Ny oppdatering

nopetter
DDRIL 03.04.2023 kl 10:04 85092

Iversen la ut en ny oppdatering rundt Borgland og Bideford, egentlig ikke noe nytt han har repetert dette minst tre ganger tidligere i intervju og via linkeln, MEN det som han ikke har beskrevet tidligere er situasjonen rundt de to keppel fels riggene Nordic Spring og Nordic Winter er at de skal være klar for oppdrag innen 9-12 mnd det som stod i siste q rapport var at de kun var 75% mekanisk ferdigstilt, tidligere q rapporter der står det ikke før 1q 2025.Det han har sagt i intervju til FA er at de vil blir leid ut via en bareboat avtale så hvis de er klare for oppdrag innen mobiliseringstiden utløper så er det minst 6 mnd tidligere enn det han har sagt for en tid tilbake noe som er svært bra. Det er iallfall ikke bare å knipse med fingrene for å få alle disse riggene i oppdrag merkelig at han ikke prøver å leie ut riggen til spetalen og moræus hansen som står oppankret utenfor Indonesia :)

Oslo (Infront TDN Direkt): Det britiske semiriggmarkedet nærmer seg å bli utsolgt og Dolphin Drilling er godt posisjonert for kommende anbud. Sterk oppgang i ultradypvann-segmentet har begynt å løfte ratene betydelig for ankrede semirigger, og riggene "Borgland Dolphin" og "Bideford Dolphin" forventes å bli tildelt kontrakter i løpet av andre kvartal.
Det sier administrerende direktør Bjørnar Iversen i Dolphin Drilling til TDN Direkt fredag.

-Det er svært få tilgjengelige rigger i markedet nå, sier, sier Iversen.

Dolphin Drilling markedsfører for tiden "Borgland", "Bideford", samt nybyggene fra Keppel.

-Vi bød Keppel-nybyggene inn til Equinor før jul, og det er fremdeles ikke dødt selv om Transocean har fått tildeling på 2 CAT-rigger og en CAT-rigg går til Australia. Vi jobber virkelig for å få disse fantastiske riggene inn på Norsk sokkel hvor de hører hjemme, sier han.

Odfjell Drilling meldte fredag morgen om to intensjonsavtaler med en kunde for "Deepsea Atlantic" for arbeid i Nordsjøen, og dette er sannsynligvis Equinor, ifølge Iversen.

Videre sier han at selskapet fortsatt er i dialog med Equinor og andre interessenter for Keppel-nybyggene, tross alle kontraktstildelingene den seneste tiden.

-For meg er det veldig sannsynlig at det tildeles kontrakt på de riggene vi har i løpet av det kvartalet vi går inn i, sier Iversen, og påpeker samtidig at internasjonalt vil det være seksmåneders mobiliseringstid, mens i Norge vil den være på 9 til 12 måneder.

-Mange av de kontraktene som signeres nå vil slå ut fra enten i slutten av fjerde kvartal eller tidlig i første kvartal 2024, sier han.

Under fjerdekvartalspresentasjonen sa Iversen at det er mye aktivitet rundt "Borgland", og at selskapets ambisjon var å ha oppstart for Borgland i slutten av 2023.

Iversen understreker fredag at selskapet har drevet i alle offshore-bassenger, og er prekvalifisert til alle de store oljeselskapene i verden.

-Så vi får forespørsler fra hele verden, sier han.

Junaid Razak finans@tdn.no Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Nyheter og/eller generelle investeringsanbefalinger leveres av tredjeparter, uten deltakelse fra Nordnet. Les mer om investeringsanbefalinger.
nopetter
10.08.2023 kl 09:42 5472

Kjempesmell for 2q på ÷14,4 million usd for hovedaksjonæren SDSD, tapene kom mest fra investeringer i denne aksjen og noe i STSU
Redigert 10.08.2023 kl 10:00 Du må logge inn for å svare
Solan-(1)
10.08.2023 kl 09:55 5445

Som forventet. Kursen i ddril var vel ca 7,5 siste dag i Q2.
anfield16
12.08.2023 kl 18:18 5254

SDSD med mye mindre eierandel i DDRIL på siste oppdatering…noen som kan forklare?



nopetter
12.08.2023 kl 22:39 5234

Nå har ikke jeg fulgt med noe særlig men jeg tipper De har garantert lånt ut disse aksjene i en eller annen sammenheng swap avtaler e.l. hvis det stemmer det du sier.

Bomben her ligger i de to Keppel Fels riggene som er ute på anbud tipper via en bareboat avtale i Nordsjøen. Riggene er ferdigstilt om ca 18 mnd tid og hvis Keppel klarer å garantere en dato for ferdigstillelse så har de kontrakt. Det er jeg sikker på når man leser hvor short de er for rigger
Redigert 12.08.2023 kl 22:50 Du må logge inn for å svare
Solan-(1)
13.08.2023 kl 11:41 5106

Mener å huske at for å få gjennomført emisjonen, var det nødvendig med 2 trekk, og at aksjene SdSd tegnet skal splittes i 10.

Sdsd tegnet seg for noe mindre enn hva %-andel tilsier, så de skal ende med en mindre andel målt i % etter at emisjonen er gjennomført.
Redigert 13.08.2023 kl 11:43 Du må logge inn for å svare
nopetter
15.08.2023 kl 15:47 4832

jeg fokuserer på keppel riggene som iversen her bekrefter er under anbud ( som og en utenlandsk artikkel bekreftet på denne lenken for en tid tilbake) i det norske markedet, han sier ingenting denne gangen om når disse er ferdigstilt eller kan ferdigstilles. men siden han skriver " om hvordan de spiller inn de neste kvartalene" som er nok 1-2q 2025 ennå er ferdigstillelses dato. jeg ser også at de sliter med å få penger av nigeria for blackford noe som ikke er overraskende

Dolphin Drilling har et sterkt fokus på finansiell disiplin når det kommer til anbud, med fokus på lange kontrakter.
Det sier administrerende direktør Bjørnar Iversen under selskapets kvartalspresentasjon tirsdag.

-For Bideford har vi interesse rundt riggen, spesielt for P&A-aktivitet i Storbritannia, og vi har flere anbud ute for riggen, sier han.

-For Borgland har vi på mange måter valgt å ikke by på korte kontrakter og er fokusert på lange kontrakter, spesielt utenfor Nordsjøen. Vi har flere relevante anbud, som vil bli tildelt til aktører innen det neste kvartalet og kvartalene. Borgland er virkelig i spill, sier han.

Når det kommer til Leader sier Iversen at riggen var i mye bedre stand enn Dolphin ventet.

-Når Equinor hadde Leader investerte de betydelige beløp i oppgradering av riggen frem til 2012, og etter transaksjonen har vi hatt flere operatører som har kontaktet oss om riggen. Vi bruker nå vårt interne team for å vurdere hva som vil være nødvendig å gjøre for å ta riggen tilbake til markedet. Opplagskostnaden er rundt 1.000-2.000 dollar pr dag, så det er en rimelig opsjon, men vi vil ikke gjøre noe med noen av våre rigger før vi får 2-3 ganger tilbakebetalt oppstarts- og mobiliseringskostnader, sier han.

Iversen sier videre at Dolphin også markedsfører Keppel-riggene. Selskapet byr inn riggene, spesielt inn i det norske markedet.

-Designet av Keppel-riggene er i en egen liga, og de hører hjemme i det norske markedet. Vi byr inn riggene, men trenger lengre kontrakter for å ta inn riggene. Vi har noen opportunistiske bud inne i det norske markedet, men la oss se hvordan det spiller seg ut de neste kvartalene. Det vil bli tilbudt kontrakter i det norske markedet og noen av dem er korte, men vi har en ambisjon om å ta de to eiendelene inn i Norge, sier han.

Iversen sier ellers at Dolphin er med i et betydelig antall anbud, som vil bli tildelt over dette og neste kvartal.

-Minst halvparten av de 20 anbudene i markedene vil bli tildelt i løpet av de neste tre til seks månedene, og vi tror vi er blant topp to eller tre i flere av dem. Vi tror derfor det er en fair sjanse for at vi kan få kontrakt på riggene. Borgland er nok først i køen, så trolig Bideford, også Keppel-riggene, sier han.

På spørsmål om hvordan fremtidige reaktiveringer av rigger vil bli finansiert, sier finansdirektør Stephen Cox at det vil avgjøres av løpetiden på kontrakten og timing.

-Vi venter å bygge kontanter fra nå og fremover, og det vil avhenge av når vi tar ut den neste riggen og lengden på kontrakten. Det kan være fornuftig å hente et lite beløp i gjeld, men vi må se på modellen og timingen, sier han.

Dolphin skriver også i presentasjonen at en strategisk prioritet er bolt-on-oppkjøp.

-Vi vil gjøre transaksjoner som er innvannende, men vi lærte også av den forrige transaksjonen, så vi vil kun gjøre det som er ekstremt positivt for aksjonærene, sier Iversen.

Videre sier finansdirektøren at GHL i Nigeria er to måneder bak planen på dagratebetalingene.

-Vi har fått betalinger for første del av kampanjen. Vi hadde en forskuddsbetaling på åtte millioner dollar fra GHL før vi startet boring for å beskytte selskapet. Vi adresserer dette gjennom vanlige mekanismer i avtalen, men det kommer kontanter inn her og der, og vi er i daglig kontakt med kunden, sier han.

Videre sier Iversen at Dolphin Drilling har en ambisjon om å være i utbytteposisjon i andre halvdel av 2024.
nopetter
15.08.2023 kl 15:54 4817

vanligvis er jeg svært skeptisk til meglerhusenes anbefalinger denne virker troverdig der CAR mener at de ikke vil få de to gamle riggene ut før medio 2024, så er det å se om P-B- LLoyd får fast kontrakt med harbour energi skjer det så blir det en kurs booom

Carnegie nedjusterer kursmålet på Dolphin Drilling til 18 kroner pr aksje, fra 22 kroner, og gjentar en kjøpsanbefaling.Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset mandag.
Mens emisjonen selskapet gjorde i juni var utvannende for aksjekursen og verdsettelsen, mener Carnegie at transaksjonen i seg selv var attraktiv. Hvis intensjonsavtalen med Harbour Energy for Paul Loyd-riggen blir omgjort til fast kontrakt, er kjøpsprisen for riggen 2,6 ganger dekket av gjenværende ebitda-ordrebok.
Videre har meglerhuset forskjøvet en estimert oppstart av riggene Borgland og Bideford til henholdsvis andre og fjerde kvartal av 2024.
"Vi anerkjenner den høye usikkerheten, men med våre forutsetninger estimerer vi fri kontantstrøm i 2024 på 83 millioner dollar, og 151 millioner dollar for 2025. Til sammenligning er dagens markedsverdi rundt 200 millioner kroner. Vi gjentar vår kjøpsanbefaling", skriver meglerhuset.
Sensitivelover
15.08.2023 kl 16:22 4785

Keppelriggene blir klare ca 24 mnd etter contract award. Det er ingen fast dato for ferdigstillelse. Først må de få kontrakt. Keppel kommer ikke til å ferdigstille disse uten kontrakt. Henviser til side 11 i kvartalspresentasjonen. For øvrig er PBL-kontrakten så godt som locked in allerede. Det blir ingen boom av den tydeligvis. Borgland og Bideford derimot vil nok gi en positiv kursutvikling når de får kontrakt
nopetter
15.08.2023 kl 16:28 4778

da blir det slik det er blitt forespeilet fra iversen tidligere ca 2q 2025, HVIS de hadde fått kontrakt i morgen
PaleRider
15.08.2023 kl 16:32 4758

Nå har jeg lest en del rart.

Men DDRIL har da vitterlig en børsverdi på 1,277 mill. kr. Ikke 200 mill. kr.

Det at de mener at de gamle riggende vil ta så lang tid å få ut, er bare en spekulasjon. Selskapet selv sier at mange kontrakter tildeles snart. Så tar det noe tid for klargjøring, men det får være grenser.

DDRIL kan SNAREST slutte å omtale disse Keppel-riggene som "deres". Det er bare tull. De bør være presise på og heller si noe ala "operere" eller "drifte".

Ledelsen vannet ut gamle eiere kraftig med forrige emisjon. De har enda ikke klart å informere om når reparasjons emisjonen kommer. Svakt, det er bare et svakt uttrykk. De synes heller ikke helt å forstå hva de har gjort og snakker allerede om nye oppkjøp. Iversens forståelse av tid er også merkverdig. De gamle riggene burde vært på kontrakt - for lenge siden - om en skulle ha trodd på ham.
nopetter
15.08.2023 kl 17:45 4655

Iversen sa allerede før selskapet ble børsnotert at riggene snart ville være under kontrakt personlig tror jeg ikke de får kontrakt I nordsjøen slett ikke på norsk sokkel og ikke i 2023 noe egentlig CAR bekrefter. Iversen har sagt så mye rart de siste 2 år om disse to riggene at det ikke er til å tro. Under en presentasjon via FA i 2022 så kom han med direkte garantier om kontrakt senest medio 2023. Så jeg har sluttet å tro på det han kommer med det er like greit at han bare holder klaffen gjenlukket
Kalle 1
15.08.2023 kl 19:28 4581

Ja,de eier ikke riggene.Er jo bare snakk om en "bareboatavtale", så vi blir nok sittende i dette papiret en stund !
Og jepp,vi ble kraftig utvannet....
Så man venter jo på reparasjons emisjonen.
Sensitivelover
15.08.2023 kl 19:50 4523

Til tross for utvanningen er inntjeningen pr aksje vesentlig bedre enn før emisjonen. Det er verdt å ta med seg
Solan-(1)
15.08.2023 kl 19:56 4514

Bra poeng. Her inne er det dessverre noen som glemmer eller ikke forstår at det er tilført verdier etter emisjonen. Pengene er faktisk brukt på 2 rigger.

Så er det noen som er ekstremt opptatt av Keppel-riggene. De er altså ikke våre, men vi har en avtale om å fremleie dem i markedet og ingen spør seg om hvor mye det er mulig å tjene på denne dealen…
nopetter
15.08.2023 kl 20:40 4595

Denne noen mener at det bare er å se på DVD sin bareboat avtale med Saipem så får dere en indikasjon på hvir mye som blir igjen til selskapet,forøvrig fikk Bolette Dolphin en utvidet kontrakt utenfor Afrika med Saipem som operatør. Markedet mener at innen 2025 vil man klare å oppnå 500k usd per dag. Hvor mye som blir igjen til Dolphin gjenstår å se. Men Keppel kommer ikke til å løfte en finger med disse to riggene før Dolphin fikser en kontrakt, de har en marketing avtale med Dolphin med disse to riggene og det er fordi de er spesial designet for arktiske forhold

De hadde noe på gang med Equinor før jul men disse kontraktene gikk til Transocean
Redigert 15.08.2023 kl 20:42 Du må logge inn for å svare
Solan-(1)
15.08.2023 kl 21:09 4572

DVD eier vel riggen?
Kalle 1
15.08.2023 kl 21:31 4590

Pengene, er brukt på to rigger. Det vil koste å få dem klare til å utføre boreoperasjoner, hvor skal disse pengene komme fra? Fra den som vil leie riggene,DDRIL? En kombinasjon?
Er jo lang tid til DDRIL, vil tjene penger på de to riggene.
Jeg er jaggu glad jeg har RIG, i tillegg til DDRIL.
nopetter
15.08.2023 kl 21:50 4608

Solan-(1) skrev DVD eier vel riggen?
Ja det stemmer. Men den er leid ut til Saipem via en bareboat avtale der Saipem står for alle utgifter, der de betaler en måndtlig fee til DVD. Husker ikke detajene mer.
Solan-(1)
15.08.2023 kl 22:09 4754

Nå skal Dolphin leie riggene for så å fremleie riggene til en olje-aktør. Så vidt meg bekjent har markedet ikke kunnskap om hvordan leien skal fordeles mellom Keppel (eier) og Dolphin (drifter). Mulig det er noen markedsmessige fordelingsnøkler, men det er ukjent for meg.
Redigert 15.08.2023 kl 22:17 Du må logge inn for å svare
nopetter
15.08.2023 kl 22:13 4777

Merkelig nok har ikke Iversen sagt et ord om disse forholdene. Han snakket en stund om management avtale men tippet mer mot bareboat avtale etterhvert
Solan-(1)
15.08.2023 kl 22:15 4780

Kan hende jeg roter litt her no-petter. Skal grave litt til.
Sensitivelover
15.08.2023 kl 22:17 4829

Den ene har kontrakt og tjener penger allerede i dag(PBL), Leader er kjøpt for 5-6 mill dollar, noe som tilsvarer skrapverdien omtrent og er således å anse som en opsjon. Opplagskostnadene er beskjedne 1000-2000 dollar pr dag Den vil kun aktiveres dersom de får 2-3 ganger oppstart og mobiliseringskostnader. Dermed vil en eventuell kapitalinnhenting være overkommelig, noe gjeld kan man nok også ta opp med det regnestykket der. RIG som du er så glad i har for øvrig ÅTTE kalde drillskip. Hvordan tror du de skal finansiere det?
I et så utsolgt marked som dette er det bare en fordel å ha ekstra kapasitet man kan bringe inn i markedet, noe både RIG og Dolphin kommer til å tjene på.
nopetter
15.08.2023 kl 22:19 4872

Du er inne på noe der fordi med en bareboat kontrakt overlates all driftsrisiko til leietaker, mens den som eier riggen mottar leieinntekter. Men hvor mye tilfaller det mellommannen som fikser avtalen som blir Dolphin
Kalle 1
16.08.2023 kl 09:53 4782

Ikke mulig å være uenig i det du skriver sl. Mitt håp når det gjelder de åtte drillshipene, er at RIG, har inntekter fra resten av selskapet til å reaktivere dem i tur og orden.Noen av dem blir kanskje til spiker.Grunnen til at jeg er så glad i RIG, er avkastningen jeg har hatt hittil, men det kan jo være griseflaks.
nopetter
17.08.2023 kl 23:39 4589


Home Fossil EnergySeadrill, Dolphin and Borr upbeat about offshore drilling market amid strong rig demand
Premium
Seadrill, Dolphin and Borr upbeat about offshore drilling market amid strong rig demand
BUSINESS & FINANCE
August 17, 2023, by Melisa Cavcic
Three offshore drilling contractors – Seadrill, Dolphin Drilling, and Borr Drilling – are feeling buoyant and encouraged by signs of a bullish rig market upcycle amid strong tendering and contracting activity, which made its presence known within the rig owners’ latest contract wins and extensions.

https://www.offshore-energy.biz/seadrill-dolphin-and-borr-upbeat-about-offshore-drilling-market-amid-strong-rig-demand/
Redigert 17.08.2023 kl 23:41 Du må logge inn for å svare
Kalle 1
18.08.2023 kl 12:48 4469

Noen spesiell grunn, til at vi tryner i dag?
nopetter
18.08.2023 kl 14:02 4437

det er bare å se på dow futten og olja, der ligger vel svaret sånn delvis
Kalle 1
19.08.2023 kl 13:28 4353

Jeg har en aksje til, i samme "segmentet",så om det bare er å se på futtene og olja,så skulle vel den også gått ned?
Har hatt de to aksjene omtrent like lenge,men det er helt forskjellig utvikling på dem.
Derfor jeg lurte på om det kunne være selskapsrelaterte nyheter som fikk ddril til å falle så kraftig.
coccoman
21.08.2023 kl 12:12 4186

Manglende framdrift for kontrakter for gammelriggene, pengelån fra storeierne, emisjon og nå reperasjonsemisjon til 7,5. Ikke akkurat full fart og hurrastemning i den aldrende ledergruppa, det er helt sikkert ;O) Hau, hau
coccoman
22.08.2023 kl 09:27 4120

"Videre sier finansdirektøren at GHL i Nigeria er to måneder bak planen på dagratebetalingene."
Reaktiveringskosnader og forsinket betaling øker vel behovet for reperasjonsemisjon ? Har noen info om denne ?
Redigert 22.08.2023 kl 09:28 Du må logge inn for å svare
nopetter
22.08.2023 kl 09:37 4184

Skorstad pælmet ut 250k her om dagen i tillegg sliter de med leveransene av utstyr til bore oppdraget. Den eneste muligheten for oppdrag for de to riggene er I utviklingslandene så den emisjonen er nok svært nærstående. Ser at hovedaksjonæren SDSD snart dupper under 1,8
nopetter
29.08.2023 kl 10:05 3816

Der kom emisjonen på ca 11 mill aksjer til 7,5, dette kan være svært positivt hvis de må ha pengene for å reaktivere Borgland for oppdrag. Det er kun eksisterende aksjonærer som får tegne seg med ikke omsettelige tegningsretter fra 30 august til 13 september

Endelig tenkte ledelsen på de andre aksjonærene Og ikke bare på hovedaksjonæren
Redigert 29.08.2023 kl 10:10 Du må logge inn for å svare
coccoman
29.08.2023 kl 10:13 3798

Glimrende! Har solgt i påvente av denne rep - emien ;O)
Kalle 1
29.08.2023 kl 10:15 3802

Takker for info.Skal sannelig sies at du følger godt med! Får håpe det går knirkefritt hos Nordnet....
nopetter
29.08.2023 kl 10:20 3828

Ja det var kjempesmart for vær aksjonær får kjøpe for ca 0,57 tegninsretter og det er ikke satt noen begrensninger for antall retter
Solan-(1)
29.08.2023 kl 13:08 3765

Hvorfor er dere overrasket over denne emisjonen? Selskapet har jo gjentatte ganger fortalt at den kommer.
nopetter
29.08.2023 kl 13:12 3771

hvem er overrasket?

jeg regner med at de ikke trenger pengene til å dekke videre drift, da er det kun en ting igjen og det er at de skal bruke rep emisjonspengene til reaktivering av borgland
Redigert 29.08.2023 kl 13:19 Du må logge inn for å svare
coccoman
29.08.2023 kl 13:57 3740

Overrasket over rep - emi som de har annonsert for lenge siden? ;O)

Jeg er noe overrasket over at de tok seg så god tid før de gjennomfører rep-emien, de deltar jo i rigganbud for tiden. De hadde tydeligvis ikke tro på en Borgland - kontakt i august for da hadde jo aksjekursen hadde gått til 12 - 14 kr før rakk å gjennomføre rep-emien. Å selge unna var med andre ord rimelig trygt ;O))). Fair pris for aksjen synes å være rundt 8,5 og der er nok til å delta til 7,5, så jeg blir med okke som. Lykke til !
Solan-(1)
29.08.2023 kl 14:06 3726

Svært mange her på tråden har antydet at dette selskapet styrt av den fæle Spetalen kommer til å drite i å gjennomføre denne emisjonen for å skade og vanne ut småaksjonærene. Det har vært mange konspiratoriske innlegg om dette.

Nå er det slik at det er GF (altså aksjonærene som bestemmer om det skal gjennomføres emisjoner) derfor tvilte jeg aldri på at rep emisjonen skulle gjennomføres.
Redigert 29.08.2023 kl 14:09 Du må logge inn for å svare
nopetter
29.08.2023 kl 14:09 3759

ja jeg var i hvertfall sikker på at emisjonen gikk til SVP og SDSD og der tok jeg feil, det innrømmer jeg glatt. derfor skrev jeg at det var svært positivt at ledelsen la denne emisjonen til alle aksjonærene, jeg skrev også tidligere at kommer en emisjon så har de også en kontrakt for hånden. så er det å se om dette stemmer
Redigert 29.08.2023 kl 14:22 Du må logge inn for å svare