Dividende yield 11-12%

Surik
SFL 20.11.2018 kl 22:22 10536

"I desember 2003 ble Ship Finance etablert som et datterselskap av Frontline. Det plasserte et obligasjonslån på hele 580 millioner dollar, om lag 4 milliarder kroner, i det amerikanske markedet, til 8,5 prosent rente. Disse pengene skulle, sammen med overtagelse av eksisterende pantelån i flåten på en milliard dollar, brukes til å kjøpe 47 tankskip fra Frontline."

Fra "Storeulv", 2006.

Snart er det bare ett skip igjen av den opprinnelige tankflåten kjøpt fra Frontline og Ship Finance har i dag en flåte på totalt 84 containerskip, bilskip, råolje-, produkt- eller kjemikalietankskip, tørrlastskip, rigger, ankerhåndteringsskip og supplyskip.
Container er nå det største segmentet i selskapet og står for 45% av ordrereserven, etterfulgt av offshore (34%), tørrlast (13%) og tank (8%).

Selskapet er robust likviditetsmessig og har ytterligere investeringskapasitet, Hjertaker antyder at de ser på tankmarkedet for tiden som attraktivt.

Selskapet presenterte samtidig som flere JF-selskaper tall for Q3 i dag og det ble for 59. kvartal på rad vedtatt utbytte, denne gang på 35 cent/aksje.
SFL har i likhet med de fleste aksjer fått juling på børsen den siste tid og handles nå for ca 12 dollar på NYSE. Etter min mening en utbytte perle som, forutsatt kjøpt til riktig pris selvsagt, vil generere god avkastning fremover.

Empire
21.03.2020 kl 13:40 622

Hehe. Jeg kjenner godt den følelsen godt. Ser selv etter utgang for short og ny inngang long før sommeren. Mulig jeg ender opp med å vente som deg. Jeg tror fortsatt på caset mitt, men å treffe klokkerent på dato er bare svada.

Tank har vært i både himmel og helvete i 2020 og jeg tror det blir mer av det utover, men på et høyere nivå enn 2019.

Snuser du på rigg nå? Jeg tenker produsenter av olje kan være interessant, men kanskje ikke offshore med det første. Har du noen tanker om det?
Redigert 21.03.2020 kl 16:51 Du må logge inn for å svare
Surik
21.03.2020 kl 23:48 535

Ja, tror også på olje nå.
Aker BP er ikke så bort i natta. NAV på 250 kr, gitt fredagens sluttkurs handles den nå til P/NAV på 0,4, Har ikke vært lavere siden oljeprisfallet høsten 2014. Her kan det komme en rask, kraftig rekyl men også interessant aksje å sitte med over tid.
Ellers er jeg ikke så inne i "big oil", men mener jeg fanget opp Chevron som et top pick i en analyse jeg skummet gjennom (finner den dessverre ikke igjen). Er vel som vanlig greit å styre unna gjeld.

Offshore er blytungt ja. Slik jeg forstår det nå vil oljeselskapene prioritere utbytter og nedbetale gjeld, da kuttes og utsettes E&P. I skifer ser det allerede ut til å være i gang, med stor sannsynlighet rammer det offshore også.
DNM har lagd en "liquidity timeline", der står Borr og Awilco Drilling først (Q2 2020). Om Trøim fortsatt kan trylle så er det kanskje på tide å svinge staven nå. Og så gjenstår det å se da, om det blir nødvendig med en runde til i Seadrill?

Skal innrømme at jeg har kjøpt Northern Ocean, handles under tickeren NOL. I likhet med resten av sektoren utbombet aksje. Selskapet eier 2 semirigger (HE) som har kontrakter med Lundin og Wintershall. I prospektet som du finner på https://www.northernocean.no/ anslås verdien (per rigg) (West Mira og West Bollsta) til $399 mill. ved emisjonsprisen på $5,3. Forstår jeg det riktig innebærer dagens aksjekurs på ca. $1 en prising av hver rigg på ~$280 mill, dette er rigger som i sin tid ble bestilt for >$600 mill. per stykk.
Her prises det vel inn risiko for termineringer, lavere rater eller det som verre er: Opplag og at pengene skal renne ut. Et spekulativt veddemål som alt annet innen rigg nå, men en dag skal det jo snu?
Empire
22.03.2020 kl 08:52 468

Jeg har sagt det lenge, det blir en ny runde for Seadrill. Jeg fatter og begriper ikke at noen har trodd og kanskje fortsatt tror at drillen 2.0 skal klare å unngå det? Uavhengig av hva om måtte skje fremover med Korona, oljepris, etc, så er de i skjærsilden om en stund pga gjelden og kontraktsstatus. Mulig de unngår konkurs gjennom nye utsettelser eller kanskje kanibaliserer selskapet og sniker de beste riggene over til et annet selskap, men sånn det er i dag, så er det altfor mye gjeld (og håp), samt alt for lite inntekter. Det blir med andre ord spennende å se om det blir Chapter 7 eller 22 for drillen 2.0. Personlig tror jeg det blåses liv i drillen 3.0 og dagens aksjonærer vil tape det lille de har igjen. Kanskje flere bør se på muligheten i forhold til å kjøpe gjeld og få dette konvertert som en hedge på aksjer med tap, når den tid kommer.

Borr står det kanskje enda dårligere til med, da drillen ihvertfall har noe tid på seg i forhold til når gjeldsberget kommer flytende og må håndteres. Det blir spennende å se hva slags finurlige avtaler som gjøres denne gangen, da både for seadrill og de andre selskapene i samme situasjon. "Pappi til Borr" er jo blakk, mens "pappi til drillen" er på vei ut i en pensjonstilværelse. Odfjell og Nol er kanskje topp picks slik ståa er med tanke på gjeld og kontraksstatus akkurat nå (hvis man absolutt må ha noe rigg i porteføljen). Jeg heller mer mot å shorte den sektoren enn å kjøpe pr. idag, men den slagsiden som sektoren har fått, er interessant å følge med på med tanke på mulig gode kjøp. Man må bare klare å skille "klinten fra hveten".
Redigert 22.03.2020 kl 08:54 Du må logge inn for å svare

Er det noen som har fått utbytte på konto. Skulle vært utbetalt i går. Har Nordnet, og de blåholder på utbytte, mens USD raser nedover.
Surik
26.03.2020 kl 20:26 217

Ja, har fått. Bruker Dnb.
Mener å huske at du har hatt problemer med dette før?

Ja Surik. Nordnet behandler dette som sine egne penger, og kunden taper alltid på det. Hvilken kurs brukte Dnb på USD? Har også en aksjekonto hos Nordea, men der får man ikke handlet direkte på utenlandske børser. Man må ringe dem. Er du fornøyd med Dnb?
Surik
27.03.2020 kl 08:50 112

Fikk på konto 25.mars, kurs 10,69.
Er fornøyd med Dnb. Stor produksjon av analyser, du får tilgang såfremt du har 5 handler/3 måneder rullerende. Du kan handle direkte på utenlandske børser og kurtasjen er helt grei.
Interessante analyser og generelt godt skrevet, varierende treffsikkerhet med kursmål selvsagt avhengig av sektor og analytiker og man må være kritisk selv.
Shipping synes jeg er veldig bra, Nicolay Dyvik er på hugget og treffer ikke så verst. Kom nettopp en Crude Tanker Sector oppdatering i dag ser jeg, med undertittelen "Hangover could be larger than the party", det blir noe å kose seg med i kveld sammen med en kopp kaffe i godstolen.

Takk for info Surik. I dag kom Nordnet også med pengene. Kurs 10,70. Jeg skal se nærmere på Dnb :)