Fremover mot jul og 2019


Er vi ved bunnen nå?
Volum-guidingen for neste år er høyere enn konsensus, i tillegg er selskapet veldig på å guide kost ned.?
Ser vi en oppgang nå mot årsskiftet?

Redigert 15.11.2018 kl 19:06 Du må logge inn for å svare

Bunnen? Hvilken planet er du på? Lerøy har passert toppen og er i korreksjonsmodus sammen med resten av laksen. Priset helt hinnsides
-Dëë-
16.11.2018 kl 00:48 5602

Langt ifra. Lerøy og flere laksjeaksjer har plenty å gå på. ?
Er bare enkelte som vil ha billigere inngang. Samme gamle regla. ?
milk
16.11.2018 kl 07:50 5548

Sektoren er bunnsolid og det er ingen ting som tyder på større utfordringer enn de som allerede er kjent! Forbruket av fisk øker jevnt på verdensbasis og prisene vil holde seg stabil høye. Mange selskap har store utfordringer på kostnadssiden. LSG har tatt grep og ligger godt i løypa i så måte. De som får kostnadene ned,vil få den peneste kursutviklingen! Det er mye snakk om verdisettingen på sektoren. Å sammenligne et IT selskap med oppdrett blir helt feil. Et IT selskap består av papirverdier som ikke fysisk lar seg verdisettes. Et oppdrettselskap består av fysiske verdier som genererer fysiske arbeidsplasser og som stadig vokser mot et stigende marked. Oljenæringen er avhengig av at de finner olje og at det er balanse i produksjon og forbruk,noe som det er knyttet stor usikkerhet rundt.... Jeg er ikke enig i at fiske sektoren er overpriset. Tvert imot så vil verdien på selskapene stige 4-5% pr år fremover.
Headline
16.11.2018 kl 08:06 5531

pilsen, ro deg ned
Hvis du følger den stigende trenden siden mai/juni (6mnd) så er dette bunnivå og videre oppgang kan fortsette. Den stigende trenden gjelder også flere i samme sektor for akkurat samme periode. Slutter meg for øvrig til det Milk skriver. Mat er mat og det stiger alltid.
milk
16.11.2018 kl 09:57 5480

For å være litt mer spesifikk på LSG. Reduserer de kostnadene med 10% og får en volumøkning på 7-8 % vil verdiøkningen på selskapet bli på 14-16% i 2019. I tillegg kommer utbytte og påfølgende verdistigning på hvitfisk eksporten hovedsakelig til de Asiatiske landene.
Headline
21.11.2018 kl 07:17 5319

Lite som skjer uten at kursen går ned sammen med resten av markedet uansett sektor. Dette er selvfølgelig et resultat av bred frykt i markedet og gjenspeiler ikke den reelle verdien i selskaper basert på selskapenes tall og forventninger. Da er det godt å vite at de som sitter i LSG sitter i det beste selskapet i sektoren ifølge den internasjonale FAIRR rapporten https://ilaks.no/leroy-til-topps-pa-internasjonal-baerekraftsindeks/
Fra Bergensavisen 16/11
Redigert 21.11.2018 kl 07:20 Du må logge inn for å svare

Innlegget er slettet av Headline
milk
21.11.2018 kl 18:00 5195

LSG er det selskapet i sektoren med bredest interessefelt og som strekker seg over de fleste markeds gruppene,ikke minst innen foredling og eksport av hvitfisk. Jeg forventer mye av dette selskapet i fremtiden og jeg tror ikke jeg blir skuffet. FAIRR setter nå LSG over MHG. Det er intet mindre enn imponerende.....
milk
22.11.2018 kl 17:50 5048

Sånn kan det gå! Sikkert mange som skjelver i buksa nå.... Dere må bare lempe ut,LSG er snart konkurs. :-) Jeg har lagt inn en større kjøps ordre på 60 blank så nå har Dere muligheter til å bli kvitt en møkka aksje........
Headline
22.11.2018 kl 18:53 5027

Samme her, fikk lastet mere på 72,40 og snittet godt ned, takk skvettlapper?. Faktisk like rolig om den faller 3-4%
Det skal bli godt med laks til jul. ?

Headline
23.11.2018 kl 13:26 4916

Oppgang i lakseprisen er utsatt en uke.. neste fredag
Her er det viktig å sikre seg billige aksjer. Black Friday i LSG

Ingen grunn til at ikke aksjene blir billigere om 14 dager enn om en uke.

Da må vi nesten slutte å sise fisk

“En rykende fersk rapport fra EUs mattrygghetsorgan EFSA snur opp ned på alle kostholdsrådene om fisk vi har lært oss i Norge.

I Norge anbefales vi å spise to-tre fiskemåltider i uka, eller 1,3 kilo fet fisk ukentlig. Det til tross for at fet fisk, som laks, er den maten som inneholder mest miljøgifter. Jo mer av disse kjemiske forbindelsene vi får i oss, jo større risiko har vi for å bli syke.

EFSA har satt grenseverdien for tolerabelt ukentlig inntak av miljøgiftene dioksiner og dioksinliknende PCBer sju ganger lavere enn det norske helsemyndigheter har gjort til nå.

Skal vi ta det på alvor må vi kutte ned fiskemåltidene fra 1,3 kilo fet fisk til 185 gram i uka.

En person på 70 kilo har etter et laksemåltid på 185 gram nådd maksverdien av miljøgifter hun kan tåle, hvis hun ikke skal ha større risiko for å pådra seg helseskader senere i livet, ifølge rapporten.»

Altså det sunneste av det sunne har vi mennesker klart å ødelegge. Jeg kommer til å redusere mitt fiskeinntak betraktelig. Denne rapporten er ikke fra hvem som helst.

https://www.nrk.no/norge/rapport-om-miljogifter-i-fisk_-vi-rades-til-a-spise-sju-ganger-mer-enn-vi-har-godt-av-1.14304851
-Dëë-
23.11.2018 kl 22:01 4812

Lenge siden det har vært ett sutreinnlegg om fisk her. Var påtide. ? De dukker opp i ny og ne... Og glemmes like fort.
Reduser fiskeinntaket ditt du, mens salg av fisk setter nye rekorder for hvert kvartal. God helg. ?

Ja folk er sløve. Meg selv inkludert. Jeg har hatt masse innvendinger til oppdrettsindustrien, men det har først og fremst gått på miljøkonsekvenser.

Du kan fnyse av dette så mye du vil, men hvis myndighetene forandrer på anbefalingene sine burde næringen skjelve.

Ikke hjelper det å spise fet villfisk heller. Vi har rett og slett forgiftet havet.
Redigert 23.11.2018 kl 22:10 Du må logge inn for å svare

Slik kan det i værste fall gå:
Mot redusert produksjon av laks på Vestlandet
Oppdretterne på Vestlandet risikerer å måtte redusere produksjonen i laksemerdene med seks prosent neste år, om ikke miljøforholdene forbedres betydelig.

https://sysla.no/fisk/mot-redusert-produksjon-av-laks-pa-vestlandet/
milk
24.11.2018 kl 12:25 4723

Det er nok utviklingskonsesjonene som vil bidra til økt produksjon fremover. Det er jo også et mål i seg selv for å redusere kostnadene ved biologiske utfordringer.... Jeg registrerer også påstandene om mye miljøgift i oppdrettsfisk. Der har det skjedd mye de siste åra. Fôret er nå tilnærmelsesvis fritt for miljøgifter. Noen burde oppdatere sine kunnskaper før de går høyt på banen med uriktige påstander. Det er funnet mer gift i torsk fanget i Barentshavet enn i Norsk laks og ørret. Jo kortere tid fisken er i sjø,jo mindre tilgang på gift. Det er IKKE oppdrett som forårsaker gift i sjø.Det burde alle ha fått med seg nå!!! Norsk fisk er noe av det sunneste vi kan spise.

Påstanden at det er mer miljøgifter i torsk fra Barentshavet krever dolumentasjon. Vi snakker om fettløselige stoffer , og på torsk vil dette lagres i leveren. Men hvor mange spiser torskelever i store mengder!

Din påstand om at det er mer miljøgifter i villaks enn i
oppdrettslaks er korrekt. Imidlertid finnes det ingen gratis lunsj. Vegetabilsk fett fører til betydelig lavere konsentrasjon av sunne omega 3-fettsyrer og en vassen smak.

Og siden du er inne på torsk.

«Hvorfor ikke sammenligne for eksempel med torsk? Det er den fiskeretten som er det foretrukne produktet ved siden av oppdrettslaks på middagsbordene i dag, sier Hansen.

I denne sammenligningen kommer oppdrettslaksen fryktelig dårlig ut.»


https://www.nrk.no/sapmi/_-oppdrettslaks-har-mye-mer-miljogifter-i-seg-enn-flere-andre-matvarer-1.13441339


– NIFES har sjekket 50-60 forskjellige miljøgifter. Det er for eksempel 6,4 ganger høyere verdier av dioksider i oppdrettslaks enn i torsk. Og det var opp til 11 ganger større verdier av dioksidlignende PCB i oppdrettslaksen enn i villfanget torsk, opplyser Hansen.

– Torsk har veldig høyt nivå av miljøgifter i leveren og vi har mye data på våre nettsider på torsk, men som sagt var det villaksen vi manglet data på. Havforskningsinstituttet hadde et stort prosjekt for genetikkdatabase for villaks. Da ble NIFES spurt om vi ville ha tilgang til villaks og det er sjelden vi får en slik mulighet, opplyser Lundeby.

Så venter jeg på dokumentasjon på din bråkjekke påstand om at det er mer miljøgifter i torsk fra Barents enn i oppdrettslaks.
Redigert 24.11.2018 kl 18:00 Du må logge inn for å svare
milk
24.11.2018 kl 17:52 4710

Jeg har vert på HO i mange år,gud vet hvor mange;-) Dokumentasjonen ligger på en av mine tråder..... Jeg nevnte ikke villaks!! Følg med i svingene,ting skjer fort... "Fluefiskeren" Nyt ditt måltid med laks,enten den er kjøpt eller selvfisket. Personlig så anbefaler jeg lutefisk med bacon fra Norsk gris å en lille Aquavita ved siden. Til kaffen blir det hjemmebakt rundstykker med røkt laks og makjisild :-) God førjulshelg!

Men uansett er det en bløff. Hva gjør man ikke for å tjene penger.
milk
25.11.2018 kl 10:31 4583

Det blir nå brukt mer vegetabilsk fôr med påfølgende nedgang i uønskede stoffer. Verdiene er langt høyere i makrell,sild og kveite enn i laks!

Det er forsåvidt riktig, men det kommer på hvor gammel fisken er. F.eks. er det stor forskjell på store, gamle kveiter og unge individer. Miljøgiftene hoper seg opp i kroppen med årene som for vi mennesker. Og at det er mindre miljøgifter i laks nå enn før grunnet foret til fisken. Riktignok kreves enorme områdninger til dyrking av soya, men det er kankje enda værre å bruke marine organismer fordi man soper havet svart.

Det er imidlertid et problem, og det er selsagt at laksen inneholder mindre og mindre sunn omega-3, og at den ihvertfall etter min mening ikke smaker så godt lengre. Jeg tror rett og slett det er fornuftig for en del menneskef å redusere på inntaket av fet fisk som laks , makrell og kveite. Det er riktig at de to siste er verre enn laksen, men de aller fleste spiser mye mer laks. Det er fryktelig å tenke på at det ikke hadde vært noe problem hvis man ikke brukte havet som søppelkasse.

For min egen del vil jeg redusere lakseinntaket og spise mer hvitfisk istedet.
Redigert 25.11.2018 kl 12:34 Du må logge inn for å svare
milk
25.11.2018 kl 15:07 4520

Nå er jeg så gammel at jeg har sluttet å bekymre meg for sædkvaliteten ;-) Jeg vet om flere som burde spist uhorvelige mengder med kveite for å slippe at de sprer sine gener,men det er en annen historie..... Når det gjelder dokumentasjon på gift i torsk fra Barentshavet,så er det bare å google! Mr. Google svikter aldri :-)

Fisk som mat har gått kraftig tilbake i Norge. Kanskje ikke så rart da lagring i 10 dager selges som fersk fisk.

«Nordmenn spiser nesten sju kilo mindre fisk i året enn for ti år siden, viser en ny rapport fra Helsedirektoratet. Det bekymrer helsemyndighetene.
Det er særlig blant de yngre at fiskeinntaket er urovekkende lavt.

– Utviklingen vi ser, er ugunstig med tanke på helsen, sier divisjonsdirektør Linda Granlund i Helsedirektoratet. De anbefaler fisk til middag to til tre ganger i uken.

Tirsdag la Helsedirektoratet fram sin årlige rapport «Utviklingen i norsk kosthold». Den slår blant annet fast at et usunt kosthold er en av de største risikofaktorene for sykdom og tidlig død.

– Det å bytte én eller to kjøttmiddager i uken med fisk, vil gi store effekter for helsa, påpeker Granlund.

Men trass i det velkjente rådet har forbruket av fisk samlet falt fra drøyt 36,5 kilo per person i året i 2007 til 29,9 kilo i 2017.»

https://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/stadig-frre-spiser-fisk/3423563279.html
Redigert 27.11.2018 kl 13:15 Du må logge inn for å svare
milk
27.11.2018 kl 17:03 4303

Våre nye landsmenn er ikke akkurat fiskeelskere! Og de blir stadig flere. Vi burde bli dyktigere til å påpeke at oppdrettsfisken blir halalslaktet (bløgget). Da hadde forbruket vert på det normale :-)

He-he, milk. Skal gi deg litt rett mht halalslakt, men i muslimverden blir det vel ikke brukt bedøvelse før slakting, slik det skjer med laksen.

REDUSERT BIOMASSE I SJØEN VIL VEIE TUNGT PÅ PRISUTSIKTENE FREMOVER-

LAKS:BIOMASSEN -1 % VED UTGANGEN AV OKTOBER 2018 -SJØMAT NORGE
Oslo (TDN Direkt): Den stående laksebiomassen ved utgangen av oktober 2018 var 749.000 tonn, ned fra 724.000 samme periode året før, tilsvarende en nedgang på 1 prosent, ifølge tall fra Sjømat Norge torsdag.

2018-generasjonen var på 255.200 tonn ved utgangen av måneden, sammenlignet med 268.000 tonn for 2017-generasjonen samme måned året før. 2017-generasjonen utgjorde 487.000 tonn pr oktober 2018, mot 483.000 tonn for 2016-generasjonen året før.

Snittvekten for generasjonene 2017 og 2018 var henholdsvis 3,1 og 0,8 kilo pr oktober, mot henholdsvis 3,4 og 0,9 kilo for 2016 og 2017-generasjonene samme måned året før.

HB, finans@tdn.no

LAKS:(NY)NY RAPPORT OM LAKSELUS, BLIR VIKTIG FOR NESTE TRAFIKKLYS
(Oppdatert artikkel, første gang sendt klokken 07:58)

Oslo (TDN Direkt): Nærings- og fiskeridepartementet har mottatt en ny rapport om effekt av lakselus på villfisk. Rapporten vil være viktig når departementet neste år skal bestemme hvilke områder av landet som får lov til å øke produksjonen av laks gjennom det såkalte trafikklyssystemet.

Det går frem av en melding fra departementet torsdag.

Rapporten viser at risikoen for at villaks dør på grunn av lakselus er lavere i noen områder, men andre steder fremdeles sliter.

-Det er tegn til at utviklingen går riktig vei. Mye tyder på at innsatsen oppdretterne gjør for å redusere luseproblemet virker. I tillegg hadde vi en kald vinter, som kan ha ført til mindre lakselus. Men vi har uansett en lang vei å gå, og her må oppdretterne bare fortsette å jobbe målrettet, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik i meldingen.

Neste år kommer det en ny vurdering, hvor lusesituasjonen for 2018 og 2019 vil bli sett i sammenheng.

-Rapportene fra begge år vil være viktige når vi neste år skal bestemme hvilke områder som får lov til å øke produksjonen av laks, og hvilke områder som må kutte, sier Nesvik videre.

Av rapporten går det frem at en foreløpig vurdering indikerer at ett område er rødt (høy risiko), fire områder er gule (moderat risiko) og resten er grønne (lav risiko) med hensyn til fargeleggingen i neste års trafikklyssystem.

Rødt lys innebærer reduksjon i maksimal tillat biomasse (MTB), gult lys betyr uendret MTB, mens det i de grønne områdene vil tillates MTB-vekst.

Området der det nå indikeres rødt lys er område 3, Karmøy-Sotra. Dette var også rødt i departementets beslutning 30. oktober 2017.

Videre vurderes området Nordhordland til Stadt (område 4) nå til gult, sammenlignet med tidligere rødt.

Andre endringer omfatter at området Nordmøre - Sør-Trøndelag (område 6) nå indikeres grønt mot tidligere gult og at området Nord-Trøndelag med Bindal (område 7) indikeres gult mot tidligere grønt.

Pareto Securities skriver at Marine Harvest har produksjon i område 4, 6 og 7, Lerøy Seafood i 4 og 6 og Salmar i 6 og 7.

"Alt i alt burde det reduserte/økte vekstpotensialet i område 7 og 4 nulle hverandre ut, mens grønt lys i område 6 burde gi rundt 0,5 prosent økt norsk kapasitet for vekst", skriver meglerhuset i en oppdatering.

HB, finans@tdn.no
milk
30.11.2018 kl 17:25 4045

Grei sammenfatning av situasjonen dette "guru 2007" Men nå kommer rykket! Håper du fikk kjøpt litt :-) Jeg er ferdig lastet å har ikke midler nå før jul til å kjøpe mer. Uansett så blir det laks i alle varianter i julegaver til familien :-)

Hvor svømmer laksen i 2019?
Det er få sektorer som har hatt like sterk utvikling som laksesektoren. Kan himmelferden fortsette?
https://e24.no/kommentarer/laks/kommentar-hvor-svoemmer-laksen-i-2019/24508636
milk
06.12.2018 kl 06:13 3759

Sektoren vil og kan ikke stige like mye som den har gjort de siste åra,så realistisk må man være! Personlig så tror jeg på en økning i verdien på LSG på ca 14% og et greit utbytte,bedre enn bankrenten. Jeg ser derfor ingen grunn til å gå ut av sektoren.
milk
06.12.2018 kl 18:59 3673

Å hutte tu å engler daler ned i skjul...... Jaggu fikk vi se LSG på 60 tallet! Men nå er bildet litt mer kompleks enn jeg hadde forutsett. En kineser er arrestert i USA og setter handelskrigen i en ny og uventet posisjon. Settes Huawei skrotten fri,er vi på skinner igjen ;-)

Innkommet 07.12.2018 15:04

OSLO, Dec 7 (Reuters) - Norwegian salmon farmers face
greater than usual uncertainty over export prices for the next
week, as the traditional pre-Christmas surge has failed to
materialise, industry sources told Reuters.
One producer and one exporter both expected stable or
slightly rising prices in a range of 55-58 crowns per kilo on
average for Oslo delivery, compared to 55-56 crowns this week,
while a second exporter predicted a drop to 52-53 crowns.
Next week is traditionally among the busiest of the year,
although exporters have for months warned that buyers have
warehoused frozen fish to help prevent a year-end spike.
Planned demonstrations in France were also a concern.
"The unrest in France could cause a problem for transporting
the fish. This could also affect Spain and Portugal. Maybe
that's why someone are a bit pessimistic," said the salmon
producer, who declined to be named.
In the forward market, prices for all contracts up to 2020
-- except for the third-quarter 2019 contract -- were quoted
above 60 crowns per kilo, though most contracts were dropping.
The highest price was for the second quarter 2019 contract,
which stood at 65.20 crowns per kilo, down 0.3 crowns from the
previous week.

(Reporting by Ole Petter Skonnord, editing by Terje Solsvik)
milk
07.12.2018 kl 15:50 3553

This looks good to me :-)

Lerøy med oppdrett i grønne soner og hvitfisk skulle ligge godt an fremover.

– Kina-toget går fra norsk laks
Norsk sjømateksport øker i verdi, men synker i volum. Sjømatrådet er spesielt sultne på Kina, som ser ut til å ha fått en ny laksevenn i Chile.
https://e24.no/makro-og-politikk/laks/sjoematraadet-kina-toget-gaar-fra-norsk-laks/24510078
Bingo123
11.12.2018 kl 16:10 3165

Virker som det stopper opp litt her. Gått for mye over en periode ?

Hvorfor har LSG fallt så mye?

Under 30-dages gjennemsnit. RSI o.40.