PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 444035

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
10.06.2023 kl 19:26 6098

Ja. Det er litt sør for oss. Det var der Axima holdt på før de flyttet den til PNGF Sud

https://www.snpc-group.com/photo/art/grande/67635359-47780348.jpg?v=1671118440
Redigert 10.06.2023 kl 22:29 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
11.06.2023 kl 12:53 5743


Litt fra Boatou på Perenco sin LinkedIn side:

«These four wells will bring additional production of 4,500 bopd.
With this project, Perenco Congo has once again demonstrated its expertise and the ingenuity of its team in taking over, adapting, renovating and redeveloping existing assets in a sustainable way. With Boatou, Perenco Congo demonstrates its ability to bring marginal fields into production in an innovative manner.
Congratulations to everyone involved in this project!»


Altså 1125 bopd pr. brønn i snitt. Har ikke tilsvarende tall for vårt infillprogran på PNGF Sud, men det er mye høyere.

Tror ikke alle er klar over at vi så langt har hatt en virkelig bra produksjonsøkning grunnet disse infill-brønnene som virkelig har overprestert. Minner også på at vi har funnet olje i et helt nytt play som det er flere leads for på feltet.
gravemaskinen
11.06.2023 kl 13:18 5722

Hva tror du da er årsaken til at papiret ikke handles høyere?
Før korrupsjonssaken var vel kursen rundt 1.2 men så har det vel vert en emisjon etterpå samt betydelig økt produksjon..pen gikk jo mangegangen når folk oppfattet hva selskapet egentlig produserte
Fresh Prince
11.06.2023 kl 14:10 5658

Det er en blanding av flere faktorer, der det hovedsakelig er som følge av usikkerhet med denne korrupsjonssaken (selv om PNOR ikke er siktet) men som skader "ryktet" til selskapet, samt at de har denne Senegal-saken der PNOR med 99% sannsynlighet vil miste lisensen, men som har hengt over selskapet i svært lang tid (og er noe som vi trolig vil veldig snart få bekreftelse på at er ferdig og borte). Selskapet er også veldig dårlig på kommunikasjon, så kan gå lang tid mellom hver melding, samt at man helst skal ha kvartalsrapporter for å bli oppfattet som seriøs. Det er egentlig bare et spørsmål om tid før disse problemene forsvinner, da vil du nok se en kurs som er på lik linje med peers (aka rundt 2.5 NOK per aksje). Alternativt så vil tilbakekjøp/utbytte mer eller mindre automatisk justere kursen opp mot over 2kr fordi da bryr man seg ikke i like stor grad om alt dette fordi avkastningen til investert beløp blir ekstremt lukrativt. Tanken virker imidlertid (bare min mening) at de vil fokusere på å øke produksjonen så mye som mulig gjennom blant annet M&A og div fremfor utbytte/tilbakekjøp. Men er nesten utvilsomt at når AJE er up and running for fullt så vil utbytte/tilbakekjøp av aksjer bli innført ettersom pengene da vil fosse inn. :)
Fluefiskeren
11.06.2023 kl 15:08 5586

Sluttkurs dagen før korrupsjonssaken var 1,09 kr. Der var den også et drøyt halvår etterpå.

Nå er det 18 måneder siden denne siktelsen kom. Man skulle forvente at sjansen for at selskapet skal bli trukket inn i det avtar med tiden. Derfor tror jeg ikke at den lave kursen skyldes denne saken alene. I tillegg til momentene nevnt over tror jeg også det skyldes mangel på dekning i media. Svært få (om noen) følger selskapet, og det skrives svært lite om produksjon og inntjening. Nå er det engang så at et selskap med lav omsetning heller ikke er populært blant meglere. De lever av omsetningen. Det blir en vond sirkel. Liten interesse fører til dårlig dekning som igjen fører til liten interesse. Hva som skal til å komme ut av det vet jeg ikke. I tillegg til bortfall av korrupsjonssaken så kreves nok et lite rush av gode meldinger over en ganske kort periode. Vi har sett oppganger på gode meldinger, men den faller så fort tilbake igjen. Og vissheten og forventningene til det bare forsterker problemet.
Redigert 11.06.2023 kl 15:09 Du må logge inn for å svare
EspedalH
11.06.2023 kl 19:46 5355

Hjelper jo ikke at styreleder er siktet. Samtidig så har interim ceo holdt på med APCL lisensene i hvor mange år..? Tror de kunne fått opp kursen greit om de ville og tatt noen grep. Men igjen, alle har vel en grense hvor lenge de holder ut…
Fluefiskeren
11.06.2023 kl 20:36 5274

Styreformann har ikke status som siktet, men derimot mistenkt. Vi må holde tunga rett i munnen og bruke korrekte begreper.
Fresh Prince
11.06.2023 kl 21:41 5163

Husker en gang en kar på forumet her klarte å finne ut av hvilket selskap som eide riggen som skulle drille en brønn, og fant en tilfeldig ansatt på riggen sin twitter der den ansatte uten å tenke over det annonserte at de hadde "struck oil", i god tid før selskapet trolig selv fikk vite om det og hadde meldt det til markedet! Prøvde selv å finne noe lignende for å finne ut av status på Atwood Aurora, dog uten lykke dessverre hehe
EspedalH
11.06.2023 kl 21:49 5132

Mistenkt ja, stemmer det. Og det er vel sendt videre til US, siden han er statsborger der. Uheldig er det nok for selskapet okke som…
Goliaten15
12.06.2023 kl 07:52 4853


PetroNor E&P ASA: Infill drilling program re-started, and next oil sale scheduled

Oslo, 12 June 2023: PetroNor is pleased to provide the following update on the Congo operations related to the PNGF Sud field complex. The infill drilling programme, which was paused at the end of 2022 as planned following the successful drilling of six wells on the Litanzi and Tchibeli NE fields, has restarted on the Tchibeli field.

The first infill well on Tchibeli spudded on 21 May 2023 with the drilling rig Axima. As of 9 June 2023, the well has been drilled, logged and cased at the targeted total depth of 2,694 mMD/2,172 mTVDSS and is about to undergo completion. Base case plans are to drill four wells in the field with first oil estimated in August from the initial two wells. The drilling programme is planned to extend through October.

Looking at the year-to-date period, preliminary allocations indicate that production on PNGF Sud has remained as forecast consistently above ~30,000 bopd gross and ~5,000 bopd net. Production is supported by the previously mentioned strong contribution from the six infill wells on Litanzi and Tchibeli NE. This includes steady production from the Vandji exploration discovery in Tchibeli NE whose production performance is important input to the consideration for further pre-salt exploration and appraisal targets in the license area.

The next sale of PetroNor’s entitlement oil is scheduled in late June with an estimated lifting of 270,000 bbls bringing total sales for the year to 833,000 bbls. The previous sales realised an average price of $78.3/bbl.

An announcement will be made following the lifting in June.
JUICEitUP
12.06.2023 kl 08:01 4836

Wow - rett under 80 dollar som salgspris. Det var ikke dårlig. Flere salg hos andre selskaper de siste månedene med priser på lavt 70. Tror sågar jeg har sett 68 eller 69 dollar som realisert salgspris.
Slettet bruker
12.06.2023 kl 08:17 4765

Les den setningen i meldingen en gang til... Har ingenting med hva de får for oljen denne gangen og gjøre... Er et snitt av solgt olje til nå....
Odi.1
12.06.2023 kl 08:40 4620

er på gang nå , fin fin fremdrift
denne skal reprises mye de neste kvartaller
Fresh Prince
12.06.2023 kl 09:01 4476

Dette er fantastiske nyheter, på tide med en reprising! :)

EDIT: Men først, et uforklarlig panikksalg fra nettløker som ikke vet bedre! Tror jeg kjøper for noen par hundretusen til mens jeg har en gylden mulighet:)
Redigert 12.06.2023 kl 09:29 Du må logge inn for å svare
gravemaskinen
12.06.2023 kl 09:37 4308

Ikke lett å forstå...
Selskapet har solgt olje for halve mc til nå i år, og er på full driv med boring/infill, mens kursen går ned,
Fluefiskeren
12.06.2023 kl 09:40 4291

Fin melding. Dette gikk raskt, men reservoaret ligger ikke så dypt. Så får vi se hvilken flow den gir.

At vi snitter på ca 5000 bopd hittil i år er jo veldig bra. Litt bedre enn jeg ventet etter decline. Veldig spennende hva denne vil gi. Nytt felt nå.
Makrobaronen
12.06.2023 kl 09:46 4252

Jeg klarte å fylle på open 100k aksjer, litt synd at den svekket seg endel i etterkant. Utrolig rart at denne ikke går på den meldingen men er ikke første gang PNOR går i rødt på good news, satser på at den store reprisingen er rundt hjørnet.
Fluefiskeren
12.06.2023 kl 09:48 4237

Virker som det eneste som betyr noe er oljeprisen fra dag til dag. Har lagt merke til at gode selskapsspesifikke meldinger ikke har blitt belønner i andre oljeselskaper også. Derfor har da også oljeaksjer i Norge gjort det betydelig dårligere enn i andre europeiske land og USA. Blir for dumt da det er prisen ved tidspunktet for lifting som teller.
E Desperados
12.06.2023 kl 10:07 4170

Som flere allerede har nevnt så var dette en fin og grei melding. Kunne selvfølgelig meldt 21. mai når spud var et faktum, men nå har vi hvertfall fått en grei oversikt over tidsestimater her og neste løfting.

Ser at selskapet også har oppdatert bunnteksten sin:

"Under the terms of the PNGF Sud licences, a proportion of oil produced is used to pay royalties and tax to the Government. The remaining oil produced is considered “entitlement oil” that can be lifted by the company and sold in the markets."

Så nå bør vi vel fremover slippe spørsmål på tråden her fra folk som lurer på hvorfor det ikke løftes mer olje til selskapet enn det gjør.
evetjo
12.06.2023 kl 10:13 4143

Fikk også hyggelig svar fra IR i dag, som takk for at jeg fikset de om feil selskapsinfo hos Nordnet - som nå har blitt oppdatert. Så heeelt borte-vekk er de ikke :-)
Helg11
12.06.2023 kl 12:23 3784

Jeg syns det mest interessante med dagens melding er info om Vandji.
1. At pre-salt funnet i Tchibeli NE fortsatt leverer på et stabilt nivå, de har altså drillet i et stort reservoir. Om det har likheter med andre pre-salt funn i WAFR eller Brasil er jo det kjempespennende.
2. At de fortsetter å drille i Vandji også i Tchibeli og Litanzi. (2,694 mMD/2,172 mTVDSS syns jeg matcher med de andre brønnene som historisk er drillet i Vandji: https://www.searchanddiscovery.com/documents/2019/51549tukimin/ndx_tukimin.pdf)
Makrobaronen
12.06.2023 kl 12:39 3721

Noen som kan sjekke hvem som trader denne? Virker som en småaggressive logaritmebasert robot som styrer skuten i denne. Minner litt robotene som holdt på i magseis som jeg tidligere eide. Noen som vet? Bremser en hver oppgang og legger lokk lenger og lenger ned. Hadde vært spennende å visst intensjonen.
Fluefiskeren
12.06.2023 kl 13:08 3644

Nei. Vandji ligger dypere. Første formasjon over «basement».

Fra funnet vårt i høst:

« The top reservoir was reached at 3,420 measured depth, encountering a 205-metre gross section of the Vandji reservoir, before a total depth of 3,630 metres was reached in the basement».

Over 1000 m dypere enn brønnen publisert i dag.

https://www.offshore-energy.biz/recent-oil-discovery-off-congo-seen-as-potential-play-opener/

Skisse over formasjonene dersom du skulle være interessert. Side 2

https://www.pgs.com/globalassets/technical-library/tech-lib-pdfs/fb_barbanchon_et_al_march2019_congo.pdf



Redigert 12.06.2023 kl 13:17 Du må logge inn for å svare
evetjo
12.06.2023 kl 13:17 3609

Sikkert bare Teigland som selger på nyheter... Move along, nothing to see here.
Helg11
12.06.2023 kl 13:30 3559

Jeg er ikke geolog og har heller ikke seismisk data tilgjengelig for området, så må selvfølgelig ta alle mulige forbehold. Kan godt være du har rett. Er enig i at Vandji funnet på Tchibeli NE var vesentlig dypere, men ref. side 8 i denne presentasjonen https://www.searchanddiscovery.com/documents/2019/51549tukimin/ndx_tukimin.pdf så er sedimentene og spesifikt Vandji på flere dybder avhengig av brønn. Eksempelvis for brønn F2 så starter Vandji sandstein fra 2150m ned til basement på 2500m (med store områder med "oil show").

Regner ikke med å få noe svar på dette fra IR, men sender avgårde en forespørsel. HVIS de nå finner ut at Vandji er drivverdig er det særdeles god kost/nytte ved å få ned noen sugerør til dette reservoiret og koble på dagens infrastruktur.
klaesp
12.06.2023 kl 13:35 3520

I såfall en god strategi. Plukkes opp igjen på 0.6 tallet
Slettet bruker
12.06.2023 kl 13:59 3393

Kan noen forklare meg hvordan det har seg at markedet ALDRI deler forumets meninger om denne aksjen?
Fluefiskeren
12.06.2023 kl 14:59 3194

Det har vi tatt så mange ganger.
E Desperados
12.06.2023 kl 15:43 3052

Dersom markedet alltid har rett blir avkastningen aldri høyere enn det som en til hver tid er en korrekt risikopremie. Hvis man mener at så er tilfelle må man rett og slett være en idiot for å mene det er en god ide å kjøpe enkeltaksjer.
Viking_I
12.06.2023 kl 15:49 3042

Company sold(including this month ) oil worth $65 million worth oil2023 after tax and operational cost.......................... and people are selling ............
Slettet bruker
12.06.2023 kl 15:54 2999

Denne aksjen er to delt. Den ene delen kjøper ikke aksjer men sitter her på forumet og sugar coater papiret. Den andre delen holder kjeft og selger unna... Så får vi se når optimistene kommer i pengene sine..... Om de noen gang kommer i pengene sine... Et av argumentene for denne var jo oljeprisen som skulle til himmels. Det argumentet er vel mer eller mindre borte nå. Om den skulle komme tilbake er det sikkert en annen faktor som slår inn... Det som er sikkert er at det alltid er en legitim grunn på Hegnar Online til at denne faller. Men desto mer den faller desto dummere er de som selger. Og til lavere kurs, jo mer skryt her inne....
Ev88
12.06.2023 kl 16:15 2979

Er markedet som meg følger de aksjen fra sidelinjen, men vil ha en avklaring i Økokrim-saken før de tar en inngang.
Fresh Prince
12.06.2023 kl 16:26 2998

Da fikk jeg kjøpt ganske mye i sluttauksjonen, til slutt får matten rett og kursen mangedobles:)
Fluefiskeren
12.06.2023 kl 16:52 3123

4,4 % ned…….

Jeg har to oljeaksjer som meldte om spud av infill brønner i dag. Den ene er altså PNOR som blir belønnet med et stup i kursen. Den andre er BNOR som faktisk stiger 0,13 %.

Man kan kritisere ledelsen til man blir blå i ansiktet. For egen del er jeg rett og slett møkka lei aksjonærer som pøser ut aksjer uansett. Det er deler av aksjonærene selv som er selskapets største trussel slik jeg ser det og har sett det lenge. Er det forskjell på intelligensen til aksjonærene i de to selskapene?