PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 443028

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
Fresh Prince
07.07.2023 kl 20:25 10704

https://www.okokrim.no/statistikk.549353.no.html

344 dager i 2021, så ifht. historisk varighet så har det tatt ekstremt lang tid å få løst denne saken. Nesten litt flaut for hele etaten, selv om det naturligvis er vanskeligere å få all relevant informasjon når man må jobbe på tvers av landegrenser. Så har man også Søvold sin side som kan kreve at saken må avsluttes ettersom det påfører betydelig mental slite, samt at det er skadende for ryktet. Blir veldig overrasket om vi ikke får satt et punktum i denne saken innen august/september. Samme gjelder forsåvidt ICSID-saken med Senegal som også er kraftig på overtid
Fluefiskeren
07.07.2023 kl 21:08 10718

Ja, men den omhandler ikke bare korrupsjonssaker. De fleste er bedrageri/svindel saker. Så det blir litt vanskelig å bruke den lista. Innbiller meg at korrupsjonssaker kan være vanskeligere. Redd dette vil ta sin tid fortsatt.
E Desperados
07.07.2023 kl 22:05 10666

Du kommer til å bli skuffet om du forventer at denne saken er ferdig hos Økokrim senest i september. Saken ender helt sikkert med foreldelse. Da teller den heller ikke i Økokrim sin statistikk over avsluttede saker.
Nacobo
07.07.2023 kl 22:06 10691

ingen som svarte meg på mitt spørsmål. kan pnor starte tilbakekjøp av egne aksjer uten å melde det? eller må det meldes?
WTH84
07.07.2023 kl 22:19 10832

https://www.finanstilsynet.no/tilsyn/markedsatferd/tilbakekjop-buy-back/
"Før handel starter skal utsteder offentliggjøre detaljer knyttet til:

Formålet med tilbakekjøpet
Maksimum beløp det skal handles for
Maksimum antall aksjer som skal handles
Programmets varighet
Dersom programmet endres, skal det reviderte programmet offentliggjøres før handel i henhold til endringene starter."
pelo
07.07.2023 kl 22:27 10831

Enig FF, dette kan tage tid…..
Hvad ikke mange ved, så starter dette for (ca / måske) 10 år siden, hvor (måske flere, men i hvert fald) 3 nordmænd, Søvold, Ludvigsen og Kostveit, vil skabe sig et eget olieeventyr i Congo - gennem “veletablerede” kontakter, hvorved Hemla får sine kontrakter - som senere sælges ind i PNOR. To scorer kassen - Kostveit står tilbage uden, hvad han mener, han retmæssigt skal have.
Kostveit får startet 2 retssager op i Congo og taber begge rent - efter den seneste dog med udtalelsd om, at han ikke kunne vidne, da han frygtede for sit liv.
Jeg skal ikke gøre mig til dommer i denne sag, og forstår nok ikke helt Økokrims beslutning om at gå ind i den - men der er absolut ingen, der nogensinde kan overbevise mig om, at PNOR som selskab skulle blive involveret - det er simpelthen så langt ude. Det skulle kræve, at retsvæsnet i Congo går mod 2 domsfældelser - og, ikke mindst, præsidentfamilien.
Undskyld mig, men - Come on, get a life 😄
Nicosia
08.07.2023 kl 00:00 10704

👍
Kvike11
08.07.2023 kl 08:01 10537

I princippet så kan de godt starte tilbagekøb, det er vedtaget på generalforsamlingen, så de skal ikke spørge om tilladelse mere.
Tror det snart sker, ellers kommer der andre gode nyheder, de har ca 1 milliard de skal have brændt af,
ud over de tjener hvert år, det der svarer til værdien af selskabet.
Når finanstilsynet får stoppet de dagdrømmer der sælger og køber 1 - 137 aktier hverdag , får givet dem en klækkelig bøde, vil kursen bevæge sig opad, ganske kraftigt
10 juli kommer der fine tal.
polion
08.07.2023 kl 11:34 10349

Nokså uforståelig at noen av aksjonærene ikke klarer se for seg en kraftig reprising av PNOR innen rimelig tid. Selskapets cash overstiger snart mcap-en, og det er ikke tvil om annet enn at selskapet vil få et såkalt «velstandsproblem» - penger bør/må brukes: Utbytte? Kjøp av egne aksjer? Investere i andre produserende brønner? Hvis kursen ikke kommer opp til det nivået der den hører hjemme, kanskje slakte selskapet og dele ut ca. NOK 3 mrd. til aksjonærene?

Tidshorisont? Ja si det, men jeg skal spise skinnlua mi hvis vi senest innen et års tid ikke er adskillig over 10-kroningen. Ørlite tålmodighet er dog ikke alle sin sterke side, men at dette lille fanteselskapet over tid har satt tålmodigheten på stor prøve, det er alle enig om.

mimer
08.07.2023 kl 20:03 10116

Hva er fair value ifht peers? P/E 10 + 100 NOK?
Nacobo
08.07.2023 kl 21:23 10131

Mehh P/E 6.
Fevang
09.07.2023 kl 02:14 9865

Du skriver: "Når finanstilsynet får stoppet de dagdrømmer der sælger og køber 1 - 137 aktier hverdag , får givet dem en klækkelig bøde".

Mener du i ramme alvor at det er ulovlig å kjøpe/selge slike småposter? Hvorfor skulle det bare være lovlig å handle større poster??
Nacobo
09.07.2023 kl 07:15 9739

Kvike11= danske politistat xP
E Desperados
09.07.2023 kl 08:30 9636

Folk må da få lov til å selge aksjene så billig som de bare ønsker. Hadde det vært litt kjøpere hadde jo sånne poster blitt absorbert med en gang uten at man dro ned kursen flere prosent på 10 aksjer.
hofa
09.07.2023 kl 13:22 9221

Det er 1. kvt. salgstal, men det er der jo ikke noget kursdrivende i. Spørsmålet er, hvornår "dem" der sælger aktier her under 10eren er færdig, de kan for faen da ikke blive ved, medens vi andre køber med arme og ben.
mimer
09.07.2023 kl 19:50 8855

Nacobo skrev Mehh P/E 6.
Ok, 60 da.
E Desperados
09.07.2023 kl 21:14 8756

P/E på 6 gir deg en fair pris på ca 30.
play4funn.
10.07.2023 kl 01:11 8509

I forrige børsmelding.

PetroNor will provide a production update based on Q2 results on Monday, 10 July 2023
E Desperados
10.07.2023 kl 06:58 8359

https://newsweb.oslobors.no/message/594987

PetroNor E&P ASA: Half year production growth of 16% and infill drilling ahead of schedule

Oslo, 10 July 2023: PetroNor E&P ASA (“PetroNor” or the “Company”) is pleased to provide the following update on the Congo operations related to the PNGF Sud field complex.

For the first half of 2023 average gross production of 30,330 bopd has been achieved (subject to final allocation adjustments). This is equivalent to 5,105 bopd net to PetroNor on a working interest basis and represents an increase of 16 % over the previous half year in 2022. Field performance is supported by strong contributions from the six infill wells on Litanzi and Tchibeli NE drilled in 2022.

As reported on 12 June, infill drilling restarted in late May 2023 with an initial focus on the Tchibeli field. The programme is progressing ahead of schedule with the first two wells now drilled to planned total depth and currently being completed for production. First oil from these wells is expected during August. An additional two infill wells on Tchibeli are planned to follow this year.

As reported on 6 July, PetroNor lifted and sold 270,000 bbls (net entitlement production) on 26 June 2023, bringing total sales for the year to 833,266 bbls. The realised sales price was 72.1 USD/bbl. The Company will release its 1H interim financial statements on 30 August 2023.

For further information, please contact:
Investor Relations
Email: ir@petronorep.com
www.petronorep.com
Tricky
10.07.2023 kl 07:53 8205

5,105 bopd bedre enn forventet, hadde regnet med 5,105 bopd. Mindre depletion enn jeg hadde forventet :). Tegner veldig godt for 2 halvårs produksjon, kan vel ikke utelukke 6,000 med den gode track record operatøren på feltet har vist hittil.
Tricky
10.07.2023 kl 07:54 8190

Korreksjon, Hadde forventet 5,000 bopd.
E Desperados
10.07.2023 kl 08:15 8116

5 200 i Q1 og 5 000 i Q2 er vel en decline omtrent som forventet, og absolutt meget sannsynlig at produksjonen er over 6 000 bopd ved årsslutt ja.
nkamok
10.07.2023 kl 09:03 7952

Helt ufatteligt at der ikke kommer mere interesse fra finansmedierne - det er jo meget store summer vi taler om i forhold til et lille selskab 😎
Fluefiskeren
10.07.2023 kl 12:47 7487

Synes selskapet har vært flinke med informasjon nå. Produksjon og salg er helt fundamentalt for et oljeselskap. Personlig føler jeg ikke noe savn etter kvartalsrapporter. Det kommer sjelden noe nytt da selvsagt, men noen har alltid forventninger til det og kursen faller når disse ikke blir innfridd.

Det jeg kunne savne fra dagens melding er produksjonen i øyeblikket. Spesielt fordi jeg har tippet på den. At vi ikke får produksjonstall før to brønner er ferdige skyldes nok at den ene er en injektorbrønn. Ser forresten ut til at begge bores fra Axima uten at riggen er blitt flyttet mellom dem.
Redigert 10.07.2023 kl 12:48 Du må logge inn for å svare
gravemaskinen
10.07.2023 kl 14:55 7425

Få korrupsjon saken utav verden så går vi til himmels
zaq1
10.07.2023 kl 15:24 7345

Ja FF, enig i det meste, synes og de er flinke nå og gjør jo det de sier at de skal.., men personlig savner jeg kvartalsrapporteringen fordi det oppdaterer meg om tallene på en konsistent / vant måte. Jeg tror nå mer på at det er ved asset play eller bud vi kan oppnå å få synliggjort verdiene våre i Pnor på.., jeg har nesten mistet helt troen på at de verdiene blir gjenspeilet i en kursstigning på OB. Dette uansett hvilke positive nyheter selskapet måtte komme med, henleggelse fra Økokrim, start Aje, farmouts eller salg så faller jo kursen fort tilbake pga ivrige selgere. Få inn hard cash og bruke det til kjøp av egne aksjer.., men ut av GB meldingen kan det jo leses at utbytte er høyere prioritert. Det kan muligens forståes ved at du store eierene her ikke må betale like mye skatt på utbytte som oss norske som eier aksjene privat..?
Fluefiskeren
10.07.2023 kl 15:34 7286

Denne trenden med raskt fall rett etter gode nyheter har blitt meldt har vært frustrerende. Ser vi en litt annet tendens nå? Så langt i dag ligger vi an til høyeste kurs etter meldingen om salg av Guinea-Bissau ble meldt for 9 børsdager siden. Da sluttet den dagen på 8,01. Det er lov å håpe.
Redigert 10.07.2023 kl 15:35 Du må logge inn for å svare
evetjo
10.07.2023 kl 16:17 7176

Poll: Hvor stort blir første utbytte, hva blir frekvensen på fremtidige utbytter og hva står kursen i på dette tidspunktet?
WTH84
10.07.2023 kl 17:39 6956

35øre kvartalet/15kr aksjekurs
E Desperados
10.07.2023 kl 20:50 6524

Første utbytte blir 0,2$/aksje (28 MUSD, dvs ca første betaling for lisensen). Deretter 0,05$/aksje per kvartal inntil AJE eller Bis har produksjon. Da vil det nok doble seg.
mimer
10.07.2023 kl 21:19 6413

Har PNOR på ASK nettopp på grunn av eventuelle utbytter. IKZ funker vel også på lignende måte...
Tm3P
10.07.2023 kl 21:19 6442

Tar sjansen på denne igjen etter å ha fått en god gevinst på DNO i dag :)
Så ut som en god investering i fjor, men den har nå utrolig nok både blitt enda billigere og mye bedre stilt.
The Observer
11.07.2023 kl 09:46 5753

Aksjen ligger an til å få juling. Kun smårips som handler. Omsatt 6051 aksjer på 11 handler. Gir 550 aksjer pr handel.
Mdg1
11.07.2023 kl 09:50 5727

Tror ikke det gjør noe. For enten kommer selskapet til å kjøpe tilbake aksjer og kursen vil presses litt oppover. Eller så vil man få utbytter og penger på bok. Hvis ikke kommer selskapet til å bruke pengene på å kjøpe produserende assets som også vil bidra positivt på kursen. Selskapet burde val ha nesten 500 mill på bok, så kan man plusse på 250 mill som første betaling av lisenssalg. Man kan få gjort mye med 750 mill om man ikke går solo på dypt vann og kaster bort pengene.

Nå vet jeg ikke nøyaktig hvor mye selskapet sitter med på bok, men med 250 mill ved årsskiftet og 700 mill fra salg av olje i 2023, så burde de i alle fall ha over 500 mill på bok før lisenssalgpenger
Redigert 11.07.2023 kl 10:04 Du må logge inn for å svare
The Observer
11.07.2023 kl 10:33 5542

Det store spørsmålet blir hvorfor større investorer glimter med fravær når ting er så opplagte for vekst, utbytter og you name it.
hofa
11.07.2023 kl 10:33 5543

Der er ikke plads til meget juling her, jeg forstår ikke de småsparer der sælger 1 kr for 80 ører. Så vågn dog op. Men når ledelsen ikke kommer med meldinger, så går det jo ofte, som vi ser.
Tm3P
11.07.2023 kl 11:38 5347

Er vel ikke lett for større investorer å komme seg inn mtp volumet i aksjen.
Det er også veldig mange andre rimelige og sikre oljeaksjer det er mulig å kjøpe. Man kan si hva man vil om at selskapet ikke er siktet for noe, men det at den største eieren og tidligere styreleder er under etterforskning for prosjekter i samme område som Petronor opererer skremmer nok mange vekk.
Bare det at største eier er under etterforskning trekker veldig ned. Det å ha tillit til ledelsen er noe investorer setter veldig høyt, spesielt når det er snakk om et såpass lite selskap.

For min del tenker jeg at den mulige gevinsten er vel verdt risikoen på det nivået her. Man kan jo også argumentere for at den ekstra oppmerksomheten selskapet får gjør det vanskeligere for eieren å lure seg unna med verdier(om man skulle vært bekymret for det).

Fluefiskeren
11.07.2023 kl 12:00 5296

Det er ingen tvil om at kursutviklingen i PNOR har vært elendig over noen år.

Derimot kjøper jeg ikke at utviklingen har vært elendig i år. Kursen er høyere nå enn da 2023 startet opp. Dette til tross for at oljeprisen har gått signifikant ned i samme periode. Her er et diagram fra Nordnet som viser utviklingen. Jeg har her sammenlignet med en del andre oljeselskaper. PNOR er den mørkeblå kurven. Den har gjort det best av disse selskapene, men det er ikke gjort korrigering for utbytte.

Jeg fikk pepper forrige gang jeg skrev noe positivt om kursutviklingen, men stiller meg til hogg igjen. HT klarer tydeligvis det han er ute etter. Nemlig å lave dårlig stemning.

https://www.nordnet.no/market/stocks/18070363-petronor-ep-asa
Redigert 11.07.2023 kl 12:01 Du må logge inn for å svare