Flott med økende EØS-motstand

Slettet bruker
19.11.2018 kl 22:26 1311

https://www.dn.no/politikk/torbjorn-roe-isaksen/eos/jonas-gahr-store/-aps-vilje-til-a-forsvare-eos-er-stadig-synkende/2-1-479656
Norge kan ble en enda mye større energileverandør til Europa.
Europa trenger Norge mer, enn Norge trenger Europa.
Vi vil selge vår energi og sjømat til de prisene vi vil ha. Dette vil allikevel lønne seg enormt for Europa å godta.

EU er dessuten ikke basert på land med folkegodkjente valglover. Det må være første bud for å kunne lage en meningsfylt union.

Nå skal Storbritannia ut av EU. Equinor med statlig stort majoritetseierskap har 50 % av det store Doggerbank-området. Her kan Norge produsere mye kraft til Europa, balansert med vannkraft og annet. En god relasjon med Storbritannia her er naturlig, fordi de er avhengig av oss på andre måter. Norge kan øke kraftproduksjonen enormt. Men for å gjøre det, må Europa godta våre priser. Dette vil allikevel være veldig attraktivt for Europa. Vi er en pålitelig og seriøs leverandør. Vi kommer til å få bedre betalt for gassen også. Og sjømaten.
Vi selger også litt mineraler og annet.
Turisme kan gradvis ta seg opp i Norge. Og mange andre ting. Vi er gode i våre nisjeområder. Vi vil ikke at Europa skal fikle oppi våre greier. Vi vil bestemme selv. Vi er samtidig en imøtekommende og god samarbeidspartner. Og innenlands kan vi ha billig energi til hushildninger, næringsliv og bilpark som et konkurransefortrinn for Norge. Turistene kan komme seg billig rundt i Norge. Infrastruktur bygges ut, og av høy kvalitet.

Går Storbritannia og Norge ut av EU, vil dette virke dresserende på EU. Det er en god ting. De europeiske land trenger folkegodkjernte valglover for å kunne bli moderne og meningsfylte demokratiske samfunn.
Slettet bruker
19.11.2018 kl 23:41 1289

https://www.dn.no/utenriks/brexit/eu/theresa-may/skotsk-brexitminister-theresa-may-er-sa-arrogant-at-hun-ikke-kommer-til-a-snu/2-1-479255

Det er ikke utenkelig at forskjellen for Norge i og utenfor EØS er hundrevis av milliarder kroner. Vi må betale toll for å selge sjømat til EU. Det kunne vært omvendt.
Og gass selger Norge altfor altfor billig til EU. EU har stor fordel av billig og pålitelig norsk gass. Det er nærmest veldedighet Norge driver med på dette område.
Kontingent må vi betale, som brukes til å undergrave Norge og styrke EUs undergravingsevne vis a vis Norge.
Slettet bruker
20.11.2018 kl 06:41 1246

https://www.nrk.no/sognogfjordane/ber-reiselivet-skru-opp-prisane-i-hogsesongen-1.14300617

Kanskje dyrere priser i høysesongen, ja. Men forbedre da kvaliteten på infrastrukturen.
Slettet bruker
24.11.2018 kl 13:22 1151

https://www.aftenposten.no/meninger/leder/i/rL7O13/Aftenposten-mener-EOS-avtalen-er-et-abonnement-pa-velstand

Er ikke enig med notorisk feige Aftenposten. Aftenposten generaliserer altfor lettvint her. Norge burde i det minste lage et offensivt beredskapsapparat
mht. EØS-avtalen. Vi lar EU ture for lett frem. Vi må stå mere på våre krav. EØS-avtalen er slik, at det er rom for motstand og protest fra vår side. Dette bør vi bli flinkere til å bruke.

Men det er sånn at EU trenger oss vel så mye, som vi trenger dem. Dermed er påstandene om handelshindringer for Norge om vi står utenfor, ikke særlig troverdige. Uansett hva som skjer, bør Norge stå hardere på sine krav, og kjøre en mer offensiv, kritisk, kostbar og streng linje overfor EU. Og vi skal ikke ha noe slags bordet fanger snikinnmelding i EU. Absolutt ikke.
EU manøvrer seg inn i norsk infrastruktur. Norge må være ekstremt påpasselige her.
Hvorfor lar vi latviere (EU-land) drive piratvirksomhet i Båtsfjord og tappe norske sjømatressurser ? Er det sikkert dette britiske togselskapet er smart for oss i Norge ? Hvor mye uventede crossales dukker opp her etterhvert ? Hva gavner dette oss ?