Hydro - sertifisering

tv68
NHY 13.11.2018 kl 11:21 1029

Hydro tar første skritt mot sertifisering av ansvarlig aluminium gjennom hele verdikjeden
Med ambisjon om å tilby 100 prosent sertifisert aluminium til markedet i 2019, er Hydro Hoogezand nå det første pressverket i verden som mottar sertifiseringen Performance Standard fra bransjeorganisasjonen Aluminium Stewardship Initiative (ASI).

12. november 2018
Hydro tar første skritt mot sertifisering av ansvarlig aluminium gjennom hele verdikjeden
ASI er den høyeste internasjonalt anerkjente standarden for robust praksis innenfor miljøvern, samfunnsansvar og selskapsledelse gjennom hele livssyklusen for produksjon, bruk og resirkulering av aluminium.

Hydro er nå i ferd med å sertifisere til sammen 15 verk. Ettersom Hoogezand i Nederland er det første pressverket i verden som oppnår denne sertifiseringen, tar Hydro med dette et viktig skritt mot å bli det første helintegrerte aluminiumselskapet som kan tilby aluminium som er sertifisert i alle ledd i verdikjeden.

– Vi jobber alltid for å være ledende aktør i bransjen. Ettersom kundene våre må nå egne mål på bærekraft og møte etterspørselen fra mer klimabevisste sluttbrukere, tror vi markedet vil etterspørre mer av den mest ansvarlige aluminiumen, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

Del av en bredere innsats for økt bærekraft

Ambisjonen om å tilby 100 prosent sertifisert aluminium i 2019 er kjernen i Hydros strategi om å tilby de mest bærekraftige produktene og løsningene på markedet.

– Sett i sammenheng med karbonutslippene våre, som er blant de laveste i hele den globale aluminiumindustrien, vil prosessen med ASI-sertifiseringen føre til et enda større engasjement rundt bærekraft og ansvarlighet, hele veien fra utvinning av bauksitt til produksjon av avanserte aluminiumprodukter og -løsninger, sier Brandtzæg.

I 2017 lanserte Hydro to av de mest bærekraftige aluminiumlegeringene som er tilgjengelig på markedet – de sertifiserte lavkarbonproduktene 4.0 og 75R. Hydro 4.0 garanterer et maksimalt karbonutslipp på 4,0 kg CO2 per kilo aluminium gjennom hele livssyklusen, mens Hydro 75R inneholder en sporbar andel på minst 75 prosent brukt skrap.

Hydro kunngjorde også nylig at selskapet vil investere i økt produksjon av Hydro 75R ved anlegget i Azuqueca i Spania, og også utvide omsmeltekapasiteten ved aluminiumverket Slovalco i Slovakia, slik at det kan tjene som omsmelteverk for skrapmetall fra pressverkene i Sentral-Europa.
Aluminium Stewardship Initiative

Aluminium Stewardship Initiative (ASI) er en global, ideell standardiserings- og sertifiseringsorganisasjon.
ASI ble etablert av ulike aktører i verdikjeden for aluminium, som jobbet sammen for å utvikle et tredjeparts sertifiseringssystem for ansvarlig aluminiumproduksjon.
ASI består i dag av 71 medlemmer, blant annet store aluminiumprodusenter og viktige aluminiumbrukere som Hydro, BMW, Audi, Nespresso, Heineken og Apple.
ASI-standardene er etablert for å vurdere virksomhetenes bærekraftstandard i alle deler av verdikjeden, fra utvinning av bauksitt til omsmelting og resirkulering av aluminium, og består av to sertifiseringsstandarder:
«Performance standard», som krever at produksjonen oppfyller en fastsatt liste med standarder.
«Chain of Custody standard», som krever et helhetlig verdikjedesystem for sertifisert materiale hele veien tilbake til bauksittgruven.
Redigert 21.01.2021 kl 02:55 Du må logge inn for å svare