Tidenes fyrverkeri

fuskogfanteri
15.11.2018 kl 16:45 365

Hva om Helge Ingstad hadde truffet tankskipet i skutesiden i stedet for i baugen? Hadde vi da fått en kjempeeksplosjon med tidenes fyrverkeri? Og som toppen av kransekaken så driftet de brennende vrakene mot Sture terminalen? Alle ombord på både fregatt, tankskip og slepebåt hadde antageligvis omkommet kjapt. Det hadde vært umulig å få sleper ombord. Nå snakker vi om potensialet til denne «hendelsen».
sirihaler
16.11.2018 kl 13:00 345

Litt av noen marinesoldater vi har. Nå går hele gjengen i terapi. Alle mann kom seg trygt i land etter at båten la seg på grunn i smult farvann med titalls båter som sikring rundt.
Fjordgubben
16.11.2018 kl 13:09 341

Det hadde under omtrent ingen omstendighet blitt noen eksplosjon, krigsskip er konstruert slik at ammunusjon etc er sikret, det skal veldig mye til før det skjer noe. Og tankskipet fraktet råolje? Denne brenner ikke akkurat lett, og noen eksplosjon hadde det ikke blitt.

Ser at journalister og andre spekulerer på slikt, men det er fordi deres kunnskap er meget begrenset.

Det verste som kunne skjedd er at dersom fregatten hadde truffet tankskipet 90% i stor fart og punktert det doble skroget slik at oljen hadde lekket.

Vet ikke hvor mye som da kunne lekket, går ut fra at slik tankskip i tillegg til dobbelt skrog har delt tankene inn i mange mindre tanker bl.a for å unngå miljøkatastrofer.

Noe annet er det dersom et skip frakter gass eller bensin?!
Redigert 16.11.2018 kl 13:21 Du må logge inn for å svare