PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 447909

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.06.2023 kl 16:35 5023

Jeg deler bare fakta med dere. Er ikke det en grei motvekt til alt nonsense deres?
Fresh Prince
28.06.2023 kl 16:39 5078

Igjen, hvorfor selger du ikke hvis du har null tro på aksjen? Svar meg gjerne, du fremstår jo ganske patetisk når du oppfører deg slik som du gjør haha. Eller en annen vinkel: Hvorfor beholder du aksjene dine? (Noe jeg forøvrig begynner lure på om stemmer, fordi gir null mening å bare snakke dritt og påpeke at et selskap vil utvikle seg dårlig fremover uten å selge)
Trymte
28.06.2023 kl 16:41 5062

Jepp. Mye syting her nå. Vi gikk tross alt opp 15%. Og jeg er i pluss.
Melding om lifting kommer når som helst, med nye 200+ mill inn på konto.

Syns utviklingen i Petronor er meget bra, selv om markedet sover.
tuja
28.06.2023 kl 16:57 5012

Håper olja løfter seg. Fikk ett lite hopp etter lagertall:

EIA (wk ending 23 June)
Crude: -9.603M
Cushing: 1.209M
Gasoline: 0.603M
Distillates: 0.124M

Passer bra med lifting.
JUICEitUP
28.06.2023 kl 16:59 4999

Det er ikke mye jeg er enig med HT i, men med dette salget og AJE i boks, må selskapet begynne å fremstå som et attraktivt oppkjøpsobjekt, selv om olje for mange ikke er stuerent lenger. Det vi kanskje er uenige om vil være prisen. Får selskapet et bud i morgen med 30-40% budpremie fra en beiler skal man ikke se bort fra at mange kan være villige til å selge. Da er man omtrent på samme kurs som når aksjene for kjøpet av AJE ble tildelt PEN.

"Gamle aksjonærer" vil sikkert si at det kommer aldri til å skje for verdiene er mye større. Tja - det kan så være, men ingen ønsker å gå i skyggenes dal til evig tid. Når selskapet ikke evner å synliggjøre verdier og tilliten er tynnslitt så har det sin pris.

Tror jeg et oppkjøp vil skje i nærmeste fremtid. Nei - egentlig ikke. Men opplever at det fremstår som langt mer sannsynlig med dagens deal.
Abu
28.06.2023 kl 17:09 4979

Hei
Eg opplever noko rart her på forumet, for eg klarer ikkje skrolle meg utover til dei siste sidene. Dette er det nederste innlegget på side 1, så eg svarar på dette og vonar at kanskje kan nokon hjelpe ein stakkar. Kanskje andre har opplevd det same? Eg er heilt edru!
Og forresten, ein flott PNOR dag!
Ved
28.06.2023 kl 17:12 4979

Forumet har vært vrient i hele dag. Kommer til siste siden hvis man velger den fra ticker. Første og siste siden er eneste lesbare i alle tråder idag.

Redigert 28.06.2023 kl 17:14 Du må logge inn for å svare
Abu
28.06.2023 kl 17:23 4935

Dette er rart.
No kom eg til side 13 og kunne sjå sendinga mi og alle innlegg på denne sida, men så trykte eg på side 12 og dermed var det tilbake igjen til side 1. Eg skjønar ingenting!
tuja
28.06.2023 kl 17:34 4953

Automatisk teknisk analyse. Kort sikt, 28. jun 2023
PetroNor E&P har brutt den fallende trendkanalen på kort sikt og reagert kraftig opp. Det er foreløpig vanskelig å si noe om den framtidige trendretningen. Aksjen har brutt en rektangelformasjon. Etablert brudd på motstanden ved 7.88 kroner vil signalisere videre oppgang til 9.04 kroner eller mer. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved cirka 8.00 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. Positiv volumbalanse indikerer at kjøperne er aggressive mens selgerne er passive, og styrker aksjen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på kort sikt.
Anbefaling en til seks ukers sikt: Kjøp (Score: 92)
polion
28.06.2023 kl 17:52 4875

Fakta? Kjøss meg bak. Fakta er at du i tidligere innlegg nevnte «sunn fornuft» og alt det du har «hatt rett i». Etter hundrevis av innlegg med surmaga gnål og fullstendig mangel på tålmodighet hva gjelder PNOR, tilsier all mulig fakta og sunn fornuft at du bør holde deg langt unna aksjen. Og i dag hadde du virkelig anledning til å selge deg ut med 20% pluss i forhold til gårsdagen.

Du er ikke i barnehagen lenger – begynn heller å agere som du prediker, gjør oss alle den tjenesten og kvitt deg til helvede med samtlige PNOR-aksjer. I morgen skal vi ha ytterligere minimum 7,5% oppgang, benytt i alle fall sjansen da.
tuja
28.06.2023 kl 18:14 4811

Vel talt !
Slettet bruker
28.06.2023 kl 18:31 4807

Forskjellen på deg og meg er jo at du lever i en fantasiverden mens jeg forholder meg til realiteter. PNOR skal ikke opp 7.5% i morgen.
Slettet bruker
28.06.2023 kl 18:34 4823

Mye tenåringer her inne skjønner jeg🙂.
Slettet bruker
28.06.2023 kl 18:42 4849

Føles jo litt slik da dessverre... Virker som om barnehagen har stengt og Hegnar Online fungerer som SFO😉
polion
28.06.2023 kl 18:45 4829

Opp (minimum) 7,5% i morgen? Du kan ta det hele med knusende ro, vi er nemlig en nokså bemidlet gjeng som skal besørge nevnte kurshopp..
evetjo
28.06.2023 kl 18:49 4823

HT, du klarer å provosere en del her på forumet. Jeg bryr meg selvsagt ikke om hva du baiser, og frem til i dag syns jeg faktisk du har vært ganske morsom. Nå derimot, dummer du deg bare ut. Har snevret det det ned til følgende: tenåring eller idiot. Eller begge deler.
Redigert 28.06.2023 kl 20:22 Du må logge inn for å svare
evetjo
28.06.2023 kl 18:55 4793

Beklager dere i øverste del av tenåringsskalaen - dette var ikke ment som et angrep på dere.
Lurifax
28.06.2023 kl 19:19 4735

Tipper dere er en nokså tungt belånt gjeng som ser seg nødt til å selge aksjen videre ned..
Dølle
28.06.2023 kl 19:34 4774

Ble isolert sett bra opp idag, men basert på news var det magert. Trodde seriøst det var mer potensial enn Argeo. Men, nyheten er forholdsvis fersk og burde i seg selv tvinge kursen opp sakte men sikkert. Et skikkelig røsk i oljeprisen ville nok bidratt som en katalysator i tillegg.
polion
28.06.2023 kl 20:58 4546

HT, jeg ser at humøret er tilbake. Skyldes dette morgendagens oppgang på minimum 7,5% og at du da får en gylden mulighet til å selge deg ut?
evetjo
28.06.2023 kl 21:01 4561

Jeg tar alt jeg kan få:

https://www.dn.no/bors/oslo-bors/tungvekterne-trakk-opp-oslo-bors-oljeselskap-fikk-kraftig-loft/2-1-1475863

"Olje- og gasselskapet Petronor steg på sin side over 15 prosent, etter at det tirsdag kveld meldte at et heleid datterselskap har inngått en bindende avtale om å avhende 100 prosent av sine interesser i to letelisenser i Guinea-Bissau til et selskap som er kontrollert av Petromal.

Petronor får et vederlag på opptil 85 millioner dollar for lisensene, tilsvarende over 900 mill. norske kroner. Selskapet prises til 1,2 milliarder kroner på Oslo Børs."
Slettet bruker
28.06.2023 kl 21:02 4585

Er bare spent på hvor mye penger bemidlede Polion skal bruke i morgen😄
E Desperados
28.06.2023 kl 21:15 4526

Får håpe noen leser siste setningen med at selskapet prises til 1,2 mrd og får opp til 900 mill for lisensene. Bør kunne gi et par nye aksjonærer i morgen.
Fluefiskeren
28.06.2023 kl 21:53 4381

De siste 30 mill dollar er nå veldig usikre da. Betinger altså produksjon som igjen betinger et kommersielt funn. Vanskelig å si hvor stort det må være. Det er jo faktisk funnet olje på Sinapa tidligere. Både på hovedbrønn og sidesteg på flanken til en saltdiapir. 13,4 millioner fat. Så det er ikke bare Atum og Anchova. Kanskje litt surt hvis de gjør et kjemoefunn, men jeg håper selvsagt at de gjør det slik at de siste 30 mill dollar kan utløses.

Lisensen utgår 2. oktober, men vil med nesten 100 % sikkerhet forlenges nå.
Redigert 28.06.2023 kl 21:59 Du må logge inn for å svare
Fresh Prince
28.06.2023 kl 21:59 4499

Fikk en rykende fersk analyse/view på PetroNor fra en analytiker i dette sekund, han var SVÆRT positiv til transaksjonen. Skal legge ut når jeg får tid senere i kveld:)
Helg11
28.06.2023 kl 22:16 4417

Spennende! Hvis det er en PDF kan du gi evt dele via WeTransfer? Er også flere på PNOR gruppen på Xtrainvestor som er interessert.
E Desperados
28.06.2023 kl 22:17 4399

Jeg kommer nok til å felle en liten tåre innvendig om de ender opp med produksjon på 50 000 bopd på feltet, samtidig vet jeg at det mest rasjonelle for meg som PNOR-aksjonær er å håpe på et solid funn. Så vi får vel krysse fingrene 🤞
Fresh Prince
28.06.2023 kl 22:29 4320

Har dessverre ikke lov til å distribuere den, så kan kun komme med «highlights» av kommentarene! Det er mulig det også kommer fram på FA ila morgendagen for alt jeg vet, men usikkert da det bare er kommentarer! Skal prøve legge ut ila en time eller to
Falketind
28.06.2023 kl 22:30 4310

Er Fluefiskeren "fornøyd" med avtalen, er noe vi må lytte til. Dette er en person med betydelig kunnskap, autoritet og integritet i fagområdet. Lastet godt opp med aksjer til litt over kr 8. Disse sammen med alle de andre jeg hadde fra før kommer ikke i omløp på lang tid, her skal det "høstes" i fremtiden. Spennende tider i møte mener nå jeg, så får tiden vise om det blir dette på kontoen💰
Fluefiskeren
28.06.2023 kl 22:52 4185

Takk for det Falketind, men jeg er bare en av flere.

Jo, jeg betrakter dette som en god avtale. Heller en fugl i hånden enn ti på taket. Man kan si noe om sannsynligheten for funn, men det er viktig å huske at seismikk er seismikk og funn er funn. Har vært med på to letebrønner i PEN med tørre brønner enda COS var veldig høy på begge.

Dessuten er det ikke relevant å sammenlikne med en farmout av la oss si 30 % fordi vi jo rett og slett ikke har fått til noe handel før nå. Kunne risikert å miste hele lisensen. Det er som nevnt ikke lang tid til den går ut. Jeg kan forresten ikke huske å ha sett noen tall på COS på Atum. Hvis noen har kunne det vært interessant å få vite det.
Fresh Prince
29.06.2023 kl 00:56 3819

Her er en helt fersk kommentar fra analytiker som kom i kveld. Nå har jeg kuttet ned masse her for å bare gi highlights, men som man kan se er analytikeren svært positiv til transaksjonen:)

----------

SB1M - PetorNor exploration deal - demonstrates underlying values

- Accretive exploration deal: [...] we think the divestment demonstrated underlying values in the portfolio. In our view, it is positive to see value in a part of the company's portfolio that arguably is assigned zero value in the current share price. (ALSO AFTER THE POSITIVE INITIAL SHARE PRICE REACTION FOLLOWING THE DEAL) [...]

- An acquisition candidate? [...] Company underlying operations performing well [...] Net production from its key asset PNGF SUD [...] was above our forecast [...] Maybe it may become an acquisition candidate at the current valuation? [...]
Ved
29.06.2023 kl 07:41 3428

Ja, da braker det løs snart. Noen som tør å mene noe om hvilken retning Petronor aksjen kommer til å ta i dag? Selv heller jeg mot svak nedgang.
Fresh Prince
29.06.2023 kl 08:02 3330

Burde få en god oppgang i dag mtp analytiker selv mener den ikke er priset inn, men skal aldri se bort ifra at noen tar gevinst eller gjør trades, som er helt fair:) Selskapet prises fremdeles til en brøkdel av fair value, så er bare å være tålmodig til flere investorer får øye på det så vi kan bevege oss mot 25 NOK per aksje som vil gi en ok prising av selskapet
Mdg1
29.06.2023 kl 08:14 3190

Selv dagens produserende brønner på PNGF Sud er ikke priset inn. Aje er priset til 0, Gambia er priset til under 0, Senegal er priset til - mange millioner. Fremtidige brønner i nye formasjoner på PNGF Sud er også priset til 0