PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 447648

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
E Desperados
27.09.2023 kl 13:36 6881

Ikke alle oljetankere som skal til Djeno-terminalen løfter olje for PetroNor ;) Tidlig oktober ble kommunisert på presentasjonen, så selv om det alltid er pluss/minus et par dager så er det informasjonen vi har å forholde oss til inntil videre.
Kvike11
27.09.2023 kl 13:58 6823

Godt at Økokrim holder et skarp øje med handler på 1 og 2 stk aktier i PNOR.
Går ud fra de snart får det stoppet, tager som en selvfølge at Økokrim ser på det med alvor,
og ikke inden begynder at bruge tid på politikker der ikke overholder loven
For mig ser det ud til en hvis politikker er færdig i norsk politik.
Håber snart der kommer en fortjent stigning i PNOR.
Afgørelse for Senegal falder i denne uge, tør en dommer gå imod styret dernede, eller er det ligeså pilrådet som så meget andet..
Mdg1
27.09.2023 kl 13:59 6860

Det kommer uansett alvorlig mye penger i kassa til lille PNOR når det løftes 400k tønner. Det blir ca 400 mill nok som er mye for et selskap priset til 1,2 mrd
E Desperados
27.09.2023 kl 14:08 6842

Jepp. Brent front handles for 95$ til november, så prisen forventes å holde seg på dagens nivå. Så skal ikke ha noen økonomisk betydning for selskapet om det løftes sent september eller tidlig oktober.
Børsbjarne
27.09.2023 kl 15:44 6747

Jeg har en god fornemmelse for at vi for tildelt erstatning for ROP og eller får lov til at beholde SOSP. Vi går ikke tomhændet ud af retten. Senegal har helt klart troed at de kunne tryne African petrolium den gang, det kommer de til at betale for nu.
Jeg har nu købt mig yderligere op de sidste par dage, da jeg skønner at der er alt at vinde og intet at tabe.
okai?
27.09.2023 kl 18:02 6590

To date, the company has completed three oil liftings and a fourth lifting is scheduled during October.^
Lifting i løpet av oktober står det i meldingen. Ble det signalisert noe annet i presentasjonen ?
hofa
27.09.2023 kl 18:33 6553

Jeg har også købt mig væsentligt op her på det sidste, selv om det ikke kan ses på kursen. Jeg syntes udviklingen i forhold til kontant beholdning og indtjening er helt i skoven.
Jakal
27.09.2023 kl 18:53 6515

Nå er Pnor ikke det eneste selskapet innen fossil energi hvor aksjonærene synes kursen er for lav. Men Petronor er nok i en særstilling når det gjelder inntjening / krigskasse / kursverdi. Afrika-skepsisen spiller nok noe inn. Men ytterst vanskelig å se noe særlig nedside her, gitt utviklingen av oljekursen. Jeg har også vektet meg opp. De neste ukene blir spennende.
Makrobaronen
27.09.2023 kl 20:22 6455

Har en sinnsykt god følelse på at noe større kommer hvert øyeblikk som vil få PNOR på 2 siffret kurs.
Makrobaronen
27.09.2023 kl 20:32 6460

Hvorfor?
+ Petronor er et lite kjent selskap med betydelig vekstpotensial.
+ Selskapet har en solid forretningsmodell og gode økonomiske resultater.
+ Petronor har prestert bra uten overdreven hype, styrker fundamentet.
+ Muligheten for ekstern medvind, inkludert rettslige fordeler, økt oljeproduksjon, sterk dollar, høy oljepris, sunn kontantstrøm og smart kapitalbruk.
+ Tjener sin markedsverdi på 1 år
+ Ligger utbytte og/eller tilbakekjøp i luften

En positiv og optimistisk investor med tro på Petronors fremtidige suksess der har du meg, eneste er som jeg har sagt i det uendelig. LEDELSEN MÅ SELGE SEG MER INN. Er så mange daglig ledere på oslobørs som selger seg inn og får investorer med på laget, hvor de deler visjonen og fremhever de beste punktene med å være investor i selskapet over tid. Hvis PNOR gjør dette kombinert med at kassa fylles opp som den gjør og produksjonen fortsetter å vokse mye og lønnsomt så ser vi russiske prosenter boys.

Jeg tror vi ser 11-13 kroner før første snø daler i Oslos gater.
EspedalH
27.09.2023 kl 20:39 6533

Har også tro på at det kommer news, men om de flytter kursen noe særlig er jeg skeptisk til... Alt etter hva algoen til Søvold gjør...
toftos
27.09.2023 kl 21:39 6474

Får ikke håpe han skal selge mye over børs, er usikker på hvor mange aksjer retails kan ta i mot. Skal han selge mye må det en eller flere større investorer inn. Ser bare hvor vanskelig det har vært frem til no, og de med få aksjer tilgjengelig
Tm3P
28.09.2023 kl 08:23 6217

Brent kontrakten for november er over $97 nå. Lover bra for oktober salget :)
Mdg1
28.09.2023 kl 08:25 6221

Ser ut til at de traff pra med løfting i oktober og ikke i starten av september slik det ville blitt med fast intervall på 2 mnd. 10% høyere pris utgjør jo ca 40 mill ekstra i kassen. Dette utgjør ca 30 øre pr aksje i ekstra inntekter på tre mnd oljeproduksjon. Totalt løfter de olje for ca 3,3 kr pr aksje nå. Neste tre mnd kan dette bli enda mer da vi kan forvente at produksjon er rundt 6000 bod og oljeprisen er forventet å holde seg høy. Kanskje et nytt løft på 3 kr pr aksje tidlig på nyåret
Redigert 28.09.2023 kl 08:35 Du må logge inn for å svare
henrik9
28.09.2023 kl 09:23 6055

Ja, dette ser bra ut. Men nå har noen storeiere kommet på at de skal redusere sin beholdning via børs hvor omsetningen normalt er latterlig lav. Nesten så man ikke tror det, meget mystisk, tragikomikken er komplett. Har ikke disse en forventning om oppgang fra dette meget lave nivået? Kun akutt pengenød kan være en litt formidlende omstendighet her. Har de absolutt all sin kapital i Pnor, hvor de nå senker kursen med store gi bort salg. Ubegripelig!
Mdg1
28.09.2023 kl 09:28 6021

Det ville ikke forundre meg om Søvold hadde mesteparten av sin kapital i Pnor. Han hadde også en godt lønnet jobb i Pnor som han er permitert fra. Tror det er vanskelig å få lønnet arbeid mens man er under etteforsking for økonomisk kriminalitet, så at han før eller siden kommer i likviditetsskvis når saken drar ut er ikke uventet. Er vel på tide at økokrim kommer med en konklusjon. Kan ikke holde en person som gissel i årevis om de ikke klarer å bevise noe straffbart
Redigert 28.09.2023 kl 09:29 Du må logge inn for å svare
E Desperados
28.09.2023 kl 09:57 5955

Hvis du ser på regnskapet til Nor Energy AS for 2022 så står de bokført med 102 millioner i finansielle eiendeler. Hvilket tilsvarer ca 13,5 millioner aksjer til en kurs på 7,85 (årsslutt). I tillegg har de 55 millioner i gjeld. Når Knut var CEO så var det opplyst at banken hadde pant i en del av aksjene hans. Så dette er vel mest sannsynlig at Knut eller banken hans ikke lenger synes det er en god ide å være kraftig belånt med aksjer i PNOR til dagens rentesats og at han selger seg ned litt for å redusere belåningen på aksjene.
solid1
28.09.2023 kl 10:34 5858


Fornuftig forklaring.
Likevel vil jeg anta at Knut kun selger nok aksjer til å dekke rentene på lånet.
Han (og banken) vet verdien av aksjene, men renter på lån må man i hovedsak uansett betjene.

😊 🥂
6S
28.09.2023 kl 13:21 5639

Fra ADM sin halvårsrapport som kom i dag:

«Aje remains a core part of our investment portfolio and the next steps will be for the JV Partners to agree on the long-term field development plans for the Aje Field. Discussions with JV partners are ongoing to replace the current FPSO and unlock the field's vast wet gas potential estimated at 1.2 trillion cubic feet. Production remains temporarily paused while the partners agree the development plans and the Company will update the market in due course.»
E Desperados
28.09.2023 kl 13:28 5619

PetroNor sin andel av 1,2 trillion cubic feet er jo en del. Årsrapporten fra 2022 estimerer jo omtrent samme OPEX som på PNGF, så det blir produksjon med høy margin.
Makrobaronen
28.09.2023 kl 14:07 5541

Hissig selgere.. eneste som hjelper er å få volum inn i aksjen så det slukes raskt!
Tm3P
28.09.2023 kl 14:09 5541

Hvor blir det av den avgjørelsen fra Senegal a?
E Desperados
28.09.2023 kl 14:26 5560

"The Senegal arbitration ruling to resolve legacy licence dispute is expected during 3Q."

Dette var fra Pareto-konferansen for 8 dager siden. Så man kan vel begynne å purre til IR om det ikke er melding om noe innen børsåpning på mandag.
henrik9
29.09.2023 kl 08:40 4895

Avgjørelsen er forventet innen utløpet av tredje kvartal. Altså :voldgiftdomstolen har sagt dette og Pnor har videreformidlet denne infoen. Mener det kom lignende info i fjor om at avgjørelsen skulle komme innen utløpet av 2022? Uansett ingen bør skyte på pnor om det blir ytterlige forsinkelser her. Kanskje det foregår noe i kulissene?
Vet ikke om domstolen har noe mandat til å megle eller jobbe med å få til noe slags forlik.
Kvike11
29.09.2023 kl 09:08 4808

Afgørelsen skal komme senest idag, de er forsøgt mægling i årevis,
dommerne skal komme med en afgørelse idag
Bliver spændende om PNOR får noget ud af det og hvor meget, kan ikke blive let at arbejde sammen med nogle man har sagsøgt.
Venter med større spænding på deres gasprojekt, og hvem samarbejdspartneren er.
Kan nedsalg ikke snart stoppe, eller kan PNOR ikke gå ind og købe de sidste aktier fra de store der sælger ud på grund af penge mangel.
Kvike11
29.09.2023 kl 14:04 4508

Alle venter på afgørelsen vedr. Senegal idag.
Hvorfor skal den først komme efter lukke tid.
Nogen der ved noget.
E Desperados
29.09.2023 kl 14:18 4485

At PetroNor har blitt forespeilet fra ICSID at det kommer en avgjørelse i løpet av Q3 betyr jo ikke nødvendigvis at det skjer. Forsinkelser forekommer vel der som alle andre steder. Forøvrig er ikke Q3 ferdig før imorgen.
nkamok
29.09.2023 kl 15:15 4389

Slap nu for fanden af mand/kvinde🙄 - det er ude af Pnor’s hænder, det kommer, når afgørelsen er truffet 🤷‍♂️
Goliaten15
29.09.2023 kl 16:47 4245

Satser på den kommer imorgen!

July 1, 2022 Each party files a submission on costs.


Risikovillig81
01.10.2023 kl 07:51 3595

Så igjennom presentasjonen fra PARETO konferansen som var lagt ut på hjemme siden til PNOR.

Noen som vet hvorfor ikke det skal selges mer olje i H2?

- H1 883K bbls sold
- H2 plan to sell 400k bbls in Q4(October)

Dette er over 50% mindre en H1, samt en forventer en produksjons økning i H2 opp mot 6000bbls om dagen.

Personlig så forventet jeg en ''lifting'' sent i Q4(Desember) å for å komme nærmere H1 bbls tallene.
Mdg1
01.10.2023 kl 08:05 3575

Tipper neste løfting er i månedskiftet des/jan. Da blir den ført i H1 2024. Det blir vel ca 450 000 tønner
Kvike11
01.10.2023 kl 11:07 3364

Ifølge tidligere meddelelse skulle en afgørelse træffes senest ultimo 3 kvartal.
Så mandag må selskabet informerer marked hvad der sker. og hvad de har fundet ud af.
Bliver lidt spændende om de får noget ud af det, måske stor erstatning .
Jeg tager det helt roligt, man kan se du mand /kvinde ikke gør.
E Desperados
01.10.2023 kl 18:57 3055

Ingen har sagt at avgjørelsen kommer senest i Q3. Selskapet har kommunisert at de forventer en avgjørelse iløpet av Q3. Det er en veldig vesentlig forskjell fra at det er garantert. Så det er ikke sikkert at det er avgjort ennå og uansett så er det ikke PetroNor det står på. Selskapet melder så klart så fort det er klart.
Goliaten15
02.10.2023 kl 06:19 2676

https://newsweb.oslobors.no/message/600619

!!!!!!!!!!👍👍👍👍👍💪💪💪💪💪

The Aje field is estimated to contain recoverable resources of 480 BCF of gas, 54 mmbbls oil, condensate and LPG. The acquisition of New Age’s Aje interests will increase PetroNor’s net 2C contingent resources in Aje from 27.1 mmboe to 70.1 mmboe*,**.

– Vi er spente

Petronor vil betale 6 millioner dollar i kontanter, samt en fremtidig betaling for gassproduksjon på maksimalt 20 millioner dollar. Petronor jobber nå med operatøren på Aje-feltet, Yinka Folawiyo Petroleum (YFP), om å opprette et felleseid selskap som skal hete Aje Production.

«Etter gjennomføringen av disse transaksjonene vil PetroNor og tilknyttede enheter til YFP ha en prosjektøkonomisk og JOA stemmeberettiget interesse på 71 prosent», står det.

Petronors eksisterende eierandel i OML 113 ble oppnådd gjennom oppkjøpet av Panoro Energys Nigeria-portefølje i en transaksjon som ble fullført i 2022.

– Vi er spente på den potensielle verdien av denne gassressursen, som ligger nær store befolkningssentre og tilbyr en renere energikilde for kraftgenerering og industriell bruk sammenlignet med nåværende alternativer, sier Pace.
Redigert 02.10.2023 kl 08:21 Du må logge inn for å svare
Makrobaronen
02.10.2023 kl 07:41 2509

Deilig news! Og mer kommer snart dette kan bli en måned med trøkk hvis salgspresset roer seg! Tror en del kjøper når neste lifting er annonsert
E Desperados
02.10.2023 kl 07:42 2501

En liten joker opp av ermet der. Folk ventet på info fra Senegal og så kommer denne nyheten som er veldig mye bedre. 6 MUSD i cash up front er jo bare småpenger og totalsummen her er jo målt opp mot hva man får en mye bedre deal enn når man kjøpe fra Panoro.
Slettet bruker
02.10.2023 kl 07:45 2482

Alt som skjer fra dette selskapet har blitt så uinteressant at nå gidder ikke folk å kommentere børsmeldingene her inne en gang... Dette vil igjen bli mottatt med et gjesp fra markedet desverre....
E Desperados
02.10.2023 kl 07:57 2451

Det kan meget godt være at markedet ikke går av hengslene for dette. Vi snakker jo tross alt om penger litt frem i tid. Ca to år til produksjon og det kommer jo utbyggingskostnader som nå øker som følge av at PetroNor øker sin andel betraktelig. Men rent business-messig så er det en kjempedeal!