$$$PGS$$$ "Topp 50 Ăžker"

Denne trÄden er stengt for nye innlegg.
22.03.2023 kl 09:01
Automatisk lukket grunnet trÄdens stÞrrelse. (Beklager.)
Slettet bruker
PGS 13.03.2023 kl 13:00 286163

Øker du?
Redigert 22.03.2023 kl 06:51 Du mÄ logge inn for Ä svare
kongsberg1
17.03.2023 kl 06:55 3242

Kan jo hende det kommer noe info i dag klokken 0800. Eller ble jo rammen for opptur lagt pĂ„ Wall street i gĂ„r kveld. Med oppfĂžlging i Asia og olja. Da fĂ„r vi ut Ă„ lufte vingene i dag tenker jeg. đŸŒȘđŸŒȘđŸŒȘđŸŒȘ skal vi tro Ă„ hĂ„pe at de mĂ„ lĂžpe etter som en tornado i dag. đŸƒđŸƒđŸš€đŸš€đŸ’”đŸ’”đŸ›ąđŸ›ą
Tigerberget
17.03.2023 kl 06:53 3233

NÄr den korte horisonten limer seg fast pÄ 7 tallet og aksjen toucher 13 tallet et par uker etterpÄ sÄ skjÞnner jeg at folk ikke tar skriveriene for god fisk.
I tillegg sÄ vender man kappen etter vinden ettersom man er inne eller ute.
For meg sÄ er det bare stÞy og splittet personlighet.
kongsberg1
17.03.2023 kl 06:50 3263

Takker for en fantastisk fin info om mulighetsrommet til Peggy 🚀🚀🚀 vi setter nok fart nordover i dag, hjelper nok pĂ„ humĂžret til oss med longs pĂ„. Verden trenger Peggy til bĂ„de Ă„ finne energien og Ă„ ta vare pĂ„ avfallet, enda er vi nesten i monopol situasjon. Den som ikke ser et godt case her, er vel ikke helt bevart. Uten Ă„ nevne noen.
Slettet bruker
17.03.2023 kl 00:01 3853

Hadde refi gĂ„tt uproblematisk. SĂ„ hadde refi hvert ferdig nĂ„...kommer den ikke i morgen sĂ„....😎
Brensel
16.03.2023 kl 23:51 3936

Helt enig! Fremtidsutsiktene er utrolige for Pgs. Personelig vektet jeg meg ned nÄ nÄr uroen tok til, da refinansiering og spesielt utsettelse eller dÄrligere vilkÄr enn antatt kan som nevnt tidligere i trÄden «gruse» kursen pÄ kort sikt. Dette vil isÄfall vÊre en super inngang for de som vil vÊre med pÄ et nytt eventyr innenfor ccs osv. det kan hende jeg tar feil, men jeg tror ikke en bekreftelse pÄ refinansiering vil sette ekstremfart pÄ aksjen, og der mÄ jeg si Rune med ledelsen har feilet noe. De burde hatt en klar lÞsning fÞr de gikk ut offentlig. De kunne selvsagt ikke noe for «bankkrisen» men en oppdatering til aksjonÊrer burde kommet om det var slik at denne ikke pÄvirket refinansiering overhodet.
Queen of Crude
16.03.2023 kl 23:39 3891

NÄr blÄrussen hÞrer "alle mÄ gjÞre CCS", sÄ lÞper de i flokk for Ä investere alle pengene sine i et eller annet selskap som tilbyr nisjeteknologi for CO2-fangst. Dette til tross for at alle land i vesten ser ut til Ä bruke "det grÞnne skiftet" til Ä subsidiere hjemmeproduksjon av egen teknologi. At hÞy-tech land som Tyskland og Frankrike skal trenge storstilt import av fangstteknologi fra den overprisede grÄura her oppe ser jeg pÄ som svÊrt urealistisk.

Men det er én ting europeerne ikke har som er LIVSNØDVENDIG for CCS, nemlig muligheter for Ä overvÄke CO2-lager. De to eneste firma med nyere 3D streamer skip er norske (PGS og Shearwater) - og bare ett av dem er pÄ bÞrs. Slik vil de kunne tjene penger gjennom lagerets livslÞp:
* Screening/karakterisering: Lagringsreservoaret skal finnes, beskrives og utvikles. Dette tilsvarer letefasen i O&G. Her hentes det inn seismikk med hĂžy opplĂžsning for Ă„ estimere lagringskapasitet og forsikre seg om at forseglingen holder (ingen lekkasjemuligheter gjennom forkastninger eller gamle brĂžnner)
* Injeksjon: Perioden med CO2-injeksjon kan vare i en periode fra Är til tiÄr, alt etter hvor stor lagringsplass man har og hvor mye man injiserer. Da trengs det masse seismikk for sÄkalt "conformance monitoring" (sjekke at injisert CO2 er der man pÄ forhÄnd beregnet den skulle vÊre). PÄ Sleipner startet CO2-injeksjonen i 1996, og det er blitt samlet inn seismikk ca. annenhvert Är i denne perioden.
* Closure & post-stewardship: Etter injeksjonen er ferdig plugges brÞnnene, og feltet skal overvÄkes av operatÞren i 20 Är fÞr lisensen gis tilbake til myndighetene. 20 Är! Ingen offshore CCS-felter er kommet til denne fasen ennÄ, men her ligger det big bucks for seismikkselskapene fremover.

En kan spÞrre seg om det ikke gÄr an Ä bruke billige teknikker som noder eller EM til dette. Svaret er forelÞpig at dette er vanskelig. For det fÞrste mÄ CO2 pumpes dypt inn i undergrunnen (minst 800 meter under havbunnen for Ä sikre at CO2 holder seg i superkritisk fase og opptar minimalt volum). For det andre trengs hÞy opplÞsning for Ä skille CO2 fra vann (kontrasten er mindre enn olje/gass/vann). For det tredje vil spredningen av injisert CO2 vÊre stÞrre i utstrekning enn det man er vant til fra olje & gassverden (store arealer mÄ scannes). I sum har dette fÞrt til at streamerseismikk har blitt brukt pÄ alle offshore ccs sites sÄ langt, og PGS er by far selskapet med lengst track record. De har hentet data pÄ Sleipner, SnÞhvit, Northern Lights og Endurance (UK). Og ratene for CCS er selvfÞlgelig like hÞye som for O&G (de konkurrerer jo om fartÞytid her). Jeg drister meg faktisk frempÄ med spÄdommen om at ingen firma (globalt) vil tjene sÄ mye pÄ CCS som nettopp vÄr Peggy Sue!
Slettet bruker
16.03.2023 kl 23:33 3908

Helt klart FaeniHelvete, jeg tviler ikke pÄ at du/ dere tjener penger pÄ kort sikt eller har tro pÄ det lange bildet. Og her gÄr det helt klart an Ä ha to tanker i hodet: hadde jeg hatt anledning, sÄ skulle jeg dagtrader med noe av potten.

Jeg tror vi alle mÄ vÊre litt mer forsiktig i hvordan vi skriver til hverandre; ja det har kokt over for meg ogsÄ! Rischoso har tent pluggen flere ganger, men dessverre for meg sÄ har han faktisk hatt rett flere ganger. SÄ virker det som at han har et kortere horisont, og snur etter dette hver gang. Ganske provoserende for en som ikke har mulighet til Ä selge og kjÞpe pÄ minuttet.

Vel, jeg vil ha Hvalrossen tilbake. Det koker ned til det. Per Ulv ogsÄ. Nyttige innlegg: Rischioso og resten, vel. Dere hÞrer med. Og jeg tror vi alle har nytte av hverandre. Det betyr ikke at vi trenger Ä like hverandre.

FaeniHelvete
16.03.2023 kl 22:58 4210

Det er ikke noe problem med synspunktet ditt, tvert imot, men jeg kan ikke helt se at det er relevant her. Det er vel ingen som kritiseres fordi de begrunner synspunktene sine uavhengig av om man er enig eller uenig i caset? At det er noen gjengangere som fÄr kritikk handler jo ene og alene om at de konsekvent snur pÄ argumentasjonen uten at noe har endret seg. Realiteten er jo at som med det meste annet sÄ endrer ting seg underveis og mye handler om timing pÄ hendelser som er utenfor ens kontroll, noen ganger har vi flaks og andre ganger maks uflaks, og det er jo naturlig Ä vÊre uenig om de kortsiktige konsekvensene og hvordan det kan pÄvirke det langsiktige. Fokuserer man pÄ trading og det tekniske, kjÞr pÄ, for all del, men ensidig positiv/negativ vinkling avhengig av om man er inne eller ei blir selvsagt for dumt, og det fremstÄr som om enkelte brukere rett og slett opererer slik for Ä kverulere mest mulig. NÄr man samtidig later som om man er mangemillionÊr med stor satsing i utlandet, vel, av de fÄ mangemillionÊrene jeg kjenner sÄ er det ingen av de som bruker hverdagen pÄ Ä hausse opp egen livsstil og suksess.

Jeg har jo dÞnn solid tro pÄ det langsiktige, men jeg har gÄtt fra Ä ha solid tro pÄ det kortsiktige til Ä vÊre bekymret, til det punktet at jeg solgte meg ut og kjÞpte meg inn igjen pÄ det jeg hÄper er bunnen,, rett og slett fordi i det kortsiktige vinduet sÄ kan vi fÄ en kombinasjon av en bob-bob refinansiering, laber oljepris og resesjon. Kanskje bekymringene mine er overdrevet, kanskje bekymringene mine er pÄ feil sted, kanskje bekymringene mine viser seg Ä vÊre velbegrunnet, kanskje PGS bÞrsmelder en refinansiering bedre enn det markedet ser for seg og vi fÄr en helvetes rekyl hvor jeg sÄ har mindre aksjer enn jeg hadde i forrige uke og gevinsten dermed blir mindre, tiden tvil vise. Derimot sÄ har jeg tilgode Ä registrere at bekymringene blir mÞtt med usaklig kritikk, de fÄ som gidder Ä svare fokuserer jo pÄ det som skrives og ikke hvorvidt man er positiv eller negativ. Det er jo mange som kommer med i overkant positive vurderinger som det blir stilt spÞrsmÄl ved. Det burde jo gjerne vÊre en rÞd trÄd gjennom ens argumentasjon, helst ikke i form av en sinuskurve.
Slettet bruker
16.03.2023 kl 22:43 4360

đŸ‘đŸ»đŸ˜‡đŸŠ…đŸŠ…đŸšąđŸšą Takker for deling 😀
Leotwin
16.03.2023 kl 22:30 4466

Refi i boks - selv med dÄrligere vilkÄr enn man hÄpet - megabull. Refi utsatt - kursen gruses pÄ kort sikt, sÄ tror jeg den sakte tar seg opp igjen.

Just my take. Hvalross for ever❀
Redigert 16.03.2023 kl 22:31 Du mÄ logge inn for Ä svare
BIFFogBÆRNÉ
16.03.2023 kl 22:30 4467

Joker-Nord dagene! HÄper og tror vi snart fÄr tilbake god gammaldags vanlig uforutsigbarhet.
Normalone
16.03.2023 kl 22:29 4477

PeGes - veldig godt spÞrsmÄl du stiller, hvorfor skal en eie aksjer i PGS? Det ble pÄ FB (PGS Investor) lagt ut en veldig interessant YouTube video av Buffet - der han poengterte at det var fÞrst nÄr han skjÞnte at det en investerte i nÄr en kjÞpte aksjer var "business", ikke aksjer. Business skjÞnner han veldig godt - og hadde vanligvis et relativt langt perspektiv, og han ble derfor veldig glad nÄr kursen gikk ned fordi da kunne han kjÞpe billigere.

Grunnen til at jeg har investert i PGS skyldes fremtidspotensialet innen "businessen" PGS driver innenfor. Det har vĂŠrt en kraftig underinvestering innen oljebransjen helt siden 2014 - og som du skriver Peges, verden trenger energi - og IEA har uttrykt at etterspĂžrselen vil bli stĂžrre (mens tilbudssiden er mindre). Jeg er derfor av den oppfatning at vi er I starten av en ny syklus innen seismikk - der det vil komme flere oppdrag og ratene vil stige videre.

Det som gjÞr det ekstra spennende nÄ er at PGS ogsÄ vil vÊre en viktig aktÞr ogsÄ innen det grÞnne elementet - havvind og karbonlagring. Det er mye som tyder pÄ at PGS er pÄ vei til Ä skaffe seg flere kontrakter allerede nÄ (havvind) - og vi fikk ogsÄ en glad nyhet i dag om at en vurderer Ä pÄlegge oljeselskapene Ä lagre Co2 i mye stÞrre skala.

Dette betyr selvfÞlgelig ikke at kursen til PGS vil gÄ rett til kr 50+ i lÞpet av natta - og makro vil ogsÄ pÄvirke og "stÞye det til" - men det kan vÊre verdt Ä tenke over, nÄr en ikke solgte pÄ kr 13 for 1 uke siden - hva tilsier, basert pÄ det fundamentale, at jeg bÞr selge i dag nÄr kursen er litt over kr 9?

Jeg har full forstÄelse for at noen er kortsiktig - og naturligvis blir preget av at kursen faller sÄ kraftig - men en fÄr selv vurdere om det betyr at en bÞr selge eller kjÞpe.... I likhet med bl.a TonyB og flere, er jeg en langsiktig investor og mener at fremtidsutsiktene tilsier at PGS skal mye hÞyere enn dagens mCAP pÄ rundt 8 mrd.

Derfor trenger jeg ikke fÞlge med hele tiden - fordi trenden er tydelig, vi er pÄ vei oppover. Det er ikke lenge siden kursen var nesten kr 9 - og den falt relativt raskt ned til kr 4.80. For en uke siden var den over kr 13 - nÄ er den kr 9.36. Jeg er overbevist om at kursen vil stige igjen og snart er langt over kr 13.

GjÞr deres egne vurderinger/ beslutninger - sÄ fÄr en tenke over om en investerer i aksjer eller business:)
Redigert 16.03.2023 kl 22:37 Du mÄ logge inn for Ä svare
Ta invest
16.03.2023 kl 22:16 4616

Hvis refi nÄ kommer litt hÞyere pris messig enn forventet , hva kan vi forvente framover ? Litt slakere stigning og utsettelse av utbytte til fordel for nedbetaling av gjeld i 2024 . Er ikke sÄ gale likevel det vel
..
Slettet bruker
16.03.2023 kl 22:06 4749

Alt -blir -brađŸ‘đŸ˜ŽđŸ€›
Slettet bruker
16.03.2023 kl 21:43 4903

Ypperlig VantageđŸ‘ŒđŸœ Fremtiden er meget lys
Slettet bruker
16.03.2023 kl 21:36 4939

MĂ„tte bare innom og se om Hvalross er tilbake ?!🩭.. Nope, ikke nok med «time out»?! Med heftig oppgang WS er nok Hvalross tilbake fĂžr helgen tas her, Partytime !
VantageVolante
16.03.2023 kl 21:20 5097

Rossen prÞvde p si noe om dette her forleden, men absolutt alt konstruktivt har jo regelrett druknet i pest og bank og mÞÞÞÞÞk og rÊvhÄl og refirenter og blodrÞde dager i det siste.

New Energy makes our day. Be aware. Kawa er tĂžft som faan, og flere av dem er grĂžnne og svarte.

Digg kombo.
BIFFogBÆRNÉ
16.03.2023 kl 21:20 4994

99 hvalross!! oppstilling om 5minutter!!! inje 4! Freeeemad marsj!
Thesistulling
16.03.2023 kl 21:16 5017

SÄnn, da har jeg veltet noen kasser med fisk nedenfor Akershus Festning, fylt pÄ med ei bÞtte reker pÄ toppen, og satt ei halvfull Inga (fra Varmland)i et godt brukt skjÞrt pÄ en stol med god trekk under for maksimal tiltrekningskraft ovenfor vÄr kjÊre Hvalross.

Satser pÄ at han loffer litt rundt i vannkanten der nede, anbefaler litt avstand ved frie luftveier grunnet vedkommende pÄ pinnestolen.
FrĂžkena
16.03.2023 kl 21:13 5042

GullHĂ„rAllOve skrev Amen 🙏
Amen ❀kom tilbake Hvalross!
Hellcat
16.03.2023 kl 21:13 5033

StĂžttes👍 Kom tilbake Rossen! Fredagsrally i morgenđŸ’°đŸ»Full gass😎
Button
16.03.2023 kl 21:11 5058

Helt enig, er long.....men har tenkt Ă„ bruke pengene! (Etterhvert))😉
Redigert 16.03.2023 kl 21:12 Du mÄ logge inn for Ä svare
VantageVolante
16.03.2023 kl 21:10 5015

Ja, er folket klar for etpar gode nyheter da?

I fravÊr av rossen, sÄ fÄr jeg meddele det selv.
Sanco Swift er et skip PGS ikke eier. NĂ„ skal det forhandles om ny avtale.
Hvorfor?
Jo, fordi rett etter de er ferdige med havvind UK, sÄ skal skuta til........New York. 60 dager pÄ jobb ifm havvind.
Dette kommer til Ä bli lagt merke til, en til pÄ rappen.
Drister meg altsÄ til skrive direkte her at den kontrakten er i boks, Dette vil gi mye positiv respons.
Det er viktig nÄ, da pgs skal inn pÄ hovedlisten. Smaker med grÞnn energi ogsÄ da, for flere fond.

Det blir en havvindkonferanse fĂžrstkommende mandag.
Bli ikke overrasket om bĂžrsmelding kommer neste uke.
Mark my words.

Tenkte dette kunne vĂŠre nyttig og god info etter det jĂŠvla kjĂžret siste tiden.

Y
Redigert 16.03.2023 kl 21:12 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
16.03.2023 kl 21:06 5026

Det blir jo litt forskjell pÄ de som driver Ä dagtrayder og vi som sitter long. For min del sÄ er det sÄ enkelt at verden trenger energi, og vi er i ferd med Ä fÄ oljeselskaper med tÞrre brÞnner. SÄ klart jeg ville solgt pÄ 13 kroner og kjÞpt igjen pÄ 9 kroner! Hadde jeg gjort det sÄ hadde det betydd mye penger. Men jeg har ikke anledning til Ä sitte Ä fÞlge med pÄ dette hele tiden.

SĂ„ jeg er long og har ikke tenkt Ă„ bruke disse pengene uansett.
Button
16.03.2023 kl 21:06 4960

mingus7777 skrev Jeg er et hamster.
Hamster hjelper ikke!

Krever hvalross tilbake!
Max-Investor
16.03.2023 kl 20:58 5004

Jeg ser faktisk ikke helt bort i fra at jeg kunne ha gitt meg i hĂžst, nĂ„r kursen var langt lavere, hadde det ikke vĂŠrt for den smittende optimismen som Hvalross har spredd pĂ„ denne partytrĂ„den. Ikke for Ă„ legge noe press pĂ„ Hvalross, men du bĂžr komme tilbake snart!!!! 🎉🎉
Redigert 16.03.2023 kl 21:03 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
16.03.2023 kl 20:58 4730

For orden skyld, sÄ tenker jeg at de «mÞrke kreftene» hÞrer hjemme pÄ trÄden. Det ville blitt kjedelig Ä lite nyttig hvis ikke noen kjempet mot menigheten, og kom med synspunkt og innspill. Det betyr ikke at jeg liker dere, men jeg respekterer dere. I alle fall 90 prosent av tiden, sÄnn ca. Det snur opp ned nÄr man en sjelden gang har en dram innabords. Flere av dere har helt klart peiling pÄ hva dere driver med. SÄnn, da var det ogsÄ sagt!

elnomi
16.03.2023 kl 20:55 4675

Da har risc med flere lykkes med Ä fÄ drevet vekk den beste av de beste nemlig the one and only Hvalross! Ingen over, ingen ved siden men til slutt ble det vel for mye selv for denne suverene anfÞreren av PGS trÄdene i bÄde gode og mindre gode PGS dager.
eike
16.03.2023 kl 20:53 4653

Slettet bruker skrev StĂžttes!!
Har jo kjĂžpt denne aksjen pga Deg Hvalross!!
Max-Investor
16.03.2023 kl 20:47 4712

Mange har nok solgt seg ut pga av at den har steget sÄ pass mye i det siste ogsÄ. Tror at enkelte glemmer at den har vÊrt nÊrmest konkurspriset, sÄ veien opp mÄ nesten bli sÄ pass bratt.
Slettet bruker
16.03.2023 kl 20:35 4826

👍👍👍👍👍👍👍