Børs kun for de rike ?

Slettet bruker
BøRS 18.11.2018 kl 12:51 1759

Som småsparer anbefales det å spare i aksjer
På børs melkes du for penger og manipuleres til å gå i fella til de som dagelig styrer aksjekurser. Aksjekursen styres ikke etter resultater selskapene legger frem. Det driter de i markedet i om selskapet tjener penger. De bruker kun meldingen som kommer på å hausse og manipulere kursene til sitt eget beste.

Så hvorfor har vi denne pill råttene Børsen til ?
Jo for å skaffe penger til selskap drift. Det var meningen at verdiskapningen skulle deles med aksjonærene når driften går godt. Og aksjekursene skulle normalt sett gå opp.

Men hva har børs blitt ?

Ingen ting med sparing ihverfall. Mer en et svindel casino vil jeg si

Trist men sant
Stev
18.11.2018 kl 12:54 1751

Enig med deg min venn!!

Men vi har fordelen av å kunne gå raskt inn og ut.
Andor
18.11.2018 kl 16:14 1627

For noe reinspikka tøv,greit og legge skylla på alt og andre når en selv tar dumme valg. Ta feks Statoil (Equinor ) kan ikke si det er en dårlig plassering siden de ble børsnotert når en tenker på utbytte og kursstigning i fra 60 kr.
Slettet bruker
18.11.2018 kl 16:39 1597

Andor. Lær deg å les
Hvis du mener at det er tøv det jeg skriver så er du på Pluto.

Sann mine ord. Det er akkurat hva børs er og blir etter at Robotene kom. Som forøverig er menneske programert kun for å slå deg ut og sørge for at dine penger går i deres favør
Redigert 18.11.2018 kl 16:41 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.11.2018 kl 16:49 1574

Forstår godt at TS kaller seg "Børshaien",da det er ikke alltids like enkelt å tygge på det man gaper i seg...

Det er en ting som går blandt alle "Amatører",-slapp av,jeg var en selv før,-idag er jeg blitt litt klokere,-men ingen ekspert..

Det ligger noe i det å bruke multippel beregning,som f.eks. P/E og P/B og slike parametre får en til å slappe mer av og være langt mer fortrolig med det man holder på med.

(Les om dette på nettet/Google og prøv å forstå dette,-dette vil ta vekk mye av fustrasjonen og usikkerheten)

men,det som også går igjen og igjen og igjen....er at nybegynnere setter seg først inn med stor kapital FØR de har forstatt nok av hvordan både børsen og ikke minst utvalget på børsen fungerer og reagerer,-der man skal kan skille ut hva som er bra å satse på,og hvem sektorer og selskaper en bør holde seg langt vekk ifra!

jeg kan dra opp noen eksempler:

Olje: joda,det er gøy når oljeprisen holder seg oppe,men tåler markedet en nedtur?,-de fleste går markant i minus,til og med idag etter oljenedturen begyndte over 4(!!) år siden,-er dette noe å satse på for en småsparer som bruker MASSE tid på å spare opp penger til investeringer,-Nei!

Gruvedrift: kort sagt,høy kostnadsnivå,går sjeldent i pluss og er ikke noe å satse på,-selv om de skulle satse på kryptovaluta.......

Biotec(aka Bingotec): dette er så nært en kan komme lotto-virksomhet på børs,-himmelen eller helvete her hos samtlige aktører da kun fåtall av studiene går igjennom nåløyet og blir en kommersiell medisin,-knallhard konkurranse,verd å satse på,-Nei.


Skal en gjøre det bra,bør en ha en god tommelfinger-regel,-hold deg så nært forbrukeren som man kan,og det grunnleggende en forbruker trenger er:

- Forsikring

- Mat

-Strøm

med de 3 enkle elementene nevnt ovenfor,så skal etterspørselen være god og man vil finne gode selskaper som opererer i disse segmentene,-starter man der først,så kan en i ettertid "leke" seg med pengene andre steder.

og skulle markedet falle,så er det bare til å lene seg tilbake og slappe av,evnt. last mer i gode aksjer!

Frykt ikke markedet,-lær deg å utnytte det!


;)
omans
18.11.2018 kl 18:20 1444

There is nothing new on Wall Street.
-Jesse Livermore


kursfluktasjoner kan oppleves som irrasjonelle. (kan stay irrational longer than you can stay solvent)
Dit usa børsene går, dilter ose, dermed kursene i selskapene.
Redigert 18.11.2018 kl 18:21 Du må logge inn for å svare