Photocure trenger en IR Manager


Utviklingen etter Q3 presentasjonen har synliggjort at Photocure snarest mulig bør ansette en IR (Investor Relations) Manager.

Nyhetene på Q3 presentasjonen burde potensielt gitt en kursøkning på 5-10 %, men vi fikk i løpet av 2-3 dager et kursfall på mer enn 30 %. Mer enn 12 % av selskapets aksjer ble solgt i løpet av disse dagene. Et skikkelig maveplask som bør være et tankekors både for firmaets ledelse og aksjonærer.

Gitt det fundamentale i aksjen, må denne reaksjonen ha vært ganske ubegripelig for Schneider, Egberts & Co. Deres utfordringer består nok først og fremst i å forstå Oslo Børs, og å gjennomføre tiltak som hindrer nye maveplask.

Oslo Børs er et umodent biotek marked, med få og små bedrifter og få aksjonærer med bransjeekspertise og dype lommer. For Schneider må dette være en stor overgang. USA har titusener av spesialiserte, rasjonelle farmaaksjonærer med lang erfaring, lang horisont og dype lommer. Han vil nok ha en lang læringskurve dersom han ikke har folk rundt seg med IR kompetanse/ekspertise fra Oslo Børs.

De siste1-2 årene har PHO fått mange nye aksjonærer med høye forventninger om rask rikdom og uberegnelige reaksjoner på forsinkelser, forventningsavvik, nedsalg, innsidehandel, etc. I denne situasjonen vil selskapet være sårbart for kursmanipulasjon og overtakelsesforsøk og profesjonelt og proaktivt IR arbeid vil være viktig.

IR Manager bør rapportere direkte til CEO, og være en bro mot de norske aksjonærene og analytikere samt tilrettelegge for å tiltrekke internasjonale investorer.

Med det potensialet bedriften har de nærmeste årene bør det være mulig å tiltrekke en av de mest erfarne og dyktige IR Managers på Oslo Børs.
teaa
21.11.2018 kl 15:15 4424

Nå er vel Photocure tilstrekkelig kapitalisert fremover, og da er det ikke så viktig med pleie av aksjekursen som i mer umodne bedrifter med fremtidig behov for emisjoner.
Vi får satse på at kommende kvartalsrapporter viser tall som finansmarkedet setter pris på...
onuk
21.11.2018 kl 16:31 4300

Det aller beste hadde vært en notering på Nasdaq, da ville vi fort bli kvitt innflytelsen av Casino børsen Oslo. Det er i US 90 prosent av Photocure sitt markedet ligger de neste fem til ti år.
21.11.2018 kl 16:44 4251

Belongterm,
Det har du helt rett i.
Første som slo meg ved Hegnar artikkelen og selskapets mangel på handling
Nikko
21.11.2018 kl 16:49 4224

Elvoquest

Du får sende dem en mail med forslag.
21.11.2018 kl 16:58 4200

Tja, det er nok gjort...
Ellers sender jeg så mange mail til dem at må roe ned litt?
bravi
21.11.2018 kl 19:36 3987

I stedet for IR manager er det viktigere at Photocure bytter ut en del av folka de har med noen resultatorienterte selgere som kan vise til resultater. Akkurat det tror jeg har vært mangelvare i selskapet muligens med unntak av i Danmark. Rart at det selges dobbelt så mye i Danmark som f.eks i Norge og Sverige. Hexvix har vært på markedet i 10-12 år allerede, da er det ikke et nytt produkt lengre. At de trenger IR manager på heltid skjønner jeg ikke, det arbeidet bør ceo sammens med resten av administrasjonen greie, dét er heller ikke noe forbud for styreformannen å uttale seg men han er vel høyt hevet over den slags. Hjelper ikke med IR manager hvis resten av selskapet ikke leverer.

Vi trenger ingen IR-manager. Alle kluter må settes inn på salg. Drit i aksjekursen. Den kommer uansett sammen med økende overskudd og utbytter. Vær heller glad for mindre formueskatt underveis.
Baltus
21.11.2018 kl 20:28 3897

Disse 2 stillingene ligger ute på hjemmesiden:

Vi søker ny Quality Director
Norsk biotech med internasjonal suksess.

Som Quality Director i Photocure vil du få ansvar for vedlikehold og forbedring av selskapets kvalitetssystem som tilfredsstiller myndighetskrav til klinisk utprøving, produkt utvikling, pharmacovigilance, kommersiell produksjon og distribusjon av legemidler og medisinsk utstyr.

Vi søker deg som har en mastergrad med relevant faginnhold og har erfaring med dokumentasjon, vedlikehold og forbedring av kvalitetssystemer iht. myndighetskrav i Europa og USA innenfor legemidler (GLP, GCP, GVP, GMP, GDP).

Videre har du erfaring med elektronisk kvalitetssystem, godkjennelse av underleverandører, behandling av klager, avvik og endringer.

Du har erfaring med å utføre eksterne auditer av kontraktsprodusenter, CROs og mulige samarbeidspartnere, samt å motta auditer av regulatoriske myndigheter og lisenspartnere. Det er også ønskelig med erfaring med interne auditer.

I dine tidligere roller har du erfaring med å organisere ledelsens gjennomgang av kvalitetssystemet og utarbeide kvalitetsavtaler med underleverandører og samarbeidspartnere.

Du har en god forståelse av samspillet mellom de ulike avdelinger i en bedrift og bedriftens samarbeidspartnere, og har erfaring fra organisasjoner med relevante kommersielle produkter internasjonalt.

Vi tilbyr en sjelden mulighet til å delta i vedlikehold og forbedring av kvalitetssystemene i Photocure som produserer legemidler med stort medisinsk behov, basert på egen patentert teknologi.

Du vil arbeide på en internasjonal arena, men med base i et norsk hovedkontor med kolleger fra mange ulike disipliner.

Kontakt vedrørende stillingen kan rettes til ekstern rekrutterer: Borka Consulting as ved Cecilie Borka, mob: +47 928 55 352.

Motivasjonsbrev med CV sendes til: cecilie@borka.no . Merk eposten med: "Photocure Quality Director".

Alle henvendelser behandles konfidensielt. Intervjuer holdes fortløpende, så vis din interesse snarest mulig!

Product Area Manager
Har du erfaring fra medtech eller legemiddelbransjen innen urologi?

Photocure er et norsk farmasieventyr. Vi søker nå etter en Product Area Manager som vil være ansvarlig for salg og markedsføring av Hexvix til sykehussegmentet i Norge. Du vil ha daglig kontakt og yte support til sykehus i Norge som behandler blærekreft. Du vil få ansvar for salget av Hexvix gjennom dine sterke relasjoner og partnerskap med kundene.I hverdagen vil mye av tiden din vil bestå av å delta og bistå på operasjoner og kirurgiske inngrep sammen med urologer og sykepleiere. Du vil bli en viktig kollega i et nordisk salgsteam i et norsk farmasøytisk selskap i sterk vekst.

Hvem er du?

Du jobber i dag med salg til sykehuskunder innen medisinteknisk utstyr og/eller med legemidler. Du trives i salgsrollen mot spesialister og sykepleiere på sykehus. Du blir oppfattet som en solid partner og støttespiller blant dine kunder i dag. Har du erfaring innen urologi er dette en stor fordel. Videre liker du å jobbe selvstendig og kan vise til at du har tatt ansvar for din egen suksess i tidligere jobber.

Du vil rapportere til Espen Njaåstein, Head of Nordic Cancer Commercial Operations Stillingen er hjemmekontorbasert og ønsket bosted er Østlandet. Det er et krav at du har førerkort.

Kontakt vedrørende stillingen kan rettes til ekstern rekrutterer:

Borka Consulting as ved André Borka,+47 908 31 871. Motivasjonsbrev med CV sendes (begge i PDF-format) til andre@borka.no Merk eposten med: "Photocure PAM". Alle henvendelser behandles konfidensielt. Intervjuer holdes fortløpende, så vis din interesse snarest mulig!

teaa har helt rett. Glem ir og notering et annet sted. Har ikke noe å si.

Det er verdt å merke seg at der scopene blir installert er cysview soc. Det ble opplyst på presentasjon. Det er ikke grunn til å ha forhåpninger om økt brukshyppighet. Men alt tyder vel på at cysview nå vil brukes i oppfølgingsmarkedet. Realistisk er god penetrering i survillance,også kan vi selvsagt håpe på økt brukshyppighet,men det virker ikke til å gå den veien enda. Mulig dette vil endre seg med flexiscopene.
Men vi har fått betydelig utvidet refusjon samt betydelig økning i støtte(fra1000 til 1187usd).
Det vil medføre økt etterspørsel etter skop. Det vil bli vekst. Spørsmålet er:vil det bli godt nok for å kunne forsvare en betydelig høyere kurs?
Resultatene med cysview er solide,det vil bli økt fokus gjennom flere forsøk Pho har. Pho er mer enn USA. På ett eller annet tidspunkt vil Pho ha ressurser til å rette fokus mot Ipsen og presse de,dersom det ikke løser seg før den tid.

Husker jeg var veldig i tenkeboksen etter q2. Har kjøpt noe nå,da jeg fikk mulighet til å komme inn på samme kurs igjen. Jeg er langt fra så positiv som de fleste her inne,men har god tro på resultatene etterhvert vil bli gode nok for en reprising herfra. Har ikke veldig tro på q4-18. Men q4-19,da har vi nok positiv cash flow,men hvor mye?
Panis
21.11.2018 kl 20:52 3822

Riskypick,
Det er faktisk ikke alle scopene som blir registrert på cysview soc, for mange av sykehusene har reservert seg mot det.
Så vi må få info om faktisk installet antall på kvartalsrapporteringene i og med at vi ikke kan følge med underveis.
bravi
21.11.2018 kl 21:42 3739

Det stemmer ikke da som mange skriver her på forumet at de sykehusene som kjemper om pasientene med blærekreft reklamerer med at de har skop og driver med BLC når de vegrer seg mot å stå på Cysview.com. Ser at flere sykehus som har BLC gjemmer det så godt på nettsidene sine at man skal være mere enn vanlig interessert for å klikke seg frem til det. I tillegg så har vi Bcan som sier at cystoscopy er gold standard men de sier ikke noe om BLC og Cysview, samtidig som Pho faktisk har sponset Bcan. Photocure har ikke fått mye igjen for de kronene. Hvem er det som sponser noen så blir de ikke engang nevnt selv? Det er uten tvil en jobb å gjøre her ja, Schneider har litt å ta tak i.
21.11.2018 kl 22:18 3662

bravi,
Du har helt rett i at mange av klinikkene oppgitt på cysview ikke gjør noe for å reklamere for BLC.
Men, veldig mange gjør det og har sågar laget egne videoer så tror du skal se litt på de som faktisk framhever BLC.
Men så var det akkurat det med å hele tiden kun fokusere på det negative. Lurer på hvordan enkelte her inne har det ellers i hverdagen. Det må jo være en kunst i seg selv å kun fokusere negativt, kommer ikke mye positivt ut av det hvertfall.

Med aksjeinvesteringer er pessimisme din beste venn. Noe sånt skal visstnok buffet ha sagt
bravi
22.11.2018 kl 00:50 3500

Elvoquest, noen må være litt negative ellers blir det for ensformig positivt. Nå, spesielt etter Q3 med påfølgende kursmassakren synes jeg ikke det er så lett å finne mye positivt.
pafo
22.11.2018 kl 03:16 3448

Ja jeg bruker ikke vare negativ, men nær man har ett opsjons program. Så er det før att belønne de ansatte med billige aksjer om
det går bra. Så om de utsteder 185.000 nye aksjer, så skall de brukes innom selskapet. Og ikke 90 % av aksjerne blir dumpet
i markedet og presser ned kursen i en reden nedattgående trend. Da får opsjons programet feil effekt, det skall stimulere og
skape tru på selskapet. Det kan man vel ikke påstå blev gjort her. På mandag var kursen opp til 39 kr nær PHO begynner
pøse ut sine aksjer og klarte presse ned den til 37 kr.

Det bør tas opp på neste GF att skall de utstede nye aksjer før opsjoner, så får de beholde de aksjerne de ansatte ikke gidder
kjøpe. Så har de aksjer til neste gang de behøver dem. Og att ledelsen beholde de aksjer som i prinsipp var gratis, var vel ett
must. Om det overhode taget skall vare nån vits med opsjoner,

Men nær det er sagt så trur eg ikke ledelsen og mange andre er klar over Medicare sin rolle. Att finne gode og kostnadseffektive
behandlinger. USA er statistikkens land der varje tumør blir registrert, og behandling med resultat og kostnad blir registrert.
Så att medicare og forsikrings selskap kommer att få pasienter over på BLC/cysview behandling er klart, da det er det beste for
dem og pasienten.
22.11.2018 kl 07:14 3349

Balongterm, jeg synes du har skrevet noen av de beste og mest gjennomtenkte innlegg om pho her på forum.

For meg er det litt uklart, hva en IR manager kan tilføre selskapet. Posisjonen vil kanskje kunne tiltrekke seg flere større (helst en stor) langsiktig og aktiv eier, og motarbeide kursmanipulasjon i forkant av et oppkjøpsforsøk. Hva mer? Generell kurspleie er det vel ikke noen grunn til å drive med i den nåværende finansielle situasjonen.

Nå er det ikke mitt fagområde, men jeg lurer på om IR manager virkelig er en fulltidsjobb i et selskap priset til litt under en milliard?
m73102
22.11.2018 kl 07:30 3318

Bravi- har PHO ledelsen lovet overskudd i 2018? Har PHO endret på guiding som tilsier at PHO ikke vil ha en ytterligere vekst, komme i overskuddsposisjon? Er det negativt at den nye CEO (Schneider) får litt tid til å sette den nye guidingen, og at en får de beste forutsetningene til å få den så presis som mulig? Er det negativt at CEO har kjøpt aksjer i markedet (selv om en har opsjoner)? MV holder også på å dekke inn shorten og det kan nå virke som at bunnen er nådd - er det negativt? Og ikke minst- er det negativt at en nå får kjøpt billige aksjer:)?

Jeg mener det er mye positivt vi har i vente fremover - etter regnet kommer solen:)

Lykke til!
22.11.2018 kl 08:30 3214

Negativ eller positivt, det avhenger av fokus.
Ser man mest på aksjen pho eller på selskapet Photocure. Jeg oppfatter aksjekursen som en grunnleggende upålitelig målestokk for hvordan det går i selskapet.
Med fokus på selskapet Photocure, synes jeg det meste ser positivt ut - også q3.
Det er vel den forskjell trådstart foreslår å gjøre noe med.

For meg er det åpenbart hva som er årsaken til kursfall,og det er brukshyppighet. Ved q2 kunne det se ut som vi ville få boost i både utplasseringer og brukshyppighet. Dette ble betydelig svekket ved q3.

Men ser man på q3 isolert sett var det ganske godt in market unit salg sammenlignet med tidligere q3. Q3 har alltid vært svakt.
22.11.2018 kl 09:20 3079

Bruksfrekvens er det ene punktet jeg ser som ordentlig negativt ved q3. Skulle gjerne hatt et spørsmål om hvordan ledelsen vurderer dette på sikt.
Når det gjelder kursfall, tror jeg det er flere faktorer enn bruksfrekvens som spiller inn, bla også aksjonærgruppens sammensetning, tidshorisont og psykologi.
bravi
22.11.2018 kl 09:24 3064

riskypic, du har helt rett, bruksfrekvensen er for lav og det er sannsynligvis det største problemet. Er det noe som ikke stemmer her, skopene skulle vært i bruk 100% av tiden og folk på venteliste for behandling slik det er for annet spesialutstyr på sykehusene (iallefall er det slik i Norge)?

Det blir spennende å se om bruksfrekvensen blir like lav også med flexiskopene med forbedret refusjon.

Q3 var dårlig også i 2017, hva som gjør det vet ikke jeg men det kan ha noe med innkjøpstidspunktene på sykehus å gjøre. I Pho bruker kursen å tryne etter Q3.
Redigert 22.11.2018 kl 09:28 Du må logge inn for å svare

Det var noe symbolsk i Kjetil Hestdal sin avgang, og Egberts uttalelse om akselererende vekst.

Fra den dagen Hestdal gikk av etter å levert alle regulatoriske formaliteter og en uovertruffen fase III, da gikk PHO over i en kommersiell modus, og jeg kan forsikre at tryningen etter q3 i tidligere kvartaler ikke blir gjentatt etter Q3 2019.
_____________________________________________________________________________________________________-

26/06-2018 15:02:12: (PHO) Photocure ASA: Kjetil Hestdal steps down as CEO


Oslo, Norway, 26 June 2018: Photocure ASA (OSE: PHO), announces today that President and Chief Executive Officer, Kjetil Hestdal, will step down effective 1 July 2018 as the company is entering a new growth phase with focus on global commercial development. The Board of Directors has initiated a search for his replacement and Chief Financial Officer Erik Dahl is appointed as interim CEO. Mr. Hestdal will be available to the company until 30 December 2018.

"Photocure has developed a leading position in the field of bladder cancer and is entering a period of accelerated growth, especially in the important U.S. market, were we have a strong commercial focus to leverage on the opportunities arising from the company's unique technology, products and excellent clinical results. Kjetil has been instrumental in developing the company to this stage with ambitions to become a leading bladder cancer company and we have jointly agreed that the time is right for a commercially experienced CEO to lead the company's next growth phase. I have enjoyed working with Kjetil and greatly appreciates his contributions to the company over two decades. We wish him all the best in his future endeavors", says Jan H. Egberts, Chairperson of the Board.

"As Photocure is entering a phase with vast growth opportunities and an ambition to expand the global commercial footprint, the timing is right to inform all stakeholders that I will not lead Photocure in the company's next era. I am proud of having been part of a company that has helped tens of thousands of bladder cancer patients in fighting their disease. Photocure is a great company with excellent people, world leading technology and products, and is perfectly positioned to be a true industry leader within the field of bladder cancer", says Kjetil Hestdal.

Godtfred.

Dersom PHO kunne forventes å fortsette som en bedrift med en verdi på 1-2 milliarder, så ville det knapt vært behov for en IR Manager. Jeg tror at å bygge opp en profesjonell IR funksjon er ekstra viktig i starten av vekstfasen (selv om det koster penger i starten).

Bakteppet for at jeg ser et stort behov for å ansette en profesjonell IR Manager er følgende:
- At PHO går inn i en vekstfase (og ikke har behov for emisjoner for å finansiere veksten) innebærer ikke at de ikke har behov for en IR funksjon. Tvert i mot. I den vekstfasen selskapet går inn i vil det være langt flere i både det norske og internasjonale aksjemarkeder som blir oppmerksom på PHO og kravene til PHOs organisasjon vil øke proporsjonalt.

- Ting vil ta tid, og jeg forventer det vil ta minst 5 år før makspotensialet på eksempelvis 50 – 70 % markedsandel i USA er realisert. Veksten vil skje i rykk og napp. Her vil ”forventningsstyring” i forhold til aksjonærene være et nøkkelord. Vi fikk et prakteksempel på hvor krevende dette vil være i forbindelse med kursfallet på +30% etter Q3 presentasjonen.

- Vi kan ikke forvente at Schneider, som amerikaner med lokalisering i USA, skal forstå og ha pulsen på hva som skjer på Oslo Børs og forstå hvordan PHOs norske aksjonærer tenker og reagerer.

- Tidligere har Hestdal tatt et IR ansvar. Han har personlig besvart investor henvendelser og fulgt med på hva frustrerte aksjonærer uttrykte på forumer. Disse reaksjonene har i noen grad selskapet tatt hensyn til i kvartalspresentasjonene. Sånn sett etterlater han et gap.

- PHO har de siste 10-12 årene vært en aksje for spesielt interesserte. Etter en sterk start i etterkant av børsintro har analytikerne gradvis mistet interessen. Et Google søk på de 5-6 analytikere som Photocure på sin nettside hevder følger selskapet, viser at kun en analytiker har fått sitt arbeid omtalt i 2018 på nettsider hvor Google har tilgang. En av analytikerne PHO oppgir at følger dem var i følge Google sist på banen i 2004. Når ingen meglere leverer kvalifiserte analyser har fond gradvis mister interessen. Langsiktige større investors er viktig for utviklingen av aksjekursen. Som du skriver vil en IR Manager kunne bidra til å tiltrekke flere attraktive fond og attraktive aktive eiere samt vanskeliggjøre oppkjøpsforsøk til priser som ikke gjenspeiler aksjenes langsiktige potensial.

- Selv om aksjen får liten oppmerksomhet i det offentlige rom er PHOs aksjonærer særdeles aktive på ulike aksjeforum. På Hegnar Online antar jeg at PHO er blant Topp 10 med hensyn til antall tråder, antall innlegg og engasjement. Dette kan naturligvis være en ressurs for selskapet, men stiller betydelige krav til profesjonell oppfølging og proaktiv respons for å unngå misforståelser og volatile aksjekurser. Hver setning i kvartalspresentasjonene bør kvalitetssikres av en hands on IR Manager.

- Ulike farmasiselskaper har valgt ulike IR modeller. NANO og TRVX har ansatt profesjonelle, dedikerte IR Managers. Hos PCIB og Bergen Bio har CEO denne rollen. Blant farmasiselskaper med egen omsetning kan nevnes at danske Genmab (som har opplevd en fantastisk omsetningsvekst de siste 4-5 årene har en PE på ca 40) har en Senior Vice President IR.

- I enkelte vekstselskaper kan CFO også ha en IR Manager rolle. Dette krever imidlertid rett person på rett plass. Erik Dahl er en dyktig økonomimann, men trives best bak regnearkene og er ingen kommunikatør. Tvert i mot vil en av IR Managers innledende oppgaver måtte være å bistå til at økonomidelen av kvartalspresentasjonene trimmes kraftig omfangsmessig og tilpasses behovene til aksjonærene i et vekstselskap.

focuss
22.11.2018 kl 15:58 2750

Hva bør være Schneiders oppgave i USA?

1) Gi sitt bidrag til at høy markedsandel oppnås
2) Vise frem PHO i amerikanske investormiljøer som en attraktive investering kandidat.

Hva kan vi forvente av ham i Europa og Norden. Hvem leder hovedkontorert nå? USA har Bellete og Schneider. Hva har Norden og Europa?
focuss
22.11.2018 kl 16:11 2716

Hvem har besluttet at CEO skal sitte i USA? Styreformann Egberts. Har han mandat til å bestemme det fra aksjonærene? Burde ikke aksjonærene fått en begrunnelse. Jeg synes ikke at det er USA som er stort vekstområde er grunn i seg selv. Hva skal Scneider levere i USA og hvordan skal resten av selskapet håndteres.
bravi
22.11.2018 kl 18:29 2630

Det virker å være en stund til Pho har en verdi på 2 mrd. og det er behov for IR manager hvis det liksom er en grense. Det Pho har behov for er å få opp bruksfrekvensen på skopene. Synes hele debatten om IR manager er bare tull, bedre å konsentrere om å få inntekter slik at selskapet kommer på pluss siden, til syvende og sist er det bare det som teller. En IR manager kan ikke trylle bort dårlige resultater.

Hvis Schneider bare skal operere i Usa må resten av Pho drive som best de kan da. Ipsen styrer salget i Eu, her får Pho bare ta til takke med det de får, enkelt og greit. Hvilken strategi Egberts har vet ikke jeg.
Redigert 22.11.2018 kl 18:34 Du må logge inn for å svare
24.11.2018 kl 09:21 2374

Takk for grundig svar, Belongterm!

Jeg må innrømme, at jeg har tenkt at selskapet kan klare seg like godt selv om de ignorerer aksjonærene. Om kursen er 25 eller 250 påvirker ikke muligheten for å lykkes med satsingen i USA. Har jeg tenkt.
Men der er mulig jeg må revurdere det standpunktet litt. For det første ville en stor profesjonell og langsiktig asksjonær utvilsomt være positiv for selskapet i den fasen det er i nå. For det andre er jeg ikke helt sikker på om mcap er likegyldig når sykehus skal ta investeringsbeslutninger. Fordi det psykologisk er lettere å gjøre store innkjøp hos en stor kjent aktør, som man vet kommer til å eksistere mange år fremover.

De siste dagene har også styrket ditt argument, slik jeg ser det. Det synes å være et stort behov for oppfølging av småaksjonærer som meg selv, bla. her på forumet. Det burde f.eks. vært en enkel sak for et ikke-anonymt nick å skrive en korrigering av alle de lettere fantasifulle misforståelsene rundt opsjonsutøvelsen. Et annet eksempel er den famøse artikkelen på Hegnar - jeg lurte fælt på hvorfor ikke Dahl bare gikk inn og skrev en kommentar eller to her inne. Det måtte da være mye enklere enn å skulle håndtere en haug med indignerte mails, og et forsøk på å klage artikkelen til PFU?

Jeg har tvilet meg til å være mer enig i at det trengs en IR Manager, og i tillegg til dine argumenter vil jeg slå et slag for småaksjonærenes betydning.

Som det er nå, er volatiliteten til hinder for å tiltrekke seg større aksjonærer. Og volatiliteten er dels drevet av robot-handel og dels av nervøse småaksjonærer. Mange mener at småaksjonærer bare må lære seg å ta ansvar for egne valg. Det er selvfølgelig riktig, men jeg synes likevel det er trist når vanlige folk taper pengene sine - noen har vært naive og grådige, men de har også vært villige til å satse i en sektor som trenger satsing, og mange er, som jeg selv, også drevet av nysgjerrighet og interesse for fagfeltet (for meg er det å ha aksjer i biotek en slags videreføring av barndommens glede ved å lese “Illustrert vitenskap”).

Selv om Photocure kanskje ikke har noen direkte økonomisk fordel av å ta vare på småaksjonærene, mener jeg de har en moralsk forpliktelse. Dagens småaksjonærer kan være viktige for neste biotekeventyr, de er allerede viktige for å spre interessen for sektoren, og de kan derfor være gull verdt når politikk skal utformes og vedtas.
Redigert 24.11.2018 kl 10:03 Du må logge inn for å svare
bravi
24.11.2018 kl 10:01 2328

Småaksjonærer, naive og godtroende, er veldig viktig av kun en enkelt grunn for biotek selskaper. Uten dem hadde det ikke vært noen slike børsnoterte selskaper i Norge. Den eneste grunnene de er viktig er at da kan selskapene lure pengene av dem i emisjoner, helst flere ganger med 1-2 års mellomrom. Bortsett fra i forkant av emisjonene driter selskapene selvfølgelig totalt i småaksjonærene.

Det er nok derfor svært få småaksjonærer lykkes i det lange løp. Det krever nok en lang rekke egenskaper som de færreste har.

Godtfred

Flott.

Jeg skal oversette enkelte av innleggene på denne tråden og sende til Schneider. Så får vi se hva som skjer...................

De deltar på Nordic-American Life Science Conference i NY i morgen.
https://dnb.meetmax.com/sched/event_51431/~public/__agenda-day-two_cp.html
"The Nordic-American Life Science Conference is an investor and partnering conference gathering healthcare technology executives and investors from the Nordic countries (Sweden, Norway, Finland and Denmark) and North America. The conference connects promising, innovative healthcare technology companies and Nordic Life Science organizations with investors, external innovation scouts and business developers in the U.S."


De deltar også på Society of Urologic Oncology i Phoenix Arizona som starter i dag, og varer til fredag.
https://suonet.org/meetings/upcoming-meetings/general-meeting-information.aspx
Redigert 28.11.2018 kl 06:17 Du må logge inn for å svare
bravi
28.11.2018 kl 07:49 1861

De deltar sikkert på mange slike eventer, utgiftene har iallfall skutt i været. Vanskelig å si om det blir mere salg og høyere kurs som følge av slike tilstelninger men kanskje. Noe er sikkert unødvendig å delta i, blir omtrent som å pisse i et åpent vindu.
Nikko
28.11.2018 kl 08:06 1836

Med erfaring fra salg, så vet jeg hvor viktig det er å være synlig på messer og konferanser. I særdeleshet når nan har et unikt nisjeprodukt. Tenk på hvor mange urologer man treffer på disse eventene.
28.11.2018 kl 08:10 1823

BB,
Takk for deling, meget bra at de er i aktive i markedet, beste måten å selge seg selv og produktet på.
tilly1
28.11.2018 kl 08:31 1779

Trvx børsmelder ar de deltar på samme investorkonf som pho....men pho melder ingenting, hvorfor?
Nikko
28.11.2018 kl 08:41 1757

tilly1,
Et godt spørsmål. Virker som om ledelsen i PHO ikke forstår viktigheten av å holde markedet orientert.
focuss
28.11.2018 kl 08:55 1723

tilly
Tror det kan dreie seg om ledelses utfordringer med CEO i USA og uklare ansvarsområder. Det er bare hva jeg tror kan være årsaken.
tilly1
28.11.2018 kl 09:00 1709

Såg dere det spillet ved børsåpning, fy fabian
28.11.2018 kl 09:09 1687

focuss,
Det du skriver der faller på sin egen urimelighet.
Schneider var ikke ansatt engang da de gav blaffen i å melde markedet om A-9589. Det er jo det som har vært hovedproblemet, selskapet har ikke hatt en dedikert person til å følge opp markedet. Det er hjelpeløst.
Hegnar artikkelen er et annet og skremmende eksempel.