APCL – en nytt Noreco-case med stor skjult verdi? del 2.

RGTBJØRN
APCL 19.11.2018 kl 12:47 61905

Har kopiert inn ett meget bra innlegg/analyse fra Xtrainvestor der Lars Brandeggen (som er grunnleggeren av XI) har tatt for seg ett område som mange har «neglisjert», nemlig det fremførbare underskuddet APCL har opparbeidet seg gjennom årene. Innlegget er grundig og langt men velger likevel på tross av lengden å lime inn teksten i sin helhet som en TS. Les mer på XI kanalen https://www.xtrainvestor.com/channel/apcl-ol
Her er innlegget.


For et par år siden var Noreco et konkursdømt selskap med en stor rettstvist som reell egenkapital. Etter å ha vunnet saken i første instans (kurs ti-doblet) og tapt saken i høyere instans (kurs falt men fortsatt fem-doblet) venter de på om saken tillates anket til dansk høyesterett. Uansett utfall synes markedets fokus og verdisetting å ha skiftet til selskapets fremførbare underskudd i Danmark/UK – verdier som for et par år siden var neglisjert av enhver analytiker og lite fremholdt av selskapet. Jeg ser en veldig Noreco-lignende situasjon i APCL nå; konkursdømt med større rettstvist(er) som mesteparten av egenkapitalen med et ukjent og aldri omtalt ganske voldsomt fremførbart underskudd.

APCL har nå en markedsverdi på av 20 MUSD. Dette har vært et katastrofalt selskap som man kan lese om i APCL-kanalen på Xtrainvestor – men som tilfelle Noreco viste kan selv et historisk katastrofalt selskap vise seg ha en riktig attraktiv aksje.
Etter å ha lest årsrapportene ble jeg ble overrasket over å oppdage i notene at det australske morselskapet – som man faktisk kjøper aksjer i - har over over en milliard USD i ‘accumulated losses’ og at de oppgir at konsernet har 600 millioner USD i ‘tax losses carried forward’. Fremførbare underskudd kan ha betydelige verdier (ref Noreco) og jeg hadde ikke sett dette nevnt noen gang hverken i de svært få analyser som er gjort (den siste for halvannet år siden) eller i kommentarer på sosiale media. Jeg har forsøkt å få ut ytterligere/grundigere informasjon fra selskapets ledelse om disse verdier, men telefonbeskjeder og mailer er ubesvarte. For et selskap som etter hvert er litt «eierløst» gjør slik mangel på respons meg litt mistenksom, ikke minst når selskapets ledere fikk betydelige lønnskrav utbetalt i form av aksjer rundt nyttår. Jeg har samarbeidet med nick Warom på Xtrainvestor for å finne ut mer om skatt og caset generelt, mange kjenner til han som skribent også på HO.

En milliard dollar i akkumulerte tap i Australia har potensielt en teknisk verdi på 300 millioner USD eller 15 ganger dagens børsverdi med australsk skattesats. Bruker man gruppens fremførbare underskudd så er teknisk verdi på 180 MUSD – eller 9 ganger dagens børsverdi. Merk: I enhver transaksjon med utenforstående vil teknisk verdi prises til betydelig rabatt.

En hel del av det fremførbare underskuddet i konsernet vil måtte være å henføre til datterselskap i ulike land; såkalte «tax pools» i lisenser/datterselskap i oljeproduserende land kan fort ha klart høyere verdi pga høye skattesatser og enklere benyttelse. Selskapet har i sin årsrapport ikke spesifisert underskudd til land foruten i morselskapet i Australia. Men på nettet finner jeg at APCL bl.a. har et datterselskap i England som i 2016 rapporterte «retained losses» på 334 millioner USD. Det kan være at visse underskudd i døtre hvis ubenyttet til slutt ikke kan benyttes som skattemessige fremførbare underskudd i mor. I selskapets konsernregnskap fremgås av notene at de bruker 30%-skattesats på underskuddet som basis for skatteverdi – dog kan denne (som normalt i slike tilfeller – ref igjen Noreco) ikke balanseføres så lenge det hersker tvil om utnyttelse.

I Australia har de i 2017 innført lettelser i bruk av fremførbare underskudd. Enten må det være viss kontinuitet på eiersiden (50%? – hva gjelder for børsnoterte?) eller «similar business» (tidligere «same» business). Og da er det klart interessant at toneangivende aktører i Senegal og Gambia som FAR og Woodside Petroleum begge er australske, sistnevnte har en mkt cap på 25 milliarder USD. Disse må åpenbart drive similar business. Men merk at som i Norge finnes det gjennomskjæringsregler som kan inntreffe hvis en transaksjon helt åpenbart kun er gjort av skattebesparingsmessige årsaker.
Hvordan bør APCL prises? APCL’s verdisetting innebærer en høyst subjektiv beregning da det er sannsynligheter som må vektes.
Markedsverdien er altså 20 MUSD, med net cash 7 MUSD gitt at man ikke regner inn forpliktelser på 7 MUSD knyttet til lisenser i andre land som er tilbakeleverte (selskapet hevder i rapporter at de kommer seg unna). Så Enterprise Value 13 MUSD evt 20 MUSD.
Verdi 1: Full seier eller forlik på en eller flere av de fire lisensene.

APCL inngikk en intensjonsavtale med en ikke navngitt aktør (ryktes Cairn Energy) om farm down på tre av lisensene (en i Senegal, begge i Gambia) ned til 30% der APCL skulle få viss kostnadsdekning samt bli carried på inntil tre letebrønner.
APCL hadde helt klart ikke fullgjort sin arbeidsplikt på lisensene og har blitt varslet av myndighetene om at utgått lisensperiode ikke er forlenget. Eller kanskje snarere ikke varslet, men først fått lest om det i media. En lisens – ROP i Senegal som ikke inngikk i farm out avtalen – er allerede gitt videre til Total som nylig inngikk farm down avtale med Petronas (det statlige malayiske oljeselskapet) til tross for pågående tvist. Interesse fra majors beviser at det må anses som en attraktiv lisens.

APCL hevder at terminering ikke har skjedd iht lisensavtalen og har dratt inn begge land til ICSID – en internasjonal voldgiftsdomstol - med krav om full tilbakelevering av lisensene.

Intensjonsavtalen virker ha priset de tre blokkene til 55-70 MUSD. Meglerhusene vurderte imidlertid APCL’s restandel på 30% betydelig høyere – Pareto anslo at den riskede verdien av APCL’s andeler i Senegal og Gambia etter farm down avtale representerte NOK 17 per aksje – ekslusive ROP-lisensen. Mirabaud lå enda høyere med nesten NOK 32 per aksje. Merk at begge disse aktørene var selskapets rådgiver i tidligere emisjon og da etter mitt syn blir mindre troverdige. Men det viser at meglerhus gjerne verdsetter et leteselskaps assets betydelig høyere enn farm down prisingen. Tilsvarende så man også ganske raskt i markedsprising og analyser etter transaksjon på Panoros Dussafu-felt; man verdsetter gjerne feltandelen høyere enn implisitt ut fra den strikte transaksjonsverdien – spesielt hvis avtalen innebærer at det raskt vil skje hendelser som leteboring, utbygging etc.

Det er verdt å notere seg at intensjonsavtalen ble inngått mens oljeprisen var på 53 USD/fat. FAR farmet i februar 2018 ned på de to naboblokkene i Gambia til fordel Petronas mens oljeprisen var på 64 USD/fat til en implisitt pris på til sammen 92 MUSD. APCLs blokker er anslått ha uriskede prospective ressurser på 3,1 milliarder fat, FARs ble anslått til over 1 milliard fat uten at man ut fra det bør si noe intelligent om verdiforholdet blokkene imellom.

Senegal/Gambia har blitt et hotspot med solid interesse fra større aktører etter større funn. BP, CNOOC, Woodside, Total og Petronas har nylig gått inn i området. I de to lisensene som APCL eide/eier i Senegal er det anslått net uriskede ressurser på 1,8 milliarder fat. I lisensene vil det foregå ren leteboring og riskede ressurser vil da normalt ligge 10-20% av uriskede – mao chance of success for enkeltbrønner på mellom 10-20%.

Tvisten? Det er vanskelig å vurdere hvor den står. Det er ingen tvil om at APCL ikke har fyllestgjort sin arbeidsplikt og for meg fremstår det klart at landene burde ha kommet seg greit ut av dette ved å følge lisensavtalen til punkt og prikke. APCL hevder derimot at dette ikke har skjedd. Når man ser interessen for området og de økte beløpene som aktører betaler for å komme seg inn på lisenser så forstår man at det kan være svært god økonomi og dermed fristende for Senegal/Gambia å ta tilbake lisensene og heller beholde pengene selv. Det kan muligens også være skattemessige årsaker til å sørge for at APCLs tax pool forsvinner fra lisensene. Nå har det vært en hel del «surr» i disse landenes energidepartementer tidligere for å si det mildt og spørsmålet blir egentlig om Gambia/Senegal kan ha rotet det til for seg selv i iveren etter å ta tilbake verdiene eller grunnet politikere/byråkrater på jakt etter en «envelope of happiness»… ? Så lenge behandlingen i ICSID pågår kan det bli vanskelig å få noen til å utvikle blokkene, det burde tilsi en viss forliksinteresse. Imens vil det foregå interessante leteboringer på naboblokker.

Verdi 2: To 100%-eide dypvannslisenser i Sierra Leone.
Jeg har ikke sett noen verdianslag fra noen på disse og farm downs har ikke skjedd. Sierra Leone holdt nylig på med en tildelingsrunde som er blitt utsatt. APCL skal etter plan komme med drill or drop beslutning innen utløp av oktober. Urisked prospektive ressurser er anslått til 2,5 milliarder fat, men dette er på over 3000m havdybde og så langt har selskapet altså ikke lykkes i farm down.
Verdi 3: Fremførbare underskudd – tax pools:
Som beskrevet i starten – oversett verdi-
Så hvordan regner man på noe slikt?

Verdi to 90% eide Senegal-lisenser * sannsynlighet for å beholde = risket verdi
+ Verdi to 100% eide Gambia-lisenser * sannsynlighet for å beholde = risket verdi
+ 180-300 MUSD i teknisk verdi fremførbare underskudd * rabatt = risket verdi
+ Verdi Sierra Leone –lisenser
Fratrukket nåverdi av fremtidige driftskostnader (vanskelig å anslå)
= mer eller mindre enn 20 MUSD ?
En ting er hva man selv tror om verdi/sannsynlighet – noe annet hvordan et marked vil vurdere dette. I mai 2017 hentet selskapet 30 MUSD til kurs NOK 7,75 etter at kursen var på NOK 12,2 før emisjon ble kunngjort. Den gang var oljeprisen på 52 USD, de hadde andel av lisens i Cote d’Ivory der leteboring var i gang, de hadde inngått LOI i Senegal/Gambia men ikke fått aksept fra myndighetene. Pareto anslo at lisensen i Cote d’Ivory utgjorde 25% av en risket NAV.

....fortsettes

Redigert 21.01.2021 kl 08:58 Du må logge inn for å svare
FkL
03.01.2019 kl 09:39 5303

Vel, sannheten er vel heller at jeg ikke er dum nok til å legge ut udokumenterte kurser slik du gjør. Samme som den skråsikre bunnen i PEN. Du treffer sikkert på flaks innimellom, men bommer stort sett. Da er det kanskje bare å innse at evnen kanskje ikke lever opp til troen på akkurat den. Og når kursen går andre veien enn du ha spådd, slik den akkurat har gjort, ja da er det kun kompishandler og juks. Nei, nå har du igjen bommet og som vanlig har du vanskelig for å innrømme akkurat det.

EDIT
OG når neste rapport viser at det økonomiske er på stell hva skal du gjøre da? Da faller jo korthuset ditt...
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
oivindl
03.01.2019 kl 09:44 5290

Rischioso tar aldri feil :-)
Og når han tar feil, er det ikke hans feil:
"ELE, mine betraktninger tilbake i tid var riktige nok de om selskapet hadde levert som de lovet - noe de ikke gjorde så da faller jo hele basisen vekk. Det var ikke mine triggere, det var selskapets"
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
FkL
03.01.2019 kl 09:55 5264

Skal man briske seg og påstå det stikk motsatte av hva selskapet selv melder må man ha skikkelig dokumentasjon. OG ikke minst stå oppreist når smellen kommer. Her fallerer ris på alt. Ikke noe ifs and buts, feil er feil.
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
rischioso
03.01.2019 kl 10:04 5223

Det største tegnet på at noen er i ferd med å tape en diskusjon er når man begynner å hive inn annet som ikke har noe med diskusjonen å gjøre - og du er ikke alene om akkurat det - i alle fall ikke på APCL trådene...
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
rischioso
03.01.2019 kl 10:11 5202

RE - OG når neste rapport viser at det økonomiske er på stell hva skal du gjøre da? Da faller jo korthuset ditt...

* Her er det jo du som kommer med hvis...:)

Når selskapet ikke har inntekt overhodet og lever på den ene og samme cashkassa så skal det vel ikke så mye fornuft til for å forstå at det på et eller annet tidspunkt går tomt og at det før det går tomt må fylles opp.

Det er jo av samme grunn at selskapet i den ene settingen brukte de 2 siste lisensene for alt det var verdt og snakket de opp i skyene med oppdaterte verdiestimater for så og gi de fra seg og hvorfor tror du?

I ren desperasjon fordi de skjønner at arbitration vil ta lengre tid enn de trodde og de måtte få vekk lisensavgiftkostnaden i Sierra Leone.

Så ja, det er nok ikke jeg som vil bli overrasket fremover når det kommer til cashkassa og nå er den verdt rundt 34øre/aksje og man kjøper akjen for det dobbelte så nedsiden er betydelig og blir større for hver dag som går etter hvert som cash kassa krymper...
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
FkL
03.01.2019 kl 10:11 5188

Virker denne nedlatende taktikken din på andre ris? Tenker at du kan spare deg for å forsøke på meg. Sannheten er at du påstår, tar feil og nekter å innrømme det. De få gangene du gjetter rett så stikker du hodet frem med en gang. Blir vel ikke akkurat imponert.
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
rischioso
03.01.2019 kl 10:13 5185

Time will show - men da er nok både du og nicket forsvunnet....)
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
FkL
03.01.2019 kl 10:21 5149

Nå tillegger du selskapet udokumenterte påstander igjen. Selv du kan bedre.
1. Du vet ikke hva som har skjedd
2. Du vet ikke hvor lenge kassa varer

Din påstand er at vi straks skal ta ut en kriseemisjon da kassa allerede er bunnskrapt. Da skal jeg gi deg sjansen til å stå for dine ord. Jeg hevder at det ikke vil komme noen kriseemisjon før neste årsrapport som trolig kommer i løpet av april. Jeg tar forbehold om at alt har løst seg og at vi må ha emisjon for å borre. Det burde være lett for deg å ta dette veddemålet. Mitt eneste krav er at vi allerede nå gir en tredjepart pengene det er snakk om. Du kan selv velge beløpet.
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
rischioso
03.01.2019 kl 10:27 5122

Igjen så tillegger du meg ting jeg ikke har sagt - jeg sier at kassa krymper for hver dag som går og at den pr i dag tilsvarer rundt 34øre/aksje.

Jeg sier at på et eller annet tidspunkt så vil den måtte fylles opp for selskapet har ingen andre kapitaltilganger enn den.

Jeg sier også at arbitration vil ta lengre tid enn selskapet først estimerte og av samme grunn er risken betydelig for at det må settes en emisjon før noe er avklart og da med en betydelig rabatt og på et langt lavere nivå enn dagens kurs.

Jeg har også sagt at jeg ikke har noen tro på at selskapet får tilbake lisensene, men at de som best case får en eller annen form for kompensasjon for eventuelle seismikk underlag som kan brukes - alternativt nada.

Så for fremtiden så er det fint om du forholder deg til det motparten sier og ikke kommer drassende med annet.
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
FkL
03.01.2019 kl 11:34 5009

Jeg tenker at det er jeg som forholder meg til det som blir skrevet og du som tydeligvis ikke husker hva du skriver. Det hjelper ikke å tone ned nå. Du har lenge påstått at kassa snart er tom og at det straks kommer en kriseemisjon.

Her, så kanskje du husker bedre:
"Når vi så kjenner til at selskapet ikke vil vente til kassa er bunnskrapt før de kjører en kriseemisjon så betyr det at en slik kan komme hvilken dag som helst..."
"Det forteller klart og tydelig med eller uten kuleramme at selskapet veldig snart må hente frisk kapital..."
"Mao, det vil tvinge seg frem en emisjon om ikke alt for lenge..."

Du har spådd kriseemisjon i annenhvert innlegg i flere måneder. Selskapet har meldt om at de har penger til å kjøre sakene fullt ut, det er fakta.
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
HP17
03.01.2019 kl 12:37 4927

Og mens Riscotto forgjeves her inne kjemper mot vindmøllene så nyter vi andre den videre oppgangen i apcl. Tipper 0.75-0.80 innen helgen og deretter over kr 1 innen 20.januar.
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
Q10ps
03.01.2019 kl 15:06 4793

Har tydeligvis vært MYE skattemotivert salg før nyttår, noe som er veldig forståelig, men nå ser man vel kanskje at den ble solgt ALT for lavt, og jeg tør nesten ikke tenke på hva som skjer ved den minste positive melding, håhå, da kan det bli trangt inn døra. Det kan ta tid og det kan skje i morgen :)
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
Mrhifi
03.01.2019 kl 15:34 4716

Risotto du er hele tiden på shorting hunting!!! Så du har tilsyneladende ikke bemærket at warom hele tiden har været aktiv på xtrainvestor (apcl)
FACT YOU FILTHY VIRUS...OG JEG DAYTRADER IKKE APCL AKTIEN....FACT YOU FILTHY VIRUS.....
keep the change
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
Mrhifi
03.01.2019 kl 15:38 4700

Anyway velkommen til 2019!!!! Det bliver et fantastisk år...godt nytår og hold godt øje med apcl og qec...
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
Mrhifi
03.01.2019 kl 15:49 4677

Og husk vores/Apcls licenser er i Vestafrika....lidt anden moral/dømmekraft end Danmark og Norge... Goverments skal nok komme til fornuft....som i 2014!!! Godt nytår fremogtilbage og FF...
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
Andyo
03.01.2019 kl 16:39 4565

Godt nyttår! Henger fortsatt med og ser frem til fortsettelsen :) Lykke til
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
thief
03.01.2019 kl 17:30 4469

Ble jo en grei dag i dag oxo:) Selv om aksjen falt altfor mye under korreksjonen begynner den å ta seg inn. Men mangler enda noen tiører:) Hadde vært greit om den nærmet seg krona før avgjørelse på 41(5)!Faller den da i favør apcl, kunne vi fort havnet rundt 1.5-2kr. Så kommer melding om at det har ordnet seg på sosp,ved at rop er ofret!Vips,og vi er på 3-4kr:)! Et scenario som fort kan bli en realitet:)!2019 blir megaspennende!
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
RGTBJØRN
03.01.2019 kl 23:05 4224

Bra innhenting idag. Støter oppunder undersiden av 50MA nå. 73-74øre.Må gjennom den skal ferden fortsette direkte nordover.
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
rischioso
04.01.2019 kl 03:19 4107

Så glemmer man nedsiden - her kjøper man for 70øre når den eneste verdien som finnes i selskapet er en slunken cash-kassa som ikke er verdt mer enn knappe 34øre/aksje og magrere blir den etter hvert som tiden går når det ikke finnes inntekter...

Det vil være noen som får svi - sistemann inn i stolleken må stå og vil også være den som slukker lyset....

Med all info som foreligger så vil det være vel fortjent...:)
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
oivindl
04.01.2019 kl 08:19 3944

Fort gjort å glemme nedsiden, Rischioso. Som da du lovet ELE opp 100% på 10 dager til over kr 9,-.
Nå er den verdt under 10% av det. Likevel skryter du av hvor godt du treffer.

Det er vel ingen som kjøper Apcl pga cashbeholdningen, men det vet selvfølgelig også du.
Hvem var det egentlig som slukket lyset ditt, Rischioso ;-)
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
FkL
04.01.2019 kl 08:20 3939

Din verdivurdering er selvfølgelig like usikker som dine øvrige kommentarer. Tenker nok at den ligger langt høyere med et redusert kostnadsnivå fra selskapet. Vi vet at SL er borte og at dette absolutt vil ha innvirkning.

Og som vanlig så glemmer du oppsiden som er potensielt meget stor.

Og hva er dette gjentagende skremselsbildet? Alle vet at aksjen har høy risk, men alle vet også at den har høy Reward. Det er jo latterlig at du igjen forsøker å skremme bort de som har bedre vurderinger enn deg selv.
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
Warom
04.01.2019 kl 08:54 3869

Der er jeg helt enig RGTBJØRN.
Det har vært noen rene fine brudd nå siste 3 dager der vi etter hvert møter 0,9 på tidligere volum 6mnd.

https://goi.nf/?tpspwbwwjgzg

Se opp for MA50 etablert brudd, så er vi nesten der. I motsatt fall så har vi en liten korrigering foran oss. Det er her "de tøffeste" tar ett lite bet....
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
Turbon
04.01.2019 kl 09:16 3810

Opgangen skjer med smapenge... Den går ned like kjapt igjen.
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
Warom
04.01.2019 kl 09:26 3776

Ja, det må være jævlig irriterende at du ikke ble med fra 0,5-0,75....regn litt på hvor mange prosenter det er ;)
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
FkL
04.01.2019 kl 09:34 3751

Da tror jeg at du bør sjekke tallene dine en gang til, for det er ganske bra volum til å være så tidlig på dagen hvis vi sammenlikner med tidligere trender.
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
Bakåtlutad
04.01.2019 kl 09:37 3739

Precis som med nedgången...

Du kan ju tänka dig vad en positiv nyhet skulle innebära..
2018 levererade inte APCL en enda positiv nyhet enligt mig. Jag har tron på att APCL kommer ut med något utav dessa projekten, om inte har vi kortsiktigt den skattemässiga aspekten av vad så pass stora försluster kan innebära för företaget. Det är inget snack om att det är stor risk i APCL men har helt enkelt mer tillit till Jens Pace o Co. än dessa regeringar och ministrrar som byts ut på löpande band, lever i exil mm. I ICSID är det juridiken som gäller och där är jag övertygad om att APCL har koll på sin enda och viktigaste avtal som är grunden till hela verksamheten. Detta blir spännande! Kolla på Mirabauds analys - Fully Recharged om ni inte gjort det än så förstår ni potentialen!
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
Turbon
04.01.2019 kl 09:45 3718

Nå eg er med til og fra. Jeg har solgt av en del nå og håper hvis volum g kursus hålder seg bli av med en del til :)
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
Bakåtlutad
04.01.2019 kl 09:45 3721

Undrar om inte en avklaring kring 41(5) är mycket nära nu:

November 30, 2018
The Tribunal holds a hearing on the Respondent’s preliminary objections under ICSID Arbitration Rule 41(5) in London.

Är det här ICSID klär av Gambia fullständigt och Gambias enda kort blir synat? Utan att ICSID-caset är helt avlsutat kan ett avslag på Gambias protest 41(5) ge rejält med bränsle..

Tror vi ser detta inom mycket snar framtid!
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
Turbon
04.01.2019 kl 09:48 3713

Jo, ICSID er en sak - prakksis i landerne er en nået forskjelt. Regeringerne må leverere - hvis ikke så er de en del av historia.
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
Warom
04.01.2019 kl 09:51 3705

Så...når du har solgt så passet det med den meldingen du ga:

"Opgangen skjer med smapenge... Den går ned like kjapt igjen."

....like greit å bare holde seg unna da(synes nå jeg) da årsaken til den meldingen sier seg selv.
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
Bakåtlutad
04.01.2019 kl 09:58 3670

Vad menar du? att Gambia inte skulle följa den utgång/process som ICSID kommer fram till och bedriver? Det har dem alltid gjort tidigare så vitt jag kan se! Senast APCL var i ICSID, var det just mot Gambia över samma licenser, då gick APCL ur skiljedomstolen som ägare av licenserna efter ca 10 månader. Som du såklart vet är ICSID en gren i världsbanken och Gambia är en av de största nettomottagarna i form av subventioner och stöd från just världsbanken. Även hur dålig koll på affärsjuridik gambianerna har, bitar man knappast den hand som föder en...
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
Warom
04.01.2019 kl 10:05 3639

Turbon;
Du kan jo samtidig(som henvist av flere) ta en titt på det faktiske volumet på nedgang kontra oppgang siste tiden.

https://goi.nf/?mapdnmuhfbtg

Dermed viser du en manglende forståelse(jeg vil vel kalle det forsøk på manipulering) av hva som har skjedd siste tiden.
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
RGTBJØRN
04.01.2019 kl 10:34 3576

Børsen generellt: Har fulgt med på hauseindeksen og den har faktisk vært i null, Kan ikke huske det har skjedd på de 20 årene jeg har vært på børs. En stor reaksjon vil antagelig komme. APCL - Vi ser innhenting , vil klart gå i rykk og napp,men tror tålmodigheten vil vinne til slutt.
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
Bsingh
04.01.2019 kl 11:32 3485

Hei Risotto, nå syntes jeg det ble veldig stille fra deg her. Ikke bra for deg å være oppe kl. 03.19 på morran for å skrive her, det går utover helsa di. Ikke verdt det når du bommer så mye :-)

Sett bortifra det, litt oppgang er alltid godt å se. Ser på denne oppgangen som litt "bakgrunnsstøy", som alle andre oppganger/nedganger som har vært nylig, uten at det har vært fundamentale endringer. Selvom så syntes jeg at støyen er positiv for denne gang. Venter fortsatt på håndfast børsmelding med litt verdi. Vil tippe en kombinasjon av skattemotiverte salg, og kanskje en liten anelse optimisme også. Jeg kan spekulere meg i hjel, så setter punktum der, og venter på børsmelding.
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
HP17
04.01.2019 kl 11:36 3475

Ny god dag i APCL, kan se ut som flere ønsker å posisjonere seg i APCL før helgen og nå tidlig i januar. Vil ikke overraske meg om APCL er over kr 1 alt til uken (og det uten melding).
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
rischioso
04.01.2019 kl 13:57 3333

Jo, du har tildels rett i det - fra svært syltynt til meget syltynt volum - det er jo noe det også...:)
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
Warom
04.01.2019 kl 14:14 3294

Det som virkelig er noe rischioso, er jo at du ikke ble med nordover....eller? ;)
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
thief
04.01.2019 kl 14:22 3284

han står nok på perrongen,og gjør fortsatt det når 41(5) går i favør apcl og vi er på 1.5-2kr!:) Og med sosp i boks,går vi enda noen kroner opp,og da er det jævli kjipt å stå der:)! Det er hva jeg tror vil skje! Kan liksom ikke se hva annet Senegal skal gjøre,annet enn forlik! Alt annet er stor risk for dem:)
Redigert 21.01.2021 kl 05:04 Du må logge inn for å svare
Bakåtlutad
04.01.2019 kl 14:25 3224

Vi vet alla att riskokarn vänder kappan efter vinden och det var inte längesedan han plötsligt haussade APCL, tills han blev för skraj och hoppade av. Jag tippar på att inom 4 börsdagar kommer riskokaren förklara varför APCL är den bästa investeringen 2019!

Skämt åsdio, Rischioso, tror du också att du är ensam om att lägga så mycket tid och möda på en aktie du inte äger?! Detta är nämnligen heeelt sinnessjukt i min värld! (nästan ännu sjukare av mig att bemöda mig att skriva med dig)
Slettet bruker
04.01.2019 kl 14:31 3217

vel
relistisk sett, er det to muligheter, 41(5) kan gå i favør eller disfavør av APCL,
Alle haussere utelukker evt disfavør, og skriver alltid "når det går i favør av APCL" så går kursen dit eller dit.
Jeg lurer på hva deres spådommer om kursen er, når 41(5) går i disfavør av APCL?