PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 444765

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
28.11.2023 kl 07:59 5741

Nå er det vel ikke journalister sin oppgave å pynte brura... Det har vi heldigvis et fremoverlent styre til og gjøre.... Eller vent litt.... Stemmer.... Vi har et styre som har 0 interesse av markedspleie. Selvfølgelig må det sendes melding til avisene fra småaksjonærene....Det er vår oppgave og pynte denne brura...
Mdg1
28.11.2023 kl 08:33 5583

Det er opplagt at om de sitter på kontanter tilsvarende børsverdien i januar så vil de begynne med utbytter
Goliaten15
28.11.2023 kl 08:39 5529

> Execute organic growth strategy with
re-investment into infill program fully
funded
> Provide equity for execution of
accretive business development via
un-leveraged Congo production
> Consider other options for
shareholder value such as a dividend
or share buyback program in 2024
Odi.1
28.11.2023 kl 08:52 5404

:-) EBITDA result of USD 71.1 million for year-to-date period!!
Er jo bare å hamstre opp med tanke på hva som kommer også .
EspedalH
28.11.2023 kl 09:02 5324

De leverer bunnsolid. Trenger ikke å pynte på noen ting,,, Noen kan legge sammen 2 og 2, andre ikke...
Slettet bruker
28.11.2023 kl 09:19 5237

Markedet er desverre fortsatt ikke interessert.....
Nybegynner2
28.11.2023 kl 09:37 5125

Da var Q3 presentasjon ferdig. Jens Pace var klar og tydelig. Det diskuteres åpenbart hva cash skal brukes til, da alle forstår at det vil øke voldsomt med mindre det skjer noen M&A. Utbytte evt. share back vil definitivt skje etter fremleggelse av årsrapport 2023. Meget tilfreds.
Katly
28.11.2023 kl 09:42 5097

Han var veldig klar "pile of cash" En haug med cash, det liker vi som allerede er her og det er bare å kjøpe mer før andre forstår hva som skjer.
E Desperados
28.11.2023 kl 09:50 5130

Jeg noterte ned under presentasjonen til glede for de som ikke hadde anledning:

-Det blir utbytte/tilbakekjøp i forbindelse med GF i mai, med mindre de kommer over et svært attraktivt oppkjøp som krever at man bruker pengene der
-CAPEX for 2024 er på ca 30 MUSD. Mesteparten av produksjonsøkningen fra infill-drillingen er ventet mot slutten av året (som i 2023). Det guides derfor 5 500- 6 000 bopd for året som helhet.
-FID på AJE er nå satt til sent 2024. Fra FID tar det ca 18 måneder til man har produksjon på flytende, mens gass er forventet fra Q1 2027 (med forbehold om FID sent 2024)
-AJE skal lånefinansieres, og det tar 3-4 år med full produksjon før man har betalt ned hele CAPEX med renter.
-Jens Pace svarte på spørsmål om analysedekning at de jobbet med det og at han var helt enig i at MCAP var alt for lav tatt i betraktning av selskapets cash-beholdning og eiendeler.

Noterer meg ellers at TSN var på ballen med 4 spørsmål, så det kommer vel en analyse fra SP1 omtrent det sekundet Økokrim-saken er avklart...
Krakknissen
28.11.2023 kl 10:04 5031

Kom analyse i dag. 14 kr, nøytral.
Tm3P
28.11.2023 kl 10:25 5044

Det var fine svar :)

*Litt irriterende at han måtte legge inn "med mindre vi kommer over et svært attraktivt oppkjøp".
Utbytte/tilbakekjøp burde være prioritert uansett.
Redigert 28.11.2023 kl 10:35 Du må logge inn for å svare
Goliaten15
28.11.2023 kl 10:29 5081

Har du link til analysen
Mdg1
28.11.2023 kl 10:47 5162

Håper de betaler ut utbytte på ca 2 kr i juni da. Gjerne kombinertmed tilbakekjøp. Synes det er helt fair at de bruker ca 3-500 mill på å returnere verdier til aksjonærene i 2024.
Oddkjetil
28.11.2023 kl 10:54 5250

E24 vinkling :
07:12 Ingvild Sagmoen
Petronor tapte penger i tredje kvartal
Oljeselskapet Petronor hadde inntekter på 18,7 millioner dollar i årets tredje kvartal, opp fra 15,3 millioner dollar i samme kvartal året før, går det frem av selskapets kvartalsrapport offentliggjort tirsdag.

Driftsresultatet kom på 9,8 millioner dollar i perioden, ned fra 12,1 millioner på samme tid i fjor.

Resultat etter skatt endte på -2,2 millioner dollar, mot 291.000 dollar året før.

Petronor har virksomhet i flere afrikanske land. I 2021 åpnet Økokrim etterforskning med anklager om korrupsjon knyttet til flere sentrale personer ansatt i selskapet. Selskapet fortsetter å samarbeide med Økokrim rundt etterforskningen, men har ingen ytterligere oppdateringer om prosessen på nåværende tidspunkt, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Les meldingen og hele kvartalsrapporten fra Petronor her.
E Desperados
28.11.2023 kl 10:57 5249

Hvis jeg forsto J Pace riktig så var vel tanken å primært øke leverage på produksjonen i Kongo. Dvs at man tar opp lån for å finansiere M&A. Men noe egenkapital må man nok stille med. Så det avhenger jo i såfall bare av størrelsen. Tar gjerne 2 kr i utbytte i mai 24, men hvis man får muligheten til å betale 200 MUSD for noe som gir 80-100 MUSD i året i cashflow så skal jeg klare å vente et år til på utbytte.

Forøvrig så har han sagt at de er litt choosy, og synes ting har blitt dyrt. Og han gjentok i dag at det var et competitive market. Så det betyr vel at de frem til nå har syntes at de mulighetene de har fått har vært for dyre. Så jeg ser på det som relativt lite sannsynlig at de kommer til å bruke opp alle pengene på M&A. Regner derfor utbytte som ganske sikkert.
E Desperados
28.11.2023 kl 10:59 5251

Ok. Sammenfaller bra med at jeg har 15 kr i nåverdi på kontantbeholdning pluss fremtidig cashflow på PNGF Sud. Bis og Aje verdsettes naturlignok ikke før det er ferdig bestemt og produksjon er på vei.
Tm3P
28.11.2023 kl 11:22 5159

Må da være en voldsom diskonteringsrente du bruker da? :D
E Desperados
28.11.2023 kl 12:14 4998

Med oljepris på 80$, 5 500 bopd i 2024 og decline ned til 3 750 i 2032 og en diskonteringsrente på 15 % så får 1,60$ per aksje i nåverdi av kontantstrømmen for PNGF Sud i mitt regneark. Endrer jeg jeg til 12,5 % så er vi på 1,71$ og til 10 % 1,84$ per aksje. Nå er jo dollaren i tillegg på 10,6 per idag, men jeg har lagt inn 9,4 i kurs der for å få 15 kr/aksjen på 15 % diskonteringsrente.

Nå er det jo umulig å spå oljeprisen langt frem i tid, men det er jo en grei indikator.
Slettet bruker
28.11.2023 kl 12:33 4925

Hvorfor handler du kkke mer ED?
E Desperados
28.11.2023 kl 12:39 4865

Jeg har ikke mere penger å handle for. Det er så enkelt som det. Hadde jeg arvet 1 million i kveld så hadde jeg nok kjøpt 130 000 aksjer i PNOR imorgen, men inntil videre må jeg nøye meg med å fylle på litt hver måned. Lønna skal betale huslån, penger til kone og barn osv. Så da er det ikke mer til overs per nå.
Slettet bruker
28.11.2023 kl 12:42 4860

Men markedet tar hvertfall tallene godt imot. Nedgang som vanlig men faktisk på enda lavere omsetning en vanlig... Nei her er det bare å sette seg tilbake i stolen og se verdiene forsvinne ut av kontoen... Nå utbyttene eventuelt kommer er vel kursen uansett kommet så lavt at totalen ligger under dagens kurs...
Mdg1
28.11.2023 kl 12:53 4820

tror at prisen kommer til å holde seg lav til godt ut på nyåret. Hadde bare salget av WEN gått i boks før nyttår så har jeg 1 mill jeg kan handle aksjer for. Da kan det godt hende jeg kjøper 50000 nye PNOR aksjer
Slettet bruker
28.11.2023 kl 12:53 4846

Hvorfor stresse ED. Bare å spare opp penger. Denne får du garantert billigere i mai neste år enn nå. For her er det mye trangere i døra ut eller inn....
Fluefiskeren
28.11.2023 kl 12:58 4970

Stusser på guidingen for produksjonen for året 2024. Den er bare på ca 5250 bopd (side 8 i presentasjonen) mot nå altså nesten 6000 bopd. Klar over decline, men de skriver også:

2024 program:
• Follow-up Vandji producer to 2022
discovery will be drilled in Tchibeli NE
• Six infill wells in the Tchendo field
E Desperados
28.11.2023 kl 13:00 4961

Hvis folk heller vil selge og motta 7,6 kr/aksjen nå fremfor å få 2+ kr i utbytte hvert år de neste 15+ årene så tenker jeg de er i så akutt pengenød at det er bra de selger aksjer fremfor å måtte selge huset :)
E Desperados
28.11.2023 kl 13:05 4941

På spørsmål fra Teodor så svarte J Pace at de guidet 5 500 til 6 000 bopd neste år. Vandji skulle borres i februar, mens de siste seks på Tchendo var mot slutten av året. Jeg anser dette som mer reelt enn den grafiske fremstillingen.
Slettet bruker
28.11.2023 kl 13:07 4917

Jeg tenker st sånne spørsmål skulle vært stilt under presentasjonen. Ikke 4 timer etter på Hegnar Online. Men det kommer jo an på svaret du ønsker...
smaa
28.11.2023 kl 13:08 4921

Ingen gledens dag etter denne rapporten heller ,dypere og dypere ,men noe gleder meg og det er at du -Fluefiskeren er tilbake.
Det er et godt tegn på at vi vil få vår lønn om ikke så lenge. :):):)
Fluefiskeren
28.11.2023 kl 13:17 4893

Nå overvurderer du meg, men takk for hyggelige ord. Kommer nok ikke til å skrive så mye.
Fluefiskeren
28.11.2023 kl 13:22 4893

Det høres bedre ut. Ser forresten at du i dag morgen skrev at det er ny seismikk på Aje. Det stemmer nok ikke. Vi snakker om reprossesering av den gamle 3D som ble skutt i 2014 tror jeg det var. OML 113 i samarbeid med aktørene på nabolisensen i øst. Der virker det for øvrig til at alt står stille tross «elefanten» Ogo.
E Desperados
28.11.2023 kl 13:42 4846

Ser du har rett. Gikk litt fort når jeg skumleste rapporten idag morges på vei til kontoret. Forøvrig bra du er tilbake og passer på oss sånn at rett blir rett :)
E Desperados
30.11.2023 kl 12:08 3403

Ser ut som at 360 000 fat tidlig desember blir god timing mtp pris.
Tm3P
30.11.2023 kl 12:32 3418

Jupp, solgt endel BWE og økt i Petronor idag.
Løft tidlig i desember var en gladmelding som ikke fikk nok oppmerksomhet.
Flodhest82
30.11.2023 kl 12:38 3407

Likevel står selgerne i kø :( Så er redd vi holder oss her i området til utbytte og eller tilbakekjøp blir meldt
Harvald
30.11.2023 kl 12:55 3373

Gjør en liten gjetning på selskapets cash ved årsskiftet:

+23,7 MUSD cash i banken ved utgangen av Q3
+30 MUSD fra lifting i midten av oktober
+30 MUSD lifting i begynnelsen av desember (360 000 fat * 83,3$ /fat)
+25 MUSD Salg av lisens Guinea-Bissau

-17,5 MUSD Capex i Kongo ut året (fra presentasjonen av Q3)
- 5 MUSD OPEX for Q4? 9$/fat, litt over en halv million fat?
- 8 MUSD Administrasjon, finanskostnader og andre smågreier

= ca.78 MUSD på konto ved årsskiftet. 1-2 liftinger til før GF i mai gir gode muligheter for utbytte.

Kom gjerne med innspill dersom noe vesentlig er uteblitt.
Har ikke trukket fra 3 MUSD om skal betales til Senegal og 8 MUSD som skal betales for kjøp av andel i OML 113, tipper det betales til neste år.

Tror 2024 blir minst like bra om oljeprisen holder seg. Er jo varslet lavere Capex-kostnader og høyere produksjon.


Tm3P
30.11.2023 kl 12:58 3359

Utbytte til minoritetsaksjonærene i Kongo. Hakke peiling på hvor mye.
Harvald
30.11.2023 kl 13:02 3357

Kan hende det, men det ser ut til at det bare skjer en gang i året. Halvårsrapporten viste utbytte på 3,2 MUSD. Q3-rapporten viste også 3,2 MUSD hittil i år; altså ingen utbytte i Q3 ihvertfall.
Redigert 30.11.2023 kl 13:04 Du må logge inn for å svare
Tm3P
30.11.2023 kl 13:11 3325

Kan være det er en årlig greie ja. Men man må hvertfall da ha i tankene at ikke all cashen i selskapet tilhører aksjonærene.
Harvald
30.11.2023 kl 13:14 3312

Enig. Å fokusere på cash på konto kan fort gi et galt bilde. Mener likevel det er nyttig mtp. gjetning av hvor mye som eventuelt kan gis i utbytte.