RECSI går en meget spændende tid i møde kurs 100

Kvike11
RECSI 23.10.2022 kl 13:53 373344

Er ikke i tvivl om at RECSI går en meget spændende tid i møde og nye høj kurs.
Mulighed for mere end 3 aftaler inden jul, og flere hundrede millioner i tilskud, hvis og når det nye styre arbejder for os alle.
Vi er nød til at glemme alt om de vil snyde os .
Det er det nye styre der skal bevise de arbejder for alle aktionærer ,
ellers er de dybt kriminelle.
Ser og håber vi inden længe når kurs 30, alle analytiker mener det samme.
Alene fabrikken er værd kurs 40, hvis man skulle bygge tilsvarende i dag..
Candelstick
I går kl 11:33 2309

Alltid kjekt å ha litt cash i tilfelle det blir noen gode kjøp på børsen. Bare husk at det kan alltids bli billigere.
Var jo fiffig ved forrige korsvei i oljekontrakter med levering som bunnet ut på minus 40 USD 👍
Stabukk
I går kl 12:15 2205

Skjønner den frustrasjonen, Nsxnsx! Har kanskje ikke fulgt godt nok med, men i Rec sin regnskap står vel fabrikken i ML fremdeles i 0? Det vil vel endre seg på papiret, kanskje allerede i Q3 eller Q4. Nedskrivingen som ble tatt ved stenging for fem år siden må jo reverseres når fabrikken igjen produserer og leverer.
Candelstick
I går kl 12:32 2166

REC Silicon skrev ned verdien av anlegget i Moses Lake med **1,7 milliarder kroner** da det ble stengt i 2019. Verdien ble nedskrevet på grunn av utfordringer knyttet til handelskrigen mellom USA og Kina, som førte til et fall i etterspørselen etter silisiumprodukter fra anlegget.
—---------
Denne må reverseres ved drift.
Redigert i går kl 12:33 Du må logge inn for å svare
Nsxnsx
I går kl 13:15 2080

Ja mer enn halve verdien på hele selskapet pr dato....
Nsxnsx
I går kl 13:17 2072

Kan ikke skjønne at ikke Tangen har kjøpt hele seskapet for lenge siden. Er jo ikke mer enn et lite kontorlandskap i London :)
Kvike11
I går kl 14:53 1921

Selskabet har sat værdien til 10%, af en ny fabrik.
Enorme skjulte værdier, kæmpe stats fradrag og skattefradrag.
Når de 2025 tjener alene 300 millioner dollar (30 milliarder norske) skal der ikke betales meget skat.
Og mon ikke de også får 2 store silan aftaler.
Lige nu manipuleres kursen ned
Ser vi kommer over kurs 20 i år
Kvike11
I går kl 14:55 1909

Hvorfor skriver du på forum, når du ikke ejer aktier i recsi og misinformerer.
Gider ikke spilde mere tid på hauserer og dine skriverier
Nsxnsx
I går kl 15:34 1807

Nå starter altså de kinesike elbilprodusentene opp fabrikker i USA for å ungå straffetoll....Recsi MÅ starte fler fabrikker....de kommer til å være utsolgt på de to dem har i de neste 50år. Hvor mange fabrikker har dem om 10år tro ? 10,20....i 2034 så er selskapet verdt 300 milliarder om alt går veien. Altså en dobling fra ATH :)
polion
I går kl 15:45 1775

Min kritikk av deg og dine innlegg får du bare ta til deg, det er nemlig meget velfortjent. Jeg skriver på forumet fordi jeg bla. vil den generelle toskeskapen til livs. Og der stiller du meget sterkt, du er en unyansert hausser som hittil har tatt feil på så godt som alle plan.
• Jo, jeg har aksjer i REC. Har skrevet utallige ganger at jeg solgte halvparten på godt oppå 20-tallet, men var dum nok til å beholde den andre halvparten.
• Og til din orientering, ditt gjentagende gnål om at dagens kurs skyldes manipulering, det er feil. Ut fra selskapets prestasjoner, så er dagens kurs særdeles relevant og velfortjent.
• Du kan ei heller slå fast at selskapet skal tjene 3 mrd. usd. I 2025.
• Ref. deg: «ser vi kommer over kurs 20 i år». Det er nettopp slike utsagt (og de fleste andre av dine utsagn) som gjør deg til en absolutt 100% irrelevant og useriøs storhausser. På fullstendig tomt hode, så kommer det ene tåpelige statementet etter det andre. Man er heller ikke særlig oppegående når man enda ikke har klart å få med seg markedets dom over REC, og det er i markedet hovedekspertisen sitter, definitivt ikke her på forumet.

EDIT: Og i dag har vi vært 6,6 øre fra å se REC på 6-tallet. Du får prøve å tenke etter, hvorfor det? Manipulering? Nei, det er definitivt ikke riktig svar.
Redigert i går kl 15:51 Du må logge inn for å svare
SPXL
I går kl 16:08 1704

Går en spennende tid i møte står det i overskriften, det må være for shortera for aksjonærene blir bare fattigere og fattigere, Røkke var den smarteste av oss !
FunHouseComp
I går kl 16:20 1671

Det ut som om støtten på 7 kroner nå brytes. Da er det bare en vei for Recsi, og det er rett ned.
Carrera
I går kl 16:25 1653

Kan denne gå til 4-5 kroner?
Selfølgelig kan den det!
Nsxnsx
I går kl 16:29 1635

Kan man få kjøpt en ny Ferrari for 100.000nok ?? Selvsagt kan man det....men hvor sansynlig er det ? Kan man vinne 1 milliard i Eurojackpott? Selvsagt kan man det....men hvor sannsynlig er det ?? :) :) Osv....
Kåre Grønn
I går kl 16:40 1581

Bare tøv og utpsyking. Ikke selg! Enorme verdier på sikt når hjulene er i gang.. ingen omsetning. Kun utpsyking på tynt grunnlag. De gjør alt de kan for å presse ned.. Hold!!
Redigert i går kl 16:51 Du må logge inn for å svare
SPXL
I går kl 16:53 1534

Selskapet brenner penger i stor skala, ML er et stort pengesluk når de ikke klarer å levere. Blir sikkert ny utsettelse også, Røkke skjønte nok dette.
Stabukk
I går kl 18:51 1328

Takker Candelstick for tilbakemelding. Reversering av nedskriving må vi vel regne med å se i tallene for Q3 eller Q4. Går jo an å være litt optimist, selv om det er vanskelig å være long med en hinsides høy kostpris. Har folk erfaring for hva en «oppskrivning» av ML vil ha for kursen? (Mener erfaring fra selskap som er mulig å sammenligne med).

Ellers enig med kritikk av Kvike11 for hodeløs og uholdbar haussing. Men tar noen disse innspillene på alvor?

PS:
Ser at Topp20 er nokså stabil på knapt 51 prosent siste måneder. Forstår fra andre at det også er få blant Topp50 som selger seg ned eller ut. Og blant de med størst poster må det jo være et overveldende flertal som er bokført med store tap på papiret? Det er en viss trygghet i at de langsiktige tror kursen kan løfte seg.
Redigert i går kl 19:01 Du må logge inn for å svare
FunHouseComp
I går kl 22:26 1037

Det er jo full fart ned i kjelleren. Trolig mange småsparere som har panikk om dagen. Det går ikke helt veien for Recsi. Når krybben er tom, bites hestene. Nedturen i år har vært smertefull, og lite tyder på at det skal snu med det første. Teknisk ser det helt ræva ut.
Redigert i går kl 22:44 Du må logge inn for å svare
Kåre Grønn
I går kl 22:47 978

Nok en utpsyker som utnytter situasjonen? Haha, gleder meg til kjeften dere stoppes. Alle kjenner rec'n
Kvike11
I går kl 22:47 977

Troede du var bare lidt klogere.
Nedskrivning var i 2019 og du vil tage det med i 3 og 4 kvattal i år.
Forstår ikke hvad der foregår, i blander det hele sammem, men forstår intet af hvad der foregår.
Værdi på opførsel af ny fabrik er ikke under 18 milliarder og du ser på regnskabsmæssige nedskrivninger fra 2019, vorherre bevares .
Har læst andet sted at medarbejder heller ikke er tilfredse med ir ceo og ledelsen.
Måske bestyrelsen skulle vågne lidt op, i andre hauser snorksover
Strong buy target 100
Kvike11
I går kl 22:48 975

Troede du var bare lidt klogere.
Nedskrivning var i 2019 og du vil tage det med i 3 og 4 kvattal i år.
Forstår ikke hvad der foregår, i blander det hele sammem, men forstår intet af hvad der foregår.
Værdi på opførsel af ny fabrik er ikke under 18 milliarder og du ser på regnskabsmæssige nedskrivninger fra 2019, vorherre bevares .
Har læst andet sted at medarbejder heller ikke er tilfredse med ir ceo og ledelsen.
Måske bestyrelsen skulle vågne lidt op, i andre hauser snorksover
Strong buy target 100
FunHouseComp
I går kl 23:15 912

Ser vi 3- 4 prosenter ned i morgen? Det er svært sannsynlig. Det er langt mellom gode nyheter i Recsi. Bare å holde på hatten. Lite tyder på at bunnen er nådd.
Redigert i går kl 23:37 Du må logge inn for å svare
Kåre Grønn
I går kl 23:51 852

Bunn er nådd og kursen skal i 100 på sikt
FunHouseComp
I dag kl 01:11 793

Tenker Recsi er fin å trade på tur nedover. Såfremst man ikke er religiøs, eller medlem av en suspekt sekt har 100 kroners målet ditt ingen verdi i uoverskuelig framtid.
Redigert i dag kl 01:46 Du må logge inn for å svare
fersk1
I dag kl 08:34 465

Det vil overraske meg stort hvis det kommer enda en utsettelse til.Denne gangen kunne de bare sagt vi vet ikke hvor lang tid det vil ta. Det kunne de forsåvidt ha sagt når den andre utsettelsen kom. Det kommer til å bli veldig trangt i den døra når den meldingen kommer. Det er så mange som sitter på vent. To uker så kommer den nok.
Candelstick
I dag kl 09:25 351

I henhold til norsk regnskapsstandard (NRS) er det spesifikke regler for ned- og oppskriving av anleggsmidler, som for eksempel en fabrikk. La oss gjennomgå de relevante prinsippene.

### Nedskrivning av anleggsmidler
Nedskrivning av anleggsmidler reguleres av **NRS 13 (Virksomhetsregnskap)** og **NRS(F) Nedskrivninger**. Hvis det foreligger indikasjoner på at et anleggsmiddel har falt i verdi, skal det testes for verdifall. Dersom gjenvinnbart beløp (høyeste av netto salgsverdi og bruksverdi) er lavere enn balanseført verdi, skal anleggsmiddelet nedskrives til gjenvinnbart beløp. Dette gjelder også hvis en fabrikk stenges ned, som nevnt i ditt eksempel.

Nedskrivningen skal føres som en kostnad i resultatregnskapet. I ditt eksempel ville nedskrivningen på 1,9 milliarder kroner i 2019 vært bokført som en kostnad.

### Oppskrivning av anleggsmidler
Oppskrivning av anleggsmidler, derimot, er regulert av **NRS 5 (Anleggsmidler)**. Hovedregelen er at oppskrivning ikke er tillatt for anleggsmidler. Imidlertid finnes det unntak, spesielt hvis det tidligere har vært foretatt nedskrivninger.

Dersom forholdene som førte til nedskrivningen endres, og gjenvinnbart beløp øker, skal tidligere nedskrivning reverseres, men ikke til høyere enn hva som ville vært balanseført verdi hvis nedskrivning ikke hadde blitt foretatt. Dette betyr at hvis fabrikken ble startet opp igjen i Q4 2024, og det viser seg at verdien har økt, kan du reversere tidligere nedskrivning opp til den beløpsmessige grensen nevnt.

### Spesifikt for fabrikken i ditt eksempel
1. **Nedskrivning i 2019**: Da fabrikken ble stengt ned og nedskrevet med 1,9 milliarder kroner, ble dette ført som en kostnad i regnskapet.

2. **Reversering ved oppstart i 2024**: Dersom fabrikken blir startet opp igjen i 2024, og dens verdi har økt, kan du reversere nedskrivningen. Reverseringen skal dog ikke overstige det som ville vært fabrikkens balanseførte verdi dersom nedskrivningen i 2019 ikke hadde skjedd.

### Konklusjon
I denne situasjonen vil norsk regnskapsstandard tillate en reversering av den tidligere nedskrivningen, forutsatt at verdien av fabrikken har økt, og at reverseringen ikke overstiger den opprinnelige balanseførte verdien før nedskrivningen.
thief
I dag kl 09:38 294

Helt bak mål den nedgangen etter q-rapporten. De holdt på alle guidingene, bygging ferdig i august, første leveranse av poly mid sept og 100% drift i løpet av året🙂At tallene ble dårlige visste jo alle.Så nedgang fra 9 til 7 er jo crazy,med det er jo ose vi er notert på🙂Regner med oppgangen blir mye kraftigere.Får leverer de nå som guidet,vil triggerene komme tett på hverandre.Bygging klart nå i aug,og bare et par uker etter det kommer første leveranse av poly. Deretter et mye bedre q-resultat enn på lenge.De skrev nå at kostnadene kommer til å reduseres kraftig de neste kvartalene. Og med 50musd som forhåndsbetaling ved første leveranse av poly,burde tallene komme over på pluss-siden.Og så sier de at nye kontrakter burde komme i løpet av året🙂Da regner jeg med det er batteriselskapene!!Så fra nå og ut året kan det bli en massiv reprising av en utbombet kurs.
Nsxnsx
I dag kl 10:12 214

Det har vært nesten bare gode nyheter de siste 2 år....men det presser bare kursen ned så de vil vi ikke ha. Aksjonærer i Recsi skjønner ikke at det koster i form av investeringer å tjene penger på sikt....derfor hadde et par ekstra dårlige nyheter nå vært gull. Nyheter om forsinkelser f.eksempel presset jo prisen fra 6 til 9....for så å seile nedover igjen når ledelsen beroliget oss. Forstå det den som kan :)
Kåre Grønn
I dag kl 10:49 122

Akkurat nå er det bare å gi faen. Lukk skuffen! God jul!
fersk1
I dag kl 10:56 84

På Oslo Børs er alle ting lov.Det var en grunn til at de fikk fjernet hvem som kjøper og selger. For å kunne manipulere og svindle mer.At ikke de fjerner rec fra Oslo Børs er en gåte for meg.
Null
I dag kl 11:02 70

Det som er utfordringen for REC og ledelsen i selskapet er, de må vise at det ikke bare er prat.
De har pratet lenge nå, ikke vist noen harde penger på bordet.
%0 mil i forskudd er bra det, men pr nå vet vi vel at de har relativt store lån garantert gitt av hovedeier, det siste var vel direkte lån fra hovedeier om jeg ikke leste mendling feil.
Det vil si at av de 50 mill så er en vesentligdel utbetalt allerede og da blir det ikke den store boosten den 15 september...

MEN igjen de må vise at de kan lever nå, og som mange skriver her så vil det være velid uheldig om de må utsette igjen.... da tror jeg dommedagsprofetene her får kursene sine på de nivåene som de sier.
Og om vi ikke får kapital inn på drift salg av varer nå frem mot medio okt så er det vel som noen antyder tomt i kassen for likvide midler desverre.
Og da må selskapet hente nye penger uten oversikt på når de kan levere, da blir det lite igjen til oss som har vært med i mange år,,,

Jeg selv har en post som er passe etter mitt syn nå og den håper jeg å tjene penger på ikke i år ikke neste år,,,, men kanskje senere
vet ikke om jeg kommer til å gjøre det, men om ikke REC leverer snart så er det ingen fortjeneste på meg.... desverre

NULL