Strongpoint nr 10-18 Nå er det trolig ikke fler aksjer til salgs


Strongpoint leverer. Selskapet har fått en ny daglig leder med entusiasme og en ekstrem god arv fra tidligere CEO. Kontraktene og gode nyheter kommer inn ganske frekvent og lesere her kommer med linker så vi vet mer enn de aller fleste, noe JW fortalte meg på et Q. Dere kan av og til mere enn oss..

Min påstand!: STRONG er underpriset
Begrunnelse; I front innen retail, beste der i verden mener jeg
vinn vinn situasjon med kundene. De sparer penger for sine kunder, og de som er brukere er fornøyd.
og en økonomi som gjør at de har handlingsrom. Spent på hva JT finner på her.

Jacob Tveraabak er ny sjef med CV'n i orden. At han også gir et veldig godt inntrykk for meg personlig gir bare selskapet en vei videre. Trolig bygd på verdiene av tidligere DL. Jeg tror de kommuniserer vel. Sammen vil de være dynamitt er min mening!.

Jeg tror , men vet jo ikke om det kommer nok en selger på markedet, at denne kursen går langt!
Selv har jeg nå lastet litt over smertegrensen, men tror jeg blir belønnet.
Utbytte på 5-10% yield ville vært fint, men kanskje ny DL vil bruke fortjente på verdiskapning i selskapet. Ikke vet jeg.

Og jeg jeg elsker bare av de som tror på det samme som meg! Det er mange!
Redigert 17.11.2018 kl 23:57 Du må logge inn for å svare
01.12.2018 kl 01:41 3165

Nettopp Leif. Om man mener Strong vil levere negativ vekst, så skal man så absolutt ikke eie aksjer. Dagens prising er lik med å levere en EBITDA på rundt 50 mill i året. Jeg mener vi kan klare det i halvåret neste år, eller 2020. Defor eier jeg aksjer i Strong.
LeifH
01.12.2018 kl 01:24 3174

Om man ikke har skjønt at hjemmemarkedet ville få dramatisk fall i omsetningen da har man ikke følgt med. Heller større omsetning internasjonalt enn hjemmemarkedet, og hvorfor man hadde stor omsetning ved ex 1kr var på nye sedler og mer enn 600+ CG solgt.
tiger
01.12.2018 kl 01:18 3176

Collin - først og fremst tilbakegang i omsetning. Har vært en del kvartaler med det nå, dessverre. Dramatisk tilbakegang i hjemmemarkedet. Nedtur i aksjekursen er jo en konsekvens av det.
LeifH
01.12.2018 kl 01:09 3172

Du har som regel rett, Collin. :D (ikke ironisk) god natt.
01.12.2018 kl 00:55 3180

Du sier tilbakegang? Kan du forklare? Vi er i vekst og lander kontrakter, nye markeder og piloter, ikke å glemme, etter lang tid uten noe som helst. Det er tydelig at vi har forskjellige briller på. Selskapet går så det suser med større muligheter enn noen gang, samtidig rikker ikke kursen på seg en millimeter i riktig retning. Selskap og aksjekurs er to forskjellige ting, men som vil enes over tid. Jeg har sagt det før og gjentar igjen: er man så negativ til sin investering så skjønner jeg ikke at man gidder å sitte på papiret.
Ring Holmen, de kan tenkes vil ha et par hundre k til?

Greit å blåse ut her på HO, for tingenes tilstand er da ikke så hakkende dårlig? Om vi lar styrehonoraret ligge, hva sitter vi igjen med av negative saker? Vi nevner i fleng? Forøvrig er JT tungt investert andre steder for øyeblikket og han har da kjøpt 20k så det er da noe. Se hvilke andre selskaper på OSE som er tunge på innsidere. Det er flere hvor de eier null og nada, men selskapene gjør det godt. Begynn med TEL, STL og de største, der eier innsiden pent lite med aksjer.
Redigert 01.12.2018 kl 01:11 Du må logge inn for å svare
LeifH
01.12.2018 kl 00:51 3181

Collin, trur ikke det er noen her som har så bra oversikt over strong som du har. Men kanskje en, JT? Og som andre sier, han kjøper fortsatt ikke.
Jeg trur strong vil bli rå bra, og kursen er vel basert på at alle vil ut. Kanskje noen har lånt, andre går for skattefradrag, og noen mistet troen, risiko og selge pga skattefradrag i disse tider mener nå jeg.
Man får håpe JT er verdt sin plass, for han burde levere etter Waaler, ellers ser det ikke bra ut på CV hans. Hehe.
tiger
01.12.2018 kl 00:39 3186

Får håpe du har rett angående nåsituasjon og fremover, Collin.

Vedr at styret ikke har 20% rabatt så hadde jeg ikke undersøkt det, tok det bare for gitt. Men i så fall ville jo det vært rette grepet å gi dem den retten da, og ikke at vi skulle betale alle aksjene for dem, eller hva? Poenget med at ledelsen skal investere er jo at de skal vise så stor tro på sitt selskap at de risikerer sine egne midler. Et pålagt og fullt påspandert aksjekjøp gir intet sådant signal, det er helt verdiløst som innsidekjøp. Det er kun et tilleggshonorar.

Jeg synes dessuten det er umusikalsk å smøre på lesernes betingelser når selskapet ikke har vist fremgang men faktisk tilbakegang, og realiteten er nå at nesten halve våre verdier på børsen er borte fra topp.
01.12.2018 kl 00:10 3202

tiger: for første tar du feil. Det er ikke 20% rabatt til styret i Strong. 20%, i praksis 10% etter skatt, er kun for ledelsen utenom styret og kun opp til et visst beløp. Se aller siste innsidekjøp fra Baltikum. 0-rabatt på han vennen vår der nede. Forøvrig har Borregaard gjort nær nøyaktig samme øvelse, økt styrehonorar og innført tvunget kjøp. Jeg synes du skyter litt hardt her nå, for Strong selskapet vokser. Vi lander kontrakter. 3 stykker nå i sommer/høst. Les børsmeldinger. Så hvorfor er kursen der den er? Salgskåte småaksjonærer som er lei av 50% ned fra topp og den ene selgeren tar den neste i handa og snart kanskje også deg med flere? Tar SL og vil ha tilbake på skatten? I tillegg hadde vi han som klemte ut over en million aksjer på vegne av småaksjonærer. Om du er misfornøyd, så dra en tur til Rælingen eller plukk opp telefonen. Møt gjerne på Q så får vi hilse på deg.

Jeg var også opprinnelig uenig i økningen i styrehonorar, og adresserte det direkte og fikk svar. De øvrige største aksjonærene var enige i beslutningen.
Dette styrehonoraret tar all plass her nå og det er ikke urimelig høyt? Med mindre vi sammenligner oss med Olav Thon sine 100k for styreleder. Det er også noe med at når vi skal rekruttere nytt styre, så har det med å være konkurransedyktig. Styret i Strong har også få medlemmer.
Jeg synes det er beklagelig at JT ikke har kjøpt mer enn 20k. Jeg skjønner veldig godt at du er frustrert, men de siste dagene har det da sett noe lysere ut på salgssiden. At vi gikk ned etter to innsidekjøp er jo bare helt tullete. Holmen har kjøpt seg kraftig opp, men det positive som ligger i det blir jo ikke diskutert her annet enn at jeg gjentar det til døve ører, her er det full negativ overfokus som gjelder. Alt er galt virker det som?
Ta frem kalkulatoren og regn på Q4-talla som noen andre av oss har gjort. Det er noen kontrakter som blør inn i Q1 2019, men faste inntekter utgjør største delen av omsetningen, så bread & butter og på toppen har vi flotte kontrakter i tillegg til kostnadsbesparelser som slår inn i Q4 men i full blomst i Q1 2019. Jeg kan ikke skjønne annet enn at talla for Q4 blir supre?
Redigert 01.12.2018 kl 00:15 Du må logge inn for å svare
tiger
30.11.2018 kl 23:48 3224

Har prøvd å formidle det på litt ulike måter men det mottas bare med avsporinger og diskusjoner om filologi. Jeg er misfornøyd og frustrert, fordi dette utvikler seg i feil retning. Jeg er på topp 50 og har vært det lenge. Hatt trua, standhaftig i årevis. Når selskapet nå har hatt stagnasjon og problemer med å prestere, hva gjør de? Øker lederlønningene. Det er så feil svar som det får blitt i mine øyne. Når vi aksjonærene signaliserer at vi ønsker at ledende personer viser rett innstilling og investerer i eget selskap (de har til og med 20% rabatt), hva svarer de med? Jo: VI skal betale alle aksjene for dem. Vi skal spandere det hele. Null risiko for dem. 100% av kostnaden på oss. Det er å vise oss finger'n, rett og slett. Nå får de faen meg prestere, og skape resultater for oss, eierne og ikke bare for seg selv.
LeifH
30.11.2018 kl 23:05 3242

Ja, kan komme mange ordre før nyttår, de pleier vel og være ganske store ordre? Så man får krysse fingrene, selv om jeg er klar på 7tallet. Men håper nå JT får sving på et produkt snart.

Kanskje dere skal tenke på inngang i Pcib, karer?
Før den tar helt av, mener jeg!?
30.11.2018 kl 20:49 3312

Ikke nødvendigvis. Jeg har selv jobbet i prosjektdrevet organisasjon, og flere ganger kom ordrene like overraskende på oss som utsiden. Pilotene er jo ute, og plutselig bestemmer de seg. Vi vet hvor kort tid det gikk med C&C i Sverige med full utrulling. Spennende dager med innspurt til jul, så får vi se kontrakt - ikke kontrakt.
smudge
30.11.2018 kl 20:32 3322

Her er jeg helt enig med stifinner, og når jeg er enig med stifinner står verden fanden ta ikke til påske:)

På det seriøse plan. Er gårsdagens innsidekjøp et tegn på at vi må vente enda noen uker på eventuelle meldinger?30.11.2018 kl 20:22 3327

stifinner: hvem skal holde oss i sjakk. Jeg synes salgssiden ser ganske slunken ut nå. Og, innsidekjøpene har begynt. Det er jammen meg på tide at de siste kontraktene blir priset inn. God helg, håper du har det fint.
LeifH
30.11.2018 kl 20:18 3329

Trur JT kjøper opp nabobil jeg, så kan vi leie ut noen biler også. Hehe. God helg.

Uten kontrakter eller noen saftige innsidekjøp blir det sidelengs kursutvikling frem til Q 4.
God helg
30.11.2018 kl 19:48 1657

Du kan jo ta å gnage bein på de tre siste børsmeldte ordrene Leif og med det sier vi god helg!!!
LeifH
30.11.2018 kl 19:37 1648

Kommer det ikke noe før nyttår, så trur jeg vi skal ned. JT burde ha noe storfisk på kroken. :D
30.11.2018 kl 15:30 1784

tiger: ja, de bør jobbe en god del. Er det Olav Thon som kun betaler 100k i styrelederhonorar? Det er jo svært lavt igjen da. Mens de som betaler mest på OSE er oppe i 5-6-7 millioner for syrelederjobben. Da kan vi begynne å snakke.
viking: ekstremt enig i det du skriver. Har selv jobbet med noen som ligger på 100 timer overtid i måneden, men har aldri tid og resultatene er middelmådige.
Det er ikke hvor mange timer som teller, men hva du gjør i de timene du er aktiv.

Synes kjøper/selgere ser bedre ut en på lenge nå. Vi har fått ut en god del aksjer fra småaksjonærer over på langsiktige hender. Litt hos meg, mye hos vår venn i Bergen og Holmen tar kaka. Jeg ville ikke funnet på å selge nå rett før den perfekte stormen går over i solskinn. Ja, jeg tror det kommer nytt innsidekjøp i dag med begrunnelse: 1. Volum over det vi har sett tidligere i uka. 2. Ujevnt antall i gårsdagens innsidekjøp. 3. Ingen NON som kjøper eller selger i dag som tidligere i uka. 4. Den lar jeg være for meg selv.
Opp med humøret vi sitter på et fantastisk selskap, med produkter som markedet vil ha. CUB synes å bre om seg på kort tid, og i det hele tatt komme inn i det danske markedet så raskt? BRAVO! Holdt selv på i to år der nede uten å få solgt så mye som en binders. Danskene kalles ikke Nordens-jøder uten grunn. Få norske selskaper har lykkes der. De spiser oss til frokost i forhandlinger. Svært krevende.
Redigert 30.11.2018 kl 15:45 Du må logge inn for å svare

Noen får betalt for kunnskap , forståelse , erfaring , vurdering og beslutningsevne
Noen får betalt for «tiden» dem jobber
Jeg foretrekker helt klart det første alternativet tiger.
LeifH
30.11.2018 kl 15:14 1805

https://m.youtube.com/watch?v=eMJOT2dziIU
Man skjønner at det er genialt og ha cashguard når man ser hvordan de jobber.
tiger
30.11.2018 kl 15:08 1806

Nå er vel ikke Strongpoint sine styremedlemmer i fare for å havne i en slik situasjon som du beskriver...

Nå aner jeg for øvrig ikke hvor mye de 5 arbeider for
disse pengene. Men det bør være en hel del.
30.11.2018 kl 14:49 1830

Hehe, ja noe rart er det når vi har omsatt nær 2 millioner aksjer på kort tid i en illikvid aksje, og enda så er det småaksjonærer som bare hiver ut. Skulle tro de mest salgskåte var ferdigsolgte snart, eller er dette bare et spill for å riste ut aksjer? Jeg har tenkt tanken, men vet ikke.
Redigert 30.11.2018 kl 14:58 Du må logge inn for å svare

Ble ikke rare effekten av innsidekjøpene.
Men når det er innside salg , ja da er det reaksjoner og hyl , skrål og skrekk og gru.
Som collin sa:
Velkommen til strong’s gale verden hvor «alt» er negativt , men innsidekjøp er litt mindre negativt enn innside salg

Kjøp mens det ennå er billige aksjer å få sier nå jeg da ?
Redigert 30.11.2018 kl 14:49 Du må logge inn for å svare
Ols123
30.11.2018 kl 14:01 1871

‪Strongpoint: Förutom att de tre största aktörerna på den svenska dagligvarumarknaden använder lösningar från StrongPoint Cub E-commerce Logistics Suite, har nu de första installationerna även gjort utomlands. ”Vi är nu igång med installationer både i Danmark och Estland, och med det nätverk som StrongPoint-koncernen erbjuder finns även diskussioner i andra europeiska länder.‬
JosMag
30.11.2018 kl 11:05 1993

Evaldas har muligens gjort noen meget gode investeringer via sønnens selskap eller andre siden han begynte å selge seg ned i april 2017. OB har siden april 2017 steget med ca. 26 % hvis man legger dagens kurs minus kurs 20.04.2017 til grunn. Evaldas fikk overført 554172 SP aksjer i forbindelse med oppkjøpet av selskapet hans. Første innside salg ble gjort til kurs 15 utenom børs og ble oss fortalt var et oppgjør for å kjøpe ut andre aksjonærer eller lignende. 147148 aksjer gikk da ut av beholdningen hans. Siden 27.02.2018 har han solgt jevnt og trutt ut aksjer i et totalt antall av 342282 aksje til en gjennomsnittspris på 9,7 fordelt på 6 transaksjoner. Han satt da igjen med 64744 aksjer som ble økt med 10361 aksjer i går (kurs 8,78). Han eier nå 75105 aksjer. Det er vel lite trolig at han har kastet pengene han har fått ved alle disse innsidesalgene rett ut av vinduet.... Tror han sitter på masse kunnskap om Baltikum, Østen, Russland, Spania osv. osv. som gjør at han med stor trygghet (i et litt mer usikkert marked for andre aksjer som har steget veldig mye) kan laste opp igjen aksjer i STRONG og i hvert fall så lenge noen er villige til å selge mengder til han til kurser laaaangt under det han har solgt for det siste 1,5 året. Han får i hvert fall ingen av mine:-) ps; snittkurs for alt han har solgt er kr. 11,30..

Å sitte i et styre er et meget stort personlig ansvar, og med en milliardbutikk kan det dreie seg om store summer man kan bli personlig ansvarlig for.
Og jeg vil påstå at man ikke engang er herre over situasjonen.
I den rettssaken som jeg var vitne i så tapte vedkommende og ble gjort personlig ansvarlig for varekjøp i forkant av konkurs.
Selv om saken bygde på en feilaktig sluttinnberetning som bostyrer i retten innrømmet var feil!
Og han ble til og med dømt til å betale varekjøp som skjedde 14 dager etter konkursen uten av saksøker engang trengte å legge frem hvem som hadde foretatt denne handelen. Det var ikke saksøkte. Hvordan skulle han kunne reservere seg mot noe sånt?
Saken blir anket.
Hvis han taper igjen blir det værre enn noen gang å sitte i et styre i Norge.
tiger
30.11.2018 kl 10:15 2067

Angående kostnad med styret, så tilsvarer dette litt over 4 øre pr aksje. Så får hver og en avgjøre om disse 5 personer er verdt pengene.
30.11.2018 kl 09:21 2096

Passe hjernedødt å selge ned når vi fikk innsidekjøp uten rabatt i går og sannsynlig i dag.
LeifH
30.11.2018 kl 09:13 2083

Burde komme c&c ordre før jul, håper også på en skikkelig SC ordre.

Ble ikke det samme sagt da han Anders Nilsen solgte?
Evaldas har sikkert bare tastet feil he he...

Nye muligheter i dag, men som just sa, nå kan den mangedoblingen i kurs like godt vente til nyåret.

@ Nøtten

Jeg kan forstå du ikke har fått det med deg via børsmeldinger , for etter som jeg erindrer så sa ingen av børsmeldingene at pengene fra aksjesalg skulle brukes på sønnens selskap..
Det er noe vi her på forumet har gravd fram i annen kommunikasjon med selskapet
Nøtten
29.11.2018 kl 23:17 2370

Takk for info. Har ikke fått med meg at det ble kommunisert via meldingene.
Redigert 29.11.2018 kl 23:17 Du må logge inn for å svare
29.11.2018 kl 23:04 2385

Han solgte for å hjelpe sønnens S.U. Nå har han kanskje fått tilbake litt av pengene? Kommer mer her i morgen tror jeg.
Nøtten
29.11.2018 kl 23:03 2396

Hva er det Evaldas driver på med? Snudd til kjøp pga troen, eller kjøper for å ha bedre beholdning til å selge kursen lengre ned? ?29/11-2018 22:39:47: (STRONG) StrongPoint ASA: Meldepliktig handel

Evaldas Budvilaitis, SVP StrongPoint Technology, har i dag gjennom sitt heleide
selskap UAB NV Invest, kjøpt 10 361 aksjer til gjennomsnittlig kurs NOK 8,78. Ny
beholdning er 75 105 aksjer, tilsvarende 0,2 % av totalt utestående aksjer.

Aksjene er handlet over Oslo Børs.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Anders Nilsen
Finansdirektør StrongPoint ASA
Tlf +47 932 59 410

Redigert 29.11.2018 kl 22:43 Du må logge inn for å svare
HitIT
29.11.2018 kl 22:41 2438

wtf Evaldas Budvilaitis på kjøperen av alle ting. Tidenes kjøpsignal? :p

Mangler bare at Nilsen kjøper begynner å kjøpe nå.
Redigert 29.11.2018 kl 22:43 Du må logge inn for å svare
29.11.2018 kl 22:04 2479

Jeg tror ikke det er Norge eller Sverige. Hjemmemarkedet er definert til å inkludere Baltikum og det er det sannsynlige.

Og enda et innsidekjøp. 10k.
Redigert 29.11.2018 kl 22:41 Du må logge inn for å svare
sulzrox
29.11.2018 kl 21:39 2513

Fant dere ut hvem det er som skal installere 85 Self-Checkouts før Jul?
Og om det er Sverige eller Norge?

Flott funn HitIT.