PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 441863

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
E Desperados
04.10.2023 kl 07:36 3860

De begynte pent, men nå står Nor Energy for mesteparten av salget hver dag. Er nok bare å innse at de har planer om å kvitte seg med en stor mengde aksjer.
toftos
04.10.2023 kl 08:38 3785

Ja, å her er en av de tingene som ble dysset ned. Flere her inne mente det bare var noen aksjer som skulle ut for å betale skatt i september. Skjønner godt HT her inne, noen tar ikke til seg saker som er negative
solid1
04.10.2023 kl 08:56 3765


Det er nok renter av lån som skal betjenes, ikke skatt.
Selskapet har om lag 55 million i lån.

Selv om en bank vil gi utsettelse på avdrag, må som oftest renter betales.

På et år så antar jeg at rentene må utgjøre kr 3 - 4 million.
Hvordan skal arbeidsledige Søvold betjene dette lånet uten å selge aksjer? Nav?

Ha en trivelig ventetid, oppgangen kommer forhåpentlig.
😊🍻
E Desperados
04.10.2023 kl 08:58 3756

Vi får se hvor lenge de holder på, men er hvertfall ingen tvil om at de ikke bryr seg om at de rævkjører aksjekursen. 100 000 aksjer solgt første timen igår, et antall som ofte er større enn dagsomsetningen. Da er det klart at kursen stuper.
Kvike11
04.10.2023 kl 09:03 3737

Ingen tvivl om at salg fra Nor energy presser kursen ned.
Ren teori
, kunne det også være et samspil mellem Nor energy og en evt. køber af hele selskabet, som måske venter på en afgørelse i Senegal,
og projekt Aje feltet.
Ingen tvivl om at PNOR kan være høj aktuel opkøbskandidat, inden kursen stikker helt af på grund af enorm indtjening.
Brikkerne skal lige falde på plads, i Afrikansk tempo
Greenoil
04.10.2023 kl 09:06 3727

Hvorfor Søvold selger og hvor mye han tenker selge, er det ikke mange som vet. Har ingen tro på at dette er en måte å kvitte seg med pnor på. Er mere bekymret for at det er så liten interesse på kjøpersiden og hva som skal til for å få flere kjøpere.
EspedalH
04.10.2023 kl 09:18 3709

Noen som er ballsy nok til å sende han en tekst å spørre?? 😝 Knut Søvold 995 22 582
Mdg1
04.10.2023 kl 09:27 3689

Det var vel en annen her som sa at han har ganske høy belåning på aksjene han eier i PNOR. Om det stemmer kan det godt hende banken krever at belåningen skal ned nå som rntekostnadene øker
E Desperados
04.10.2023 kl 09:29 3741

Du kan være helt sikker på at de ikke bedriver kursmanipulasjon. Da hadde de fått, ja nettopp, Økokrim på besøk.
E Desperados
04.10.2023 kl 09:32 3845

Det stemmer at banken har pant i aksjene til Knut. Det ble alltid nevnt på topp 20-lista når han var CEO. Regnskapet til Nor Energy for 2022 kan lastes ned på brreg,no om man har bruker der. De har 55 mill i lån per 31.12.2022 og eneste eiendel av verdi er 13,5 millioner aksjer i PetroNor. Hvorfor og hvor mye han planlegger å selge får vi aldri svar på, men det er hvertfall ikke helt utenkelig at det er for å redusere belåning.
toftos
04.10.2023 kl 10:15 3786

Dette kan bli stygt om han fortsetter, snart under 8 kr igjen no og det med en oljepris på 90 $ De har manglet kjøpere på de aksjene som var tilgjengelig, så hvem skal ta mot alle disse nye aksjene når ingen større aktører rører aksjen. Som svar til dere som no mener det er for å betale banken, så er det godt mulig, eg har ingen anelse. Men for noen uker siden sa dere at det var for å betale skatt som må betales i september. Poenget mitter at noen av dere alltid kommer med unskyldninger og fasit på noe ingen av oss vet. Det eneste vi vet, er at det alltdid er en grunn for å selge. Uansett hvor mange gode nyheter det kommer, så er det alltid en bedre grunn for å få ned kursen
barts
04.10.2023 kl 10:26 3783

Toftos - dit inlæg her er vel lige så meget et 'påstulat' eller gæt, som når nogen med gode argumenter i indlæggene forsøger at give forklaringer på hvad vi ser i markedet - fx. at nedsalget KUNNE skyldes betaling af skat, renter eller reduktion af belåning mv. Vi ved jo ALLE, at det ikke er nogen herinde, som skriver disse indlæg, der præcist VED noget 100% sikkert...MEN jeg sætter pris på at man deler sine ideer og tanker INKL. ARGUMENTERNE BAG - også selvom noget af det viser sig ikke af være realiteterne senere, når vi bliver klogere eller får nye oplysninger
hofa
04.10.2023 kl 10:27 3831

Der er jo absolut ingen der ved noget som helst om noget som helst, og de fleste indlæg her er også blot skrevet for at gisne om dette og hint - kun tiden vil vise.
Jakal
04.10.2023 kl 10:30 3901

Du har noen gode poenger, men tross alt: Ingen ønsker en lavere kurs når de planlegger salg. Det er en grunn til at Søvold doserer salgene hver dag. Jeg vil jo likeledes tro at Søvold selger fordi han er presset, ikke fordi han synes dette er en ok kurs å selge for. Full forståelse for at noen andre går lei og kvitter seg med aksjer for å reinvestere andre steder. Jeg ser imidlertid på Pnor som en investering for fremtiden, altså en form for sparing. Hvis oljeprisen holder seg i noenlunde samme nivå de nærmeste par årene, er risikoen i aksjen minimal. Samtidig er oppsiden voldsom. Når vi vet at salgssiden stort sett består av selskaper tilknyttet Søvold, er det et tidsspørsmål før ketchup-effekten slår inn. Klart en aksje for de tålmodige som tåler kortsiktig usikkerhet, men en kjøpsmulighet for noen av oss andre.
Viti
04.10.2023 kl 10:32 3917

Nor Energy AS har besluttet å innfusjonere Nordic lng Cryotainer Technology AS
https://w2.brreg.no/kunngjoring/hent_en.jsp?kid=20230000723614&sokeverdi=989747444&spraak=nb
E Desperados
04.10.2023 kl 10:45 3877

Selskapet selv sitter på nøkkelen til kjøpsinteresse. Og den stimuleres gjennom å gi informasjon. Nå har de to ganger kjøpt opp andeler i AJE og sitter nå på en økonomisk interesse i AJE på 52 %. Allikevel gir de ingen ekstra informasjon til oppkjøpet annet enn kjøpt andel og pris. Hva utbyggingen er tenkt å koste har man måttet skaffe seg gjennom spørsmål på en Q&A. Estimert OPEX finner man gjemt på side 20 i årsrapporten. Det er så mye som kunne vært gjort for å fortelle markedet hvor god deal dette er. AJE er estimert til 25 000 boepd. Dvs at PetroNor sin andel blir 13 000 boepd per dag. 200 MUSD i utbyggingskostnader er ikke veldig skremmende når man kan få 13 000 boepd til en OPEX på 7$ i retur. Her sitter vi og er fornøyd med at PNGF nå produserer et overskudd på ca 4 kr aksjen i året. Om gassprisen holder seg sånn nogenlunde på dagens nivåer så snakker vi 8 kr aksjen i overskudd fra AJE. Da tar det ca 3 år å få igjen utbyggingskostnadene inkludert renter. Da snakker man om å ha egen seddelpresse på kontoret som bare spyr ut cash. Men istedenfor å gi omverden denne informasjonen over 5 slides sammen med informasjonen om at de har kjøpt seg opp så gjøres det ingenting for å selge inn verdiene i selskapet.
toftos
04.10.2023 kl 10:53 3854

Og da kan man igjen bare spekulere i hvorfor de gjør det på den måten. Men det er nok andre grunner til at større aktører ikke tar i akjen
Greenoil
04.10.2023 kl 10:57 3831

Stemmer det og det er det som forundrer meg hva hensikten kan være?? Skulle det være en grunn for å holde kursen midlertidig nede? Eller har frustrasjon gjort oss full av konspirasjonsteorier 🤔🤣
barts
04.10.2023 kl 11:06 3827

Viti - ligner et 'tomt' selskab, når man ser på regnskabet . nogen der ved hvad det handler om, og hvad NOR skulle have ud af at fusionere dette selskab ind. Nor ejer i forvejen 50%, så måske det blot handler om at ejeren af de andre 50% gerne vil af med sin andel...(som ikke ser ud til at have den store værdi, vurderet ud fra regnskabet)?
https://proff.no/regnskap/nordic-lng-cryotainer-technology-as/oslo/tekniske-konsulenter/IF4ITB901OU/
Redigert 04.10.2023 kl 11:08 Du må logge inn for å svare
E Desperados
04.10.2023 kl 11:07 3855

Jeg har sagt det før og jeg kan godt gjenta det igjen. Jeg ønsker meg at ledelsen i selskapet har bonusordninger som baserer seg på aksjekurs. Vet at mange i Norge er prinsipielt imot dette, noe jeg også kan forstå. Jeg kan love deg at hadde J Pace fått 500 000 $ i bonus for å få aksjekursen over 12 kr så hadde det fulgt med minst 5 slides til AJE-kjøpet som fortalte oss hvor fantastisk god denne dealen er. Nå er alt vi får det som er påkrevd i henhold til hva som må børsmeldes. Resten må graves frem selv.
E Desperados
04.10.2023 kl 11:14 3871

Skattebesparelse. Selskapet har gått med underskudd som kan trekkes fra neste gang man går med overskudd. Den fordelen havner nå hos Nor Energy. Så man har vel betalt den andre eieren noen kroner for å få det underskuddet inn i selskapet.
Kvike11
04.10.2023 kl 12:29 3724

Kan ikke se hvorfor J.Pace skulle have 500.000, han er kun vikar, og til trods det, skal han arbejde i aktionærernes interesse..
Nor der sælger ud idag og har gjort det længe, får ikke den store fortjeneste, måske PNOR venter med at tale kursen op indtil der er solgt hvad sælges kan.
Men det er utroligt , at selv om der kommer gode nyheder, så vil kursen ikke højere op.
Det kan kun lade sig gøre fordi der er en eller flere der sælger mange aktier og de dumper der aktier.
Kursen har intet med økokrim at gøre, det kan vi godt glemme alt om, den sag er død.
Værdier og indtjeningen er i top, på et tidspunkt, gerne imorgen skal vi betydeligt op ,
toftos
04.10.2023 kl 12:49 3726

Vist det ikke er økokrim saken, hva er det da som gjør at ingen kjøper denne aksjen ? Aksjen er så billig at kjøperne burde stå i kø, no er et selgerne som står i kø.
Mdg1
04.10.2023 kl 12:52 3768

I små selskaper som ikke vekker interesse hos profesjonelle så er det stort sett hype som driver prisen. Teslla har or eks bygget seg store på at aksjen har vært hypet opp slik at de kan hente penger i markedet til en gunstig kurs. Nel har også kunne hente penger billig så lenge kursen var hypet opp. Nå kan de ikke et lenger. Jeg tror at i dagens aksjemarked så har twitter og media mye mer å si enn hva selskapet leverer på bunn

Nel har også mistet sin mest betydningsfulle hyper i Tyskland som plutselig ble negativ. Hadde han fortsatt vært positiv ville sikkert kursen fortsatt vært over 20 kr. For oljeselskaper er det vanskelig å få en slik hype siden ingen kjendiser vil være forbundet med olje.. Da er eneste muligheten å skape store verdier og på sikt betale ut store utbytte. Skal man tjene stort er det bare å sitte stille i båten og vente på at rentene faller slik at ESG hypen tar fart igjen. Da er det bare å hoppe på de sol/vind/hydrogen selskapene man tror vil få mest omtale i mediene
Redigert 04.10.2023 kl 12:58 Du må logge inn for å svare
Greenoil
04.10.2023 kl 12:56 3795

De hadde opsjonsordning tidligere og regner med de fortsatt har det, hvis ikke bør de få det. At de får muligheten å kjøpe rabatterte aksjer som en gulrot hvis de får opp kursen ville være vinn vinn.
E Desperados
04.10.2023 kl 13:32 4156

Ingen oppsjoner på nåværende tidspunkt. Bare fastlønn til ledelsen.

https://petronorep.com/media/1mcnzyqv/pnor-2022-remuneration-report.pdf
Greenoil
04.10.2023 kl 13:55 4156

Ok ja det er for dårlig! Må ha en gulrot for ledelsen sånn at det svarer seg for dem personlig å få opp verdien/ kursen.
toftos
04.10.2023 kl 14:51 4102

Enten er det flere som vil selge billige aksjer, ellers så må Søvold selge. For no kommer den ene posten etter den andre under pålydende kurs
E Desperados
04.10.2023 kl 16:21 3964

Alle litt oppegående mennesker ser jo at Knut rævkjører kursen her ved å selge mer enn det markedet klarer å ta imot. Og kommer det gode nyheter som på mandag så selger han bare ennå mere sånn at kursen går ned da også. Så har man planer om å kjøpe aksjer her så er jo det mest fornuftige å bare vente til kursen er ytterligere ned. Så da forsvinner jo ytterligere kjøpere og man må dumpe kursen ned 4% idag for å få solgt litt over 100k aksjer. Blir fort en vond spiral av dette om ikke det kommer en positiv melding fra Senegal veldig snart.
barts
04.10.2023 kl 16:35 3917

Må bare prøve at lægge dem i skuffen en måneds tid , eller 2, og ikke se på kursen hver dag... Helt enig med E Desperados sælgeren må sælge det de vil på lavere kurs, og på et tidspunkt kommer kursen så langt ned at køberne kommer...også selvom den skal længere ned på7-tallet/mod 6-tallet...
toftos
04.10.2023 kl 16:47 3871

Problemet er at de kan holde på i mnd vis. De sitter på mange millioner aksjer
Dovretro
04.10.2023 kl 16:55 3838

Jeg vet med sikkerhet hvem som ikke får julehilsen fra meg ihvertfall😡
Patron72
04.10.2023 kl 17:02 3898

Jepp med dagens volum så blir dette seigt.

Men et solid innsidekjøp kunne gjort susen.
Melding om utbytte etc….
toftos
04.10.2023 kl 17:05 3898

Har vel ikke vært noe innside kjøp de siste 3 årene, så har ikke store forhåpninger, men kunne endret mye ja. Utbytte er vel tidligst Mai neste år. Eg mener de burde hevet seg rundt å kjøpe tilbake egne aksjer, det ble godkjent på GF, så skjønner ikke at de må vente til neste år for å få lov til det
Redigert 04.10.2023 kl 17:08 Du må logge inn for å svare
barts
04.10.2023 kl 17:07 3895

Kan også være, at sælgeren må erkende, at han ikke kan sælge nok til høj nok pris på den korte bane, og må finde en større køber uden for børsen. Men, kan også ende med at trække ud, hvis sælgeren har god tid og er ok med at få solgt langsomt til stadig lavere priser - for det er dét scenarie (det sidste) jeg tænker han må se ind i lige nu...
Han om det...
smaa
04.10.2023 kl 18:45 3803

Nor Energy selger noe, men holder ikke kursen nede, de er langsiktige i aksjen.
Denne manipulasjonen er det andre som styrer, håper på 5% andre veien ganske snart.
Har lest: Nei, nei gutt dette må bli slutt, ikke storme ut av aksjen før den har nådd opp til maksen = 20 kr