PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 447198

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
hofa
15.06.2023 kl 08:15 7017

Det er fint, men hvad med det store underskud på ens konto, der nu er blevet til et "overskud".
Odi.1
15.06.2023 kl 08:16 7000

Raskt utført , det var godt å få unna nå.
Makrobaronen
15.06.2023 kl 08:52 6888

Jeg ser for meg at kursen vil gå på dette! Det er mange færre aksjer å flytte på. Selvom det bare er sympolsk endring så tror jeg 10kr kan komme fort.
Odi.1
15.06.2023 kl 09:39 6788

Skal vi håpe og tippe på tilbakekjøp vil starte snart nå ? :)
Makrobaronen
15.06.2023 kl 09:43 6747

Rart å gå fra over 600k aksjer til 60k! Tilbakekjøp vil være svært gunstig å ta nå! Ta kommer krona fort (nå 10kr)
E Desperados
15.06.2023 kl 09:49 6716

Mulig gleden blir kortvarig, men MM ser ikke ut til å ha blitt med over til det nye ISIN-nummeret ennå.
Fresh Prince
15.06.2023 kl 09:54 6680

Tro og håpe kan man gjøre i kirken! Neida, men sannsynligheten for tilbakekjøp er naturligvis høyere nå som man er ferdig med spleis. Rett på meg gjerne, men er mulig PNOR vil holde så mye som mulig cash hvis man feks skulle få en partner på A4 i Gambia eller Sinapa/Esperanca slik at man har tilstrekkelig cash så man er klar til øyeblikkelig oppstart av prosjekt. Samme går for Aje der man må bygge en 30km pipeline og div andre investeringer. Men er klart at så snart man får en til location up and running så vil det nærmest være umulig å ikke begynne med tilbakekjøp/utbytte. Kommer også et tidspunkt der man som fondsforvalter blir ansett som en tosk om man ikke benytter seg av en investering der selskapet tjener inn markedsverdien på 1 år. Utviklingen har imidlertid latt vente på seg som følge av usikkerhetsmomentene med Søvold som er siktet og Senegalsaken. Førstnevnte saken blir nok ferdig ila September, mens sistnevnte sak får vi nok beskjed om at er tapt i løpet av juni (men trolig senest Aug/Sep). Får bare krysse fingrene for at aksjen endelig vil begynne å prises riktig:)
Ev88
15.06.2023 kl 10:35 6634

Søvold-saken avgjort i september? Hva baserer du det på? Mulig noe news jeg ikke har fått med meg. Gammel aksjonær her som begynner å sette seg litt inn i caset igjen.
Joppen
15.06.2023 kl 11:27 6502

Jippi, Pnor har gått 10 gangeren!! Jeg er rik! 😁
Ved
15.06.2023 kl 14:03 6238

Jaja, en ganske normal dag til tross for den etterlengtede ti gangern... Olja litt opp og Pnor litt mer ned. Flotte greier.
Slettet bruker
15.06.2023 kl 17:21 5950

Eneste fine med denne aksjen er jo at optimismen på forumet stiger like mye som aksjen faller🙂. Så sånn sett har vi masse positive analyser og tanker om denne i tiden fremover.... PNOR er litt slm landbruk. De eneste som fortsatt driver er folk med håp om en fremtid og en god porsjon idealisme.... Hverrfall ikke for pengene😄
WTH84
15.06.2023 kl 17:51 5908

Lav IQ, psykiatrisk pasient eller bare en møkkamann? Kanskje en kombinasjon?
Slettet bruker
15.06.2023 kl 17:52 5914

Dere som har vært her inne og skrytt av denne aksjen nå i årevis... Synest dere ikke det er litt flaut? Aksjekursen er jo det håndfaste bevis på at dere har regelrett "drete på draget"... :). Fluefiskeren. Du har åpenbart masse kunnskap og informasjon når det kommer til dette selskapet, men du nærmer deg vel halvering av posten din... Hvor gikk det så fundamentalt feil i forholdet verdi/kurs? Det sies at det er et kompetent styre her, men hva er det egentlig de har fått til på egen hånd her de siste årene? Men å sette spørsmål med styrets arbeid, det skal man være forsiktig med her inne... Jeg finner ikke en melding fra dette selskapet siste år hvor godt styrearbeid og ledelse kommer til syne. At de har økt produksjonen er vel strengt tatt ikke styrets cred....?
Slettet bruker
15.06.2023 kl 18:25 5856

Hvor er det jeg tar så fundamentalt feil i kritikken min av selskapet og fremstillingen av dette siste år? Lav IQ? Fordi jeg ikke deler dine meninger? Møkkamann? Fordi jeg synest selskapet er ræva drevet? Psykiatrisk pasient? Her var det jo mye selskapsspesifik😉. Men selvfølgelig... Om det kan gjøre aksjetapet ditt i PNOR lettere ved å gå etter mannen og drite totalt i ballen så skal du få lov til det👍.
E Desperados
15.06.2023 kl 19:10 5794

Om aksjen blir billigere og billigere jo mer penger selskapet tjener så blir jo dette tidenes investering for oss som fyller på mens andre selger :-)
evetjo
15.06.2023 kl 20:41 5656

Du er gjennomskuet HT :-) Du er kun ute etter å baise aksjen for å få en enda billigere inngang/lavere snitt. Jeg syns du gjør en formidabel jobb. Kudos til deg. De kalde fakta er nemlig at selskapet tjener penger. Mye penger! Og før eller siden vil det reflekteres i aksjekurser.

“The stock market is a device to transfer money from the impatient to the patient.”
- Warren Buffet

PS: Han har visstnok sagt dette også:

“No matter how great the talent or efforts, some things just take time. You can’t produce a baby in one month by getting nine women pregnant.”
Slettet bruker
15.06.2023 kl 22:11 5584

Hvertfall ingen fare for en prematur fødsel😄
E Desperados
16.06.2023 kl 10:00 5180

Det er jo ingen sammenheng mellom aksjekurs og inntjening, så definitivt ingen normal lengde på dette svangerskapet.
tuja
16.06.2023 kl 10:56 5064

Nærmer seg lifting, med enda en god slump cash på bok. Ikke langt fram i tid før kontantbeholdningen overstiger mcap.
Makrobaronen
16.06.2023 kl 10:57 5116

På nordnet nå er det en relativt hissig kjøperside med 50k ordrer! Er det samme algoritmeposter som var tidligere? Kjøpersiden ser sterk ut, morsomt visst ikke de er korrigert etter den nyr kursen på aksjen. For de lignet meget på kjøp og salgspostene på den gamle kursen.
Fresh Prince
16.06.2023 kl 11:04 5224

Da skulle det vært på begge sider av ordreboken i så fall. Ser ikke ut som det er market making algo, men en annen algo i så fall
viduka
16.06.2023 kl 11:30 5151

Er det noen som vet om deler av oljen til PNOR fremdeles benyttes til betaling for opex/investeringer eller går til staten som betaling? De selger mye mindre olje gjennom løftingene fra Djeno-terminalen enn den oljen de produserer.

Nacobo
16.06.2023 kl 11:47 5099

Ja skatt å royalties.
pelo
16.06.2023 kl 11:48 5112

Den olie PNOR melder ved løftning er NETTO til PNOR, den øvrige olie sælges for at betale skat og royalties.
E Desperados
16.06.2023 kl 12:04 5042

Det går ca 27 MUSD i år til infill-programmet. Så kan du i tillegg trekke fra ca 25 USD/fat så har du dekket både produksjonskostnader og adminkostnader for en noe forenklet oppstilling av årets cashflow.
Redigert 16.06.2023 kl 12:06 Du må logge inn for å svare
viduka
16.06.2023 kl 12:15 4988

Takk for info!
Slettet bruker
16.06.2023 kl 16:09 4640

Ser verken finansavisen eller e24 tar seg bryet med å oppdatere kursene i aksjen etter spleisen... Sier litt om hvor mye fokus denne aksjen får😄
Slettet bruker
16.06.2023 kl 16:11 4631

Ser bunnen fra tilbake i 2020 lugger nede på 5.20 tallet.. Kanskje det er den som skal ned å testes...
Roffa1
16.06.2023 kl 16:44 4561

Får jo ikke så rent lite fokus fra deg, så det går nok bra
solid1
16.06.2023 kl 17:29 4489

HT har nok aldri hatt aksjer i PNOR.
Mulig er han byråkrat og varsleren, eller nær beslektet.

Har figuren HT vært like plagsomt masende på Økokrim som på dette forum, er det ikke rart de startet etterforskning for å slippe maset.
I 2019-2020 og frem til 17/3 22 skrev HT 26 innlegg om to selskap, hvoretter det den 17/3 ble en kommentar om PNOR.

Fra 12. juli 22 er det skrevet nær 500 negative kommentarer om PNOR, og null om andre selskap.

Personlig tror jeg figuren HT har tapt så mye anseelse at vedkommende ikke makter å gå videre.

Ta dere uansett bryet med å ha en trivelig helg.🍻
play4funn.
16.06.2023 kl 20:34 4271

Skjønner ikke at ht gidder, snakk om å være tragisk
Slettet bruker
16.06.2023 kl 20:40 4248

Stemmer det solid1. Har inngått et samarbeid med økokrim for å lure fra deg alle pengene dine. Så kjøper jeg tilbake aksjene fra økokrim etter siktelsen er hevet. MM er egentlig økokrim som handler aksjer på vegne av meg😄
Slettet bruker
16.06.2023 kl 20:51 4235

Men er det ikke greit å ha en felles fiende her inne da? Så dere kan bruke irritasjon og hat på noe som tar fokuset bort fra den ræva investeringen deres😄. Your welcome👍
E Desperados
16.06.2023 kl 22:13 4116

HT har selvfølgelig ingenting med saken å gjøre. Han har enten en meget absurd form for mørk humor eller så er han bare veldig bitter over at aksjekursen ikke har gått dit han håpet. Kan vel med 98% sannsynlighet si at det er det siste alternativet som er tilfelle her.
Enurson30
16.06.2023 kl 23:32 4012

Enig i fremstillingen, men tragisk utvikling i aksjen kan en være enig om, men slike skriverier smitter gjerne over på de som faktisk vurderer aksjen som er en god investering, noe den er med den pe. Den kommer, men som nevnt tidligere er det små aksjonærene som selger den ned. Hold for f...
EspedalH
17.06.2023 kl 12:46 3555

For alt vi vet så er det meglerne selv i Sp1m som driver å selge små poster, for så å få effekten i sin egen mm. Så kjøper de selv på privaten i det små…😝 Mangen muligheter her… 😝 Men omsetningen er ræva… Går det an å bestille Atle P.?
Makrobaronen
19.06.2023 kl 06:18 2587

Panoro for mye god oppmerksomhet, håper dette drysser litt over på pnor! Er vel et av veldig få lønnsomme oljeselskaper som ikke har steget de siste årene. Trist utvikling på aksjekursen.
toftos
19.06.2023 kl 09:15 2231

Pnor endte ned 9% forrige uke og starter denne uken ned 2 %, denne gangen klarte ikke Teigland å pumpe aksjen mer en opp til 0.8, så ser dårlig ut med tanke på reprising. Det eg lurer på er hva skjer ved en potensiell resesjon og oljepris på 40-50$ fatet ?