PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 444027

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
solid1
12.06.2023 kl 22:09 5613


Absolutt enig, og har skrevet det ved flere anledninger.

Selskapet leverer godt. Ledelsen leverer godt.
Når de melder noe bra, går likevel kursen ned.
Da er det ikke selskapet det er noe feil med, men en liten gruppe av aksjonærer.

En kraftig reisning kommer nok før eller siden.
Mulig til freddan.
🎂🍻
EspedalH
13.06.2023 kl 08:55 5092

Hva syns du ledelsen leverer godt på? Personlig blir jeg mer og mer frustrert over ledelsen... Kan nevne:
-De har ikke til nå maktet å fa farmin partner.
-De har en mistenkt korrupsjons sak på styrelder.
-De har interim CEO, som har holdet på med lisnense i hvor mange år ?(APCL)
-De vil ikke innse at MM avtalen har feilet på disse lave omsetningene, og bidratt til kursfall.
-De har ikke en selvstendig IR tjeneste som er aktiv for å informere markedet, de leier av First House.
-De har sluttet med kvartalsrapporter, kun halvåring.

Kunne nok komt på mer også. Usikkerheten bidrar de til mye selv her syns jeg...
Odi.1
13.06.2023 kl 09:25 4997

hehe.. det gjør de, short spill vett u. Her må en bare sikre seg det en har muligheter for.
https://www.youtube.com/watch?v=TeXatquVqAc
Kvike11
13.06.2023 kl 09:36 4975

Tvivler på du får kursen længere ned
der er så mange nyheder på vej, at kursen snart vil stige kraftigt,
ting tager tid også i Afrika
Kvartalsrapport kunne de godt indfører igen, især når flere gør alt de kan for at få kursen ned.
Split er dog ikke vej til succes men en nødvendighed, for at overholde bors reglerne
Jeg forventer kursen snart vil stige kraftigt
Og de nyheder som ikke kom, snart vil komme, kan det være Senegal de havde regnet med en fredelig løsning, nu er der kun en ting der virker og det er retslig afgørelse, som vil falde ud til PNOR fordel.
Fald igår var ren manipulering .
Fresh Prince
13.06.2023 kl 09:46 4945

Den virkelige testen av IQ’en til aksjonærene her vil jo være når spleisen er gjennomført, om vi ser noen nolduser selge aksjene sine fordi de tror at de har fått 10x investeringen sin:)
Redigert 13.06.2023 kl 09:51 Du må logge inn for å svare
solid1
13.06.2023 kl 09:52 4917


De leverer det aller viktigste, gode resultat. Nesten ubeskrivelige gode resultat.

En geniovertagelse av AJE til fornuftig pris.
Fornuftig «kastrering» av en borerigg som nå produserer.

Hva gjelder en tidligere byråkrats overbevisende taleevne til å få Økokrim til å kontrollere enkeltpersoner, så har jeg personlig ikke tro på saken, og kjøpte rimelig mye til lav kurs.

Uansett er det viktigste for alle selskap at man tjener penger.
PNOR tjener mer enn de aller fleste, noe aksjonærene vil få glede av før eller siden.

Ha en trivelig og tankefull dag. 😊🍻
Viking_I
13.06.2023 kl 09:57 4894

Revenues per Share NOK - 1.157 in 2022
Earnings per Share NOK - 0.2 in2022
here we are talking now
Revenues per Share NOK - 1.10 in 2023
Earnings per Share NOK - 0.42 in2023
Two year earning per share will be kr 0.62 ---------- 80% of current share value and no drilling cost for next 6 years PNGF SUD
Zero debt theoretically and $70million surplus cash
Redigert 13.06.2023 kl 10:00 Du må logge inn for å svare
toftos
13.06.2023 kl 10:09 4865

Men eg skjønner ikke hvorfor de ikke kjøper tilbake egne aksjer, som sagt tidligere så kan de kjøpe tilbake en god del av emisjons aksjene til kjemperabatt
Fresh Prince
13.06.2023 kl 10:24 4829

Fokuset virker å være produksjonsøkning nå, basert på hva største aksjonær selv har sagt i et intervju for et par uker siden. Jeg tipper det først vil bli tilbakekjøp/utbytte når man har gjort nødvendige investeringer i enten Aje, A4 (hvis partner blir funnet) eller Esperanca/Sinapa (hvis partner blir funnet). Når et av disse skjer så vil veldig sannsynlig komme tilbakekjøp fordi selskapet er priset så ufattelig lavt. Kan jo naturligvis også skje at et oppkjøp skjer, enten at en ekstern aktør kommer og snapper opp hele selskapet til en enorm ranatt, eller at Petromal som allerede eier opp mot 34% kjøper opp hele resten av selskapet og tjener fett på det. Sistnevnte vil trolig være ekstremt mye mer sannsynlig om feks Søvold får en massiv bot på flere hundre millioner og må selge aksjene sine, som da vil trolig være til Petromal. Da kan sistnevnte like gjerne snappe opp resten av selskapet
E Desperados
13.06.2023 kl 10:33 4876

Litt skuffet om de ikke begynner tilbakekjøp etter at spleiser er gjennomført. Som noen har nevnt så kan det være litt klønete å kjøpe opp aksjer samtidig som man kjører spleis, så håper det er derfor de venter. Til dagens kurs så er det en bedre investering for aksjonærene med tilbakekjøp enn oppkjøp av mer produksjon.
Odi.1
13.06.2023 kl 11:10 4898

Blir nok vurdert i etterkant av Spleisen når den er unnagjort. Prøves det på dumping , vedtar dem snart tilbakekjøp. Med vedtekter som er pr i dag er det vel 10% en kan utføre prompte uten egf.
Yenom
13.06.2023 kl 11:47 4814

Kongo går veldig bra, men det er det vel Perenco vi skal takke for. Alt annet har enten stoppet opp eller er kraftig forsinket ☹️🙂🙂 så å si at de leverer er ikke riktig. Ble ikke noe 30000 heller.
markie
13.06.2023 kl 11:56 4775

Det hele virker gå på skinner. Kanskje ikke like fort som alle ønsker. Men tross alt selskapet går riktig bra. Bare og selge for de som ikke har trua. Kursen har jo ligget på dette nivået ganske lenge nå.

https://www.petroleumafrica.com/petronor-restarts-infill-drilling-at-pngf-sud-field-in-congo/
E Desperados
13.06.2023 kl 12:21 4720

Jobben som Perenco gjør med PNGF fortjener terningkast 6. vi er per dags dato litt i andre enden av skalaen hva gjelder jobben til ledelsen i PetroNor. Men det kan selvfølgelig snu fort om man får landet noe. Uansett så er cashflowen fra PNGF Sud (og etterhvert Bis) så stor at det blir en fin avkastning etterhvert selv om alle lisensene til PNOR koker bort i kålen.
Fluefiskeren
13.06.2023 kl 12:55 4662

Jo, klart det er Perenco som styrer dette, men regner med at Petronor også sitter på seismikken og kan komme med innspill. Om det har skjedd vet jeg selvsagt ikke.

Jeg sitter også i PEN som bl.a har produksjon i Dussafu ( Gabon). Her har de 17,5 %, men jeg vet de kommer med innspill til operatøren ( BWE). BWE har liten erfaring. PEN har langt større og har Torstein Sanness i styret. Han er jo en av de to som har fått æren for funnet av Johan Sverdrup. De har også Garrett Soden som er en anerkjent oljemann fra Africa Energy. Disse to spiller nok en betydelig rolle innen selskapets exploration.

Om det er noe tilsvarende med PNOR vet jeg ikke, men helt passive er de neppe. Kanskje også SNPC som har operatøransvar på noen felt. Men Perenco er jo et selskap med lang erfaring og gode resultater så de står nok for nær alt.

Hele programmet på PGNF Sud er kraftig forsinket så terningskast 5 herfra.
Redigert 13.06.2023 kl 12:57 Du må logge inn for å svare
hofa
13.06.2023 kl 13:44 4606

Det går da ad H.... til. Jeg anbragte en mill her for 5 år siden og har hele tiden troet på at det hele ordnede sig ret rundt hjørnet. Jeg forstår godt at nogle giver op og smider kortene, men igen, igen, der må snart ske noget. Ud over kursfaldet på aktien er der også et kraftig kursfald på nkr. Havde jeg beholdt de aktier jeg solgte for at købe det her lort, havde der stået 2,7
Kvike11
13.06.2023 kl 14:02 4544

PNOR har til gengæld en bestyrelsesformand, som arbejder benhårdt for at det skal lykkes for PNOR, og som har smidt tæt på en milliard i selskabet.
Det vægter en del, tror de gør alt de kan for succes og jens Pace arbejder sikkert også benhårdt, selv om han hele tiden er ansat som reserve for en eller anden.
Bestyrelsen har også tidligere CEO fra BP Norway, Gro Kielland, som snart må vise sine evner.
Tror flere store projekter som er i støbeskeen er undervejs, og det er store beslutninger der skal tages f.eks inden alle aftaler med GAS feltet er på plads.
Når først det er på plads kan vi læne os tilbage og høste frugterne.
Har selv minus på min store beholdning, og ser gerne der snart sker noget, sælger dog ikke før vi er langt over kurs 2-4
Makrobaronen
13.06.2023 kl 14:06 4569

Dette er en aksje for de tålmodige. Regnskapet er nydelig, høy dollar og bra oljepris så pengene renner inn. De to tingene jeg kjenner irriterer meg er den algoritmebaserte handelen som stopper en hver oppgang samt en fraværende ledelse, hadde dette blitt fikset på så hadde vi eid gullhøna.

Dette er jo et bet på at matematikken vinner til slutt, men ledelsen gjør det ikke enkelt. Fjerne MM og begynne med kvartalsrapporter igjen er en fin plass å starte, også begynner snøballen å rulle.

Akkurat nå klarer ledelsen å selge noe jeg mener er 2,5kr for 0,75kr til markedet. Det er ikke like imponerende som overskuddet.
Slettet bruker
13.06.2023 kl 14:13 4713

Er det greit at jeg bare kopierer innlegget ditt og legger det ut en gang i året som en påminnelse om at dere hele tiden gjentar dere selv men ingenting skjer? Tydeligvis folk som har sittet her i 5 år og levd etter samme mantra. Hvor lenge kan et selskap fortsette og love uten å levere? Og aksjen dumpes på hver eneste melding som kommer. Uten unntak... Så hva skal ta denne aksjen til nye høyder? Regner med at det samme skjer igjen. Ned igjen mot 70 øre. Så opp mot 80 øre. Så kommer melding om neste løfting. Ned til 70 øre igjen. Klart. Det sitter sikkert mange her og trader mellom 70 og 80 øre siden man har et styre som er handlingslammet og gjør det enkelt og forutsigbart og trade denne møkka opp og ned 10 øre...
markie
13.06.2023 kl 14:32 4685

Saklig ..?! HT kjedsommelig jammer
Redigert 13.06.2023 kl 14:35 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
13.06.2023 kl 14:53 4627

I løpet av de to siste årene har de økt produksjonen fra 3500 til 5000 bopd. Det er en økning på 43 %. I tillegg har de ervervet Aje.

Så noe må de jo ha levert? Enig i det?
Slettet bruker
13.06.2023 kl 14:56 4609

Men blir dere aldri lei av å sitte med taperene i skolegården og kun sitte å titte over på de kule.. Mens dere hele tiden prøver å overbevise dere selv om at det er dere som er den kule gjengen.. Og at de som mener status, penger og popularitet har noe med lykke å gjøre er dumme og at den virkelige lykken er håpet om at alle de andre en gang i fremtiden vil se hvor sinnsykt kule dere egentlig er🤣
toftos
13.06.2023 kl 15:00 4613

No er det mye som tyder på at det blir enda en økning fra august, så på et eller annet tidspunkt så må kursen følge etter. Skal ikke produsere veldig mye mer før man tjener inn dagens verdi ila et år
Fluefiskeren
13.06.2023 kl 15:07 4613

Først får vi en økning fra brønnen som nylig er drillet. Det gjenstår bare komplettering. Kommer nok i produksjon neste uke.
markie
13.06.2023 kl 15:10 4596

Bedre om du fokuserer på egne investeringer. De som har investert har troen på selskapet. Ser ikke noen relevans til min pnor investering til det du skriver. Rakke ned på meg fordi jeg har investert her??7
Veldig mange har gjort langt dårligere investeringer og tapt penger. At vi står på stede hvil kursmessig er trist. Slik er det nå engang. Ta deg en pause eller selg deg ut. Vi som tror dette kan bli bra må kunne få sitte uten påhopp fra deg.🥱
Slettet bruker
13.06.2023 kl 15:10 4607

Spørsmålet man bør stille seg er vel kanskje hvorfor det er i selskapets interesse og holde kursen lav... Om det ikke er kun lavpanna idioter som sitter i det styret finnes det forskjellige virkemidler for å heve en kurs.. Informasjonsflyt er også en i tillegg til tilbakekjøp... Et oljeselskap som er i minus siste 5 år er enten ræva drevet eller drives med en agenda...
markie
13.06.2023 kl 15:32 4599

Du som er så smart! Hvorfor investorer du ikke i noe annet ht?
Slettet bruker
13.06.2023 kl 15:52 4533

Har jeg sagt jeg er smart? Er jo tydeligvis ikke det da jeg fortsatt sitter i denne møkka... Men du har jo ikke så mye substans å komme med dj heller da.. Annet enn. "Nå kommer den snart". Jeg lever hvertfall i trua om at det kommer et bud på selskapet. Om så på 1 kr så er jeg happy... Det er hvertfall kun tilbakekjøp eller oppkjøp som kan få denne over krona... Eller 10 kr da etter spleis... Men der er jo fint at inkompetent ledelse tiltrekker seg inkompetente aksjonærer... Da blir det ikke noe annet enn en jævla ørkenvandring ispedd drømmer og håp...
markie
13.06.2023 kl 16:10 4463

Du gulper opp samme sure klage oppstøt hele tiden. Person definisjoner på oss som har investert her. Skjønner bare ikke vitsen.
toftos
13.06.2023 kl 16:14 4464

Eneste oljeselskapet som er i minus i dag, de fleste er opp flere prosent
Slettet bruker
13.06.2023 kl 16:26 4456

Men du er jo søt da. Kommer med personkarakteristikker i et innlegg og drar krenkekortet på neste🙂
Fluefiskeren
13.06.2023 kl 16:56 4351

Det er jo typisk. Men folk selger uansett.

I dag var dagen for de tre store oljeselskapene:

EQNR: Opp 3,93 %
AKRBP: Opp 3,24 %
VAR: Opp 4,77 %

Tror det beste bare er å glemme PNOR litt. Selv drar jeg til Danmark på sykkeltur i morgen. Så får børsen gå som den går. Får ikke gjort noe uansett. Ikke veldig stressa. Går den i null som en her for en stund siden prøvde å skremme oss med så betyr det ikke all verden for meg.

Håper det blir en rask progresjon på Aje, men føler meg ikke så komfortabel med Yinka som operatør. Samtidig kan det hende at et nigeriansk selskap får bedre kontakt med myndighetene. Det er mange godkjennelser fremover. Ble forresten innsatt ny president der 1. mars. Så ikke ut til å ha noen oljebakgrunn.
siddis
13.06.2023 kl 17:09 4316

Det blir gjerne elsykkel og Skagen på Fluå?

Enig, ta ferie og la PNOR suse videre. Pengene ramler i kassen hver dag, å hoppe av nå er ikke aktuelt, plutselig smeller det her.
Fluefiskeren
13.06.2023 kl 17:19 4316

Skagen blir det og øl blir det selv om vi nok får sjokk over prisene der nå. Herlig vær får vi nok også.

Men elsykkel blir det ikke.
Abu
13.06.2023 kl 20:56 4181

Du treng ikkje ta flugestonga med deg nedover dit, den kan du heller spare til ein sykkeltur til vestlandet, kanskje neste år, for å vitje flotte ørretelvar og fjellvatn.
Og ver varsam med "promillesykling", vi vil gjerne ha deg frisk og kjekk tilbake på tråden så du kan halde fram å gjere den gode gravejobben din; å finne fakta om lutlaget vårt!
God tur!
Fluefiskeren
13.06.2023 kl 22:48 4252

Takk for det, Abu!