$$$PGS$$$ ¡MMMultiyear!🧨🧨🧨

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
25.04.2023 kl 16:51
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Slettet bruker
25.04.2023 kl 10:29 7740

Hvis du får lommepenger av foresatte i slutten av måneden så kan du nok kjøpe litt på 8-tallet ja, tipper 8,90 bør gå på fredag
Load
25.04.2023 kl 11:31 9679

Hva skjedde med dette forumet?
Det pleide å være god stemning og mange brukbare innlegg, nå er 90% giftige innlegg som ikke gjør noen nytte.
Finnes det ikke en egen krangletråd dere bråkebøtter kan bruke i stedet?
Nykommer1
25.04.2023 kl 11:40 9545

At jeg ikke lærer å selge når jeg har noen prosent avkastning…. Kunne vært millionær på et par uker nå hadde jeg daytradet i PGS……..
rischioso
25.04.2023 kl 11:41 9515

Husk det LM så visely var inne på i går - tradere og longere har vært sitt perspektiv - den ene kortere og den andre lengre, men vi er alle på børs for å tjene penger og det er mulig side om side hvor de kortsiktige tar gevinst langt tidligere og oftere enn longere og da vil fokuset være på en best mulig ny inngang på lavest mulig kurs og ikke på en høyest mulig kurs som er longers perspektiv. Det er nok akkurat den argumentasjonen som krasjer hvor det gjelder å ikke miste fokus og samtidig være innforstått med at kursen vil svinge mange ganger før den når en longers mål og det er nettopp på disse svingningene at de kortsiktige traderne går inn og ut av aksjen - verre er det ikke og endrer ingenting ... ;)

Når det er sagt så er det nå KUN 1,5 børsdag igjen til Q-presentasjonen hvor nøkkeltalla får kjøtt på bena og ikke minst så er det å forvente en grundig og triggende guiding.. Omsetnngen har nærmest tørket ut i påvente av dette noe som gjør det langt lettere for Halvorsen & Co og herje videre med kursen, men vi kan anta at akkurat det vil bli langt vanskeligere fremover noe vi muligens vil se en endring på under/etter presentasjonen og veien videre mot Q2. Skulle noe av det forsinkede late sales bli lag til nå på torsdag som ikke var registret inn når nøkkeltalla ble lagt ut så vil det kunne sette fyr på aksjen - spennende er det og spennende blir det ...;).
Redigert 25.04.2023 kl 11:42 Du må logge inn for å svare
Nickhead
25.04.2023 kl 11:43 9454

Ris
Noen små i går
Ingen foreløpig i dag
rischioso
25.04.2023 kl 11:47 9398

For de som trader kortsiktig så vil plukking på dette nivået nær 8 blank være en god inngang for det er svært usannsynlig at vi vil få en ny test av støtten på 7,8 før Q-presentasjonen - JustSayin...;)
rischioso
25.04.2023 kl 11:49 9375

Har gjennomført 3 allerede og plukker nå for den fjerde - noe som faktisk ikke var planlagt for jeg var overbevist om at den ville gå en del høyere i dag, men oljeprisen er baktung, Asia falt i natt og pre-futtene over dammen ligger jevnt over i rødt så det virker som at det avventes over hele linja noe som også avspeiles i redusert omsetning rundt om - og da må man ta det til etterretning ...;)
Redigert 25.04.2023 kl 11:54 Du må logge inn for å svare
oppturen
25.04.2023 kl 11:58 9264

Kursen er totalt frakoblet det fundamentale, selskapets «stille periode» blir utnyttet av destruktive krefter.

Ingen som forstår dette :
«Cash flow generation of $264,9 million before working capital change and financing activities»
Og hvordan den øker når flåteutnyttelsen går opp 10% og ratene stiger 20%


Har du $700 mill liggende å slenge kan du kjøpe hele PGS på dagens kurs og med dagens inntjening vil du etter 3 år sitte å eie hele selskapet gjeldfritt !!!
Redigert 25.04.2023 kl 12:05 Du må logge inn for å svare
unikum
25.04.2023 kl 12:03 9222

Det er fullt mulig å være trader og longer. Longer kaller jeg når investeringen har fått rød fortjen og fremtidsutsiktene og fundamentale er gode. Tar aldri tap i Pgs. Det er det for store svingninger i kursen at det er behov for. Må være tålmodig i dette gamet til tider. Trading blir da noe annet i mellom periode som kan utnyttes i det korte bildet. Selvsagt gjør nok du og jeg dette. Å rakke ned på Pgs for at jeg har gjort noen feil valg er mitt problem og ikke andres. Da bør man holde for god til dette. Markedet husker godt selv om det er kortsiktig som vi alle veit. .
Tigerberget
25.04.2023 kl 12:14 9087

Deilig å bare bla forbi.

Sånn ser f.eks et innlegg fra Ris til Dickhead ut hos meg:

rischioso
I dag kl 11:25
657
Nickhead skrev
... (skjult innlegg)
Innlegget er skjult
Slettet bruker
25.04.2023 kl 12:18 9027

Seismic selskapet seabird.. et d noe å satse på.? I tillegg til pgs.
Londonmannen
25.04.2023 kl 12:21 8978

Nåja, alle kan være vellykkede tradere i retrospektiv og fasiten foreligger. Det finnes mange som tror at trading er easy piecy og som derfor kaster seg ut i trading uten verken kunnskap eller erfaring. Og mange er det som har svidd av store deler av sin kapital i mislykked trading. Dem hører du lite fra, dessverre. For da kunne man trolig fått et noe mer nyansert og realistisk bilde av hvilke risiko som ligger i trading.

Jeg tviler ikke på at dem som behersker denne kunsten kan tjene mye, trolig langt mer enn oss longere. Men dersom du verken har kompetansen eller erfaring fra trading, så bør du tenke deg to ganger om før du begir deg trading i vold. Er du uerfaren så anbefaler at du leser deg opp på TA og deretter ført leker deg med lekepenger og får deg erfaring, før du begynner åntrsde med reelle penger. Kun ment som et velment råd. Lykke til.

Selv kjenner jeg min begrensning og ønsker traderne lykke til PGS er tydeligvis et meget godt objekt for den slags aktivitet.
FlemmingDK
25.04.2023 kl 12:22 8947

Ja, det er yderst interessant.
På dagens tur ned i Fitness centret er der masser af tid til at tænke over PGS og andre gode ting.
Jeg forstår simpelt hen ikke, at PGS ikke opkøbes af en kapital fond, eller af et af de helt store Olie selskaber. Det sidste er for dem pocket money, gælden er ubetydelig og pengene har man selv. Det vil skabe sikkerhed for forskning globalt, men samtidig give olie selskaber andre forretningsben, s¨å de kan sige at de er grønne og dermed investerer i fremtiden.

Jeg er personligt komplet ligeglad med hvem som opkøber PGS, men det er en risiko, som bør tages ad notam.



Flemming
unikum
25.04.2023 kl 12:42 8733

Men det som har overrasket meg og tatt meg litt på senga er shortere og hvor mye vann på mølla de har fått i den siste perioden. De har truffet godt, klart å skape usikkerhet i markedet og tjent en haug med penger som vi andre ikke har klart. Håper vi ser litt mer kjøtt på beina for Pgs og noe mer forutsigbarhet om noen timer...
Tigerberget
25.04.2023 kl 12:48 8658

Nei.
Dickhead blokkerte jeg i formiddag, Ris for noen uker siden.
protagoras
25.04.2023 kl 13:01 8480

Pussig at du føler behov for å kommentere på at de du har blokket skriver innlegg.
rischioso
25.04.2023 kl 13:01 8470

Enig i det meste med unntak av

"Å rakke ned på Pgs for at jeg har gjort noen feil valg er mitt problem og ikke andres. Da bør man holde for god til dette"

og den påstanden er viktig for den virker å være veldig misforstått. La oss si at jeg leser meg opp på caset hvor totalen - altså det jeg velger å vektlegge sammen med makro virker å være overvektet positivt, men aldri 100% fordi det vil alltid være ukjente variabler som er grobunn for usikkerhet - uansett, slik jeg da ser det så bestemmer jeg meg for å ta en inngang. Etter en stund så endres ting som feks at inntjening kommer svakere inn enn ventet, makroen blir mer utfordrende, rateøkningen kom ikke like raskt som forventet, rentekostnaden ble langt høyere enn forventet etter refinansieringen, utnyttelsesgraden ble langt lavere en forventet osv toppet med flere dritt pakker fra FA og kursmål som ligger langt under forventningene - da er det jo en rett å velge og ta 1 eller flere av disse endringene til etterretning og får det vektskåla til å gå den andre veien så er det den enkeltes rett til å velge å ta en exit helt eller delvis og ikke minst så er det jo alles rett til å diskutere disse tingene, men er man long og er overbevist om at dette vil balansere seg ut over tid så er det en mening og ikke en rett som skal få andre til å tie om sin mening - mao, det å snakke om reelle endringer må ikke ansees som å snakke ned caset, men å snakke om caset i lys av nettopp endringene - og det er jo noe helt annet og absolutt ikke noe man bør forholde seg for god til - tvert i mot, det er viktig å snakke om disse tingene og jo mer man snakker om de jo sikrere blir man på sin egen investeringsbeslutning - om den var rett eller gal.

Vi må ikke glemme at det er langt lettere/ eller rettere sagt mindre utfordrende å skulle forutse en utvikling i det korte bildet versus det lange og den usikkerheten bidrar nok også til at longene lettere går på tå og hev og derfor lettere går i forsvar når ting tas opp som kan ha en negativ innvirkning i det lange bildet, men i stedet for å gå i forsvar og se på alt kortsiktig som støy så burde man heller bidra til diskusjonene - negative som positive - for gjennom det så blir man uansett klokere på sin egen investering hvor man da har fått muligheten til å se caset fra alle mulige vinkler enn å skulle være fastlåst i noe man bestemte seg for seg for i fjor, tviholde på den meningen okke som og ikke ha noe ønske å diskutere noe som kan komme i konflikt med den meningen uansett hva som skjer så fører nok en slik tilnærming sammen med en litt misforstått forsvarsmekanisme til at man risikerer å gjøre seg selv en bjørnetjeneste mer enn noe annet. For det hjelper lite å være statisk når verken caset, markedet eller verden er det å man må få med seg endringer, diskutere de, ta til seg det man mener er av verdi og forkaste det andre og gjennom det holder man seg upp to date noe som bare kan styrke sin egen beslutning.

Når det er sagt og på et overordnet nivå slik jeg og mange med meg ser det (kortsiktige som langsiktige) så virker det meste å ligge til rette for at PGS vil gjøre det bra fremover, MEN risken for at det ikke vil gå fult så bra og fult som fort som man først så for seg er også til stede og det er nettopp den usikre biten som er viktigst å holde fokuset på spesielt for en longer som er langt mer utsatt for endringer enn de kortsiktige så samlet menigvise sitter vi nok på fasit, men får å komme nærmest den fasiten så må vi snakke sammen, lytte til hverandres meninger, bryte dem ned og sette dem sammen på en konstruktiv måte og ikke rakke ned på andre som ikke deler ens egne meninger eller endrer mening undervegs fordi ting endres og/eller andre faktorer vektlegges mer en tidligere - ikke ulikt analytikerne når de skal utarbeide sin analyse hvor den samme analytikeren kan utarbeide flere analyser og kommer frem til ulike konklusjoner avhengig av hva som blir vektlagt - mao, når det kommer til børs så er det ingenting som er helt svart eller helt hvitt, men heller noe imellom og når de finnes så mange mulige nyanser er det også og forvente at det vil være like mange ulike meninger. som samlet utgjør fasit ...;)
Rogue
25.04.2023 kl 13:23 8215

Ja, hadde du lagt deg på det nivået her hadde du fått folk med deg og ikke imot deg i meningsutvekslinger.
Tror det er smart at du fortsetter slik uavhengig av om du er inne eller ute om du vil ha liv i tråden og et sted å tilbringe mye tid👍

mingus7777
25.04.2023 kl 13:38 7994

hmm...noe gøtt?
rischioso
25.04.2023 kl 13:46 7887

Kunne du ha sjekket opp den Petronect linken for den funker ikke slik den er.
Hellcat
25.04.2023 kl 13:49 7804

https://www.petronect.com.br/irj/go/km/docs/pccshrcontent/Site%20Content%20(Legacy)/Portal2018/en/busca_intr.html?search=3D#
Kopier hele, funker her.
Redigert 25.04.2023 kl 13:53 Du må logge inn for å svare
rischioso
25.04.2023 kl 13:59 7676

Ja - beklager - my bad ...:)
Slettet bruker
25.04.2023 kl 14:18 7431

👍🏻😔 Ødelegges av destruktive desverre 😔
Slettet bruker
25.04.2023 kl 15:00 6968

Norsk Bulls skriver KJØP. av pgs 💥
Platinum365
25.04.2023 kl 15:02 6941

Det er silent period 🤫
Slettet bruker
25.04.2023 kl 15:06 6894

🦬🦬🦬🦬🦬🦬🦬🦬🦬🦬🦬
oivindl
25.04.2023 kl 15:24 6692

"Husk det LM så visely var inne på i går - tradere og longere har vært sitt perspektiv - den ene kortere og den andre lengre, men vi er alle på børs for å tjene penger og det er mulig side om side hvor de kortsiktige tar gevinst langt tidligere og oftere enn longere og da vil fokuset være på en best mulig ny inngang på lavest mulig kurs.. "

Likevel er det mulig å stille visse krav til argumentasjonen blandt enkelte tradere. At de ikke snubler i egne argumenter, at ikke den ene floskelen slår i hjel den andre, at ikke manglende forståelse og feilinformasjon, presenteres under dekke av å være kunnskapsbasert, og at det er en viss konsistens og redelighet i det som presenteres.
Å innimellom pakke dette inn i masse svada om deling og meningsutveksling som får det til å single i glasshuset, hjelper lite.
Denslags bør og må påtales med jevne mellomrom.
Nickhead
25.04.2023 kl 15:38 6551

Litt småsur kanskje???
mingus7777
25.04.2023 kl 15:41 6514

Ekstremt lavt volum i dag foreløpig. Her er det mange som sitter og venter!
Thesistulling
25.04.2023 kl 15:47 6432

Passe post som ligger på kjøp 8.
mingus7777
25.04.2023 kl 15:52 6375

192k aksjer ja. Det var ikke meg, bare så det er klart.
Slettet bruker
25.04.2023 kl 16:22 6035

Partytråden har blitt slapp. Vått på beina og tomt i teina. Evig vinter seige slinter. Kjett rett og slett

Men en total Revitalisering ventes. Skal nok se det blir ordentlig gøy igjen, - og det er ikke mange timer til heller
Redigert 25.04.2023 kl 16:32 Du må logge inn for å svare
rischioso
25.04.2023 kl 16:38 5847

Ja, i mellomtiden og i påvente av bedre tider så er det olja som stort sett styrer showet selv om det er en realitet at selv ved 80usd /fatet så bader oljeselskapene i penger, men det virker å være glemt i disse urolige makro tider.

Det er kun 1 hel børsdag igjen til Q-presentasjonen med en mulig positiv late sale oppjustering og ikke minst en triggende guiding som vil få mye fokus.

8nok virker å være bunnen for denne gang hvor det for øvrig har etablert seg et nytt teknisk gulv (ikke like solid som 7,8,, men dog og jo flere støtter jo bedre) så aldri er noe så galt at det ikke er godt for noe så skal man plukke her nede så bør man gjøre det mens man kan for den muligheten vil mest sannsynlig og veldig snart være borte - for denne gang ...;)

I morgen vil vi nok også se konturene av at flere vil posisjonere seg for Q-presentasjonen som starter den 27.04 08:00.

https://newsweb.oslobors.no/message/587174
Slettet bruker
25.04.2023 kl 16:46 5756

Ja, jeg hadde i hvertfall gjerne kjøpt mye her. Tror dette blir bra, også i det korte bildet
PerUlv Den ene
25.04.2023 kl 16:50 5722

Tja...

Så får vi bare håpe at Yankeene closer gap på olja i kveld. Dette er svært viktig. Vi mangler i øyeblikket 35c