Archer - er bunnen nådd?

Tollar
ARCHER 19.06.2023 kl 10:02 123160

I dag har vi vært nede på 0,85 tallet...:(

Når en aksje er på 0, et eller annet tallet, øker faren for store utslag og som småaksjonær må man ha penger og tålmodighet til å tåle betydelige prosentuelle endringer på kort tid.

Jeg tenker og håper at aksjen nærmer seg en bunn og at vi i hvert fall kan se 1 tallet om ikke lenge. Da kan dette bli et spennende case for den som har gått inn på dagens nivåer. Inntil så skjer, gjelder det å holde ut med ørefallene som etter hvert kan bli betydelige i prosent med kursen som nå regjerer på dette verdipapiret.

Lykke til og måtte bunnen være nådd?


Redigert 19.06.2023 kl 10:06 Du må logge inn for å svare
Deep Value
I går kl 10:10 1301

Ja, det går bedre i Argentina og det er relativt stor entusiasme for tiden til at det går i riktig retning.

Sjekk ut aksjekursutviklingen til NYSE-noterte Vista Energy (VIST). Rett opp fra 40 til 50 usd nå i august, opp 66 % hittil i år, og 600 % siste 5 år. Vista Energy er den neste største produsenten av olje og gass i Argentina etter statlige YPF. Sist nevnte er Archer sin største kunde. Sjefen i Vista var sjef i YPF tidligere. Vista har nå en markedsverdi på ca. 5 mrd USD og er med det ca. 5x større enn DNO og 20x større enn OKEA, og snart like store som Vår Energi.

Det er helt latterlig at norske investorer priser Argentina-virksomheten til Archer til null. Her bygges det store verdier og de vil på et tidspunkt bli realisert. Det eneste som mangler nå er at Milei får åpnet opp slik at det blir slutt på kapitalontroll. Utenlandske selskaper må få ut dollar når de selv ønsker, selvsagt. Da eksploderer det med investeringer i Maca Vuerta. Det settes alt for lite pris på at gassreserverne her er større enn de største shaleressursene i USA. Ja, større enn Permian og Marcellus.







Vaca Muerta feltet
Anywhere
I går kl 13:25 1177

Får vi en 15%-dag i morgen i aksjen, så er jeg noenlunde fornøyd:)
Redigert i går kl 14:48 Du må logge inn for å svare
Deep Value
I går kl 15:08 1088

Jeg har ikke så store forhåpninger til kursutviklingen på kort sikt, men tror det kommer nyheter en dag som tar markedet fullstendig på sengen. Det gjelder da om å være inne, så trading ut av aksjen kan bli katastofalt og er helt uaktuelt.

Andre kvartal bør bli greit med opp mot 40 mill usd i ebitda. Hvis ikke kursen går mye mot slutten av året så har vi et 1:1 forhold mellom markedsverdi på aksjene og EBITDA og EV/EBITDA på ca. 2,5x. Aksjen må jo bare doble seg!

SjonkelRolf
I går kl 22:01 905

Ja ja. Spent på om det blir en skikkelig harding imorgen , eller den vanlige badetissen. De vanlige 10% ned.
Uansett opp skal den!
Rakettrally
I går kl 22:17 872

Skindlo lover og lover. I morgen forventer jeg at de har innfridd lovnadene
exbroker
I dag kl 07:56 570

Synes dette går veien. Åpenbart at strategien for å få ned gjeldsgraden er å øke inntekter/ebitda heller enn å redusere gjelden. Det første jeg gjør når Archer rapporterer er å sjekke det alle lurer på, men som de alltid dropper å ta med i highlights, nemlig gjelden i absolutte termer og ikke bare gjeldsgrad. Skulle gjerne sett at gjelden gikk ned heller enn på stedet hvil. Men tatt vekst og oppkjøpene i betraktning, må jo denne rapporten være bra?
Anywhere
I dag kl 08:06 523

Dette er bra, og meget lovende investeringscase for 2025. Jeg deler Deep Value sine forventninger, og ser frem mot en vakker dag der vi ser substansielle verdier plutselig nulle ut gjelden....rapporten idag er langt mer positiv dreiet enn før når det gjelder Argentina....
SjonkelRolf
I dag kl 08:06 518

Som påpekt tidligere kan Archer utstede nye aksjer. Dette gjøres nå ved ytterligere økning i iceland drilling.
Dette kan også gjøres i forbindelse med gjeld vil jeg tro.
Da fortrinnsvis mot snille onkel skrue.
Normalt sett skulle vel Archer rett opp idag, da vi nå ligger på bunn.
Deep Value
I dag kl 08:43 358

I denne rapporten er det faktisk Argentina som skinner mest! Kvartalsvis vekst på 24 % i Argentina både på topplinjen og EBITDA. Argentina var relativt svakt i 2H i fjor, så med den veksten blir det også sterkt der resten av året. Flott at de rapporterer om bedre vilkår og at de har fått ut ganske betydelig med cash derfra.

Ellers svakere på brønntjenester i Norge ettersom det var mange revisjonsstanser i kvartalet og jobber ble forskjøvet til over sommeren.

Jeg antar at Fulmar kontrakten må bokføres etter POC-prinsippet under US GAAP. Derfor har annsynligvis ikke Archer bokført noe særlig inntekter på denne store kontrkaten enda. De spiller nok smart og har mye innekter og EBITDA i reserve på denne slik at de kan øke guidingen videre i 2025. Håper noen analytikere spør i dagens call om hvor mye av Fulmar-kontrakten som er inntektsført i år. Jeg tipper det er veldig lite...

Spent på hvordan markedet tar rapporten. Definitivt flest positive elementer og om markedet endelig begynner å tro at Archer en dag kan få betalt for verdiene i Argentina bør kursen løftes betydelig.
SjonkelRolf
I dag kl 08:52 305

Argentina ble i sin tid kjøpt av Archer for ca 8 milliarder.
Har siden den gang vært en utfordring for Archer.
Ting snur fort i denne delen av verden også, og kan vise seg å bli verdifull for Archer fremover.
Kan sikkert selges, men også bidra til å opprettholde stabil vekst for Archer.
Når vi nå ser fremover…..
Mammon
I dag kl 09:13 230

utrolig at denne ikke popper over 10% på denne rapporten!
mafian som leker?
Anywhere
I dag kl 09:59 85

Aksjen ble kjørt noe ned rett etter presentasjonen var avsluttet, som for å trigge litt salg.
Det er lite tvil for meg at vi har nådd et gulv, og strengt tatt kan jeg klare å sette pris på aksjens lave prising - slik jeg ser det nå.
Jeg kan trenge et par måneder på å øke min long-posisjon her ved litt porteføljevridning, og da gjør jeg selvsagt gjerne det på 25 kroner!!