PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 451112

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
henrik9
27.07.2023 kl 09:07 6656

Ikke overrasket, føyer seg inn i et velkjent mønster, alle eventuelle oppganger blir raskt kvalt. Men hvordan ser du hvem som selger? Ut i fra volum på salgspostene?
MM har pleid å ligge på 5000.
E Desperados
27.07.2023 kl 09:16 6641

Det er investorlister på E24 som jeg har via mitt abonnement på Aftenposten. Market Maker nettosolgte 34 023 aksjer på mandag. Dvs at de sto for nesten 10% av alt salg.
henrik9
27.07.2023 kl 09:34 6596

Ok, viktig info dette. Det blir så man lurer på selskapets agenda når det gjelder dette med MM. Man kan få konspirasjonstanker av mindre.
henrik9
27.07.2023 kl 09:52 6579

Om de absolutt skal bruke MM så skulle de holdt seg unna de dagene hvor omsetningen er på et naturlig høyt nivå. Feks ved nyheter eller annen kursdrivende info.
Nå er det snart ingen som har forventninger til noe oppgang uansett hva som meldes pga den mangeårige historikken på dette
Fafnir
27.07.2023 kl 10:37 6497

Les min melding en gang til
Min magefølelse er at MM har opparbeidet en pool av aksjer slik at kurs holdes fullstendig fast inntil et par ting er på plass.
Redigert 27.07.2023 kl 10:40 Du må logge inn for å svare
E Desperados
27.07.2023 kl 10:42 6521

MM hadde ved stengetid på mandag 21 000 aksjer. Så veldig stor er ikke den poolen. Men de kjøper jo når det går litt trått og så selger de når det er oppgang.
henrik9
27.07.2023 kl 10:47 6572

Om dette er tilfelle så må vi altså være redde for at det kan komme siktelser blant styremedlemmer for organisert kursmanipulasjon?
Fafnir
27.07.2023 kl 10:50 6548

På grunn av at de vil holde kurs stabil samt holde kommunikasjon minimal så er volum minimalt så de trenger ikke mange aksjene for å kontrollere. I tillegg kan det tenkes at de kan få selge fra større aksje eiere i tillegg skulle noen prøve noe. Se på kurs utvikling over 1 år, har ligget temmelig stille og er ikke naturlig sammenlignet med børs og firmaets cash utvikling. Men dette er min bare min mening. Dette vil ikke endres før større krefter får ta i denne aksjen igjen
Fafnir
27.07.2023 kl 13:02 6379

Siden det er sommerferie og flere på forumet her følger Petronor ivrig, så vil jeg anbefale dere å lese dere opp på disse artikklene som gir en god innsikt i sakene som ikke direkte handler om Petronor, men som påvirker marked sitt syn på aksjen.

https://www.dn.no/marked/gerhard-ludvigsen/knut-sovold/kongo/nordmann-tapte-kamp-om-eierskap-til-kongo-olje/2-1-695556

https://www.investigate-europe.eu/en/posts/congo-brazzaville-european-oil-companies-petronor-perenco-secret-interests-with-ruling-family
Fluefiskeren
27.07.2023 kl 13:04 6494

Stabil og stabil fru Blom. Synes det går jevnt oppover. Dog ikke så fort. Så vidt jeg kan se så blir det høyeste sluttkurs side 15. februar hvis den holder seg ut dagen. Den kan også fort bli slått snart med sine 9,00.
Fresh Prince
27.07.2023 kl 13:18 6532

Er vel utvilsomt han gjøken som hausser aksjer og dumper de som solgte i dag vil jeg tro, 100 000 aksjer på 8,60kr i dag klokken 10,53?
henrik9
27.07.2023 kl 14:31 6461

Den har gått bittelitt fra ekstremt lavt nivå. Mener det er ingen grunn til å være fornøyd med dette. Noen tradere har vel tjent noen få kroner mens langsiktige som har vært med en stund har sett at verdiene har fordunstet.
Fluefiskeren
27.07.2023 kl 14:48 6606

Jeg mener derimot at nå bør det være slutt på sytingen. Blir litt lei av det. Alle er jo enige at over noen år har kursutviklingen vært elendig. Det er jo bare å ta et titt på diagrammer og sammenligne med andre, men en gang burde vi sette en strek. Selv har jeg satt den 1. januar og jeg konstanterer at vi er i pluss i motsetning til de tre store (EQNR, AKBP og VAR) som alle er i klart minus. DNO også for den del.

Så såå dårlig er det vel ikke selv om det som kjent er mye kos med misnøye.

EDIT Og jo, jeg er kjent med at de andre har utbetalt utbytte, men likevel er de ikke i pluss om vi korrigerer for det.

Redigert 27.07.2023 kl 14:50 Du må logge inn for å svare
Makrobaronen
27.07.2023 kl 15:23 6560

Blir den 50k posten på selgersiden spist tro?
play4funn.
27.07.2023 kl 16:30 6426

Den blir nok solgt i morgen, har brukt 3 dager på å nesten selge meg ut. Vil gjerne tro at den går over krona, men hver gang blir den slått ned. Så håper det skjer nå også, plukker den opp på 7kr.
Makrobaronen
27.07.2023 kl 16:52 6367

Vet ikke helt om jeg hang med der?
henrik9
27.07.2023 kl 17:12 6333

Det er bare konstatering av fakta og ikke syting. De selskapene du nevner har minst ca doblet seg de siste tre åra mens pnor er klart ned, og ingenting har foreløpig hjulpet på kursen pga den massive selgersiden som det er grunn til å stille spørsmålstegn ved.
klaesp
27.07.2023 kl 18:56 6406

Siden økokrim ikke har henlagt saken, er det vel naturlig at en siktelse er forestående i løpet av året, eller tidlig 24.

Hva tenker dere?
E Desperados
27.07.2023 kl 19:05 6412

Foreldelsesfristen for grov korrupsjon (alt over 100 000kr) er fem år. Setter pengene mine på at saken blir henlagt 16. des 2026.
Kvike11
27.07.2023 kl 19:14 6385

Hvad økokrim har af sager , har intet med PNOR at gøre.
PNOR driver en fantastisk god forretning, tjener flere og flere penge
,og har lige solgt projekt til næsten en milliard.
Snart kommer der gang i gas projektet, tror det er meget tæt på.
Senegal skal også snart løses, til fordel for PNOR
henrik9
27.07.2023 kl 20:04 6315

Løper ikke fristen fra når de påståtte lovbruddene ble begått?
klaesp
27.07.2023 kl 20:06 6309

De er er vel mistenkt, så vil en eventuell siktelse komme.
E Desperados
27.07.2023 kl 20:09 6289

Har ingen kompetanse innenfor juss, men trodde det var frist for å opprette sak og så starter tiden på nytt. Men har må gjerne noen som kan det korrigere meg. Uansett tidslinje tror jeg det ender med henleggelse pga fristen. Ligger sikkert i det arkivet hos Økokrim allerede.
klaesp
27.07.2023 kl 20:41 6298

Ok, takk for oppklaring.
Trond.heim
27.07.2023 kl 20:59 6259

Borten Moe saken skulle vurderes i sommer, andre saker ligger i flere år. Burde vært en frist
Fluefiskeren
27.07.2023 kl 22:48 6016

Tror ikke de har bestemt om de vil ta det opp som en sak. Det er det som skal vurderes. Derfor ingen siktelse. Jeg tipper de ikke vil ta det opp som en sak. Det finnes viktigere ting å bruke ressursene på.
Fluefiskeren
27.07.2023 kl 23:00 6170

Du kan bli siktet omgående. De to som stjal og kræsjet et fly i går er allerede blitt siktet.
Makrobaronen
27.07.2023 kl 23:00 6215

Over 9kr i morgen? Det tror jeg kan skje
E Desperados
28.07.2023 kl 08:55 5703

Ikke mange selgere under 9kr fem min før åpning, men erfaringsmessig dukker de opp ganske så raskt.
play4funn.
28.07.2023 kl 10:39 5443

Erfaringsmessig så er vi dessverre på 7 tallet innen neste fredag. Benyttet ikke sjansen til å trade de forrige "100" gangene det skjedde, men er "heldigvis" ute nå
play4funn.
28.07.2023 kl 10:42 5424

Brukte 3 dager på å selge alt, er dessverre håpløst å komme seg ut hvis man har litt aksjer og det ikke er noe trøkk. Men skulle ikke forundre meg om den spretter til 15kr nå som jeg har solgt
Slettet bruker
28.07.2023 kl 10:54 5376

Trodde du holdt deg for god til sånt vas MB......
Fluefiskeren
28.07.2023 kl 11:01 5383

Han skriver nå engang TROR det vil kunne skje. Med en kraftig økning i oljeprisen hadde det ikke vært helt urealistisk med en økning på 4,5%.
Dandan60
28.07.2023 kl 11:23 5513

Andre lande er ligeglade med økokrim fra Norge.
Jeg tror, der forgår en del bag kulissen i Petromal LLC, muligvis sælger dele eller hele Pnor til Kina eller Eni-Italy.
(Afrika er central skueplads for stormagternes aktuelle kapløb om den let og ikke så svovlholdig olie.
Bl.a. Kina og USA slås om at komme til det afrikanske oliefad. USA er Afrikas største handelspartner, Kina er den næststørste, og olie er det, der fylder mest.
Kina satser voldsomt på at få dækket deres fortsatte oliehunger via nye olieproduktioner i Afrika. Kina henter i dag en tredjedel af sin olieimport fra Afrika primært i Angola og ventes i 2030 at have behov for en olieimport på 13,1 mio. tønder om dagen
Nigeria sikrer omkring 10 pct. af USA’s olieimport. Indien henter også omkring 10 pct. af sin olieimport fra Nigeria.
Angola er Kinas største leverandør, mens Gabon er nøgleleverandør til Frankrig.)

Mvh
Dandan DK
Redigert 28.07.2023 kl 17:22 Du må logge inn for å svare
Dandan60
28.07.2023 kl 11:45 5428

Jeg tror at bestyrelsen i Pnor er orienterer, måske venter de kun på at sælge hele Pnor, så kan de slippe for at betale skat i Norge.
Petromal LLC har også køb nogle af aktier i de sidste tider, omkring +300.000 aktier udover 48mill. Som de har i forvejen.

Redigert 28.07.2023 kl 12:15 Du må logge inn for å svare
E Desperados
28.07.2023 kl 12:09 5333

Oljen fra PNGF skattes i Kongo og produksjon fra AJE skattes etterhvert til Nigeria. Det er da ikke sånn at PNOR betaler skatt til Norge for noe som skjer i utlandet.
Fafnir
28.07.2023 kl 13:50 5124

Jeg synes det er mye mer intressant å se på muligheter som ligger i Petronor fremover, snarere enn å diskutere svada hver dag for å håpe kursen går 50 øre opp eller ned. Fatter ikke at folk bruker tiden på slikt. Petronor er og blir holdt fast i tøylene inntil et par nøkkelfaktorer er på plass.

Følg med på hva som skjer i Kongo og Nigeria, enormt mye spennende i disse tider. Olje og gass ressurser i Afrika blir jaktet på mer intenst og Petronor er partner med noen av hovedaktørene Perenco ,Total og Eni midt i sweet spots Vest Afrika.
Eni bygger flere gass raffineri i Kongo og solgte nettopp et stort felt til Petronor sin partner Perenco. Kan jo tenkes at Petronor kan bli en partner her også.

Link: https://www.offshore-energy.biz/recent-oil-discovery-off-congo-seen-as-potential-play-opener/
Link: https://www.offshore-energy.biz/perenco-buys-several-oil-assents-in-congo-from-eni/
Link: https://www.offshore-energy.biz/eni-launches-congo-lng-project/

Ha en flott helg
Fluefiskeren
28.07.2023 kl 14:20 5029

Alt dette er gammel nytt og har vært nevnt og kommentert her tidligere. Så vi gjør nok mere enn å følge med på kursen.

Størst relevans har nr. en. Her boret Dagda i fjor på Tchibeli North East en presaltbrønn i et nytt play og som raskt ble satt i produksjon. De har også flere andre prospekter for denne formasjonen.
Redigert 28.07.2023 kl 14:24 Du må logge inn for å svare