Ny oppdatering

nopetter
DDRIL 03.04.2023 kl 10:04 105160

Iversen la ut en ny oppdatering rundt Borgland og Bideford, egentlig ikke noe nytt han har repetert dette minst tre ganger tidligere i intervju og via linkeln, MEN det som han ikke har beskrevet tidligere er situasjonen rundt de to keppel fels riggene Nordic Spring og Nordic Winter er at de skal være klar for oppdrag innen 9-12 mnd det som stod i siste q rapport var at de kun var 75% mekanisk ferdigstilt, tidligere q rapporter der står det ikke før 1q 2025.Det han har sagt i intervju til FA er at de vil blir leid ut via en bareboat avtale så hvis de er klare for oppdrag innen mobiliseringstiden utløper så er det minst 6 mnd tidligere enn det han har sagt for en tid tilbake noe som er svært bra. Det er iallfall ikke bare å knipse med fingrene for å få alle disse riggene i oppdrag merkelig at han ikke prøver å leie ut riggen til spetalen og moræus hansen som står oppankret utenfor Indonesia :)

Oslo (Infront TDN Direkt): Det britiske semiriggmarkedet nærmer seg å bli utsolgt og Dolphin Drilling er godt posisjonert for kommende anbud. Sterk oppgang i ultradypvann-segmentet har begynt å løfte ratene betydelig for ankrede semirigger, og riggene "Borgland Dolphin" og "Bideford Dolphin" forventes å bli tildelt kontrakter i løpet av andre kvartal.
Det sier administrerende direktør Bjørnar Iversen i Dolphin Drilling til TDN Direkt fredag.

-Det er svært få tilgjengelige rigger i markedet nå, sier, sier Iversen.

Dolphin Drilling markedsfører for tiden "Borgland", "Bideford", samt nybyggene fra Keppel.

-Vi bød Keppel-nybyggene inn til Equinor før jul, og det er fremdeles ikke dødt selv om Transocean har fått tildeling på 2 CAT-rigger og en CAT-rigg går til Australia. Vi jobber virkelig for å få disse fantastiske riggene inn på Norsk sokkel hvor de hører hjemme, sier han.

Odfjell Drilling meldte fredag morgen om to intensjonsavtaler med en kunde for "Deepsea Atlantic" for arbeid i Nordsjøen, og dette er sannsynligvis Equinor, ifølge Iversen.

Videre sier han at selskapet fortsatt er i dialog med Equinor og andre interessenter for Keppel-nybyggene, tross alle kontraktstildelingene den seneste tiden.

-For meg er det veldig sannsynlig at det tildeles kontrakt på de riggene vi har i løpet av det kvartalet vi går inn i, sier Iversen, og påpeker samtidig at internasjonalt vil det være seksmåneders mobiliseringstid, mens i Norge vil den være på 9 til 12 måneder.

-Mange av de kontraktene som signeres nå vil slå ut fra enten i slutten av fjerde kvartal eller tidlig i første kvartal 2024, sier han.

Under fjerdekvartalspresentasjonen sa Iversen at det er mye aktivitet rundt "Borgland", og at selskapets ambisjon var å ha oppstart for Borgland i slutten av 2023.

Iversen understreker fredag at selskapet har drevet i alle offshore-bassenger, og er prekvalifisert til alle de store oljeselskapene i verden.

-Så vi får forespørsler fra hele verden, sier han.

Junaid Razak finans@tdn.no Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Nyheter og/eller generelle investeringsanbefalinger leveres av tredjeparter, uten deltakelse fra Nordnet. Les mer om investeringsanbefalinger.
nopetter
27.04.2023 kl 08:40 5825

det var torstein tvenge som moste ut alt for 2 dager siden, det var den andre som dumpet seg ut på noen ukers tid

DDRIL TVECO AS Gått ut av listen
nopetter
27.04.2023 kl 11:00 5795

det var dette jeg syntes å lese men tok den ikke i q presentasjonen og at de må revurdere oppdrag på UK side av sektoren pga wind fall skatten

DDRIL: INNGÅTT KREDITTFASILITET MED AKSJONÆRER PÅ USD 15M
27.4.2023 08:46 • TDN Finans •
Kopier link
Oslo (Infront TDN Direkt): Dolphin Drilling har inngått en rullerende kredittfasilitet med selskapets to største aksjonærer, Strategic Value Partner og SD Standard ETC, på 15 millioner dollar.
Det fremgikk av selskapets årsrapport onsdag.

Til TDN Direkt opplyser IR-direktør i Dolphin Drilling, Ingolf Gillesdal, at fasiliteten er priset lavere enn andre tilgjengelige kilder for finansiering, med en rente på 8,5 prosent.

-En forsinket oppstart av den første kontrakten til Blackford forårsaket en cash burn på om lag 10 millioner dollar. For å motvirke den forsinkede kontantstrømmen har Dolphin mottatt sterk aksjonærstøtte fra to hovedeiere, som gir økt finansiell fleksibilitet, sier han.

Videre sier Gillesdal at Borgland og Bideford har opplevd betydelig økt interesse fra en rekke offshorebassenger de siste månedene, men et tidspunkt for tildeling av kontrakt er fortsatt for tidlig å anslå.

-Det er en synlig trend med langvarige internasjonale muligheter med forbedrede dagrater, som krever nøye vurderinger. I Storbritannia er trenden imidlertid motsatt som følge av den ekstraordinære skatteøkningen (EPL), sier Gillesdal.

-Vi forventer en reaktivering rigg for rigg, i stedet for begge samtidig, slik at kostnadene for reaktiveringene vil være delt ut over tid, og ikke før en melding om kontrakt, sier han.

TDN Direkt finans@tdn.no Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Nyheter og/eller generelle investeringsanbefalinger leveres av tredjeparter, uten deltakelse fra Nordnet. Les mer om
Redigert 27.04.2023 kl 11:02 Du må logge inn for å svare
Solan-(1)
27.04.2023 kl 11:28 5821

Så bra at de 2 største aksjonærene tar ansvar for selskapet!

Gillesdal virker også noe mer realistisk til fremdrift enn det Iversen tidligere har kommunisert.
coccoman
27.04.2023 kl 11:43 5821

Takk for høyaktuell oppdatering nopetter ! Ja, enig i at det er bra de største to tar ansvar for finasiering nå i ventetida. Litt mer balansert informasjon her og nye planer om å koste idriftsetting på en rigg om gangen. Noen må jo holde Iversen i øra, det synes som han er jo den løse kanonen på dekk. Han bør vel få henda sine ut av bukselommene og levere før han prater .... snart ;O))). Han sa Q2 ! Hau, hau
nopetter
27.04.2023 kl 11:46 5812

tipper de har delt denne kreditten på 15 mill usd hver til 8,5% rente, noe som gir SDSD gode mer inntekter så får vi se hva de gjør etterhvert om de gjør denne kreditten om til aksjer til et mye lavere nivå, når de får riggene ut på kontrakt :)

Equinor, Aker BP and DNO chase oil and gas resources with fresh drilling drive
Litago and Norma exploration wells and Ost Frigg Beta appraisal well approved for drilling

26 April 2023 10:47 GMT UPDATED 26 April 2023 11:00 GMT
By Russell Searancke in Oslo
Two new exploration wells and one appraisal well will start imminently in the Norwegian North Sea as operators Equinor, Aker BP and DNO chase additional oil and gas resources near existing production facilities.

Aker BP has been cleared today by the Norwegian Petroleum Directorate (NPD) to drill an appraisal well on the Ost Frigg Beta prospect in Block PL 873 near the producing Frigg offshore platform.

Redigert 27.04.2023 kl 16:09 Du må logge inn for å svare
coccoman
27.04.2023 kl 11:59 5807

Ja, veldig interessant. Iversen opplyste at Blackford dekket alle driftsutgifter, men kreditten kan jo komme til nytte når neste rigg skal klargjøres? Jeg vektet meg ned i sdsd og kjøpte mer ddril til 13 kr på informasjonen fra Iversen, men nå er ikke jeg sikker på at den vurderingen var den beste? Vi får se framover, begge aksjene har jo falt, det er jo enda et par måneder igjen av q2 og jeg har trua! Lykke til!
Redigert 27.04.2023 kl 12:00 Du må logge inn for å svare
nopetter
27.04.2023 kl 12:12 5853

skrivefeil av meg

coccoman se ikke bort fra at de skal bruke noe av kreditten slik du påpeker til reaktiverings eller mobiliseringskostnader til borgland eller biderford, med det de kaller for finansiell fleksibilitet

Transoscean sier de har boret det første full automatiserte borehullet i nordsjøen garantert med robotiserte systemer. dette er nok nivået til de to keppel fels riggene noe som vil dra ned kostnadene

Offshore drilling firm Transocean said Thursday it had recently drilled its first fully-automated hole section of a well.The milestone, which Transocean described as significant, was achieved in the Norwegian Sea, offshore Norway.The company used the Transocean Encourage harsh environment semi-submersible drilling rig for the operation.'This new technology automates important sequences in the drilling process…

https://www.oedigital.com/news/504699-transocean-drills-first-fully-automated-hole-section-of-offshore-well
Redigert 27.04.2023 kl 17:50 Du må logge inn for å svare
Kalle 1
28.04.2023 kl 14:21 5735

Om man klikker seg inn på lenken i den artikkelen du henviser til,så ser man at transocean,ønsker å konvertere "noen" leterigger/fartøy til havvindprosjekter.
Dette skulle vel drive ratene på leterigger videre opp,og øke etterspørselen etter de riggene som faktisk er tilgjengelige?
coccoman
30.04.2023 kl 08:00 5608

Ser at det er kommet mer utfyllende kommentarer:
-En forsinket oppstart av den første kontrakten til Blackford forårsaket en cash burn på om lag 10 millioner dollar. For å motvirke den forsinkede kontantstrømmen har Dolphin mottatt sterk aksjonærstøtte fra to hovedeiere, som gir økt finansiell fleksibilitet, sier IR-direktør i Dolphin Drilling, Ingolf Gillesdal.

Videre sier Gillesdal at Borgland og Bideford har opplevd betydelig økt interesse fra en rekke offshorebassenger de siste månedene, men et tidspunkt for tildeling av kontrakt er fortsatt for tidlig å anslå.

Iversen og Gillestad informerer begge om stramt marked men forskjellig angående tidspunkter for signeringer. Aksjekursen svinger først opp til 14 og nå ned på 11 -tallet. Hvis Iversens opplysninger stemmer så har vi nå en super men kortvarig kjøpsanledning og kanonkurs den 1 juli. I følge "mer edruelige" Gillestad må vi nok vente lengre....

Tja, hva kan man si om informasjonsflyten? Jeg mener at Iversen i en artikkel for et par mnd siden sa at inntekter fra Blackford dekket alle løpende utgifter for selskapet? Kjente han da til behovet for kreditt som nå er kjent? Skulle han bare skape verdier for Torstein Tvenge som har måkt ut aksjer til høyere pris enn hva markedet visste? Ja, man kan jo lure på hva de holder på med? Skal vi nå tro at når "noen spesielle i gutteklubben" laster opp igjen i ddril så er det basert på innsideinfo at kontrakt skal signeres?

sdsd har lånt ut inntil 75 mill USD til 8,5% rente, så ekstra utgifter for ddril havner delvis hjemme, det er jo da noe.

Vi vet hva som er i vente men igjen har vel jeg lastet opp for alt for tidlig, denne gangen basert på Iversens infomasjon til markedet! Noen har timet bedre solgt til god kurs ;O))) Hau, hau, timingen er ikke enkel, lykke til drill-gamblere.
Redigert 30.04.2023 kl 08:53 Du må logge inn for å svare
nopetter
30.04.2023 kl 11:01 5560

Beløpet er 15 mill usd ca 160 mill NKR. Blackford tjener 275k usd per dag og senere 325k usd ut 2024.husker ikke dato akkurat nå. Beløpet er ikke stort ift inntjeningen i Nigeria.
Austebø startet dumpingen umiddelbart etter at han kjøpte han hadde noe over 3 mill aksjer. Jeg tror Tvenge så sitt snitt å komme seg ut etter at han høyst sannsynlig fikk tallene fra årsrapporten dagen før de kom ut i markedet. Han tolket nok dette slik du beskriver at det kan gå tid før de to riggene kommer i kontrakt.

Jeg leste at en av de store aktørene på britisk sektor betalte 47% skatt etter at wind fall skatten ble innført. Og at et av selskapene planla og overføre selskapet til norsk sokkel. Dette blir også beskrevet innplisitt i meldingen at de må tjene ganske mye mer på britisk sektor for at dette skal være lønnsomt.

En av de britiske mediene skrev allerede i 2022 at Dolphin hadde satt seg på en protest liste overfor den britiske regjeringen mot denne skattepakken sammen med mange flere selskaper. Dermed konkluderte mediehuset at Dolphin ikke ville tegne seg for kontrakt på britisk sektor. Dette har ikke Dolphin sagt noe om før nå da de skrev at de måtte ta denne skattepakken til "etteretning" i den meldingen fra TDN finans.

Det som var nytt var at Transocean hadde boret et borehull i nordsjøen gjennom det de kalte for automatiserte systemer jeg leste roboter. Jeg bare regner med at Nordic Winter og Nordic Spring har innebygget de samme systemene som den Transocean riggen. Det må være svært kostnadseffektivt for selskapet og HMS vennlig. Når Iversen uttaler seg om de to riggene så blir han nesten euforisk 🙂
Redigert 30.04.2023 kl 11:04 Du må logge inn for å svare
coccoman
02.05.2023 kl 12:54 5344

Både forsinkede kontrakter og behov for kreditt er jo alltid dårlige nyheter når de blir kjent i markedet. Store trader i forkant av Austbø og Tvenge gir jo inntrykk av rene "Exit - tilstander" blant gutta boysen i manesjen til DDRIL. Ikke bra for oss andre uvitende idioter. Er aksjonæroversikten så til å stole på at man bør laste med begge henda når de dukker opp på eiersiden igjen?

Kurspleieren er Iversen, det vet vi. De interessant spørsmålene er: Hvem i ddril lekker, og er det sort EQS Suv som gjelder nå? Ha en konspiratorisk aften i tenkeboksen.... Hau, hau
nopetter
02.05.2023 kl 14:02 5329

Dette kan vøre grunnen til at Tvenge moste seg ut. Han har økt i SDSD til 16 millioner aksjer

https://www.finansavisen.no/energi/2023/05/02/8004945/full-klaff-for-riggspekulanter
Redigert 02.05.2023 kl 14:09 Du må logge inn for å svare
Sensitivelover
02.05.2023 kl 15:39 5271

Behov for kreditt trenger ikke nødvendigvis være negativt. I dette tilfellet så er det jo ikke for å dekke daglige kostnader, det er for å ha fleksibilitet i forhold til hvordan man finansierer reaktiveringene ( i utgangspunktet var vel planen å bruke nesten utelukkende egenkapital). Selskapet brant mer cash enn ventet på grunn av forsinkelsen i Las Palmas/Nigeria så den planen har blitt justert som følge av det, men i øyeblikket tjener selskapet ca 20 000 dollar pr dag.
nopetter
02.05.2023 kl 16:04 5263

den artikkelen fra FA stod det at grupperingen måtte ut med ca 60 mill usd i reaktiveringskostnader for å få enheten ut i drift, i dette kom også kostnadene med mannskap som de trengte minst 3 mnd å mobilisere. ergo er nok de 15 mill usd tenkt brukt til det samme formålet i ddril for borgland eller bideford. derfor er det underlig at Iversen har gått ut og sagt at de vil trenge 6-12 mnd tid til det samme når riggene er i varmt opplag
Redigert 02.05.2023 kl 16:08 Du må logge inn for å svare
nopetter
03.05.2023 kl 10:25 5179

Nordic Winter og Nordic Spring say no more in end of 2026

Norway’s biggest oil and gas companies are reviving exploration plans in Arctic waters, as the government agitates for fresh discoveries in the Barents Sea to secure the country’s future as a key energy supplier to Europe.

https://www.energyvoice.com/oilandgas/500251/arctic-oil-drilling-plans-revived-in-norway-as-priorities-change/
Redigert 03.05.2023 kl 11:29 Du må logge inn for å svare
coccoman
03.05.2023 kl 12:59 5284

Aksjen har falt 20% fra over 14 kr siste måned siden aksjedumpingen startet. Mener du at behovet for kreditt var positiv melding i dette tilfellet ? Forklar gjerne, men gpp er jeg ikke interessert i.

Jeg konstaterer at tidlig aksjedumping fra større eier og deretter melding om forsinkelser av inntekter fra alle tre Dolphin - riggene resulterer i kursfall. Og det etter at løskanonen Iversen har skravlet med pressa og snakket opp kursen helt uten grunn ;O))) Nå er utfordringa å treffe bunnen og laste billigaksjer. Hau, hau

Redigert 03.05.2023 kl 13:02 Du må logge inn for å svare
Sensitivelover
03.05.2023 kl 13:07 5289

Reaktivering av riggene vil jo være positivt hvis det er det kreditten skal brukes til. At selskapet trengte penger som følge av forsinkelsen i Nigeria er selvsagt ikke positivt. GPP vet jeg ikke hva er
nopetter
03.05.2023 kl 13:15 5407

generelt piss preik står det for

det dumpes i alle olje baserte aksjer WTI raste rett gjennom 69,50 og er nede mot 69,30 pga dumpingen fra de amerikanske SPR lagrene og resesjonsfrykt i usa. oljen der selges nå bare på selgers kurs fins ikke kjøpers kurs i spot markedet
Redigert 03.05.2023 kl 13:17 Du må logge inn for å svare
nopetter
03.05.2023 kl 19:49 5314


Rig players remain bullish on market outlook as dayrates continue to rise
Transocean and Valaris expect dayrates for deep-water drilling rigs to top $500,000 this year

3 May 2023 14:29 GMT UPDATED 3 May 2023 14:29 GMT
By Fabio Palmigiani in Rio de Janeiro


https://www.upstreamonline.com/rigs-and-vessels/rig-players-remain-bullish-on-market-outlook-as-dayrates-continue-to-rise/2-1-1445352
Redigert 03.05.2023 kl 19:50 Du må logge inn for å svare
nopetter
04.05.2023 kl 19:09 5157

Transoscean Norge gir full gass med AI utviklingen av de nye semi riggene, Her er framtiden

InteliWell says its mission is to decrease drilling times through rig automation and streamlining the well construction process using new processes and tools driven by artificial intelligence.

https://www.oedigital.com/news/504875-ai-driven-tech-promises-to-cut-offshore-well-drilling-times-costs-and-boost-safety
Eahv98
09.05.2023 kl 10:19 4867

Hva skjer med kursen?
coccoman
09.05.2023 kl 10:32 4869

Flott med positive cash flow, da blir det gøyere med Q2 - talla ;O).

Stramt riggmarked og stigende rater. Når kommer neste kontrakt? "Between 2 and 6 months. Kanskje Brasil?"
God sommer og lykke til! Hau, hau
nopetter
09.05.2023 kl 13:24 4759

tror du må lese q tallene på nytt coccoman de hadde et minus på ca 19 mill usd til 1q og kursen stuper bare. det var ikke uten grunn at austebø og tvenge kastet kortene. kursen har rast med ca 4 kr fra topp. og nå har moræus hansen begynt samme prosesssen i sdsd han har ca 3,092 mill aksjer igjen å bøtte ut. han solgte 100k til for T+2 dager siden han har da solgt totalt 625k pluss at state street har dumpet ca 312000

dette sier iversen om borgland og bideford, det nye er at de har tapt to anbud, det positive er at de har liggende inne 10 anbud og 4 er i prosess og skal være avgjort i denne måneden. kalkulert gjetning så gjelder dette borgland i første omgang, så kommer en reaktiveringstid med mannskapsansettelser osv og dette følger jeg med på

Dolphin Drilling har to rigger liggende i varmt opplag i Norge, "Borgland" og "Bideford", som aktivt markedsføres internasjonalt.
-Det er alltid vanskelig å si når riggene vil komme ut i arbeid, og vi var kanskje litt for positive ved slutten av fjoråret, ettersom ekstraskatten i Storbritannia forsinket en del prosjekter, sier konsernsjef Bjørnar Iversen i Dolphin Drilling under selskapets kvartalspresentasjon tirsdag.

-Vi har vært med i to anbud, som vi tapte. I det hele tror jeg vi har lagt inn mer enn 10 anbud, og fra nå og ut mai er det fire anbud i prosess, sier han.

Han minner om at dette er i det standard ankrede segmentet, der selskapets analyse tilsier at det er pluss/minus fire tilgjengelige rigger.

-Veldige ofte indikerer oljeselskapene når en tildeling vil komme, men så har det en tendens til å bli forsinket en måned eller to, så vi tror og håper at vi vil ha noe mellom to og fire/fem måneder for å prosessere de 10-14 anbudene som er i pipeline, sier han.

Han nevner blant annet et anbud i midwater-segmentet i Brasil, hvor Dolphin Drilling er kvalifisert og vil delta

og dette sier iversen om om nordic spring og nordic winter. de er ikke on hire før medio 2025 hvis de fikk kontrakt imorgen. her har han virret med masse forskjellige tidshorisonter tidligere om når disse to riggene ville være klar for kontrakt

Det har vært ekstreme endringer i den norske kontinentalsokkelen de siste 24 månedene, med tilgjengelige rigger redusert fra 32 i 2020, til 10 fra midten av 2024. Det betyr at det kan være mangel på kapasitet, der konsensus venter at behovet vil være på 18-22 fra 2025.
Det sier konsernsjef Bjørnar Iversen i Dolphin Drilling under selskapets kvartalspresentasjon tirsdag.

-Dette er drevet av ultradypvannsrigger som enten har forlatt eller er i en prosess med å forlate markedet. Dette vil være en krevende situasjon, mener vi, for det norske markedet, men det er selvfølgelig godt nytt for våre to nybygg som vi markedsfører fra Keppel-verftet i Singapore, sier han.

På spørsmål om det er en høyere sannsynlighet for at Keppel-nybyggene vil ende opp i Norge enn andre markeder, svarer Iversen at det er et krystallklart ja.

-Vi tror at, med rigger på vei ut av markedet, det skaper en åpning for riggene fra 2025 og videre. Sannsynligheten for at riggene vil bore i Norge har økt betydelig de siste seks månedene. Det er også muligheter i andre markeder, men vi mener de hører hjemme i Norge og håper de vil ende opp i Norge, sier han.

Keppel-nybyggene er ventet å kunne begynne på kontrakt rundt 24 måneder etter en mulig kontraktstildeling.
Redigert 09.05.2023 kl 14:30 Du må logge inn for å svare
coccoman
11.05.2023 kl 08:01 4602

Jeg sier at Blackford alene gir positiv cashflow NÅ, etter Q1. Det er jo derfor jeg er positiv til Q2 ;O). Du må ikke se deg blind på Q1-talla og skapt den kjøpsanledningen vi har fått da behovet for kreditt ble kjent i markedet. Jeg sier 'last opp nå' for Q2 blir gøy! Lykke til. Hau, hau
nopetter
11.05.2023 kl 09:14 4547

Optimismen kom tilbake etter at aksjen er blitt kjøpt en del, og at de venter anbudssvar på 4 andbud i denne måneden. Jeg tipper dette gjelder Borgland så får vi se. Som du sikkert så det kom en kjøps anbefaling på STSU. De har en PSV som de går såvidt i pluss med i Tyskland FS ABERGELDIE den skulle bært ferdig der i forrige måned
Redigert 11.05.2023 kl 09:19 Du må logge inn for å svare
coccoman
11.05.2023 kl 10:14 4519

Ja, Iversen erkjente at det kan ta noe mer tid før neste kontrakt er i boks enn tidligere signalisert, nå er tidslinja endret fra "i løpet av q2" til 2 til 6 mnd. Men det jobbes med flere anbud som du sier, og plutselig er meldinga vi venter på der, og da er det rett opp med kursen! Imens kan man fiske billigaksjer. Jeg tror og håper på rask retur tilbake til 14 kr slik at de som var tipset om behovet for kreditt og solgte seg ut av aksjen før markedet ble informert ikke kommer seg billig like inn igjen ;O))). Nå er det jo ingen omsetning. NEi hvorfor selge til 12 når den står i 25 om noen få måneder og 50 om et års tid ? ;O)

Fikk med meg Artic sitt kursmål på 6,5 for STSU, rater på over GBP 20K vil nok tette gapet i aksjekursen noe før eller siden, senest ved Q2 i aug.
nopetter
11.05.2023 kl 12:00 4440

Leste at Transocean fikk en rate på 525k usd/dag I Australia for en liknende rigg som de to Keppel Fels riggene. Siden de plutselig utsatte oppstarten med ca 12 mnd så er det å håpe at Keppel verftet er interessert å montere AI teknologi som Transocean har gjort på den riggen som er i kontrakt for Equinor I nordsjøen, de skullegi full gass på de andre 7 generasjon riggene. Det som de ikke skrev var hvor mye de klarer å spare i kostnader men jeg tipper det er betydelig
nopetter
11.05.2023 kl 13:24 4466

Awilco anker ikke voldgiftsdommen mot keppel fels men sier at saken kan ende i konkurs for dem, dommen mot den andre riggen nordic spring er ikke ferdig før om 7 mnd



Awilco Drilling will not appeal the arbitration ruling for a semi-submersible drilling rig, built by Keppel FELS.

Awilco terminated the construction contract in June 2020. The case went to arbitration, with Awilco losing its claim in April this year. The loss drove Awilco’s share price down 68%.

Awilco said it was “disappointed with the ruling” but its subsidiary, Awilco Rig 1, will not appeal. The semi-sub was hull number B379, the Nordic Winter.

The company sold off its last rig in 2022, leaving its only assets as the legal cases against Keppel.

Acknowledging defeat on the Nordic Winter case, its sole remaining focus is the arbitration case on the Nordic Spring. A decision on this second case is expected in late 2023 or early 2024.

Awilco ordered the two rigs in 2018 and 2019, with deliveries due in 2021 and 2022. Awilco terminated the contract on the first rig in June 2020, asking for a refund of around $54 million. The company said Keppel had breached the agreement on “project management, schedule, resourcing and compliance”.

Keppel then served notice on Awilco, in December 2020, for the Nordic Spring and served it with arbitration papers. The Keppel notice followed “concerns” from Awilco on the progress of the construction.

Awilco subsequently declared force majeure and terminated the contract, leading it to claim Awilco is claiming $43mn on the second contract, plus interest.


In March this year, because of the protracted legal wrangling, Awilco said it needed to raise more funds. The company said it required $5mn by May.


Keppel claimed $440mn plus interest for the first rig million and $269mn plus interest for the second rig. Awilco has warned that any ruling against the company could result in bankruptcy.

Keppel is now a subsidiary of Sembcorp Marine.
Redigert 11.05.2023 kl 13:41 Du må logge inn for å svare
nopetter
18.05.2023 kl 08:22 4032

Nå må de iallfall få Borgland på kontrakt det er nesten ikke ledige rigger i Norge for ca 2 mnd siden var det 11 ledige rigger igjen og det er usikkert hvor mange som er igjen, det var iallfall 2 til som forlot landet til andre oppdrag for kort tid siden. Dem har inne 4 anbud som de skal få svar på innen mai måned

Equinor og Vår Energi på riggjakt: – Skal ha fire rigger

John Økland
Publisert 16. mai 2023
Redigert 18.05.2023 kl 10:51 Du må logge inn for å svare
nopetter
19.05.2023 kl 17:45 3626

Der kom vel svaret på rigg flukten Norsk side av nordsjøen og det er den vanvittige skatteleggingen som er blitt pålagt selskapene dette gjelder vel også UK med innføringen av wind fall tax, hvis jeg ikke husker helt borti natta så er den på 47%

Norway is facing the challenges of working with a “significantly” smaller drilling fleet as rigs continue their exit from the North Sea with contractors able to get more money for their units elsewhere.

https://www.energyvoice.com/oilandgas/norway/503176/norway-facing-rig-supply-deficit-as-units-continue-north-sea-exit/
d12m
20.05.2023 kl 00:20 3502

Skattleggingen av o&g-produsenter i Norge har vært lik i flere tiår. HVs er det du mener er så annerledes nå vs siste tiårene?
nopetter
20.05.2023 kl 06:54 3438

Det er bare å lese Hvorfor Equinor la hele wisting feltet I en skuff og Hvorfor rikinger rømmer landet
Kalle 1
20.05.2023 kl 09:39 3397

Spot on nopetter!
Men det ser ut til at de skattegale myndighetene, har glemt at disse leteriggene kan flyttes til steder der de får bedre betalt.
Jeg har satset på DDRIL, og RIG, som mine valg i denne sektoren.
nopetter
20.05.2023 kl 15:29 3318

FA har endret ordlyden i en eldre artikkel, da må man nesten lure på om de også lander en kontrakt med Bideford snart, hva de nå måtte mene med "midlertidig utsolgt"Iversen mente at det ville bli kostnadskrevende å sende begge ut samtidig, de gar iallfall ikke annonset ut noen ledige stillinger ennå. Blir noen spennende uker framover

Kan bli desperat jakt på rigger i Norge
Vår Energi og Equinor skal være ute etter å sikre seg rigger på norsk sokkel. Markedet er imidlertid utsolgt, og riggselskapene sitter med begge hendene på rattet.
Redigert 20.05.2023 kl 16:26 Du må logge inn for å svare
nopetter
22.05.2023 kl 18:54 2975

Dette var positivt angående det pågående boreprogrammet til Blackford, og den videre utviklingen derfra. Vi snakker om summer over 500 mrd NKR

Nigeria eyes $50 billion for oil and gas, but major challenges loom
Head of Nigeria’s local content regulator says Shell projects worth $10 billion on drawing board, but warns of security and finance obstacles

More than $50 billion could be invested in Nigeria’s oil and gas sector over the next five years, according to a senior government official, with about $10 billion of it to be ploughed into two deep-water projects operated by Shell.

However, very few of these proposed investments will start to unfold until the outcome is known of legal appeals against the result of the 25 February presidential election which was won by Bola Tinubu of the ruling All Progressives Congress.


nopetter
31.05.2023 kl 14:01 2535

GF beslutning om utdeling av utbytte kan ikke kun være basert på inntjeningen til Blackford

.
STYREFULLMAKT TIL Å DELE UT UTBYTTE
8.
BOARD AUTHORIZATION TO DISTRIBUTE
DIVIDENDS
I samsvar med styrets forslag fattet generalforsamlingen
følgende vedtak:
"Styret gis fullmakt til å, på grunnlag av Selskapets
årsregnskap for 2022, dele ut månedlig, kvartalsvis eller
halvårlig utbytte etter styrets nærmere beslutning.
Fullmakten gjelder frem til Selskapets ordinære generalforsamling i 2024
Mattelæreren
31.05.2023 kl 14:32 2522

Betyr ingen ting. Er veldig vanlig at styrer får slik fullmakt så man slipper å kalle inn GF på nytt om det skulle bli aktuelt. Litt sånn standard
Eahv98
31.05.2023 kl 14:34 2578

Har de fått svar på anbudet?