APCL – en nytt Noreco-case med stor skjult verdi? del 2.
Har kopiert inn ett meget bra innlegg/analyse fra Xtrainvestor der Lars Brandeggen (som er grunnleggeren av XI) har tatt for seg ett område som mange har «neglisjert», nemlig det fremførbare underskuddet APCL har opparbeidet seg gjennom årene. Innlegget er grundig og langt men velger likevel på tross av lengden å lime inn teksten i sin helhet som en TS. Les mer på XI kanalen https://www.xtrainvestor.com/channel/apcl-ol
Her er innlegget.
For et par år siden var Noreco et konkursdømt selskap med en stor rettstvist som reell egenkapital. Etter å ha vunnet saken i første instans (kurs ti-doblet) og tapt saken i høyere instans (kurs falt men fortsatt fem-doblet) venter de på om saken tillates anket til dansk høyesterett. Uansett utfall synes markedets fokus og verdisetting å ha skiftet til selskapets fremførbare underskudd i Danmark/UK – verdier som for et par år siden var neglisjert av enhver analytiker og lite fremholdt av selskapet. Jeg ser en veldig Noreco-lignende situasjon i APCL nå; konkursdømt med større rettstvist(er) som mesteparten av egenkapitalen med et ukjent og aldri omtalt ganske voldsomt fremførbart underskudd.
APCL har nå en markedsverdi på av 20 MUSD. Dette har vært et katastrofalt selskap som man kan lese om i APCL-kanalen på Xtrainvestor – men som tilfelle Noreco viste kan selv et historisk katastrofalt selskap vise seg ha en riktig attraktiv aksje.
Etter å ha lest årsrapportene ble jeg ble overrasket over å oppdage i notene at det australske morselskapet – som man faktisk kjøper aksjer i - har over over en milliard USD i ‘accumulated losses’ og at de oppgir at konsernet har 600 millioner USD i ‘tax losses carried forward’. Fremførbare underskudd kan ha betydelige verdier (ref Noreco) og jeg hadde ikke sett dette nevnt noen gang hverken i de svært få analyser som er gjort (den siste for halvannet år siden) eller i kommentarer på sosiale media. Jeg har forsøkt å få ut ytterligere/grundigere informasjon fra selskapets ledelse om disse verdier, men telefonbeskjeder og mailer er ubesvarte. For et selskap som etter hvert er litt «eierløst» gjør slik mangel på respons meg litt mistenksom, ikke minst når selskapets ledere fikk betydelige lønnskrav utbetalt i form av aksjer rundt nyttår. Jeg har samarbeidet med nick Warom på Xtrainvestor for å finne ut mer om skatt og caset generelt, mange kjenner til han som skribent også på HO.
En milliard dollar i akkumulerte tap i Australia har potensielt en teknisk verdi på 300 millioner USD eller 15 ganger dagens børsverdi med australsk skattesats. Bruker man gruppens fremførbare underskudd så er teknisk verdi på 180 MUSD – eller 9 ganger dagens børsverdi. Merk: I enhver transaksjon med utenforstående vil teknisk verdi prises til betydelig rabatt.
En hel del av det fremførbare underskuddet i konsernet vil måtte være å henføre til datterselskap i ulike land; såkalte «tax pools» i lisenser/datterselskap i oljeproduserende land kan fort ha klart høyere verdi pga høye skattesatser og enklere benyttelse. Selskapet har i sin årsrapport ikke spesifisert underskudd til land foruten i morselskapet i Australia. Men på nettet finner jeg at APCL bl.a. har et datterselskap i England som i 2016 rapporterte «retained losses» på 334 millioner USD. Det kan være at visse underskudd i døtre hvis ubenyttet til slutt ikke kan benyttes som skattemessige fremførbare underskudd i mor. I selskapets konsernregnskap fremgås av notene at de bruker 30%-skattesats på underskuddet som basis for skatteverdi – dog kan denne (som normalt i slike tilfeller – ref igjen Noreco) ikke balanseføres så lenge det hersker tvil om utnyttelse.
I Australia har de i 2017 innført lettelser i bruk av fremførbare underskudd. Enten må det være viss kontinuitet på eiersiden (50%? – hva gjelder for børsnoterte?) eller «similar business» (tidligere «same» business). Og da er det klart interessant at toneangivende aktører i Senegal og Gambia som FAR og Woodside Petroleum begge er australske, sistnevnte har en mkt cap på 25 milliarder USD. Disse må åpenbart drive similar business. Men merk at som i Norge finnes det gjennomskjæringsregler som kan inntreffe hvis en transaksjon helt åpenbart kun er gjort av skattebesparingsmessige årsaker.
Hvordan bør APCL prises? APCL’s verdisetting innebærer en høyst subjektiv beregning da det er sannsynligheter som må vektes.
Markedsverdien er altså 20 MUSD, med net cash 7 MUSD gitt at man ikke regner inn forpliktelser på 7 MUSD knyttet til lisenser i andre land som er tilbakeleverte (selskapet hevder i rapporter at de kommer seg unna). Så Enterprise Value 13 MUSD evt 20 MUSD.
Verdi 1: Full seier eller forlik på en eller flere av de fire lisensene.
APCL inngikk en intensjonsavtale med en ikke navngitt aktør (ryktes Cairn Energy) om farm down på tre av lisensene (en i Senegal, begge i Gambia) ned til 30% der APCL skulle få viss kostnadsdekning samt bli carried på inntil tre letebrønner.
APCL hadde helt klart ikke fullgjort sin arbeidsplikt på lisensene og har blitt varslet av myndighetene om at utgått lisensperiode ikke er forlenget. Eller kanskje snarere ikke varslet, men først fått lest om det i media. En lisens – ROP i Senegal som ikke inngikk i farm out avtalen – er allerede gitt videre til Total som nylig inngikk farm down avtale med Petronas (det statlige malayiske oljeselskapet) til tross for pågående tvist. Interesse fra majors beviser at det må anses som en attraktiv lisens.
APCL hevder at terminering ikke har skjedd iht lisensavtalen og har dratt inn begge land til ICSID – en internasjonal voldgiftsdomstol - med krav om full tilbakelevering av lisensene.
Intensjonsavtalen virker ha priset de tre blokkene til 55-70 MUSD. Meglerhusene vurderte imidlertid APCL’s restandel på 30% betydelig høyere – Pareto anslo at den riskede verdien av APCL’s andeler i Senegal og Gambia etter farm down avtale representerte NOK 17 per aksje – ekslusive ROP-lisensen. Mirabaud lå enda høyere med nesten NOK 32 per aksje. Merk at begge disse aktørene var selskapets rådgiver i tidligere emisjon og da etter mitt syn blir mindre troverdige. Men det viser at meglerhus gjerne verdsetter et leteselskaps assets betydelig høyere enn farm down prisingen. Tilsvarende så man også ganske raskt i markedsprising og analyser etter transaksjon på Panoros Dussafu-felt; man verdsetter gjerne feltandelen høyere enn implisitt ut fra den strikte transaksjonsverdien – spesielt hvis avtalen innebærer at det raskt vil skje hendelser som leteboring, utbygging etc.
Det er verdt å notere seg at intensjonsavtalen ble inngått mens oljeprisen var på 53 USD/fat. FAR farmet i februar 2018 ned på de to naboblokkene i Gambia til fordel Petronas mens oljeprisen var på 64 USD/fat til en implisitt pris på til sammen 92 MUSD. APCLs blokker er anslått ha uriskede prospective ressurser på 3,1 milliarder fat, FARs ble anslått til over 1 milliard fat uten at man ut fra det bør si noe intelligent om verdiforholdet blokkene imellom.
Senegal/Gambia har blitt et hotspot med solid interesse fra større aktører etter større funn. BP, CNOOC, Woodside, Total og Petronas har nylig gått inn i området. I de to lisensene som APCL eide/eier i Senegal er det anslått net uriskede ressurser på 1,8 milliarder fat. I lisensene vil det foregå ren leteboring og riskede ressurser vil da normalt ligge 10-20% av uriskede – mao chance of success for enkeltbrønner på mellom 10-20%.
Tvisten? Det er vanskelig å vurdere hvor den står. Det er ingen tvil om at APCL ikke har fyllestgjort sin arbeidsplikt og for meg fremstår det klart at landene burde ha kommet seg greit ut av dette ved å følge lisensavtalen til punkt og prikke. APCL hevder derimot at dette ikke har skjedd. Når man ser interessen for området og de økte beløpene som aktører betaler for å komme seg inn på lisenser så forstår man at det kan være svært god økonomi og dermed fristende for Senegal/Gambia å ta tilbake lisensene og heller beholde pengene selv. Det kan muligens også være skattemessige årsaker til å sørge for at APCLs tax pool forsvinner fra lisensene. Nå har det vært en hel del «surr» i disse landenes energidepartementer tidligere for å si det mildt og spørsmålet blir egentlig om Gambia/Senegal kan ha rotet det til for seg selv i iveren etter å ta tilbake verdiene eller grunnet politikere/byråkrater på jakt etter en «envelope of happiness»… ? Så lenge behandlingen i ICSID pågår kan det bli vanskelig å få noen til å utvikle blokkene, det burde tilsi en viss forliksinteresse. Imens vil det foregå interessante leteboringer på naboblokker.
Verdi 2: To 100%-eide dypvannslisenser i Sierra Leone.
Jeg har ikke sett noen verdianslag fra noen på disse og farm downs har ikke skjedd. Sierra Leone holdt nylig på med en tildelingsrunde som er blitt utsatt. APCL skal etter plan komme med drill or drop beslutning innen utløp av oktober. Urisked prospektive ressurser er anslått til 2,5 milliarder fat, men dette er på over 3000m havdybde og så langt har selskapet altså ikke lykkes i farm down.
Verdi 3: Fremførbare underskudd – tax pools:
Som beskrevet i starten – oversett verdi-
Så hvordan regner man på noe slikt?
Verdi to 90% eide Senegal-lisenser * sannsynlighet for å beholde = risket verdi
+ Verdi to 100% eide Gambia-lisenser * sannsynlighet for å beholde = risket verdi
+ 180-300 MUSD i teknisk verdi fremførbare underskudd * rabatt = risket verdi
+ Verdi Sierra Leone –lisenser
Fratrukket nåverdi av fremtidige driftskostnader (vanskelig å anslå)
= mer eller mindre enn 20 MUSD ?
En ting er hva man selv tror om verdi/sannsynlighet – noe annet hvordan et marked vil vurdere dette. I mai 2017 hentet selskapet 30 MUSD til kurs NOK 7,75 etter at kursen var på NOK 12,2 før emisjon ble kunngjort. Den gang var oljeprisen på 52 USD, de hadde andel av lisens i Cote d’Ivory der leteboring var i gang, de hadde inngått LOI i Senegal/Gambia men ikke fått aksept fra myndighetene. Pareto anslo at lisensen i Cote d’Ivory utgjorde 25% av en risket NAV.
....fortsettes
Her er innlegget.
For et par år siden var Noreco et konkursdømt selskap med en stor rettstvist som reell egenkapital. Etter å ha vunnet saken i første instans (kurs ti-doblet) og tapt saken i høyere instans (kurs falt men fortsatt fem-doblet) venter de på om saken tillates anket til dansk høyesterett. Uansett utfall synes markedets fokus og verdisetting å ha skiftet til selskapets fremførbare underskudd i Danmark/UK – verdier som for et par år siden var neglisjert av enhver analytiker og lite fremholdt av selskapet. Jeg ser en veldig Noreco-lignende situasjon i APCL nå; konkursdømt med større rettstvist(er) som mesteparten av egenkapitalen med et ukjent og aldri omtalt ganske voldsomt fremførbart underskudd.
APCL har nå en markedsverdi på av 20 MUSD. Dette har vært et katastrofalt selskap som man kan lese om i APCL-kanalen på Xtrainvestor – men som tilfelle Noreco viste kan selv et historisk katastrofalt selskap vise seg ha en riktig attraktiv aksje.
Etter å ha lest årsrapportene ble jeg ble overrasket over å oppdage i notene at det australske morselskapet – som man faktisk kjøper aksjer i - har over over en milliard USD i ‘accumulated losses’ og at de oppgir at konsernet har 600 millioner USD i ‘tax losses carried forward’. Fremførbare underskudd kan ha betydelige verdier (ref Noreco) og jeg hadde ikke sett dette nevnt noen gang hverken i de svært få analyser som er gjort (den siste for halvannet år siden) eller i kommentarer på sosiale media. Jeg har forsøkt å få ut ytterligere/grundigere informasjon fra selskapets ledelse om disse verdier, men telefonbeskjeder og mailer er ubesvarte. For et selskap som etter hvert er litt «eierløst» gjør slik mangel på respons meg litt mistenksom, ikke minst når selskapets ledere fikk betydelige lønnskrav utbetalt i form av aksjer rundt nyttår. Jeg har samarbeidet med nick Warom på Xtrainvestor for å finne ut mer om skatt og caset generelt, mange kjenner til han som skribent også på HO.
En milliard dollar i akkumulerte tap i Australia har potensielt en teknisk verdi på 300 millioner USD eller 15 ganger dagens børsverdi med australsk skattesats. Bruker man gruppens fremførbare underskudd så er teknisk verdi på 180 MUSD – eller 9 ganger dagens børsverdi. Merk: I enhver transaksjon med utenforstående vil teknisk verdi prises til betydelig rabatt.
En hel del av det fremførbare underskuddet i konsernet vil måtte være å henføre til datterselskap i ulike land; såkalte «tax pools» i lisenser/datterselskap i oljeproduserende land kan fort ha klart høyere verdi pga høye skattesatser og enklere benyttelse. Selskapet har i sin årsrapport ikke spesifisert underskudd til land foruten i morselskapet i Australia. Men på nettet finner jeg at APCL bl.a. har et datterselskap i England som i 2016 rapporterte «retained losses» på 334 millioner USD. Det kan være at visse underskudd i døtre hvis ubenyttet til slutt ikke kan benyttes som skattemessige fremførbare underskudd i mor. I selskapets konsernregnskap fremgås av notene at de bruker 30%-skattesats på underskuddet som basis for skatteverdi – dog kan denne (som normalt i slike tilfeller – ref igjen Noreco) ikke balanseføres så lenge det hersker tvil om utnyttelse.
I Australia har de i 2017 innført lettelser i bruk av fremførbare underskudd. Enten må det være viss kontinuitet på eiersiden (50%? – hva gjelder for børsnoterte?) eller «similar business» (tidligere «same» business). Og da er det klart interessant at toneangivende aktører i Senegal og Gambia som FAR og Woodside Petroleum begge er australske, sistnevnte har en mkt cap på 25 milliarder USD. Disse må åpenbart drive similar business. Men merk at som i Norge finnes det gjennomskjæringsregler som kan inntreffe hvis en transaksjon helt åpenbart kun er gjort av skattebesparingsmessige årsaker.
Hvordan bør APCL prises? APCL’s verdisetting innebærer en høyst subjektiv beregning da det er sannsynligheter som må vektes.
Markedsverdien er altså 20 MUSD, med net cash 7 MUSD gitt at man ikke regner inn forpliktelser på 7 MUSD knyttet til lisenser i andre land som er tilbakeleverte (selskapet hevder i rapporter at de kommer seg unna). Så Enterprise Value 13 MUSD evt 20 MUSD.
Verdi 1: Full seier eller forlik på en eller flere av de fire lisensene.
APCL inngikk en intensjonsavtale med en ikke navngitt aktør (ryktes Cairn Energy) om farm down på tre av lisensene (en i Senegal, begge i Gambia) ned til 30% der APCL skulle få viss kostnadsdekning samt bli carried på inntil tre letebrønner.
APCL hadde helt klart ikke fullgjort sin arbeidsplikt på lisensene og har blitt varslet av myndighetene om at utgått lisensperiode ikke er forlenget. Eller kanskje snarere ikke varslet, men først fått lest om det i media. En lisens – ROP i Senegal som ikke inngikk i farm out avtalen – er allerede gitt videre til Total som nylig inngikk farm down avtale med Petronas (det statlige malayiske oljeselskapet) til tross for pågående tvist. Interesse fra majors beviser at det må anses som en attraktiv lisens.
APCL hevder at terminering ikke har skjedd iht lisensavtalen og har dratt inn begge land til ICSID – en internasjonal voldgiftsdomstol - med krav om full tilbakelevering av lisensene.
Intensjonsavtalen virker ha priset de tre blokkene til 55-70 MUSD. Meglerhusene vurderte imidlertid APCL’s restandel på 30% betydelig høyere – Pareto anslo at den riskede verdien av APCL’s andeler i Senegal og Gambia etter farm down avtale representerte NOK 17 per aksje – ekslusive ROP-lisensen. Mirabaud lå enda høyere med nesten NOK 32 per aksje. Merk at begge disse aktørene var selskapets rådgiver i tidligere emisjon og da etter mitt syn blir mindre troverdige. Men det viser at meglerhus gjerne verdsetter et leteselskaps assets betydelig høyere enn farm down prisingen. Tilsvarende så man også ganske raskt i markedsprising og analyser etter transaksjon på Panoros Dussafu-felt; man verdsetter gjerne feltandelen høyere enn implisitt ut fra den strikte transaksjonsverdien – spesielt hvis avtalen innebærer at det raskt vil skje hendelser som leteboring, utbygging etc.
Det er verdt å notere seg at intensjonsavtalen ble inngått mens oljeprisen var på 53 USD/fat. FAR farmet i februar 2018 ned på de to naboblokkene i Gambia til fordel Petronas mens oljeprisen var på 64 USD/fat til en implisitt pris på til sammen 92 MUSD. APCLs blokker er anslått ha uriskede prospective ressurser på 3,1 milliarder fat, FARs ble anslått til over 1 milliard fat uten at man ut fra det bør si noe intelligent om verdiforholdet blokkene imellom.
Senegal/Gambia har blitt et hotspot med solid interesse fra større aktører etter større funn. BP, CNOOC, Woodside, Total og Petronas har nylig gått inn i området. I de to lisensene som APCL eide/eier i Senegal er det anslått net uriskede ressurser på 1,8 milliarder fat. I lisensene vil det foregå ren leteboring og riskede ressurser vil da normalt ligge 10-20% av uriskede – mao chance of success for enkeltbrønner på mellom 10-20%.
Tvisten? Det er vanskelig å vurdere hvor den står. Det er ingen tvil om at APCL ikke har fyllestgjort sin arbeidsplikt og for meg fremstår det klart at landene burde ha kommet seg greit ut av dette ved å følge lisensavtalen til punkt og prikke. APCL hevder derimot at dette ikke har skjedd. Når man ser interessen for området og de økte beløpene som aktører betaler for å komme seg inn på lisenser så forstår man at det kan være svært god økonomi og dermed fristende for Senegal/Gambia å ta tilbake lisensene og heller beholde pengene selv. Det kan muligens også være skattemessige årsaker til å sørge for at APCLs tax pool forsvinner fra lisensene. Nå har det vært en hel del «surr» i disse landenes energidepartementer tidligere for å si det mildt og spørsmålet blir egentlig om Gambia/Senegal kan ha rotet det til for seg selv i iveren etter å ta tilbake verdiene eller grunnet politikere/byråkrater på jakt etter en «envelope of happiness»… ? Så lenge behandlingen i ICSID pågår kan det bli vanskelig å få noen til å utvikle blokkene, det burde tilsi en viss forliksinteresse. Imens vil det foregå interessante leteboringer på naboblokker.
Verdi 2: To 100%-eide dypvannslisenser i Sierra Leone.
Jeg har ikke sett noen verdianslag fra noen på disse og farm downs har ikke skjedd. Sierra Leone holdt nylig på med en tildelingsrunde som er blitt utsatt. APCL skal etter plan komme med drill or drop beslutning innen utløp av oktober. Urisked prospektive ressurser er anslått til 2,5 milliarder fat, men dette er på over 3000m havdybde og så langt har selskapet altså ikke lykkes i farm down.
Verdi 3: Fremførbare underskudd – tax pools:
Som beskrevet i starten – oversett verdi-
Så hvordan regner man på noe slikt?
Verdi to 90% eide Senegal-lisenser * sannsynlighet for å beholde = risket verdi
+ Verdi to 100% eide Gambia-lisenser * sannsynlighet for å beholde = risket verdi
+ 180-300 MUSD i teknisk verdi fremførbare underskudd * rabatt = risket verdi
+ Verdi Sierra Leone –lisenser
Fratrukket nåverdi av fremtidige driftskostnader (vanskelig å anslå)
= mer eller mindre enn 20 MUSD ?
En ting er hva man selv tror om verdi/sannsynlighet – noe annet hvordan et marked vil vurdere dette. I mai 2017 hentet selskapet 30 MUSD til kurs NOK 7,75 etter at kursen var på NOK 12,2 før emisjon ble kunngjort. Den gang var oljeprisen på 52 USD, de hadde andel av lisens i Cote d’Ivory der leteboring var i gang, de hadde inngått LOI i Senegal/Gambia men ikke fått aksept fra myndighetene. Pareto anslo at lisensen i Cote d’Ivory utgjorde 25% av en risket NAV.
....fortsettes
Redigert 21.01.2021 kl 08:58
Du må logge inn for å svare
Liverbirds skrev Velkommen, Fjøsnissen ?
Jo takker :-)
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
thief
17.01.2019 kl 16:49
5516
jaja,kjøres litt ned i dag oxo! Ikke mye volum å få på disse kursene,ingen som gidder å selge her nede. Hives ut mikrovolum i sluttauksjonen for å få kursen ned, som i går:) Hvem skal de lissom prøve å lure?:) Tulletrading med ører, regner med de fleste som er inne er med pga hvordan caset nå ser ut fundamentalt. Får vi se om småtraderene klarer å lure ut noen enda lavere, eller om de må begynne å gå oppover igjen!
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
RGTBJØRN
20.01.2019 kl 14:20
5019
APCL holdt seg bra i forrige uke, litt gevinstsikring på lavt volum, stoppet fredag på 200MA linja ovenfra. Neste uke blir nok en spennende uke. Tar aksjen ny sats eller som jeg har spådd uten nyheter vil den svekke seg,gå gjennom 200MA kansje ned mot 90øre-1kr. Med forventet børsoppgang OSE skal det vel mye til at den faller noe særlig av. Eneste er en overraskende emisjon der det nok er gitt rabatt. Vi får se. Lykke til neste uke. mvh RGT Bjørn
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
tervi
20.01.2019 kl 17:48
4846
The market is finally giving hints of a bullish resurgence. Today a bullish pattern is detected. Det var på fredag. Kan bli fin uke. :)
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
elta-gnilk
20.01.2019 kl 17:57
4825
Emisjon? Av hvilken grunn?
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
Mrhifi
20.01.2019 kl 19:43
4698
Rgtbjørn, eller måske kommer der snart good news...
18 januar 2019.
CNOOC Eyes Doubling Of Reserves By 2025...
https://oilprice.com/Latest-Energy-News/World-News/CNOOC-Eyes-Doubling-Of-Reserves-By-2025.html
4 januar 2019.
The Ministry of Foreign Affairs, International Cooperation and Gambians Abroad of the Republic of The Gambia wishes to inform the public that His Excellency Mr Wang Yi, State Councillor and Foreign Minister of the People’s Republic of China will arrive in The Gambia tomorrow for a two-day working visit.
https://www.freedomnewspaper.com/2019/01/04/gambia-chinese-state-councillor-and-foreign-minister-h-e-wang-yi-visits-gambia-tomorrow/
18 januar 2019.
CNOOC Eyes Doubling Of Reserves By 2025...
https://oilprice.com/Latest-Energy-News/World-News/CNOOC-Eyes-Doubling-Of-Reserves-By-2025.html
4 januar 2019.
The Ministry of Foreign Affairs, International Cooperation and Gambians Abroad of the Republic of The Gambia wishes to inform the public that His Excellency Mr Wang Yi, State Councillor and Foreign Minister of the People’s Republic of China will arrive in The Gambia tomorrow for a two-day working visit.
https://www.freedomnewspaper.com/2019/01/04/gambia-chinese-state-councillor-and-foreign-minister-h-e-wang-yi-visits-gambia-tomorrow/
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
thief
20.01.2019 kl 21:21
4549
Kan fort være at et eventuelt forlik kommer med en partner i tillegg,som Gambia foretrekker:) Blir utrolig spennende å se hva Gambia gjør fremover, noe kommer til å lekke ut etter hvert! Om de er interessert i å forhandle eller vil gå videre! De fleste signaler peker klart i retning forlik, syntes nå jeg! Økonomi, få fortgang på lisensene, forsvaret til Gambia meget svekket osv...
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
Mrhifi
20.01.2019 kl 22:30
4440
Der er mindre end 3 år til næste præsident valg i Gambia...
Senest november/december 2021 skal der være Valg ...
Præsident Barrow og goverment står med kæmpe økonomiske udfordringer....
41-5 afgørelse/omkostninger er fatalt for goverment politisk...
Bliver meget spændende at se hvad goverment/Advokater vælger af strategi nu....
Senest november/december 2021 skal der være Valg ...
Præsident Barrow og goverment står med kæmpe økonomiske udfordringer....
41-5 afgørelse/omkostninger er fatalt for goverment politisk...
Bliver meget spændende at se hvad goverment/Advokater vælger af strategi nu....
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
rischioso
20.01.2019 kl 22:46
4405
RE - Der er mindre end 3 år til næste præsident valg i Gambia...
* Vi får vel håpe på at det er tatt en beslutning innen den tid, MEN sikre kan vi ikke være....
* Vi får vel håpe på at det er tatt en beslutning innen den tid, MEN sikre kan vi ikke være....
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
barts
21.01.2019 kl 08:16
4172
Enig med Hi-fi her, selvom man altid kan være usikker på hvor langsigtet de tænker i Gambia?
Men hvis regeringen skal vise fremgang overfor folket inden næste valg, skal de have penge på kontoen først. Og skal de komme fra olie, herunder vores licenser, så skal man jo til at komme videre og ikke køre retssagen 12-18 måneder længere og risikere at tabe endnu mere økonomisk.
Men hvis regeringen skal vise fremgang overfor folket inden næste valg, skal de have penge på kontoen først. Og skal de komme fra olie, herunder vores licenser, så skal man jo til at komme videre og ikke køre retssagen 12-18 måneder længere og risikere at tabe endnu mere økonomisk.
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
rischioso
21.01.2019 kl 10:46
3984
Ryker krona i dag eller må vi vente helt til slutten av uken?
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
Jeg er litt redd den skal fyke fra meg så jeg skal ta sjansen på dette er en bra inngang :-)
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
FkL
21.01.2019 kl 10:54
3963
Det er alltid er kjøpssignal når risern forsøker seg med baisingen sin.
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
rischioso
21.01.2019 kl 13:06
3812
Utrolig volum i denne om dagen - rart det ikke blir kjøpt med begge hender nå som APCL får alle lisensene tilbake - i alle fall om vi legger det menigheten skriver til grunn...:)
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
Liverbirds
21.01.2019 kl 13:22
3771
Hvordan går det med ELE, Ris
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
SeddelPressa
21.01.2019 kl 13:27
3759
eller REC ... :P haha
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
rischioso
21.01.2019 kl 13:30
3748
... eller en av de andre jeg er investert i som altså ikke inkluderer APCL og dere vet hvorfor. Og om dere ennå ikke har skjønt det så vil dere om ikke lenge bli påminnet om det...;)
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
Bsingh
21.01.2019 kl 15:52
3587
Det inkluderer ikke APCL, for du vil heller tape pengene dine andre steder. Herregud liksom, vi vet jo alle åssen det kommer til å gå med ELE og REC. Kursmål Under:
REC - 60 øre akkurat nå. Helt sikker på at denne går til 15 øre iløpet av neste uke. Kassa er bunnskrapt allerede, emisjon på vei, en eller annen gang. Kanskje i 2019, eller kanskje i 2065. Vet ikke helt, men er det i 2065 får jeg vente noen år før jeg har rett.
ELE - 70 øre akkurat nå. Helt sikker på at denne går til 23 øre til neste uke. Kassa er bunnskrapt, og det må være en emisjon her snarest. Denne kommer enten i 2019, eller kanskje i 2027.
Hvis du ikke har skjønt det enda Ris, så har du vell allerede blitt påminnet om det i dag (ELE ned 7,65% akkurat nå, og REC ned 15,49%).
REC - 60 øre akkurat nå. Helt sikker på at denne går til 15 øre iløpet av neste uke. Kassa er bunnskrapt allerede, emisjon på vei, en eller annen gang. Kanskje i 2019, eller kanskje i 2065. Vet ikke helt, men er det i 2065 får jeg vente noen år før jeg har rett.
ELE - 70 øre akkurat nå. Helt sikker på at denne går til 23 øre til neste uke. Kassa er bunnskrapt, og det må være en emisjon her snarest. Denne kommer enten i 2019, eller kanskje i 2027.
Hvis du ikke har skjønt det enda Ris, så har du vell allerede blitt påminnet om det i dag (ELE ned 7,65% akkurat nå, og REC ned 15,49%).
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
Bsingh
21.01.2019 kl 15:53
3584
Men håper for din del at dette går veien før eller siden. Kanskje etter emisjoner i begge selskap. Nei hvem vet, er jo så bunnskrapt som du bare får det, kan se bunnen av kassa allerede jeg.
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
Juuzen
21.01.2019 kl 19:24
3405
Snart under kronen igjen. I dette tempoet er vi snart på 0.50 igjen før Mai. Dumdristig å sitte tungt i APCL nå som det fortsatt er tyst fra begge parter. Selv etter en forventet utvikling i ICSID.
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
thief
21.01.2019 kl 19:57
3355
Du kommer med så mange bra argumenter for kursmålene dine Juuzen,smart kar du:)!!
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
Juuzen
21.01.2019 kl 20:04
3347
Jo takk, jeg har jo fulgt med aksjen i 3 år og kjenner mønsteret. Jeg kjenner sakene og partene. Detaljene er lette å finne og lese. Ingenting som tilsier snarlig avgjørelse eller noe mer enn 50% favør apcl. Det er den harde virkeligheten. Det har det vært siden 2017.
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
thief
21.01.2019 kl 20:20
3315
3år betyr ikke automatisk ekspert:)!! Tror du tar VELDIG feil!! For vi se hva fasit blir til slutt.Når vi nærmer oss 1mnd etter icsid sin avgjørelse,kan ting skje! Da har nok Gambia tatt en beslutning om hva de satser på, forlik eller en lang dyr sak med stor sjans for tap igjen:) Så kommer nok noe info snart, i media(som har vært veldig stille), icsid el apcl selv! Tipper vi har noe konkret i løpet av feb/mars, da oxo Senegal begynner å få veldig dårlig tid:)!
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
Juuzen
21.01.2019 kl 20:34
3280
Det var en lang rems med historier jeg har hørt før. Copy paste fra 5.Januar som nå ble til februer/mars. Dette blir utsatt måned for måned. Det må være bittert å ha kjøpt på 1.17 nå. Pga hausingen etter ICSID oppdateringen. Men tro gjør vi alle, og de som håper på snarlig løsning har trodd på det i 2 år snart. Alt sier meg at dette drar ut i 2019 også.
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
thief
21.01.2019 kl 20:43
3258
He..he,har det gått litt i ball for deg? Hvor får du datoene og tallene dine fra, hva er det?? fra 5.jan til feb/mars og 1.17:)???
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
Bakåtlutad
21.01.2019 kl 22:46
3116
haha Juuzen och du äger fortsatt aktier? :D Pinsam du är!
Hur lång tid spår du det ta att få avklaring i casen? 5 år ? 10 år ? 15 år?
Du äger ju fortsatt aktier så du kan väl berätta lite hur du tänker? Vi vet ju nu att du inte tror att det kommer någon lösning i den korta horisonten? När kommer lösning? för du tror väl på lösning? du har ju fortsatt aktier? Hade du inte trott på lösning hade du väl tagit chansen att sälja nu på dessa "höga, upphaussade" nivåerna? :D
Hur lång tid spår du det ta att få avklaring i casen? 5 år ? 10 år ? 15 år?
Du äger ju fortsatt aktier så du kan väl berätta lite hur du tänker? Vi vet ju nu att du inte tror att det kommer någon lösning i den korta horisonten? När kommer lösning? för du tror väl på lösning? du har ju fortsatt aktier? Hade du inte trott på lösning hade du väl tagit chansen att sälja nu på dessa "höga, upphaussade" nivåerna? :D
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
Liverbirds
21.01.2019 kl 22:56
3100
Må være fantastisk å følge et selskap du er så negativ til i hele 3 ÅR ???
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
FkL
21.01.2019 kl 23:28
3045
Rimelig transparent; solgt seg ut, baiser for å komme billig inn igjen. Mange som er villige til å servere hva som helst for å lure til seg noen kroner. Kassa er tom, det kommer til å ta årevis, kriseemisjon. Er ikke mye som har slått til. Sannheten er at vi vant 41(5). Trolig er Gambia slått før målstreken og villige til å forhandle. Senegal har Total på ryggen og de skal borre. Vi får se hva som skjer.
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
Juuzen
21.01.2019 kl 23:31
3037
Sitter inne ennå jeg, skriver her til skrekk og advarsel. Har ikke noe å si for meg om det kommer løsning i morgen eller 2020. Jeg sier bare at vi sannsynlig må vente til 2020. Hva er galt med det? Og ja, jeg kjenner til alle detaljer og de er få, altfor få. Det er rett og slett for stille. Det betyr en ting, det er ikke noen form for dialog mellom partene.
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
FkL
22.01.2019 kl 00:07
4949
Det å påstå med sikkerhet at det ikke er dialog er jo ren idioti. Det vet absolutt ikke du, ei heller heller jeg. At du er bitter og baiser fordi du mener at dette tar for lang tid sier vel bare at du ilkke hadde satt deg skikkelig inn i caset før du gikk inn. Fakta er at ingen vet om det er dialog eller ikke, ingen vet hvor lang tid dette tar. De som går inn bør jo gjøre det med utgangspunkt i å vente på utvikling og avgjørelse. De som går inn med en annen agenda, som du tydeligvis har gjort, har jo ikke satt seg inn i caset. Hva skal det hjelpe å sitte her å påstå at det ikke er dialog? Jeg tar gjerne både positive og negative innspill, men spar meg for fasit, for er det noe som er sikkert så er det at du ikke sitter på den.
Forklar også gjerne hvordan Total skal borre på en omtvistet lisens i løpet av 2019, eller hvordan lutfattige Gambia som har tapt 41(5) skal fortsette når deres trumfkort er borte.
Forklar også gjerne hvordan Total skal borre på en omtvistet lisens i løpet av 2019, eller hvordan lutfattige Gambia som har tapt 41(5) skal fortsette når deres trumfkort er borte.
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
Juuzen
22.01.2019 kl 01:33
4898
Kan nesten garanter det at det ikke er dialog. APCL er ikke nevnt i media i forbindelse med verken Gambia og Senegalesiske myndigheter siden brudd på kontraktene. Ikke en kjeft har sagt noe, det er kun spekulasjoner hele veien.
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
FkL
22.01.2019 kl 06:56
4818
Da kan jeg nesten garantere at du kommer med bullshit, for det er ingen som vet noe som helst og alle de som påstår noe annet kommer garantert med nettopp det. Mye tyder dessuten på det motsatte. Merkelig at en som oppgir at andre spekulerer vet fasit, hva kalles det igjen... spekulasjon.
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
solid1
22.01.2019 kl 08:11
4725
Hei Juuzen, Du skriver ... Ingenting som tilsier snarlig avgjørelse eller noe mer enn 50% favør apcl. Det er den harde virkeligheten. Det har det vært siden 2017.
Har du regnet ut hvor mye 50 % vil gi. Et beskjedent tall innenfor 6 til 8 kr? Med andre ord opp ytterligere 600% ???
APCL ligger i dag meget lavt i forhold til sitt potensiale.
https://www.hegnar.no/Nyheter/Boers-finans/2019/01/Disse-aksjene-har-herjet-paa-Oslo-Boers-i-aar
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
Liverbirds
22.01.2019 kl 08:44
4652
Kan du oppdatere meg på de få detaljene som du vet om, Juuzen
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
Warom
22.01.2019 kl 12:32
4475
Over til Senegal og ny "code".
Her er litt nytt i forhold til det. Andre enn meg som er litt spent på akkurat den forhold til ønske om et eventuelt forlik på ny code:
https://www.offshore-technology.com/comment/senegal-guyana-oil-and-gas/
....der vi kan gå enda mer konkret til verks:
Senegal: MEPs in plenary from Wednesday to Friday
Dakar - MPs are summoned to plenary Wednesday, Thursday and Friday, to consider several bills including the new Petroleum Code, announces a statement from the Directorate of Communication of the National Assembly.
MEPs start Wednesday at 3 pm with the examination of the bill n ° 25/2018 modifying certain provisions of the law n ° 81-59 of November 09, 1981 concerning the statute of the teaching staff of the universities, announces the communique.
He said that this bill will be defended by the Minister of Higher Education, Research and Innovation Mary Teuw Niane.
At 18:00, his Foreign Minister Sidiki Kaba will present to the deputies for adoption the draft law n ° 30/2018 authorizing the President of the Republic to ratify the Agreement Establishing the African Continental Free Trade Area (CAFTA ), signed in Kigali on March 21, 2018.
Thursday, from 9 am, the Minister of Oil and Energy Mansour Eliminate Kane will introduce the bill No. 01/2019 on the Petroleum Code and the draft law No. 02/2019 on local content in the sector of hydrocarbons, the statement continues.
The deputies will finally examine, on Friday, the draft law n ° 24/2018 on the law of regulation 2017 and the bill n ° 26/2018 modifying the law n ° 2008-47 of the 03 September 2008 on the regulation of the decentralized financial systems .
https://fr.allafrica.com/stories/201901220208.html
Her er litt nytt i forhold til det. Andre enn meg som er litt spent på akkurat den forhold til ønske om et eventuelt forlik på ny code:
https://www.offshore-technology.com/comment/senegal-guyana-oil-and-gas/
....der vi kan gå enda mer konkret til verks:
Senegal: MEPs in plenary from Wednesday to Friday
Dakar - MPs are summoned to plenary Wednesday, Thursday and Friday, to consider several bills including the new Petroleum Code, announces a statement from the Directorate of Communication of the National Assembly.
MEPs start Wednesday at 3 pm with the examination of the bill n ° 25/2018 modifying certain provisions of the law n ° 81-59 of November 09, 1981 concerning the statute of the teaching staff of the universities, announces the communique.
He said that this bill will be defended by the Minister of Higher Education, Research and Innovation Mary Teuw Niane.
At 18:00, his Foreign Minister Sidiki Kaba will present to the deputies for adoption the draft law n ° 30/2018 authorizing the President of the Republic to ratify the Agreement Establishing the African Continental Free Trade Area (CAFTA ), signed in Kigali on March 21, 2018.
Thursday, from 9 am, the Minister of Oil and Energy Mansour Eliminate Kane will introduce the bill No. 01/2019 on the Petroleum Code and the draft law No. 02/2019 on local content in the sector of hydrocarbons, the statement continues.
The deputies will finally examine, on Friday, the draft law n ° 24/2018 on the law of regulation 2017 and the bill n ° 26/2018 modifying the law n ° 2008-47 of the 03 September 2008 on the regulation of the decentralized financial systems .
https://fr.allafrica.com/stories/201901220208.html
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
tuja
22.01.2019 kl 13:03
4411
Skal se det kommer en avtale mellom APCL og Senegal innen rimelig tid. Spennende.
Med ny petroleumslov på gang vil jeg tro de vil få ryddet opp i pågående disputter ala APCL.
Med ny petroleumslov på gang vil jeg tro de vil få ryddet opp i pågående disputter ala APCL.
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
solid1
23.01.2019 kl 11:36
4237
Det handles noe utrolig minimalt i APCL for tiden. Hele kr 70 000 i dag, og snart er halve dagen forbi.
Total er tydeligvis i forhandlinger med noen da de gjerne vil starte boring.
http://www.enqueteplus.com/content/exploration-du-petrole-rufisque-offshore-profond-l’inquiétude-des-pêcheurs-artisanaux
Redigert 20.01.2021 kl 23:04
Du må logge inn for å svare
Møre75
23.01.2019 kl 11:50
4337
Ett lite pip fra Afrika så er det full fyr å flamme
Redigert 21.01.2021 kl 01:11
Du må logge inn for å svare
Aldara
23.01.2019 kl 12:00
4325
Pip...
Og den kom fra Afrika...
Og den kom fra Afrika...
Redigert 21.01.2021 kl 01:11
Du må logge inn for å svare