OKEA - VEKSTMASKIN💰🤑🤑🤑

bluesky2023
OKEA 05.02.2023 kl 16:23 293938

https://www.finansavisen.no/energi/2023/02/03/7982593/arctic-analytiker-daniel-stenslet-spar-dramatisk-utbyttehopp-i-okea

Stoler man imidlertid på analytikernes beregninger, finnes det lyspunkt. Analytiker Daniel Stenslet i Arctic Securities mener nemlig at prisingen av Okea nå er meget attraktiv.
Han spår at Okea vil generere en kontantstrøm som vil overstige hele dagens markedsverdi på 3,3 milliarder kroner innen 2025.
Analytikeren ser rom for høyere utbytter fremover. Okea-styret foreslo å utbetale et utbytte på 1 krone pr. aksje i første kvartal i år.
– Om selskapet kun velger å fokusere på eksisterende portefølje, kan utbyttenivået settes opp dramatisk om ett til to år, sier han.
Redigert 16.01.2024 kl 11:43 Du må logge inn for å svare
ErikNordnet
25.01.2024 kl 22:21 8097

Takk, blir intressant å se om oljeprisen kan trekke OKEA oppover..
Slettet bruker
25.01.2024 kl 22:26 8243

Du har ikke vurdert å trade overkant 300 og underkant 300? Bølgen mener jeg har gått i det siktet rundt 20 ganger. Gode penger å ta med seg.
MortenRT
26.01.2024 kl 08:00 8187

Takk for gode betraktininger Gunnarius, og at du tar deg tid til å skrive de.
Er spennende å lese og tenke over potensielle muligheter, og det høres ut som om du har veldig god oversikt over Okea.
Har du andre selskap du følger?
gunnarius
26.01.2024 kl 11:10 8103

Takk selv MortenRT.

For de av dere som leser mine innlegg, vil det kanskje også være interessant at jeg sier noe om egen track record innen O&G aksjer.

Min ulempe, er jeg blitt fortalt, at jeg ser mulighetene alt for tidlig. Dvs. jeg er elendig med timing inngang. Potensialet blinkes raskt ut, men ofte henger da bjellesauene og analytikerne et stykke etter min egen vurdering. Har ikke gjort noen kule innen O&G aksjer, men alltid landet på beina med en ledig kapital som kan settes på prøve. Faktisk er det utbyttene i OKEA som brakte grei balanse i den tiden jeg holdt på med BWE-

Etter at jeg gikk all in i OKEA for litt siden på høsten i fjor, har det gått bratt nedover bakke. Jeg stiller meg på linje med Teodor. Markedet og analytikerne trekker OKEAs aksjekurs alt for mye ned. Man synes glemme at Statfjord avalen vil gi god cash flow og kommer i tillegg til øvrige assets til OKEA. Sistnevnte tar heller ikke hensyn til Q4 vs. produksjon. Presentasjonen vil vise hva jeg mener.

Kunne skrevet mye om OKEA, om fortid og fremtid. Skal fatte meg i korthet og setter opp noen stikkord som understøtter mitt syn og hvorfor OKEA er det riktige for min del:

- Statfjord avtalen vil generere god cash flow med dagens O&G priser og en produksjon på 12.000-13.000 boepd i 2024
OPEX ~18 USD/boe(2023-2026) CAPEX 19 USD/boe (2023-2026) og ~1 year payback time from effective date. Tall hentet fra prospektet meldt deal.

- Statfjord avtalen har allerede medført ca. USD 135 mill. til fratrekk i opprinnelig kjøpssum på USD 220. mill • The majority of the purchasing price, based on current forward prices, will be covered by cash flows generated by the assets prior to completion.

- Kun USD 60 mill gjenstår før OKEA har betalt for Statfjord kjøpet. I tillegg kommer skatt for 2023.

- Noe usikkerhet - reservene og produksjon på Statfjord kan slå begge veier, men sannsynligvis opprettholdes et gjennomgående positivt syn og reelle verider. RNB 2024 kom meget skjevt ut og sier mest om ultrakort tidshorisiont, ettersom det skal bores totalt ca. 100 brønner hen mot 2040.

- OKEA har lånekapasitet til å påta seg mer gjeld. Har kun bond OKEA04. Hadde tidligere to bond og tidvis høyere gjeld.

- God kontantposisjon, men tappes nok en del pga. Statfjord oppgjør.

- Har tro på mer innen M&A i 2024.

- At OKEA vurderer og har kontaktet VAR ifm. deres andel i Statfjord, må påregnes. Man vet rimeligvis ikke det endelige utfallet. men skulle det bli at OKEA og VAR bytter assets innbyrdes eller OKEA kjøper av VAR, vil OKEA aksjen fremstå i et helt annet lys. En klokkeklar game changer for OKEA, med ca. 50% i prod. fra Statfjord og resten fra egne assets.

- OKEA må være obs innskjerpede og kommende miljø og klima krav. Elektrisitet fra land er en sak - CO2 fotavtrykket må ned. Flere av OKEA assets er overmodne og miløbevegelsen mener noen bør utfases. I tillegg må OKEA, som selskapet tydeligvis er klar over, vil decommissioning plattformer/installasjoner bli en fremtidig kostnad. OKEA vil ikke få noen kostnad med decommissioning av Statfjord A i 2027, men dette tror jeg er et at de kinkige spørsmålene vs. VAR - gitt det virkelig er kontakt mellom partene.

- Fornuftig ratio olje vs. gass. Med basis Q3 2023, ca. 76% olje og 24% gass. Dvs. Gjøa med >70% gass kan med fordel inngå i en byttehandel med VAR. Jeg tror gassprisen blir vedvarende lav fremover, så gassandel må ikke bestrebes være for høy. Dette sagt, bra at OKEA har mix med olje og gass. For innen dette segmentet kan alltid det uventede skje.

- Mestret OKEA å betale utbytte med NOK 1 per Q i fjor, er neppe dette forholdet vesentlig endret per i dag. Med Statfjord deal vil det tilkomme utbyttekapasitet ca. NOK 0.50 - indikativt nevnt. Dvs. ved den tid OKEA åpner for utbytte, blir dette trolig høyere enn NOK 1.

OKEA er ikke der nå at bond kan avvikles. Men på sikt og gitt OKEA forsøker på å optimalisere egne assets ved byttehandel etc., kan kontantstrømmen bli så stor at selskapet ikke lenger er beroende på bond OKEA04. Liker ikke bond og høye renter ~10%. Skjønner ikke hvorfor OKEA heller anvender f.eks. RBL?

Skulle det ikke bli mer Statfjord på OKEA håper jeg iallefall at det blir noe mer uorganisk. Så får gjeldsgraden heller for en periode øke, men dette takler OKEA.

Du spør om andre selskap jeg følger. Følger flere, men utover OKEA ville jeg ha satset på VAR. Imidlertid skeptisk til at Neptun deal tilfører 62% gass for deres assets. Greit at VAR er oljetung, men jeg tror gass og lav gasspris kan få negativ impact VARs inntjening og uttbyttekapasitet. PEN fremstår som en god kandidat, men her er fremdeles ikke el- pumpene (ESP) brakt i orden og operatør BWE vet ikke årsaken. Dvs. det kan trøble videre på Dussafu og da vil PEN lide med høy andel olje samlet sett fra Gabon. BWE tror jeg dessverre det er game over. BW Gruppen sluker selskapet og tar BWE av børs.

Er som sagt all in i OKEA innen O&G. Ellers er mitt hovedanliggende Schibsted.
Redigert 26.01.2024 kl 11:53 Du må logge inn for å svare
Tm3P
26.01.2024 kl 22:09 7885

Spesielt at Okea ikke har reagert mer på stigningen i oljeprisen. Okea er vel aksjen på Oslo børs som er mest sensitiv til oljeprisen mtp relativt høye produksjonskostnader og veldig høy nåværende produksjon relativt til reserver.

Mulig folk venter til bedre oversikt rundt Statfjord, og når vi får det kan det fort bli trangt i døren :)
Redigert 26.01.2024 kl 22:10 Du må logge inn for å svare
Tm3P
26.01.2024 kl 22:19 7859

Med et nesten fullt ut nedskrevet Statfjord kjøp så tenker jeg 2024 vil bli et ganske så bra år (mildt sagt) resultatmessig for Okea hvis oljeprisen holder seg over 80.
gunnarius
27.01.2024 kl 15:14 7591

Har nevnt det tidligere - risiko i Midtøsten er langt høyere enn hva oljeprisen indikerer. Hadde dette vært for noen år siden, ville olja vært over $100. Med en tanker i brann, ser det ut til at markedet våkner og innser hva som kan skje om vannveiene blir enda mer utrygg.

Aramco sa nylig at Rødehavet og seiling her er "manageable". Hva skjer om også saudiene innser at Rødehavet bør unngås? Det har ikke akkurat vært noe vennlig samkvem tidligere mellom Houthiene og Saudi Arabia.

Jeg har sagt - gitt markedet innser at det virkelig blir et OPEC+ kutt på samlet 2.2 mill. fat fra januar og markedet verifiserer dette, vil oljeprisen bli satt under tiltakende press.

Hvorvidt markedet tror på Novak, gjenstår å se:

MOSCOW, Jan 27 (Reuters) - Russia has reached oil and oil products voluntary exports cuts of 500,000 barrels per day in January, Deputy Prime Minister Alexander Novak said on Saturday, adding that the global oil market is balanced.

https://uk.marketscreener.com/news/latest/Russia-has-reached-oil-and-fuel-exports-cuts-of-500-000-bpd-Novak-45826674/#:~:text=MOSCOW%2C%20Jan%2027%20(Reuters),global%20oil%20market%20is%20balanced

Har vanskelig for å se at oljeprisen kan unngå slikt press fra to fronter. Først det frivillige OPEC+ (inkl. saudiene) kuttet på 2.2 mill. fat per dag fra januar. Deretter hva som foregår i Midtøsten og Rødehavet. Houthiene har offisielt uttalt at også Hormuzstredet inngår i "angrepssonen". Faktisk gjelder dette også for Suezkanalen. Foreløpig er det Rødehavet som er hovedarena.

Videre kommer det gode økonomiske vibber fra USA. Også i Europa ser det ut til å lysne - industrien ser ut til å våkne fra dvalen. Kan like at gass - på lave prisnivåer - tar markedsandel fra kull, bra.

Kort oppsummert:

OKEA ligger godt rigget for sin produksjon på ~40.000 boepd. Fordelt på ca. 30.000 boepd med olje/NGL og 10.000 boepd med gass.

OKEA´s kontantstrøm for 2024, kommer høyst sannsynlig til å slå alle tidligere rekorder for selskapet. De eneste som ikke skjønner dette er analytikerne og markedet. Med unntak av Teodor da.

Nedturen for aksjonærene har mildt sagt vært for voldsom, men for - hvor lenge?
Redigert 27.01.2024 kl 15:35 Du må logge inn for å svare
gunnarius
29.01.2024 kl 12:57 7118

Det er ikke et must fra min side at OKEA for enhver pris kjøper/bytter til seg VAR´s eierandel i Statfjord-området. Kommer OKEA til et knallgodt kjøp, så kjøpes av VAR. Det viktigste må være at OKEA anskaffer assets som på best mulig måte gir god match mot de øvrige assets til selskapet, samt gir god verdiskaping. Dette innebærer, så lenge OKEA evner å øke produksjon og forvalte kapital på en best mulig måte, må det bli opp til selskapet å vurdere kjøp og timing.

OKEA har 24% eierandel i Statfjord C og 14% i Statfjord Øst.

Litt fakta om Equinor FLX prosjektet - gasslift og boring av 5 in-fill brønner.

"Opprinnelig tilstedeværende oljevolum i Statfjord Øst er 410 millioner fat olje. Dagens utvinningsgrad er på 58 prosent. Forventet utvinningsgrad er nå, som et resultat av dette prosjektet, økt til 63 prosent.

Investering økt fra 3 til 3,5 milliarder kroner grunnet en ekstra brønn og økt produksjon

Investeringsbeslutning august 2020

Ferdigstillelse i utgangen av 2023

Prosjektet vil øke reservene med 26 millioner fat oljeekvivalenter

Prosjektet har installert en rørledning ut fra Statfjord C til Statfjord Øst – der blir det boret fem nye brønner (sidesteg) med gassløft og nye ventiltrær. På Statfjord C er det gjort modifikasjoner for å levere gassløft og for å bedre mottak av den økte produksjonen. Statfjord Øst er bygget ut med havbunnsinstallasjoner som inkluderer tre bunnrammer. Feltet ligger fem kilometer nordøst for Statfjord C. Produksjonen startet i 1994." Sitat slutt.

Det er fakta som Equinor her oppgir som man må måle mot hva OKEA melder ifm. Q4 og guiding vedr. Stafjord Øst og RNB2024, pluss alt annet . Ettersom OKEA angir at USD 60 mill. er gjenstående ifm. kjøpssummen på USD 220 mill, får samtidig OKEA sin rettmessige andel og eierskap i dette prosjektet til 3.5 mrd. Dvs. 5 in-fill brønner m/gasslift, 5 km. rørledning, ventiltrær etc.

Kan være VAR vil ha betalt for slik investering - gitt OKEA skulle vurdere å overta.

Blir interessant å se hvordan OKEA tenker seg at selskapet skal vokse videre. Vi vet at Gjøa området vil stå sentralt for VAR i fortsettelsen, etter at Neptun´s assets er kjøpt. Samtidig står også Gjøa området som viktig for OKEA: Mye markedet forventer vil bli avklart ifm. Q4 presentasjonen.

Mener fremdeles at eierandelen til VAR i Statfjord må vurderes av OKEA. Videre uorganisk veskt for OKEA? Sannsynligvis..
Redigert 29.01.2024 kl 13:01 Du må logge inn for å svare
Bolster
29.01.2024 kl 13:06 7096

Hva med sval energi? Kanskje for stort for OKEA?
tirawen
30.01.2024 kl 16:56 6673

Olja stiger bra nå etter børsslutt - kan OKEA følge etter i morgen? Fin omsetning i dag.
Patron72
30.01.2024 kl 16:58 6693

Ser frem til trading update. Forhåpentligvis kommer den på torsdag.
Tm3P
30.01.2024 kl 17:01 6756

Bevegelsen i oljeprisen blir nesten litt uvesentlig nå rett før avklaringen rundt Statfjord. Betalingen av de $60m var utsatt til slutten av januar, så kanskje vi får noen svar på hvordan det ble med den enten i morgen eller i trading updaten på torsdag.

Tenker aksjen vil få seg en god boost når det ikke lenger er noen usikkerhet rundt Statfjord og investorene får en god oversikt der de kan regne på hvor billig Okea faktisk er nå.
tirawen
30.01.2024 kl 17:04 6838

Takker for oppdateringen ;) Da er det bare å vente spent å se
ErikNordnet
31.01.2024 kl 12:17 6433

Beklager at jeg skrev feil dato for trading update.
Uansett, i morgen blir det fint med en oppdatering.
gunnarius
31.01.2024 kl 13:30 6335

Alle vet at ved den tid det kommer negative nyheter om en aksje, tar det ikke lang tid før traderne hiver seg på til krampa tar dem. Så også for OKEA. Øretrillingen synes i dag å være med lavere volum enn tidligere.

Ser av følgende artikkel:

https://www.finansavisen.no/finans/2024/01/31/8082141/analytikerne-er-uenige-om-veien-videre-for-okea-aksjen?internal_source=sistenytt

"Hold! - Analytiker Vidar Lyngvær i Danske Bank har en hold-anbefaling på Okea med kursmål 40."

Da har Danske Bank NOK 40 og SB1M med NOK 50 (min komm. - skal vel være NOK45) - enormt avvik vs. Arctic og DnB. Nå får vi hva analytikerne mener etter Q4 presentasjonen.

Set at FA er opptatt med å forklare grusing i aksjekurs. Det letes etter svakheter med forretningsmodell etc. Uten tvil er det forhold og krav som OKEA må være helt bevisst på når slike modne felt eller eierandeler kjøpes. Da tenker jeg i første omgang - hva skjer etter levetid og decommissioning. Eldre felt kan være befengt med etterlatenskaper fra gyldne tider og normal slitasje - og dette kan bli kostbart.

I stedet for å trekke frem hva som ikke er bra - det finnes da vitterlig eiendeler til OKEA som drives meget bra. Ta f.eks. Draugen, Brage og Hasselmus, hvor OKEA har operatøransvaret. I dette legger jeg, at OKEA nå har bevist at selskapet er å regne med videre på norsk sokkel og at myndighetene har tatt ad notam selskapets drift og ansvar.

Det blir for spinkelt å angripe Statfjord avtalen primært basert på RNB 2024. Dette har vi snakket mye om tidligere. Ja, OKEA nedskriver og mener at det sannsynligvis foreligger 10-15% mindre reserver/antatt enn tidligere langt til grunn. Men behøver et slikt anslag - og selskapet antyder at dette stort sett dreier seg om kortsiktig virkning - nødvendigvis vil vise seg som en mal - ved den tid de øvrige 100 brønnene skal bores.

Uten tvil har OKEA allerede erfart at Statfjord Øst brønnene neppe vil produsere så mye som antatt. Dette er et forhold som egentlig ikke får alt for store konsekvenser rent kostnadsmessig, ettersom dette ligger innbakt i deal med Equinor. Kjøpsbeløpet på USD 220 mill. blir rimeligvis ikke like lukrativ, men angår i alt vesentlig nær fremtid, dvs. 2024/2024.

Markedet må se lenger enn egen nesetipp. La nå OKEA få presentere Statfjord modellen og guiding. La oss se hva Q1 sier senere i april. I hvilken grad påvirker cash flow med ~12.000 boe per dag resultatet?

Ikke minst, hva kan markedet forvente av produksjon for Q4 2023 fra egne assets?

CEO Liknes kler rollen som gallionsfigur og mer enn det. Han kommer trolig til å fronte OKEA på en god måte i media ifm. Q4.

Hva jeg forventer av OKEA i fortsettelsen. Statfjord deal må utbrettes så betydelig at markedet ikke sitter tilbake med ubesvarte spørsmål. Videre må OKEA guide produksjon som markedet innser vil skape meget god cash flow, som ikke kan ignoreres av markedet.

Det er nå på tide at eventuell svakhet ved modell og vann under broene anses som - den gang. Vel og merke om OKEA evner å begrunne det positive med konkrete tall og resultat.

Også uten tvil - OKEA har tapt tillit. Dette vil ta tid å reparere og bygge ny forsterket tillit. Dette gjøres best ved å levere varene og det er dette jeg satser på at OKEA vil gjøre. Dvs. mer innen M&A, kanskje innen Q1.

Q4 kommer til å få en fryktelig bunnlinje, ref. nedskrivningen. Markedet må ikke glemme å se på hva resultatet ville ha vært uten impairment Statfjord deal.

Redigert 31.01.2024 kl 13:45 Du må logge inn for å svare
gunnarius
31.01.2024 kl 13:54 6290

Spanderer et innlegg på hva som kun er min personlige mening.

Basert på råkjøring i aksjekurs på moderat volum, er min påstand at aksjen har blitt gjenstand for aggressiv shorting. Ha i mente at Finanstilsynets short-register kun fanger opp:

The table below displays the sum of current open short positions that are larger or equal to 0,5%. Any short position that are below this threshold is not included in any of the numbers presented here.

https://ssr.finanstilsynet.no/

Basert på reltaivt lavt volum i handelen, er det fullt mulig å styre aksjekursen til OKEA, uten å benytte for mange aksjer. Dersom det er et snev av realisme i min påstand, bør volumet opp og ditto for aksjekurs.
Redigert 31.01.2024 kl 13:55 Du må logge inn for å svare
trodlet
31.01.2024 kl 14:53 6194

Jeg vet ikke om shorting har forekommet i OKEA i denne perioden. Det ville jo ikke vært rart om stadig flere, enten vil eller må, selge etter et så dramatisk fall i kursen. Bevegelsene blir gjerne kraftigere ved lavt volum, men som har lite substans. Fall på lavt volum, som vi har sett flere dager, blir ofte fort hentet inn igjen når vi først er på vei opp.
Jeg vil anta at vi ila en uke vil se en endring i handelen. Jeg tror vi ganske raskt er tilbake til 27,- og stiger forholdsvis fint videre til 30,-
Okea tjener penger, og da kommer også kursen etter hvert.
Lykke til. Mvh trodlet
Rek2
31.01.2024 kl 15:07 6166

Jeg er vel enig med deg.og SP1 i at OKEA er shortet for langt ned
Derimot har jeg personlig kjøpt meg opp.(ligg sannelig på top 30)
Og tror på en rebounce når vi begynner et nytt år...
Rek2
31.01.2024 kl 15:18 6150

Selger du dine på 30kr? Trodlet
trodlet
31.01.2024 kl 16:15 6062

Nei, jeg har ingen planer om å selge. Da må kursen i så fall gå mye høyere
gunnarius
31.01.2024 kl 21:41 5947

Melding i kveld om at VARs godkjenning ifm. kjøp av Neptune assets er endelig godkjent.

Ikke nødvendigvis, men kan skje. Tydelig at VAR optimaliserer egne assets, hubs og strategi. Kan således bli til at VAR selger de assets som ikke passer inn i hubs eller strategi, slik som med salg av Brage andelen.

Trekker ut essensen av hva jeg ser kan bli relevant senere for OKEA og mulig kjøp/swap. Ettersom VARs deal med Neptune er closed, kan i ettertid kanskje noe skje.

· Strong hub strategy alignment across the Neptune Norway portfolio with
increased presence and ownership in the Njord, Fram and Gjøa areas. Attractive
pipeline of early phase projects including Dugong, Fram Sør, Ofelia, Calypso and
numerous infrastructure-led exploration opportunities around existing hubs

Vår Energi will host a Capital Markets Update on the 13 March 2024 to give an
update on the Company's strategy for growth and value creation and plans for
delivering on the long-term goals as a combined company.
Redigert 31.01.2024 kl 21:42 Du må logge inn for å svare
desirata
01.02.2024 kl 03:24 5759

Vekstmaskin? men aksjekursen er halvert.

Iom usikker oljepris dette året, vil oljeaksjene holdes nede. Vil tro en inngang 3de kvartal er bedre.

Meantime kan en heller sitte i tank eller andre shipping aksjer. Like gode eller bedre utbytter der.
Winter is Here
01.02.2024 kl 07:02 5704

OKEA fourth quarter 2023 trading update
(Trondheim, 1 February 2024) OKEA ASA (OSE: OKEA) will publish its financial
report for the fourth quarter of 2023 on Thursday 8 February at 06:00 (CET).
This trading update is provided to summarise production and sales volumes and
related topics and updates for the quarter.

(Amounts in parentheses refer to previous quarter)

Fourth quarter 2023 production and sales

Unit Q4 2023*** Q3 2023*** FY 2023***
Total operating MNOK 2,118 2,105 8,885
income
Realised liquids USD/boe* 83.4 89.0 80.1
price
Realised gas price USD/boe* 74.6 61.9 82.2
Net production Boepd 30,082 23,710 24,586
Net production - Boepd 22,742 18,012 18,507
liquids
Net production - Boepd 7,340 5,698 6,078
gas
Third-party volumes Boepd 292 210 567
available for sale
Over/underlift/inven Boepd -4,739 2,769 3,070
tory adjustments
Net sold volume** Boepd 25,635 26,689 28,224
Net sold volumes - Boepd 17,656 20,465 21,701
liquids
Net sold volumes - Boepd 7,979 6,224 6,522
gas**
Unit Q4 2023 Q3 2023 FY 2023
Cash and cash MNOK 2,301 2,346 2,301
equivalents
Interest bearing MNOK 1,246 1,300 1,246
bond

* Boe - barrels of oil equivalents

** Includes received compensation volumes from Duva and Nova (tie-in to
Gjøa)

*** Volumes and key figures relating to the income statement do not
include contributions from Statfjord prior to closing on 29 December 2023

Quarterly production highlights

Record high production of 30.1 (23.7) kboepd in the quarter largely due to
strong performance from operated assets. Production at Draugen increased by 50%
compared to previous quarter mainly driven by Hasselmus and high production
availability. Production at Brage increased by 41% due to continued good
performance from the Talisker East well and new wells brought on stream.
Production at Yme also increased following a successful recompletion of a
production well and production at Gjøa, Ivar Aasen and Nova were stable
throughout the quarter.

Production from Statfjord in 2023 was not included in OKEA's key figures or
income statement prior to closing on 29 December 2023. Statfjord produced 10.8
kboepd net to OKEA in 2023, resulting in a total production for OKEA's portfolio
of 35.4 kboepd.

Goodwill impairment relating to the Statfjord transaction

As detailed in the press release published on 29 December 2023, updated
projections from the Statfjord license indicated a downward revision of volumes
combined with an increase in cost. The reduction in volumes was mainly due to
production regularity and well performance and most significant in the near
term. An impairment charge for ordinary goodwill in the range of NOK 1,300-1,450
million will be recognised in the financial statements for the quarter. As a
goodwill impairment, the impact will be the same before and after tax.

Impairment of the Yme asset
As Yme is carried at fair value, any adjustments to asset performance and/or
macro assumptions result in impairments or reversal of previous impairments.
Mainly due to reduced forward prices for crude oil during the quarter, estimated
impairment charge on the Yme asset amounts to NOK 450 - 550 million (NOK 100 -
120 million after tax).
Redigert 01.02.2024 kl 07:02 Du må logge inn for å svare
ErikNordnet
01.02.2024 kl 07:54 5636

Får analytikern i DNB sparken nå? han trodde 22000 fat per dag i q4.
ErikNordnet
01.02.2024 kl 07:58 5629

Okea med rekordhøy produksjon

Jonas Hagmansen

Oljeselskapet produserte 30.082 oljeekvivalenter per dag i fjerde kvartal. Det er et hopp fra 23.710 fat kvartalet før.

- Rekordhøy produksjon, skriver Okea i en melding.

Driftsinntektene steg marginalt til 2,12 milliarder kroner for kvartalet fra 2,11 milliarder i tredje kvartal (grunnet lavere olje og gaspris)
Redigert 01.02.2024 kl 08:00 Du må logge inn for å svare
gunnarius
01.02.2024 kl 08:36 5450

Med produksjon opp fra 23.7 kboepd i Q3 til 30.1 kboepd i Q4, er virkelig imponerende.

Når det gjelder driftsinntektene, må dette også ses i lys av hvor mye av totalproduksjon som virkelig ble solgt i Q4. Se nærmere tall i update.

Cash and cash equivalents for Q4 er MNOK 2,301. Omtrent det samme som for Q3.

Interest bearing bond er ned fra MNOK 1.300 i Q33 til MNOK 1,246 i Q4.

Production from Statfjord in 2023 was not included in OKEA's key figures or
income statement prior to closing on 29 December 2023. Statfjord produced 10.8
kboepd net to OKEA in 2023.

Vanskelig å vite eksakt hva OKEA ser for seg av økning for 2024 ifm. Statfjord avtalen. men ramp-up blir det.

Etter å ha lest Longboat Energy sin ferske melding i dag, kan Statfjord avtalen bli bra for OKEA:

1 February 2024

Longboat Energy plc

("Longboat Energy", the "Company" or "Longboat")

Completion of Statfjord Satellites Acquisition in Norway

Longboat Energy, an emerging full-cycle E&P company with activities in Norway and Malaysia, is pleased to announce the completion of the acquisition of a 4.80% unitised interest in the Statfjord Øst Unit and a 4.32% unitised interest in the Sygna Unit (together, the "Statfjord Satellites") by its Norwegian joint venture Longboat JAPEX Norge AS ("Longboat JAPEX" or the "Joint Venture").

Production from the Statfjord Satellites averaged net 254 boepd in 2023 and is currently at net 370 boepd from Statfjord Øst and Sygna. Drilling operations have been completed and the operator, Equinor, is currently in the process of commissioning the remaining new wells in Statfjord Øst which are expected to be brought on stream during the coming months.

Longboat anticipates a significant increase in production during the first quarter of 2024 and production guidance will be provided following the ramp-up of the new production wells.

Helge Hammer, Chief Executive of Longboat, commented:

"We are pleased to have reached completion of our first production acquisition in Norway. Albeit a relatively small acquisition, it is an important step and the Statfjord Satellites are long-life assets and have just undergone a significant infill drilling and redevelopment project..

For mer:

https://polaris.brighterir.com/public/longboat_energy/news/rns/story/xopzd9r

Er Statfjord Øst og Sygna bra for Longboat, er det endra bedre for OKEA med mye større eierandel.
Redigert 01.02.2024 kl 08:43 Du må logge inn for å svare
Ruter8
01.02.2024 kl 09:21 5284

Arctic:


OKEA: IMPRESSIVE PRODUCTION GROWTH
1) OKEA produced 30,082 boepd in Q4 (+25% vs. ARCe), up from 23,710 in Q3 (+27% q/q). This leaves its FY’23 production at 24,586 boepd, above the high end of its revised guidance (23,000 – 24,000 boepd). The impressive development in Q4 was driven by strong performance from operated assets (new wells brought on stream and high uptime in general)
2) As expected OKEA, had an underlift in the quarter (4.7 kboepd vs. ARCe 4.0 kboepd). Realised prices for oil and gas were 83.4 and 74.6 USD/boe
3) Mainly due to the production beat, OKEA’s Q4 operating income ended up at NOK 2,118m (+43% vs. ARCe). OKEA’s cash position at year-end amounted to NOK 2.3bn, well above ARCe (NOK 1.9bn)
4) Impairment on Statfjord narrowed from NOK 1.1 – 1.6bn to NOK 1.30 – 1.45bn. Furthermore, the company expects to incur a pre-tax impairment of NOK 450 – 550m related to Yme, due to reduced forward prices for oil during the quarter
5) Statfjord was not included in OKEA’s production figures for 2023. Net to OKEA, Statfjord produced 10.8 kboepd in 2023, marginally below the latest production guidance provided in October (11 -12 kboepd)
6) Today’s update serves as a positive datapoint with regards to OKEA’s operational capabilities. Reassuring to see the positive development on operated assets such as Draugen and Brage. This also increases the likelihood of positive revisions to its prod. guidance for 2024, which will be released with the full Q4 report next Thursday
Tm3P
01.02.2024 kl 09:30 5246

Ja det at det går så bra på Brage og Draugen der de faktisk er operatør burde jo telle veldig positivt for selskapet. Bare å sitte rolig her tenker jeg.
Redigert 01.02.2024 kl 09:30 Du må logge inn for å svare
kokkohill
01.02.2024 kl 09:32 5244

Tjener inn markedsverdien hver 4. måned 👍😂
ikik
01.02.2024 kl 09:47 5182

Imponerende utvikling synes nå jeg av Okea,men rart hvor mye det skal selges ned...hvem har intr av det?er det short i Okea?burde kommet seg over 30 i en fart egentlig...
gunnarius
01.02.2024 kl 10:24 5082

Selv om Longboat er positiv til Statfjord Øst og Sygna, er disse assets sterkt medvirkende til RNB2024 - og derav markant nedskrivning. Vil tro OKEA får ca. 12.000 boepd fra Statfjord, etter at Statfjord Øst med totalt 5 nye in-fill brønner er online.

Dette betyr at OKEA med Q4 produksjon og bidrag ifm. Statfjord avtalen kommer opp i totalt ca. 42.000 boepd. Med decline og mulige driftsforstyrrelser kan da sannsynligvis ~40.000 boepd til OKEA legges til grunn for 2024.

Ser at gassandelen holder seg på 24% for Q4, samme som i Q3. Dvs. det vil være oljeprisen som vil bli styrende. Mener OKEA kommer bra ut av det ved ikke å ha for høy andel med gass.

Har ikke endret syn - OKEA må for å få til en skikkelig game-changer gjøre et nytt stunt innen M&A. Med ny uorganisk vekst, vil OKEA fremstå som ferdig pynta.

Håper på ~50.000 boepd i produksjon for OKEA innen H1. VAR sin Statfjord andel (kjøp/swap) eller noe annet uorganisk.
cirka
01.02.2024 kl 13:48 4844

gunnarius

Børsens billigste oljeselskap relatert til produksjon.

Imponerende produksjonstall fra Okea som er verdt 2,459 mrd på papiret.

Hvis de produserer 40 000 fat/dag i 2024 gir regnestykket sammenlignet med Eqinor en verdi på 13,7mrd.
Vil bare påpeke at denne store forskjellen i verdifastsettingen er pussig og ulogisk.
Men det er markedet som bestemmer prisen, vi må leve med det.
Tm3P
01.02.2024 kl 14:13 4798

Okea er latterlig billig, men man må også ha i tankene at Okea har en veldig høy produksjon i forhold til reserver. Så man kan ikke direkte sammenligne produksjon og verdsetting uten videre.
bluesky2023
01.02.2024 kl 14:46 4748

OKEA er et ukjent selskap, det er hovedårsaken til lav verdisetting
Se på flyselskapet norwegian, der er folk gjerne med ned til null et par ganger, bare fordi det er norwegian, merkevaren.
cirka
01.02.2024 kl 15:10 4734

Jeg er enig i det du skriver.
Men forskjellen er megastor, se bare på neste utregning.
Verdien av Eqinor tilsier at et fat olje er verdt 1430 kr
For Okea verdsettes et fat til 180 kr
Rek2
01.02.2024 kl 16:35 4636

Interessant å se cashbeholdningen også.....:)
gunnarius
02.02.2024 kl 01:03 4292

Inntil i dag har OKEA i alt vesentlig vært opptatt av å grabbe til seg assets, slike som selskapet mener gir en god match totalt sett.

Like fullt er det nå OKEA anbefales stake ut den fremtidige kursen. Selve strategien som omtalt i Q3 2021 ligger fast. Imidlertid er nå tiden moden for å spisse egen strategi. Hva er core assets og hvilke kan man sjonglere med - eller per def. vurdere ifm. en swap?

Landskapet på sokkelen forandrer seg hele tiden. Sist ut er at Reuters skriver om at Sval skal selges. Hva som trolig vil få en mer direkte tilnærming gjelder VAR og deres kjøp av Neptune.

For OKEA fremstår således landskapet som litt annerledes.

Ettersom VAR nå får Njord, er det ikke sikkert at OKEA, som trolig foreligger som forutsatt, får funnet Calypso realisert med tie-back Draugen. VAR vil trolig arbeide for at Njord hub får Calypso som et integrert produserende asset tilknyttet Njord. Lang levetid og mindre CO2 fotavtrykk:


Neptune Energy’s Managing Director for Norway and the UK, Odin Estensen, said: “We congratulate Equinor for their safe and successful start-up of the Njord field and the tie-back and start-up of the subsea fields Bauge, Hyme and Fenja to Njord A. This is a great example of how relatively small discoveries can be brought together to create profitable, low emission developments.”

The Njord Area will provide Neptune with net production of 30,000 barrels of oil equivalent per day.

https://www.neptuneenergy.com/media/press-releases/year/2023/neptune-energy-welcomes-official-opening-njord-field

Neptune er operatør på Calypso (30%), hvor OKEA har samme eierandel (30%. Ser for meg at Calypso blir gjennomført med tie-back til Njord. Men da blir plutselig Calypso et interessant eiendel for VAR å erverve fra OKEA. Bl.a. nevnes Calypso av VAR som et asset å satse på:

Fra VAR meldingen i går:

Strong hub strategy alignment across the Neptune Norway portfolio with increased presence and ownership in the Njord, Fram and Gjøa areas. Attractive pipeline of early phase projects including Dugong, Fram Sør, Ofelia, Calypso and numerous infrastructure-led exploration opportunities around existing hubs.

Gjøa er et annet felt hvor VAR nå får forsterket fotfeste. Bringer inn i porteføljen operatøransvaret for Gjøa (30%). I samme slengen overtas prosjektene Gjøa P1 og Duva.

Hamlet funnet, med tie-back Gjøa blir trolig realisert.

«Hamlet-funnet er i tråd med Neptunes strategi om fokusert leteaktivitet rundt eksisterende infrastruktur. Dette åpner for rask utbygging, reduserte kostnader og lave karbonutslipp. En eventuell feltutbygging vil bygge videre på erfaringene våre fra den vellykkede utbyggingen av Duva-feltet og Gjøa P1-segmentet," sier Neptune Energys administrerende direktør for Norge og Storbritannia, Odin Estensen. Sitat slutt.

OKEA har eierandel i Gjøa/Hamlet (12%).

Imidlertid mangler VAR eierandel i Nova. Her sitter OKEA med eierandel (6%). Kan være at VAR går etter Sval sin eierandel i Nova feltet, men usikkert gitt det nylige Neptune kjøpet.

Jeg anser det som lite sannsynlig at OKEA selger seg ned i Gjøa, Hamlet, Calypso og Nova. Hva som imidlertid er interessant, blir å se:

Ønsker OKEA sterkt å overta VAR sin eierandel i Statfjord, så har selskapet muligheter til kjøp/swap med VAR. Swap kan bli mulig ifm. Calypso, Gjøa, Hamlet og Nova.

Skulle det bli aktuelt med mer for OKEA på Statfjord, ser jeg den største hindringen som: Hva gjør man med Statfjord A i 2027, jf. decommissioning. Gitt OKEA får til en ordning med VAR, som med Equinor, dvs. at OKEA ikke tar noen kostnad vedr. decommissioning/disposal av Statfjord A – kan muligens OKEA vurdere mer på Statfjord.

Mitt poeng: OKEA har nå swap-muligheter med VAR, i tillegg til kjøp fra VAR.

Mer på Statfjord anser jeg som en mulighet for OKEA. Kanskje var det dette spillet OKEA så for seg helt fra starten av. Først med Equinor, dernest med VAR. OKEA kjøpte av Equinor i mars 2023 og VAR fra Neptune i juni 2023. Gitt OKEA var kjent med intensjonen til VAR, er det ingen umulighet at OKEA faktisk har regissert et spill som kan overraske markedet på en positiv måte.
Redigert 02.02.2024 kl 01:07 Du må logge inn for å svare
Rek2
02.02.2024 kl 08:34 4056

Meget spennende scenario for Okea og for Vår...stå på Gunnarius....
Har et bet i begge...
gunnarius
02.02.2024 kl 11:21 3886

Har selv forsterket i OKEA, indirekte med underliggende tanke for mulighet - hva om OKEA overtar VARs eierandel i Statfjord-klyngen.

Riktignok svarer ikke bl.a. Statfjord Øst helt opp til OKEAs forventninger og RNB 2024. Det er boret 5 infill brønner og Longboat med 4.8% er positiv og snakker om ramp-up utover i Q1. VAR har også større eierandel i Statfjord Øst (20.1%) enn OKEA (14%). Dvs. utbyggingsprosjektet med gaslift og rørledning (subsea/infrastruktur) til NOK 3.5 mrd.. vil få økt avkastning på kort sikt, mest fra Statfjord Øst med primært olje.

Vil anta at OKEA senere i Q1 kan høste totalt fra Statfjord ~12.000 boepd og VAR ~13.000 boeprd. Nå handler det om å ikke selge skinnet før bjørnen er skutt, men for oss som sitter med OKEA aksjen, kan ikke et mulig kjøp og VARs Statfjord andel neglisjeres. Før eller siden må jo uansett VAR selv ta decommissioning kostanden med Statfjord A.

Skulle det bli til at OKEA kjøper VARs andel i Statfjord - og får endelig avklart Statfjord A utfasingen på en fornuftig måte - vil eventuelt OKEA kunne hente ~25.000 boepd fra Statfjord. Reservegrunnlaget fra Stafjord vil faktisk bli større enn hva OKEA har i dag. Så det er på ingen måte småtteri man snakker om. Klart det vil koste å bore 100 nye brønner gjennom levetiden frem til 2040 inkl. decommissioning Statfjord B/C, men se da på den langsiktighet og forutsigbarhet som OKEA kan oppnå. Bør kunne virke stimulerende på eventuell ny funding og langsiktige investorer.

Husk på at hva jeg skriver om VAR og deres Statfjord andel til OKEA, utgjør en opsjon. Jeg sier ikke at det blir slik, men kan bli det. Og blir Statfjord en realitet for OKEA utover hva som allerede eies, så blir det samtidig en game-changer for OKEA.
Redigert 02.02.2024 kl 11:46 Du må logge inn for å svare
trodlet
02.02.2024 kl 12:10 3824

Kjekt og interessant å lese dine betraktninger og vurderinger, gunnarius. Takk :-)