WPU

marked1
WPU 27.12.2022 kl 15:19 3233

Waste Plastic Upcycling AS (WPU) stiger kraftig på Oslo Børs for tiden. Aksjen er positiv på innsidehandler samt at selskapet nylig ble gitt prisen Most Innovative Plastic Waste Conversion Firm 2022-2023.

Tydelig at norske og utenlandske investorer har fått opp øynene for WPU. Aksjen ligger i en sterkt stigende trend, og da skal man laste opp og sitte i ro.
Blir ikke overrasket om at aksjen skal få en magnet mot 100 kroner om ikke lenge. Kommer det flere positive oppdateringer og kontrakter kan vi se aksjen over 150 - 200 kroner på litt sikt.

Anbefaler å lese seg opp på selskapet:
https://wpu-dk.com/en/
Redigert 29.12.2022 kl 10:19 Du må logge inn for å svare
Hammers
28.12.2022 kl 01:54 3195

Dette med WPU må vel være en ekte danskevits, en Molbohistorie eller kanskje noe a la lærdommen fra Quantafuel?
QFUEL som først gikk til himmels - før det gikk til det varmeste stedet dere vet om - og der ingen misunner aksjonærene å være!
Klart QFUEL gjorde det - selskapet som fortsatt ikke har noen industriell drift! Det etter 3-4 års prøving og ikke minst feiling!

WPU har for tiden heller ingen industriell produksjon (akkurat som QFUEL).
I linken TS viser til kan følgende leses: Fra 2024 skal 3 plants i DK årlig fange 68.000 tonn CO2.
Selskapsverdien er 1,7 MRD - UTEN DRIFT!

Til sammenligning:
VOW vil ila Q1/23 ferdigstille sin første kjempereaktor fra CH Evensen. Den alene vil årlig fange 30.000 tonn CO2.
Når nr 2 bygges nærmer allerede VOW seg samme fangstnivå som WPU skal komme til i 2024 (hvis alt går bra for dem - ref QFUEL).

Sammenlignet med WPU betyr det at kun 2 reaktorer fra CHE + 1 fra ETIA har samme kapasitet som WPU's 3 "Plants"!
Selskapsverdi VOW; 2,1 MRD - kun 400 mill høyere enn nykommeren.

Men;
I tillegg er VOW den store eneren innen renseanlegg til verdens cruiseindustri.
I tillegg er VOW utvalgt av EU Horizon til å være den tekniske leverandøren for å omgjøre avfall til gass, oljer og produksjon av biokarbon.
I tillegg har VOW et utall av store og tunge prosjekter mot en rekke enere rundt om i Europa og USA.
I tillegg avkarboniserer VOW sine innsatsfaktorer slik at CO2 kvoter kan selges i markedet.
I tillegg er det også mye annet, men jeg gidder ikke å ramse opp.
Plast er f.eks en lek for VOW og materialet inngår i det nevnte EU-prosjektet.

At oppstartsselskapet WPU nesten skal prises til samme verdi som verdensenerene VOW innen samme område er fullstendig ulogisk.
Enten skal det ene veldig LANGT NED - eller så skal det andre veldig LANGT OPP!
ELLER; Kanskje begge deler skjer? Akkurat som det vi registrerte skjedde i QFUEL.





Redigert 28.12.2022 kl 02:15 Du må logge inn for å svare
marked1
28.12.2022 kl 09:00 3156

WPU må ikke forveksles med andre selskaper hvor man lurer på om produksjonen noen gang vil skje. Første fabrikk (Fårevejle) i Danmark skal stå klar i i løpet av Q1 2023 og vil produsere for fullt i løpet av året, de to andre (også i Danmark) innen 2024. Fra 2024 vil kapasiteten være på 159 000 tonn plastikkavfall. Selskapet har planer om å ekspandere til Norge og Tyskland på sikt.

Dette kan bli veldig bra. Dagens kurs priser langt i fra inn det selskapet selv ser av inntjening. EBIT med tre fabrikker er kun dagens MCAP.
Aksjen kan snart skyte videre fart mot 40 - 50 kroner.
Redigert 28.12.2022 kl 09:11 Du må logge inn for å svare
solfylt
28.12.2022 kl 10:26 3130

@Hammers:
Har du lest noe som helst om WPU? Hvis du virkelig sitter inne med så lite kjennskap til selskapet og den bransjen det befinner seg i, er det tullete å forsøke å snakke det ned for å snakke et annet opp. Hvis du derimot vet mer enn du gir uttrykk for, vil jeg minne deg på at det er kriminelt å bevisst spre feilaktig informasjon. At VOW ikke får den oppmerksomheten du mener de burde fått, eller at selskapet ikke er priset «riktig», kan du diskutere under tickeren VOW. Du fremstår dessverre her som useriøs og kranglete, uten å bidra med noe som helst.

Anbefaler deg å bruke litt tid på å lese deg opp (hvis du er interessert). Det ligger mye, svært interessant info på selskapets hjemmesider. Jeg skal ikke mene noe om hvordan det vil gå med hverken QFUEL eller WPU eller VOW for den saks skyld. De har et helt ulikt utgangspunkt og forutsetninger, økonomisk og teknologisk.

Waste Plastic Upcycling er i mine øyne, svært interessant pga tidslinjen. WPU har brukt tiden godt og skal begynne produksjon i Q1 fra første fabrikk. Men alt dette er lett tilgjengelig informasjon for den som ønsker å se på caset. Har forsøkt å skape litt diskusjon og dialog rundt WPU i året som gikk, men det er lite respons/aktivitet. Jeg har søkt etter kritiske vurderinger, men finner ingenting med substans. Siden den gang har kursen gått 130% og er nå ATH med god margin, på tross av korreksjon (?) i dag etter 20% opp i går. Kursen er normalt svært volatil med store utslag på 5-10% på lav omsetning, men de siste ukene har den stort sett vært grønn. Går ut fra at det sammenfaller med at alt ser ut til å gå etter planen og at de starter produksjon av plastolje/nafta/gass på nyåret en gang. Om kursen er for høy eller for lav, må folk vurdere selv. Om fabrikken eksploderer eller om den produserer uten problemer, er det ingen som vet.

https://wpu-dk.com/seneste-nyt/

marked1
28.12.2022 kl 14:51 3081

WPU holder seg solid etter gårsdagens solide oppgang. Vitner om liten salgsinteresse og at kjøperne stadig må opp i pris for å få nok volum.
Hammers
28.12.2022 kl 17:29 3057

Når man kjøper en aksje kjøper man også en liten andel i selskapet.
Da gjelder det vel å få mest mulig substans for pengene?

Min sammenligning av WPU/VOW var ikke noe forsøk på nedsnakk/oppsnakk i det hele tatt.
Sammenligningen og oppramsing var et forsøk på å vist noe av substansen som ligger bak de 2 aksjene.

Det ene er en ener i Europa/USA på en rekke ulike fagfelt. Det andre selskapet venter fortsatt på sin nye fabrikk.
Akkurat som VOW Green Metals.......som har børsverdi ca 380 mill. Kanskje noe slikt også WPU burde vært priset til?

Når det gjelder hjemmesiden til WPU (kikket i går) ble ikke jeg imponert.
Rotete oppsatt, med lite/ingen konkrete tall på hvilke kapasiteter deres tekniske utstyr hadde.
Mest overordnede saker som ikke fortalte noe i det hele tatt.

Isolert sett er tall som presenteres slik WPU presenterer sine imponerende.
Tenk; Karbonfangst på imponerende 68.000 tonn pr år.

Realiteten er: Sammenligner man med andre innen tilsvarende virksomhet er de kanskje ikke så imponerende likevel?
Karbonfangsten tilsvarer 2 store reaktorer fra CHE + 1 (evt 2) mindre fra ETIA (to datterselskaper i VOW) = 68.000 tonn CO2 pr år.

Går man så tilbake til innledningen; WPUs kapasitet tilsvarer altså den til 4 reaktorer fra VOW.
Deretter får man resten av VOW "på kjøpet" - inkludert 4-5 datterselskaper.

Det var det jeg ville si om WPU!
Redigert 28.12.2022 kl 19:19 Du må logge inn for å svare
solfylt
28.12.2022 kl 20:07 3018

Tror du finner det som er relevant av tall i dette dokumentet, som ligger under «Investorer» fra forsiden. Anbefales.
https://wpu-dk.com/wp-content/uploads/2022/06/wpu-information-document-21-april-2022.pdf

Blir litt forvirret av sammenligningen med VOW og karbonfangst? WPU er et pyrolyselskap som har utviklet en egen teknologi for å omdanne plastavfall til olje/nafta/gass. Dette er det flere som driver med. Hvorfor ikke sammenligne mengde plastavfall som omdannes til olje feks? Finansiering og gjeld? Byggekostnad. Tilgang/pris til «råstoff»? Offtakeavtaler?

Som nevnt tidligere, er jeg genuint opptatt av at eventuelle negative sider ved caset belyses, men det bør være substans i det som legges frem. WPU ble etablert for drøyt to år siden og i løpet av q1 2023 skal de produsere for fullt fra en splitter ny fabrikk i Fårevejle. Fabrikken får 6 reaktorer som til sammen kan produsere 22 000 t pyrolyseolje fra ca 32 000 tonn plastavfall. Neste fabrikk skal være klar q1 2024. Denne får 12 reaktorer og har dobbel kapasitet. I q3 2024 skal den tredje fabrikken være i full drift, også denne med 12 reaktorer. Denne tidslinjen tror jeg det er vanskelig å matche for de andre pyrolyseaktørene (som det er ganske mange av).

Igjen, det er betydelig risiko knyttet til et oppstartsselskap som WPU, og hva som er «riktig» selskapsverdi eller kurs avhenger av om ting materialiserer seg som tenkt, eller om noe går skeis.
marked1
29.12.2022 kl 09:19 2927

WPU stiger videre. Ligger en post på 35 kroner som fort går hvis noen skal ha litt volum. Da er 40 kroner neste.
Volume
29.12.2022 kl 18:21 2886

I selskapets Informasjon dokument side 6 har de beskrevet tenkte risikoer som man må ta høyde for. Det er en meget god anskueligjøring problem stillinger som kan oppstå. Fint om de unngår disse. Verden har behov for aktører som kan ta hånd om all plastavfallet som flyter rundt. Lærdommen fra andre fabrikker er at det er ikke bare å trykke på en knapp så ruller det og går som forventet.
solfylt
29.12.2022 kl 20:19 2849

Ja, de har grundig redegjort for en rekke risikofaktorer. Ingen selskaper kan love at alt går som planlagt eller at det ikke oppstår uforutsette hendelser. Dette må selvsagt alle aksjonærer være innforstått med, uansett selskap. Det er som nevnt flere aktører som driver med varianter av det samme, og flere vil nok oppleve utfordringer underveis. Det bør være mer enn nok plastavfall til alle. På sikt vil vel konkurransen bli tøffere. Det vil i så fall være en gledens tid for miljøet. Med unntak av hendelsen ved testanlegget i fjor, har det så langt gått etter planen for WPU og får de stablet Fåreveilje på bena slik det ligger an til nå i Q1, ser det virkelig lovende ut. Hadde ikke ventet at kursen skulle klatre så høyt før fabrikk 1 åpner, men det er greit for meg :) Veldig spent på om den går videre nå, eller om den vil korrigere.
Bondesønnen
25.04.2023 kl 23:27 1336

Waste Plastic Upcycling has achieved significant milestones recently. The most important being the successful production of oil from plastic waste, and the construction of their first factory completed on time and within budget. The company plans to have three fully operational factories by the end of 2024, with the next two having double the capacity of the first. They aim to achieve a combined EBIT of EUR 75 million, which, assuming a cost of equity of 10% and a risk discount of 20%, would lead to a stock price of 130 kroner, valued at 10 EV/EBIT.

However, the company will require additional equity financing to build the next two factories, as cash flow from the first will come in later in the year. With approximately 50% bank loan financing, the company will need around 20 million EUR. Assuming a scenario where the number of shares increases from 50 million to 58 million, the stock price should be around 110 kroner by the end of 2024, based on the aforementioned assumptions.

Additionally, Waste Plastic Upcycling has signed a deal with Vitol for the sale of their oil on potentially two more factories, which are not yet planned. They have also hired a co-CEO to focus on international expansion. However, the key question is how much demand there is for the company's services and how much plastic waste is available for processing. A factory with 12 reactors of similar size to the next two factories would yield approximately 40 kroner per share.

Overall, considering the company's strong technological capabilities and the potential for growth, I would set a target price of 110 kroner by the end of 2024. However, keep an eye on the company's ability to secure additional financing and the availability of plastic waste for processing.
Redigert 25.04.2023 kl 23:28 Du må logge inn for å svare
Bondesønnen
20.05.2023 kl 11:54 1159

I understand that there might be limited interest in discussing WPU following the recent article in Finansavisen. However, it is worth noting that both the co-CEO and CFO purchased stocks yesterday, which could indicate their confidence in the company. Doi anyone have any insights or predictions regarding the potential number of plants WPU can establish over the next ten years. Currently, they have one in Denmark and plans for two more. Is it possible that they could have around 30 plants across Europe?

Additionally, considering an EBIT multiplied by 10, it is suggested that each plant per share could have a value of 60 NOK. This implies a 10-year target of 1800 NOK. I would appreciate any input or thoughts on these projections.
rikdom
02.06.2023 kl 10:45 897

Hva skjer?
Redigert 02.06.2023 kl 10:45 Du må logge inn for å svare
Zolly
13.09.2023 kl 17:56 482

Gammelt innleg men må kommenteres. Hvis man øker number of shared til 58 mill og antar en pris på kr 110 så har du plutselig en mcap på 6,3 mld. Og det lenge før fabrikk nr 2 er ferdig. Det er jo helt urealistisk tenker jeg. WPU sin mcap idag er allerede skyhøy, ca kr 2,6 mld, med 1 fabrikk i innkjøringsfasen. Se på Pryme som er akkurat nå er priset til ca 1/5 av WPU og som også etter planen skal levere olje innen et par mnd i samme skala og med samme teknologi.

Hvem er rett priset? Sannsynligvis ingen av dem. WPU er totalt overpriset, mens Pryme uforståelig lavt priset.
Redigert 13.09.2023 kl 18:00 Du må logge inn for å svare