PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 451111

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
Odi.1
11.07.2023 kl 14:43 7065

Skal bli moro å se CASH beløpet i denne fremover :)
Makrobaronen
11.07.2023 kl 19:07 6799

Oljeprisen med en nytt byks! Snart over 80$ fatet. Selvom det er sommer kan man se kursen fly oppover, ting har aldri sett lysere ur. Håper noen store snart får fingeren ut, så vi slipper å se denne på de latterlige nivåene den er på nå.
EspedalH
11.07.2023 kl 20:44 6653

Det har jo ikke vært noen omsetning å snakke om. Kanskje på enkelt dager, men ellers har det jo vært under millionen. Har jo stort sett falt tilbake til nye 7 kr. Men kan se ut som vinden er i ferd med å snu nå, sakte men sikkert. Før eller senere går det jo opp for folk... Så de som har kjøpt på disse nivåer, har fine tider i vente... 3 t'ne som teller her. Tolmodighet, tolmodighet og tolmodighet. Selv om det har vert hardt til tider!
E Desperados
11.07.2023 kl 21:24 6788

Det var jo noen som nevnte det magiske ordet utbytte i en børsmelding her for ikke så lenge siden. De fleste skjønner jo at det er dumt å selge kamelen når bare oppløpet av ørkenvandringen gjenstår.
E Desperados
12.07.2023 kl 11:06 6341

175 000 aksjer omsatt de første to timene idag. Åpenbart litt mere kjøpsinteresse idag. Satser på at trenden har snudd litt her nå.
hofa
12.07.2023 kl 11:21 6302

Har lige fået et tyndt svar fra IR, tilbagekøb af egne aktier, bestemmes af bestyrelsen, som endnu ikke har besluttet sig. Nej, men så få dog fingeren ud.
Fluefiskeren
12.07.2023 kl 11:37 6339

Tror få kjøper PNOR nå fordi det kanskje blir utbytte. Pace sa at de bare var et skritt videre til å utbetale utbytte. De fleste store og mellomstore oljeselskapene betaler utbytter som nok er mye større allerede. Det er også en drøss med andre selskaper som betaler utbytte.

Jeg tror at salget av Guinea-Bissau trekker mer samt det at infillprogrammet er startet opp igjen. Økende oljepris er heller ikke å forakte.
viduka
12.07.2023 kl 12:04 6240

Jeg økte min beholdning i PNOR med 20% på fredag fordi aksjen etter mitt syn er uforståelig lavt priset. Salget av Guinea-Bissau gjorde det enda tydeligere.

Med en nettogjeld på 13,8 musd per 31.12.22 og salg i 1H 2023 på 60 musd er selskapet netto gjeldfritt og har godt med cash, også før oppgjøret for G-B.

Jeg støtter de som mener at tilbakekjøp er bedre enn utbytte. Det er innvannende for oss så lenge aksjekursen er for lav og sender også et signal til markedet om at selskapet selv er av denne oppfatningen. Styret bør absolutt kjenne sin besøkelsestid og iverksette dette asap.
E Desperados
12.07.2023 kl 13:09 6163

Jeg har ikke finregnet på det, men tror det er i grenseland mtp free float om selskapet kjøper tilbake alt det er vedtak for fra hvermannsen. Så jeg tipper det blir enten utbytte eller utbytte og et lite tilbakekjøp.
toftos
12.07.2023 kl 19:41 5819

Litt høyere omsetning og noen fine dager med oppgang. Er det lov å håpe på at flere har fått opp øynene for selskapet ?
Fluefiskeren
12.07.2023 kl 19:54 5764

Absolutt. Synes å ha ant en endring en stund nå. At HT har vært borte i fem dager nå er jo også et godt tegn på at det går bedre. Vi skulle vel ifølge han være på sekstallet nå. Eller var det femtallet han snakket om?

Så får vi bare håpe dette fortsetter. Det er dessverre ingen selvfølge.
nkamok
12.07.2023 kl 20:28 5730

HT er meget sjældent aktiv her, når kursen stige - så bruger han tid på at sælge . Når/hvis det så vender igen, så spammer han debatten igen og køber formentlig sine 1000 aktier igen 😎🤷‍♂️
Redigert 12.07.2023 kl 20:29 Du må logge inn for å svare
evetjo
12.07.2023 kl 20:52 5657

Håper HT ikke er Espen Teigland... Orker ikke en dump til.
Makrobaronen
12.07.2023 kl 21:03 5629

Bursdag i morgen så håper på en mørkegrønn dag! Målet var 10 kr før bursdagen min, det ser vanskelig ut, men noen fine dager nå så ikke helt krise! Jeg kjøper litt og litt hver måned frem til vi kommer på 15-20kr hvertfall.
WTH84
12.07.2023 kl 21:18 5767

Blir spennende å se om vi stiger sakte men sikkert, eller om vi får noen raske hopp de neste ukene. Kanskje Teigland skulle tent raketten?
Fluefiskeren
12.07.2023 kl 21:32 6232

Teigland eller ikke Teigland. De omtalte Petronor på Investornytt for to dager siden. Sakser og limer inn litt:

«Kraftig produksjonsøkning for Petronor
Investornytt av Investornytt 10.07.2023i Aksjer Lesetid:1 min read

«Selskapet meddelte 6. juli at de hadde levert og produsert 833,266 fat de første halvår.

Petronor meddelte nylig at de solgte lisensen sin og farmet den ut til et annet selskap. Petronor mottok 25 millioner dollar for den transaksjonen med ytterligere 50 om lisensen kom i drift.

En rekke fine meldinger i fra Petronor nå – med en solid kontantposisjon på konto og fullmakt fra GF tror jeg selskapet meddeler at de vil kjøpe tilbake egne aksjer innen Q3 er over.

En rekke pene børsmeldinger nå og operatør Perenco leverer varene i Kongo.

Petronor er verd å følge med på nå.»

https://investornytt.no/kraftig-produksjonsokning-for-petronor/



toftos
12.07.2023 kl 22:09 6150

Han hadde en tweet i dag og, skrev følgende : Petronor blir dagens aksje eg tror popper opp. Så kanskje det er en av grunnene til økt omsetning
Yenom
12.07.2023 kl 22:30 6119

Ny pump & dump med andre ord ☹️☹️☹️ Ikke mye redelig den karen der.
E Desperados
12.07.2023 kl 22:43 6084

Omsatt 260 000 aksjer idag og mindre igår. Så det er jo ikke veldig mye pump, og isåfall heller ikke veldig stor påfølgende dump. Så vidt jeg kan se hadde ikke Espen T aksjer før mandag heller. Mulig han kjøpte da og skal ha et par raske prosenter igjen, men skulle jo tro at sauene hans snart må lukte lunta.
Nybegynner2
12.07.2023 kl 23:07 6204

Espen T. dukket opp på listen i dag. Har kjøpt 50.632 aksjer og var med det den største kjøperen.
ClipfishC
12.07.2023 kl 23:13 6214

Tenker det går helt fint. Tidligere har det vært et sterkt ønske om noen positive meldinger og ET har vært flink til å så noen frø. Forskjellen nå er at det faktisk har kommet noen skikkelige triggere og som generer cash i kassa, både umiddelbart og på sikt. Selskapet har jeg fulgt lenge og vært med på noen få oppturer og desto flere nedturer, men liker det som har kommet den siste tiden og har stor tro på at dette danner et godt grunnlag for en mer stabil reise nordover.
Makrobaronen
13.07.2023 kl 00:18 6162

Lukte på 9kr i morgen hadde vært rått! Da man isåfsll i pluss for første gang i år, pnor på dagens nivåer er latterlig. Føler på meg det kommer tilbakekjøp eller utbytte rett rundt hjørnet. Da er vi ikke på kurs under 15kr
ClipfishC
13.07.2023 kl 00:33 6114

Og ser vi ikke 9 i morgen, så vil vi gjøre det innen rimelig kort tid. ET med sine 50k aksjer bør kanskje sitte rolig for en gangs skyld og bli med på en fin reise 😊 jeg har vært veldig usikker på mye rundt denne de siste 2-3 årene, men nå er jeg vesentlig med rolig en noen gang. HOLD og dette blir bra 😊
Olje100
13.07.2023 kl 05:14 6036

Da har det nok vært siste mulighet for å kjøpe under 8,-
Når blir siste gang noen selger under 10?
Jeg tenker ganske sikkert iløpet av året, kanskje rundt halvårs rapport, hvis ikke før.
Mine aksjer selges ikke under 10!
Ønsker heller tilbakekjøp før utbytte.
Investering i økende produksjon er aller best hvis selskapet finner det lønnsomt!
Fluefiskeren
13.07.2023 kl 11:48 5985

Svært rolig dag, men holder den kursen seg som vi har i øyeblikket ut dagen blir det seks dager på rad med oppgang.
Nybegynner2
13.07.2023 kl 11:49 6049

De 50.632 var hans beholdning. Det kan godt hende han har kjøpt/solgt senere da det er T-2 på listen jeg ser. Har han samme mønster som tidligere så kjøper han litt mer dag 2 også i løpet av noen dager så har han solgt seg ut.
Nacobo
13.07.2023 kl 14:20 6013

Gikk 50500 kl 13:47. Er han kansje ute igjen da?
E Desperados
13.07.2023 kl 14:45 6135

Isåfall fikk han vel 3-4 % avkastning. 12-16000 kr det. Takket være følgerne sine som isåfall sitter igjen med svarteper selv.
markie
13.07.2023 kl 15:04 6180

Du får det til å høres ut som han styrer Petronor aksjen straks han er innom. Det er ikke rare tillitten du har til kursutviklingen her? )) Tror du ikke vi skal over 8,50 i overskuelig framtid. Ettersom du mener andre investorer sitter med svarte per. Den pleide vende på 0,85 tidligere så følger mønsteret. Smittsom straks det kastes noen poster i denne
Yenom
13.07.2023 kl 15:33 6126

Det er jo det han gjør. Bruker Inverstornytt til å berike seg selv. Straks han går ut så følger disiplene. Med det volumet vi har så blir det som det blir ☹️☹️☹️
E Desperados
13.07.2023 kl 15:43 6126

Det var flere dager i forrige uke hvor vi ikke var over 30 000 aksjer på en dag en gang. Så klart han påvirker kursen når han bruker Twitter/Investornytt på den måten. Og med at følgerne hans sitter igjen med svarteper så mener jeg det fordi vi alle vet at de er kortsiktige tradere som har solgt seg ut lenge før fellesferien er over. Men kursen skal selvsagt opp. Senest når H1 kommer og man ser hvor mye penger selskapet har tjent.
toftos
13.07.2023 kl 16:24 6060

Ser han skriver på Twitter at gan skal øke i Pnor for denne skal over 10kr snart
WTH84
13.07.2023 kl 16:47 5994

Selv Mr. Pump&Dump bør vel vurdere å sitte stille en stund nå.
Namnam
13.07.2023 kl 16:52 5977

Skal bare få opp omsetning, så han får solgt og fått sine prosenter
Nacobo
13.07.2023 kl 16:58 5935

Meg du sikter til her? Så bare at etter de aksjene gikk var aksjen fra ish 2% i + til nesten 2% i -. Jeg har stål tro på aksjen, sitter i fortsatt på topp 50 en plass og blir nok der i de neste åra 😜
Redigert 13.07.2023 kl 16:59 Du må logge inn for å svare
mimer
13.07.2023 kl 17:06 5947

Ja påvirker kursen i aksjer med liten likviditet. Men Hausseladden er vel ikke værre enn traderne på XI, eller de velkjente store bjellesauene som vi leser om i finanspressen? Når det står at noen av de er inne der, så selger de 😎
evetjo
13.07.2023 kl 17:57 5793

Når han anbefaler kjøp er han på god vei ut...
Fluefiskeren
13.07.2023 kl 18:40 5685

I så fall må da det være markedsmanipulasjon? Noe som er straffbart.