APCL – en nytt Noreco-case med stor skjult verdi? del 2.

RGTBJØRN
APCL 19.11.2018 kl 12:47 61912

Har kopiert inn ett meget bra innlegg/analyse fra Xtrainvestor der Lars Brandeggen (som er grunnleggeren av XI) har tatt for seg ett område som mange har «neglisjert», nemlig det fremførbare underskuddet APCL har opparbeidet seg gjennom årene. Innlegget er grundig og langt men velger likevel på tross av lengden å lime inn teksten i sin helhet som en TS. Les mer på XI kanalen https://www.xtrainvestor.com/channel/apcl-ol
Her er innlegget.


For et par år siden var Noreco et konkursdømt selskap med en stor rettstvist som reell egenkapital. Etter å ha vunnet saken i første instans (kurs ti-doblet) og tapt saken i høyere instans (kurs falt men fortsatt fem-doblet) venter de på om saken tillates anket til dansk høyesterett. Uansett utfall synes markedets fokus og verdisetting å ha skiftet til selskapets fremførbare underskudd i Danmark/UK – verdier som for et par år siden var neglisjert av enhver analytiker og lite fremholdt av selskapet. Jeg ser en veldig Noreco-lignende situasjon i APCL nå; konkursdømt med større rettstvist(er) som mesteparten av egenkapitalen med et ukjent og aldri omtalt ganske voldsomt fremførbart underskudd.

APCL har nå en markedsverdi på av 20 MUSD. Dette har vært et katastrofalt selskap som man kan lese om i APCL-kanalen på Xtrainvestor – men som tilfelle Noreco viste kan selv et historisk katastrofalt selskap vise seg ha en riktig attraktiv aksje.
Etter å ha lest årsrapportene ble jeg ble overrasket over å oppdage i notene at det australske morselskapet – som man faktisk kjøper aksjer i - har over over en milliard USD i ‘accumulated losses’ og at de oppgir at konsernet har 600 millioner USD i ‘tax losses carried forward’. Fremførbare underskudd kan ha betydelige verdier (ref Noreco) og jeg hadde ikke sett dette nevnt noen gang hverken i de svært få analyser som er gjort (den siste for halvannet år siden) eller i kommentarer på sosiale media. Jeg har forsøkt å få ut ytterligere/grundigere informasjon fra selskapets ledelse om disse verdier, men telefonbeskjeder og mailer er ubesvarte. For et selskap som etter hvert er litt «eierløst» gjør slik mangel på respons meg litt mistenksom, ikke minst når selskapets ledere fikk betydelige lønnskrav utbetalt i form av aksjer rundt nyttår. Jeg har samarbeidet med nick Warom på Xtrainvestor for å finne ut mer om skatt og caset generelt, mange kjenner til han som skribent også på HO.

En milliard dollar i akkumulerte tap i Australia har potensielt en teknisk verdi på 300 millioner USD eller 15 ganger dagens børsverdi med australsk skattesats. Bruker man gruppens fremførbare underskudd så er teknisk verdi på 180 MUSD – eller 9 ganger dagens børsverdi. Merk: I enhver transaksjon med utenforstående vil teknisk verdi prises til betydelig rabatt.

En hel del av det fremførbare underskuddet i konsernet vil måtte være å henføre til datterselskap i ulike land; såkalte «tax pools» i lisenser/datterselskap i oljeproduserende land kan fort ha klart høyere verdi pga høye skattesatser og enklere benyttelse. Selskapet har i sin årsrapport ikke spesifisert underskudd til land foruten i morselskapet i Australia. Men på nettet finner jeg at APCL bl.a. har et datterselskap i England som i 2016 rapporterte «retained losses» på 334 millioner USD. Det kan være at visse underskudd i døtre hvis ubenyttet til slutt ikke kan benyttes som skattemessige fremførbare underskudd i mor. I selskapets konsernregnskap fremgås av notene at de bruker 30%-skattesats på underskuddet som basis for skatteverdi – dog kan denne (som normalt i slike tilfeller – ref igjen Noreco) ikke balanseføres så lenge det hersker tvil om utnyttelse.

I Australia har de i 2017 innført lettelser i bruk av fremførbare underskudd. Enten må det være viss kontinuitet på eiersiden (50%? – hva gjelder for børsnoterte?) eller «similar business» (tidligere «same» business). Og da er det klart interessant at toneangivende aktører i Senegal og Gambia som FAR og Woodside Petroleum begge er australske, sistnevnte har en mkt cap på 25 milliarder USD. Disse må åpenbart drive similar business. Men merk at som i Norge finnes det gjennomskjæringsregler som kan inntreffe hvis en transaksjon helt åpenbart kun er gjort av skattebesparingsmessige årsaker.
Hvordan bør APCL prises? APCL’s verdisetting innebærer en høyst subjektiv beregning da det er sannsynligheter som må vektes.
Markedsverdien er altså 20 MUSD, med net cash 7 MUSD gitt at man ikke regner inn forpliktelser på 7 MUSD knyttet til lisenser i andre land som er tilbakeleverte (selskapet hevder i rapporter at de kommer seg unna). Så Enterprise Value 13 MUSD evt 20 MUSD.
Verdi 1: Full seier eller forlik på en eller flere av de fire lisensene.

APCL inngikk en intensjonsavtale med en ikke navngitt aktør (ryktes Cairn Energy) om farm down på tre av lisensene (en i Senegal, begge i Gambia) ned til 30% der APCL skulle få viss kostnadsdekning samt bli carried på inntil tre letebrønner.
APCL hadde helt klart ikke fullgjort sin arbeidsplikt på lisensene og har blitt varslet av myndighetene om at utgått lisensperiode ikke er forlenget. Eller kanskje snarere ikke varslet, men først fått lest om det i media. En lisens – ROP i Senegal som ikke inngikk i farm out avtalen – er allerede gitt videre til Total som nylig inngikk farm down avtale med Petronas (det statlige malayiske oljeselskapet) til tross for pågående tvist. Interesse fra majors beviser at det må anses som en attraktiv lisens.

APCL hevder at terminering ikke har skjedd iht lisensavtalen og har dratt inn begge land til ICSID – en internasjonal voldgiftsdomstol - med krav om full tilbakelevering av lisensene.

Intensjonsavtalen virker ha priset de tre blokkene til 55-70 MUSD. Meglerhusene vurderte imidlertid APCL’s restandel på 30% betydelig høyere – Pareto anslo at den riskede verdien av APCL’s andeler i Senegal og Gambia etter farm down avtale representerte NOK 17 per aksje – ekslusive ROP-lisensen. Mirabaud lå enda høyere med nesten NOK 32 per aksje. Merk at begge disse aktørene var selskapets rådgiver i tidligere emisjon og da etter mitt syn blir mindre troverdige. Men det viser at meglerhus gjerne verdsetter et leteselskaps assets betydelig høyere enn farm down prisingen. Tilsvarende så man også ganske raskt i markedsprising og analyser etter transaksjon på Panoros Dussafu-felt; man verdsetter gjerne feltandelen høyere enn implisitt ut fra den strikte transaksjonsverdien – spesielt hvis avtalen innebærer at det raskt vil skje hendelser som leteboring, utbygging etc.

Det er verdt å notere seg at intensjonsavtalen ble inngått mens oljeprisen var på 53 USD/fat. FAR farmet i februar 2018 ned på de to naboblokkene i Gambia til fordel Petronas mens oljeprisen var på 64 USD/fat til en implisitt pris på til sammen 92 MUSD. APCLs blokker er anslått ha uriskede prospective ressurser på 3,1 milliarder fat, FARs ble anslått til over 1 milliard fat uten at man ut fra det bør si noe intelligent om verdiforholdet blokkene imellom.

Senegal/Gambia har blitt et hotspot med solid interesse fra større aktører etter større funn. BP, CNOOC, Woodside, Total og Petronas har nylig gått inn i området. I de to lisensene som APCL eide/eier i Senegal er det anslått net uriskede ressurser på 1,8 milliarder fat. I lisensene vil det foregå ren leteboring og riskede ressurser vil da normalt ligge 10-20% av uriskede – mao chance of success for enkeltbrønner på mellom 10-20%.

Tvisten? Det er vanskelig å vurdere hvor den står. Det er ingen tvil om at APCL ikke har fyllestgjort sin arbeidsplikt og for meg fremstår det klart at landene burde ha kommet seg greit ut av dette ved å følge lisensavtalen til punkt og prikke. APCL hevder derimot at dette ikke har skjedd. Når man ser interessen for området og de økte beløpene som aktører betaler for å komme seg inn på lisenser så forstår man at det kan være svært god økonomi og dermed fristende for Senegal/Gambia å ta tilbake lisensene og heller beholde pengene selv. Det kan muligens også være skattemessige årsaker til å sørge for at APCLs tax pool forsvinner fra lisensene. Nå har det vært en hel del «surr» i disse landenes energidepartementer tidligere for å si det mildt og spørsmålet blir egentlig om Gambia/Senegal kan ha rotet det til for seg selv i iveren etter å ta tilbake verdiene eller grunnet politikere/byråkrater på jakt etter en «envelope of happiness»… ? Så lenge behandlingen i ICSID pågår kan det bli vanskelig å få noen til å utvikle blokkene, det burde tilsi en viss forliksinteresse. Imens vil det foregå interessante leteboringer på naboblokker.

Verdi 2: To 100%-eide dypvannslisenser i Sierra Leone.
Jeg har ikke sett noen verdianslag fra noen på disse og farm downs har ikke skjedd. Sierra Leone holdt nylig på med en tildelingsrunde som er blitt utsatt. APCL skal etter plan komme med drill or drop beslutning innen utløp av oktober. Urisked prospektive ressurser er anslått til 2,5 milliarder fat, men dette er på over 3000m havdybde og så langt har selskapet altså ikke lykkes i farm down.
Verdi 3: Fremførbare underskudd – tax pools:
Som beskrevet i starten – oversett verdi-
Så hvordan regner man på noe slikt?

Verdi to 90% eide Senegal-lisenser * sannsynlighet for å beholde = risket verdi
+ Verdi to 100% eide Gambia-lisenser * sannsynlighet for å beholde = risket verdi
+ 180-300 MUSD i teknisk verdi fremførbare underskudd * rabatt = risket verdi
+ Verdi Sierra Leone –lisenser
Fratrukket nåverdi av fremtidige driftskostnader (vanskelig å anslå)
= mer eller mindre enn 20 MUSD ?
En ting er hva man selv tror om verdi/sannsynlighet – noe annet hvordan et marked vil vurdere dette. I mai 2017 hentet selskapet 30 MUSD til kurs NOK 7,75 etter at kursen var på NOK 12,2 før emisjon ble kunngjort. Den gang var oljeprisen på 52 USD, de hadde andel av lisens i Cote d’Ivory der leteboring var i gang, de hadde inngått LOI i Senegal/Gambia men ikke fått aksept fra myndighetene. Pareto anslo at lisensen i Cote d’Ivory utgjorde 25% av en risket NAV.

....fortsettes

Redigert 21.01.2021 kl 08:58 Du må logge inn for å svare
Funlight
28.12.2018 kl 12:57 4249

Det blir meget spennende fremover. Alt tilsier at dette ikke er gitte saker. De har litt å gruble over i utfallet mellom partene i begge land.
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.12.2018 kl 13:12 4229

hvem vet, men aksjen har halvert seg på ganske kort tid, Da kursen var ca 1,5 - tror jeg det var, hausset warum aksjen og mente mangedobling var snarlig på trappene. Forsøkte å ta ham på ordet, og veddet kursen skulle være under 3 ved nytt år (så vidt jeg husker) men det veddemålet var ikke Warum villig til å ta - angivelig pga teknikaliteter mht overlevering av gevinst.
Hvis voldgiftsaken hadde vært svært positiv, hadde det ikke da vært logisk med et reellt kurspress oppover - - ikke bare øretrilling og kompishandler for å pushe kursen litt oppover og hadde det ikke vært ganske mye større omsetning? Insidere lekker....
Får jo håpe tapet blir redusert for aksjonærne og ønsker godt nytt år.
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
Warom
28.12.2018 kl 14:22 4170

Du brumle du brumle.....Det veddemålet må du gjerne vise meg teksten til.
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
RGTBJØRN
02.01.2019 kl 12:31 3935

Da er vi inne i 2019, børsen vil nå antagelig lage en plattform for en rekyl utover vinteren. APCL tror jeg har bunnet på rundt 50øre og forventer gradvis innhenting uten nyheter.
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
HP17
02.01.2019 kl 12:44 3909

Jeg tror APCL (sammen med QEC) blir de store vinnerne denne vinteren. i APCL kan en fort oppleve en mangedobling med en positiv løsning i Gambia og/eller Senegal.
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
Warom
02.01.2019 kl 12:48 3902

Minner litt på denne fra siste børsdag før nyttår.

Warom
28.12.2018 kl 12:26
2578
rischioso skrev
Galgen humor - det skal dere ha...:) Langsiktighet - i et case uten verdier og som snart må hente i..
Hehe rischioso;
Du får nå bare sitte der å følge med nå når vi snart(i første omgang) "tar" 0,62. Gode prosenter opp dit ;)
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
rischioso
02.01.2019 kl 13:13 3859

Det er også et godt stykke ned til den reelle cashverdien på 34øre/aksje og det er vel mer nærliggende å tro at markedet etter hvert priser caset riktig etter hvert som ting trekker ut i tid og cash kassa skrumper enda mer inn hvor man igjen må hente friske penger.

At noen små håpefulle handler på syltynt volum hele (34øre vs 61 øre) 80% over der kursen skulle ha vært bør man ikke legge for mye vekt på...:)
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
tuja
02.01.2019 kl 13:18 3853

Er vel ikke så mange som legger vekt på hva du skriver heller, Risch.
Godt nyttår forresten. :)
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
rischioso
02.01.2019 kl 13:32 3814

Takk i like måte tuja....:)
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
Warom
02.01.2019 kl 15:12 3690

Der må en vel kunne si at 0,62 "er tatt".
En etablering her nå skulle tilsi en "neste topp" rundt 0,80(som jo er rundt 22%) opp fra 0,62.

Kan jo også være greit å ta med seg ;)

Edit: https://goi.nf/?ysngezytvoog
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
tuja
02.01.2019 kl 15:16 3682

Nice, warom. :)
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
RGTBJØRN
02.01.2019 kl 15:17 3676

Lastet opp litt mere idag. 50MA er vel på 73. Brytes den er krona innen rekkevidde
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
Warom
02.01.2019 kl 15:21 3667

Jepp, 73,61 for å være helt nøyaktig ;)
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
rischioso
02.01.2019 kl 15:23 3656

Legger vi omsetningen til grunn så virker det å være Warom og RGT som bytter aksjer med Q10 og Hifi...:)
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
Warom
02.01.2019 kl 15:34 3623

Hehe, mulig det rischioso, men du kunne jo kjøpt på 0,54(når jeg sa det) og solgt på 0,62. da som nå, det er gode prosenter det ;)

EDIT:
....men ja, jeg kjøpte litt mer i dag på 0,58.
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
Warom
02.01.2019 kl 16:16 3517

Det fine med nivåene vi handles på nå er er at det ligger lite handlet volum på akkurat dette nivået siste 3 mnd. Gjør gjerne en oppgang ganske grei.

EDIT: Der det fine er at det enda er mye å gå på(helt uten nyheter)
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
HP17
02.01.2019 kl 16:20 3509

Dere skjønner hva som skjer i apcl nå?
NOR gikk fra kr 15 til rundt kr 370 da verdiene ble synlligjjort og et nå rundt kr 230. Jeg bare nevner det. Skattemotivert salg som har sendt apcl ned fra 1.20 til dagens kurs, nå skal nok mange
Inn igjen.
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
rischioso
02.01.2019 kl 16:31 3477

Mønstret tilsier at det er "noen" som driver og støttekjøper og handler kursen opp - med så lavt volum så kan selv naverne flytte kursen betydelig så får man lurt noen inn og så snart det kommer nok kjøpere så begynner dumpingen. Vent og se - det vil ikke være lenge før kursen igjen er på 50 tallet og slik vil det fortsette opp/ned/opp/ned så lenge det finnes noen som biter på kroken. Når det ikke finnes flere som biter på på dette nivået så fortsetter det samme på et lavere nivå...

Vi så det på høyere nivåer og vi ser det igjen nå så får de som liker stolleken så kan nok dette være et alternativt tidsfordriv...:)
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
Warom
02.01.2019 kl 16:32 3465

Så bra da richioso :)
Fortsett å ta det veddemålet du ;)
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
tuja
02.01.2019 kl 16:35 3450

Er nok melding vedrørende 41(5) rett rundt hjørnet, samt en oppdatering rundt SOSP.
Da blir det volum og kraftig utslag på kursen. Mitt "bet" er kraftig opp.

:)
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
rischioso
02.01.2019 kl 16:35 3451

Veddemål er det jo ikke noe man tar på disse trådene for man kan jo ikke stole på at gevinsten blir overlevert - bare spør Brumle...:)
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
Warom
02.01.2019 kl 16:41 3424

Ja, det var jo en måte å si det på ;)
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
thief
02.01.2019 kl 16:50 3388

He.he, grei oppgang i dag oxo,men er jo MYE å gå på før meldinger:) Og når de kommer, og de går i favør apcl, snakker vi ÅRETS rakett allerede:) Da blir det 3kr+ i et jafs! Tenk hvor slitsom riskokeren blir da,når han allerede med dagens lille oppgang(7-8øre) skriver så tastene spruter:)KLOVN
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
Warom
02.01.2019 kl 17:09 3336

Neida thief;
Vi trenger slike som han. Rett får han jo også fra tid til annen.
Noen må jo holde igjen og jeg håper og tror for hans del at han kjøpte rundt 0,54(selv om han da solgte rundt 0,62). De som evnt måtte følge "slike" blir hengende litt etter i ordrebildet, men plutselig "må" de inn, og det er alltids bra ;)
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
thief
02.01.2019 kl 17:16 3320

Ja,de får henge seg på:) Olja i siget nå, holder det seg ser vi 0.7-tallet i morgen.Ose og olja har kanskje korrigert ferdig:)?
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
Warom
02.01.2019 kl 17:27 3298

Hehe;
Joda olja er fin den, men tenker vel at den betyr mer for andre av mine aksjer enn akkurat denne ;)

https://goi.nf/?dsfakdunevcb

....så skal jeg selvfølgelig ikke helt si at det ikke betyr noe som helst, for det gjør det jo i forhold til mer generell optimisme :)
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
rischioso
02.01.2019 kl 17:49 3252

Da bør man ikke se på ICSID sine faktiske historiske tidslinjer, men forholde seg til hva visse her på forumet ønsker - ei heller må man se på den faktiske cashbeholdningen til selskapet målt opp i mot de faktiske tidslinjer, men forholde seg til hva selskapet tippet for en god stund siden - det får å kunne pleie den alternative virkeligheten som igjen kan gi falske forhåpninger med tilhørede optimisme...;)
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
Q10ps
02.01.2019 kl 18:12 3209

Fylte på litt i dag jeg også, så mulig det bare er vi som bytter aksjer, ja, hehe... Tror det er ting i gjære nå, med Jens Pace’s LinkedIn aktivitet i romjulen(pålogget nesten hver dag, over flere timer) så tror jeg noe er i gjære! Tviler på at Jens Pace hadde brukt hele romjulen på kontoret dersom det ikke er noe konkret de jobber med. Så jeh går det nye året i møtet med friskt mot, og etter handler i dag har jeg nå flere aksjer enn noen gang før, og det føles overraskende deilig! Ikke alt for lenge til en avgjørelse iht 41(5) heller, og om(når) den går APCL sin vei vil man nok se hvor gruset kursen har vært i det siste- risk/reward kan da aldri ha vært bedre enn nå?
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
Mrhifi
02.01.2019 kl 18:50 3145

Risotto/Aka ris-og-otto, jeg daytrader ikke apcl aktien!
Det burde du vide....fact... jeg tror sgu ris-og-otto er et shorting software program udviklet af humlemann...
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.01.2019 kl 19:36 3059

Historisk sett har det jo skjedd ofte i denne aksjen, at noen halvkriminelle kompishandler aksjen til stadig høyere nivåer, og så selger de seg ut samtidig at de sprer rykter og imponerende grafer. De skrøt jo på å tjene penger på denne aksjen uten å shorte - selv om den over tid falt minst 50 %. Stoler ikke akkurat på hausser- frontfigurene i denne aksjen,
Det argumenteres positivt at Jens Pace skal ha holdt seg på Linkedin i romjulen - angivelig pålogget nesten hver dag over flere timer. Og jeg som trodde at de som brukte mye tid på Linkedin, var jobbsøkende.......for å saffe seg referanser osv.
Hallulejua stemningen får dere haussere stå for.. dersom 41(5) går Apcl s vei, har selskapet kommet over et hinder på veien, men sjansene etter min mening er mindre enn 50 % at dette går APCLs vei.
Man må ikke glemme at selv med postivt ufall,, er det flere hindringer på veien før man kan snakke om en suksess.
For aksjonærenes skyld (de rettskafne sådanne) håper jeg det ender godt.



Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
Q10ps
02.01.2019 kl 20:29 5772

Jeg er nå ikke en av dem som har klart å gjøre penger på APCL, det er helt sikkert! Snitt på 1.04 og per dags dato et urealisert tap på 270k, huff og huff, haha! Jeg personlig tror jo sannsynligheten for suksess her er langt over 50%, dog hadde jeg fremdeles vært hardt inne om vi snakket sannsynlighet for suksess på 20-30-40% også, vi snakker jo om et selskap som fea dagens kurs kan gå både 10 og 20gangen, så om sannsynligheten hadde vært 20-30-40% så hadde det jo fremdeles vært et meget godt bet i mine øyne, men så har man jo forskjellig risikoprofil, og det skal man selvsagt respektere. Man skal ha litt baller for å investere i APCL, det er helt sikkert ;)
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
RGTBJØRN
03.01.2019 kl 00:17 5571

Husk nå at 270k papirtap er ikke det samme som å selge. Enten er man tålmodig og det må man være i en aksje som APCL. eller holde seg unna.
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
rischioso
03.01.2019 kl 01:05 5523

Noterer meg at de gamle traverne samles igjen og det samme innøvde refrenget om at de nå har lastet/er fullastet (gjerne mer enn noen gang) synges for full hals.

Nei - dette er jo bare skuespill fra ende til annen. De har plukket noe på bunn, sitter i kjent stil som gjedda i sivet og venter på det rette øyeblikket til å bombardere trådene med positivt tomprat for å trigge kursen og så lempe aksjene rett i fleisen på de stakkarne som har latt seg lure - prøver så igjen og time den optimale bunnen for så og kjøre den samme prosessen igjen og igjen og igjen til det ikke finnes flere å lure på dette nivået og dermed må starte på nytt på et lavere nivå...

Dette er ingen påstand, men allikevel høyst sannsynlig mer plausibelt enn det meste av det som skrives her...
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
Warom
03.01.2019 kl 07:54 5374

Jeg regner jo helt automatisk at du regner meg med blant "de gamle traverne" og selv om du "dekker deg" på slutten så må jeg kunne si for egen del: Du kunne ikke tatt mer feil.
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
FkL
03.01.2019 kl 08:11 5321

Den eneste som sitter med et meget innøvd refreng i denne aksjen er deg. Bare negativt tomprat og baising fra din side. Som vanlig har du ingen dekning for det du skriver og hva du gjør her lurer vi alle på. At aksjen går opp er utelukkende positivt for alle som sitter i den, uansett agenda for de som sitter inne. Selvfølgelig er det både kortsiktige og langsiktige eiere inne, men alle som da ikke ser din plan driver altså urent spill. Det er vel kun en som driver tydelig urent spill her og det er deg. Jeg regner med at du leser det du selv skriver og ser hvordan du fremstår? Jeg tror det mest plausible av alt er at du kjøpte APCL på 7.5, solgte med tap og er meget bitter. Viser hvor dårlig teft du har, for jeg tror vi på lang sikt skal tilbake dit.
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
oivindl
03.01.2019 kl 08:13 5304

He, he.
Rischioso starter det nye året med en selvbiografi, slett ikke dårlig heller, virker ærlig for en gangs skyld :-)

Dette er selvfølgelig heller ingen påstand, men allikevel høyst sannsynlig 99,9 % mer plausibelt enn det meste av det som skrives her...
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
oivindl
03.01.2019 kl 08:25 5250

"Jeg tror det mest plausible av alt er at du (Rischioso) kjøpte APCL på 7.5, solgte med tap og er meget bitter."

Rischioso er nok den eneste som kan laste opp på den ene bunnen lavere enn den andre, men aldri gå med tap.

Selv når han fornøyd erklærer at han har snittet ned, er de aksjene han satt på før han snittet ned, selvfølgelig kjøpt til en enda lavere kurs. En genistrek som det neppe er mulig for andre å kopiere.
Han ante nok ikke helt hvilken avsløring det lå i den uttalelsen:-)
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
HP17
03.01.2019 kl 08:54 5166

Det spiller liten rolle hva vi her inne mener om caset som enkeltpersoner. Det som betyr noe er hvordan markedet oppfatter caset og erfaringsmessig har APCL tidligere korrigert godt opp igjen etter fall. APCL (som flere andre aksjer) har sannsynligvis opplevd et overdrevet fall de siste ukene i 2018 på bakgrunn av skattemotivert salg og rekylen tilbake over kr 1 kan komme meget raskt. Derfra og oppover avhenger det av rykter og ikke minst konkrete nyheter. Er det gode nyheter fra enten Gambia og/eller Senegal snakker en fort en mangedobling. Så enkelt er caset. Verdien av det fremførbare underskuddet er en potensiell meget god bonus. Så får hver enkelt her inne gjøre seg opp sin egen mening om en ønsker å ha APCL i porteføljen.
Redigert 21.01.2021 kl 02:24 Du må logge inn for å svare
rischioso
03.01.2019 kl 09:14 5154

Warom,

det blir opp til deg om du anser deg selv som en gammel traver som dukker opp med jevne mellomrom - dukker opp når kursen har vært nede og forsvinner så snart kursen har gjort en peak - jeg har ikke påstått at det gjaldt deg...

Ofte er det da betydelige løft på syltynt volum i forkant så får man flere med og kursen gjør et byks, det lempes ut så forsvinner man for en stund - ikke et eneste innlegg før man igjen er på plass når det samme starter igjen - fullastet og klar for ny oppgang....

Det har skjedd så veldig mange ganger over så lang tid at det er en plausibel input...
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
rischioso
03.01.2019 kl 09:22 5131

Samme refrenget er vi vel 2 om - er man postiv så er man ikke negativ og motsatt - da blir det vel refreng fra hver vår kant, men du har nå hatt feil frem til nå noe som betyr at jeg har hatt rett frem til nå både kursmessig og ikke minst casemessigt og akkurat det henger gjerne sammen...:)
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare