PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 445389

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
Trymte
03.07.2023 kl 13:00 8947

Ja, selvsagt. Så da er vel heller spørsmålet om liftingen som skulle være i disse tider kommer med.
Kvike11
03.07.2023 kl 15:47 8729

Troede du var klogere, at komme med sådan en gang vrøvl, og løgn, ved ikke hvor du har klistret det henne.
Hvis du ikke er klar over det så er PNOR ikke blandet ind i en måske sag, og indtil videre ser det ud til økokrim ikke har nogen sag, og slet ikke en sag med PNOR, det har de flere gange selv slået fast.
Lim du bare alt det du vil, jeg tror du har sniffet for meget til limen
Fresh Prince
03.07.2023 kl 15:58 8734

Det er jo ikke vrøvl eller løgn det han skriver? Det vet jo alle sammen er bakgrunnen til hele økokrim-saken, derav den lave prisingen av selskapet. Nå vil imidlertid denne saken trolig bli ferdigstilt i løpet av kort tid slik at man kan komme seg videre og fokusere på å drifte et selskap som sitter på enorme verdier
Namnam
03.07.2023 kl 16:59 8614

Her er det nok du som har sniffet lim. Blir saken henlagt av Økokrim er det knall og aksjen er igjen i spill og kursen går opp. Opprettes det sak og de blir dømt, skal,du se congo går på hemla nå pnor for ulovlig ervervelse og krever mange mill og sak mot pnor. Thats Afrika….. og derfor ligger kursen der den er. Uansett og mye du hauser.
Redigert 03.07.2023 kl 17:06 Du må logge inn for å svare
E Desperados
03.07.2023 kl 19:14 8426

Skal ikke si jeg er noen Afrika-ekspert, men anser det som meget lite sannsynlig at det skjer noe i Kongo all den tid de da også må dømme presidentdatteren for korrupsjon.
Fluefiskeren
03.07.2023 kl 19:18 8478

Du vet like godt som meg at dette har vært oppe her mange ganger. Ikke noe nytt i det. Og er det virkelig vrøvl og løgn dette med presidendatteren? Det overlater jeg til deg å dokumentere.

Jeg svarte på et spørsmål til meg og sa også at det ikke var noe viss å ta dette opp igjen. Derfor linket jeg ikke til noe. Jeg sitter på flere artikler om dette som jeg med hensikt ikke har lagt inn her, men du måtte selvsagt kaste deg over det. Til din opplysning vet jeg faktisk at PNOR ikke er siktet for noe. Har nok skrevet det et titals ganger på disse trådene. Du undervurderer meg.
Redigert 03.07.2023 kl 19:21 Du må logge inn for å svare
Makrobaronen
03.07.2023 kl 21:07 8312

Fått summet meg litt etter forrige ukes nyhet, og kan si med sikkerhet at jeg aldri har vært mer bull på caset enn hva jeg er nå. Avstanden fra kurs og verdi som pnor generer, samt hva de har av verdi (som åpenbart er omsetelig) er gigantiskt.
Kursen gjenspeiles overhode ikke verdien i aksjen.

Matematikken vinner alltid, sier ikke at pnor vil følge bransjen på multippler da de har noe risiko knyttet til landet/ene de arbeider i osv, men 25kr burde forsvares når du ser hvordan pengeprinteren går på høygir og hva lisensene er verdt samt potensielt muligheter for tilbakekjøp/ økning av produksjon.

Mitt største frustrasjon tidligere var en ledelse som ikkr sa rller gjorde noe handlekraftig de virket lenge lammet. Ønske om en ledelse som tokk grep og gjorde tiltak fant sted i forrige uke og jeg synes det var en lur ting i tillegg ble utbytte nevnt noe jeg også kan leve greit med.

Synd aksjen ikke raste gjennom 10kr i forrige slik jeg var sikker på den skulle gjøre, men den tid kommer! Trolig raskere enn forventet for mange pessimister.

Kursmål 25kr
Fresh Prince
03.07.2023 kl 21:17 8267

Jeg har forøvrig sendt inn melding til Nordnet og bedt de fikse kursen på PNOR som nå viser et enormt dip som følge av spleisen om man ser på 3-måneders chartet, de sa de skulle fikse det:)
Redigert 03.07.2023 kl 21:19 Du må logge inn for å svare
mimer
03.07.2023 kl 21:28 8234

Takk for det Fluefiskeren. Sorry at det ble llitt påfølgende støy, men det tåler vi vel. Kjedelig sak, fint å få den ut av verden så fort som mulig.
Viti
04.07.2023 kl 10:06 7845

Er det lov å håpe at MM avtalen er avsluttet?
Fluefiskeren
04.07.2023 kl 10:20 7807

Noen som vet hvor mange aksjer Søvold og Eyas sitter på?
nkamok
04.07.2023 kl 10:47 7711

Hvis det er tilfældet(har ikke fulgt handel et stykke tid) , så ville det da være dejligt, hvis de meldte det 😎
E Desperados
04.07.2023 kl 10:54 7704

Eyas:
-48 148 167 (Petromal) - 33,82 %

Søvold:
-13 876 364 (Synero -> Nor Energy) -9,75%*
-13 507 063 (Nor Energy) - 9,49%*
-4 500 000 (Gulshagen III)- 3,16%**
-4 500 000 (Gulshagen IV) - 3,16%**
-2 431 363 (Energie AS) - 1,71%***

Det er de eierpostene på topp 20 som er relatert til Eyas/Søvold.

*Eies 50 % av familien Søvold og 50 % av familien Gerhardsen
**Eies 100 % av familien Søvold
***Eies 100 % av Ivar Søvold (bror)
Fluefiskeren
04.07.2023 kl 12:34 7517

Fantastisk. Takk skal du ha.

Det er mye. I tillegg eier vel også Gulshagen en del. Skulle de bli dømt vil det nok skje en del på eierfronten.
Ved
04.07.2023 kl 13:05 7459

Det er ikke tvil om at tallene ser bra ut. Jeg tror allikevel vi må vente en god stund på reell oppgang. Ser jo ikke ut som interessen for Pnor er der i det hele tatt om dagen. Med unntak av den ene dagen i forrige uke med drastisk oppgang, (omsetning rund 18 millioner hvis jeg husker riktig) så er jo omsetningen i denne aksjen veldig lav, noe som jo gjenspeiler interessen. At det er juli og ferie hjelper vel heller ikke. Det kursmålet ditt på 25 kr... Har du noe tidsperspektiv på det?
Slettet bruker
04.07.2023 kl 13:46 7365

Du kan få kjøpeaksjene mine for 12 kr... Det er jo et røverkjøp....Du vil ikke det sier du? Hvorfor det? Fordi du kan kjøpe aksjene mye billigere markedet? My point excactly. Ingen kjøper denne aksjen når du uansett får den billigere i morgen? Hjelper ikke hvor mye penger de har på bok så lenge markedsforventningene er at aksjen blir billigere i morgen.. Ingenting som tyder på at selskapet skal greie snu den trenden med det første.. At markedet priser 280 mill i cash på bok og potensielt 700 mill i fremtidi cash. jmf. avtale til 140 mill jmf aksjekurs sier litt om hvor pil råttent markedet mener denne aksjen er... Er det noen andre aksjer hvor markedet priser 1 kr til 25 øre? Forbruksgjeld i Luksusfellen prises høyere...
Slettet bruker
04.07.2023 kl 14:19 7312

Mitt lodd er at siden markedet tydeligvis aldri vil prise inn de reele verdiene her er at selskapet i fremtiden vil selge ut assets og lisenser og betale ut til aksjonærene... Masse dugnadsaksjonærer her men regner med at også flere av storaksjonærene ønsker avkatning på investeringen... Om selskapet selger ut alle lisenser og bare beholder dagens produksjon må det vel være mulig å betale et engngsutbytte på over 20 kr i tillegg til å betale ut et årlig utbytte på 5 kr på eksisterende produksjon?
E Desperados
04.07.2023 kl 14:32 7272

Årets overskudd blir på 0,35-0,40$ per aksje. Så om man konkluderer med at lisensene skal selges ut og man produserer til det er tomt på PNGF Sud/Bis og Aje så kan du nok forvente mer enn 5 kr i årlig utbytte om noen år.
Fluefiskeren
04.07.2023 kl 14:33 7277

Det er ikke bare å selge ut assets. De har fisket lenge i Gambia uten at noen har bitt på kroken. Det ser heller ikke ut til at noen har slått til på A1 som er nabolisensen.

Og vi ventet vel et par år på godkjennelse av kjøpet av OML 113 i Nigeria fra Panoro. Ville være rart å selge den nå.
Vi kan ikke selge noe i Senegal da jo saken her ikke er avgjort. PNGF Bis vil nok ingen ha uten samtidig å være en av partnerne på PGNF Sud. Så det er altså ikke så mye å selge. APCL hadde i sin tid en rekke assets, men det er fortid.
Redigert 04.07.2023 kl 14:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.07.2023 kl 14:49 7238

Eneste jeg leser ut av det er at ja det er mulig om forutsetningene ligger til rette... Kanskje hadde lisensene vært enklere å jobbe med om det var eid av selskap hvor ikke halve ledelsen direkte eller inndirekte er innvolvert i den beryktede korrupsonssaken?
Makrobaronen
04.07.2023 kl 15:34 7145

Ser som regel på investeringer med 2 år tidshorisont (kan alltids variere fra case til case). Så første halvår i 2025 tror jeg 25kr er realistisk.
Slettet bruker
04.07.2023 kl 15:54 7064

Sa du det samme for 2 år siden?
Slettet bruker
04.07.2023 kl 15:56 7056

Makrobaronen skrev Selger du på 12kr? :)
Jepp.... Om ikke styret snart gjørcden jobben de er satt til kan man gjøre mange kuler i andre selskaper og kjøpe seg inn her igjen om 2 år på samme kurs...
Fluefiskeren
04.07.2023 kl 16:10 7022

Hva konkret mener du styret skal gjøre?
Slettet bruker
04.07.2023 kl 16:29 6952

Tilbakekjøp, trimming av virksomhet, utbytte og kanskje ha en lete og utviklingsportefølje som er tilpasset selskapets gjennomføringsevne. Ta ned investeringer og mål enda mer Markedspleie gjennom å gå tilbake til kvartalsrapportering, bestille analyser, bli mer synlig, aksjeopsjoner til styret, innsidekjøp etc... Pynt den jævla brura og ikke la henne stå der som ei møkkete, voldtatt ei på en sein lørdagskveld...
mimer
04.07.2023 kl 16:34 6920

Veldig lett å si seg enig i de tiltakene. Kanskje det ferske salget er et første steg?
Makrobaronen
04.07.2023 kl 16:43 6876

Var innom pnor for 2 år siden, da steg den til ca 1.5kr per aksje og jeg fikk en bra avkastning på overraskende kort tid. Kjøpte meg opp i mars i år da jeg så potensialet igjen. Ser for meg at 25kr er realistisk, pnor sitter på mye større verdi enn den gang. Men enig med deg i en del ting, noen her gjør ikke jobben sin med å fremme verdiene i selskapet. Det er jeg like irritert som deg på. Jeg ser verdiene, så må ledelsen få ut fingerer og gjøre caset mer delikat for de større gutta! Verdien er der, markedsføringen og deriske caset må ledelsen jobbe med.
toftos
05.07.2023 kl 09:07 6259

Latterlig opplegg, var 1 ordre på 40 aksjer til salgs på 7,84 og det fikk da åpningskursen ned 1%
Slettet bruker
05.07.2023 kl 10:28 6029

Og du er overrasket fordi? Første dagen din i denne aksjen? Denne skal videre ned... Faller litt på blå dager og mer på røde dager... Denne kan handles nede på 6 kr igjen ila sommeren... Regner med at styret har tatt ferie og derfor heller ikke tar seg bryet med å børsnotere neste lifting....
zaq1
05.07.2023 kl 10:52 6011

Den faller jo ikke hver dag.., hadde jo en positiv nyhet og ett blått byks for litt siden, men det er ikke overraskende at det siger litt nedover på røde dager og slakk sommerbørs. Du kan vel heller ikke forvente at de skal børsnotere en lifting..;-) men at de greier å melde den før fredag 14/7 er omme tørr eg å vedde på ..:-)
Fluefiskeren
05.07.2023 kl 11:00 5974

Selvsagt vil de melde neste lifting. Dette skrev de 12. juni

«The next sale of PetroNor’s entitlement oil is scheduled in late June with an estimated lifting of 270,000 bbls bringing total sales for the year to 833,000 bbls. The previous sales realised an average price of $78.3/bbl.
An announcement will be made following the lifting in June.»

Litt tålmodighet må vi da ha.

smaa
05.07.2023 kl 11:14 5923

Så du mener vi ikke har vært tålmodige i denne, da må hvertfall vi småaksjonærer slutte å hele tiden skrive at ting er rett rundt hjørnet.
Jeg MÅ være tålmodig da tapet så langt er for stort, håper selvsagt på disse 25 kr det snakkes om , men tror ikke på det lenger.☹️
E Desperados
05.07.2023 kl 15:07 5538

Nei. Kommer vi over 200 000 kr i omsetning idag?
Fluefiskeren
05.07.2023 kl 15:51 5471

Det går vel akkurat.

190 457 nå.
Fluefiskeren
05.07.2023 kl 15:54 5479

På Nordea Direct står jeg med 100 % avkastning på PNOR. Kan ikke klage da 🤣
Slettet bruker
05.07.2023 kl 20:36 5132

Denne aksjen kommer ikke til å bevege seg et øre over 8 kr før det blir meldt om utbytte eller tilbakekjøp...
Fluefiskeren
05.07.2023 kl 20:44 5109

Thanks for telling.

En annen ting: En øre. Ikke et øre.
toftos
05.07.2023 kl 21:59 4926

Er og forblir en merkelig aksje, vi hadde en omsetning på 13 mill den dagen nyheten kom forrige uke, og i dag såvidt 200 000.
Abu
05.07.2023 kl 22:20 4846

Du tek diverre feil her "flugefiskar", og HT har heilt rett.

Vi har tre kjønn i vårt norske mål og substantivet "øre" er eit intetkjønnsord og det heiter eit øre på norsk(et øre på bokmål), og slik vil det halde fram å vere så lenge det fins ekte nordmenn i vårt land som har respekt for våre førefedrar og mødrer som laga vårt norske mål i eit dugnadsarbeid gjennom titals generasjonar tilbake i tid!

Abu takkar og prisar dei gamle for alt dei ga oss!

Det var nynorsk Ivar Aasen fann då har traska landet rundt i skeive sko og kanskje vitja han seterbuer og let seg invitere inn i fjøset til budeier utan baktankar.
Ingen gjer seg til med framandmål når ein snakkar til dyra sine .Då seier ein "kome no kjyra, kome no kjære kjyra"!

Eit velmeint og godt råd, lær deg og bruk norsk mål, flugefiskar!!!
Redigert 05.07.2023 kl 22:32 Du må logge inn for å svare