PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 442560

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
Kvike11
27.06.2023 kl 21:00 7063

De første 25 mill dollar kommer hurtigt, da hele handlen er med tilbagevirkende kraft fra 1 januar 2923.
Derfor de ikke ville have split, men de nåede ikke at lave en aftale hurtigt nok.
Det betyder intet nu, håber der er mange der er short i PNOR, de får travlt imorgen.
Vil tror kursen når over 20 imorgen og løbende vil stige.
Det er ikke den eneste nyhed der kommer i 2023.
Nye analyser vil komme, kan vi nå kurs 80 i år
Slettet bruker
27.06.2023 kl 21:19 6972

Ehhh. Ja.... At vi muligens vil få en oppgang i morgen? Forhåpentligvis... Men å begynnen å snakke om 20 kr i morgen og 80 kr ila året blir vel bare useriøst, blir det ikke?
Trymte
27.06.2023 kl 21:20 6953

Over 20 i morgen? Nå har du tatt for mye Möllers tran.

Jeg er litt 50/50. Hyggelig med penger inn, men samtidig selger vi assets som kanskje kunne gitt mye mer inn på sikt. Men om det er dette som trengs for å sparke igang en kursstigning, så er jo det bra.

Hva betalte vi for Guinea-Bissau i 2021?
Redigert 27.06.2023 kl 21:20 Du må logge inn for å svare
E Desperados
27.06.2023 kl 21:26 6906

Kommer nok til å gråte litt inni meg om det blir produksjon fra feltet med 30 000 bopd om dagen. Men sånn er det. Man fikk tydeligvis ikke farmet ut til en passe stor eierandel og da er det hvertfall bedre å få 55-85 MUSD for lisensen enn at den bare renner ut i sanden. Dette blir jo penger rett i lomma på aksjonærene nokså kjapt selv om kursen ikke kommer over 20 imorgen. Men MCAP burde hvertfall stige med de 25 MUSD som de får nå med en gang og en passe stor andel av de 30 MUSD som de får med en gang avtalen er myndighetsgodkjent.
Slettet bruker
27.06.2023 kl 21:26 6887

Personlig tror jeg ikke vi passerer 10 kr i morgen. Om vi får en krone opp må vi ikke glemme at det fortsatt er de samme aksjonærene i selskapet som selger på 10 øringene.. Dette er kanskje et skritt i riktig retning men ensom svale gir ingen sommer... Kanskje vi hvertfall kommer oss godt opp på 7 tallet om vi er heldige... De underliggende problemene som har holdt aksjen her nede er der fortsatt....
E Desperados
27.06.2023 kl 21:47 6743

Du må ikke glemme at de samme aksjonærene som har kjempet kursen ned nå får beskjed om at man har solgt en lisens som vil gi 4,2-6,4 kr/aksje inn i kontanter pluss at utbytte snart blir en realitet. Om de fortsatt vil selge ned kursen så betyr bare det mer billige aksjer til flere her inne som nok vil kjøpe opp betraktelig mye mer til en kurs på 7-8 kroner.
henrik9
27.06.2023 kl 21:48 6735

Ser ut til at du har som mål å dra optimismen ned og prøver å påvirke flest mulig av aksjonærene med dommedagsprofetier. Hvis flest mulig skal få samme oppfatning som du febrilsk prøver å gi uttrykk for (ekte eller påtatt) så blir det ikke store spranget opp nei. Du kan ikke ha mange aksjene slik som du til stadighet skiter i eget reir.
hofa
27.06.2023 kl 22:11 6544

Emissionen var på "11 kr", så jeg vil holde mig til at vi når derop igen, i første omgang, men det er eddermame også på tide, at der sker noget.
Slettet bruker
27.06.2023 kl 22:20 6463

Følg med på aksjen i morgen du så får du svaret.. Jeg sier min mening... Hvis du har et problem med det har du langt større problemer i hverdagen enn mine tanker og meninger....
Slettet bruker
27.06.2023 kl 22:26 6449

Og visst det skulle vise seg at aksjen ikke dobler seg i morgen skal du legge skylden på meg for at mine meninger påvirker utviklingen? Patetisk.... Ingen vet hva morgendagen bringer men ikke EN gang de siste 2 årene har jeg blitt positivt overrasket av aksjeutviklingen etter en melding... Det eneste som er sikkert er at hver gang en melding klmmer forventer visse folk her innå at nå skal aksjen dobles eller tredobles... Vi får se i morgen. Inntil da får du bare takle at noen harcet edruelig forholdvtil utviklingen i denne...
Fluefiskeren
27.06.2023 kl 22:37 6391

Dette var meget gledelig. 55 USD av disse 85 USD burde være ganske sikre.

Vet ikke COS på Atum, men det skal mye til at den er så høy som 50 %. Vi må se på altenativet. Ved en farm-out hadde vi neppe fått mer enn free carry av en brønn eller to. Ville de feile hadde vi sittet igjen med skjegget i postkassen. Jeg har alltid synes dette asset er spennende, men i den situasjonen selskapet er i så er cash velkomment. De vil jo komme inn mye fortere enn ved en eventuell produksjon.

Håper bare at ikke korrupssjonssaken ikke lager noe problem her. Vår styreleder har en stor rolle i Petromal og er altså mistenkt i saken. Tror det skal gå greit.

Blir veldig spennende i morgen tidlig dette.
elnomi
27.06.2023 kl 22:40 6369

Hvorfor i alle dager skal kursen gå opp når en selger arvesølvet?
tuja
27.06.2023 kl 22:46 6326

22:20:26
Jonas Solgård
Petronor-datterselskap avhender letelisenser i Afrika for over 900 mill. kroner
Petronor E&P AB, et heleid datterselskap av Oslo Børs-noterte Petronor, melder tirsdag kveld at det har inngått en bindende avtale om å avhende 100 prosent av sine interesser i to letelisenser i Guinea-Bissau til et selskap som er kontrollert av Petromal.

Petronor får et vederlag på opptil 85 mill. dollar for lisensene, tilsvarende over 900 mill. norske kroner.

Petromal LLC, som kontrolleres av Abu Dhabi-konglomeratet National Holding, er største eier i Petronor med drøyt 33 prosent av aksjene.

Petronor er verdsatt til 986 mill. kroner på Oslo Børs. Aksjen har falt over 30 prosent det siste året.

Petronor er et olje- og gasselskap med virksomhet primært i Afrika.
Joppen
27.06.2023 kl 22:46 6320

Fordi det synliggjør verdiene og pengene blir tilgjengelig til å fremskynde andre prosjekter i porteføljen.
tuja
27.06.2023 kl 22:48 6303

Med lifting i løper av uka, har PNOR med dagens melding tilnærmet 1,6milliarder i kontanter. Og selskapet prises til i overkant av 900mill.
Fluefiskeren
27.06.2023 kl 22:53 6283

Fordi de fleste brønner er tørre statistisk sett. Det er stor forskjell på å selge en blokk hvor det er gjort funn kontra en som bare har prospektive ressurser.

Om det er arvesølv avhenger altså helt av at de finner olje.
E Desperados
27.06.2023 kl 22:53 6264

Det er da ingen (med fornuften i behold) som forventer en dobling imorgen. De første 25M som de får nå med en gang er 1,9kr/aksje. Det bør være minimum av hva den går i morgen. Så tilsvarer de neste 30M som de får når det er myndighetsgodkjent 2,3kr/aksje. I og med at dette med 100% sikkerhet vil bli godkjent i og med at det for GB resulterer i en brønn i starten av 2024 så bør aksjen gå opp en del av dette beløpet også, men her vet man jo aldri med markedet. Skulle aksjen finne på å gå noe mer enn dette så skyldes det i såfall at folk plutselig synes caset ble mer interessant i og med at utbytte nå plutselig er veldig nærme. Med 55MUSD inn nå og 50-55 MUSD i overskudd etter skatt i 2023 så blir jo utbyttekapsiteten i PetroNor meget sterk fremover. Jeg tipper kurs rundt en tier imorgen, men påpeker i samme slengen at jeg har tatt skrekkelig feil før.
Dølle
27.06.2023 kl 23:04 6193

Etter å ha subba langs bunn i så lang tid er fornuften det minste man skal hensynta. For en nyhet. Jo, får denne nå oppmerksomhet og volum er dobling før hælja fullt mulig. Kanskje dobling allerede i morra. Den som lever får se, men fytte rakkern så morro med good news
Trymte
27.06.2023 kl 23:06 6187

10er? Det er 45% opp.
Blir overrasket om den går så bra, virker som det alltid er folk som er klar til å hive ut aksjer på billigsalg i pnor.

Regner med du benytter sjansen og får solgt om vi faktisk ser 10 i morgen, HT?
Slettet bruker
27.06.2023 kl 23:27 6076

Det slipper jeg nok å forholde meg til i morgen. Men om den ila den nærmeste måneden skulle gå i 10 kr så selvfølgelig er jeg ute... Kan jo ta med at denne saken tydeligvis kun er omtalt på Hegnar forum så her er det bare å frigjøre skattepenger og feriepenger folkens. For foreløpig må dere dra denne aleine🙂
E Desperados
27.06.2023 kl 23:30 6061

Baserer ikke det her på prosenter, men på hva selskapet nå får av cash inn. Det er 1,9kr/aksje nå med en gang og 2,3kr/aksje så snart dette er myndighetsgodkjent. Så at den går opp 3kr/aksjen imorgen er jo ikke urealistisk i det hele tatt. Alt under 4.2kr/aksjen i oppgang betyr jo at man priser inn en reel risiko for at avtalen ikke blir myndighetsgodkjent.
Slettet bruker
27.06.2023 kl 23:34 6047

Hvordan har risiko historisk blitt priset inn i denne aksjen?
E Desperados
27.06.2023 kl 23:39 6018

Jeg tenker at markedet er i stand til å ha et annet risikoppslag for cash på konto fra et salg av lisensen i GB enn hva de opererer med for cashflowen fra Kongo.
Ved
28.06.2023 kl 04:27 5776

Teigland mener Petronor skal opp 30% idag. Rett over 9 kr altså. Håper han har rett.
Kvike11
28.06.2023 kl 07:09 5588

Tvivler på 30 % er nok.
Sjovt at se at alle dem der er meget negative, pludselig har aktier i PNOR, og ikke tror på opgang.
30 % opgang, dækker bare den urealistiske nedgang der har været i aktie kursen.
Tror vi kan gå over kurs 10 i dag .måske op til kurs 12, alt afhængig af robot handel og dem der hele tiden dumper 1 - 10 aktier i PNOR.
Der må komme analyser der siger stærk køb,
måske der kommer tilbage køb af aktier., hvilket giver mere værdi end udbytte
Redigert 28.06.2023 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
Tricky
28.06.2023 kl 07:30 5481

Tja skal den tilbake på den kurs den hadde for et år siden, så var kursen 10.90. Burde for så vit være minimum, men med den generelle motvillig het mot olje aksjer kan det kanskje ta litt tid, selv med en siden da vesentlig økning av produksjon samt en vesentlig bedre cash posisjon.
Gullhaugen
28.06.2023 kl 07:58 5411

Hvor mange prosent av butikken ble solgt nå og hva er igjen. Hvorfor selges dette nå? Noen tanker om dette?
E Desperados
28.06.2023 kl 08:14 5323

0% av produksjonen ble solgt. "Kun" en letelisens. J Pace var tydelig på forrige presentasjon at det ikke var aktuelt å borre på lisensen uten farm-out, så dette betyr at de ikke fikk farmet ut bare deler av lisensen. Sånn sett er det bedre å få 55-85 MUSD kontra å sitte på den helt frem til fristen og ende opp med å miste lisensen. Skulle gjerne sett at de fikk beholdt en andel, men bedre med penger enn tapt lisens.
nkamok
28.06.2023 kl 08:17 5298

Dejligt at der trods alt sker lidt nu - endnu bedre, at HT bør sælge sig ud og forsvinde fra Pnor, når vi runder 9 kr (0,90) , som han jo proklamerede for tid siden 🤩 Mht til salg af GB, forstår jeg godt selskabet ! Server tilsyneladende svært at skaffe partner i marked, og nu får vi trods alt en stor pose penge her og nu. Hvis der findes olie i GB feltet, kunne vi jo se frem til indtægter først om 10 år 🫣. Jeg så dog helst symbolsk tilbagekøb af aktier og opkøb af producerende feltandel som en bedre løsning end at betale udbytte. Mange af pengene forsvinder jo fra selskabet - tænker mange af de emissionsaktier fra PEN folk bliver solgt, når/hvis kursen kommer over 11 kr - jeg skal selv med glæde købe HT’s aktier - var det 100000 stk du skrev som beholdning - du glemte vist, at det havde været en omvendt split , så mon ikke 10000 er mere korrekt - hvis du da har nogle - jeg tvivler og tror mere på at du forsøger at trade aktien . Du er meget aktiv, når det går ned, men fraværende, når det går op 🤷‍♂️🙄God dag til alle med aktier 😇💪
mimer
28.06.2023 kl 08:18 5296

Ja veldig sjovt, lett å se hvem som er inne og ikke. Dessverre har nok forsøk på å "snakke ned" kursen her inne ingen betydning, så kan like gjerne bruke tid og krefter på andre ting. 😎
Viking_I
28.06.2023 kl 08:54 4991

Now company will have 1.5 times cash reserve than current market value
following value not included in market value ..........................now it will give valuation above kr 30
+ Congo steady Income for next few years
+ Aje field
+ Gambia
+ Senegal
Redigert 28.06.2023 kl 08:59 Du må logge inn for å svare
The Observer
28.06.2023 kl 08:57 4937

i går19:30 Fra E24 Aksjelive:
DEL
Petronor inngår avtale til inntil 915 millioner kroner
Petronor overlater sine rettigheter i letelisenser i Guinea-Bissau til et selskap knyttet til Abu Dhabi-selskapet Petromal LLC, ifølge en melding.

Petromal er Petronors største aksjonær med 33,82 prosent eierskap, ifølge Petronors nettsider. Avtalen innebærer at Petronor får utbetalt inntil 85 millioner dollar (915 millioner kroner), fordelt på flere utbetalinger.

25 millioner dollar skal utbetales når transaksjonen går gjennom, og ytterligere to utbetalinger på 30 millioner dollar hver skal utbetales basert på om regjeringen godkjenner en utbyggingsplan og om man kommer i gang med kontinuerlig produksjon, ifølge meldingen.

Ifølge Petronor vil avtalen medføre at det skal bores en letebrønn i første halvdel av 2024.

Avtalen handler om to leteblokker som ble kjøpt av Svenska Petroleum Exploration AB i 2021. Disse skal utvikles videre av Apis Energia Guiné Bissau SA, som igjen eies av Apus Energy DMCC, en joint venture hvor Petromal LLC er majoritetseier.

- Vi er glade for å ha jobbet med vår største aksjonær for å konkludere denne transaksjonen, som vil skape verdier for alle aksjonærer ved å styrke balansen vår og sende oss et steg nærmere vår vei til å betale ut utbytte, sier midlertidig konsernsjef Jens Pace i Petronor ifølge meldingen.
Nybegynner2
28.06.2023 kl 09:10 4799

For de interesserte så skjer auksjon nå på kurs 8,395.
Joppen
28.06.2023 kl 09:12 4777

Hvorfor kjøre auksjon?
hofa
28.06.2023 kl 09:14 4745

Mafia-OSE
Slettet bruker
28.06.2023 kl 09:17 4698

Ja. Kunne gjerne solgt meg ut på kr 9,- men ser ikke ut som om det blir i dag heller...
Mdg1
28.06.2023 kl 09:17 4683

hofa skrev Mafia-OSE
Det er alltid auksjon når kursen spretter 10%. Sånn er det på alle børser
Slettet bruker
28.06.2023 kl 09:19 4665

Igjen en shout out til menigheten.... Lærer dere aldri? Tipper vi ser 7 tallet igjen ganske fort... Mange her som sitter med lav inngang som ser muligheten for å hive korta.... Mens alle som har høy inngang igjen avspises med drømmene om atter en gang og se krona:)
Mdg1
28.06.2023 kl 09:23 4579

Om man antar et lisensen blir utviklet så har de altså solgt verdier bokført til ca 1 mill nok til 850 mill. Plusser man dette på cash som selskapet allerede besitter prises selskapet til langt under kontantbeholdning. Om den faller til 0,7 så er det jo en gyllen mulighet for selskapet å kjøpe tilbake 20-30 mill aksjer.
Redigert 28.06.2023 kl 09:25 Du må logge inn for å svare