PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 447363

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
klaesp
02.10.2023 kl 14:47 4644

Det er ingen seriøse aktører som handler aksjen, tidligere innsidere selger og sniker seg ut av selskapet, ref aksjonær liste.. Vurdere inngang når aksjen har falt ned på 6 tallet forutsatt at de betaler utbytte.
play4funn.
02.10.2023 kl 15:02 4612

For denne børsmeldingen var enkel å finne, ligger ikke under selskapet på hverken smn eller finansavisen børs:s
barts
02.10.2023 kl 15:10 4582

Klasp - skal det læses sådan, at vi så ikke hører fra dig før du er inde i PNOR igen - dvs. at det tidligst sker når kursen har været under 6NOK OG PNOR har garanteret at ville udbetale udbytte?
klaesp
02.10.2023 kl 15:15 4556

Lenge siden jeg har kommentert i tråden. Alt er nesten som normalt , kursen faller og faller. Unntaket er at seriøse forum deltakere har forlatt tråden.
Slettet bruker
02.10.2023 kl 15:25 4510

Der er jeg enig med vedkommende. PNOR legger opp løpet som det er bare ett utfall i fremtiden. Og det er at olje og gass skal være høyt priset i overskuelig fremtid. Det er ikke så mye som en liten fotnote at vi kanskje skulle vært forberedt på litt andre tider. Skulle vi få et fall i oljeprisen til mellom 20 og 50 dollar tenker jeg det er flere som tenker at kanskje de skulle tenkt utbytte da de hadde penger og ikke låst opp all kapital i oljeprosjekter som ikke lenger er lønnsomme...
E Desperados
02.10.2023 kl 15:42 4448

Selskapet estimerer en OPEX på 7$/fatet på AJE, så det er ikke sånn at prosjektet er direkte ulønnsomt om man får solgt for 50$…🤷‍♂️
The Observer
02.10.2023 kl 16:17 4396

Det var mye klaging på kursen, men OK i forhold til småselskapene i Olje:

Questerre -0,98%
Panoro -0,96%
Pnor -0,58%
Greenoil
02.10.2023 kl 17:16 4268

Stemmer det og Aje er vel hovedsakelig ett gassfelt har jeg skjønt, og gassprisene kan vel holde seg høy ut i det grønne skiftet??
E Desperados
02.10.2023 kl 17:29 4232

AJE er primært gass ja. Ifølge FN så er gas "Transition fuel" i Afrika, så dette bør jo score litt ESG-poeng i tillegg til at gassprisen ikke vil stupe.
polion
02.10.2023 kl 18:00 4164

Klaesp, da forstår jeg deg dit hen at vi seriøse bør selge oss ut av PNOR snarest mulig, eller?
Ellers enig i at aksjen ikke ser ut til å være liv laga - kassa er så godt som skåltom, gjeld og renteutgifter er nesten uhåndterbart, oljeprisen er lav, selskapets produksjon går stadig nedover, Aje-feltet blir en eneste stor utgift, osv. Senegal-erstatningen på minimum 65 mill. dollar er også langt under det jeg hadde forventet.
Nei, fullstendig enig i at dette lukter «kroken på døra» for oss PNOR-ere.
klaesp
02.10.2023 kl 19:27 4016

Har jeg skrevet det? Så lenge økokrim henger etter som et slips, så vil ingen seriøse aktører røre aksjen.
Makrobaronen
02.10.2023 kl 22:16 3823

Noen som vil gjette dato på lifting, jeg tipper denne uken. Legger også merke til at dollaren har styrket seg nesten like mye som oljeprisen har falt så PNOR finner alltid veier å tjene spenn 💵🤑 kurs 10kr kommer så fort Søvold roer salget🚀
EspedalH
02.10.2023 kl 22:33 3784

Har vel hatt en tendens til å komme rundt den 10’nde i mnd. Søvold forsetter på salget han. Har solgt rundt 400000 ish i September. Får håpe han stopper snart…
toftos
03.10.2023 kl 05:26 3595

På dagens liste så er det kun 2 selgere og det er Nor Energy med et salg på 101 500 og Energie med salg på 17 000. På kjøpersiden er en ungdom som har kjøp 287 000 aksjer siste 14 dagene.
E Desperados
03.10.2023 kl 06:39 3522

Det kommer ikke til å bli noen oppgang her før det kommer en kjempenyhet sånn som de selger seg ut, det er det hvertfall ingen tvil om.
Mdg1
03.10.2023 kl 06:44 3507

Nå er vel stort sett utgiftene til Pnor i dollar, så at kronekursen faller har ikke mye å si for selskapet. Skulle gjerne hatt enda høyere pris, men 90 fatet er fortsatt veldig bra
toftos
03.10.2023 kl 07:03 3466

Men hvor lenge kan vi småinvestorer ta i mot aksjer fra de to ? Syntes det er veldig rart om de skal selge større mengder vi børs og ikke i en blokk utenom børsen. Som det er blitt nevnt flere ganger her inne, så er det alltid noe/noen som må holde denne kursen nede. Uansett hvilke nyheter eller hvor mye penger de tjener, så er det en motvekt som hindrer oppgang, Tenker det snart er på tide å finne noe annet å fokuserer på. Kanskje man skal vurdere pnor igjen om 18-24 mnd om oljeprisen er noenlunde grei.
E Desperados
03.10.2023 kl 07:34 3397

Virker som om de selger akkurat så mange aksjer at kursen ligger å vaker mellom 8,3 og 8,4. Ingen andre som selger så de dumper ut like mange aksjer som det er kjøpere for. Så der har man vel svaret sitt for hvorfor det ikke ble oppgang igår med den gode nyheten.
Slettet bruker
03.10.2023 kl 10:18 3073

Hva kan så være grunnen til at ingen av de større aksjonærene ønsker å kjøpe hele posten til Nor Energy om den skal selges? Om en person som er så tett negativt knyttet opp mot selskapet i lys av korrupsjonssaken vil ut er det vel både i aksjonærer, selskapet og alle andres interesse at tilknytningen til Søvik fjernes for godt. Så hvorfor ønsker ingen å kjøpe hele eller deler av posten utenfor børs? Iflg folk her inne må jo dette i såfall være tidenes kjøp.. Og det måtte jo vært en fordel for Søvik også om han skal helt ut og solgt hele posten til 8 kr i stedenfor å selge stykkvis de neste 5 årene for 8.3...
Katly
03.10.2023 kl 10:46 3000

Hvorfor i alle dager tror du at han skal selge ut alt. Han trenger åpenbart noe cash ellers så er det ingen store som vil selge til denne prisen
Greenoil
03.10.2023 kl 10:48 2983

Hvem har sagt han vil ut, og hvordan vet du at han har diskutert salget med pnor eller andre? Blir mye usakligheter her nå så skjønner godt at FF sluttet å kommentere.
Makrobaronen
03.10.2023 kl 11:04 2942

PNOR burde betale en av finansavisene og meglerhusene å få litt reklame den veien. Da vil omsetning stige og Søvold kan komme seg ut raskere! Vet noen selskaper får endel omsetning denne veien
smaa
03.10.2023 kl 11:20 2936

Saklig eller usaklig, vi driver jo alle og tror, håper og gjetter, for noen gode opplysende meldinger er det langt mellom fra selskapet, og det er vel utenkelig at de kommer med noen egenreklame som kan få fart på kursen. Se bare på Senegal, ikke et ord når det går over tiden, trege med produksjonsøkninger osv.
Man blir sliten av å ha satset her. De vet jo hvem som driver med dette salget (Søvold) eller andre og kunne fint kjøpe dem ut så vi ble ferdig med denne ørkenvandringen. Ellers, håper du har det fint Fluefiskeren👍😀
6S
03.10.2023 kl 11:23 2959

ADM pressemelding New Age og Aje

OML 113 Update:Â PetroNor Acquires Aje interests from New Age (Africa Global Energy), Ltd.

ADM Energy PLC (AIM: ADME; BER and FSE: P4JC), a natural resources investing company, notes the announcement that PetroNor E&P Limited ("PetroNor") (OSE Ticker: PNOR) has acquired the 32% cost sharing interest and 24% profit share interest of New Age (Africa Global Energy), Ltd. ("New Age") in OML 113.

PetroNor agreed to acquire New Age's interest in OML 113 for an upfront consideration of USD six million, with a contingent consideration of up to USD 20 million based on future gas production volumes. This acquisition represents PetroNor's second acquisition into the field, noting the completion of PetroNor's acquisition of 100% of the shares of Panoro Energy ASA's fully owned subsidiaries, Pan-Petroleum Services Holding BV ("PPSH") and Pan-Petroleum Nigeria Holding ("PPNH"), which held 100% of the shares in Pan-Petroleum Aje Limited ("Pan Aje") as announced on 13 July 2022.

In an announcement from PetroNor on 2 October 2023, interim CEO Jen Pace, stated:Â "This acquisition is consistent with PetroNor's commitment to expanding its portfolio while demonstrating shareholder value. Acquiring New Age's interests represents a big step in achieving the partner alignment necessary to move forward with plans for the re-development of the Aje field. We are excited about the potential value of this gas resource which is located close to major population centres and offers a cleaner source of energy for power generation and industrial use compared to current alternatives."

Stefan Olivier, CEO of ADM Energy, said:Â "We welcome PetroNor's acquisition of New Age's interest in OML 113 which, in our view, Aje is a highly attractive, geologically de-risked asset which has produced more than 5 million barrels of oil.Â

"With the acquisition by PetroNor of Panoro's interest in 2022, PetroNor's partnership with YFP Deepwater and now consolidation of the New Age interest - PetroNor is now in position to provide the strong and capable leadership that Aje requires. We look forward to working with PetroNor toward re-initiation of development activity and realising the intrinsic value of ADM's holding in OML 113."
Greenoil
03.10.2023 kl 11:31 2939

Ja skjønner godt at det sliter på tålmodigheten, spesielt for de som håpet på raske penger her. Men det tar tid å bygge opp ett selskap og gjør det ikke bedre med pandemier og økokrimsaken heller. Greit at folk spekulerer litt om både det ene og andre, men da bør man ikke legge det ut som facts her. Hvis noe legges ut som sannhet så bør det også dokumenteres mener nå jeg, hvis ikke blir det bare tull og krangler som ikke gagner noen.
solid1
03.10.2023 kl 12:00 2873


Liker godt denne.
Stefan Olivier, CEO of ADM Energy, said:Â "We welcome PetroNor's acquisition of New Age's interest in OML 113 which, in our view, Aje is a highly attractive, geologically de-risked asset which has produced more than 5 million barrels of oil.

Oml-113 er mer enn bare AJE feltet som har produsert olje siden 2016, og har et enormt potensiale innen gass.
Den avtale som er inngått ved begge PNORs oppkjøp av Oml-113, er at restbeløpet/hovedkostnaden først skal betales når man tjener dollar på gass-produksjon.

Kan det gjøres bedre? Lykke til.

E Desperados
03.10.2023 kl 13:17 2695

Det er jo hyggelig at hvertfall partneren vår på AJE synes ledelsen er "strong and capable". Det er vel ikke helt det som er gjennomgangsmelodien her inne på forumet :)

"With the acquisition by PetroNor of Panoro's interest in 2022, PetroNor's partnership with YFP Deepwater and now consolidation of the New Age interest - PetroNor is now in position to provide the strong and capable leadership that Aje requires. We look forward to working with PetroNor toward re-initiation of development activity and realising the intrinsic value of ADM's holding in OML 113."
Slettet bruker
03.10.2023 kl 13:45 2671

Nei men jøss... Vet du hva et spørsmålstegn bak en setning betyr...? At det er et spørsmål... En dokumentert sannhet avsluttes gjerne med et punktum... Uten spørsmålstegn...
toftos
03.10.2023 kl 14:44 2569

Det vi vet, er at det blir solgt aksjer fra Søvold og co. Om de skal helt ut eller vare trenger raske penger vet kanskje kun de. Det vi og vet, er at det alltid er noe som hindrer oppgang på gode nyheter. Vi får se hvor mye de selger, men må si eg syntes det er rart om ikke Pnor kjøper tilbake litt aksjer om de fortsetter salget sitt. På denne kursen er vel det en av de beste investeringene de kan gjøre.
EspedalH
03.10.2023 kl 14:56 2522

Ir svarte ang icsid :

The ICSID tribunal advised the company that a ruling would be issued by end of September. We therefore expect this soon. The company will make a statement on Newsweb as soon as the ruling has been delivered.


Kind regards,

PetroNor E&P | Investor Relations
E Desperados
03.10.2023 kl 14:58 2548

J Pace hevdet på forrige presentasjon at de ikke kunne begynne med utbytte før årsregnskapet for 2023 var godkjent. Tilbakekjøp følger samme regelverk som utbytte, så det vil isåfall ikke komme noe tilbakekjøp heller før årsregnskapet da er vedtatt på GF i mai.
toftos
03.10.2023 kl 15:07 2533

Det kan ikke stemme, for tilbakekjøp har blitt godkjent flere år på rad på GF, så det må da gjelde mer en et par mnd ?? Så da må det som ble godkjent på GF i mai gjelde i år ?
Redigert 03.10.2023 kl 15:11 Du må logge inn for å svare
E Desperados
03.10.2023 kl 15:12 2581

Jeg vet det er godkjent av GF, men nå er konsernhode (PetroNor E&P ASA) blitt et norsk selskap og da må man forholde seg til norske lover:

§ 9-3.Krav til fri egenkapital mv
(1) Et aksjeselskap kan bare erverve egne aksjer dersom vederlaget som skal ytes for aksjene, ligger innenfor rammen av de midler selskapet kan benytte til utdeling av utbytte etter § 8-1.

Selskapet leverte jo overskudd i 2022 som var første regnskapsår etter flytting til Norge, så jeg trodde at det var rom for utbytte/tilbakekjøp, men det ble sagt på forrige presentasjon at de måtte ha registrert overskudd i 2023 også får de kunne betale ut utbytte. I såfall gjelder det også for tilbakekjøp.
Greenoil
03.10.2023 kl 15:20 2572

Veldig bra desperados 👍😊
Tm3P
03.10.2023 kl 15:32 2545

De har jo $50m i retained earnings. Skjønner ikke helt hva som skal hindre de i å betale utbytte annet enn at de trenger godkjenning fra GF? Ingenting som sier at man må ha overskudd for å kunne betale utbytte neste år, kun fri egenkapital.
Nybegynner2
03.10.2023 kl 15:40 2539

Det ville vært mulig å betale utbytte før det avlagte 2023 årsregnskapet. Dette ville imidlertid krevd et revidert mellombalanse, og det kan vel tenkes at selskapet ikke ønsket å bruke tid og penger på å få dette gjennomført. Tror vi må bare akseptere at utbytte/tilbakekjøp av aksjer er ikke noe som vil skje på denne siden av året. Tidligst q2-2024. Dette ble klart og tydelig kommunisert i siste selskapspresentasjon, også kan vi sette spørsmålstegn med argumentasjonen, men det endrer ikke "uviljen'' til å gjøre noe før tidligst q2-2024.
Redigert 03.10.2023 kl 15:43 Du må logge inn for å svare
Tm3P
03.10.2023 kl 15:42 2546

De hadde $25m i retained earnings ved siste innleverte årsregnskap også.
toftos
03.10.2023 kl 15:54 2509

Men tilbakekjøp av aksjer har de snakket om i flere kvartal, så skjønner ikke at det ligger samme føringer der som på utbytte. Tilbakekjøp var noe de så på i fjor og, derfor er det en ting man har snakket om lenge. Fri flyt har vært et tema ja, men regner med at rep emisjon aksjene og no aksjer som Søvold og co hjelper på fri flyt ???
Makrobaronen
03.10.2023 kl 16:10 2470

Selg deg ut HT så slipper du å se PNOR; Søvold og optimister til selskapet igjen :) VINN VINN for alle parter
toftos
04.10.2023 kl 06:59 2134

Nor Energy fortsetter salget sitt med 55 000 aksjer på dagens liste