PETRONOR - Et selskap som tjener inn HELE markedsverdien på 1 år

Denne tråden er stengt for nye innlegg.
10.01.2024 kl 12:26
Automatisk lukket grunnet trådens størrelse. (Beklager.)
Fresh Prince
PNOR 02.06.2023 kl 14:17 441772

Tenker det er på tide å lage en ny tråd om PetroNor som gir litt mer oversikt over selskapet og potensialet for betydelig oppgang fremover. Dette vil være svært kort oppsummert, men vil gi god innsikt i selskapet for både eksisterende aksjonærer og potensielle nye investorer som har vurdert en inngang. Info her representerer mer eller mindre argumenter for hvorfor kursen burde stå i minst NOK 26 per aksje (SB1M hadde en SOTP valuation på NOK 25 for PNOR) altså 234% opp fra dagens kurs.

Dato for innlegg: 2 Juni 2023

1. KORT OM SELSKAPET

PetroNor er aktiv innen utforsking og produksjon av olje og gass i vestlige Afrika og eier følgende assets som vil gi ca 6000 bopd ila utgangen av 2023:
1) CONGO-BRAZZAVILLE - 16.83% participant interest i PNGF Sud, et offshore felt utenfor Kongo
2) NIGERIA - 13.1% economic interest i Aje-feltet i lisensen OML113
3) GAMBIA - 90% interest i A4-lisensen
4) GUINEA-BISSAU - 100% interest i Sinapa (Block 2) og Esperanca (Block 4A og 5A).
5) SENEGAL* - I utgangspunktet 90% operated interest i ROP og SOSP lisensene. Rettighetene til disse er imidlertid i ICSID for voldgiftsbehandling. Personlig anser jeg disse som tapt, og det prises også inn i verdien i selskapet, men kan naturligvis være en betydelig oppside om PNOR får beholde en viss eierandel i en av disse lisensene.

2. FINANSIELLE TALL (as of tilgjengelige tall 2 Juni 2023)

Market Cap: 1,100 MNOK
Enterprise Value: c. 1,238 MNOK
Aksjekurs: 0,777 (nå 7,77)
EBITDA: 1,060 MNOK. ----> Dette betyr at PNOR har et driftsresultat før avskrivninger, nedskrivninger og div renteposter som er ca like stor som HELE markedsverdien til PetroNor, som er mer eller mindre uhørt på kapitalmarkedet. PetroNor handles altså dermed til en EV/EBITDA på mikroskopiske 1,16x, og dette var for 2022, i 2023 vil produksjonen øke ytterligere slik at dette tallet vil være til og med enda lavere. Consensus blant analytikere var at Petronor handles til 0,68x EV/EBITDA for 2023. I bransjen så ligger snittet på E&P-selskap på ca 5x ---> Dette vil si at PNOR, hvis priset til det resten av markedet skal prises til, skal ha en EV på MINST 5,302 MNOK, som gir en Market Cap på ca 5,288 MNOK som tilsier en aksjekurs på NOK 3,71 (nå NOK 37,1) per aksje. Nå skal det imidlertid med full rett være priset inn ekstra politisk risiko slik feks DNO har, ettersom PNOR også har sine problemer slik som feks korrupsjonssaken mot tidligere sjef Søvold (selskapet er imidlertid ikke siktet, men gir inntrykk av at selskapet er useriøst), denne saken i Sengal som egentlig burde skrives ned til 0, samt at man har droppet kvartalspresentasjoner selv om selskapet mente det var pga tidspunkt for lifting av olje som gjør at inntjening kvartalsvis vil være volatilt og misvisende. Det vil si at en EV/EBITDA på 3,5x kan anses som rettferdig. Dette vil gi en aksjekurs på NOK 2,6 (nå NOK 26) per aksje. Det tilsier en oppside på 234% fra dagens kurs.

3. FREMTIDIGE TRIGGERE

- PNGF Sud: Aurora Atwood har ankommet PNGF SUD og det vil trolig komme en melding fra selskapet når som helst nå om at de har startet dette innfill-programmet for å øke produksjonen ytterligere. Dette er trolig den mest nærliggende triggeren som kan dytte kursen betraktelig.

- Tilbakekjøp av aksjer/Utbytte: Selskapet vil tjene ekstremt mye penger i 2023 også, slik at man får såpass mye cash on hand at det vil være sannsynlig at en del av dette vil gå til M&A, men også til feks tilbakekjøp av aksjer.

- Finalization av rettssaken mot tidligere sjef Søvold: Dersom PNOR slipper unna fullstendig, eller en liten bot på noen titalls millioner NOK så vil kursen kunne eksplodere oppover i det saken blir lagt bak selskapet og man kan fokusere på produksjon og massiv inntjening.

- Aje-feltet: Med tanke på Aje så var tanken å bytte ut nåværende FPSO (Front Puffin) med en mer moderne, og i følge marinetraffic som ble oppdatert nylig er denne nå vekk fra feltet og plassert i havnen i Lagos. Nå skal de bare drille flere brønner og ikke minst etablere en 30km lang pipeline til fastlandet. Selskapet selv har sagt de satser på FID ila slutten av året, aka alt fra august til desember. En nærliggende trigger her vil være annonsering av gas offtake contracts knyttet til prosjektet, som kan skje når som helst. Fant også en interessant artikkel fra største aksjonær i PNOR som ble publisert nylig, der han snakker om blant annet AJE. Der bekrefter han også at FPSO nå har blitt byttet ut og at de nå er i ferd med å erstatte med en ny FPSO. Basert på ordlyden ser det også ut som de allerede er i gang med bygging av pipeline og at de er i fremskridende samtaler med offtakers for gassen. Pipeline vil muliggjøre salg av gass til andre land som Togo og Benin også. I samme paragraf der det snakkes om deres investeringer i PNOR sier han også: "We are looking for brownfields in Angola, Nigeria or Congo-Brazzaville where we can take over and apply our EOR expertise to enhance production." Så mulig det blir kjøp av flere felt, men usikkert om det blir gjennom PNOR eller Petromal, men er nærliggende å tro det vil være gjennom førstnevnte ettersom de allerede har lisenser på disse områdene. Link: https://theenergyyear.com/articles/epc-and-eor-for-adnocs-production-ramp-up/

- Hvis gjeldstaket i USA heves vil det fjerne mye usikkerhet og styrke sannsynlighet for vekst i økonomien og dermed etterspørsel etter olje

- OPEC-møte den 4 juni (kommende søndag) der det er priset inn at det ikke skal oppstå noe kutt i produksjon, men der enkelte OPEC-medlemmer likevel har advart de som er short olje at de kan få svi av å spekulere. Om det skulle enten bli annonsert kutt i produksjon eller bare signaler om at det vil komme flere kutt så kan det dytte oljeprisen høyt opp.

- Voldgiftssaken i Senegal: Denne saken i Senegal anser jeg (og åpenbart markedet) som tapt, men er likevel interessant å se på ICSID sin statistikk på slike saker. I 48% av tilfellene sider ICSID med investorene sine krav i sin helhet eller delvis, mens de rejecter investorene i 28% av sakene. Tok også en titt på saker innen oil and gas som har blitt filed hos ICSID samtidig som Petronor (da APLC) og det ser ut som ca 50% av sakene nå har blitt konkludert. En sak som handlet om hydrocarbon concessions (aka samme som Petronor sin sak) hadde sin Date of Constitution of Tribunal like etter PNOR og fikk nylig konkludert saken for 2 mnd siden. Med andre ord kommer det sikkert en avgjørelse innen August/September tenker jeg. Alternativt juni, men har mine tvil om det. Hadde vært greit å bli ferdig med den saken nå selv om den er priset til 0 i aksjen. Et kompromiss som PNOR tidligere oppnådde med A4 hadde jo vært sensasjonelt, men tviler sterkt på at det blir tilfellet her med myndighetene som ikke er villige til å forhandle. De har forøvrig tildelt 1 av lisensene til Total allerede, så den er gone uansett.

- Salg av lisenser: Selskapet kan vurdere selge unna alt av lisenser til flere milliarder og betale ut alt som utbytte til aksjonærer
Redigert 15.06.2023 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
E Desperados
27.12.2023 kl 11:18 5284

Ligger i kortene at eventuell formuesskatt kan dekkes av utbytte til neste år.
zaq1
27.12.2023 kl 11:52 5213

Vel, det bør nok ikke være ens eneste mulighet for å betale skatten.., men de har vel sagt om ikke mer verdiskapende kjøp dukker opp er det et alternativ, ett annet er vel tilbakekjøp..
Tm3P
27.12.2023 kl 12:15 5121

Ser Sjøvollen AS (Søvold m/familie) kjøpte 700k aksjer av Nor Energie AS en dag eller to før flaggemeldingen kom nå sist.
Er kanskje Ludvigsen som eier 50% av Nor Energie som vil ut da?
mimer
27.12.2023 kl 17:37 4850

Hm, det er vel ikke lov å selge til seg selv / være på begge sider av en børshandel?
zaq1
27.12.2023 kl 19:07 4727

Vel, dersom det ikke er lov var det noe jeg ikke visste.., har det så mye å bety då..?
Slettet bruker
28.12.2023 kl 11:04 4279

Synest det er så fint og se alle de håpefulle barna her inne rundt juletider som venter tålmodig på den store pakken som aldri kommer:). Mange gode teorier her inne på hvorfor denne skal til himmels over nyttår men i mine ører er den samme låta fra de samme folka med jevne mellomrom. Rett før tall og ved årsskifte. Så gjenstår det og se da. Om PNOR nissen gjør som vanlig og skuffer de håpefulle barna eller om det av en eller anne grunn skulle komme et løft over nyttår...
Ser vel ut som at den har mistet futten igjen etter et suckers rally så gjenstår det bare og se om den skal ned til nye avgrunner eller om den snur litt lengre opp denne gangen enn sist...
zaq1
28.12.2023 kl 11:26 4253

Vel HT, jeg forstår hva du mener og har hatt aksjer i selskap som så veldig lovende ut på PE og PB, bransje og ledelse men som aldri leverte, måtte ta tap og selge der, senere har kursen der fortsatt nedover.
Angående PNOR så gir jeg de 6 måneder til for å vise at de enten betaler utbytte eller begynner tilbakekjøp. Jeg klandrer ikke ledelsen for aksjekursen, den er det markedet som styrer, men ledelsen må fortsette å levere på drift, utbygging og økonomi.
Makrobaronen
28.12.2023 kl 11:34 4254

Støttes! Legge i skuffen inntil videre, troa på at denne kan stige, den har hvert fall alle muligheter/forutsetninger til å dra på himmelferd. Spørsmålet er jo alltid når, og ja det kan skje at oppgangen aldri kommer. Men har vondt for å se noe nedside når man har sin egen verdi i cash og produksjon er på rekord nivå samt bra oljepris, overskuddene er store, veldig store ifht markedsverdien. Så risikoen er der, men oppsiden er meget mye bedre.

Er faktisk litt sjokkert over hvor dårlig markedet oppfatter PNOR: vesentlig mer selgere enn den stusselige kjøpersiden. Lurer på hva som skal gjøre denne attraktiv. Åpenbart ikke å være en lavt prisa pengeprinter, synes PNOR har en jobb og markedsføre seg selv. Der står dem til stryk, er lov å vise at man har troa selv.
E Desperados
28.12.2023 kl 12:47 4136

Small cap olje i Afrika kommer aldri til å bli handlet på høye P/E, så de som håper på store prosenter her kommer rett og slett til å bli skuffet. Men det vil bli meget bra direkteavkastning i form av utbytte om man er langsiktig.
okai?
28.12.2023 kl 12:53 4147

Vi PNOR fortsette med produksjonsoppdatering rundt 10 dager etter Q-slutt eller vil dette bli erstattet med kvartalsrapporteringer?
E Desperados
28.12.2023 kl 13:18 4194

Det kommer produksjonsoppdateringer som normalt.
Tm3P
28.12.2023 kl 13:40 4163

Ja det å gi de 6 måneder for å se om de holder ord rundt utbytte er en nobrainer tenker jeg. Veldig begrenset nedsiden i forhold til potensiell oppside.
Det å se seg blind på utvikling på aksjekursen er for amatører.
Makrobaronen
28.12.2023 kl 15:24 4046

Jeg er ikke uenig, men tror aksjen lett kunne vært i 15-20kr nå hvis markedet hadde sett aksjen og verdien. Pluss at de vil servere pene utbytter. Er ikke så lenge siden kursen gikk an å flytte på, husker den var på rundt 12 kr i fjor som er relativt mye høyere enn dagens latterlige kurs. Har jo skjedd endel siden den gang også som burde gjøre at kursen burde stått enda høyere. Feks salg av lisens. Så tror vi får en pen økning på den fundamentale og utbytter som gjør dette til en veldig god investering på sikt
E Desperados
28.12.2023 kl 16:22 3979

Det er jo bare å se på hvilke P/E for eksempel PEN og BWE handles på. Mellom 2 og 3. De har jo riktignok en del mer gjeld per nå som gjør at PNOR nok burde ligge nærmere 4 når Økokrim-saken er avklart. Dvs at da snakker vi om en kurs på rundt 15 med dagens produksjon. Så prises AJE og PNGF Bis til null inntil produksjonen starter derfra.
Goliaten15
29.12.2023 kl 08:16 3584

PetroNor E&P ASA: Guinea Bissau Transaction Payment Initiated and PNGF Bis Licence approved in Congo
Oslo, 29 December 2023: PetroNor E&P ASA (“PetroNor”) is pleased to confirm the completion of the Guinea Bissau farm-down transaction which was announced on 27th June 2023. Over the Christmas holiday period, Apus Energy DMCC (APUS) initiated the payment of $23 million towards past licence costs and long lead items purchased for drilling 1

The Government of Guinea Bissau approved the transfer of the the Sinapa (Block 2) and Esperança (Blocks 4A and 5A) licence interests to Apus during October 2023. It is anticipated that an exploration well to test the Atum-1 prospect will be drilled during the second quarter of 2024. In case of a successful well, PetroNor stands to receive two contingent earn-out payments of USD 30 million each, contingent upon government approval of a field development plan and sustained production.

Congo PNGF Bis update:

On December 27th, the Council of Ministers in the Republic of Congo met and approved a number of energy projects. This included the award of the PNGF Bis licence to a contractor group led by Perenco as an operator and with PetroNor, represented through its Congolese subsidiary, Hemla E&P Congo, as a partner with a net interest of 22.7% 2. This approval will clear the path for signing of a production sharing agreement in early 2024.

“We are pleased that the farm-out of the Guinea Bissau licences will lead to the drilling of an important exploration well for Guinea Bissau and the region. The completion of this transaction, coupled with the approval from the Congolese Council of Ministers on PNGF Bis, is a welcome way to close what has been a very successful year for PetroNor. The Guinea Bissau payment is a significant contribution to the company’s year-end balance sheet that is already strengthened by record production and oil sales. In addition, we look forward to progressing the development of the new licence in the Congo during 2024 with our partners.” says interim CEO Jens Pace.
Tricky
29.12.2023 kl 08:42 3513

Veldige positive melding både ifb med salget av block 4A å 5A, samt godkjenning av utviklingen av PNGF BIS.
Så er Petronor sikret 55 MUSD ifb med salget, samtidig med antal fat sannsynlig vis vil gå fra kanskje 6000 mot 7000 tror jeg.
Godt Nyttår til alle.
Fluefiskeren
29.12.2023 kl 08:53 3463

Men hvorfor «bare» 23 mill USD? I salgsmeldingen stod det minst 25 mill USD.

«According to the agreement, which has an effective date of 1 January 2023, PetroNor will receive a payment of up to USD 85 million divided into a contribution towards past licence costs of at least USD 25 million at completion of the transaction, and a further entitlement to two contingent earnout payments of USD 30 million each, subject to government approval of a field development plan and achievement of continuous production respectively.»
E Desperados
29.12.2023 kl 08:58 3426

De siste 60 MUSD forutsetter jo at det er kommersielt treff. Da får selskapet 30 MUSD når utbyggingsplanene er godkjent og 30 MUSD til når det er produsert et visst antall fat. Så ingen garanti for at det kommer mer her.

Når det gjelder PNGF Bis så kommer det vel ca 2 500 bopd herfra til PNOR. Her kan jo produksjon komme ganske fort om man bare får tak i en rigg.

Ikke annet å si enn at det går veien nå. Selskapet runder nyttår med ca 6kr/aksje i net cash på konto. Så ikke mulig å komme mye lavere enn det kursen er nå.
E Desperados
29.12.2023 kl 09:00 3481

Fotnote 1 fra børsmeldingen:

"$25 million consideration adjusted for working capital changes since transaction signature."
Slettet bruker
29.12.2023 kl 09:02 3531

Som vanlig applauderes gode meldinger i markedet:)
E Desperados
29.12.2023 kl 09:07 3619

Hadde markedet alltid hatt rett hadde det eneste rasjonelle vært å bare kjøpt indeksfond. Hvis man derimot mener at markedet tar feil innimellom kan man heller utnytte det til å kjøpe billig og selge dyrt ;)
Flodhest82
29.12.2023 kl 09:12 3613

Ganske imponerende at markedet sender pnor ned på denne mld, men det virker som at det er en del som vil ut av aksjen før nyttår. Mye til salgs om dagen. Ser i dag og, 77 000 til salgs og bare 11 000 på kjøpersiden. Problemet med kjøesiden er og at de ligger inn kjøpsordrer langt unna kursen, men sagsordrene følger kursen nedover
Redigert 29.12.2023 kl 09:20 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
29.12.2023 kl 09:13 3667

Er ikke markedet de som kjøper og selger aksjer? Altså deg og meg?
Fluefiskeren
29.12.2023 kl 09:24 3671

Takk. Du leser nøyere enn meg.

Men dette tør jeg vedde på er galt:

« It is anticipated that an exploration well to test the Atum-1 prospect will be drilled during the second quarter of 2024. I»


Som sagt har boreselskapet på sin flåteoversikt oppstart på dette i juli. Ting går sjelden fortere enn forventet. Første estimat var mai så det er kanskje derfra det stammer.

« Secured one-well contract with an independent operator in Guinea-Bissau with a minimum duration of 30 days, estimated to commence in July 2024 in direct continuation of its current contract with Woodside in Senegal.»

https://www.diamondoffshore.com/documents/Rig%20Report/DOFleetStatus.pdf


Men det er PNGF Bis som er den gode nyheten her. Disse 23 mill var jo kjent.


Redigert 29.12.2023 kl 09:27 Du må logge inn for å svare
Makrobaronen
29.12.2023 kl 09:33 3642

La meg på kjøp 7.80. kom brått veldig mye mer på kjøp. Ser hvertfall ut som noen har våknet litt. Veldig bra å få denne meldingen på plass. Man kan si mye, men pnor som selskap har hatt et fantastisk år mener jeg, mye som har truffet og eventyrlig overskudd. Så får vi satse på noen år hvor kursen m utbytte gjøre det samme er jo den som er "viktigst" for oss, men tror vi har gøye tider fremover:)
Tm3P
29.12.2023 kl 09:38 3604

Penger på konto er absolutt positivt for en aksje det er priset såpass mye usikkerhet inn i :)
Tm3P
29.12.2023 kl 09:39 3911

Fantastisk år ja, enig.
Aksjekursen kan forandre seg på en dag, det kan ikke de fundamentale verdiene.
Makrobaronen
29.12.2023 kl 09:42 3956

Godt sagt! :)

Kursen våknet litt nå, så vel nesten 10kr på selgersiden... Så er til tider få aksjer å se der. Av erfarings så roer dette seg litt utover dagen. Men kjente hjerterytmen dunket litt her nå.
solb
29.12.2023 kl 09:42 4031

Forventer at Økokrim legger bort hele saken nå. Ikke hold i noe?
Flodhest82
29.12.2023 kl 09:46 3993

Ja no var det noen som våknet, får håpe dette er starten. Burde klare å komme over 10 kr
Tm3P
29.12.2023 kl 09:48 4276

Hold i noe er en ting, muligheten til å bevise det en annen.
Flodhest82
29.12.2023 kl 09:50 4298

Skal vi klare en omsetning på 5-10 mill i dag ?
Fluefiskeren
29.12.2023 kl 09:57 4276

Holder kursen seg ut dagen ender PNOR med oppgang i 2023. Slett ikke alle oljeselskap gjør det.

Vi får ta med oss det positive vi har.
Jakal
29.12.2023 kl 09:59 4274

Jeg synes det er grunn til å gratulere alle tålmodige sjeler i PetroNor. I forhold til de økonomiske ambisjonene er det vanskelig å fornekte at selskapet har levert i 2023. Så er det også grunn til å irritere seg over kurs utvikling og ledelsens informasjonsfravær - der trenger de noen friske pust. 2024 ligger an til å bli veldig hyggelig, hvis styret / ledelse begrenser sine investeringsambisjoner og i stedet forvalter aksjonærene med gode utbytter. Det fortjener vi. Godt nytt år til alle (bortsett fra Putin og noen til...).
hofa
29.12.2023 kl 10:24 4248

Min tålmodighed har stået på prøve i mange mange år, i mit pensionsdepot ejer jeg 300.000 pnor aktier til et gak på 16,67, så jeg skal absolut ikke have noget udbytte, blot store tilbagekøb. Godt nytår.
elnomi
29.12.2023 kl 10:30 4285

Er det flere enn meg som synes pnor begynner å bli dyr nå?
hara-a
29.12.2023 kl 10:42 4241

Kampen for å låkke ut noen selgere har tydeligvis startet :)
Redigert 29.12.2023 kl 10:43 Du må logge inn for å svare
Goliaten15
29.12.2023 kl 10:45 4244

så langt + 7,41%
Flodhest82
29.12.2023 kl 10:51 4215

Helt enig, dette er en av børsens mest overpriset aksje