalt. At han fremviser en arroganse, definitivt, men ta det med en klype salt da. Det er jo pga. han vi får frem gode innlegg fra andre kanter, din inkludert, som viser til hvorfor NANO og farma ikke berøres av markedet på samme måte. Slikt gir bedre grunnlag for tillit til en aksje, enn et ekkokammer av hausere uten bakkekontakt.
Redigert 14.11.2018 kl 14:23 Du må logge inn for å svare
Korsar
14.11.2018 kl 14:30 2140

sjerkyll viser åndsliv betydelig over vanlig forumnivå her :-)
Han har skjønt at noen må stå opp for å få noe som ligner debatt i det hele tatt.
Jeg har vært i Skagenlunsj og blir holdt igjen videre i dag, så vi får ta mer debatt senere.
Ha en fin børsavslutning!
Redigert 14.11.2018 kl 14:30 Du må logge inn for å svare
mofi1
14.11.2018 kl 14:36 2120

Enig i at vi trenger å høre fra begge sider her, både fra de som kan det fundamentale og de som skjønner den medisinske sjargongen, og fra de som påstår at de kan markedet og TA. Det vi kan være foruten er notoriske baissere og trollmenn!

Samtidig bør alle parter bestrebe seg på å ikke karakterisere hverandre med negative termer, det er og blir en uting på alt for mange tråder på HO.
m1k1
14.11.2018 kl 17:35 1968

Ingen på oljeforumet som uttaler seg uvitende arrogant? Er ikke så lenge siden du var ute å snakket om at det var tidenes kjøpsmulighet i FOE! I tillegg fortsetter du og en eller annen kokk å påstå at FOE har de beste riggene i nordsjøen!
Så tja, what to say..
elon
15.11.2018 kl 00:45 1793

Trur mora til Korsar angrar på at ho ikkje kakka han på pottekanten då han kom til verden!!
Korsar
15.11.2018 kl 07:57 1656

Hehe,
jeg gjorde en skikkelig kule på volatiliteten i FOE - mener du at jeg har påstått at man skulle sitte mer enn noen timer i FOE?
Komikken er at mens jeg anklages for å være en kortsiktig trader, drar man samtidig en stråmann om at jeg blir langvarig sittende i en fallende aksje. Hehe.
Jeg sitter ofte lenge i visse stigende aksjer - helt til de begynner å vise fallende trend..Jeg hoppet f.eks. av en rekke oljeaksjer som jeg har sittet med i 1 år+ da trenden snudde ned der tidligere i år.
Redigert 15.11.2018 kl 07:57 Du må logge inn for å svare
Nocturne
15.11.2018 kl 09:18 1574

Korsar du Korsar

Hvorfor sier du ingenting om at Nano har brutt opp av en ekstremt lang fallende trend, back-testet bruddet og fortsatt opp? Vi har etablert en fin opptrend (higher high / higher low) og om vi fortsetter sidelengs / opp ut neste uke så får vi også et golden cross i chartet (50 over 200). Du kan sjekke når det skjedde sist. Rent teknisk peker alle piler opp. Vi er litt extended på moment indikatorene, men en aksje i en opptrend kan være overkjøpt lenge før den korrigerer vesentlig, og det at vi ikke har fått et større pullback sier meg at denne skal videre opp mot ASH.

Hva som skjer etter det har jeg ingen formening om, men etter min mening er det trygt og lurt å eie Nano frem mot ASH, så vil dataene vise veien videre. Jeg sitter rolig.
15.11.2018 kl 09:26 1555

Har aldri lest en så nyansert teknisk vurdering fra Korsar, ikke overbevist om at han forstår teknisk analyse noe videre.
Oregon
15.11.2018 kl 12:28 1470

Nocturne: Veldig bra skrevet og også troverdig i mine øyne (selv om mine tekniske analyseferdigheter nok er begrensede) så synes jeg nok det du skriver bekrefter et moment i aksjen som jeg merket også på Photocure før den startet oppturen nå i sommer.
Blir mer og mer komfortabel med min NANO investering.

Jimmi, vi blir bare mer og mer velstående. Nå må vi passe på at vi ikke får høydeskrekk før aksjen fyker over 400kr.
Hva vet jeg, jeg logger meg inn og ser på kursen av og til og det er jo hyggelig hver gang. :)

Trend is your friend.