PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 447462

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
Helg11
24.07.2023 kl 10:41 8900

Nå tror jeg at enkelte ser spøkelser på høylys dag. Ukens aksje hos Teigland er Norske Skog.
Trymte
24.07.2023 kl 11:19 8760

Aha. Jeg som så spøkelser. Tolket "Lukter petronor av denne" hvorpå Teigland svarer med en slags bekreftende meme, at Pnor var ukens aksje. https://twitter.com/SparerINordnet/status/1683190433625538560

Beklager forvirringen. Men bra at det ikke er pump/dump som er grunnen til at vi stiger i dag.
Makrobaronen
24.07.2023 kl 11:48 8652

10kr innen kort tid, kan ikke forstå noe annet? Høsten vil trolig ta oss til høyder vi ikke har sett på lenge flere år vil jeg tro.
Fafnir
24.07.2023 kl 12:05 8594

Virker for meg som at aksjen blir holdt nede med vilje fordi de største eiere som sitter med flesteparten av aksjene samlet vil holde aksjekurs nede på grunn av formue beskatning frem til de har fått ting mer avklart.
Man ser også klart at korrupsjons anklagene har gjort at de ikke får noe oppmerksomhet fra analytikere og de store meglerhus inntil saken blir mer avklart.
Det gjør at volum og oppmerksomhet er helt minimal. Kun private små aktører som handler. Slik vil den ligge til saken blir tydeligere.
Jeg er ellers enig i at hvis Petronor skal være på børs bør man ha en klar og offensiv strategi for firmaet. Dagens ceo Jens Pace tidligere styreleder er motsetningen til denne type strategi, det har jeg sett i gamle APCL , han brukte akkurat samme strategi der. hold ting under radar og minst mulig informasjon ut i marked. Han er nok i denne posisjon kun inntil økokrim saken blir avklart. Når han blir erstattet starter ny strategi og reprisingen er mitt bet.
Redigert 08.09.2023 kl 15:32 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
24.07.2023 kl 12:23 8568

Gjorde ikke det forrige gang da. Kursen er dessuten nå godt høyere enn den var ved sluttkurs den dagen meldingen ang. Guinea - Bissau kom den 28. juni. Synes den har holdt seg bra. Det var flere av oss som fryktet at den ville raskt gå ned igjen.

Trond.heim
24.07.2023 kl 13:06 8453

Kursen nærmer seg 9,30, det er vel da vi som « fikk aksjer» som PEN utbytte kommer i pluss.
Fluefiskeren
24.07.2023 kl 13:20 8404

Stemmer det. 9,33 for å være nøyaktig.
peterpetrol
24.07.2023 kl 13:46 8305

Nope, er pnor ass.

« Ukens aksje uke 30 – Petronor

Petronor har vi sagt og ment ekstremt mye om siste årene. Diverre har den pågående korrupsjonssaken lagt lokk på alt fra analytikerdekning til investeringsvilje. I desember 2023, er det to år siden CEO i selskapet Knut Søvold ble pågrepet etter korrupsjons bestemmelsen.

16 uker senere ble daværende styreleder pågrepet for samme bestemmelse. Begge ble løslatt kort tid etter pågripelsen. Økokrim etterforsker fremdeles saken. Petronor har hele tiden hevdet at de ikke er part i saken.

La det være klart – hadde Petronor ikke hatt korrupsjonsaken hengene over seg, tror jeg aksjekursen hadde stått i 30-40 kr nå. Selskapets verdier begynner å synliggjøres. Bokførte verdier selges til over 20 ganger og selskapet spruter cash!

Det store spørsmålet er nå hvem som tar første stikk! »


Disclaimer helt nederst « Espen Teigland eier aksjer i Petronor før denne saken»
E Desperados
24.07.2023 kl 16:32 8101

Høyere omsetning enn normalt idag, men oppgangen var ikke noe høyere enn for sammenlignbare oljeselskaper, så denne Teigland-effekten kan vel diskuteres.
Fluefiskeren
24.07.2023 kl 16:47 8045

Tror det bare var OKEA som steg mer enn PNOR i dag. Og PNOR har jo ikke vært kjent som den som reagerer mest på oljeprisen.
E Desperados
24.07.2023 kl 17:32 7937

Neida. Men PNOR + 3,55 PEN + 3,31 og BWE + 3,03 indikerer vel at store deler av oppgangen kom pga at oljen nå er over 82$ og ikke det at Espen T skal ha kursen opp.
Fluefiskeren
24.07.2023 kl 17:38 7939

Det er ikke så viktig, men jeg merket meg at PNOR gikk tidlig på dagen i motsetning til de to andre som kom i takt med økningen i oljeprisen mot slutten av dagen. Det viktigste er dog at vi stiger.
Kvike11
24.07.2023 kl 19:04 7814

Så ved vi at kursen let kan gå o 9,33 inden der er nogle der vil sælge, resten er dagtrader, jeg siger bare good look.
Kursen skal betydeligt højere op, med alle de værdier der er i selskabet,
som tråd starter Fresch Prince så godt uddyber det.
Så gør det heller ikke noget at olie prisen stiger, som den gør nu.og vi alle venter på signalet om GO GO til gasprojekt.
Måske der kommer nyheder i forbindelsen med konferancen som CEO er til .
Strong buy
Makrobaronen
24.07.2023 kl 21:37 7614

Enig! Fyller på så ofte jeg kan. Den her har fryktelig mye å gå på hvis den først går. Hva som skal starte festen er uvisst, men kan være så mangt. Investeringen i eksisterende felt for økning av produksjon, tilbakekjøp, utbytte etc. er alle muligheter som PNOR kan gjøre da de printer penger og har MYE på bok. Henlegging av økokrim saken, begynne med kvartalsrapporter igjen kan også være ting som vekker aksjen. Mine aksjer selges ikke billig og jeg tror vi ser en dobling om kortere tid enn hva de fleste tror.
E Desperados
25.07.2023 kl 08:25 7233

Oljen opp nesten en dollar siden close igår. Får satse på at det gir videre momentum oppover idag.
Kvike11
25.07.2023 kl 08:37 7189

Helt enige, tror også vi skal yderligere op idag.
Der venter så mange gode nyheder i den nærmeste fremtid.
Skal vi over kurs 9 idag og 10 imorgen
Barty
25.07.2023 kl 09:04 7074

Ingenting som tilsier at kursen skal over kr 10 i morgen, selv om aksjen er underpriset. Skal kursen på PNOR betydelig opp må utbytte komme, noe jeg tror kommer før nyttår. Blir i alle fall spennende å eie PNOR de neste årene.
Slettet bruker
25.07.2023 kl 09:33 7008

Du har klaget mye på meg pga useriøse innlegget mtp kursutvikling men jeg har pr.nå ikke vært i nærheten av de skivebommene du skisserer gang på gang.. Så om jeg er useriøs hva er du da? Det blir jo bare dumt... At vi kanskje kommer litt opp på sikt er ikke umulig men å snakke om 25% stigning på et par dager blir bare useriøst... Jeg tror vi like godt kan se 7 tallet igjen som å bryte 9 kr. Av samme grunn som alltid... Dette har skjedd gang på gang. Så hvorfor skal det ikke skje igjen? Etter siste tids utvikling er jeg kanskje mer usikker på om vi ser 6 tallet igjen. Men det er jo det sedvanlig her inne. Så fort vi har et par grønne dager snakkes det om dobling og tre dobling mens det fundamentale problemene fortsatt er de samme. PNOR dobles ikke sånn uten videre. Fundamentale endringer må skje. Økokrim, utbytte, tilbakekjøp etc... Da kan vi begynne å snakke om kurser over kr 10,- Ikke før det....Lett å la seg blende av litt grønnfarge i denne har jeg sett.. Men er vel ingen grunn til å sprette champagnen ennå...
Patron72
25.07.2023 kl 09:34 7001

Enig!
For meg er utbytte en god trigger for å sitte i petronor. Derfor kjøper jeg aksjer nå.
Utbytte kommer 👍
hofa
25.07.2023 kl 09:42 6945

Sådan er vi jo forskellige, straks udbytte kommer, vil jeg sælge mig ud, da jeg ellers føler mig dobbelt beskattet. (Stort underskud)
Helg11
25.07.2023 kl 09:46 6947

I følge listene fra TekInvestor så har Petromal LLC småhandlet litt aksjer i det siste. De er nå oppe i 48 303 595 aksjer (står under CLEARSTREAM BANKING S.A. - KONTO #10A), mens de pr 14 juli var på 48,148,167 (ref hjemmesiden). Er jo altfor tidlig å konkludere med noe som helst, men hvis Petromal begynner å kjøpe seg opp er det jo et signal.
Annet enn det så er det mikroskopiske endringer blant topp 50.
toftos
25.07.2023 kl 11:48 6630

Ser det er en del algoritmer på salgssiden, så regner ikke med det er vanlige småtradere som har tilgang på det.
Fluefiskeren
25.07.2023 kl 15:59 6309

Føler kursen har blitt mer stabil etter spleisen. I dag har den vippet mellom ca 8,5 og 8,65 hele dagen. Det er også greit at den ligger i grønt selv om Brent ligger i litt rødt.
Makrobaronen
25.07.2023 kl 16:12 6254

Håper vi ender på høyeste kurs for dagen nå på tampen. Er stor spread så kan bli en fin og grønn dag eller marginalt grønn.
E Desperados
25.07.2023 kl 16:30 6201

Close på 8,65. Første gang på en god stund her at PNOR stenger over GAV for min del. Må feire med en liten is ikveld 😅
Makrobaronen
25.07.2023 kl 17:44 6012

Hadde vært utrolig gøy med en litt saftig nyhet fra selskapet når man først er oppe å lukter på 9-10kr. Synes ofte meldingene fra selskapet kommer når kursen er på sitt laveste og dermed så får man ikke kommet høyere enn hva vi er nå. Men en melding på 9-10kr kan jo virkelig få litt sving på det! Hva er neste store trigger? Jeg heller mot et lite tilbakekjøpsprogram samt utbytte for lisenssalg. Da ser vi en helt annen kurs
E Desperados
25.07.2023 kl 20:33 5745

Det vil være en positiv overraskelse om vi får noen meldinger fra selskapet før halvårsrapporten. Må isåfall være noe fra Senegal, PNGF Bis eller M&A. Men vi får vel både oppdaterte produksjonstall etter infilldrillingen samt hva de tenker å gjøre med pengesekken den 30. august. Kombinert med en oljepris som virker å være i en stigende trend kan det være det som hjelper aksjen å ta sats.
Trymte
25.07.2023 kl 20:43 5774

Det er jo bare å glede seg til overskriftene i finanspressen når halvårsrapporten kommer.

"Oljemyggen Petronor melder om inntekter på 1.1 milliard kroner i første halvår, dette er en tredobling fra H1 2022"

Om ikke det løfter kursen markant, pantsetter jeg huset.
Dølle
25.07.2023 kl 22:32 5557

Hvilken dato presenteres den ?
Makrobaronen
25.07.2023 kl 22:41 5531

Meget flott overskrift som trolig kommer! Ser for meg at det vil trigge kursen masse å se tallene foran seg, tjener seg selv på 6mnd kan bli gøy fremover🚀
Fluefiskeren
25.07.2023 kl 23:08 5577

30. august som det ble skrevet like ovenfor.
Redigert 25.07.2023 kl 23:08 Du må logge inn for å svare
Makrobaronen
26.07.2023 kl 13:17 4491

Tom for penger, skulle prøve å ta 8,65,- posten. Tas den er det rimelig tynt oppover? Kanskje en liten sluttspurt vil forekomme
Fluefiskeren
26.07.2023 kl 13:27 4454

Tung dag for de fleste oljeselskaper. De tre store går alle ned. Selvsagt som en konsekvens av at Brent faller en drøy prosent. Sett på den bakgrunn er PNOR sin nedgang på 0,01 % bra. Så får vi se hva som skjer når FED legger fram sin renteavgjørelse senere i dag.
okai?
26.07.2023 kl 15:02 4164

Det blir vel små bevegelser om FED øker med en kvarting som alle forventer
Fluefiskeren
26.07.2023 kl 15:11 4135

Det gjør vel det , men Reuters tillegger det en del vekt for utviklingen av Brent i dag.

« Oil dips ahead of Fed rate decision»

https://www.reuters.com/business/energy/oil-prices-ease-after-build-us-crude-stockpiles-2023-07-26/

E Desperados
26.07.2023 kl 16:10 3952

En økning på 0,25 bør være priset inn allerede, men fremtidsutsiktene kan jo gi visse utslag. Nå er forøvrig oljen tilbake på 83$, så mulig det bare ble en kortvarig dipp intradag.
siddis
27.07.2023 kl 07:53 3036

PNOR er et rart selskap.
Veldig suksess produksjon, økonomi osv.
Har snart hele aksjeverdien på konto
Økokrim henger enda i bakgrunn
Ingen analytikere tør ta i den, fordi de rapporterer kun hver 6. mnd?

Hva som feiler marked fatter jeg ikke, En slakteverdi på 30 kroner aksjen vil være et kupp om noen skulle ønske å kjøpe hele firma?
Kvike11
27.07.2023 kl 07:56 3022

Det er vi mange der undrer sig over.
Bare kontanter i selskabet efter betaling er jo langt over kurs 14 i værdi.
Forventer også vi snart ser en kraftigt opgang i kursen
E Desperados
27.07.2023 kl 08:10 2993

Ser på kjøp/salg fra mandag når det var så stor omsetning at største selger den dagen var SB1 Market Maker. Så da vet vi hvem som stoppet oppgangen og kjørte kursen ned utover ettermiddagen 🙈