PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 445368

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.06.2023 kl 09:24 5640

Se der ja... Volumene forsvinner, aksjen faller.... Akkurat som forventet..
Odi.1
28.06.2023 kl 09:30 5583

Større aktør på vei inn nå...
Fluefiskeren
28.06.2023 kl 09:30 5599

Her sitter altså Petronoraksjonærer og selger seg ut på denne fantastiske meldingen. Jeg gjentar at de ikke er som andre aksjonærer. Dette her hadde jeg ikke i min villeste fantasi trodd likevel.

Selskapet leverer, men det gjør slett ikke markedet. Og noen elsker å si at markedet alltid har rett…..

solid1
28.06.2023 kl 09:31 5602


😊🍻 Den sto jo rett opp når jeg våknet i dag.
(Aksjen ja)
Lykke til HT, du får forhåpentlig 9 i løpet av dagen.
🥂
tuja
28.06.2023 kl 09:33 5571

Bare med de første 25mill usd inn i kassa, burde aksjen lett passert 9kr allerede i dag.
Slettet bruker
28.06.2023 kl 09:35 5538

Det vet vi vel begge innerst inne at ikke kommer til å skje:). Selskapet greier å frigjøre nesten 1 milliard kroner og markedet bare trekker på skuldrene. Tipper de eneste som har kjøpt aksjer i dag er MM og en gjeng fra Hegnar Online som ble grepet av euforien.... Når ting ikke går til himmels som forespeilet er det nok mange som må kaste kortene sine igjen ganske fort. Tipper høy 7 ved close...
Fluefiskeren
28.06.2023 kl 09:36 5550

Er det bare meg som får lest kun første og siste side på trådene idag?
Slettet bruker
28.06.2023 kl 09:38 5521

Hadde selskapet brukt momentet til å melde lifting, tilbakekjøp av aksjer eller annet i måtte ha i skuffen til å beholde momentet så kanskje. Men nei.. Nå er det bare sette seg tilbake i stolen, klappe seg selv på skuldra og ta ferie. Så fører tyngdekraften, oljeprisen og et surt børsmiljø kursen tilbake til 6 tallet ila kort tid....
Odi.1
28.06.2023 kl 09:38 5537

Mye som ikke virker her ja.
Søkefeltet sier vi må ha mer en "3" bokstaver for å søke opp selskap, ikke når en admin tråd for å gi beskjed heller...
Dem må nok reparere dette snart.
E Desperados
28.06.2023 kl 09:44 5460

Aksjonærer som selger seg ut på en kurs som er 1,3 kr opp etter at det har kommet melding om at selskapet får 4,2 kr/aksje garantert i banken kan vel ikke kalles de skarpeste knivene i skuffen. Men sånn er det. Et selskap får kanskje de aksjonærene de fortjener, så man kanskje si at dette er et resultat av at det har vært stille fra ledelsen i lang tid.
Fluefiskeren
28.06.2023 kl 09:47 5411

Også en merkelig feil der jeg sjekker kurser. Aksjen stod med nedgang der lenge før de justerte. Da ble det ikke så helt galt allikevel selv om jeg hadde håpet opp mot mitt snitt på ca. 11 kroner.

Har Finansavisen noe om dette i dag? De er jo ellers mestre i å slå opp artikler når det kommer noe negativt fra selskapet som nyheter fra korrupsjonssaken.
Slettet bruker
28.06.2023 kl 09:51 5367

Skal ikke se bort fra at salg på rundt 8,3 for å kjøpe igjen på 7,5 ikke er så dumt. Det kalles trading. Det er sånn folk tjener penger på børs:)
markie
28.06.2023 kl 09:51 5423

Nesten komisk hvordan aksjonærer køer for å bli kvitt sine Petronor. Blir et veldig attraktivt kjøp fremover. Kommer garantert mere nytt fra selskapet snart. De er neppe fornøyde med prising.
tuja
28.06.2023 kl 09:53 5435

Ja, underlige greier. Her selges 4kr til verdien av 1. Det må man si er gavmilde aksjonærer.
Fluefiskeren
28.06.2023 kl 09:53 5455

Ser at Finansavisen har fått det med seg likevel, men i følge dem leier vi bare ut lisensene……

«Petronor melder at selskapet leier ut sine to letelisenser offshore Guinea-Bissau til Petromal for opptil 85 millioner dollar. Hittil i dag er aksjen opp snaut 20 prosent. »
Slettet bruker
28.06.2023 kl 10:01 5383

Se der ja. Var vi tilbake på 7 tallet...
Makrobaronen
28.06.2023 kl 10:01 5373

Økte nå på 8.15 i troen på utbytte og lifting veldig snart! 10kr kommer snart kjenner det på meg!
Slettet bruker
28.06.2023 kl 10:03 5378

Ikke vet jeg. Men det er noen krefter i denne aksjen som jeg aldri kommer til å forstå.. Det eneste jeg har gjort når det gjelder denne er og se bort fra økonomien i selskapet og kun se på psykologien i kursutviklingen. Da har jeg hatt rett hver jævla gang.... Men hva er den psykologiske hemskoen i denne?
Fresh Prince
28.06.2023 kl 10:04 5397

Kursen burde jo gå opp med 80-90% på denne nyheten. Da er det bare å kjøpe mer mens folk selger til griselav pris. Legg også merke til denne folkens, som er en gamechanger: «for å sette oss er skritt nærmere veien mot å betale utbytte» kommenterer Jens Pace i en børsmelding.
Nå er det på tide vi beveger oss mot minst 25 NOK per aksje
Fluefiskeren
28.06.2023 kl 10:12 5355

Det er bare det at i aksjer som har gått dårlig sitter mange og bare vente på en godmelding for så og selge seg ut selv om det er med tap. De har sett dette mønsteret flere ganger tidligere og regner med at det skjer igjen. Da blir det selvoppfyllende.

Det som kan stoppe det er at det kommer en jevn strøm av gode nyheter fremover. Hva med Senegal? SOSP har potensial til å bli indrefileten i selskapet.
Redigert 28.06.2023 kl 10:15 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.06.2023 kl 10:15 5307

Enig. Skal trendens snus her må selskapet på banen med kursdrivende tiltak. En start kunne kanskje være å hvertfall kutte MM og begynne så smått å kjøpe tilbake aksjer for å hvertfall stabilisere kursen. Men har ikke så veldig troen på det. Men som du sier... Tilliten til denne er vel så tynnslitt at det må mer til før markedet snur...
Fresh Prince
28.06.2023 kl 10:19 5278

Helt enig, men til slutt får matten rett. Dette gjør Petronor-caset så ekstremt mye mer relevant og viser hvor ekstremt undervurdert selskapet er. CEO sier jo selv at vi nærmer oss utbytte nå som alle har ventet på! At kursen ikke står i 14-15 NOK per aksje bare i dag er overraskende, men mulig det kommer de neste par dagene i det nettløker som har sittet med tap i lang tid selger seg ut helt. Den reelle prisen på Petronor er jo forsåvidt langt over 25 NOK per aksje
toftos
28.06.2023 kl 10:22 5259

Igjen ser vi som så mange ganger før at når det kommer større kjøpsordrer litt ned i boken, så bare matches de og Vipps så faller kursen
Fresh Prince
28.06.2023 kl 10:26 5232

Har en ganske fersk analyse av SB1M på SOTP-valuation av PetroNor som ble sluppet for et par dager siden, kan se om jeg får lagt ut deler av den her, men de kom fram til en verdi på 24,09 NOK per aksje. Dette var før denne nyheten så det vil trolig bli oppdatert til en god del høyere i løpet av en dag eller to
Slettet bruker
28.06.2023 kl 10:48 5039

share value expecting above kr 30 in coming days.............many thing in line
På sporet
28.06.2023 kl 10:53 4990

Over 30??
tuja
28.06.2023 kl 10:59 4940

Er det kommentar fra SB1M etter dagens godmelding?
Fluefiskeren
28.06.2023 kl 10:59 4934

På sporet skrev Over 30??
Det gjelder jo kun hans egne forventninger. Hadde markedet forventet det hadde den vært der allerede.
Fresh Prince
28.06.2023 kl 11:03 4889

SB1M har ikke kommet med oppdatering enda, men skal si ifra om de gjør det. Vil utvilsomt være en positiv kommentar, mulig de begynner å tro såpass mye på caset at de starter en dekning en gang i fremtiden. Da må man imidlertid trolig begynne med kvartalsvise rapporter igjen, så vi får se!
Dølle
28.06.2023 kl 11:04 4869

De driver tross alt i ..afrika og er midt i suppa for korrupsjon i alle vindretninger. Hadde vært 200%opp lenge før gårsdagens elleville nyhet, med nedslagsfelt nærsagt hvor som helst, bare ikke i bakgården til en annen belastet verdensdel hvor DNO sliter hver dag med ræva tendenser.
Dagen er ikke over, og forutsetninger for vind i seila er ivertfall på plass nå.
toftos
28.06.2023 kl 11:15 4768

Kursmessig er vi bare tilbake dit vi var for 4-5 uker siden når Teigland hadde siste pump. Så er ikke imponert over oppgangen i dag. Det står fortsatt selgere i kø
Trymte
28.06.2023 kl 11:30 4649

Det er egentlig ikke selgere som er problemet, men manglende kjøpere. 8 mill i omsetning på en dag som dette. Lommerusk. Hvorfor er det ingen større som ser verdien i å handle Petronor på disse latterlige nivåene?
henrik9
28.06.2023 kl 11:35 4610

Det er det vi har lurt på lenge, hvem er disse selgerne som hele tiden skal selge billig uansett fundamentale forhold. Så kommer MM i tilegg som også kaster seg på lavprisbølgen.
Lurifax
28.06.2023 kl 11:37 4608

Siden det ikke er kjøpere så risikerer kjøpere å bli låst inne i aksjen - så det er ingen kjøpere fordi det er ingen kjøpere til å kunne kjøpe dem ut igjen.
Olje100
28.06.2023 kl 11:37 4609

Kursen var vel ca 8 når det ble meldt om planlagt lifting og god progress i infill borring.
Kommer vel snart melding om utført lifting, kanskje også oppdatering på progress i boring.
Blir spennende å se hvor mye disse brønnene kan booste produksjonen, for å fylle opp kassen enda mere.
Her selges ingenting på dagens lille opptur!
henrik9
28.06.2023 kl 11:39 4587

Når så mange ser ut til å ha som jobb å holde kursen nede på disse latterlige nivåene blir vel folk skremt unna.
hofa
28.06.2023 kl 11:41 4563

Rolig nu, når handelen går endelig igennem og bliver godkendt, kan man købe kr 1,50 for 1 kr., hvem ønsker ikke det.