Strongpoint nr 10-18 Nå er det trolig ikke fler aksjer til salgs


Strongpoint leverer. Selskapet har fått en ny daglig leder med entusiasme og en ekstrem god arv fra tidligere CEO. Kontraktene og gode nyheter kommer inn ganske frekvent og lesere her kommer med linker så vi vet mer enn de aller fleste, noe JW fortalte meg på et Q. Dere kan av og til mere enn oss..

Min påstand!: STRONG er underpriset
Begrunnelse; I front innen retail, beste der i verden mener jeg
vinn vinn situasjon med kundene. De sparer penger for sine kunder, og de som er brukere er fornøyd.
og en økonomi som gjør at de har handlingsrom. Spent på hva JT finner på her.

Jacob Tveraabak er ny sjef med CV'n i orden. At han også gir et veldig godt inntrykk for meg personlig gir bare selskapet en vei videre. Trolig bygd på verdiene av tidligere DL. Jeg tror de kommuniserer vel. Sammen vil de være dynamitt er min mening!.

Jeg tror , men vet jo ikke om det kommer nok en selger på markedet, at denne kursen går langt!
Selv har jeg nå lastet litt over smertegrensen, men tror jeg blir belønnet.
Utbytte på 5-10% yield ville vært fint, men kanskje ny DL vil bruke fortjente på verdiskapning i selskapet. Ikke vet jeg.

Og jeg jeg elsker bare av de som tror på det samme som meg! Det er mange!
Redigert 17.11.2018 kl 23:57 Du må logge inn for å svare

Ikke så rart at man går lei... Forøvrig skjønner jeg ikke helt dette med posten 1,7 mill. aksjer. Det er ingen så store aksjonærer som har forsvunnet fra lista. Og summerer man opp de som er borte, så må det fortsatt vært tatt mye fra småaksjonærene, som jo også har skjedd. Synes allikevel hele settingen er merkelig. Ett eller annet foregår...
Redigert 11.12.2018 kl 09:26 Du må logge inn for å svare
11.12.2018 kl 09:29 2936

En gang til da: det er en som forvalter på vegne av mange små. Det er han som kjøper og selger. Han kjøpte alle aksjene til Rus i en smell på kurs 14-15 blant annet. Uten å ta plassen hans' på aksjonærlisten, det var det mange små som da gjorde. Jeg mener han tilsammen tok rundt 1,7 mill aksjer.
Så faller Strongaksjen 50% og da plutselig skal han ut og begynner å pøse på ustanselig. Det gjør at alle og enhver tror kursen hører hjemme her nede.

Ok, men smitteeffekten på andre småaksjonærer har tydeligvis også vært stor. Vi får håpe det snart er slutt på nedsalget.

Da finnes det altså et tidspunkt hvor antall aksjonærer plutselig steg bratt da, med en 150-200 personer? hvis en antar at det er en del utenom dette også som har solgt nå?
Ser at det var 1866 aksjonærer 31/1, så 250 borte siden det, men altså 200 i høst.
11.12.2018 kl 10:09 2901

Noen av det beste forvalterne der ute kupper aksjen vår. Hvem i huleste av oppegående forvaltere tror dere virkelig vil kjøpe en så til de grader illikvid aksje, hvor det er vanskelig å komme ut igjen? Selv med det bakteppet så veier de andre faktorene tyngst: uante muligheter med en solid cash flow i bunn. Hvor er nedsiden kan man spørre seg om? Ja, hvor er den på dagens kurs?
sulzrox
11.12.2018 kl 11:17 2850

Må være ein lettelse for arbeiderene å sleppe å holde styr på pengene. Litt mindre stress i arbeidsdagen..

https://www.youtube.com/watch?v=nyDG_7Thd7Q

Når mange nok får Cashguard håper vi kunden kommer til oss slik at vi slipper å reise ut til hver enkel mulig kunde. Snøball
11.12.2018 kl 13:23 2768

"Har fått med meg hva du har skrevet om denne fyren som har fått et mandat om å selge for en del småaksjonærer." Trikkeren: han har jo mandatet hele tiden. Les hva jeg skriver da. Dette er da ikke så vannvittig vanskelig å skjønne?
Han KJØPTE på vegne av en hel haug småaksjonærer og SOLGTE for en hel haug småaksjonærer. Han kjøpte hele beholdningen til Rus i en fei. Rus kan gjerne kommentere? Og, det var jeg som anbefalte ham å lempe ut hele beholdningen den gangen.
Da forsvant Rus ut av topplisten men ble ikke erstattet av en annen på hans plass i rekken der, er lik med mange med små beholdninger. Gå og sjekk sjæl.
Redigert 11.12.2018 kl 13:28 Du må logge inn for å svare
11.12.2018 kl 15:30 2674

Loomis sliter med driften og som vi vet så har de vel rundt 80% av forretningen omhandlende kontanter. De er nødt til å gjøre noe for å drifte rimeligere. Nå har de kjøpt noe SQS over tid og kom vel med ny kontrakt i år? Kan det tenkes at SQS er løsningen for de?
Registrerer at enkelte long/short fond har shortet Loomis, så fremtidstroen er ikke akkurat stor sett fra markedets side. Noe bør de gjøre.
sulzrox
11.12.2018 kl 16:06 2631

Loomis sliter med driften?? Hva mener du her?
Loomis går jo med overskudd, deler ut utbytte og økt marginer siden 2011.
11.12.2018 kl 19:33 2526

Kontanter er på vei ned i flere markeder. Hvorfor går long/short fonds short om Loomis et i vekst?

Må si jeg er lettere forundret over at vi fortsatt ligger å dasser langt under 9 tallet
Klør meg i hodet å fatter neimen ingen verdens ting
Jeg leser om både den ene og andre teorien her på forumet
Merkelig at det ikke er mulig å finne ut helt konkret hva som foregår.
Etter som jeg forstår så er det fortsatt 150 000 aksjer som er forsvunnet eller som ingen vet hvor er eller hvem som er den nye eieren.

En ting er iallefall helt sikkert
En av våre største eiere har økt betydelig fra oktober til november
Holmen Spesialfond har kjøpt over 1 million aksjer og eier nå 8% av selskapet og puster Strømstangen i nakken.
Om Holmen Spesialfond kan man lese bla følgende :
-------------------------------------------------------------------------------
Hvem passer Holmen Spesialfond for?
Holmen Spesialfond er åpent for profesjonelle investorer som har en langsiktig investeringshorisont.

Hva er spesielt med Holmen Spesialfond?
Det spesielle med fondet er muligheten til å ta del i en fokusert portefølje av selskaper som skaper verdier basert på reell kontantstrøm, og eie disse selskapene så lenge de handles med tilstrekkelig rabatt på børsen. Inntil 20 % av fondets verdi kan plasseres i ett enkelt selskap.

Minimumstegning Minstetegning ved første gangs tegning er 5 millioner norske kroner

Instrumenter:
Hovedtyngden av porteføljen vil normalt være plassert i aksjer (børsnotert). Hvis ikke attraktive investeringsmuligheter identifiseres kan midlene plasseres i bankinnskudd eller pengemarkedsinstrumenter.

http://www.holmenfond.no/hs/
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeg kommenterer:
Profesjonelle investorer !
Holmen handler når det er attraktive selskaper der de får tilstrekkelig rabatt på børsen !
Minstetegning i fondet er 5 mill, så dette er ikke for småinvestorer !
Hovedtyngden av fondets investering skal settes i attraktive aksjer. Om ikke så finnes så kan de sette pengene inn i bankinnskudd ! ( Så Holmen ser absolutt StrongPoint som et attraktivt investeringsobjekt )

Når jeg summerer opp alt dette så forteller det meg at de som selger nå er en haug med amatører som faktiski ikke aner hva selskapet driver med eller de kan umulig se potensialet i aksjen.

Jeg skal iallefall ikke selge
Det er helt garantert.
11.12.2018 kl 21:32 2446

Og, de har vært aksjonærer lenge og vet hvor illikvid aksjen er. Enda kjøper de. Nå tar jeg fri fra forumet en periode og lar noen andre ta plass.

Ja det er vel bare det som skal til nå
Collin slutter å skrive , HitiT har sluttet å skrive , Baonen har sluttet å skrive , tunktee er stille som graven ( Håper han er ok i søramerika ) , Nå gir vi gass har sluttet å skrive , Idav har sluttet å skrive , tiger har sluttet å skrive , totte 174 har sluttet å skrive , gunhen har sluttet å skrive , m fl
Regner med det blir rimelig tomt her når alle går lei eller bli sure for så å slutte å skrive.

Forumet er viktig slik jeg ser det
Det holder motivasjonen oppe og er en fin kilde til informasjon så ikke gi opp gutta
Skriv meningene deres her enten den er slik eller sånn
Vi trenger synspunkter , meninger og innspill :)
Redigert 11.12.2018 kl 22:11 Du må logge inn for å svare

Jeg leser og følger med, selv om jeg ikke skriver. ;-)
Og jeg følger med, og plukker litt smått nå & da, fordi Strong er et godt/trygt selskap som går med overskudd og betaler utbytte. Og det er ingen grunn til å tvile på at Strong vil doble seg. Ikke noe å mase med. Det hele venter bare på at det ikke lengre er billige aksjer å få.
De som har investert stort vet nok også dette.

Jeg leste meg også opp på Holmenspesial'fond en gang til.

Der investeres det i selskaper som forventet av forvalter vil gjøre det bra på sikt og har en fee som slik jeg forstår det gir bra fortjeneste for Holmen om de finner de rete selskapene, men da også for investorene som ikke kanm kunskap eller tid til å handle slikt.

Jeg heier på Denne lederen av dette fondet og håper han får et veldig godt utbytte selv og for sine kunder. Jeg tipper i hvertfall dette er personer som liker utbytteselskaper som investerer gjennom dem. For mange er det sikkert en ekstra pensjon. 5 mill ,minste innskudd. Det utelukker ganske mange for investering der.

Men ting foregår. Vi er vel fleste her enige om at Selskapet er underpriset, tross alle dystre utsikter for cash, Sverige i sær. Jeg kjøper ikke den ennå. Oljå er heller ikke død! Men der kan det ta slutt en dag. Cash trykkes bare opp. Nesten som bitcoin, men det er land og banker som gjør det.

Jeg venter på det neste produktet fra SP. Noe som revolusjonerer Retail. Netthandel tar av, en ny plattform der som, tar markedet med storm.. Ideen kan komme fra SP, men de er ikke store nok til å klare å gjennomføre. Regner med at de har et par innovtive personer som har det som oppgave.
100%OSE
11.12.2018 kl 22:24 2378

Enig med deg Vikingen. Skriver ikke ofte her,men følger med daglig. Setter stor pris på aktiviteten. Collin, du har vært en av de som har bidratt mye i det siste, fortsett med det. Kommer veldig mye informativ her. Vikingen, Just Nilsen, Hitit, Ols, Stifinner, Elektriker`n dere er gull verdt. ( sikkert mange glemt.)
Gleder meg til Russebuss er tilbake som aksjonær og skribent. Trur han sitter å teller på knappene.. Eller hva?

Kjære medaksjonærer
Det hadde vært fint om dere skriver litt også og ikke bare leser forumet
Vi trenger dere alle for å holde tråden levende og interessant.
Det forventes ikke at alle kommer med noe dem har gravd frem fra en nettside eller en nyhet men ganske enkelt at alle blir med på diskusjonene.
At noen kommenterer er eneste kred de som skriver får¨
Det er da ikke gøy å bidra med innlegg når ingen svarer eller kommenterer
Det er kanskje derfor enkelte går litt lei ?
Nei kom igjen , få opp tempen igjen her .

Den skriver jeg under på Vikingen, selv om jeg av og til kommer med utenomsnakk og leifer!

Det er sikkert riktig som du sier Collin, men skjønner ikke helt hvordan det har seg at en "hel haug" med mindre investorer går sammen og gir en person et mandat med mål å kjøpe opp alt i fra noen tusen til noen 10 tusen aksjer til hver av dem.
Når det gjelder nedsalget til rusbrus så er det ikke helt riktig det du skriver, selv om mye gikk i en fei, som du sier. Jeg har tålig kontroll på hvordan nedsalgene hans foregikk, og også hvordan antall aksjonærer endret seg på samme tid. Skal gi dere oversikten her:

Som alle vet? Hadde han lenge en beholdning på 600 000 aksjer. I januar 2017 startet han nedsalget, etter at han allerede ca. 6 måneder i forveien antydet at han kom til å selge seg ned fremover om ikke det kom noe på banen som endret hans syn på tingenes tilstand.
Onsdag 4.januar solgte han 50 000 aksjer, og stod ved månedsslutt oppført med 550 000 aksjer. Denne måneden sank antall aksjonærer med 1 stk.

I februar 17 holdt han seg i ro, og solgte ingenting men antall aksjonærer steg allikevel med 79 stk.

I mars kom så følgende salg:
Tirsdag 28. Solgte han 50 000 aksjer
Onsdag 29. Solgte han 25 000 aksjer
Dvs. et nedsalg på 75 000 aksjer denne måneden. Restbeholdning er da 475 000 aksjer. Antall aksjonærer steg med 4 stk.

I april solgte han ikke noe. Antall aksjonærer sank med 7 stk.

I mai solgte han følgende poster:
Fredag 5.: 25 000 aksjer
Tirsdag 9. : 6 040 aksjer
Fredag 12. : 13 960 aksjer
Mandag 22. : 15 000 aksjer
Dvs. et totalt salg på 60 000 aksjer. Restbeholdning: 415 000 aksjer. Antall aksjonærer steg denne måneden med hele 222 stk! Denne måneden var det en del omsettning, bl.a solgte CAR i overkant av 269 000 aksjer, så salget av rusbrus sin beholdning skal nok ikke ha æren for aksjonærøkningen alene.

I juni 17 tråkket han til:
Fredag 2. Solgte han 60 235 aksjer
Torsdag 15. Solgte han 220 835 aksjer
Han stod også muligens for følgende salg:
Fredag 9.: 4 438 aksjer
Fredag 16.: 1 500 aksjer
Mandag 19.: 1 000 aksjer
Onsdag 21.: 5 000 aksjer
Det vil si at han denne måneden solgte 281 000 - 293 000 aksjer, og forsvant med dette ut av topp 50. Restbeholdning et sted mellom 130 000 - 140 000 aksjer. Antall aksjonærer steg med 30 stk., og endte på totalt 1830 stk. Toppen i antall aksjonærer i "nyere" tid oppnådde vi på lista av 31.12. 2017, da med 1 903 aksjonærer.
Når det gjelder restbeholdningen hans, antar jeg at den forsvant ut ila. av første halvår i år, da veldig lite eller ikke noe ble solgt ut i siste halvår av 2017 så langt jeg har fått med meg.


I
12.12.2018 kl 07:15 2280

Takk for oppklaring Trikkeren. Dette diskresjonære mandatet er jo ikke kun i Strong da men en rekke aksjer. Roger Berntsen har et slik mandat på vegne av mange hundre aksjonærer som eksempel. Fordelen er å unngå regelverk som fonds må forholde seg til, f.eks. maks 10% i en aksje under UCITS.
Redigert 12.12.2018 kl 07:32 Du må logge inn for å svare

Takk for gode innlegg, Elektrikeren, Norviking, Just og flere. Hovedforklaringen hvorfor nesten alt faller på børsene, eiendom, crypto - bortsett fra gull og sølv som ligger på høyere nivåer enn på en stund - er økende renter i USA og begynnelsen på slutten på billige penger. Til og med bilsalget er ned i Kina. Argentina i utforbakke og Japan med negativ vekst - det er alvorlig. Det ligger en farlig økonomisk vei foran og volatiliteten vil fortsette.

Så var det dette med færre skribenter - det er synd, fordi å skrive er hottere enn noen gang før. Et gammelt ordtak på nederlandsk; "Wie schrijft, die blijft", som oversettes til "Den som skriver, forblir" på norsk.

Nylig ble en konkurrende enhet til CG (spanske Azkoyens Cashology POS 1500) installert i Almuñécar på et apotek. Jeg tror det er den første av sitt slag som er installert i denne lille byen med ca. 30000 innbyggere. Jeg var igjen i Granada i går kveld, gatene, restaurantene, barene og butikkene var stappfulle av mennesker med kontanter i lommene. Granada er forresten den rikeste provinshovedstaden i Andalucía målt i per capita inntekter.
Redigert 12.12.2018 kl 08:10 Du må logge inn for å svare

Banco Sabadell banken som har spesialisert seg i tjenester for utlendinger i Spania og tilbyr en konto for slike brukere med 0,00 % rente og en kostnad på EURO 140 per år. Si man har EUR 10000 på konto til enhver tid, så medfører dette en reell rente på -1,4% per år. Har man mindre utestående blir renten enda lavere. Dette er realiteten.
Redigert 12.12.2018 kl 14:49 Du må logge inn for å svare
LeifH
12.12.2018 kl 08:40 2180

Denne konkurrenten er billigere enn cashguard antar jeg. Hadde den road runneren hatt cashguard på sin liste så kanskje det hadde vært cashguard der, så her må man få fart på road runners. I store mengder så blir det er veldig bra konsept.
Det virker ut som du har en utrolig deilig tilværelse i Spania, slik jeg og fruen snakker om når vi blir eldre. Sitte her i 10 minus resten av livet er det ikke snakk om. Snart jul, og trur man kan glede seg over et ekstremt bra Q4 uten ordre i desember, burde faktisk bli veldig bra. Januar får man kontraktene :D

Ja som tidligere nevnt, i Nordea må man betale 141,- kr pr mnd for bedriftskonto selv om den ikke benyttes.
Hvis bankene en dag klarer å presse vekk kontanter bør man sikkert ha pengene plassert i bankaksjer fremfor på konto, for da kan de jo ta hva de vil og kommer til å tjene mye penger.

På vinnerlista jo...
HitIT
12.12.2018 kl 09:36 2139

20k poster på kjøpersiden er nice (ligger sannsynlig noe skjult også)

Åpent er det nå bare 8000 aksjer til salgs under 10'ern
larserne
12.12.2018 kl 10:20 2115

Bra volum idag hehe:-)
JosMag
12.12.2018 kl 10:50 2081

Tror det bare er positivt at det kommer flere aktører på markedet i Spania. Potensialet er rett og slett helt enormt, også om det skulle komme flere aktører på banen med OK produkter. Synes å huske at det var en annen aktør som prøvde seg på Alimerka dealen med mindre hell før STRONG tok den hjem på bakgrunn av bedre kvalitet og drift:-)

Så bra, shop-by-light av shoptech-företaget StrongPoint hehe.
Morsomt at det stadig er noe nytt å selge!
Det er jo greit nok at andre har enkelte enheter som konkurrerer, men vi har ting som kan brukes sammen.
mrdoob
12.12.2018 kl 13:25 1971

https://www.strongpoint.com/news/first-click-collect-lockers-in-lithuania-at-online-retailer-barbora/

First Click & Collect lockers in Lithuania at online retailer Barbora
December 12, 2018

E-Commerce store Barbora is investing in a new online order delivery option – StrongPoint’s pick-up lockers that are suitable for groceries due to temperature-controlled zones: chilled and frozen.
JosMag
12.12.2018 kl 16:41 1834

Barbora er en gren av Maxima Group (E-MAXIMA) og som har 519 butikker under sin paraply. Ikke ubetydelig nei. Til sammenligning har Norgesgruppen ca 1800 butikker under sin paraply i Norge og innehar nesten 50 % av markedet;
MAXIMA GRUPĖ is a holding company, established in 2007, that controls retail stores in Lithuania, Latvia, Estonia, Poland, and Bulgaria. It operates 519 stores MAXIMA X, MAXIMA XX, MAXIMA XXX, ALDIK and T-MARKET: 228 of them are located in Lithuania, 147 in Latvia, 73 in Estonia, 44 in Bulgaria and 27 in Poland.
tunktee
12.12.2018 kl 18:50 1760

Hopla hei Viking og alle andre!
Skulle gjerne skrevet mer, men følger ikke veldig nøye med herfra. Kjekkere å sitte foran PCen hjemme når det er kaldt og bøtter ned.

Men må faktisk jobbe en del her og, likevel. Er en søknadsprosess på hytten der jeg med flere hyttenaboer prøver å få lagt en vannledning.
Jeg er tiltakshaver, laget søknaden selv og sendte inn i desember for et år siden.
Den gangen var det litt artig å lære seg slike ting, og jeg var ved godt mot.
Nå, derimot, når antall dokumenter i saken har vippet 50 og antall sider er i mange ganger 100-talls, begynner jeg å bli rimelig mettet.
Dette er som følge av en fastboende nabo som gjør alt i hans makt for å stoppe oss. (advokat, arkitekt, politikere osv. Helt jævlig.)
Noen dager før jeg reiste på ferie kom der nye hindringer i veien, der politikerne kom med tillegg som strider mot alt fagfolkene i etatene har uttalt.
Har blitt timer mer brevskriving og e-poster herfra.... Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Nok om det;
Gledelig å se den gode omsetningen i aksjen vår i dag!
Det er mulig å handle uten å presse kursen mye opp eller ned!

Regnet egentlig med at der ville komme noen flere nyheter fra selskapet i løpet av høsten.
Tiden for det føler jeg begynner å renne ut. Det begynner vertfall å bli sent for større ordrer, men kan fortsette å håpe en uke eller to.

Det er gledelig at aksjen har vist styrke gjennom et svært turbulent marked siste tiden, men jeg tror ikke kursen vil bevege seg mye på denne siden av årsskiftet uten kursdrivende nyheter.

Stå på folkens!

Fint å høre at du er ok tunktee.
Når det gjelder kursen så tror jeg et er noen som følger selskapet tett og som plukker aksjer nå mens mange småaksjonærer selger for å ha noen julekroner eller for å realisere tap før nyttår.


HitIT
12.12.2018 kl 20:54 1675

Apropos Spania:
StrongPoint Iberia
6 t ·
El Govern quiere aumentar las entregas de compras en línea en puntos físicos. El comercio electrónico genera unos 53 millones de compras online al año en Catalunya. El objetivo es conseguir "que el año 2020 al menos la mitad de compradores en línea estén concienciados sobre el impacto que sus compras en la red tienen sobre la movilidad, los embalajes y la calidad del aire".
#ecommerce #comercioonline #comprasenlinea #click&collect
https://hubs.ly/H0fR3vM0
https://www.facebook.com/StrongPointIberia/

https://www.elnacional.cat/es/sociedad/govern-compras-online-puntos-fisicos_329178_102.html?utm_content=81002546&;
tunktee
13.12.2018 kl 02:54 1529

Greie fra Santiago som er litt relevant;

Var nettopp ute en tur på butikken og for å kjøpe noe ferdigmat.

Gikk på en liten lokal sjappe for å handle, men forbausende mye folk klokken ti om kvelden.
Kø i fire kasser. Sto fem minutter i kø, og når jeg kom frem så tok hun bare kort. Pitle, trodde det var kun i Norge det kunne skje!
Kortbruken her er forresten stor, og mange bruker overhode ikke kontanter. «Biping» med kortet er mer vanlig enn i Norge.
(Jeg har ikke med mobil og kort med om kvelden tilfelle ran, så måtte stille meg bakerst i køen i en av de andre kassene)

Gikk så for å kjøpe meg en wrap/kebab lignende greie. Også en liten jallasjappe egentlig, litt som kebabsjappene i Norge.
Foodora kan gå å legge seg! Her har de Uber Eat, og de er så stor at de må utgjøre over 50% av omsetningen på flere take-away steder.
Mens jeg satt å spiste var der bare en annen ordinær kunde, mens der var minst 15 Uber Eat syklister som var innom å hentet. Var neste kaos, for de fleste av dem måtte vente på maten, og de to bak kassen løp. Omtrent halvparten med sykkelhjelm, resten med mc-hjelm.