PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 445510

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.10.2023 kl 23:09 4654

Det snakkes om at de rent driftsmessig er råe... Men jeg er litt usikker på hva folk henviser til... Om de er råe fordi de greier å levere olje 4 ganger årlig eller fordi driften gjennomgående er meget god mtp kostnadsbildet generelt... Har litt inntrykk av at selskapet er råe fordi de greier å levere oljen de pumper opp... I min verden kvalifiserer ikke det til å være råe... I tillegg må jeg vel si at det selskapet leverer p.t er produksjon fra eksisterende felt som sånn sett ikke har så mye med styret å gjøre..
polion
25.10.2023 kl 00:24 4575


Hvor har HT vært de siste årene? Personlig har jeg registrert bla.:
• Kraftig produksjonsøkning de siste årene.
• Utvinningskostnader som ligger lavere enn lavt.
• Generering av overskudd som etter hvert er betydelige.
• Lisenssalg som nå er omgjort til solide likvider. Salg pga. at de ser andre og mer interessante ting å bruke pengene på.
• Sikret seg en bra andel av Aje som etter hvert kan og bør bli en pengemaskin.
• Melding om Senegal-saken vil bli meldt, har her en ullen følelse av at utfallet muligens kan ende opp med enda mer gryn i PNOR-kassa.
• Osv, osv.

Ovennevnte kommer ikke av seg selv, og er da vitterlig en klokkeklar bekreftelse på at ledelsen ikke ligger på rygg og lar selskapet skure og gå. Bygge verdier og gjøre selskapet enda mer solid, det er hva ledelsen har evnet. Hva selskapet/ledelsen har fått til, er nesten litt i overkant av mine forventninger.
Aksjekursen? Ja, her kunne ledelsen/IR selvsagt gjort adskillig mer, men de regner vel med at markedet før eller siden skal klare lese skriften på veggen.
Tricky
25.10.2023 kl 06:46 4377

Å i dag også. På tide FA ser på det råtten markeds mekanismer som enkle bruker på OSE, for å lure and aksjonærer :)
Flodhest82
25.10.2023 kl 08:51 4193

Energie solgte 14 000 aksjer på dagens liste, ikke store posten men ser ut som de selger jevnt små poster
Kvike11
25.10.2023 kl 08:56 4183

Tvivler på FA vil gøre noget ved det, de har selv ansat den største hauser, som fylder enormt meget på nettet og som snakker om alt , uden at have viden.
PNOR mangler IR afdeling, der gør noget for kursen og for ejerne, som er os.
Indtjening er i top.
Senegal må snart komme med løsning, afgørelse skulle være truffet, med mindre der laves en tuskhandel og PNOR får en stor sum, kan være op til 100 mill dollar.
Økokrim sag er en død sild, den må straks få en afslutning, tangerer til det kriminelle at de kan blive ved med at skade et selskab som ikke er indblandet i sagen..
Nogle regner ud kursen burde være 25, jeg er helt enig.
piff
25.10.2023 kl 09:59 4090

Mange som glemmer at selskapet besitter en gjeld på ca nok 680 mill. K/langsiktig . Men kontantstrømmen var på ca 330 mill. dette er tall fra 31.12.22.
Og regner med sterkere økning i k.strømmen for 23.
At PNOR er underpriset er det ingen tvil på.
Hva som er agendaen med og holde kursen nede over så lang tid kan en bare undres. Nå kjenner jeg ikke til aksjonær sammensetningen .Så kan ha en sammen heng der.
E Desperados
25.10.2023 kl 10:12 4356

PetroNor med 680 mill i langsiktig gjeld per 31.12.22? Den må du gjerne utdype litt om du mener det er riktig for det er jo bare feil...
Redigert 25.10.2023 kl 10:45 Du må logge inn for å svare
Nacobo
25.10.2023 kl 11:11 4222

Piff snakker om "total liabilities". Det inkluderer vell alt ifra gjeld til leasing, kostnad av å demontere felt når olja går tom, provisjoner osv.
Redigert 25.10.2023 kl 11:38 Du må logge inn for å svare
E Desperados
25.10.2023 kl 11:25 4203

Det var det jeg regnet med. Men isåfall har han med eller uten vilje glemt å ta med at selskapet også per 31.12 har 30 MUSD i et fond som må motregnes mot fremtidige demonteringskostnader. Så regnestykket hans er helt på bærtur:

"In addition to the booking of decommissioning cost asset and liability, the contractors group and the Congolese Government have decided to set up funds for the decommissioning cost in an escrow account which is managed by the operator. The advances of the funds for the year are made on the basis of an average rate of USD 1.60 per barrel produced (2021: USD 3.68 per barrel). Refer to note 21 for further details on the decommissioning liability"
Slettet bruker
25.10.2023 kl 12:05 4171

Tragisk... Dere fortsetter og hausse opp ledelse og selskap men akshekursen fortsetter nedover... Kan dere nevne andre selskaper der markedet belønner fabtastisk ledelse med fallende kurser og 0 tro på selskapet?
Flodhest82
25.10.2023 kl 12:10 4311

Noe gale er det en plass, det har du helt rett i. Pnor er ned 10 % siste mnd. Ser Eqn feks er opp 7% Aker BP er opp 6%
Ser vi må tilbake til juni for å finne forrige gang Pnor var på 7.6 før mld om salget, så liftingen har ikke gidd noe som helst aksjonærverdi
Vet ikke hva som har skjedd i pnor siste mnd, men kursen var over 8.4 i slutten av september
Redigert 25.10.2023 kl 12:22 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.10.2023 kl 12:22 4835

Eneste kjøperene i dette papiret er skoleungdom som leser aksjeanalysene her inne på forumet... Har vært mye snakk om at jeg snakker ned aksjen for å få lavere inngang.. Men begynner å lure på om det er en del haussere her inne som snakker opp aksjen i håp om å få en høyere utgang... Fluefiskeren har allerede solgt seg ut.. Desperados følger snart etter... Men for å komme ut er de avhengig av å pumpe aksjene sine over på noen som ikke helt vet hva de går inn i reneste Teigland stil...
E Desperados
25.10.2023 kl 12:31 4804

Hvorfor skulle jeg ønske å selge meg ut? Om selskapet får løftet en gang til før jul så ender årets overskudd etter skatt på rett i overkant av 6 kr/aksjen. Man må være rimelig kortsiktig for å selge seg ut til 7,6 kr da...
Slettet bruker
25.10.2023 kl 12:44 4856

Problemet er ikke spørsmålet om hvorfor man er så kortsiktig og selger seg ut på 7.6. Problemet er hvorfor ingen ønsker kjøpe seg inn på disse nivåene.... Selgere vil du alltid ha uanset grunnet kapitalskvis, andre aksjer man kan kjøpe og faktisk tjene penger på i dette liv og folk som litt ukritisk har sett seg blinde på solskinnshistoriene blant annet her på forumet. Men det finnes ikke en kjøper. Og om ikke styret greier adressere finne en løsning på dette ser jeg ingen umiddelbar endring i kursen. I så fall tror jwg bare fallet fortsetter.... Men det er helt sikkert. Jeg kjøper ikke en aksje til i dette selskapet om den skulle falle i 5 kr før selskapet greier å få på plass en plan for hvordan aksjonærer som har blødd i denne dritten i årevis nå skal få noe igjen for investeringen sin.. Om den så faller i 3 kr rører jeg den ikke før de kan vise til et snev av aksjonærvennlig politikk....
hofa
25.10.2023 kl 12:49 4931

FF har ikke solgt sig ud, han har bare forladt forumet for en stund, fordi han ikke gider høre på alt jeres pis og papir, og uberettigede anklager. Selvfølgelig stiger vi helt vildt på et tidspunkt, men selv om øko oplyser at de har opgivet de sager de har rejst og som formentlig allerede er henlagt, tror jeg ikke det vil påvirke kursen væsentligt. Øko har 5 år fra sagens start til at indrømme at de IKKE har noget at køre sagen færdig på, så de har ikke travlt.
Redigert 25.10.2023 kl 12:55 Du må logge inn for å svare
markie
25.10.2023 kl 12:53 4910

Du glemmer salget av lisensen. Kjøp av større andel i AJE. Veldig mye bra nyheter. Men desverre ingen som helst kursmessig effekt.
Mdg1
25.10.2023 kl 12:53 5097

Jeg tror HT har noe personlig mpt Søvold og gjør alt han/hun kan for å snakke ned kursen nå som Søvold må selge aksjer for å få ned belåning. Om tallene en annen her har gitt angående belåning på Søvold sine aksjer kan det fort hende at han må selge halvparten av posten sin på dagens kurser for å få belåningen ned. Kanskje mer. Søvold er avhengig av at kursen går opp for at belåningen skal falle
Slettet bruker
25.10.2023 kl 13:08 5094

Så nå snakker jeg ikke ned aksjen for å kjøpe billige aksjer selv men for at andre skal få mindre for sine.. I tillegg har jeg en gummimaske lik ansiktet til Lasse Normann Hanssen som jeg har kidnappet og puttet i kjelleren hjemme så jeg kan innfiltrere styremøtene og gjøre en bevisst dårlig jobb for å ødelegge for deg...
klaesp
25.10.2023 kl 13:18 5168

Ingen seriøse aktører vil ta i aksjen, pga korrupsjon anklager, det er vel like stor sannsynlighet at økokrim utvider siktelse som at de legger ned. I mellomtiden vil aksjen forsette fallet.
hofa
25.10.2023 kl 13:37 5155

Man behøver ikke være seriøs for ikke at ta i aktien. Du har eksempelvis heller ikke aktien. 🤡
Mdg1
25.10.2023 kl 13:44 5148

En annen ting er at små oljeselskaper ikke er spesielt sexy å ta i for tiden. Oljeselskapene som er bankorotto og ikke tjener penger går det jo enda dårligere med. Bare å se på Zenith og IOX. Begge på vei mor konkurs og begge har falt som steiner
Redigert 25.10.2023 kl 13:45 Du må logge inn for å svare
piff
25.10.2023 kl 13:51 5304

2022 2021 2020 2019
Anleggsmidler 1 324 648 261 240
Omløpsmidler 439 457 416 493
Varelager 184 55 31 29
Total egenkapital 1 077 581 189 187
Langsiktig gjeld 347 178 258 127
Kortsiktig gjeld 339 346 230 419
Gjeldsgrad (%) 63,65 90,29 258,37 291,26
Kontantstrømanalyse (MNOK)
2022 2021 2020 2019
Kontantstrøm fra driften 343 207 −24 376
Kontantstrøm fra investeringer −373 −207 −67 −110
Kontantstrøm fra finansielle aktiviteter −38 180 −26 −90
Data hentes fra Millistream
Tallen hentet fra regnskapet. Tall nok mill.
Slettet bruker
25.10.2023 kl 13:57 5325

Da var dagens lille pump and dump over og market maker kan sakte men sikkert begynne å bygge opp igjen kjøpersiden igjen...
E Desperados
25.10.2023 kl 14:00 5345

Aksjekursen er ræva, inntjeningen i forhold til aksjekurs er eksepsjonell. Man velger jo selv hva man vil fokusere på. Om man fokuserer på aksjekursen og ikke selskapets finanser så har jeg full forståelse for at man er meget frustrert. Når det gjelder aksjekursens utvikling så har du helt rett i at her skjer det ingenting før styret bestemmer seg for at nå er det go-time. Selskapets IR-tjeneste er så elendig at man skulle tro det er villet politikk å kun melde obligatorisk informasjon og holde resten skjult. De kunne meldt at styreleder ikke lenger er mistenkt av Økokrim, det finner man i en fotnote i halvårsregnskapet. Man kunne børsmeldt at myndighetene i GB har godkjent farm-out og at de første 25 MUSD er på vei inn på konto, men det finner man nevnt i en bisetning på presentasjonen på Pareto-konferansen. Osv. Lista er lang så jeg kunne fortsatt med flere eksempler. Både Økokrim-kameratene og styremedlem Jarle Norman-Hansen betaler jo formueskatt til den norske stat basert på aksjeverdien 31.12, så hadde ikke forundret meg et øyeblikk om de ønsker å holde kursen lav frem til det øyeblikket selskapet begynner med utbytter.
E Desperados
25.10.2023 kl 14:01 5353

Økokrim har allerede frikjent styreleder fra saken, så det er nok vesentlig mer sannsynlig at saken renner ut i sanden enn at selskapet blir dratt inn i saken.
E Desperados
25.10.2023 kl 14:07 5343

Tallene for langsiktig gjeld er ikke riktige/reele. Langsiktig gjeld består stort sett av en fremtidig betalingsforpliktelse for nedrigging av anlegget når det ikke lenger er produksjon. Til dette har selskapet allerede en pott på 30 MUSD i et fond administrert av kongolesiske myndigheter, hvilket vil si at du sånn sett kan nulle 30 MUSD (335 MNOK med dagens kurs) fra langsiktig gjeld. Mer info finner du i note 13 og 21 til årsregnskapet for 2022.
klaesp
25.10.2023 kl 14:09 5325

Hadde det vært tilfelle, så hadde økokrim henlagt sakene for lenge siden. Så her er det mulighet for utvidelse av siktelse.
E Desperados
25.10.2023 kl 14:45 5224

Selvfølgelig kan en sak gå begge veier så lenge den er åpen. Det vet alle. Men fakta er at styreleder ikke lenger er mistenkt av Økokrim. Det gjør at jeg vurderer risikoen for at selskapet blir dratt inn i saken til å være minimal. Her har man åpenbart forskjellig risikovurdering siden du mener det er like stor sjans for at selskapet blir involvert i saken som at de fortsetter å ikke være involvert. Tillater meg å sitere fra halvårsrapporten som du neppe har lest (i og med at du ikke har aksjer i selskapet):

"As previously announced no charges have been brought against PetroNor nor any of its Group companies, though the Company has been made aware that Mr Eyas Alhomouz is no longer considered a suspect by the National Authority for Investigation and Prosecution of Economic and Environmental Crime in Norway (Økokrim)."
Mdg1
25.10.2023 kl 15:06 5154

Net cash/-debt at 30 June 2023
USD 18.2 million

Og etter dette har de løftet to ganger og fått inn 50m$ netto etter skatt og løftekostnader. Brønnene som kommer opp nå var allerede betalt før dette,så mye av disse 50m$ går rett inn på net cash som nå i alle fall har pasert 60m$ og kanskje 85m$ om de har fått første betaling på lisenssalget. Så sitte de på lagret olje til 20m$ også. Så net cash nærmer seg fort MCAP for selskapet. Savner å vite hva prod de har akkurat nå med nye brønner i drift. 6000bod?
klaesp
25.10.2023 kl 15:10 5189

Det blir en lite objektive vurdering.. Hadde økokrim hatt en dårlig sak, hadde de trukket siktelse. Er ganske sikker på at de har gode kort i ermet.
Redigert 25.10.2023 kl 15:20 Du må logge inn for å svare
E Desperados
25.10.2023 kl 15:56 5118

Kan godt hende at de to siktede blir dømt. Det skal jeg ikke mene noe om. Men når Økokrim sjekker styreleder ut av saken så vil jeg hvertfall mene at sannsynligheten for at selskapet blir dratt inn er betraktelig mindre enn om han fortsatt var mistenkt. Inntil Økokrim kommer med en siktelse mot selskapet kan de heller ikke bli straffet.
Flodhest82
25.10.2023 kl 16:53 4998

Enig at det ikke finnes nok kjøpere, men omsetningen er vel rundt normalen i dette papiret. Omsatt for 1,3 mill i dag. Så unsett hvordan man tolker det, så er det alltid noen som skal selge mer en det er kjøpere. Men er vel ingen som tjener penger på å selge no
henrik9
25.10.2023 kl 19:04 4742

E Desperados- veldig bra du tar deg tid til voksenopplæring her! Lurer på om "elevene" dine gjør seg dummere enn de er ,eller om de faktisk ikke forstår bedre. Uansett, patetiske innlegg fra disse.
Viti
26.10.2023 kl 09:55 4142

Eg har nevnt mulig oppkjøp tidligere der dagen eiere løyser ut oss "vanlige".
AJE utbygging krever enormt mykje kapital, kan her kome ein emisjon for å få meir cash der det blir ein rettet emisjon som de største eierene slik at de da kjem på 90% eierandel? Denne tanken slo meg da eg las denne saken: https://www.finansavisen.no/energi/2023/10/26/8050093/fredriksen-tok-hele-northern-emisjonen

Da vil det være naturlig at de som er tenkt å være med på emisjonen holder aksjekursen nede...... Berre ein tanke
Mdg1
26.10.2023 kl 09:58 4434

Om selskapet har 1 mrd på bok og cash flow på 1 mrd i året fra PNGF Sud så er det lite trolig det trengs emisjon for Aje. Det blir nok delvis lån og delvis fri kapital
Viti
26.10.2023 kl 10:19 4453

Er enig i det, men hvis fleirtallet i GF går for dette så har vi ingenting vi skulle ha sagt.....
E Desperados
26.10.2023 kl 10:24 4470

I henhold til aksjeloven kan en rettet emisjon kun gjennomføres om man har en saklig grunn til at en rettet emisjon skal gjennomføres. Med PNOR sin finansielle situasjon er det enkelt og greit ikke grunnlag for å gjennomføre en rettet emisjon til de største eierne i hui og hast. Dessuten har selskapet kommunisert at AJE skal finansieres via lån. Så du kan slappe helt av.
Redigert 26.10.2023 kl 10:25 Du må logge inn for å svare
Mdg1
26.10.2023 kl 10:25 4507

Da må partner også dekke sin del med cash. Jeg tror det er mye mere sannsynlig at i alle fall store deler blir finansiert gjennom et felles lån. Da har selskapene større fleksibilitet til å parallellt kunne kjøre andre prosjekter. PNOR vil potensielt også trenge penger i Gambia om det blir en farm out der
toftos
26.10.2023 kl 10:38 4469

Håper ikke de kjører flere utbygginger samtidig, skummelt å bruke for mye penger i dag som skal genere cash om flere år. Vi vet ingenting om hva oljeprisen er om 2-3 år, og utbyggingskostnadene er nok mye dyrere i dag en for et par år siden