PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 444031

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
klaesp
20.06.2023 kl 16:21 4885

Det er en kompleks sak, hvor forskjellige land er innlemmet med forskjellige kulturer.. Er faktisk overbevist at økokrim vil bruke den tid som trengs for å komme til bunns. Hvirker som de har los , hvis ikke så hadde de selvsagt avsluttet hele prosessen.
JUICEitUP
20.06.2023 kl 16:56 4813

Re klaesp
Du er bare en simpel brønn pisser. Du serverer påstander som har versert på dette forumet siden siktelsen oppstod, uten substans og uten begrunnelser. Bare gammelt oppgulp.

Hensikten er innlysende - du skal selvfølgelig bunnfiske etter billige aksjer og da er selvfølgelig, for noen, alle skitne triks i boka lov.

Jeg verdsetter negative innlegg på forumet, uavhengig av aksje, når det er substans og gode begrunnelser bak innlegget. Oppgulpet ditt kan du imidlertid spare forumet for. Det skaper bare kvalme.
klaesp
20.06.2023 kl 17:03 4808

Kom gjerne med noen argumenter i mot mine innlegg?
Det blir ikke lett.
EspedalH
20.06.2023 kl 17:32 4774

Da tror jeg ikke du kjenner til Økokrim… de kan la det skure å gå i 5-10 år, så avsluttes det uten noe mer… For PNOR betyr det mindre om selskapet skulle kunne bli involvert, da vil det sikkert være snakk om en bot, og ferdig med det.
E Desperados
20.06.2023 kl 17:45 4770

Av alle saker Økokrim har tatt inn siste 10 år så har bare 6,4% av sakene endt med dom mot foretak (https://www.okokrim.no/statistikk.549353.no.html). Så rent statistisk så ender dette med en dom mot en eller flere privatpersoner uten at selskapet blir rammet. Kombinerer du den infoen med at selskapet nå minst 20 måneder inn i etterforskningen fortsatt ikke er mistenkt så er den mest fornuftige antagelsen nettopp at hvis det blir dom så blir den mot privatpersoner.
hofa
20.06.2023 kl 18:28 4746

Tidshorisonten siger maks 5 år, i DK, og de kan sagtens være færdige, men når man ikke har noget konkret, lader man sagen ligge i syltekrukke, indtil man falder for tidsgrænsen, der kunne jo dukke noget op, så man ikke taber ansigt. Det er en lortesag, men kun for os aktionærer, for Pnor holder hjulene igang dagligt. Hilsen, tidligere ansat i økokrim.
Slettet bruker
20.06.2023 kl 23:27 4608

Du får bare henge i stroppen klaesp..Juiceitup bruker samme argumentasjon på alle som er kritiske til denne juvelen... At det kun er for å kjøpe billige aksjer... Sånn har låten vært her inne de siste to årene... Er du positiv er du et samtykkende geni. Er du negativ er du bare en dott som skal snakke ned kursen... Så enten selg eller bli med i vekkelsesgruppa😄. Her er det ikkevrom for kritikk og negativ vinkling...
polion
21.06.2023 kl 01:10 4554

Nå er det nå engang slik at selskapet/ledelsen har levert på det viktigste, nemlig god økning i produserte tønner/overskuddsøkning, samt at selskapet snart har en nettokapital som tilsvarer mesteparten av mcap-en. Et par positive meldinger til, det være seg Aje, Senegal, ytterligere produksjons-/overskuddsøkning, en «pondus»-investor som blir kjøpekåt på PNOR, en farmout eller at Økokrim innrømmer å endelig ha kasta korta, så er vi snart godt over 10-kronen.

Men at PNOR tærer på de flestes tålmodighet, er fullt forståelig. Vil dog allikevel mene at senest innen 1-2 år, den tid da selskapsverdiene er uomtvistelige og så til de grader overbevisende i forhold til dagens særdeles beskjedne mcap, så er mesteparten av baissegnålet for lengst glemt. De som derimot har kurs-hastverk, bør heller kanskje finne seg en noe mindre «sidrumpa» aksje. Negativiteten og utålmodigheten til bla. HT er selvsagt fullt legalt, men nevnte tilsier vel egentlig at han bør satse på en annen hest enn PNOR slik at nattesøvnen kan gjenerobres. PNOR er definitivt ikke aksjen for kvinnfolk, nevrotikere, puddinger og pyser, det er nå i alle fall sikkert.
toftos
21.06.2023 kl 09:19 4263

Men ser ikke ut som høyere oljepris hjelper Pnor kursen, er absolutt 0 interesse her
Makrobaronen
21.06.2023 kl 11:45 4081

Veldig enig!

Savner en ledelser som kommuniserer litt mer, mye av "min" frustrasjon vil forsvinne da. Frustrasjonen vil forsvinne den dagen selskapet er litt mer på ball, de evner jo å selge varene sine med noen av de laveste multiplene jeg har sett. De tjener selskapsverdien på 1 år+-. Dette hadde ikke skjedd hvis de ble litt mer påskrudd ved god kommunikasjon og innsalg. Men med mindre noe ekstraordinært skjer så ser vi langt høyere enn 10kr rimelig raskt hvis produksjonen og oljeprisen jobber med oss som nå. På et tidspunkt innenfor et år. Så sitter de med mer cash enn selskapsverdi. Det kan ikke bli annet enn reprising.

Time will tell men dette ser jo svært lyst ut ved enkle grep fra ledelsen samt litt triggere som trolig kan komme.

25kr er fortsatt et target jeg har tro på 1-3 år
markie
21.06.2023 kl 13:09 3964

Det er jo bare å vente. Ettersom det alltid går kjøpe billigere. Om man da i det hele tatt ønsker handle denne. Tror oppgangen kommer raskere nå etter spleis. Dersom selskapet klarer få fram noe med substans. Lurer bare på hvor langt ned den kan falle uten at noen bryr seg. Selskapet virker helt klart ikke bry seg
JUICEitUP
21.06.2023 kl 14:43 3853

Re HT
Det er noe som heter at man ikke skal mate trollene, men du er jo bare en klovn. Det er side opp og side ned om at denne skal ned i 5 og 6 kroner, men kun på røde dager. Grønne dager skrives det ingen ting.

Du må gjerne kalle oss med aksjer her inne for en menighet selv om det er helt misvisende. Jeg vet at det er mange med meg som setter pris på velbegrunnede negative innlegg. Det er når det bare spys ut meninger uten noen form for substans at gjørme nivået nås. Der figurerer du alene på topp.

Re klaesp
Nå er det flere her som har skrevet side opp og side ned om mulige triggere og ramset opp regnskaper som viser at aksjen ganske enkelt er feil priset. Tror aldri jeg har sett før at et selskap som har en P/E på 2 og tjener så mye penger forblir UUU. Slike selskaper dukker vanligvis opp på radaren til ganske mange og da kan man spørre seg hvorfor ingen tar tak i denne. Tror vi alle vet svaret på det, nemlig Økokrim saken og særdeles slett IR arbeid fra selskapet.

Så blir det selvfølgelig opp til den enkelte å vurdere videre utfall her. Jeg fikk en formidabel kule i PEN og også der husker jeg at vi snakket om UUU og dårlig IR fra selskapet. Når derimot markedet oppdaget utviklingen og inntjeningen til selskapet gikk det fort. Det er dette jeg tror kommer til å skje her også for til slutt tar det fundamentale overhånd. Tar det lengre tid enn man tror? Ja, definitivt, men det betyr ikke at det aldri vil skje.

Infill drilling med økt produksjon (som skal i gang), FID på AJE, tilbakekjøp av akjser og en avslutning på økokrim saken så ser vi fort mer enn en dobling av kursen.
Slettet bruker
21.06.2023 kl 16:51 3691

Sant. Er jo ingen vits at jeg bruker tid her inne på å svartmale dette tivoliselskapet. Markedet gjør jo den jobben for meg.... Og den eneste som er mer negativ til denne er jo markedet... Det omsettes for under en mill om dagen. Hva sier det meg? Jo. Det er ikke så mange i menigheten som tørr laste opp i denne heller... Grunnen til det tro? Jo. Flere og flere i menigheten også som begynner å tvile på gullkalven sin... Men istedenfor å adressere egen tvil er det jo bedre å dra på seg skyggelappene og hvertfall beholde halleluja stemningen på forumet når resten av msrkedet gir f...😄
Slettet bruker
21.06.2023 kl 16:59 3679

Å hvorfor jeg ikke skriver på grønne dager? Fordi vi uansett havner her nede igjen... garantert... At selskapet snart har selskapsverdien i cash... Det skremmer meg mer enn noe annet.. For til mer penger selskapet besitter desto mer viser det hvor fraværende markedstroen er på dette selskapet.. Markedet hsr ikke engang troen på at selskapet greier forvalte verdiene de har på bok på en fornuftig måte!?.. Er som å sette penger i en tenåring...
Haussegutten
21.06.2023 kl 17:09 3646

HT, du minner mer om Stevepick enn noe annet. Du er dessverre bare støy uten substans. Gidder ikke si mer.
Slettet bruker
21.06.2023 kl 17:16 3622

Men støyet har hatt rett det siste året og kommer fortsatt til å hacrett desverre... Det må værelitt irriterende😉
Kvike11
22.06.2023 kl 09:20 3202

Kan kun give dig ret juiceitup,
kan HT arbejde for Sparbank 1 for der bommer de hvergang, og kan de skrive negativt om olie industrien, æder finansavisen det råt.
Hvad denne mand mener er mange godt trætte af at høre på, heldigvis holder han fingrene fra PNOR.
At sammenligne et kvartal, med et bedste kvartal fra sidst år og lave skræmmekampagne mener jeg er meget typisk for sparbank1

Analytiker Teodor Sveen-Nilsen i SpareBank 1 Markets mener også at konsensusestimatene for oljeselskapene er altfor høye, og tror Equinors inntjening i inneværende kvartal vil være 73 prosent lavere sammenlignet med fjorårets beste kvartal.

Skulle lille Teodor skrive om PNOR, ville det nok lyde sådan her
PNORs indtjening i indeværende kvartal vil være 100 højere sammenlignende med sidste års bedste kvartal.
Kan kun give højere kurs, hvem holder kursen ned, er ikke i tvivl om der er flere store aktører der gør det.
Heldigvis for os andre kan vi til stadighed købe flere billige aktier, inden kursen stikker af.
Slettet bruker
22.06.2023 kl 09:33 3144

Hva har jeg bommet på ?
toftos
22.06.2023 kl 09:47 3104

Hadde det vært større aktører som holdt kursen nede, så hadde vi sett det på listen, er nok bare småfiskere som kaster aksjer her
Fluefiskeren
22.06.2023 kl 10:28 3012

«Perenco has drilled the first well in a planned four-well infill drilling campaign at the Tchibeli field at the PNGF Sud complex offshore the Congo with Petrofor-managed 350-ft jackup Axima. The first infill well of the campaign was spudded on 21 May 2023 and has been drilled to a targeted total depth of 2,694 meters (8,839 ft). Partner PetroNor stated that the infill drilling program would extend through October 2023, with first oil from the initial two wells expected in August 2023. A previous infill drilling program in the Congo’s PNGF Sud complex was paused in late 2022 following the drilling of four wells at the Litanzi field and two wells at Tchibeli NE with the Petrofor-managed jackup Dagda. The 350-ft Dagda has been converted to a production platform at the Tchibeli NE field and its drilling derrick has been removed. Axima, previously known as Valaris 142, was reactivated from cold stack in 2022 and had completed a four-well campaign at a different field in the Congo for Perenco before moving to Tchibeli.»

https://esgian.com/2023/06/16/esgian-rig-analytics-market-roundup-week-24/

For så vidt intet nytt, men minner på at vi når som helst nå kan få produksjonsdata fra første infill-brønn etter restart av boreprogrammet.

Brønnen ble meldt ferdig boret og logget 9. juni. Komplettering skulle foretas etter dette.

Siste observasjon av riggen ble gjort for 7 timer siden. Den var da ikke blitt flyttet.
E Desperados
22.06.2023 kl 10:34 3151

Klart det bare er småsparere som drar ned kursen i kampen om å selge billigst mulig. Det omsettes jo knapt aksjer da det er et svært begrenset utvalg av selgere på dette nivået.
Kvike11
22.06.2023 kl 11:20 3211

Jeg håber ØKOKRIM vil se på handelsmønster på PNOR.
Igår fik jeg gennemført købs handel på 1 stk aktie, i en delhandel og i dag kan jeg se der er en der sælger 5 stk aktier i PNOR.
Det kan kun have et formål og det er manipulering og burde straffes hårdt, jeg tror ikke vedkommende er klar over konsekvensen af disse transaktioner
Er træt af de mennesker der manipulerer kursen med handler på så lavt antal aktier, burde straffes med både bøde og fængsel, så det hurtigt får en ende
Fluefiskeren
22.06.2023 kl 12:10 3182

Tror det hører innunder Finanstilsynet.
JUICEitUP
22.06.2023 kl 13:26 3136

Dessuten er det nok ikke mennesker som sitter og handler med 5 aksjer med n algoer. Sikker en MM handel fra SB1 Markets.
Makrobaronen
22.06.2023 kl 15:20 2999

Kan være algoritme basert handel også. Husker Mseis ble holdt ned av det samme før det smalt.
tuja
22.06.2023 kl 15:21 3148

Hva er hensikten med å selge 1 enslig aksje for å senke kursen noen få øre? Volumet er så labert, at man kan ikke vinne mye på det, dersom man skal ligge i boka å akkumulere på allerede lave kurser.
Makrobaronen
22.06.2023 kl 16:20 3058

Da er vi under 1 milliard i markedsverdi! Latterlig prising av markedet
polion
22.06.2023 kl 17:34 3002

Hensikten med å selge 1 enslig aksje? Her må jeg nok skyte fra hofta, men kan det muligens skyldes at selger har visse likviditetsproblemer?
Slettet bruker
22.06.2023 kl 17:56 3033

I morgen er vi nede på 6 tallet.... Hmmmm... Mener at det var en som nevnte muligheten for det her inne for en tid tilbake... Håper hvertfall det var noen som hørte og solgte. Eller hvertfall ikke kjøpte mer.... Så blir det spennende og se hvor langt ned på 6 tallet vi skal denne gangen. Bunnen er hvertfall nede på 5.2 fra 2020 så det er fortsatt langt dit....
E Desperados
22.06.2023 kl 17:56 3046

Det må være digg å ha så lav kurtasje at man kan selge 1 aksje og allikevel få penger igjen. Selv må jeg ut med minst 29kr hver gang jeg skal kjøpe eller selge.
Slettet bruker
22.06.2023 kl 17:58 3045

Er vel mange barn som får ukepengene sine i disse dager. Mjlig det kan være en del av forklaringen...
Fluefiskeren
22.06.2023 kl 18:04 3054

Det kan vel være at det gjenstod 1 aksje av er langt større salg. Da er det naturlig å lempe ut det siste nær sagt uansett kurs. Har vært i denne situasjonen flere ganger. Dog ikke så ekstremt.
Fluefiskeren
22.06.2023 kl 18:11 3045

Du kan nok få rett. Brent fortsatte å stupe ned etter børslukk. Ned nesten 4 % nå totalt i dag. Ingen oljeaksjer motstår det.

Dagens nedgang var forøvrig moderat sammenlignet med Brent og andre oljeaksjer. F.eks. gikk det slik med «de tre store»:

EQNR: Ned 3,21 %
AKRBP: Ned 2,25 %
VAR: Ned 3,52 %

Og spå nedgang når det er sånn er ikke så vanskelig.

Redigert 22.06.2023 kl 18:12 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.06.2023 kl 18:34 2987

Å spå nedgang i PNOR har dessverre vært børsens safeste bet i både oljepris oppgang og nedgang....
Fluefiskeren
22.06.2023 kl 18:41 2974

Hmm….

Fasit er at olja har falt bittelitt mer enn PNOR så langt i 2023.

https://www.nordnet.no/market/stocks/18070363-petronor-ep-asa
Redigert 22.06.2023 kl 18:47 Du må logge inn for å svare
smaa
22.06.2023 kl 18:55 2964

Der har du helt rett HT, leit at du hele tiden får rett i dine spådommer for det rammer meg hardt.
Fra 4.7.22 er nå aksjen ned 41,45% , da betyr det lite at pengene renner inn som det sies, hvorfor er det ingen som ser det?
Hjelper lite at jeg har et bra hus og fin tomt hvis alle syns det er ei rønne med elendig beliggenhet når jeg skal selge.
Kanskje burde jeg da vise frem hva jeg har og reklamere litt og kutte ut MM som de eneste som bestemmer.
Kom på banen og vis oss at det er riktig det vi har trodd på, tørkeperioden er nå over, nedbør = gode meldinger skal nå gi vekst og avkastning.
Slettet bruker
22.06.2023 kl 19:10 2936

Å nei... Du må nok blø en stund til.... Kommer nok ikke noe u-hjelp fra styret her... Problemet i aksjer hvor det tydeligvis bare skal gå en vei er at folk ser seg så blinde på egne evner til å håndtere en kalkulator at man glemmer at markedet ikke er statisk. Oljepris, makro, krig etc. Problemer med PNOR er at den aldri.... Jeg gjentar ALDRI har gitt aksjonærer et øre tilbake. Verken gjennom økte aksjekurser, utbytter eller noe annet... Så sitter folk her inne og ikke skjønner seg på kursen!? Verdien på et selskap som ikke gir en dritt tilbake til aksjonærene er i mine øyne verdt 0. Skaper verdier i selskapet for aksjonærene... Det blir det samme som å sitte å vente på arven fra Bestemor i 20 år så brenner huset hvor madrassen hun har stappet pengene i ligger... PNOR er og blir et halvkriminelt selskap som opererer i halv kriminelle land... Tenker det sitter aksjonærer her som ikke gir penger til uhjelp fordi de mener pengene uansett forsvinner til korrupte ledere i korrupte land. Men når det kommer til PNOR.... Full tiltro.. Hva kan gå galt?!. Den dagen dette selskapet eventuelt begynner å tjene store penger er småaksjonærene skviset ut bakdøra... Å korrupsjonssaken.. Selvfølgelig er det korrupsjon... Problemet er vel bare at noen var så dumme at de ble tatt med buksene nede....
Slettet bruker
22.06.2023 kl 19:16 2935

Å sammenlikne med andre olje aksjer i dag blir bare idiotisk... Equinor har 3 doblet kursen og betalte runde utbytter de siste årene.... Hva er status for Petronor? Ikke ei jævla krone tilbake til aksjonærene. Verken gjennom økt kurs eller utbytter... Bare en jævla pompøs fremtidsvisjon som ikke engang viser seg å være en bom... Men useriøst viss vass...