OKEA - BILLIG VEKSTMASKIN💰🤑🤑🤑

bluesky2023
OKEA 05.02.2023 kl 16:23 313611

https://www.finansavisen.no/energi/2023/02/03/7982593/arctic-analytiker-daniel-stenslet-spar-dramatisk-utbyttehopp-i-okea

Stoler man imidlertid på analytikernes beregninger, finnes det lyspunkt. Analytiker Daniel Stenslet i Arctic Securities mener nemlig at prisingen av Okea nå er meget attraktiv.
Han spår at Okea vil generere en kontantstrøm som vil overstige hele dagens markedsverdi på 3,3 milliarder kroner innen 2025.
Analytikeren ser rom for høyere utbytter fremover. Okea-styret foreslo å utbetale et utbytte på 1 krone pr. aksje i første kvartal i år.
– Om selskapet kun velger å fokusere på eksisterende portefølje, kan utbyttenivået settes opp dramatisk om ett til to år, sier han.
Redigert 22.09.2024 kl 13:27 Du må logge inn for å svare
Patron72
05.09.2024 kl 07:36 6169

Det er nok ingen av oss som kan forutsi hva største eier vil gjøre med sin beholdning.

Men et spørsmål rundt dette

Vi har sett i endel selskap at når største eier når en viss eierandel vil det utløse budplikt.
Bw group senest på en eierandel på 40% Bwe.

Er det noen som kan forklare meg hvorfor okea sin største eier sitter på drøye 45% av selskapets aksjer uten å utløse budpliikt?
Og eventuelt hvor slår budplikt på hele selskapet inn her?
Redigert 05.09.2024 kl 07:44 Du må logge inn for å svare
desirata
05.09.2024 kl 07:51 6212

Vennligst forklar beregning for 20% per år.

Dersom oljepris faller iår som er sannsynleg, vil små aksjer uten eller lav utbytte dumpes.
Equinor Aker BP og større co , mindre fall
Tm3P
05.09.2024 kl 08:31 6185

Er jo ikke verre enn at de starter opp med utbytte på 1 kr i kvartalet som de hadde før. Blir 20% i året på dagens kurs det.
gunnarius
05.09.2024 kl 08:48 6468

Usikkerhet rundt olje- og gasspris er noe en investor innen dette segmentet bare må regne med. Får man panikk av noen dollar i avvik, burde man ikke sitte med denne type aksje. Iallefal ikke - om man kun ser på oljeprisen. Hva med alt det andre substansielle?

OKEA har hatt en flott ramp-up i produksjonen. Nå med >40.000 boepd, vil rimeligvis et bortfall i inntektsgrunnlaget snevre inn overskuddet. OKEA bør kunne takle en oljepris på $70-tallet og samtidig kunne gi utbytte.

OKEA befinner sg i en unik situasjon vs. tidligere ved at selskapet nå har mulighet til å selge assets eller la dette inngå i en swap-ordning. Ser ikke dette som en nødvendighet, men for å optimalisere egne assets.

Cash is king i disse tidene, så selskapet ser nok grundig på forvalte egne assets og eksterne - gitt en cash posisjon på NOK 3.2 mrd.

gunnarius
05.09.2024 kl 23:39 6293

Repsol cancels €1 billion sale of Norwegian subsidiary announced six months ago

2ND SEPTEMBER 2024

The Spanish oil company has cancelled the sale of its Norwegian business, so the firm discards an operation that was valued at approximately $1,000 million after six months looking for a buyer, according to Reuters.
The sources consulted by the British agency assure that the firm is now focused on selling other assets, while it plans to merge its operations in the North Sea with NEO Energy. The company is also studying the sale of a minority stake in its renewable energy business to the state-owned oil company Saudi Aramco.
To date, Repsol has been working with investment bank Rothschild to complete the sale of 10 assets located on the continental shelf in Norway, which consists of seven producing fields with net reserves of 53 million barrels of oil equivalent per day (36% of them gas) and a net production in 2024 of 29 million barrels of oil per day (mbped).

https://thecorner.eu/54/repsol-cancels-the-sale-of-its-norwegian-subsidiary-estimated-at-about-e1-billion-and-announced-six-months-ago/116291/

Media skrev i januar 2024 at HitecVision hadde planer om å selge UK produsenten Neo Energy og her til lands, Sval Energi. Gitt artikkelen jeg viser til ovenfor blir en realitet, så slår Neo Energy seg sammen med Repsol for UK virksomhet.

Generelt hva media skriver, vær alltid obs på sannhetsgehalten.

HitecVision er nå helt ute av Vår Energi og mer kan det bli på NCS.

Etter å ha forsøkt i 6 mnd. - helt tydelig at Repsol ikke har funnet en kjøper som er villig til å betale prisen som Repsol krever her i Norge.

Hva jeg kunne finne av info vedrørende bemanning på hovedkontoret i Stavanger dreier det seg om ca 200 personer (2023). Endatil har ikke Repsol en leteavdeling her i Norge. Det meste styres fra Madrid. Repsol som operatør på Yme sliter med myndighetene, som til stadighet finner feil og mangler.

Yme har rykte som et gedigent problembarn med store kostnadsoverskridelser tidligere. Utfordringen for Repsol – gitt selskapet ønsket å selge Yme, ligger i at dette feltet står for 1/3 av Repsols oljeproduksjon på NCS. Selges Yme, blir det neppe regningssvarende å beholde selskapets virksomhet i Norge med eksisterende bemanning. Inntil videre må derfor antas at Repsol blir værende i Norge, men usikkert hva fremtiden vil gi og hvem som ender opp med Yme, som gir netto ca. 12.000 fat per dag med olje til Repsol.

Hvorfor jeg nevner Harbour og kjøp av Wintershall, HitecVision og Sval Energi, Vår Energi og Repsol, er for å gjenta at det på NCS er rimelig høy aktivitet innen M&A. Og det er garantert flere selskap som har ting & tang på gang.

Hva det blir for OKEA innen M&A – det blir alltid et prisspørsmål i slike prosesser. Men OKEA har tørt krutt og arbeider aktivt med videre vekst.
Redigert 05.09.2024 kl 23:53 Du må logge inn for å svare
gunnarius
06.09.2024 kl 15:46 6124

Fullt opplastet med OKEA-aksjer - til hva egen økonomi kan tåle. Sitter helt rolig i båten og venter på den game changer som jeg tror kommer i den nærmeste fremtid.

Etter mitt syn taler sannsynligheten mer for at det blir en melding om oppkjøp/swap - enn ikke. Enhver må imidlertid gjøre sine egne vurderinger. Kan ikke helt se den store nedsiden herfra hva angår aksjekurs, med mindre oljeprisen krakker.

Øretrilling ja, men ingenting av det fundamentale i aksjen er forandret - annet enn at selskapet fremstår som enda mer oppkapitalisert.

Business as usual inkl. gjeldende strategi og policy.

Registrerer at BCPR så langt ikke har kjøpt flere aksjer i denne dippen (signaleffekt) . Vurderes kun som en observasjon.
gunnarius
06.09.2024 kl 17:16 6230

Saudi-Arabia, Russland, Irak, De forente arabiske emirater, Kuwait, Kasakhstan, Algerie og Oman – har frivillig redusert sin produksjon med 2,2 millioner fat per dag. Dette forlenges nå «med to måneder fram til slutten av november 2024.

Her burde nok forlengelsen ha blitt utvidet til Q2 2025 for å ha god effekt. Har kanskje noe med USA valget i USA å gjøre i november og/eller brått produksjonsfall i Libya.

Se på de faktiske og fysiske forhold som nevnt i denne artikkelen - se link - så skjønner de fleste at her må oljetraderne ha en stor påvirkning, selv om noe bortfall i etterspørsel nok er tilfelle. Er det noe saudiene vil til livs er det oljespekulantene, men har de nå mer å hente ut av verktøykassen?

Se særlig den siste grafen - global oil demand - og sett dette i relasjon forlengelse av frivillig redusert produksjon tom. november 2024. Vil tro at dette vil bli forlenget til Q2 på et senere tidspunkt, når OPEC vet mer om markedet og geopolitikken..

https://www.hfir.com/p/are-we-seeing-peak-bearishness-in
gunnarius
06.09.2024 kl 22:08 6162

Hadde faktisk sett for meg at jeg skulle avslutte børsuka med ovenstående sukk om oljeprisen, men må få tilføye et siste innlegg før helgen.

Som sikkert flere vet om har jeg tidligere vært aktiv i både PEN og BWE.

PEN har dividende policy som krever oljepris over $80 for dividende, basert på godkjent 2023 regnskap. Gjelder til AGM i 2025. Her kan aksjonærene få slite litt - gitt oljeprisen forblir lav.

For BWE vises til Fa og følgende av 5. sept. 2024:

Etter transaksjonen vil BW Energy Holdings ha drøyt 197,3 millioner aksjer – eller cirka 76,5 prosent – i BW Energy. Før transaksjonen var eierandelen på 74,4 prosent.

Ved å passere en eierandel på 75 prosent gis BW Energy Holdings rett til å tvangsinnløse alle øvrige BW Energy-aksjonærer, i henhold til Bermuda-lovgivning.

Hva med BCPR PTE. LTD., som eier 45.58% av utestående aksjer i OKEA?

Slik jeg forstår på OKEA er BCPR langsiktig. Hentet fra hjemmesiden til BCPR ser selskapet for seg 2030 med estimert produksjon for OKEA på ca. 50.000 boepd. Dvs. det er noe mismatch i rapporteringen, for se s. 25/27, så ser det ut som om produksjonen er antatt ~50.000 boepd i 2025. Ser ikke at BCPR har opplyst om andre olje-assets i Asia/Pacific.

https://investor.bangchak.co.th/en/document/viewer/stream/118402/opportunity-day-q2-2024

Se på denne ifm. morselskapsgaranti:

"Salget gjør at Akers eierandel i Det norske reduseres fra 50,81 prosent til 49,99 prosent, noe som ifølge meldingen er selve poenget med transaksjonen. Olje- og energidepartementet har nemlig stilt krav om at Aker må stille morselskapsgaranti for Det norske for å kunne eie over 50 prosent. I tilfelle kunne Aker fått et økonomisk ansvar for eventuelle utslipp og forurensning knyttet til Det norskes aktivitet på sokkelen, og det har de ikke funnet hensiktsmessig" Sitat slutt.

BCPR kan etter dette muligens vekte seg opp mot 50% eierskap i OKEA, men neppe over 50%. Så kanskje kjøper BCPR flere OKEA aksjer, lar være - kanskje pga. innsideposisjon.

Helt til slutt - takk OKEA for hedging av olje og gass for Q3 og Q4.

Hentet fra Q2 rapporten:

Financial risk management

OKEA manages financial risk by use of commodity derivative contracts, including foreign exchange rate
contracts and fixed price contracts, to manage exposures to fluctuations in commodity prices and foreign
exchange rates.

In addition, ~50% of the estimated net after tax exposure for oil for the third quarter of 2024 was hedged by
collars with price floors of 75 USD/bbl and ceilings ~88 USD/bbl. ~40% of the estimated net after tax exposure
for oil for the fourth quarter of 2024 was hedged by collars with price floors of 75 USD/bbl and ceilings ~89
USD/bbl

Q1 og Q2 ble bra rent prismessig for oljen og gassen. Ser ikke anderledes på det for Q3 og Q4 heller pga tilsvarende ordning/nivå som tidligere for hedging.

Stort fall i aksjekursen til OKEA pga oljepris? Nei, ser ikke helt den.
Redigert 06.09.2024 kl 22:40 Du må logge inn for å svare
gunnarius
09.09.2024 kl 16:16 5488

Av den grunn OKEA ikke melder på prosjektelement nivå, så må markedet selv innhente relevant info.

Meget spennende hva som skjer på Statfjord. Ref Q1 2024, hvor selskapet meldte at 4 av 10-14 produksjonsbrønner i 2024 var boret. Vil bare minne om at det antas ca. 100 brønner skal bli boret på Statfjord frem mot 2040.

Det investeres i disse dager kraftig på Statfjord:

Bruker to milliarder på kraftendringer ved Statfjord C

https://energiwatch.no/nyheter/olje_gass/article17125108.ece

Følgende var nytt for min del, men vil effektivisere driften på Statfjord:

Equinor FLX - Light house for the future on the NCS Challenges & potential upsides

• Rig less workovers
• Work on multiple platforms
• Coiled tubing • Upgrades
• Full rig less P&A

https://www.offshorenorge.no/contentassets/de2f08a3fd4f4796bc00d05dde457e34/7---equinor---statfjord-a-cessation-project.pdf

Så sier også OKEAs capex dedisert Statfjord at det både bores nye brønner og investeres på teknisk/operativt plan.
Redigert 09.09.2024 kl 16:20 Du må logge inn for å svare
gunnarius
09.09.2024 kl 18:14 5406

Bare til info:

OKEA deltar på Pareto konferansen, 11. september.
bluesky2023
09.09.2024 kl 22:54 5247

Kan de sjokkere med kraftig økt prod guiding på statfjord, ref brønn som produserte bedre enn forventet?
gunnarius
09.09.2024 kl 23:49 5215

Kanskje ultimo dette år.

Men den nye produktive brønnen på Statfjord B kom uventet på markedet. Det er derfor det skal bli interessant å se hvordan de nye brønnene samlet sett produserer ultimo 2024 eller i Q1 2025. Som jeg skrev tidligere i dag: 4 av 10-14 brønner i 2024 er boret på Statfjord. Ref. Q1 2024. Og nå går partnerskapet primært for olje/NGL
gunnarius
10.09.2024 kl 11:30 5096

Kanskje litt uklart for noen ifm. OKEAs hedging av olje.

OKEA sier i Q2 2024 rapporten:

In addition, ~50% of the estimated net after tax exposure for oil for the third quarter of 2024 was hedged by
collars with price floors of 75 USD/bbl and ceilings ~88 USD/bbl. ~40% of the estimated net after tax exposure
for oil for the fourth quarter of 2024 was hedged by collars with price floors of 75 USD/bbl and ceilings ~89
USD/bbl

Bruker et eksempel hentet på nettet:

The combination of these two options provides you with a December Brent $40/$59 producer costless collar, which equates to a $40 floor and a $59 ceiling. As such, if Brent crude oil prices during December average less than $40/BBL then you will incur a hedging gain. Conversely, if Brent crude oil prices during December average more than $59/BBL then you will incur a hedging loss. If the price is between $40 and $59 then you will incur neither a hedging gain nor loss.

https://www.mercatusenergy.com/blog/bid/106577/the-fundamentals-of-oil-gas-hedging-costless-collars

Slik jeg leser OKEAs hedging, betyr 50% hedging av olje i Q3 og 40% for Q4 at OKEA får hedging gevinst om oljeprisen er lavere enn 75$.
bluesky2023
10.09.2024 kl 16:11 4973

Kan ikke helt se hvorfor neste nyhet ikke skal bli positiv
Fluefiskeren
11.09.2024 kl 11:07 4947

«Archer Nets Long-Term Drilling Deal with OKEA

Oilfield services firm Archer has secured a new five-year platform drilling contract with OKEA for work at Brage development, offshore Norway.«

https://www.oedigital.com/news/516931-archer-nets-long-term-drilling-deal-with-okea
redbulltore
12.09.2024 kl 16:18 4629

Gitt at oljekursen forblir volativ og kan ligge mellom 60 - 70 dollar i en periode før neste OPEC møte, vet noen hva samlet enhetskostnad er for OKEA? Jeg regner med den er høyere enn de andre norske oljeselskapene, så naturlig at OKEA vil straffes hardere dersom oljen går lavere
Tm3P
12.09.2024 kl 17:22 4569

Rundt 40 dollar fatet, litt i underkant med dagens dollarkurs.
Nå stikker wintershall og Equinor i år av med en god del av inntekten som stammer fra en oljepris på 60-80 dollar. Så at den faller fra 80 til 70 er ikke så dramatisk som man først kunne anta.
Tenker fallet i Q3 i stor grad vil utlignes mot økningen i gassprisen vs Q2.
Redigert 12.09.2024 kl 17:23 Du må logge inn for å svare
gunnarius
12.09.2024 kl 17:59 4569

For Wintershall avtalen gjelder nivå på oljepris for perioden 2022-2024. Dvs. for 2025 går 100% til OKEA.

For Equinor avtalen gjelder at OKEA må dele med Equinor med en oljepris <$85 for 2024. For 2025 får OKEA 100% om oljeprisen er >$72.

Behøver ikke bli så ille for resten av inneværende år - gitt OKEAs har et finansielt instrument, dvs. 50% hedging i Q3 og 40% for Q4. Begge Qs - OKEA får minst $75 per fat for nevnte satser.

Helt klart betyr oljeprisen mye for resterende del av 2024, men oljeprisen for 2025 og videre er helt usikker. Faktisk en risk og noe man bare må leve med hva angår fremtidig oljepris.

Selv tenker jeg bl.a. på hvorfor ikke BCPR laster opp til minstesats selskapet kan eie og kjøpe - før morselskapsgarantier slår inn ved 50% eierandel. Dette betyr at BCPR uten hemning som utgangspunkt kan kjøpe inntil 4.6 mill. aksjer. For min del virker det noe snevert om BCPR er happy med en kurs under NOK 20. Hvorfor ikke trekke opp kursen til alles beste? Hva dette innebærer kan enten være at dagens aksjekurs i OKEA allerede er for høy for BCPR eller BCPR har nok, subsidiært BCPR kan ikke handle for man sitter på innsiden, ref. styreformann og medlem. Dvs. noe ligger "på bordet." Tar som utgangspunkt at BCPR agerer som per def long i OKEA.

BCPR kjøpte aggressivt og sammenhengende i 8 dager vår 2024 med kurs rundt NOK 25 ved den tid GSA Capital satte sin short. Mener ikke BCPR at NOK 19-20 er en god nok pris for å handle mer. Tror nok det. Tror selv at inntil BCPR begynner å kjøpe flere OKEA aksjer, er BCPR avstengt (innsiden) videre handel. Jeg finner ikke annen logisk forklaring. Tiden vil vise.


Redigert 12.09.2024 kl 18:13 Du må logge inn for å svare
gunnarius
13.09.2024 kl 00:27 4364

I mitt forrige innlegg sa jeg bl.a. følgende:

"Tar som utgangspunkt at BCPR agerer som per def long i OKEA."

Her følger en artikkel som forsterker dette syn - og Chaiwat Kovavisarach (BCPR) som nevnt i artikkelen, er som kjent styreformann i OKEA:

Bangchak’s expansion fueled by investments in Norway’s Okea ASA

September 3, 2024 - by Karoline Rosenkrantz Paasch

Bangchak Corporation Plc, a leading Thai energy conglomerate, is committing 120 billion baht to expand its business operations, with a significant focus on the upstream petroleum sector. Central to this strategy is the company’s subsidiary, BCPR, which has invested in Okea ASA, a Norwegian oil and gas drilling company. This partnership is crucial for Bangchak’s plan to increase its oil production capacity. The goal is to grow from an estimated 36-40 kilobarrels per day by the end of 2024 to 100 kilobarrels per day by 2030. (Min komm - er ikke OKEA alene, men øvrig mulig produksjon og eierskap i Asia. BCPR sier med ref. Q2 2024 rapporten at net production BCPR er antatt ca. 50.000 boepd i 2025, uten at det foreligger noe kjent innen M&A for Asia).

Chaiwat Kovavisarach, group chief executive and president of Bangchak Corporation, emphasized the company’s ambition. They aim to become a key player in the upstream petroleum segment. The investment in Norway is seen as pivotal. It leverages Norway’s advanced expertise in the petroleum industry.

Bangchak is also allocating funds to boost production capacity at its oil refineries in Bangkok and Chon Buri. They are investing in clean power and bio-based businesses. However, the investment in Okea ASA underscores the strategic importance of Scandinavian partnerships in driving Bangchak’s growth.

As Bangchak strengthens its ties with Norway, this collaboration highlights the increasing role of Scandinavian expertise in Southeast Asia’s energy sector. It may pave the way for deeper cooperation and investment between the regions.

https://scandasia.com/bangchaks-expansion-fueled-by-investments-in-norways-okea-asa/
.
Redigert 13.09.2024 kl 00:33 Du må logge inn for å svare
gunnarius
16.09.2024 kl 11:28 3881

OKEA har vist fremragende økning i produksjonen, men fremdeles bør den økes ytterligere, særlig pga. lavere oljepris og behovet for flere fat å fordele kostnadene på.

Markedet venter i spenning på hvor høy produksjonen vil bli på Statfjord 2024/2025, med boring av 10-14 brønner i 2024, men OKEA har meldt i Q1 2024, at 4 er boret) vil økningen bli vesentlig ved den tid de nye brønnene bringes online. Decline og organisk vekst de øvrige feltene til OKEA må også tas i betraktning.

For at OKEA skal kunne bli et supert case med dagens oljepris, må produksjonen helst over 50.000 boepd. Jeg tror fremdeles at OKEA klarer dette i inneværende år med både - organic & inorganic - vekst.

OKEA har foretatt tre oppkjøp i løpet av de to siste årene. Men markedet venter fremdeles på den for i år, med en nåværende oppkapitalisert situasjon.
Fluefiskeren
17.09.2024 kl 12:54 3657

Føler med dere som sitter i denne. Under 20 kr nå og mer enn halvert siste år.

Noe kan forklares, men mener dette er en overreaksjon de luxe. Hadde det ikke vært for at jeg sitter ganske dypt investert i oljeselskaper hadde jeg absolutt vurdert denne nå. Det må finnes en grense for fall. Selskapet produserer 40 000 bopd og er priset til kun 2 milliard. Og her er ingen afrikarabatt.
Skrik
17.09.2024 kl 13:13 3631

Har kjøpt, her kan utbytte fort bli 4 kr+ for 2025 med påfølgende kurs : )
Whatnow
17.09.2024 kl 13:23 3691

Laster opp med mer aksjer, oljeprisen har utviklet seg positivt nordover prismessig siste dagene og snart er det duket for flere rentekutt for å holde økonomien oppe. ECB har jo allerede kuttet to ganger og snart føger US og andre etter.
desirata
17.09.2024 kl 15:57 3705

Okea betalte 1kr per kvartal tidlegere, men det var før Statfjord tabben. De andre oljeselskapene betaler opptil 11-12%. Finn det tvilsomt om Okea skal betale stort mere. På kurs 25kr vil 12% gi 70øre per kvartal. Hva tror dere skjer neste år ?
Tm3P
17.09.2024 kl 16:55 3811

Nå har de jo snart hatt et år med å spare opp egenkapital etter Statfjord tabben. Med den finansielle stillingen de har nå så ser jeg ikke noen grunn til at de ikke kan starte med 1kr pr kvartal i utbytte framover. Men det blir helt opp til eieren fra Thailand og hva de er interessert i. Tror ikke de bryr seg særlig om hva yielden på dagens kurs er.
gunnarius
18.09.2024 kl 11:02 3489

Fluefiskeren, enig i dine kommentarer vedr. OKEA - en suksessiv nedkjøring av aksjekurs vil medføre at aksjen observeres i økende grad av mulige interessenter.

OKEA har MCAP NOK 2.0 mrd. og cash posisjon NOK 3.2 mrd.

Registrerer at BCPR fremdeles sitter helt i ro med sin 45.58% eierandel, uten å kjøpe flere OKEA aksjer. Noe jeg finner ytterst snodig. Iallefall om ikke BCPR som langsiktig fyller på til 50% (max grense før morselskapsgarantier slår inn). Det må da være en legitim årsak for at BCPR ikke handler flere aksjer. Årsaken kan være så mangt, men jeg tror mest på innsideproblematikk - gitt BCPR sitter med styreformann og et styremedlem i OKEA.

En påstand fra min side Fluefiskeren - i en god sportsånd stil:

Gitt OKEA gjør et stunt innen M&A og/eller dokumenterer vesentlig organisk vekst i inneværende år, slik at total produksjon blir over 50.000 boepd, fyker sannsynligvis aksjekursen til OKEA forbi bl.a. PEN, BWE og kanskje også VAR.

Arctic har samme kursmål med NOK 27 for både OKEA og BWE, selv om BWE handles ca. NOK 5 over aksjekursen til OKEA. Kun en observasjon - og sier egentlig fint lite - to vidt forskjellige energiselskap.

Generelt bare nevnt som et teoretisk veddemål, som visualiserer årsaken til at min posisjon innen O&G kun omfatter OKEA. Nå får vi se Fluefiskeren - hvem av oss som treffer planke med en ambivalent oljepris. Har trappet betydelig ned med investering innen O&G, derav kun å sitte med OKEA.
Redigert 18.09.2024 kl 11:06 Du må logge inn for å svare
desirata
18.09.2024 kl 12:30 3432

Bra innlegg du har, men en kan ikke sammenligne kronekurs til forskjellige selskaper. Det være olje eller annet.

En kan ikke si at Aker BP på kurs 225 er dyrere enn VAR på tretti tallet, eller motsatt.
gunnarius
18.09.2024 kl 12:57 3423

Enig i din argumentasjon.

Jeg har tidligere i flere innlegg forklart betydningen av at OKEA foretar seg noe innen M&A - og markedet tiltrer. Fordi dette med en total produksjon på >50.000 boepd vil øke kostnadene, men vil samtidig sikre et inntektsgrunnlag som bør kunne forsvare utbytte med gjeldende oljepriser.

For ved å innfri >50.000 boepd - kaller jeg et eller annet innen M&A og vesentlig organisk vekst (Statfjord) - for en gamechanger i OKEA. Indisier kan feile, men innfris total produksjonen på >50.000 boepd, blir OKEA som case et helt annet. Og skulle det komme god melding, nytter det ikke å være kjapp med kjøpsknappen, for da må man allerede ha posisjonert seg. Jeg tar ikke sjansen på å sitte utenfor frem til jul i påvente mulige good news. Med en slik raukjørt aksje har man lite å tape - og trolig alt å vinne.

Hang in there - gamechanger!
Redigert 18.09.2024 kl 12:59 Du må logge inn for å svare
Tm3P
18.09.2024 kl 15:06 3317

Er helt tydelig at markedet gir fullstendig faen i nivået på produksjonen spør du meg. Tror det eneste som virkelig betyr noe er utbytte.
desirata
18.09.2024 kl 15:13 3348

Tror du har rett i det vedr utbytte. Fordi investorer kan kjøpe Aker BP, VAR eller DNO m.fl. og motta stødige utbytter +/- 10% årleg. Det er bedre enn en usikker oljemygg som Okea. Ok det er en upside, men det har de andre og med mindre risk.
Tm3P
18.09.2024 kl 15:20 3411

For min del har Okea blitt den største investeringen min nå etter at den falt under 20. Oppsiden er mye større enn hos de andre(medmindre det åpnes for eksport til markedspriser for Dno, noe som ikke kommer til å skje).

Utbytte kommer med all sannsynlighet til å starte opp igjen til neste år, og da vil yielden være best i klassen sett utifra dagens aksjekurs. Det gjelder å være i forkant av dagens kortenkte marked.
Redigert 18.09.2024 kl 15:23 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
18.09.2024 kl 15:20 3457

Det burde de ikke være siden det er produksjon som muliggjør at det kan utbetales utbytte.
Tm3P
18.09.2024 kl 15:24 3819

Er da mange andre ting som spiller inn, hovedsakelig den finansielle stillingen til selskapet. Er ikke sånn at Okea plutselig kommer i en bedre posisjon til å betale ut utbytte om de skulle kjøpe seg mer produksjon nå.
Redigert 18.09.2024 kl 15:27 Du må logge inn for å svare
gunnarius
18.09.2024 kl 17:21 3719

Tm3P, du sier:

"Er ikke sånn at Okea plutselig kommer i en bedre posisjon til å betale ut utbytte om de skulle kjøpe seg mer produksjon nå."

Enig med deg at det er flere forhold som må vurderes, men man kommer ikke utenom at økning i produksjon vil være den innsatsfaktoren som mest trolig vil stabilisere og sørge for å gjeninnføre utbytte over tid. Dvs. skape visibilitet og sørge for at selskapet går med overskudd.

I hvilken grad kan diskuteres, men en økning i produksjonen som avbøtende tiltak på positiv bunnlinje vil slå inn:

Ett viktig kriterium for at OKEA skal kunne betale utbytte og som bl.a. definert i bonds (OKEA):

Permitted distribution Up to 50% of net profit after tax (up to 100% if net cash positive)

https://www.okea.no/investor/bonds/

Jeg har kikket litt tilbake i tid og forsøkt å se fremover. Lander utvilsom på at med over 50.000 boepd vil OKEA stå mye bedre stilt til å innfri net profit iht. gjeldende bonds, som grunnlag for utbytte. igjen, det er er oppstilt flere forhold, som du selv er inne på.



STHLM
18.09.2024 kl 20:05 3551

Får jeg spørre Ni som er inne.

Hva med kjøpe denne nå? Finnes antall aksjer på Oslo børs i samme sektor som allerede har gode kvartallsutbytten over 11% som andre sagt. De har og kommende triggers. F eks DNO eller BWO jeg lastet ganske tungt i nå.

Denne aksjen går nok dessverre videre ned. Kommer ikke gå 50% samme dagen heller eventurelle utbytten gjenoppstår til ny post. Mulig nedside og med Statfjord, ikke noen garanti nye brønner gir mye mere.

God tid avvakte kjøp her og heller få utbytten fra annet som gir direkteavkastning i olje/gass.
Redigert 18.09.2024 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
Tm3P
18.09.2024 kl 20:48 3488

Over tid ja kanskje. Men kortsiktig sett risikerer man en ny runde med nedskrivninger som igjen da vil ødelegge muligheten for utbytte. Om man bare hadde holdt ting slik de er nå en tid framover så skal det veldig mye til for at bonds skal legge noen hindringer for utbytte nå som mesteparten av goodwill på Statfjord allerede er nedskrevet. De kan vel betale ut 100% av resultatet om de har positiv net cash.
Over tid er det jo også mulighet til å øke produksjonen gjennom organisk vekst som f.eks Brasse.

Er egentlig ikke noen motstander av oppkjøp, bare ikke noen store akkurat nå kanskje.
Redigert 18.09.2024 kl 20:49 Du må logge inn for å svare
Tm3P
18.09.2024 kl 20:51 3486

Du aner ingenting om hvor god tid man har før markedet repriser denne. Det kan skje når som helst.
Skrik
18.09.2024 kl 21:08 3449

En enkel liten sammenligning hvor lavt Okea er priset.

Okea har Nesten 40 k fat dagen i produksjon og 130 mill fat i reserve + Cash .Markedsverdi 2 mrd N kr
.
Vår kjøpte 65 k fat dagen og 265 mill fat reserve på Norsk sektor av Neptun. For 24 Mrd N kr.
Redigert 18.09.2024 kl 21:08 Du må logge inn for å svare
bluesky2023
19.09.2024 kl 07:43 3205

Okea melder om økt produksjon fra Brage
Har skrudd opp estimatene for Talisker Øst-funnet.

https://energiwatch.no/nyheter/olje_gass/article17457049.ece

Noen med tilgang?

«Hovedårsaken for økningene er knyttet til at produksjonen knyttet til utviklingsprosjektet Talisker Øst, har gitt, og forventes å fortsette med å gi, høyere produksjon enn tidligere estimert», skriver Kjetil Kiste i OKEA ASA.
Redigert 19.09.2024 kl 07:47 Du må logge inn for å svare