PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 444040

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
siddis
19.10.2023 kl 07:22 7799

Finnes det noen analyse og kursmål PNOR?

Tidligere har analytikere sagt de ikke kan anbefale eller analysere et selskap som kun rapporterer to ganger i året.

EspedalH
19.10.2023 kl 09:05 7612

SP1M kom med 14 kr for litt siden og nøytral. Ingen kommentar om hvorfor den gikk ned fra tidligere 2,5 (25 idag) Mulig de så et enormt potensial i feltet de har solgt... :P
E Desperados
19.10.2023 kl 09:14 7674

14 kr er vel justert for risiko i forbindelse med Økokrim-saken, mens det gamle kursmålet på 25 kr vel var satt før det.
solid1
19.10.2023 kl 11:17 7549


Er det noen som har kompetanse og kunnskap nok til å oppdatere oss fra denne konferansen?

Her savner jeg Fluefiskerens eminente evne til å få med seg de fleste hendelser. 🥂
Nybegynner2
19.10.2023 kl 11:50 7541

Jeg er jo spent på om det kommer en børsmelding i løpet av uken, eventuelt mandag. Dersom et forlik inngås med Senegal, så kan ihvertfall alt signeres da også president Macky Sall Senegal er tilstede på konferansen. Hadde jo kanskje også håpet at det ble gjort noen avtaler knyttet til Gambia.
EspedalH
19.10.2023 kl 21:22 7127

Hva er det egentlig som får deg til å tro at det skal bli forlik? Saken er over 5 siden den ble registrert. Pnor selv har jo meldt at alle forandlinger er avsluttet, og at de venter nå på dommens avgjøresle. Men at døren står åpen for Senegal om de vil forhandle... Det har de jo tydeligvis ikke villet i 5år, med et utfall Pnor er fornøyd med... Tilbakemeldingen fra ICSID til Pnor (ir svar) "The tribunal adviced the comany that a ruling would be issued by end of September" Nevnte nok ikke årstall....
Flodhest82
20.10.2023 kl 02:10 6919

Energie fortsetter å selge, solgte 14 000 aksjer på dagens liste. Morgan Stanley kjøpte ca 150 000 og Nordnet Livsforsikring solgte ca 150 000
siddis
20.10.2023 kl 07:34 6798

La oss si AJE er ikl. I 25 kr. Kursmål hos SM1 analyse.

Om inntjening er 8-10kr/aksjen så blir neste analyse interessant.

Siste kjøp av AJE-andel 6 mil cash + 20 mil etter oppstart er peanøtter for PNOR. Heiser flagget om/når AJE starter seddeltrykking igjen.

Synd leksikonet Fluefiskeren forsvant fra PNOR forum!
solid1
20.10.2023 kl 11:45 6528


Det er vanskelig å spå, spesielt om fremtiden.

Denne uke har flere av våre børs-lokomotiv presentert sine kvartals tall. Noen skremmer og noen er positiv.
Ingen kan vise resultat som PNOR hvor inntektene i år er på størrelse med børsverdien, og utsiktene de kommende år kan sammenliknes med Statoil den gang de begynte å tjene dollar.

Produksjon neste år blir trolig over 6000 fat og AJE produksjon kommer i tillegg når den tid kommer.

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.
Lykke til og god helg. 😊🍻
markie
20.10.2023 kl 12:18 6425

Plenty billige aksjer til alle som vill ha. Sikkert mange som fremdeles sitter på gjerdet. Ingen vet hvor mye aksjer som skal ut. Satser på at vi på noe tidspunkt får melding om at en bjellesau har tatt plass. Det har skjedd mange ganger før hvorfor ikke her? På et tidspunkt må inntjening og cash beholdning vekke interesse i markedet.Tror jeg..))
Noen som har formening om at disse brønnene og produksjonen tørker ut nærmeste år. Derav denne kk prisen .

Oljeprisen suser videre opp. Bikker vi 100$$
Redigert 20.10.2023 kl 12:27 Du må logge inn for å svare
polion
20.10.2023 kl 14:55 6214

Oljeprisen opp og de fleste oljerelaterte aksjer opp. Vil si at PNOR i dag klarer seg rimelig bra, i alle fall i forhold til Northern Drilling som er minus 58%.
henrik9
20.10.2023 kl 15:46 6114

Hehe ,klarer seg bra i forhold et selskap hvor det har kommet veldig dårlige nyheter ja.
omans
20.10.2023 kl 18:59 5932

Er dette børsens mest forutsigbare ørkenvandrings aksje?
E Desperados
20.10.2023 kl 20:30 5798

Ja. Og ørkenvandringens kjennetegn er at man skal inn i det lovede land når den er over. Så spis manna nå og så flyter det over av melk og honning om litt.
omans
20.10.2023 kl 20:55 5755

Kan du utdype "om litt" ?
Nå er det snart gått 5mnd siden ts startet tråd, og kurs er på stedet hvil fra da. Og oljepris er opp 15-20$ på samme tid. Kurs virker å ha kjørt sg bom fast i et hull.
EspedalH
20.10.2023 kl 20:58 5758

Mulig noen har kontakter inn mot Stortinget… så noen frø inn der så tenker jeg omsetningen går rett i taket! :D
E Desperados
20.10.2023 kl 22:06 5675

Nei. Jeg kan ikke utdype om litt. Men kursen kommer til slutt. Det er faktisk ikke mulig at et selskap kan ha mer cash i banken enn MCAP.
JUICEitUP
23.10.2023 kl 10:52 4591

Jo da, det er absolutt mulig. Hvis aksjonærene tror at ledelsen vil søle bort pengene på dårlige investeringer så kan verdien på selskapet være lavere enn cash beholdningen. Det er veldig sjelden det skjer, men det er absolutt mulig.

Foreløpig er det vel ikke så mye som tyder på dette i PNOR, men nå har ikke PNOR IR i det hele tatt så veldig vanskelig å vite hva som skjer i dette selskapet annet enn de dårlige og kryptiske børsmeldingene de sender ut. Samtidig tynges vi helt klart av økokrim saken. Tror ørkenvandringen vil fortsette frem til 1 av 2 saker skjer;
1 FID på AJE. Får vi det vil det begynne å dryppe informasjon på jevnlig basis (for det vil de da være pliktige til) på det som kanskje er selskapets viktigste asset.
2 Kommunikasjon og oppstart av tilbakekjøp/utbytte.

Før dette skjer tipper jeg at vi vil trende mellom 6.5 og 8,5. Samtidig ser det jo ut til at Knutsen selger for det rem og tøyler kan holde. Da er det selvfølgelig ingen som vil ta tak i denne aksjen. Han vil nok selge så mye kan kan så fort han kan så her er det bare å stålsette seg. Jeg skal plukke moden nedfallsfrukt når vi kommer i nedre del av trading range. Dobler nok portisen på 6,50 tipper jeg.
E Desperados
23.10.2023 kl 12:29 4438

Jeg vet at det er potensielt mulig å prise aksjen lavere enn net cash, men det kommer ikke til å skje så lenge PNGF Sud er en pengemaskin. . Greit at selskapet er dårlig på IR og at det krever unødvendig mye egeninnsats for å skjønne hva de holder på med, men det er ren utopi å tro at selskapet kan finne på å ha en lavere MCAP enn net cash før oljebransjen er i avslutningsfasen på sin livssyklus.

Nor Energy AS med Søvold og Ludvigsen har forøvrig ikke solgt en eneste aksje i oktober. Ivar Søvold, bror til Knut, har riktignok solgt litt gjennom Energie AS i oktober, men påstanden din om at de selger ut for det rem og tøyler kan holde er hvertfall helt feil. Men det er jo veldig beleilig med litt feilaktig negativ informasjon når man ønsker å plukke opp flere aksjer til en lav kurs...
Flodhest82
23.10.2023 kl 14:27 4235

Men noen selger hardt i dag, så vil tiden vise hvem det er. At aksjen skulle falle helt tilbake etter salget som gir en milliard i kassen hadde eg ikke trodd
E Desperados
23.10.2023 kl 14:40 4204

Er jo ikke det at det selges så veldig hardt, men det mangler kjøpere. Aksjonærlistene de siste dagene har vist at det er privatpersoner som selger, så antar det er tilfellet i dag også. Har jo ikke gått noen store poster idag.
Flodhest82
23.10.2023 kl 15:41 4078

Joda, men tror du vet hva eg mener. Det selges mer en det folk er villig til å kjøpe. Man ser det når folk er ivrig, for da legger de salgsordrer under pålydende. Så lenge det da ikke er kjøpere, så faller kursen. Vil påstå at det selges hard når kursen er ned 7-8 % siste 3 mnd og oljeprisen opp 7-8 $
Nybegynner2
23.10.2023 kl 21:14 3791

Litt morsomt… mange har snakket om E. Teigland som har skrevet enkelte hausse artikler om PetroNor. I morgen dagens utgave av Finansavisen er han på førstesiden, og får vel et kritisk søkelys på seg ifht å først kjøpe, så selge seg ut når alle de «dumme» løper etter han……
EspedalH
23.10.2023 kl 21:37 3732

Det et såååå fortjent!!! Han driver jo alltid på sånn!
evetjo
24.10.2023 kl 09:24 3316

Jeg fryder meg! Dette er så fortjent! Da er det bare å vente på at hans baise-aliaser også blir avslørt :-) Fordi, alle aksjer som skal opp må først ned...
E Desperados
24.10.2023 kl 10:59 3168

5 000 aksjer omsatt første to timene. Det er definitivt ikke det at aksjen er oversolgt, det finnes bare ingen som er interessert i å kjøpe aksjen.
toftos
24.10.2023 kl 11:41 3090

Derfor eg stilte spm for et par mnd siden om hvem som skal ta i mot alle aksjene Søvold familien selger når markedet sliter med de aksjene som allerede er i handel 🤦‍♂️
Flodhest82
24.10.2023 kl 14:33 2884

Men det er ikke tvil om at noen vil holde denne kursen nede. Kursen no er 7.745 og kjøp er på 7.745 salg på 7.8270. Så rimelig stort gap, men mellom der har det no kommet 2 ordrer på 27 aksjer og 28 aksjer, og nei det er ikke rest aksjer for det har ikke vært handlet aksjer der i dag på de to kursene
Makrobaronen
24.10.2023 kl 15:21 2830

Kjenner faktisk at tålmodigheten begynner å gå tom. Holder til mai neste år, og legger aksjene i skuffen enn så lenge. Kan ikke si annet at jeg er dypt skuffet over hva selskapet klarer å få solgt selskapet inn som. Noen med mange aksjer burde snart få gjennom til ledelsen at de ikke gjør jobben sin riktig, eller stå på døren dems og si do your shit better. Aksjonærene har klart å få null verdi i et oljeselskap som tjener seg selv inn årlig med olje og dollar pris på bortimot rekordnivå. Det er faktisk imponerende å få til i negativ forstand.
evetjo
24.10.2023 kl 15:52 2804

Jeg stemmer for mistillit mot styrtet hvis jeg får muligheten.
solid1
24.10.2023 kl 16:07 2962


Da bør vi være mer tålmodig.
Ledelsen leverer meget godt og det er ikke noen store som vil inn før Økokrim har henlagt sin sak.
Selv om det bare er mot privatpersoner og ikke selskapet så ligger det en negativitet i saken.

Problemet er nok ikke ledelsen, men oss aksjonærer som gjør at kursen er lav.
Ledelsen leverer hele selskapets verdi på et år, og vil nok fortsette med det de kommende år.

Lykke til 😊🍻
Makrobaronen
24.10.2023 kl 17:32 2828

Ledelsen leverer tall, men leverer ikke noe aksjonærvennlig politikk, den er faktisk så dårlig at det er tilnærmet null omsetning i aksjen, dette selvom oljen var godt over 90$ dollar fatet, dette selvom elskapet trolig nærmer seg 6000 fat olje om dagen. Det å si at ikke bare renner pengene inn det er en underdrivelse de fosser inn. Det er utrolig at et selskap med slike nøkkeltall ikke får større aktør til å ville gå inn eller kaste seg inn, er vel nesten ikke etter min kjennskap noen som får «lov» til å tjene inn verdien sin på 1 år uten at noen sluker store mengder aksjer? Men fortsatt er det ingen som er i nærheten av å bite på. Som aksjonær er det kursen utelukkende som burde være fokuset i tider med usikkerhet i makroen, jeg ser ingen tiltak men jeg ser 37k omsatte aksjer og litt rødt i kursen (i dag også) når. Det løsner dog så tror jeg denne skal gå mange 100%
E Desperados
24.10.2023 kl 20:07 2633

Jeg synes nå at oppkjøpet av AJE var veldig aksjonærvennlig. Det øker mine fremtidige utbytter betraktelig. Og det synes nå hvertfall jeg er positivt 😊
Makrobaronen
24.10.2023 kl 21:02 2533

Det er jeg enig rent, driftsmessig er de ikke så verst faktisk veldig gode. Men det holder ikke alene som selskap på Oslo børs, innsalg av seg selv og fremme verdi er noe jeg mener PNOR er helt elendige på. Jeg sier ikke at de skal begynne med useriøs hausing. Men å melde tydelig og oftere, fortelle hvor mye AJE kommer til å genere, fremtidsplaner, triggere, tidsperspektiv på når ting er avgjort, snakke litt om korrupsjons-hendelsen og ufarliggjør det for aksjonærene etc. Jeg savner de håndfaste tingene og tydelig kommunikasjon, sånn at jeg ikke hele tiden går rundt å lurer på hvor de er på vei hen. Pengene er der, nå må de kun gjøre det "enkleste" selge biffen for det den er verdt. Får de det til så ser vi kurser på 25kr og høyere fort.
E Desperados
24.10.2023 kl 21:59 2404

Da er vi enige 😊 Kunne definitivt vært flinkere til å selge inn seg selv til folket. Men det kommer nok når FID på AJE er på plass. Litt lettere å legge frem slike planer når man har landet alt.
Dovretro
24.10.2023 kl 23:03 2293

Og kanskje mere etterrettelig, de meldte at dommeren i Senegalsaken skulle komme med en avgjørelse i slutten av September, og da burde vel avgjørelsen være kommunisert ut til aksjonærene nå som vi er i slutten på Oktober. Hvis det er enda en forsinkelse så burde de meldt dette. Alt er jo forsinket med det som skjer i selskapet. Der kunne IR vært flinkere.