PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 445507

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
Tricky
12.09.2023 kl 09:36 4119

Økokrim har allerede brukt 2 år. Resultat pt er at 1 ut av 3 er skrevet ut av saken fra deres side. Så et spørsmål om hvornår Økokrim må legge saken død.
Tror forøvrigt Økokrim har nok å gjøre med mer Norske forhold herunner diverse politiker.
Pinlige saker egentligt.
ag-3
12.09.2023 kl 09:48 4111

Du kan bli dømt i Norge for å ha begått handlinger i utlandet som ikke er straffbare der, men straffbare i Norge.

Høyesteretts to enstemmige dommer 19. oktober 2018 er viktige når det gjelder rekkevidden av straffeloven § 4, jf. § 5 nr. 1 og norsk straffelovs anvendelse på handlinger begått i utlandet.
Mdg1
12.09.2023 kl 10:13 4119

Økokrim kommer heller ingen vei siden myndighetene i Kongoi ikke vil samarbeide. Mulig Søvold får en bot for å ha brutt norske korrupsjonsregler, men tror det også sitter langt inne når ikke Kongo vil samarbeide. Da vil nok helt sikkert saken falle på manglende bevis. Jeg mener det er mye mer sannsynlig at det er myndighetene i Kongo som har gjort noe ulovlig her. Det skal godt gjøres å bevise at det er Søvold og ko som har kommet med planen om å la presidentens datte kjøpe billige aksjer
Fluefiskeren
12.09.2023 kl 10:20 4100

Tror heller ikke det er noe problem i dag, men vi har sett flere statskupp i Afrika i år. Det siste i nabolandet Gabon nå nylig. Med en ny politisk ledelse kan disse være interessert i å nøste opp i forhold under den gamle. Blir Søvold frigitt på bevisets stilling betyr det at saken kan tas opp igjen av Økokrim hvis de da har større sjanser for å nå frem.

Siden så mange her vil ha Søvold tilbake som CEO betyr det da isåfall en ny runde for selskapet og aksjonærene. Det er for meg ett mareritt, og er en av årsakene til at jeg ikke vil ha han tilbake dersom han blir frigitt på det vilkår. Jeg tror det er viktig å få inn en ny mann som dette ikke hefter ved overhodet. Det kan også være at det på andre måter er godt med friskt blod med en ny mann/kvinne med andre kontakter og måte å se ting på uavhengig av hva som har skjedd i Kongo Brazzaville.
Redigert 12.09.2023 kl 10:51 Du må logge inn for å svare
Kvike11
12.09.2023 kl 10:23 4169

Du kan bli dømt i Norge for å ha begått handlinger i utlandet som ikke er straffbare der,
men straffbare i Norge

Selvfølgelig kan man det, men en handling begået i udlandet
kan ikke være strafbar i Norge.

Du roder rundt i regler og love og misinformerer.

F.eks Butikstyveri , mord, voldtægt m.m. begået i udlandet, ryge hash i udland hvor det er lovligt kan ikke straffes som begået i Norge i Norge.
Kvike11
12.09.2023 kl 10:25 4159

Sagen bliver mere eller mindre henlagt inden længe, som du skriver har de nok med politker der omgås loven.
ag- 3 vil til at dele parkeringsbøde ud for parkering i udlandet,
han er morsom
pelo
12.09.2023 kl 10:55 4113

AG-3, nu har du jo selv informeret, at du ikke ejer aktier i PNOR - og derfor formoder jeg heller ikke, at du følger selskabet specielt tæt.
Ja, man kan blive dømt i Norge for ulovligheder begået i udlandet - som i de fleste vesteuropæiske lande. Men det skal stadig bevises, at du har begået ulovligheden, og her har Økokrim det vanskeligt.
Som jeg har sagt før, så er jeg ikke i tvivl om, at det er den tidligere Hemla medarbejder (medstifter ?) Trond Kostveit der har startet denne sag hos Økokrim. Det undrer mig dog, at sagen er taget op af dem, eftersom Kostveit 2 gange har kørt sagen i det norske retssystem - og tabt sagen blankt begge gange !
Fluefiskeren
12.09.2023 kl 12:00 3986

Oljeetterspørselen når toppen før 2030?

«IEA Claims Global Oil Demand Will Peak Before 2030

By Irina Slav - Sep 12, 2023, 3:30 AM CDT
The head of the International Energy Agency has said that new projections show demand for coal, natural gas, and oil all peaking in the near future.

The research will be released in the IEA’s World Energy Outlook in October and suggests fossil fuel demand will peak even without new climate policies.

The driving force behind the decline in demand growth is the shift towards renewable energy and electric vehicles.»

https://oilprice.com/Energy/Energy-General/IEA-Claims-Global-Oil-Demand-Will-Peak-Before-2030.html
E Desperados
12.09.2023 kl 12:35 3917

Det kommer jo ann på hvem man spør. Denne rapporten fra august har estimert forbruk på 110 millioner fat i 2045 og en ganske stabil etterspørsel de neste 20 årene.

https://www.statista.com/statistics/282774/global-product-demand-outlook-worldwide/

Finner ikke rapporten i farten, men Amerikanske EIA estimerer også peak etterspørsel rundt 2040.
Redigert 12.09.2023 kl 12:40 Du må logge inn for å svare
Kvike11
12.09.2023 kl 14:54 3749

Olie prisen stiger og stiger er et godt stykke over kurs 90.
For under et år siden var der ingen der troede på olie kurs over 90 , og hvis den kom der op ville PNOR være et guldrandet stykke papir.
Og kursen ville nå nye højder.
Idag er olie prisen over 90 og PNOR falder fortsat.
Noget er fuldstændigt gal med aktie kursen,
jeg tror stadigvæk det har noget med opkøb af hele selskabet.
Vi kan gætte på hvad der foregår,
ledelsen siger ikke en lyd.
Heldigvis bliver Senegal snart afklaret,
måske der kommer flere nyheder i denne måned.
polion
12.09.2023 kl 15:41 3651

Ser på tråden at korrupsjon er nevnt gjentagende ganger, og at to tidligere PNOR-strateger muligens kan få seg en liten smekk fra Økokrim.

Vil tro at Økokrim heller burde konsentrert seg om den massive og åpenlyse korrupsjonen vi har i Norge. Ta eks.vis LO og AP (inkl. flere rød/grønne partier). Her stiller LO åpenlyse og klokkeklare krav til regjeringen, mot at det gis solid betaling/pengestøtte for å få kravene innfridd. Akkurat dette er faktisk selve definisjonen på korrupsjon. I tillegg vet vi at regjeringen har kompensert LO kraftig med returstøtte, tenker da først og fremst på den avsindige fradragsøkningen for fagforeningskontingent.

Hadde tilsvarende foregått i et annet land, så hadde AP og Støre kalt landet en udemokratisk bananrepublikk. En annen ting er at den IKKE-FOLKEVALGTE LO-Peggy blander seg kraftig inn i både valgkamp og regjeringsarbeide. Hun opptrer her både udiplomatisk, arrogant og frekt hva gjelder landets styresett. Og dette fra en person som i utgangspunktet er diskvalifisert fra å mene noe som helst om den slags.

Og i tillegg så lever LO meget godt på sine innsamlede «veldedighetsmidler», tvunget innsamlet både fra Høyre-, Venstre-, FRP-velgere og andre. Nei det er bare å gi seg ende over, dette er så pill råttent at man nesten skulle tro det var Putin-Russland vi levde i.
Fluefiskeren
12.09.2023 kl 15:46 3656

Ser ut til at første forventede oljetanker til Djeno er AMPHION som er forventet der 27. september.

https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:5786105/mmsi:636018811/imo:9830795/vessel:AMPHION

Dovretro
12.09.2023 kl 15:48 3695

Da er det jo bare å kjøpe så masse man klarer når noen ønsker å gi bort disse gavene. oljeprisen i dag øker med over 1,5 prosent og det gir vel masse i kassen, som sikkert blir tilgodesett til oss som sitter med aksjer etterhvert.
JUICEitUP
12.09.2023 kl 15:50 3708

Re polion

Synes du har hatt noen usaklige innlegg i det siste, men dette er spot on. Det er så sant som det er sagt.

Dessverre fokuseres det alt for lite på dette samrøret. Det er kanskje ikke så rart da de fleste redaktører og medie sjefer i dette landet er vridd en smule mot venstre. De vil jo gjerne at dette samrøret fortsetter å eksistere for det er jo rett å slett en velgertrakt inn til AP. Med en gang dette nevnes kommer venstresiden drassende med at høyresiden har NHO og milliardær venner som donerer penger. Men det er jo småpenger og smågutter i forhold til mektige LO med omtrent alle statlige og kommunalt ansatte som medlemmer i et eller annet LO forbund.

LO har i praksis balletak på Jonas. Hvis Peggy sier at sånn blir det så blir det sånn. Jonas vil aldri tørre å trosse LO for da er han ferdig som partileder før han vet ordet av det. Dette er korrupsjon på så høyt nivå man kan komme. Det kommer ikke bare føringer, men klare kommandoer fra en organisasjon som jobber for sine interesser og det snakkes omtrent ikke om det i det hele tatt. Hele systemet er rett og slett pill råttent.
ag-3
12.09.2023 kl 15:57 3698

Du må lese loven Kvike. Se punkt 12 nedenfor.

Og FF - Det er ikke en snøballs sjans i h.. på at en straffesak blir henlagt på noen annen kode enn bevisets stilling når siktede i saken har vært varetektfengslet. Dersom den blir henlagt da...noe jeg tviler sterkt på. I såfall vil de siktede ha krav på erstatning. Dette vet Økokrim før de iverksetter tvangsmidler.

§ 5.Straffelovgivningens anvendelse på handlinger i utlandet
Utenfor virkeområdet etter § 4 gjelder straffelovgivningen for handlinger foretatt

a. av en norsk statsborger,
b. av en person med bosted i Norge, eller
c. på vegne av et foretak registrert i Norge,
når handlingene:

1. er straffbare også etter loven i landet der de er foretatt,
2. anses som krigsforbrytelse, folkemord eller forbrytelse mot menneskeheten,
3. anses som brudd på krigens folkerett,
4. anses som barneekteskap eller tvangsekteskap,
5. anses som kjønnslemlestelse,
6. er rettet mot den norske stat eller norsk statsmyndighet, eller rammes av §§ 120 a eller 127 jf. 120 a,
7. er foretatt utenfor området for noen stats høyhetsrett og kan straffes med fengsel,
8. anses som omsorgsunndragelse,
9. rammes av §§ 257, 291-296, 299-306 eller §§ 309-316,
10. anses som terror- eller terrorrelatert handling etter straffeloven kapittel 18, eller rammes av §§ 145 eller 146,
11. anses som oppfordring til en straffbar handling etter straffeloven § 183 eller innebærer fremsettelse av en hatefull ytring etter straffeloven § 185,
12. anses som korrupsjon eller påvirkningshandel etter §§ 387 til 389, eller
13. rammes av sanksjonsloven § 4.
E Desperados
12.09.2023 kl 16:00 3697

Ca 400 000 fat tidlig oktober kan jo fort ha blitt til sent september. Ser uansett ut som om timingen på løftingen var god denne gangen.
E Desperados
12.09.2023 kl 16:21 3650

Nå er det kun to privatpersoner som er under lupen til Økokrim, og ref punkt a, b og c som du lister opp så stopper det også der. Lisensen er tildelt et selskap registrert i Kongo og PetroNor ble jo registrert i Norge først rytt at denne saken dukket opp. Så der har du forklaringen din på hvorfor ingen selskaper i konsernet er mistenkt av Økokrim.
Slettet bruker
12.09.2023 kl 16:28 3631

Etter to dager med vill oppgang er det kanskje naturlig med en liten korreksjon😄👌
E Desperados
12.09.2023 kl 17:43 3536

Ikke annet å forvente enn litt nedgang når hele 85 000 aksjer skal ut på en dag 😅
ag-3
12.09.2023 kl 23:04 3285

Ser at APCL registrert ved Oslo Børs slo seg sammen med norsk registrerte PetroNor 19 mars 2019.
Korrupsjonssaken dukker opp desember 2021.
Stemmer dette? I såfall kan vel ikke saken ha oppstått etter at PetroNor ble norsk?
Redigert 12.09.2023 kl 23:06 Du må logge inn for å svare
polion
12.09.2023 kl 23:26 3250



«Usaklige innlegg fra min side, men dette var spot on»?
Da kan du gjerne nevne hvor jeg tidligere har vært usaklig? Hva ellers gjelder korrupsjonen mellom LO og dagens regjering, burde adskillig flere tatt tak i dette. Du hadde for så vidt lite å tillegge i så måte. Media generelt har selv innrømmet at de er ganske venstrevridd, så man kan ikke regne med noe særlig fokus fra den siden. Derimot burde kanskje Nettavisen tatt tak i nevnte, eneste avis som har litt baller/integritet.
E Desperados
13.09.2023 kl 07:33 3062

November 2021: PetroNor E&P Limited (“PetroNor” or the “Company”) is pleased to announce that it has passed another gatepost on the change in domicile from Australia to Norway and the associated application for listing on the Oslo Stock Exchange (Oslo Børs main list), with PetroNor E&P ASA (“PetroNor Norway”) being the listed entity.

https://petronorep.com/media/ad1garhq/20211129-pnor-results-scheme-meeting-inc-annex.pdf

Flyttingen til Norge ble offisielt godkjent først i 2022. Frem til da var konsernhode/morselskap registrert i Australia med en Haug av underselskaper. Fullt forståelig at du ikke har oversikten da du ikke har aksjer i selskapet.
ag-3
13.09.2023 kl 07:52 3015

Vet ikke hvordan fin jussen blir her og om apcl sin status kan slå inn, men det ser ut som om du har et godt poeng der. Og det vil være helt vesentlig dersom selskapet holdes utenfor.
Får de denne saken unna med kanskje noen reaksjoner mot enkel personer, og med den oljeprisen som er nå og fremover så kan du skifte nick til Ben Redic...
toftos
13.09.2023 kl 09:23 2835

Energie As solgte nye 17 000 akjser på dagens liste, ser ut som Nr 31 på listen kjøpte de fleste med et kjøp på 15 000 og han har no totalt 217 000 aksjer. Ingen andre forandringer på dagens liste
JUICEitUP
13.09.2023 kl 10:37 2696

Alt dette usaklige styret med at Knut Søvold bør komme tilbake som konsernsjef når saken blir avgjort (virker som at det ikke spiller noen rolle hvor mange år det tar og at selskapet har gått videre siden saken sprakk) samt usaklige angrep på en av de beste skribentene på forumet. Det virker som at det bare er du selv som ikke ser at dette er usaklig.

Nå så ikke jeg at du nevnte noe om et venstrevridd media før jeg nevnte det. Med tanke på å bidra med noe konstruktivt i hvert innlegg ville jeg vært ytterst forsiktig med å kaste stein i glasshus hadde jeg vært deg.
Bsingh
13.09.2023 kl 12:38 2530

"Dessverre fokuseres det alt for lite på dette samrøret. Det er kanskje ikke så rart da de fleste redaktører og medie sjefer i dette landet er vridd en smule mot venstre. De vil jo gjerne at dette samrøret fortsetter å eksistere for det er jo rett å slett en velgertrakt inn til AP. Med en gang dette nevnes kommer venstresiden drassende med at høyresiden har NHO og milliardær venner som donerer penger. Men det er jo småpenger og smågutter i forhold til mektige LO med omtrent alle statlige og kommunalt ansatte som medlemmer i et eller annet LO forbund.

LO har i praksis balletak på Jonas. Hvis Peggy sier at sånn blir det så blir det sånn. Jonas vil aldri tørre å trosse LO for da er han ferdig som partileder før han vet ordet av det. Dette er korrupsjon på så høyt nivå man kan komme. Det kommer ikke bare føringer, men klare kommandoer fra en organisasjon som jobber for sine interesser og det snakkes omtrent ikke om det i det hele tatt. Hele systemet er rett og slett pill råttent."

Syntes dette styret med at Knut Søvold bør komme tilbake er mer saklig enn politiske meninger fra din side. Er jo et forum, så syntes egentlig det skal være både rom for at noen syntes at Knut skal komme tilbake, samtidig som andre mener at medier/politikere er venstrevidde osv. Får også tilføye at jeg leser hvert eneste innlegg fra deg, og at jeg syntes det er gode og interessante bidrag. Forsåvidt enig i at det noen ganger kan bli usaklig, og mulig jeg selv er en kandidat for usakligheter (Hender irritasjon og følelser tar litt over, og at det blir noen små tirader i ny og ne). Bare noen tanker. Uansett uenighet/enighet, så tror jeg vi er ganske så samstemte om selskapet, og at dette blir en spennende måned.
E Desperados
13.09.2023 kl 13:21 2454

Olja i grønt, børsen i grønt og PNOR i rødt. I en verden med mye usikre variabler er det godt å se at hvertfall noe er som normalt 🙈
Bsingh
13.09.2023 kl 13:25 2436

Unormalt er vell normalen her enn så lenge. Vi ser nok flotte dager, skulle gjerne spolt tiden frem til Oktober, spent på om det kommer noe melding snart. Enten det måtte være økt produksjon eller avklaring SOSP/ROP. Går veien dette (Bare ikke kursen).
Kvike11
13.09.2023 kl 13:32 2419

Analfabeter/analytikker regner ikke med indtjeningen, de bygger på at de regner med olie prisen igen falder og dermed indtjeningen.
Så er det totalt ligegyldigt at PNOR, lige nu slår den ene rekord efter den anden i indtjeningen, og muligvis snart er med i mega stort gas projekt, og 100 % sikkert får en løsning på Senegal inden den 1 oktober.
Mange forsøger hele tiden at kaste brænde på et bål der er gået ud, og skabe uro og økokrim spekulationer, og derved holder snakken igang.
Sidste gang jeg nævner noget om dette, uanset hvad. er træt af at fokus flyttes fra den store indtjening
vanja
13.09.2023 kl 13:36 2404

Ny investor i PNOR og er begeistret for denne innledningen av tråden. Risk/Reward er vel foreløpig i Risikosonen med VestAfrika og korrupsjonssaken. Men som trådstarter presiserer tjener jo selskapet penger.Er det andre betydelige risikoforhold i selskapet? Har foreløpig satset 75K PNOR. Mulig økning etterhvert.
Fluefiskeren
13.09.2023 kl 13:45 2500

Gjorde et søk i går på nyheten om at vår styreformann Eyas Alhomouz var mistenkt i korrupsjonssaken. Fikk en drøss treff, men ikke et eneste som handlet om at han ikke var mistenkt lengre. Synes det er litt rart at selskapet kom med nyhet om mistanken i børsmelding, men ikke da den ble den ble trukket. Det er en verden der ute som fortsatt tror at styreformann vår kanskje er involvert.
vanja
13.09.2023 kl 13:55 2468

Usikkerhet er noe dritt og kurssensibelt.Kanskje selskapet bør oppdatere/presisere forholdene.
Bsingh
13.09.2023 kl 13:58 2528

Velkommen vanja. Risikomomentene som du nevner er de jeg kommer på enn så lenge.

1) Risiko forbundet med Vest Afrika
Enn så lenge mener jeg at det politisk sett ikke har vært antydning til politisk uro knyttet til Kongo (Der PNGF Sud feltet ligger), så foreløbig ser jeg ingen faremomenter her. Men slikt kommer også veldig plutselig, kanskje litt vanskelig å forutse. A1/A4 lisensene i Gambia endte i ICSID, og forliket endte med at vi fikk A4. Nå er vi i samme tralten med Senegal (ICSID tvist på SOSP/ROP lisensene), og avklaring er meldt iløpet av inneværende måned. Myndighetsgodkjenning for Aje (Nigeria) er på plass. Så det har humpet litt på veien, men ICSID sakene er snart historie (Uansett hva utfallet med Senegal blir).

2) Økokrim sak
Styreleder er nettopp sjekket ut av saken. Et risikomoment her kan jo være at selskapet f.eks. blir trukket inn, eller at det dukker opp nye momenter som vi ikke har visst om. Men saken har pågått en god stund nå, og man ser foreløbig ikke antydning til at det ligger flere skjeletter i skapet. Verdt å nevne at det har blitt nevnt i plenum at PNOR som selskap ikke er involvert i dette, så det går på Knut og Gerhard som privatpersoner. Vet at flere her irriterer seg over at det ikke blir presisert at PNOR ikke er involvert, så da har vi gjort det også. Rett skal være rett.

En annen ting som er verdt å nevne er at jeg sammen med mange andre, har ventet en veldig god stund på at kursen skal komme seg. Skal ikke se bortifra at man må vente enda litt til før ting beveger på seg. Tallenes tale er veldig fin, men foreløbig har vi ikke fått så mye igjen for dette. Sitter her på god sikt, og venter både produksjonsøkning denne måneden her, og avklaring på Senegal ICSID sak. Jeg startet også med ca. samme sum som deg når jeg kjøpte meg inn i daværende APCL (Mener jeg gjorde mine først kjøp i APCL rundt 2017-2018). Har økt betraktelig siden den gang. Er flere veldig flinke skribenter her inne, så går utifra at de kan tilføye info, evt. korrigere om noe er formulert feil her.

Ønsker deg lykke til, og er sikker på at du får trent tålmodighetsmuskelen bra her i PONOR :-)
Redigert 13.09.2023 kl 13:59 Du må logge inn for å svare
E Desperados
13.09.2023 kl 14:13 2499

Det er nok datamaskiner som plukker opp alt som blir børsmeldt og så ender det opp i skrevne artikler i diverse publikasjoner. Kun noen linjer i en halvårsrapport er nok bare for de ivrigste aksjonærene. Så det er nok forklaringen. Hadde de børsmeldt det så hadde det nok blitt artikler. Men virker som selskapet ønsker minst mulig fokus på den saken, så er vel derfor det ikke kommer noen melding før hele saken er ferdig.
vanja
13.09.2023 kl 14:17 2480

Takk,da har jeg foreløpig nok info…. Tålmodighetsmuskel? Den er opparbeidet gjennom eierskap i RAKP og nå DNO (70 %av porteføljen)
Fluefiskeren
13.09.2023 kl 16:40 2322

Jo, men det jeg mener er at når de melder at han er mistenkt så er det også naturlig å melde når han ikke er det lengre. Skulle tro dette var både i selskapets og aksjonærenes interesse. Og vel også for hans egen del?
toftos
13.09.2023 kl 16:50 2305

Håper vi får solgt oljen på dagens pris, mulig prisen senker seg litt utover høsten ? KINA- RÅVARER: Kinas import av råolje, jernmalm og kull steg i august, men styrken er snarere knyttet til midlertidige faktorer skriver Hellenic Shipping News. De peker på at Kina har økt sine råoljelager med ca 950.000 fat per dag i første halvår og at importen i august skyldtes spesielt lav import i juli samt innkjøp til lave priser. Spørsmålet er da hva som skjer fra oktober da innkjøpsprisene rammes av de betydelig høyere oljeprisene? Ser det var lagerøkning på ukens oljetall fra Usa i dag
Redigert 13.09.2023 kl 16:55 Du må logge inn for å svare