RECSI går en meget spændende tid i møde kurs 100

Kvike11
RECSI 23.10.2022 kl 13:53 377314

Er ikke i tvivl om at RECSI går en meget spændende tid i møde og nye høj kurs.
Mulighed for mere end 3 aftaler inden jul, og flere hundrede millioner i tilskud, hvis og når det nye styre arbejder for os alle.
Vi er nød til at glemme alt om de vil snyde os .
Det er det nye styre der skal bevise de arbejder for alle aktionærer ,
ellers er de dybt kriminelle.
Ser og håber vi inden længe når kurs 30, alle analytiker mener det samme.
Alene fabrikken er værd kurs 40, hvis man skulle bygge tilsvarende i dag..
tomsa
I går kl 20:18 2370

Det er vel et faktum at det er mer krevende å produsere Ultrarent med FBR enn med Siemens metoden.

Det REC holder på med ser ut til å være en utvikling som kan gjøre oss veldig konkurransedyktig når de får det til siden FBR er langt billigere produksjonsmetode
Rule
I går kl 21:03 2268

Ja, det kan blive mye værdifuldt.
Og der er mange gode signaler - bla. at der skal leveres til Hanwha sin fabrik ellers er der ikke made-in-US IRA tilskud.
Det fortoner sig så i tågerne:
*kan de med sikkerhed opnå specs..? hvad er max risiko...?
*hvad er minimum specs ifht Hanwha..?
*forsinker de leverancen med vilje fordi Hanwha fabrikken ikke er klar til at modtage og derfor de ikke vil være super specfikke..?
*RECSI siger at investeringerne nu vil falde...? ( endnu et godt tegn )
*Hanwha yder lån ( endnu et godt tegn )
Candelstick
I går kl 21:34 2185

Plasmarensing er en avansert og svært effektiv metode for å fjerne forurensninger fra overflaten av materialer, inkludert polysilicon-partikler, spesielt når disse materialene må oppfylle ekstremt høye renhetskrav. Her er en detaljert forklaring av plasmarensing, med fokus på dens prinsipper, prosessparametere, anvendelser, fordeler, og utfordringer.

### Prinsippet bak plasmarensing

Plasma er en ionisert gass som består av en blanding av elektroner, ioner, og nøytrale partikler. Plasmarensing utnytter de reaktive egenskapene til disse partiklene for å fjerne forurensninger fra materialoverflater.

- **Ionisering:** Når en gass (som oksygen, argon, eller hydrogen) utsettes for et sterkt elektromagnetisk felt eller en elektrisk strøm, blir gassen delvis ionisert, noe som betyr at noen av atomene eller molekylene i gassen mister eller får elektroner, og dermed blir til ioner. Denne ioniseringen skaper et plasma.

- **Reaktive arter:** Plasmaet inneholder reaktive arter (som O⁺, O₂⁻, OH⁻) som kan bryte ned organiske forurensninger ved å angripe kjemiske bindinger i forurensningene. For eksempel kan oksygenplasma oksidere karbonholdige forurensninger, omdanne dem til CO₂ og H₂O, som deretter fordamper.

- **Fysisk bombardement:** I tillegg til kjemisk reaksjon kan ioner i plasmaet bombardere overflaten fysisk, noe som også kan bidra til å fjerne løse partikler og tynne lag av forurensning ved å løsne dem fra overflaten.

### Plasmarensingens prosessparametere

For å oppnå ønsket rengjøringseffekt må flere prosessparametere kontrolleres nøye under plasmarensingen:

1. **Gassammensetning:**
- **Oksygen:** Vanligvis brukt for å fjerne organiske forurensninger gjennom oksidasjon. Oksygenplasma er spesielt effektivt for å bryte ned karbonbaserte forurensninger.
- **Argon:** Brukes ofte i kombinasjon med andre gasser eller alene for å fysisk etse bort materialer gjennom bombardement, uten å innføre kjemiske endringer.
- **Hydrogen:** Kan brukes for å redusere oksiderte forurensninger eller for å passivisere overflaten.

2. **Trykk:**
- Plasmarensing utføres vanligvis ved lavt trykk, typisk i området 0,1 til 10 millitorr. Lavt trykk fremmer dannelsen av plasma og forbedrer bevegelsen av ioner og reaktive arter mot materialets overflate.

3. **Plasmaeffekt og frekvens:**
- **Effekt:** Effekten som tilføres plasmaet (ofte i form av RF-energi) bestemmer intensiteten av plasmaet. Høyere effekt kan føre til mer aggressiv rensing, men kan også øke risikoen for skade på materialet.
- **Frekvens:** RF-plasma (radiofrekvens) er den vanligste typen brukt for plasmarensing, med frekvenser vanligvis i området 13,56 MHz.

4. **Eksponeringstid:**
- Rensetiden avhenger av tykkelsen og typen forurensning. Kortere tid brukes for overflateforurensninger, mens lengre eksponering kan være nødvendig for tykkere lag eller mer motstandsdyktige forurensninger.

5. **Temperatur:**
- Plasmarensing kan utføres ved romtemperatur, men noen prosesser kan dra nytte av moderat oppvarming for å forbedre reaksjonshastighetene. Imidlertid må temperaturen kontrolleres nøye for å unngå termisk skade på materialet.

### Anvendelser av plasmarensing

Plasmarensing brukes i en rekke applikasjoner hvor overflater må være ekstremt rene:

- **Halvlederindustrien:** Brukes for å rense silisiumskiver før påføring av fotoresist eller metallisering, for å sikre god vedheft og eliminere forurensninger som kan påvirke enhetenes ytelse.

- **Medisinsk utstyr:** For å sterilisere og rense overflater før pakking, spesielt for mikroelektronikk i medisinske implantater der renhet er kritisk.

- **Optikk:** Rensing av linser og optiske komponenter for å fjerne mikroskopiske forurensninger som kan påvirke ytelsen.

- **Solcelleindustrien:** Rensing av polysilicon-partikler eller tynne film-overflater for å sikre høy effektivitet i solceller ved å eliminere overflateforurensninger som kan redusere lysabsorpsjonen eller føre til defekter i materialet.

### Fordeler med plasmarensing

1. **Høy effektivitet:** Plasmarensing kan fjerne selv svært tynne lag av forurensninger og nå komplekse overflater eller porøse materialer der andre metoder kan mislykkes.

2. **Kontrollert prosess:** Prosessen kan finjusteres ved å justere parametere som gassammensetning, trykk, og eksponeringstid, noe som gir svært nøyaktig kontroll over rensingen.

3. **Tør prosess:** Siden det er en tørr prosess, unngås risikoen for at rester av væsker blir igjen på materialet, noe som kan være en kilde til ny forurensning.

4. **Lav risiko for termisk skade:** Plasmarensing utføres ved relativt lave temperaturer, noe som minimerer risikoen for termisk skade på følsomme materialer.

### Utfordringer med plasmarensing

1. **Skade på materialet:** Selv om det er en relativt skånsom prosess, kan feilaktige prosessparametere, som for høy effekt eller for lang eksponeringstid, føre til skade på polysilicon-partiklene eller andre materialer, som overgraving eller innføring av uønskede kjemiske endringer.

2. **Kompleksitet og kostnad:** Plasmarensing krever spesialisert utstyr og grundig kontroll av prosessbetingelsene. Dette kan gjøre prosessen dyrere og mer kompleks enn enklere renseteknikker.

3. **Begrenset kapasitet:** Plasmautstyr kan ha begrensninger når det gjelder behandlingskapasitet, spesielt hvis store mengder materiale må renses på kort tid.

4. **Avfallshåndtering:** Prosessen genererer gassformige biprodukter som kan kreve spesielle håndterings- og avfallsbehandlingsprosedyrer, spesielt hvis aggressive kjemikalier som fluor eller klor brukes i plasmaet.

### Avslutning

Plasmarensing er en kritisk prosess for å oppnå de nødvendige renhetsnivåene i høyteknologiske applikasjoner. Dens evne til å fjerne svært små mengder forurensninger fra komplekse overflater, kombinert med den høye graden av prosesskontroll, gjør den til en uunnværlig teknologi i produksjon av ultra pure polysilicon og andre sensitive materialer. Likevel krever det nøye vurdering og optimalisering for å balansere effektivitet, kostnader, og risikoer.
thief
I går kl 21:41 2158

At Rec sier at kostnadene nå vil falle drastisk, burde jo være et MEGET godt tegn.De hadde ikke behøvd å si noe om dette.Men når de nå sier dette,vil jeg tro de har god kontroll på oppstarten og første leveranse🙂Så med 50musd fra Hanwha ved første leveranse og drastisk kostnadsreduksjon(burde bety ca halvering hvert fall ), da kan man plutselig begynne å se grønne tall ved neste q-rapport.Da kan reprisingen begynne.Og derfra vil vi få gode kvartaler lang tid fremover.Full rulle fra ML i løpet av 2024.Så i 2025 får vi EBITDA på 100-300musd fra ML.Og fra Butte vil det også bli solid, når de nå avslutter den ulønnsomme produksjonen og får ekstra kapasitet.Ebitda var nå 7musd i q2.Kan fort bli 50musd i 2025!Det vil bli en gamechanger for REC.Så blir det spennende å se hva batteriselskapene vil bidra med,der er det mye å hente fremover,de trenger produkter fra REC.Så bunnen var nå i q2,fremover blir regnskapet bedre og bedre.Det samme skjer nok med prisingen av REC!
VaderTrader
I går kl 21:54 2116

Vi får håpe på det men er redd short kjører aksjen noen uker til og spiller på usikkerheten
Null
I går kl 22:23 2035

Stabukk
Det jeg har uttalt var at jeg skulle selge meg ut på et nivå som ga overskudd, på det jeg satt med når jeg var tungt inne i REC
Jeg legger ikke ut mine langtiktige kostpriser her, men jeg var helt ute en periode, Så har jeg kjøpt meg inn mer endel på ensifret kurs nå i det siste.
MEN akkurat nå er det vel ingen hemmelighet for noen at man sitter i minus, i forhold til nåværebde kurs.

Det jeg sitter med nå er vel "forelskelsen" og de blir værende til evig tid sikkert....

Jeg ser som sagt kun en trigger i REC nå, det er at de viser at alt ikke bare er prat, men levere penger på bordet i de nærmeste månedene.
DEN første triggeren er bekreftelse på leveranse 15 sept, det er for meg et være eller ikke være for kurs og troverdihet.
Dersom du spør meg om jeg her troen på det at de levere 15 september, så er jeg veldig skeptisk og heller mot NEI egentlig

Så får vi se om jeg igjen blir stor aksjonar i selskapet har vel en intenshon om å kjøpe meg inn på 11,5 - 12 kr dit kommer vi ikke før mye er løst ---

Rule
I går kl 22:31 2001

Ja enig. Det er en klar pegepind at man ikke forventer væsentlige (yderligere) omkostninger for at løse den sidste rest af impurities. Levens gav en forklaring om at det kun var en stof de havde tilbage i impurities. Må også være en enorm de-risk. Der er styr på hvad det er specifikt.

Jeg genfandt et indlæg på shareville om estimat af Moses Lake fabrik værdi. Forudsat at den virker og kan producere til kvalitet. Det der kommer ud af reaktorerne er ultra rent og de kører på 60% og næste (sidste) silan gas reaktor er klar pr ultimo August. Typisk er reaktorerne hjertet i sådanne fabrikker og ganske sikkert det af langt størst værdi. Der er værdi estimater for en fuld funktionsdygtig fabrik på 6-20 milliarder afhængig om det er brugt vogn eller nybyg. De 6 var brugt vogn i Malajsia, så vel ikke en der kan sælge til US priser...

Gas produktionen (butte) kører nu med overskud når PV delen nu er lukket.
På et rigtig godt år kan den del vel lave 2-300 millioner NOK ebitda og forsvare den nuværende aktie kurs alene.

Ergo, nuværende kurs kunne fint ligge på 12 milliarder for fabrikken som ny med max 50% nedslag fordi den er ufunktionsdygtig pånær reaktorerne - altså 6 milliarder = 14 NOK oven i dagens 7 NOK = 21 NOK. Mere forsigtigt 14 - 21 NOK.
Dagens pris - købt som beset / take-it-or-leave-it. På magisk vis ca. det Hanwha har betalt for sine andele.
Stabukk
I går kl 23:08 1916

Takk for tilbakemelding, Null. Ok at du ikke bekrefter nåværende kostpris, bare at du er i minus trass en del kjøp under kurs 10. Du har jo en viss pluss «å gå på» etter å ha solgt deg nokså kraftig ned, som du informerte om en tid tilbake.

For en som sitter med høy kostpris, hjelper det på humøret at du tenker å gå tyngre inn mellom 11,50 og 12. Fra mitt ståsted er du vurdert som nøktern! Ser du for deg en slik kurs, ser du vel også for deg 15-17, som vil bringe posten din i pluss, er min tankegang. Er selv usikker på om vi ser 15 i 2025. Kanskje 2026? Som du sier: Mye må løses. Litt uheldig med så mye fokus på første levering nokså nøyaktig om en måned. «Hodet er lagt på blokka», så vi får påkalle høyere makter og bare håpe det ikke kommer nye «utsatt igjen»-overskrifter.

Synest thief er i overkant optimistisk angående å levere ebitda på minst 1 mrd kr allerede i 2025. Men poenget med avtagende pengebruk på ombygging i ML er viktig. Det er her mye av lånte dollar har rent ut. Nødvendig for å levere ren nok silisium til Hanwha, men og årsak til at markedet er redd Rec for raskt må fylle på med nye lån, evt. emi frem i tid. Vi kan og velge å tro på ledelsen at Rec snart er i vanlig drift, der inntekter er et hakk over utgifter.

Så nærmer USA seg også rentekutt, som vil gagne selskaper i en oppstartsfase. Rec kan jo innen et par år se behov for å investere i økt produksjon i ML. Men først må september og resten av 2024 forseres med hyggeligere overskrifter enn så langt i år!
Redigert i dag kl 01:02 Du må logge inn for å svare
tomsa
I dag kl 00:23 1801

På shareville vises det til info på «dark forum». Noen ??
Null
I dag kl 07:51 1570

Stabukk
Det jeg sikriver om min neste inngang er at jeg kommer tli å vurdere en inngang på 11,5 -12 om vi kommer dit.
Dersom REC igjen er på det nivået vil jeg si det har kommet endel gode resultat og at selskapet viser med handlig og tall at de er på rett vei.
Jeg kommer ikke til å hadle nye akjser under dagens forutsettinger om tro og håp.

Dersom det kommer til en eventuelt emisjon så vil jeg overtegne meg sansynligvis, om jeg mener det de da har i planerne er fornuftg.
Jeg tror vel ikke at det kommer en emisjon på dagens nivå om de ikke har helt klare utiskter til overskudd.
En krise emisjon har jeg ikke tro på

Nulla
Stabukk
I dag kl 08:46 1420

Å gå mer inn OM vi kommer til 11,50 er sikkert et fornuftig valg. Vi ser i dag at ingen store aktører øker eller nye kommer inn pga usikkerhet rundt levering/positiv drift. Fra dagens 7,05 og opp til 11,50 er det 63 prosent. En skal aldri si aldri, men Rec-aksjen har jo før gjort heftige hopp på få dager. Om presis Hanwha-leveranse i midten av sept løfter kursen så mye, er vel usikkert. Tror heller vesentlig bedre tall i Q3 og Q4 må til for å nå det intervallet du vil gjøre nye kjøp på.
WHeisenberg
I dag kl 08:50 1400

For å si det enkelt så tror jeg ikke på mer forsinkelse enn det som har vært, for tror fortsatt på at de forsinkelsene har i grunn pga Q-Sells. Og når de åpner for fult nå i sep. Så kommer REC til å levere. Det hadde ikke sett særlig bra ut for Q-Sells etter å ha investert 2,5 milliarder dollar og ikke klarer å opne grunnet mangel på råvarer fra REC som de igjen er hovedeier.

Når det snakkes om emi så tror jeg vi må utelukke dette temaet. Tror neppe det blir verken nødvendig eller lett. Om det hadde kommet så tror jeg det hadde kommet langt høyere enn dagens kurs. Ingen ledelse er så dumme å kjøre emi her nede når forsinkelse har sendt kursen så langt ned. De skjønner at det best alternativet er å låne frem til første leveranse og eventuelt kjøre emi for utvidelse og når alt går som det skal.

Så dagens kurs kan ikke være annet enn god investering for både kort og langsiktige er min mening.
Candelstick
I dag kl 09:31 1284

Knappe 44k aksjer omsatt den første halvtimen. Megadumpen er vel ferdig for nå?
Kåre Grønn
I dag kl 11:09 1088

Merkelig om ikke bunnen er nådd med tanke på 100 i fremtid. Hau hau!
VaderTrader
I dag kl 13:02 902

1 år siden lå vi på 18 … siden har vi nesten bare hatt gode nyheter foruten en utsettelse av leveranse men som kommer å gjennomføres … short har tjent enormt på denne ..,
Candelstick
I dag kl 13:31 847

Har fått lastet opp med Recsi til ripa. All in👍
Rule
I dag kl 15:29 671

short har ikke tjent enormt førend de har købt op igen og lukket shorts... nogen har nok listet sig ud og andre ind...

Rule
I dag kl 15:35 653

De PV kunde leverancer der lukkes ned i Butte her i Q2 - skal de betjenes ud af ML fremover ...?
Kåre Grønn
I dag kl 18:41 407

De som går all in på dette nivået, blir rike!! Sterkt av aksjen å holde nivå 7 med alle trollene og dagens psykologiske nivå! Alt under 20 er billig inngang høsten 2024. Jeg selger ved 100! Hau hau!!
kveithau
I dag kl 18:54 359

REC Silicon - Additional USD 20 million Facility Loan on Identical Terms

Moses Lake, Washington USA - August 16, 2024: REC Silicon Inc, a fully owned subsidiary of REC Silicon ASA (the “Company”) has entered into an additional USD 20 million facility loan from Standard Chartered Bank in New York through an amendment to the existing facility loan of USD 30 million.

This additional facility loan is fully guaranteed by REC Silicon's largest shareholder Hanwha Solutions and will mature on June 13, 2025, the same date as the existing facility loan.

“This new loan will strengthen the Company’s liquidity position and help bridge the financing gap until our first product shipment from Moses Lake which is expected by the middle of September. We are pleased to be able to secure funding at attractive terms with the support from our largest shareholder”, says CEO Kurt Levens.

As a leading producer of silane gases and silicon materials, REC Silicon is well positioned to capitalize on the global megatrends of digitalization, energy transition, and energy storage. The Company has developed a strong market position in the Semiconductor industry based on its operations in Butte, Montana. The successful restart of Moses Lake operations will enable REC Silicon to provide ultra-high purity polysilicon to the US solar value chain currently under construction while the Company also expects to supply silane gas in significant volumes for anode materials to a fast-growing battery industry.
Kåre Grønn
I dag kl 19:03 333

.. dette lover godt, bare vent!! Ingen i Norge forstår!
WHeisenberg
I dag kl 19:10 310

Nå liker jeg det jeg leser! Mer penger på bok og gjentar første levering i september. Dette var absolutt en fin melding.
Fylte på med over 11K i dag. Dette blir bra.
Candelstick
I dag kl 19:30 244

Da er balansen styrket, nå venter vi på at driften blir optimalisert 👍

God helg 🍻