Kontraktene renner inn for SOFF, omvendt HS formasjon, BULL!


Det er utrolig at denne fremdeles ligger så lavt, utallige kontrakter siste mnd som bare øker på samt innsidekjøp så det holder. Teknisk dannet en omvendt hode-skulderformasjon som signaliserer en oppgang mot ca 8 kr i første omgang og ut av den lange fallende trenden. Her får man servert alt på et sølvfat, det burde man utnytte!
KongKull
01.02.2018 kl 14:31 8540

Det er nå fine kjøpsmuligheter i SOFF, omvendt hode skulder etter læreboka, siste mulighet til å laste billig nå! Følg med!
Met1976
01.02.2018 kl 14:35 8591

Interessant-vet du om de har de innleid på så lang kontrakt at det ikke endres eller blir det forlenging av kontraktene for skipene?

Vision er på lang kontrakt, den faste delen av kontrakten til Mermaid går vel ut nå i Q1 og så har de flere ettårige opsjoner framover.

Forhåpentligvis har de nå skaffet seg så mye arbeid at de må leie inn noen skip til :)
GamlePU
01.02.2018 kl 14:57 8511

Har sett den og har lastet.. Gir vel target ca 11,00 ved brudd opp gjennom nivå 7,50 - 7,70 sånn omtrent..
kvirrevi
01.02.2018 kl 15:22 8535

Det er ganske bra rater for PSV nå, også tatt i betraktning vintersesongen. Siste slutning er på 12000 GBP, dvs. ca. 130000 NOK.
Met1976
01.02.2018 kl 15:50 8477

Er ikke stor eposten jeg har akkurat, men benyttet meg av muligheten idag til å få snittet under 6 ihvertfall-og ergres mtp at jeg var så skeptisk når den var nede på 4... :-)

Har fulgt med Westshore en god stund og det som skjer nå skjer 2-3 måneder før jeg hadde trodd. Må bli bra utover våren!

KongKull skrev korrekt!
Vil helst se at den bryter 6 igjen før OHS er konfirmert.
KongKull
01.02.2018 kl 16:24 8445

Lurer bare på hvem som driver å selger den ned, hver gang den starter et lite rykk nå som vi vet at de dumme (staten) er ute. Men litt frustrasjon må en vel tåle....

Det vil eskalere i Nordsjøen også. Det har startet. Felt som er i haleproduksjon vil stoppe produksjon, og om instalasjonen(e) må da fjernes og skrotet må til hugging. Det er mange ordrer involvert når feltinstalasjoner skal på plass, men intet varer evig og felt varer heller ikke evig, Her ligger det gigantiske kontrakter å venter.

For litt over en uke siden fikk Normand Rancher 45000 nok. I dag får Normand Drott 32500 GBP. Det svinger fort.
kvirrevi
02.02.2018 kl 13:28 7950

Ja det svinger mye. Nå er det bra rater både for ATHS og PSV. 10000 GBP for siste PSV er ganske bra, og 32500 GBP for ATHS er absolutt bra.
kvirrevi
02.02.2018 kl 13:28 7952

Snart er det mars, så kommer april og da vil det ikke overraske meg om markedet strammer seg betydelig til for ATHS og CSV, og at kontraktsdekningen til SOFF har styrket seg ytterligere. Masse å glede seg til mao. og gode tegn i markedet kommer dryppende ganske ofte for tiden.
Redigert 02.02.2018 kl 15:29 Du må logge inn for å svare
kvirrevi
02.02.2018 kl 15:39 7883

Jeg synes noe av det mest spennende med SOFF er å regne på en mulig verdi av EKen som ligger i båtene i et sterkere offshoremarked. Jeg tror de fleste forventer seg et sterkere marked, trolig også da med høyere skipsverdier. Hvis vi tenker oss at EK per ATHS/CSV kommer opp i 100 mill. NOK og 30 mill. NOK for PSV-flåten gir dette en verdi på EK på 10,5 milliarder kroner eller 36 kroner per aksje. Jeg tror at verdsettelsen kan komme vesentlig høyere enn dette kanskje allerede i 2019.

Ergo tenker jeg det er all mulig grunn til å ha aksjer i SOFF, jeg har selv valgt å ha en stor del av porteføljen her. Noe av det mest spennende er at det kan være bare uker/få måneder til markedet er vesentlig bedre og aksjen beveger seg raskt oppover. Jeg har plan om å sitte helt stille i alle fall godt over sommeren.
Redigert 02.02.2018 kl 15:41 Du må logge inn for å svare
desirata
03.02.2018 kl 04:14 7747

til Kvirrevi:
Du misser poenget; en kan ikke regne på EK per båt, en må beregne markeds verdi per båt minus gjeld. Dvs ikke boført verdi.

Bokførte verdier på store AHTS er 400-500m og er ikke nedskrevet nevneverdigt. Markedsverdier på disse er høyst usikre, da det ikke er omsatt noen. Det er altfor tidlegt å snakke om høyere skipsverdier, da må enten ha lange kontrakter eller jobb hele året, dette vil skje dette ti-året.(før 2020)
særlegt med hundrevis av båter i opplag,

konklusjon; det er framleis SURVIVAL mode

https://www.dn.no/nyheter/2018/02/04/1247/Miljo/vil-bruke-offshorefartoyer-i-opplag-til-a-rense-havet-for-plast

Rundt 130 offshorefartøyer ligger nå i opplag i Norge. Det mener Arbeiderpartiet kan være en viktig ressurs i kampen mot forurensing til sjøs.

– Vi må ta på ledertrøyen i jobben med oppryddingen i internasjonalt farvann, sier stortingsrepresentant Else-May Botten (Ap) i energi- og miljøkomiteen.

Nå vil partiet ha en vurdering av om den ledige flåten kan brukes til å samle opp plast i havet. Hvem som skal betale er foreløpig mindre klart.

Avfallsmelding rundt hjørnet

Stortinget behandler nå regjeringens avfallsmelding. Energi- og miljøkomiteen skal konkludere senere i måneden. Det er her Ap vil «stamme opp» med litt mer håndfaste mål og krav.

Venstre og KrFs talspersoner Ketil Kjenseth og Tore Storehaug bekrefter at de er positive til offshoreforslaget og vil etter alt å dømme sikre flertall for dette.

Senterpartiet og SV bekrefter også sin støtte overfor DN.

– Det anslås at det havner åtte-ni tonn nytt plastavfall i sjøen hver eneste dag. Vi må rense opp, men også bremse bruk og forsøpling på land før plasten havner i havet, sier SVs Lars Haltbrekken.

Positiv næring

Redere og næringen er langt fra negative i å bidra til å bremse plastforurensning:

– Vi har fartøyer i opplag. Med en dagrate på 100.000 kroner er dette av interesse dersom andre bekoster den ekstra utrustningen, sier toppsjef Njål Sævik i Havila Shipping.

Rederiforbundets direktør Harald Solberg mener maritim næring kan bidra på flere måter:

– Med å samle opp avfall som flyter, samle opplysninger om miljøtilstand og med transport til resirkulering. Men det må komme et marked som kan betale, en verdikjede med incentiver til å finne praktiske løsninger, sier Solberg.

Flere innspill

Arbeiderpartiets kritikk mot for få håndfaste mål i regjeringens avfallsmelding deles av flere partier:

– Stortingsmeldingen minner mest om en rapport, en oppsummering av tingenes tilstand, sier Sps energi- og miljøpolitiker Sandra Borch.

Hun varsler forslag om økt bruk av biologisk nedbrytbar plast og restriksjoner mot bruk av «unødvendige» plastartikler som engangsbestikk. Sp vil også ha tung satsing på å omforme avfall til biogass. En rekke andre forslag fra flere partier kan ventes frem mot fristen.

Ap-innspillet om plastrydding fra båt kombineres med krav om enda større innsats for internasjonalt, bindende samarbeid mot slik forurensning. Ap vil i sitt forslag pålegge regjeringen å finne ut om det er « … mulig å bygge om offshore fartøy som i dag ligger i opplag, slik at de kan være rustet til å samle opp plast fra havet, og legge til rette for en håndtering av plasten om bord eller tilgang til landanlegg nært der plastavfallet er størst, og dette i samarbeid med EU og FN».

Hvem skal betale?

Arbeiderpartiet er selv langt mindre konkret om prisen på utvidet plastoppsamling – og om hvem som skal betale.

Ap-talskvinne og saksordfører Else-May Botten er heller ikke sikker på om oppdrag kan kjøpes direkte fra norske offshorerederier eller må ut på internasjonale anbud.

Les også: Helgesen vil ha nasjonal ryddeaksjon for plast

– Dette er forhold vi må utfordre regjeringen til å finne ut av. Også om det kan finnes midler internasjonalt – i EU eller FN-systemet, sier Botten.

Hun utelukker heller ikke at det kan tas fra bistandsbudsjettet til felles internasjonal innsats. Det siste møter motbør:

– Det er ikke rimelig at verdens fattige skal betale for vår plastopprydding, sier SVs Lars Haltbrekken.

Forsvarer avfallsmelding

Høyres Lene Westgaard-Halle sier følgende om miljøkritikken:

– Jeg mener det er fremmet en rekke gode, konkrete tiltak i regjeringens avfallsmelding. Også om å bekjempe plastforurensning. Det kan godt hende det kommer flere, det har kommet interessante innspill i høringsrunden om saken, sier Westgaard-Halle.

Hun er Høyre-representant i energi- og miljøkomiteen og partiets ansvarlige for avfallsmeldingen.

Westgaard-Halle vil ikke kommentere realismen i Ap-innspillet om å ruste ut offshorefartøyer til å rydde plast i havet.

– Vi er midt i behandlingen av saken. Vi får se hva Ap kommer med i detalj først, sier hun.(Vilkår)

Les også: • R.I.P. Brødboksen: – Ikke rart det blir ramaskrik fra fornøyde kunder når du har gitt bort varene
• Julie Brodtkorb blir ny leder for Kringkastingsrådet
• Var oljesjef og satte ti heroinsprøyter om dagenRedigert 04.02.2018 kl 14:45 Du må logge inn for å svare

Det var ikke Farstad som solgte sist uke, bare de samme gamle. Danske Bank -300k, JPMorgan -400k.
Og Nordnet Liv økte med 650.000,-. Farstad selger neppe på disse nivåene.

Fikk også oversikten over topp 50 nå, jeg hadde visst rett i at det var investtech som solgte. Falt helt ut av listen etter å ha hatt 960k aksjer sist uke.

Er også en spennende nykommer på listen. Einar Magne Jansen kjøpte 750k aksjer sist uke gjennom Monsunen Forvaltning AS. Han har en formue på rundt 650mill og er fra Karmøy, samme område som Solstad familien. Disse kjenner nok hverandre godt :)
Met1976
06.02.2018 kl 12:01 5743

Det trygger ihvertfall eksisterende kontrakter da de har 2 båter på langtidskontrakter fra SOFF. Ikke unaturlig at evt ytterligere båter blir leid av SOFF heller vel når de allerede har samarbeid om disse to.

Hva skal Normand Falnes gjøre nå tro? Forsvant fra spotlistene til Solstad og Westshore tidligere i dag etter endt oppdrag. Var eneste PSV i spot på norsk sektor.

Normand Skipper er lagt inn i spot listen som inhouse. Skipper har ligget i opplag, så her må noe være på gang.

Far Superior ser også ut til at skal ut på jobb til våren, kan bli en fin sommer for SOFF det her
Met1976
07.02.2018 kl 12:11 5332

Er bevegelse i markedet helt klart, var jo "rush" med båter på spot ut torsdag/fredag, nå dukket det opp 3 nye spotkontrakter til utlysning på en gang på Westshore.

Det var da voldsomt for en omsettning det var i dag. 16-17000 aksjer på 1,5 timer.
Stol70
08.02.2018 kl 10:35 5155

Stille før stormen?
Met1976
08.02.2018 kl 12:11 5056

Noen som har en formening om hvorvidt Aker Solutions kontrakt i Brasil kan gi positive ringvirkninger for SOFF dernede litt som Aker BP-SOFF i Nordsjøen?

"

Aker Solutions opplyser i en melding at det har vunnet en service-kontrakt for tre oljeplattformer med Petrobras i Brasil.

Ifølge selskapet strekker kontrakten seg over fire år, og er på til sammen rundt 800 millioner kroner.

Kontrakten omfatter blant annet reparasjoner, renovering og oppgradering. Dette skal utføres på på de flytende produksjons- og lagringsenhetene på feltene Barracuda, Caratinga og Albacora i Campos-bassenget.

Ventet oppstart er mars 2018, opplyses det. "
greif
08.02.2018 kl 22:32 4910

Ser ut som vi får en korreksjon på børsen nå, (min 15% ?) CA 720 +/-
Så spørsmålet er , hvor mye faller SOFF ?
Går den til 4,8 eller skal den sette dobbel bunn ?
Andre som har noen fornuftige råd.
Olja er også på nedadgående.
Hvor legges kjøpsknappen?

Vanskelig å si..

For å sette det litt i perspektiv så er oljeprisen fortsatt 10$ høyere enn når SOFF hadde en emisjon på 12,50 i fjor. Den har ikke fått tatt en del av oppturen i oljeprisen/aksjemarkedet generelt, så det er ikke sikkert den blir så påvirket av nedturen heller.
Den største grunnen til at den falt såpass i løpet av høsten var fordi mange av de som fikk konvertert gjeld til aksjer hadde null interesse av å sitte med aksjene, så det ble veldig trangt i døra. Nå er vi jo kvitt de fleste av disse så jeg tviler veldig på at vi skal ned å se 3-tallet igjen hvertfall.

Men solgte selv en del i går for å fylle på i Ensco.

Tre lange kontrakter
kvirrevi
09.02.2018 kl 13:02 4644

Er det noen som har tenkt på om det blant de mindre norske/britiske supplyrederiene som vil passe som hånd i hanske at SOFF slår seg sammen med. Finnes det noen gode businesscase her eller er SOFF der de skal være allerede? Selskapet selv har jo annonsert at de vurderer å skille ut deler av virksomheten med mindre båter i et eget selskap. Jeg personlig tror ikke dette er nødvendig å gjøre nå, men jeg har ikke detaljkunnskapen om dette.
Solerbra
22.02.2018 kl 19:11 4152

Så er det for sent (kanskje) for aksjer på salg. Ikke umulig at Herr Solstad overrasker i morgen. Han har virket å være i godt humør med smilet på lur etter nyttår. Q4 er det ikke all verden forventninger til - naturlig nok, men det blir spennende å høre mer om synergier/kostnadsbesparelser, kontrakter, rater og markedsutsikter. Får vi positive signaler, så er både 5, 6, 7 og 8-tallet snart historie for SOFF aksjen - tror jeg.