Kongsberg Aeronautical – unik investeringsmulighet?

dr. Stockman
KAIS 20.03.2023 kl 13:41 29295

Spennende ting på gang i selskapet hvor jeg personlig er største aksjonær. Dette er ikke et oppstartselskap, men et selskap som nærmer seg lansering overfor kundene – som vil være flyselskaper verden over.

Man bør alltid tenke at uansett hvor lovende noe ser ut til å være så kan det likevel dukke opp en ukjent faktor under veis som stopper det hele eller i hvert fall bremser progresjonen mot målet. For KAIS dukket ikke minst pandemien opp, som forårsaket tilnærmet panikk hos flyselskapene, som måtte prioritere «brannslukking» heller enn kontakten med små selskaper som hadde tjenester å tilby. I USA opplever vi også midlertidige problemer tilknyttet implementeringen av 5G-nettet.

For min egen del har jeg latt meg blende av det store potensialet for dette selskapet, samtidig som det egentlig kun er «den ukjente faktor» som kan stikke kjepper i hjulet. KAIS er derfor min eneste investering for tiden (etter at NANOV og PCIB gikk til h..). Til gjengjeld er det en svært stor investering, og et tilsynelatende suicidalt brudd mot prinsippet om at man ikke skal legge alle eggene i en kurv.

Skulle jeg fremheve et par poenger som styrker mine forventninger til selskapet så må det være det faktum at samtidig som våre årlige driftsutgifter ligger på et par millioner så eksisterer ingen deadline der løpet er kjørt om vi ikke har fått napp innen den tid. Får vi ‘nei’ på en henvendelse så vet vi at det finnes nok av andre flyselskaper å henvende seg til.

Enhver må finne ut for sin egen regning om de tenker at det er grunnlag for å dele mitt særdeles optimistiske syn på selskapet, eller om de ser potensielle «mørke og truende skyer» som kan velte det hele. Hjemmesiden er etter hvert blitt både oversiktlig og omfattende, og bør kunne gi svar på det meste man måtte lure på. Sitter man fortsatt igjen med spørsmål så forsøker jeg gjerne å bidra til oppklaringer, enten det måtte være her på tråden eller som svar på mail som kan sendes meg på dr.Stockman10@gmail.com. Jeg kan også videreformidle spørsmål til ledelsen der det er nødvendig for å kvalitetssikre svaret.

Selskapet har vedtatt en emisjon – i første omgang ønsker vi å få inn 4 millioner. Når tiden er inne så ønsker vi å hente inn flere millioner slik at vi kan kickstarte de markedsrettede aktivitetene og nå ut til så mange flyselskaper som mulig. Men dette vil først skje etter at de første kontraktene er på plass slik at kursnivået kan befinne seg mange hakk over dagens etter min mening «symbolske» kursnivå.

Emisjonen er rettet mot profesjonelle investormiljøer, men jeg har ønsket å gi også den jevne småinvestor muligheten til å bli med på eventyret via HO. Tegningsblankett kan lastes ned fra hjemmesiden, og via denne linken kommer man direkte til riktig sted.
Ved emisjonen er kursen satt til 1,85 kr som tilsvarer en markedsverdi for selskapet på 65 millioner.

https://www.aeronautical.no/_files/ugd/6ebfdd_e710cb88f13342c8abc17bd9f799e990.pdf

Uansett hvor lovende vår kontakt med flyselskapene måtte være så er det viktig å være klar over at vi enn så lenge ikke har noen kontrakter. På den annen side er det ingen spesielle gjenstående hindringer, så det trenger ikke være lenge til første kontrakt ser dagens lys.
Jeg sitter ikke i styret til selskapet, og opptrer ikke på vegne av selskapet. Det betyr at all informasjon på denne siden står for min egen regning og ikke selskapets. Hjemmesiden er derimot ene og alene selskapets ansvar.

https://www.aeronautical.no/
Redigert 08.08.2023 kl 13:11 Du må logge inn for å svare
navnkalle
28.06.2023 kl 08:23 3598

Helt enig. Har forsøkt å formidle noe liknende tidligere. De sliter med å få inn penger, men har heldigvis ikke behov for så mye. Men taktikken virker, jeg er aksjonær, som ikke har vurdert de tidligere emisjonene, men nå vurderer jeg ihvertfall...
dr. Stockman
28.06.2023 kl 09:45 3569

YNWA250505
Du er jo selv eet godt eksempel på hvorfor pengene ikke "renner inn". Du sammenligner min risiko med risikoen man løper ved å tegne seg for 20.000 kr, noe som er på grensen til å være absurd. Du kan ikke blande sammen personlig risiko ved å samle alle eggene i en kurv med selskapets risiko for ikke å lykkes i å kunne realisere sitt potensiale. Og det er ikke haussing å påpeke at det handler om en ekstraordinær investeringsmulighet så lenge man snakker om potensiale på flere hundre millioner i inntekter pr år, samtidig som selskapet selv ved den eksterne emisjonen prises til kun 70 millioner. Til alt overmål så tror jeg man får problemer med å forklare hvordan flyselskapene skal forklare at man takker nei til et system som øker sikkerheten samtidig som det gir drivstoffbesparelser som kan overgå lisensutgiftene - som uansett kun tilsvarer en kaffekopp pr flyavgang. I mitt hode er det en "nobrainer" og derfor havner alle eggene i samme kurv.

Selskapet er som du vet ikke børsnotert, og da er dette den eneste portal for selskapet ut mot det "store markedet", og tilfanget av nye kandidater til å gjøre en investering er nok ganske begrenset her. Det var et velkomment rush i starten, men så tror jeg nok at det er de samme som titter innom med jevne mellomrom.

Også når det gjelder de profesjonelle aktørene så er det et lite utvalg vi har henvendt oss til, og de bruker gjerne lang tid på å lande på en beslutning. Men som når det gjelder kundene så tror jeg nok at også disse lander på en inngang en vakker dag. En av grunnene til at det er vanskelig å få inn noen er jo nettopp at vi bare er ute etter "småpenger" inntil vi kan heve prisen på aksjen, og dette gjør det til en litt for liten investering til at man ønsker å avsette mye tid til å sette seg grundig inn i caset. Noen har f.eks. operert med 20 millioner som minimum, og det er vi på ingen måte interessert i før kursen er mangedoblet. På den måten faller vi altså mellom to stoler, men har uansett interessenter som er positivt interessert. Altså en tålmodighetsprøve både når det gjelder kunder og investorer, men selv de største selskapene i verden startet opp med store doser tålmodighet. Det kan virke som du selv mener at du fortjener at vi gir deg 30-doblingen i morgen, men slik fungerer ikke den virkelige verden. Og som du sikkert husker så har det også vært en pandemi som rammet flysektoren mer enn noen annen sektor. Vi fikk likevel langt mer ut av denne antatte "dødtiden" fordi det faktisk var da "Asia-sporet" virkelig kom på banen og åpnet helt nye muligheter for oss - særlig når også 5G-problematikk i USA skapte interferens i lufta og nye utsettelser for oss. At det fortsatt har stått stille der skyldes den mangelen på kapital vi har hatt, og dermed manglende kapasitet til å følge opp USA i øyeblikket.
dr. Stockman
28.06.2023 kl 09:51 3584

navnkalle
Ja, det blir spennende å se i hvilken grad taktikken virker, for man vet jo aldri om den også må gjentas en gang. Lavere pris alene kunne kanskje blitt tolket utelukkende som et tegn på desperasjon, men ikke minst aksjonærene er jo godt infformert om at det aldri har sett lysere ut med tanke på et snarlig gjennombrudd i forhold til kundene. For å gjenta meg selv så ble ihvertfall jeg temmelig imponert over at Japan Airlines troppet opp med 6 ledere og mellomledere til møtet vi hadde med dem, og på ingen måte hadde mistet interessen da møtet var over, men tvertimot signaliserte at de ønsket å gå videre. Og så blir det jo spennende for de mange små aksjonærene som deltar å få svaret på hvor stor andel av overtegningen de får tildelt. Det kan bli alt fra glansbilder til full pott. Kjenner selv en av de mindre aksjonærene som tegner seg for 100.000, så det er jo en viss fare for at millionen skal fordeles på mange. Blir jo i snitt kun 7.000 på hver hvis alle tegner seg.
Redigert 28.06.2023 kl 09:54 Du må logge inn for å svare
YNWA250505
28.06.2023 kl 09:53 3582

Jeg tror på systemet deres jeg ville bare formidle at du hausser for manisk og lover gull og grønne skoger. Vi som har vært ute en vinternatt før vet at alt ikke er så rosenrødt som du prøver å fremstille dette som. 20k er for mange en risiko. Så skal du kjøpe enda mer til kr 1. Jeg er svært risikovillig og treffer og bommer omtrent annenhver gang hehehehe. Lykke til Dr.
dr. Stockman
28.06.2023 kl 10:08 3572

"Jeg tror på systemet deres jeg ville bare formidle at du hausser for manisk og lover gull og grønne skoger."

Hvis det hadde vært riktig så hadde jeg vært enig med deg. Men jeg har faktisk ikke lovet noe som helst. Du må gjerne finne et eneste innlegg jeg har skrevet her hvor jeg lover deg eller andre noe som helst, for det tror jeg ikke eksisterer. Jeg påpeker kun at selskapet har en vanvittig risk/reward, hvor det mulige potensialet ikke står i noe som helst normalt forhold til prisen. Jeg har også påpekt at selv om vi anser muligheten til å mislykkes som 50% (noe jeg personlig på ingen måte mener at den er) så er selskapet fortsatt vanvittig priset. Så prisen antyder faktisk at sjansen for å lykkes er ca. 5% (2 1/2 prosent ved internemisjonen), og da mener du kanskje at prisen er fasit og at alle betraktninger som konkluderer med at sjansen for å lykkes overgår 5% må anses som manisk haussing.
Jeg har jo en historikk der jeg har truffet med mange investeringer på kort sikt (Opticom, CRU, NANOV, PCIB). I CRU hade jeg til og med inne en gevinst på 35 millioner, men dessverre har jeg vært alt for langsiktig, og det ble bare tatt gevinst i Opticom. Burde altså solgt på forventninger i alle disse selskapene. Alle hadde skjeletter i skapet som viste seg å være tikkende bomber. Men jeg visste jo lite eller ingenting hva som foregikk på innsiden av disse selskapene. Nå er jeg i høyeste grad selv en del av innsiden, og det gjør også at jeg føler en helt annen trygghet i min posisjon som langsiktig investor i selskapet. Man vil lete forgjeves etter skjeletter i skapene.
Redigert 28.06.2023 kl 10:08 Du må logge inn for å svare
dr. Stockman
28.06.2023 kl 16:39 3533

Tingene skjer fort i Asia nå. Senest i dag ramlet det inn nye meldinger. Kommer tilbake til noe av det nye i morgen.
YNWA250505
28.06.2023 kl 17:49 3513

Skjelletene finnes muligens ikke i deres skap, men utenfor. Lykke til
dr. Stockman
28.06.2023 kl 18:52 3502

Godt mulig det, men det er heldigvis ikke vår jobb å rydde andres skap.
dr. Stockman
28.06.2023 kl 20:47 3485

Det ville for øvrig være dumt hvis noen lar internemisjonen på 1 kr være et argument for å la være å benytte seg av muligheten til å tegne seg for aksjer til 1,85 kr. For eksterne er dette den eneste muligheten, og dessuten en mulighet som forsvinner over natta når den første kontrakten er i havn. Det kan som kjent skje i løpet av få uker. I forbindelse med internemisjonen vil det bli presentert ganske mye ny informasjon, og denne vil også bli gjort tilgjengelig på nettsiden.
lillebrumle
29.06.2023 kl 12:07 3419

Jeg forstår virkelig ikke hvorfor du gnæger på at interne investorer kan kjøpe aksjer for 1 kr. Vi har allerede kjøpt for 1,85 og klager ikke, sakens kjerne er at du vil betale 1 kr men det får du ikke av den enkle grunn at du ikke har bestilt reise enda. Ser at hotellet jeg er på her i Kreta ganske fort ble opp-bestilt, så skal man være med på reisen uten å betale overpris må man være tidlig ute. Det er uansett kun 1 mill aksjer som er ubetydelig i det store bildet. Jeg kommer uansett til å tegne meg 50k aksjer så det så ;)
Redigert 29.06.2023 kl 12:16 Du må logge inn for å svare
YNWA250505
29.06.2023 kl 12:32 3391

Gnæger og gnæger, jeg bare poengterer at det er et svakhetstegn at for det første de ikke er i nærheten av å fylle opp emisjonen på kr 1,85. Nå kommer det helt ut av det blå en internemisjon på kr 1 som sikkert ikke blir fylt opp da de som sitter der ikke har mer penger å kjøpe for *les Dr.Stockman. Vi har nå løp og kjøp fra dr.stockman i noen måneder nå og det på kurser til kr 1,85. La oss si jeg løp og kjøpte for alle mine penger og så kommer det en rettet emi på kr 1 rett etterpå. Jeg har ikke mer penger å kjøpe for og de tipper jeg svært mange andre heller ikke har. Det er useriøst og irriterende som bare f. Nok om det, da er det bare 950.000 aksjer til så er internemi fulltegnet. God ferie lillebrumle.
dr. Stockman
29.06.2023 kl 12:42 3402

Nå er det jo kun hvis emisjonen ikke blir fulltegnet at man "får det man ønsker seg" ved denne emisjonen, og uansett må du være aksjonær på forhånd. De siste nyhetene blir tilgjengelige om noen timer, men jeg har jo allerede tatt disse inn over meg, og fra å ha tenkt at denne emisjonen skal gi små aksjonærer en sjanse til "et varp" så blir det nok til at jeg tegner meg for det meste av det jeg har mulighet til. Vanskelig å avstå fra ekstra billige aksjer som en dag har muligheten til å være verdt 100 kr aksjen. Kanskje ikke sannsynlig, men at de vil være verdt langt mer enn 10 kr tror jeg er bortimot uunngåelig. Vet forresten ikke hva som er siste mulighet for å kjøpe aksjer med tanke på å kunne være med i internemisjonen, men at den dagen nærmer seg er ihvertfall sikkert. Skal gjøre et nytt forsøk på å finne ut av det.
lillebrumle
29.06.2023 kl 12:49 3412

Misforstå meg rett, innlegget mitt kan nok ha vært litt på overvekt av provoserende i ordlyden. Jeg forstår også hva du sier og respekterer dine synspunkt. Vi vet jo heller ikke hva som skjer her, men jeg bryr meg i grunn ikke om den interne emisjonen. Om jeg ikke har frie midler så er det greit, om jeg har så er det også greit. Samtidig kan dette være en gavepakke for oss som allerede er inne hvis det viser seg at vi er så nærme markedet som Stockman predikerer. Når det gjelder Stokman’s hausing så prøver han kun å formidle og speile sin egen optimisme, jeg tror ikke det er noen usannheter i den gården. Siden 2015 har han snakket om dette selskapet som han har stor tro på, men det tok veldig lang tid før KAIS spesifikt ble nevnt. Ergo så ble jeg veldig nysgjerrig nå som vi fikk tilgang til emisjonen på 1,85.
YNWA250505
29.06.2023 kl 13:38 3366

Null stress lillebrumle. Jeg ønsker dere alle en herlig reise med KAIS, det kan uten tvil bli stort om de lykkes. Har lært den harde veien med flere slike caser. Ser sykt bra ut, dersom atte vissom atte og så renner det bare ut i sanden som 9 av 10 selskaper. Stort sett går de fleste til grunne pga mangel på penger.
lillebrumle
29.06.2023 kl 13:46 3355

No pain, no gain ;) Jeg regner med at vi alle har vært inne på noen bomturer men når den sitter, så sitter den :)
dr. Stockman
29.06.2023 kl 14:35 3324

"Har lært den harde veien med flere slike caser. Ser sykt bra ut, dersom atte vissom atte og så renner det bare ut i sanden som 9 av 10 selskaper."

Man bør unngå å sammenligne epler og pærer, og skjære alel over en kam. NANOV var f.eks. på et tidspunkt priset til 150 ganger det KAIS er ved denne internemisjonen. Og de hadde et årsbudsjett som var 250 ganger så stort, og med små muligheter til å redusere. Vi forbruker maks 2 mill pr år, og kan til og med legge oss pent og pyntelig i dvale om nødvendig. Den typen selskaper går aldri konkurs.
dr. Stockman
29.06.2023 kl 14:56 3339

Kan forresten nevne at noen har henvendt seg til meg og skrevet at de øsnker å selge endel aksjer ti 1,50 pr aksje. Kan jo være en mulig inngangsport for den som ønsker å posisjonere seg for internemisjonen. Send isåfall en melding til meg så vil den bli viderebefordret til riktig adressat.

dr.stockman.10@gmail.com
dr. Stockman
30.06.2023 kl 11:40 3252

Oppdatert informasjon er nå tilgjengelig her:
www.aeronautical.no/investor-relations

Med tanke på å kjøpe aksjer på tampen for å kunne tegne seg i internemisjonen så har vi et problem. Generalforsamlingens forrige fullmakt utløp i går, og den nye fullmakten ble samtidig sendt, men venter på godkjennelse fra Brønnøysund. Imdlertid eksisterer den muligheten jeg nevnte ovenfor, og i tillegg er det jo også en som har lagt inn et tilbud her om å kunne kjøpe aksjer av ham til 90 øre aksjen.

lillebrumle
30.06.2023 kl 17:17 3260

Se der ja, dette virker jo lovende. At det blir overtegnet på 1,- er jeg ganske så sikker på men synes det er litt rart at man ikke får de større eksterne aksjonærene med på 1,85. Summen som skal innhentes er jo relativ så de kan ikke være så store.. Man burde kanskje gått bredere ut og markedsføre en emisjon i ulike fora, men hva vet vel jeg om hvordan det er gjort tidligere. Uansett et veldig greit tiltak å sette kursen ned på interne og trofaste investorer :) Så skal nok vi fint klare å holde det gående inntil vi får den første kontrakten.
Redigert 30.06.2023 kl 17:18 Du må logge inn for å svare
dr. Stockman
30.06.2023 kl 23:39 3194

Hadde utvalget av eksterne investorer som er ute etter en investering på denne størrelsen så hadde det nok raskt kommet på plass, men det finnes jo ingen spesiell markedsplass for dette og da blir det til at man kontakter 2-3, og så tar det tid før de bestemmer seg, og så er det et eller annet som ikke passer inn i deres profil, og så en ny runde med 2-3 andre osv. Det er nok en lite effektiv metode som tar altfor lang tid, men alternativene er få. Et stort oppslag i DN ville sikkert hjulpet mye, og får vi f.eks. kontrakt med Japan Airlines så vil nok DN være svært interessert. Men vi får vel bare kjøre på lavbudsjett inntil den første kontrakten dukker opp. Det skal riktignok sies at det i øyeblikket ser relativt lyst ut med tanke på at vi får napp fra en ekstern investor, men det har som kjent likevel endt opp med avslag tidligere.
dr. Stockman
30.06.2023 kl 23:41 3223

Selv om oppdatert informasjon akkurat er sendt ut så dukket det raskt opp ny informasjon. Så jeg regner med at informasjonen på hjemmesiden igjen blir revidert med det aller første. Vi er inne i en stim av nyheter der mer skjer i løpet av en uke enn det før gjorde i løpet av et år.
YNWA250505
10.07.2023 kl 09:21 2671

Slutt å løft denne tråden hver jævla dag uten noe nyt å komme med.
dr. Stockman
10.07.2023 kl 18:15 2608

Svært så opptatt du er av at denne unike muligheten skal falle ned i glemselens dal. Ingenting er bedre enn at tråden flyter på vannskorpen av naturlige grunner som er at spørsmål og innspill dukker opp jevnlig, men når det ikke gjør det så må man jo også tenke på dem som er inne her for første gang. Men faktisk så skjer det ting i selskapet fra dag til dag nå, men det samles opp før det meddeles aksjonærene og markedet. Dessverre kan det ikke kjøpes aksjer i øyeblikket da det nye emisjonsvedtaket ikke er registrert i Brønnøysund ennå. Men noen har jo tilbudt askjer her på tråden, så faktisk så er det fortsatt mulig å posisjonere seg for å kunne delta i internemisjonen (med sannsynligvis god mulighet til å overtegne).
Redigert 10.07.2023 kl 19:28 Du må logge inn for å svare
YNWA250505
10.07.2023 kl 19:28 2603

Bare sykt irriterende å følge en tråd som popper opp igjen uten nyheter. Forsetter dette ber jeg admin slette tråden. Kom med nyheter
dr. Stockman
10.07.2023 kl 19:43 2628

Hva mener du egentlig med nyheter? Tror du lever i et eget parallelt univers der aksjeselskaper er på Netflix og leverer spennende nyheter uke etter uke. NANOV ble jeg diskutert opp og ned side etter side dag for dag mens det bare unntaksvis dukket opp noe som kunne ligne på en nyhet. Slik er det jo i de fleste selskaper, mens KAIS den senere tiden faktisk har vært unntaket der det har vært nyheter mer eller mindre hele tiden. Det er vel heller ingen som ber deg klikke på tråden hver gang den dukker opp på listen, eller er du dødsspent på nyheter så du ikke klarer å la være. Merkelig at noen klikker på alle tråder etterhvert som de havner øverst på lista. som Ironisk nok så vil det allerede være for sent å kjøpe aksjer til tilnærmelsesvis dagens pris når den store nyheter dukker opp her, så med mindre man er inne allerede så er det neppe noe å håpe på.
Vel, neste nyhet vil ihvertfall ganske sikkert være hvordan det gikk med den interne emisjonen. Full pupp og kamp til døra om aksjene eller null interesse. Svaret får vi 22. juli.
YNWA250505
10.07.2023 kl 20:05 2629

Kommer det ikke nyheter eller andre ting i markedet til KAIS så gi faen I å løfte tråden. Jeg er spent på utviklingen helt klart. Jeg har tro på dette markedet derfor følger jeg spent med. Klart jeg trykker på tråden når den er løftet. Du derimot er desperat etter omtale og tror at du finner investorer her inne som ønsker å investere i KAIS pga du er 100% investert her og sitter fastlåst uten mulighet til å komme deg ut. Den lille interne fisleemisjonen hjelper jo ingenting, det er den "eksterne" emisjonen dere trenger å fylle. Det klarer dere ikke så ta hintet
dr. Stockman
10.07.2023 kl 23:07 2619

Når man har under 2 millioner i årsbudsjett så hjelper jo 1 million ganske mye, særlig når det kan være snakk om uker før enten den eksterne emisjonen faller på plass eller den første kontrakten dumper inn. Det er klart, i et selskap som f,eks. NANOV, som brukte 1 1/2 million pr dag så ville det ikke monnet mye, men vår styrke er at vi befinner oss i diametralt motsatt situasjon. Prøv ikke å fremstille det negativt at vi er "low cost". Alle nøkkelpersoner i inn og utland (med unntak av daglig leder) jobber enten ut fra dugnadsprinsippet eller med avtale om kompensasjon i form av aksjer hvis vi kommer i havn og deres bidrag har hatt betydning.
dr. Stockman
11.07.2023 kl 10:38 2618

"Du derimot er desperat etter omtale og tror at du finner investorer her inne som ønsker å investere i KAIS pga du er 100% investert her og sitter fastlåst uten mulighet til å komme deg ut. "

Hvis jeg hadde et ønske om å komme meg ut så hadde jeg ikke vært innstilt på å gå inn med ytterligere 170.000 ved denne emisjonen. Når kursen er oppe i 5 kr vil jeg imidlertid redusere risikoen en smule og selge 10-20% av aksjene.
dr. Stockman
13.07.2023 kl 10:48 2539

Oppdateringen jeg lovet vil nå bli sendt ut til aksjonærene, og blir også lagt inn på hjemmesiden. Nøyer meg med å ta med avslutningen her:
"Det har så langt kommet flere aksjetegninger, men det mangler fremdeles noen tegninger for å nå det ønskede målet på kr. 1 mill. Tegningsfristen er den 21. juli. Minner om at overtegning vil kunne gi god uttelling ved denne internemisjonen; se tegningsdokumentet for flere detaljer. Dette finnes også på vår hjemmeside. Ved å delta i internemisjonen gir man samtidig et bidrag til at den gode flyten selskapet er inne i for tiden kan aksellereres ytterligere, slik at de første kontraktene kan komme i havn enda raskere."
lillebrumle
13.07.2023 kl 20:11 2561

Da har jeg tegnet meg på 50K, klarer ikke å la være. Spennende at KAIS vil delta i Oslo Innovation Week. Ting og tang kan skje innen september og kanskje dette kan være brekkjernet for å komme på radaren hos eksterne investorer. Vi får se ;)
dr. Stockman
13.07.2023 kl 22:54 2553

Ja, ting skjer fort. Selv etter at denne oppdateringen akkurat er sendt ut er det små drypp som kan gi nye perspektiver. Kanskje ser vi en åpning mot Sør-Amerika, men det er bare et såkorn foreløpig. Var selv ganske bestemt på å avstå fra denne emisjonen, men klarer nok heller ikke å la være etter den nyhetsflommen som har vært og brikker som nesten daglig faller på plass i Asia. Så etter alt å dømme benytter jeg meg av mine rettigheter til å få 170.000 aksjer, men vil avstå fra å overtegne og lar heller de små aksjonærene få muligheten til å bli tildelt en god del ekstra aksjer ut over dem de har rettighet til å kjøpe.

Først og fremst håper jeg at undertegning av kontrakter er nært forestående, men som du skriver så bør vi også ha nytte av progresjonen som har funnet sted i jakten på investorer. De bør jo kunne kjenne sin besøkelsestid, og skjønne at sjansen til å kunne komme inn på 1,85 kan forsvinne før man aner det. Og Oslo Innovation Week vil kunne økte kontaktflaten med eksterne investorer betydelig.
Redigert 13.07.2023 kl 22:58 Du må logge inn for å svare
dr. Stockman
14.07.2023 kl 13:12 2475

Da er den siste oppdateringen også kommet på plass på hjemmesiden:

https://www.aeronautical.no/_files/ugd/6ebfdd_2e8e83ca77e747dbbb22a318bd6a57ae.pdf

Les selv, men her er ihvertfall overskriften:
"Gjennom den siste måneden har vi gjort ytterligere steg i å konkretisere veien videre med
Weathernews, Japan Airlines og All Nippon Airways. Samtidig er vi i ferd med å finne frem
til en mulig plattform for samarbeid med FLYTH Aerospace Solutions Ltd."
Goldeneye
15.07.2023 kl 14:12 2428

Fin oppdatering fra Kongsberg Aeronautical. Jeg tror det nærmer seg kommersielt gjennombrudd nå, og vil derfor overtegne i den pågående internemisjonen.
Redigert 16.07.2023 kl 17:20 Du må logge inn for å svare
dr. Stockman
15.07.2023 kl 17:00 2449

Skal ihvertfall bidra til at det drypper litt ekstra på de mindre aksjonærene ved å avstå fra å overtegne selv, men jeg tror ganske sikkert at det vil være noen av de større aksjonærene som vil begrense seg litt. Allerede er det en som bare har tegnet seg for halvparten av det han har rettigheter til, og bare det er nok til at det blir en hel del på dem som overtegner. Om alle hadde tegnet seg fullt ut ville det som kjent kun blitt en håndfull aksjer på de minste aksjonærene.

Det skal sies at det er ganske mange år siden jeg først trodde at vi nærmet oss gjennombruddet, men da var det dessverre slik at verken ledelsen eller jeg selv kjente til alle hindrene som måtte passeres. Nå har vi oversikten over det, og har dermed langt bedre kontroll på når målstreken er i sikte - hvilket den nå faktisk er selv om det fortsatt er en del formalia som gjenstår.
Redigert 15.07.2023 kl 17:04 Du må logge inn for å svare
navnkalle
16.07.2023 kl 00:01 2443

Makan til generøse storeiere i denne bedriften. Raust å ikke tegne dere!
Og jeg har aldri sett så tydelig beskrivelse av overtegning ved noen emisjoner - ever.
dr. Stockman
16.07.2023 kl 08:21 2447

Eier man 17% av en bedrift så er det selvsagt ikke vanskelig å være litt "raus" overfor de som har 0,17%. Det handler selvfølgelig ikke så mye om raushet i seg selv, men om at det er positivt for bedriften at vi får litt flere aksjonærer som har mange nok aksjer til å bry seg med hva som skjer. En større og mer solid aksjonærbase øker sjansen for å kunne hente inn kapital internt neste gang, hvis det skulle oppstå en ny situasjon der det er ønskelig å løse kapitalbehovet internt for å kunne forsere tilnærmingen til markedet ytterligere. Og så er det jo en gigantisk forskjell på dem som har alt samlet i en pott allerede, og de som knapt påvirkes risikomessig i det hele tatt ved å kjøpe noen ekstra aksjer i selskapet. Lykkes selskapet fullt ut så ville jeg personlig kunne levd stort på resultatet resten av livet selv med en tidel av de aksjene jeg har, så behovet for ekstra aksjer er begrenset.
For min egen del så må jeg jo også si at tar jeg min del på 170.000 så er det svært fjernt fra å "la være tegne seg". Men det er lov å være negativ som du tydeligvis er.
Redigert 16.07.2023 kl 08:24 Du må logge inn for å svare
dr. Stockman
18.07.2023 kl 09:10 2184

Husk fristen på fredag for dem som allerede har aksjer og ønsker å tegne seg ved internemisjonen (til halv pris av eksterne emisjoner).
Gullhaugen
18.07.2023 kl 10:22 2177

Denne tråden bør slettes asap. Den har ikke noe her å gjøre.
dr. Stockman
18.07.2023 kl 12:33 2164

Så dette forumet handler ikke om aksjer - eller kanskje utelukkende om aksjer man kan tape penger på? Påstander uten at de støttes av argumenter tror jeg ingen vektlegger.
Goldeneye
18.07.2023 kl 19:47 2095

Jeg synes at denne tråden er nyttig og har livets rett; den dreier seg om et norsk ikt-selskap med unik teknologi, og som kan bli verdensledende på sitt felt.

Opplysningene som fremkommer her er on-topic og saklig, og henviser til lenker der dem som måtte være interessert kan innhente mer informasjon.